cumhurbaşkanlığı kaç uçağı var / Fransa cumhurbaşkanı - Vikipedi

Cumhurbaşkanlığı Kaç Uçağı Var

cumhurbaşkanlığı kaç uçağı var

Biyografi

Emine Erdoğan, Cemal ve Hayriye Gülbaran çiftinin beşinci ve tek kız çocuğu olarak 16 Şubat ’te İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen Siirtli olan Emine Erdoğan, İstanbul Mithat Paşa Kız Meslek Enstitüsü’nde okumuş, gençlik yıllarından itibaren aktif biçimde sosyal faaliyetlerin içinde bulunmuştur. İsim annesi olduğu ‘İdealist Kadınlar Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer almış, Millî Türk Talebe Birliği ve dönemin Hanımlar İlim ve Kültür Derneği’nin faaliyetlerini yakından takip etmiştir. Yazar Şule Yüksel Şenler’in de katkısıyla hayatında önemli kararlar alarak kendini fikir ve aksiyon alanında sosyal çalışmalara adamıştır.

Bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmış ve 4 Temmuz tarihinde evlenmiştir. Türk siyaset tarihinin en önemli liderlerinden birisi olan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi mücadelesinde en büyük destekçisi olmuştur.

Emine Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğunda, Emine Erdoğan İl Kadın Kolları’nın kurucu yönetim kurulu üyesi olarak vazife almış ve Türkiye’de kadınların siyasete katılımında çığır açan bir sürecin öncülüğünü yapmıştır. Refah Partisi’nin seçim başarısına büyük katkı sağlayan kadın hareketini başlatmış, partiye gönül veren kadınlarla birlikte gerektiğinde ev ev dolaşmıştır.

Eşi Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ise, farklı sosyal sorumluluk projelerinin içinde bulunmuştur. AK Parti belediyelerinde hâlâ devam eden ‘zengin ve yoksulların buluştuğu iftar sofraları’ girişimini başlatarak farklı kesimler arasında sosyal dayanışma içinde bir yardım koridorunun oluşmasına katkı sağlamıştır.

İki kız, iki erkek dört evladı olan Emine Erdoğan, sosyal ve siyasal hayatta daima aktif roller üstlenmiş, Başbakan eşi olduğu yıllarda da faaliyetlerini artırarak sürdürmüştür. Ailesinden aldığı yardımseverlik mirasını hayatının tümüne yansıtarak binlerce insana yardım eli uzatmıştır. yılında ‘Toplumsal Gelişim Merkezi’nin (TOGEM) kuruluşuna öncülük etmiş, çocukların ve kadınların eğitimi ile ilgili önemli faaliyetlerin gerçekleştirilmesine destek olmuştur.

Emine Erdoğan, Türkiye’nin belli yörelerinin kanayan yarası olan kız çocuklarının okutulmaması sorununa karşı Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte yurt çapında büyük bir seferberlik başlatmıştır. ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası ile bine yakın kız çocuğunun okuma-yazma öğrenmesine ve okula gitmesine vesile olmuştur.

Eğitim konusundaki bu gayreti ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyasıyla yeni bir boyut kazanmış, ismini bizzat kendisinin verdiği bu çalışma ile okuma-yazma öğrenme fırsatı bulamamış annelerin problemlerine çözüm üretmiştir.

Emine Erdoğan çocuklara şiddet uygulanmasına, onların zorunlu olarak çalıştırılmasına karşı da mücadele etmiş; ‘7 Çok Geç’ gibi erken çocukluk eğitiminin önemini vurgulayan çeşitli kampanyalara destek vermiştir. Bu tür çalışmalara farklı ülkelerin First Lady’lerini de davet ederek kampanyaların etki alanını genişletmiştir. Türkiye’de büyük destek ve ilgi gören ‘Kardeş Aile Projesi’nde de Emine Erdoğan’ın büyük emeği bulunmaktadır.

Toplumda gönüllülük bilincini artırmak ve kamu hizmetleri uyumunu sağlamak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesini himaye etmiştir. Türkiye’nin 81 ilinden vali eşleri ile birlikte kadın, yaşlı, çocuk, engelli, gazi ve şehit aileleri, yoksullar ve madde bağımlıları gibi grupların yaşam kalitesini yükseltmek üzere bir gönüllülük seferberliğine öncülük yapmıştır. En iyi kamu projesi dalında halkla ilişkiler alanının Oscar’ı kabul edilen ‘Altın Pusula’ ödülünü alan proje, BM tarafından diğer ülkeler için örnek teşkil eden projeler kapsamında büyük ilgi görmüştür. Proje, yılından bu yana Emine Erdoğan’ın himayesinde sürdürülmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, Gönül Elçileri projesi kapsamında yürütülen ‘Koruyucu Aile’ hizmetlerinin yaygınlık kazanmasına destek vermiştir.

Kadının iş hayatında daha aktif rol alabilmesi için bölge ülke liderlerinin eşleriyle ‘İş Hayatında Kadın’ temalı uluslararası konferanslar düzenlenmesine destek vermiştir. Türkiye’de kadınların iş dünyası gibi siyasette de daha çok rol almasına yönelik çabaları ise, parti çalışmalarıyla sınırlı kalmamış, ülke kamuoyunda kadınları siyasete katılım noktasında cesaretlendirmiştir.

Emine Erdoğan ayrıca, önemli sosyal problemlerden birisi olan madde bağımlılığına karşı toplumsal hassasiyetin artırılması ve daha etkin bir mücadele yürütülmesi için uyuşturucuyla mücadele kampanyalarına da destek vermiştir.

Eğitimden sağlığa, kadın sorunlarından engellilerin problemlerine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kampanyalarını himaye etmiş, seslerinin duyulmasına katkı sağlamıştır.

Emine Erdoğan, Türkiye’nin pek çok alanda hızlı yapısal reformlar yapabilmesi için Avrupa Birliği üyeliğini önemsediğini her fırsatta dile getirmiştir. Öte yandan dünyanın farklı coğrafyalarından yükselen seslere kulak vermiş, özellikle zulüm ve yoksullukla mücadele eden halkların yanında olmuş, insan hakları ihlallerine şiddetle karşı çıkmıştır. Gazze, Myanmar ve Pakistan gibi bölgelerde yaşanan insanlık trajedilerine karşı sessiz kalmayarak uluslararası organizasyonlar düzenlemiştir. yılında Gazze’ye yönelik saldırılar karşısında Arap dünyası ve Batılı ülke liderlerinin eşlerini bir araya getirmiş ve tüm dünyaya ‘savaşı durdurun’ çağrısında bulunmuştur. yılında Pakistan’daki sel felaketi üzerine bölgeye giderek, uluslararası toplumu yardım seferberliğine davet etmiştir. yılında ise, Myanmar’da yaşanan insanlık dramını can güvenliği riski uyarılarına rağmen bizzat yerinde gidip görmüş ve bölgeye insani yardım ulaştırmıştır. Milyonlarca annenin duygularına tercüman olarak sorunu dünya gündemine taşımış ve büyük yardım kampanyalarının başlamasına vesile olmuştur. yılında da, Myanmar’daki baskılardan kaçarak Bangladeş’te Kutupalong Mülteci Kampı’na sığınan Rohingya Müslümanlarını ziyaret ederek, uluslararası topluma farkındalık çağrısı yapmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’nın eşi olan Emine Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti ‘First Lady’si olarak katıldığı yurt dışı seyahatlerinde farklı ülkelerin First Lady’leri ile çeşitli sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde fikir alışverişinde bulunmaya devam etmektedir. Gerektiğinde onları Türkiye’ye davet ederek Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağlamaktadır.

Cumhurbaşkanı ile Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretlerin neticesinde, Afrikalı kadınların el emeğinin adil bir pazar anlayışı içinde satışa sunularak, gelirinin Afrikalı kadınlara dönmesini sağlayacak bir çalışmaya öncü olmuştur. Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonu ile Ankara’nın tarihi semti Hamamönü’nde kurulan Afrika El Sanatları ve Kültür Evi çalışmalarını sürdürmektedir. Bu faaliyetler kapsamında, Türkiye’de bulunan Afrika ülkeleri büyükelçilerinin eşleri ile birlikte ‘Afrika Yemekleri’ ve ‘Afrika Atasözleri’ kitaplarının yayınlanmasına öncülük yapmıştır.

Emine Erdoğan, çevre sorunları ve doğal kaynakların korunması çerçevesinde Sıfır Atık ve Ata Tohum projelerini himaye etmiştir. yılında başlatılan Sıfır Atık projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ulusal bir seferberliğe dönüştürülerek çevre ve döngüsel ekonomi alanında önemli kazanımlar elde edilmiştir. ‘Sıfır Atık Mavi’ seferberliği ise, denizlerin ve okyanusların plastik başta olmak üzere atıklardan arındırılması için önemli bir farkındalık sağlamıştır.

Sağlıklı ve doğal yaşam alanında ise, doğal doğumun teşvik edilerek, sezaryen doğum oranlarının makul seviyelere düşürülmesi politikalarını desteklemiştir. Bin yıllık gelenekten süzülerek gelen ve son yıllarda Dünya Sağlık Örgütü’nün de teşvik ettiği Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanının bilimsel temeller kazanması konusunda çalışmalara destek olmuştur. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongreleri’ni himaye etmiştir.

Emine Erdoğan, öncü olduğu çalışmalar sebebiyle, çeşitli alanlarda uluslararası ödüller almıştır. Bunlar arasında, insani yardım alanındaki öncü çabaları nedeniyle, yılında Chicago merkezli World Congress of Muslim Philanthropists tarafından düzenlenen Global Donors Forum etkinliği çerçevesinde ‘İnsani Hizmeti Takdir Ödülü’ yer almaktadır. Aynı yıl, Erdoğan’a ABD’de Global Hope Coalition tarafından ‘İnsanlığa Yardım Liderliği’ özel ödülü takdim edilmiştir.

Emine Erdoğan, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında aktif sosyal hayatından arta kalan zamanda, kitap okumak, dünya mutfaklarını araştırmak ve farklı dünya müzikleri dinlemekten keyif almaktadır.

Devletin ve Cumhurbaşkanlığı&#;nın kaç uçağı var? Erdoğan&#;a hediye edilen uçakla birlikte son envanter rakamını Portakal açıkladı

Fox Tv ekranlar&#;na geri dönen Fatih Portakal, sezonun ilk haber bülteninde çarp&#;c&#; bir iddia ortaya att&#;.

Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an'a Katar Emiri taraf&#;ndan hediye edilen ve de&#;eri milyon dolar civar&#;nda olan uçakla ilgili ele&#;tirilerini s&#;ralayan Portakal, ekonomik kriz ya&#;anan bu dönemde böyle bir ça&#;a gerek olmad&#;&#;&#;n&#; söyledi.

TÜRK&#;YE DEVLET&#; VE CUMHURBA&#;KANLI&#;I'NA A&#;T 13 UÇAK VAR

Portakal, çok merak edilen bir soruya da canl&#; yay&#;nda cevap verdi. Hediye edilen son uçakla birlikte Türkiye devletinin ve Cumhurba&#;kanl&#;&#;&#;'n&#;n toplam kaç uça&#;&#; var sorusuna Ankara ekibiyle cevap buldu&#;unu belidten Portakal "Hesaplar&#;m&#;za göre hangarlarda 13 uçak var. Bununla birlikte 13 oldu" dedi.

"BU TARTI&#;MALAR GÜNDEM&#; DE&#;&#;&#;T&#;RMEK &#;Ç&#;N"

Bültenin büyük bölümünü Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an'&#;n &#;&#; Bankas&#;'ndaki CHP hisselerine yönelik ele&#;tirisine ay&#;ran Portakal, bu yeni tart&#;&#;man&#;n, Katar taraf&#;ndan Cumhurba&#;kan&#;'na hediye edilen uçakla ilgili tart&#;&#;malar&#; bast&#;rmak için ç&#;kar&#;ld&#;&#;&#;n&#; öne sürdü.

Portakal "&#;&#; Bankas&#;'n&#;n gündem de&#;i&#;tirmek için ortaya at&#;ld&#;&#;&#;n&#; dü&#;ünüyorum. Kat&#;l&#;rs&#;n&#;z veya kat&#;lmazs&#;n&#;z" ifadelerini kulland&#;.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

'TÜRKİYE'DE ŞU ANDA GÜÇLER BİRLİĞİ VAR'

Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde var olan güçler ayrılığı ilkesi, yani yasama, yargı ve yürütmenin birbirinden ayrı ve birbirini denetler olması lazım. Dördüncü güç olarak da medya. Dolayısıyla dört büyük gücün demokrasilerde birbirini denetlemesi ve dengeyi sağlaması lazım. Ancak Türkiye’de şu anda güçler birliği var. Güçler ayrılığı yok. Bu, ülkemizde pek çok soruna yol açıyor" değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, altı partinin genel başkanının bir araya gelmesine ilişkin, "Altı liderin bir araya gelmesi, biz bunu Millet İttifakı olarak adlandırdık, bizim demokrasi tarihimiz açısından da son derece önemli" dedi. Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yargıç, gerçek anlamda yasaları uyguluyorsa ve ona iktidarı rahatsız edecek dava düşmüşse, yargıcın doğru karar vereceğinden endişe duyan siyasal iktidar, o yargıcın yerini değiştirip kendi beklentilerine uygun karar verecek yargıç atayabilmektedir" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, umutsuzluğa kapılmadıklarına işaret ederek, "Hedefimiz yıllık cumhuriyeti ’te demokrasiyle taçlandırmak" dedi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

'TÜRKİYE DERİN BİR YOKSULLAŞMA SÜRECİ GÖZLEMLİYORUZ'

Türkiye'de hukuk, adalet, insan haklarının yanı sıra ekonomi de de ciddi sorunlar yaşandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin derin bir yoksullaşma süreci yaşadığını gözlemlediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de gençlerin ekonomi, adalet, insan hakları, eğitim, çevre ve iklim değişikliği konusunda beklentilerini hayata geçirmek için çaba harcadıklarını vurguladı.

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçildi.

Bir öğrencinin "Eğer seçimleri muhalefet kazanırsa, hükümetinizin Avrupa Birliğine (AB) karşı tutumu nasıl olacak?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliğinin demokratikleşme açısından yeni bir fasıl açmasını beklemeden bütün demokratik hamleleri yapmaya kararlıyız. Yani onlar fasıl açmayacak, biz oturup kendi özgür irademizle kendi ülkemize demokrasinin bütün kurallarını getireceğiz. Avrupa Birliğiyle üyeliğimizde şu anda çok ciddi sorunlar var. Ama bu sorunlar aşılmayacak türden sorunlar değil. Biz kendi özgür irademizle demokrasiyi tam anlamıyla getirdiğimizde bu sorunlar büyük ölçüde sonlanacak" diye konuştu.

'SİYASİ ETİK YASASI ÇIKARILACAK'

Kılıçdaroğlu, temel hedeflerinin "demokrasisi gelişmiş olan ülkelerle çok iyi ve sıkı ilişkiler kurmak" olduğunu söyledi.

İktidara gelmeleri durumunda yaşam standartlarını artırmak için uygulayacakları ekonomik reformların ne olduğuna ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, "Siyasi etik yasası çıkarılacak. Siyaset kurumunun kirliliklerden arınması sağlanacak. Savurganlıkla mücadele edilecek. Örneğin Erdoğan’ın 16 uçağı var, 15'ini satacağız, hazineye gelir kaydedeceğiz. Merkez Bankası Başkanı gibi, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı gibi, Kamu İhale Kurumu Başkanı gibi kamuda stratejik yerlere o işin ehli, yani devlette liyakat dediğimiz, o işi bilen dolayısıyla kamuda saygınlık uyandıran kişiler atanacak, politik kişiler değil" yanıtını verdi.

RUSYA'YA YÖNELİK DIŞ POLİTİKA

Bir öğrencinin "Türkiye'nin Rusya'ya yönelik dış politikasına ilişkin öngörüsünün ne olacağı" yönündeki soruyu da Kılıçdaroğlu, Rusya'yla özellikle ekonomik ilişkilerinin olduğunu belirterek, "Pek çok teknolojiyi Batılı ülkeler vermezken Rusya verdi. Örneğin alüminyum, cam sanayisi, petrokimya sanayisi gibi alanlarda Rusya verdi. Ama teknolojiyi Türkiye geliştirdi, daha mükemmel hale geldi. Ekonomik ilişkilerimizi sürdüreceğiz" şeklinde cevapladı.

Kılıçdaroğlu, "Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’nın yanında yer almamız gerektiğini düşünüyoruz. Nükleer silaha sahip olan bir ülkenin, nükleer silaha sahip olmayan bir ülkenin topraklarını işgal etmesi, savaş başlatması doğru değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Enerji bakımından Türkiye’nin Rusya’ya bağımlı hale gelmesi ve bu oranın çok yükselmesi, özellikle nükleer santralin devreye girmesiyle bu bağımlılık daha da artacak, bunun Türkiye açısından ciddi bir sakınca doğuracağını değişik ortamlarda ifade ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

'ARAP DÜNYASININ KENDİ İÇ İŞLERİNDE TARAF OLMAYI DOĞRU BULMUYORUZ'

"Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle ilişkilerini nasıl görüyorsunuz? Bilhassa, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki güveni nasıl yeniden tesis etmeyi planlıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, dış politikanın partiler arasında bir kavga nedeni olmaması, milli olması ve ülkenin çıkarları üzerine inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Körfez ülkeleriyle de Suriye’yle de İran’la da tüm komşularımızla uyum içinde olmak istiyoruz veya varsa ekonomik ilişkiler, geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla Arap dünyasının kendi içişlerinde taraf olmayı asla doğru bulmuyoruz. Tam tersine onların arasında bir uyuşmazlık çıkarsa, uyuşmazlığın sonlandırılması açısından bize bir görev düşerse onu yerine getirmeyi doğru buluruz" değerlendirmesini yaptı.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine de değinen Kılıçdaroğlu, bu konuda iktidardan farklı düşündüklerini belirterek, "Türkiye’de işlenen bir cinayetin dosyası Suudi Arabistan’a verilemez. Hukuka aykırı bir uygulama ve bu uygulamayı zaten şiddetle eleştirdik" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul sözleşmesine ilişkin soruya da "Taahhüdümüz var. İktidar olduğumuzda bir hafta içinde yürürlüğe koyacağız" yanıtını verdi.

AA

Cumhurbaşkanlığı'nın kaç uçağı var

Bugüne kadar açıklanmayan Cumhurbaşkanlığı’nın uçaklarının sayısı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP milletvekili Utku Çakırözer’in önergesine verdiği yanıt ile Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçağın bulunduğunu açıkladı.

Sadece bir kişinin kullanımında 8 uçağın bulunmasını “büyük israf” olarak nitelendiren Çakırözer, “Böylesine bir krizde sadece Saray’ın 8 uçağının olması israftır, lükstür, savurganlıktır” dedi. Cumhurbaşkanlığı’nın envanterindeki uçak sayısı bugüne kadar açıklanmadı. Konuya ilişkin önergelere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konunun “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girdiğini” belirtirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise “Bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

Sayısı açıklanmayan Cumhurbaşkanlığı’na ait uçaklar, TBMM bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi. CHP’li Çakırözer, görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a, Cumhurbaşkanlığı’na ait uçak sayısını sordu. Oktay, Çakırözer’in sorusuna yazılı yanıt verdi. Oktay, verdiği yanıtta, “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçak mevcuttur” dedi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; böylece, şimdiye kadar açıklanmayan Cumhurbaşkanlığı’nın uçak sayısı ortaya çıktı.

‘SALTANATA SON VERİLMELİ’

CHP’li Çakırözer, sadece bir kişiye ait 8 uçak bulunmasının çok fazla olduğunu belirterek, “Bunlar sadece Cumhurbaşkanı’nın uçakları. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na ait VIP uçaklar da eklendiğinde bu sayı ’ları bulmakta. Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan VIP uçak sayısı eklendiğinde Türkiye, dünyanın en fazla VIP uçağına sahip ülkesi. Bu kadar VIP uçak kabul edilemez” dedi.

Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait VIP uçak sayısının kamuoyuna açıklanması gerektiğine dikkat çeken Çakırözer, “Cumhurbaşkanlığı’na ait bu uçak filosunun bakımı için milyonlarca dolar harcandığı herkes tarafından bilinmekte. Ülke olarak salgınla mücadele verdiğimiz bir dönemde bu kadar VIP uçak dünyanın hiçbir yerinde yok. Böylesine bir krizde sadece Saray’ın 8 uçağının olması israftır, lükstür, savurganlıktır. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir şatafat yok. İhtiyaç dışı uçaklar satılarak, şu zor dönemde 83 milyonun ihtiyaçları için kullanılmalı. Bakanlar özel uçaklar yerine tarifeli uçakları tercih etmeli” dedi.

Aralarında Katar Emirliği’ne ait olan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hediye edilen milyon dolar değerindeki Boeing i tipi uçağın da bulunduğu uçakların her birinin yıllık bakım giderinin ise bin dolar olduğu iddia ediliyor.

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası