kendine müzisyen lorin / Portal:Eurovision/Seçilen şarkıcı - Vikipedi

Kendine Müzisyen Lorin

kendine müzisyen lorin

English

Şimdiye kadar KK'ye katılan müzisyenler

Fotoğraf ve kısa biyografilerini görmek için listeden 
bir müzisyen seçin ya da alfabetik sıralama için aşağıya kaydırın

Ali Başeğmezler, viyola  

 

1980 yılında Ankara’da doğdu. Viyola öğrenimine Feza Gökmen ile önce Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı’nda devam ederek 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında, Hochschule für Musik und Theater – Felix Mendelssohn Bartholdy, Leipzig'in giriş sınavını kazandı. Burada Prof. Tatjana Masurenko ile yüksek lisans ve sanatta yeterlilik (konzertexam) sınıflarını başarıyla bitirdi. Bruno Guiranna, Stefan Kamasa, Nobuko Imai gibi dünyaca ünlü viyolacıların kurslarına katıldı. Avrupa'nın ünlü konser salonlarında (Concertgebauw, Gewandhaus, Musikverein) solo ve oda müziği konserleri verdi. Nisan 2003’de Bursa BDS Orkestrası/şef Burak Tüzün ile Paul Hindemith’in viyola konçertosu Der Schwanendreher’i, 2008 yılında Ankara’da CSO/N. Özgüç ve 2010 yılında BBDSO/F. Kerimov ile Nejat Başeğmezler’in viyola konçertosu Lozan’ı çaldı. 2006 yılından bu yana Atina’da Megaron Kamerata orkestrası’nda viyola grup şefliği yapan Ali Başeğmezler, 2009 yılında kurulan ve 2011-12 konser sezonunda uluslararası "Rising Stars" serisi konserleri ile Avrupanın onbir müzik merkezinde konserler veren, son olarak 5 Haziran 2014’de Carnegie Hall’deki konseriyle övgüler alan Tetraktys Quartet’in viyolacısı ve aynı zamanda Alman, Ensemble Modern grubu’nun desteğiyle kurulan Ergon Ensemble’ın kurucu üyesidir.
Tetraktys Quartet

Ali Başeğmezler

Ali Fuat Aydın

Ali Fuat Aydın, bağlama  

 

Geleneksel Türk Halk Müziği’nin temel çalgılarından bağlamanın temsilcilerinden olup özellikle zeybek tavrı üzerine yoğunlaşmıştır. 1973’te Aydın – Karpuzlu - Ektirli Köyü’nde doğdu. Sırasıyla İzmir Mustafa Urcan İlkokulu (1984), İzmir Bornova Anadolu Lisesi (1991) ve Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu (1998).Çeşitli yörelerden, özellikle Aydın, Muğla ve İzmir yöresine ait derlemiş olduğu ezgilerle THM dağarına katkıda bulundu. Daha çok “ağır zeybekler” üzerine inceleme ve araştırma çalışmalarında bulundu. Derlemelerinin ana öğesini ise Aydın – Germencik ve Muğla - Milas’taki “kaba zurna” kültürü oluşturmaktadır.Derlemelerinden bazılarının Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) THM Repertuarı ve Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (HAGEM) Türk Halk Ezgileri Repertuarına alınması ilgili kurullarca uygun bulunmuş, çeşitli yayınlarda bu derlemelere yer verilmiştir. Bunun yanında bazı besteleri de TRT Türk Sanat Müziği (TSM) Repertuarına kabul edilmiştir.Zeybek kültürüne ilişkin çeşitli çalışmalarının yanı sıra özellikle ses sistemi, nota yazımı, akort, diyapozon, transpozisyon, çalgı yapısı ve standardizasyon, vb. Geleneksel Türk Müziği'nde henüz çözümü üzerinde tam bir görüş birliğine varılamamış konular üzerine çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca Anadolu Rum Müziğinin özellikle Smyrneika kolu üzerinde de çalışmalarda bulunmuş, bu kolla bağlantılı olarak Yunanistan'da ortaya çıkmış olan Rebetika türü ile ilgilenmiştir.Çeşitli yayınlarda yayınlanmış makale ve röportajları da bulunan Ali Fuat Aydın, yurt içinde ve dışında katıldığı çeşitli panel, sempozyum, konferans vb. etkinliklerin yanı sıra müzikal çalışmalarına ilişkin toplu ve bireysel olarak pek çok konser, stüdyo çalışması ve radyo-televizyon programında yer almıştır.
 Ayrıntılı ve güncel bilgi için:  http://www.alifuataydin.com

Akemi Takayama

Akemi Takayama, keman 

 

Bayan Akemi Takayama 9 yıldır Audobon Quartet’te keman çalmaktadır. Japonya’da müzisyen bir aileden gelen Takayama, keman eğitimine 3 yaşındayken annesi ile birlikte başlamış, profesyonel kariyerine ise 15 yaşındayken adım atmıştır. Japonya’nın pek cok yeri başta olmak üzere Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de konserler veren sanatçı, ShinseiTokyo Filarmoni Orkestrası, Toho School of Music Orchestra ile birlikte verdiği konserlerin yanısıra, Japon NHK Radyosu’nda ‘’FM Resitali’’ adlı programda da yer almıştır. 
Akemi Takayama 2004 yılından beri hem soloist, hem de başkemancı olarak Roanoke  Senfoni Orkestrası ile çalmakta ve RSO ve başka profesyonel oda müziği topluluklarından çeşitli sanatçılar ile birlikte çalışmaktadır. Bunun yanısıra Güneybatı Virginia’da eğitmenliği ve sanat konusundaki activist yaklaşımı ile de dikkat çeken Takayama’nın yakın zamanlardaki solo performansları arasında Vivaldi’nin Dört Mevsim’i, Beethoven’ın Keman Konçertosu ve Brahms’ın İkili Konçertosu sayılabilir.
Sanatçı the Northwest Regional Music Teacher National Association ve the Grand Junction Young Artist yarışmalarında birincilik ödülü almış ve New York Chautauqua Institute, Kaliforniya Idyllwild School of the Arts, Kuzey Carolina Brevard Music Center’da ve Virginia Tech’te ‘’Shenandoah Performs in Virginia’’ projesinde konserler vermiş ve eğitmen olarak çalışmıştır. Mastır eğitimi sırasında Cleveland Institute of Music’te tanınmış müzisyen Donald Weilerstein’ın asistanlığını yapan Takayama, bu üniversitede sanat üzerine lisans eğitimini ve müzik mastırını tamamlamıştır.
Daha önceleri ise Tokyo’da Toho School of Music Toshiya Eto ve Ryosaku Kubota ile çalışmış olan Takayama, burada da müzik performans üzerine lisans eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Wyoming Üniversitesi’nde Brian Hanly ile çalışma yapan sanatçı, burada da profesyonel eğitim derecesi almıştır. Prestijli bir organizasyon olan Marlboro Music Festival ve  Isaac Stern Music Workshop’ta yer alan sanatçı için Isaac Stern ‘’Gerçek bir müzisyen ve birlikte çaldığı her gruba saygınlık kazandıracak bir kemancı’’ yorumunu yapmıştır. 
Audubon Quartet ile yaptığı albümler 4 CD’den oluşmaktadır ve Centaur and Composers Recordings etiketi ile yayınlanmıştır. Sanatçının kemanı J.B. Ceruti olup, İtalya’nın Cremona şehrinde, 1805 yılında yapılmıştır.

Amy Salsgiver

Amy Salsgiver, perküsyon 

 

Cleveland, Ohio’da doğdu. Orkestral, off-Broadway, Afro-Cuban, sokak tiyatrosu, çağdaş müzik ensemble gibi bir çok müzikal tarzı kapsayan geniş açılımdaki gruplar ile beraber New York, Londra, Dublin ve İstanbul gibi şehirlerde konserler verdi. Steve Reich’ın “18 Çalgıcı için Müzik” eserinin İrlanda prömiyerini gerçekleştirdi, Philadelphia Virtuosi (Filedelfiya Virtüözleri) ile Doğu Amerika Eyaletleri turuna çıktı, Alarm Will Sound ile beraber çaldı, Unicef sponsorluğunda Bond Sokak Tiyatrosu ile Kolombiya ve Kosova’ya tura çıktı, önemli bir çok çağdaş müzik eserlerinin resmi ve resmileşmemiş Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirdi.Amy, 2003’te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası ile çaldığı İstanbul’a taşındı. Yeni müzik, perküsyon, perküsyon için müzik yazımı ve Batı Afrika Ksilofon müziği hakkında workshop ve konserler sundu. Amy, önemli çağdaş repertuarı, kendi bestelerini, genç Türk bestecilerin yeni eserlerini yorumlayan ve diğer grup ve müzisyenlerle ortak çalışmalar yapan, çoğunlukla-İstanbul-bazlı perküsyon grubu SA.NE.NA’nın eş kurucularındandır. Hezarfen Ensemble yanında İstanbul Modern Müzik Ensemble ve çağdaş müzik yorumuna adanmış Diskant Ensemble üyesidir. Aynı zamanda, İstanbul’da özgür improvizasyon ve rock müzik alanında, Ceylan Ertem, 123, Konstrukt ve diğerleriyle çalarak faaliyet göstermektedir. Amy, Manhattan Schol of Music’te lisans, Royal College of Music London (Londra Kraliyet Müzik Akademisi)’dan da yüksek lisans sonrası diploma sahibidir. Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin MİAM (Müzik İleri Araştırmalar Mekezi)’da yüksek lisansını tamamlamış, halen burada konuk sanatçı olarak öğretim üyeliği yapmaktadır.
Amy, MalletKAT kullanıyor.

Anıl Eraslan

Anıl Eraslan, çello 

 

Müzik eğitimine Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Şebnem Yıldırım Orhan’ın sınıfında viyolonsel ve piyano öğrenerek başladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini yaptığı Strasbourg Konservatuarı’nda Frank van Lamsweerde ve Marc Coppey’nin öğrencisi oldu; Vincent Courtois, Anssi Kartunnen, Eric Watson, Benjamin Moussay gibi müzisyenlerle, çağdaş müzik, caz ve serbest doğaçlama üzerine çalıştı. Hem solist olarak hem de çeşitli barok, klasik ve çağdaş müzik topluluklarıyla konserler verdi; Musica ve Jazz d’Or Festivallerine katıldı. Kurucusu olduğu Auditive Connection grubu, 2009’da L’Illiade Genç Yetenekler’de 2011 yılında da Fransa genelinde yapılan «France ô Folies» yarışmasında seçildi. Fransa’da Türk Mevsimi kapsamında Strasbourg-Méditérranée Festivali’nde, bu yıl da İstanbul’da konserler verdi. Önde gelen Ondes Martenot sanatçılarından Christine Ott ile oluşturdukları ikili, Yann Tiersen’in 2009 turnesinde yer aldı. Katıldığı ISCMS İstanbul 2010 etkinliğinde Sert Sessizler projesiyle ve ayrıca Ayşe Tütüncü, John Lindberg, Trilok Gurtu ve Karl Berger gibi müzisyenlerle konserler verdi. Ağıryürüyen, Oğuz Büyükberber ve Cenk Erdoğan ile ortak projesi “5” ile de konserler vermektedir. Yeni müzik, caz ve özgür doğaçlama alanlarında Avrupa’nın birçok şehrinde, bir çok farklı sanatçıyla çalışmalarını sürdüren Eraslan, Strasbourg, Illkirch Müzik Okulu’nda viyolonsel ve doğaçlama müzik dersleri vermektedir. Fotoğrafçı kimliğiyle de ayrıca tanınmış, Strasbourg ve Türkiye’de çeşitli galerilerde fotoğrafları sergilenmiş, “Viyolonsel ve Ben” adlı fotoğraf serisiyle 2007’de GenişAçı’nın Genç Soluklar projesine seçilmiştir. Çeşitli ödüller alan fotoğrafları Fransa’da Nancy Caz Festivali’nde ve ABD’de Fort Collins’te sergilenmiştir.

Antonio Mascolo

Antonio Mascolo, gitar

1981 yılında İtalya'nın Napoli sehrinde doğan gitarist Antonio Mascolo, müzik eğitimine çok küçük yasta başladı. Daha sonra eğitimine usta gitarist Aniello Desiderio ile devam etti. 2001 yılında, Benevento Müzik Konservatuarı'ndan birincilik ve "Cum Laude" özel mansiyon ödülleri ile mezun oldu. 2002 yılında ise okulu tarafından "yılın en başarılı mezunu" olarak seçildi. Konser programı klasik, tango ve kendi bestelerinden olusan sanatçı, yüksek bir teknik kapasiteye sahiptir. Bugüne kadar Türkiye dahil olmak üzere Avrupa'da bir çok festivale davet edilmiş ve çok sayıda konserler vererek seyircilerden büyük beğeni toplamıştır. Bunlardan en önemlisi, David Russell ve esi tarafından her yıl Italya'da düzenlenen "David and Maria Russell Right Prot" gitar festivalidir. 2002 yılında davet edildiği Uluslararası Mantova Gitar Festivali'nde verdigi konser ünlü virtüöz Alirio Diaz tarafından hayranlıkla karşılanmış ve övgüler almıştır. Konserlerin yanısıra 1992-2000 yılları arası çeşitli yarışmalarda birincilik ödülüne layık görülmüştür. Tamamı kendi parçalarından oluşan ilk albümü "Dune", ünlü İtalyan klasik müzik dergisi olan "GuitArt" tarafından 2009 yılında yayımlandı. Los Romeros Gitar Quartet'in değerli üyelerinden Angel Romero bu albümü dinlemiş ve çok beğenmiştir. Ve kendisinin özel isteği üzerine albümdeki bir beste Romero'ya ithaf edilmistir. www.antoniomascolo.it

Atilla Aldemir

Ayşegül Koca

Art PiyanoTrio

Ayşegül Koca, gitar

Aysegül Koca 12 Haziran 1989'da Ankara'da doğdu. Gitarla 8 yaşında tanıştı. Akademik eğitimine 12 yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlkögretim Okulu'nda Dr. Kürşad Terci ile başladı. Kısa zamanda tekniği ve yorumunda büyük ilerleme kaydederek pek çok konser verdi. 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi'nden Doç. Dr. Kagan Korad'ın öğrencisi olarak mezun oldu ve daha sonra, Hollanda'da Maastricht Konservatuarı'na kabul edilerek Prof. Carlo Marchione ile çalışmaya hak kazandı. Burada lisans eğitimini tamamladıktan sonra Mayıs 2008'de basarılı bir resital gerçeklestirerek mezun oldu. Genç gitarist bugüne kadar yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda büyük başarılar göstermiş, çalısıyla dünya çapında gitar otoritelerinin beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Türkiye'nin en umut veren klasik gitaristlerinden biri olan Ayşegül Koca, José Tomas Klasik Gitar Yarışması'nda birincilik aldı. Diğer çdülleri: X. Eduard Paml Genç Gitaristler Yarışması birincilik ödülü ve özel ödül, I. Ulusal Mavi Martı Gitar Yarışması birincilik ödülü, I. Ulusal İnönü Üniversitesi Klasik Gitar Yarışması (2008 Malatya) ikincilik ödülü.

Atilla Alder  viola

 

Born in Istanbul, Atilla Aldemir graduated the Mimar Sinan University College of Music, in his native city of Istanbul, Turkey, in 1994. With a scholarship from the Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Foundation, he went to Germany to study with Prof. Lukas David at the Detmold Hochschule für Musik, from which he graduated with the “Künstlerische Reifeprüfung” diploma in 1999. He then studied for the “Konzertexamen” (soloist diploma) at Folkwang Hochschule Essen with Prof. Mintcho Mintchev and graduated with “honour degree” in 2002. 

In 2007, Aldemir was awarded the second prize in the violin category at the 14th International Johannes Brahms Competition and two special prizes. Winning the third prize for his viola performance in the same competition in 2008, as well as the award for best interpretation of a contemporary work. The artist’s other accomplishments include “The passion for music, strong artistic temperament” award in the 2006 Premio R. Lipizer Competition, laurent of the 8th International Violin Competition Vaclav Hulm in Zagreb 2005, Essen Folkwangpreis 2002, Westphalia Culture Award 1998, and first prize in the International Violin Competition Istanbul in 2000. Aldemir has already given concerts in many European countries, the USA, performed in concert halls such as Berlin Philharmonic Hall, Konzerthaus Vienna, and Musikverein Vienna, played with orchestras such as Orchestre National Montpellier and Bordeaux, Camerata Salzburg, Vienna Philharmonia, Zagreb Philharmonic, Konzerthaus Chamber Orchestra Berlin and all State Symphonic Orchestras in Turkey. He worked with conductors such as Lawrence Foster, Sascha Göztl, Gürer Aykal. 

In 2003 he recorded a CD entitled “The Contemporary Voice of Turkish Music” for Dreyer Gaido Productions in Berlin. Fono Forum music magazine praised the recording, saying “It must be considered a great stroke of luck that Aldemir and Karayel fully committed themselves to this highly unconventional programme”. The artist has performed with highly acclaimed musicians, among them the pianist Fazıl Say, Itamar Golan, Hüseyin Sermet, Leschenko Polina and Jeremy Menuhin. 

Since 2002, Aldemir has continued his studies with Barbara Gorzynska and Prof. Matthias Maurer in Vienna. In his concerts, he plays a J.B. Vuillaume violin from the year 1840, which was kindly financed for him by the Circle of Internationally Operating Turkish Businessmen and a Zanetto Peregrino viola from the year 1560.

Aldemir has been awarded the prestigious Donizetti Music Awards of Turkey as 'The Best String Player of the Year 2011'. He is the Co-Principal Viola of the Konzerthaus Orchestra Berlin.


www.atillaaldemir.net
 

Artis Piyano Trio

Artis piyano trio 2002 yılında Atinada kuruldu. Aralarında "Megaron" Athens Concert Hall, Weil Recital Hall at Carnegie Hall, New York, Schoenberg-zaal, DenHaag, Denmarkdaö Anneberg festivali, Theoharakis Foundation for the Fine Arts festivali, Athens-Epidaurus festivali, Cyclades festivali, Nafplio and Patras Musical May festivali, National Gallery and the Halandri Arts Centre’ın sayılabileceği çok çeşitli festivallerde ve konser mekanlarında tonlarca eser seslendirdi. Üçlü klasik müzik dünyasındaki varlığını uluslararası festivallere ve sanatsal buluşmalara katılarak sürdürmektedir. Artis piyano trio heycan verici çağdaş bestecilerin eserlerinin yanısıra Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Ravel and Shostakovich’in eserlerinden oluşan geniş bir repertuara sahiptir.

Ayşen Ulucan

Aysen Ulucan, Violin 

 

Born in 1985, Ayşen Ulucan started playing the violin under the guidance of her brother Özcan Ulucan. Aged 6, she was accepted to the class of Veniamin Varshawsky at Istanbul University State Conservatory. Her later teachers included Cihat Aşkın and Genoveva Burova, from the class of whom she graduated in 2003.

She started her studies at Musikhochschule Freiburg in 2004 in the class of Latica H. Rosenberg. She later studied with Rainer Kussmaul and succesfully completed her post graduate studies in the class of Muriel Cantoreggi at the same school.

She has attended mastercourses and had the opportunity to work with musicians such as Viktor Pikaisen, Ayla Erduran, Rosa Fain, Ida Haendel, Zakhar Bron, Pavel Vernikov, Svetlana Makarova.

As a soloist, she played with Baden Baden Philharmonic, Hochachulorchester der Mucikhochschule Freiburg, Orquestra Sinfonica da Minas Gerais (Brazil), Antalya, İzmir, Adana and İstanbul State Symphony Orchestras.

She plays a violin made by E. Tunalı - a copy of Heifetz del Gesu- which she got as a prize at the International Violin Competition Nuri İyicil held in İstanbul.

Bengi Canatan

Bengi Canatan, arp 

 

Ankara’da doğmuştur. 2005 yılında Nilgün Tuzkaya’dan orff dersleri almaya başlayarak müziğe adım atmıştır. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak Müjgan Aydın‘ın arp öğrencisi olmuştur.

 

2008 yılında Fransız besteci ve arpist Benoit Wery‘nin ustalık sınıfına aktif olarak katılmıştır.

 

2012 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası‘nın sınavını kazanarak orkestraya kabul edilmiştir. Aynı yıl Orhun Orhon yönetimindeki Türk-Yunan Gençlik Orkestrası ile İzmir’e gitmiş, Gürer Aykal yönetiminde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve Hacettepe Senfoni Orkestrası ile konserler vermiştir. Aynı yıl İlhan Baran‘ın caz ve modern müzik sınıfına katılmıştır.

 

2014 - 2015 yılları arasında Bilkent Senfoni Orkestra’sına bir çok kez konuk sanatçı olarak katılmış ve John Axelrod, Howard Griffiths, Santtu-Matias Rouvali ile konserler vermiştir.

 

2015 yılında Berlin Filarmoni Orkestrası’nın arpisti Marie-Pierre Langlamet‘in ustalık sınıfına katılmıştır. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi Gençlik Orkestra’sında da konuk sanatçı olarak yer almış ve her yıl Kapadokya’da düzenlenen müzik festivali Klasik Keyifler’e burslu olarak katılmıştır. Festivalde Hitit Sazları Projesi kapsamında, duo – trio olarak ve katılan bestecilerin eserlerini seslendirmek amacıyla yapılan konserlerde yer almıştır. Eğitimini hala Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda sürdürmektedir.

Beste Tıknaz

Bianca Adamek

Birsen Ulucan

 

Beste Tıknaz, viyola


7 yaşında İ.Ü.D.K.’da Ani İnci ile viyola öğrenimine başladı. 2002 yılında lisans,2004 yılında yükseklisans bölümünden mezun oldu. 2006-2008 yılları arasında Boston Konservatuarında tam burslu olarak Performance Diploma Bölümünü başarı ile bitirdi. Tıknaz’ın, eğitimi boyunca çalıştığı isimlerden bazıları; R.GÜNEŞ, M.BUCCHOLZ, T.MASURENKO, N.IMAI, Y.BASHMET, L.MATCZYNSKI, M.KELLEY, R.TAPPING, R.DİAZ, B.PASQUER, B.GUIRANNA, P.FARULLİ, M.TENENBAUM olarak sayılabilir. Sanatçının Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda ödülleri vardır; ICMEC Yarışması (Altın Madalya), BO.CO. String Idol, MTNA Young Concert Artists State ve Eastern Yarışmları, BO.CO. Konçerto Yarışması, 9 Eylül Üniversitesi Ulusal Viyola yarışması. Tıknaz; yurtiçi ve yurtdışında resitaller vermekte, solist olarak orkestralar önünde çalmakta, aynı zamanda pek çok  odamüziği ve orkestralarda da yer almaktadır. Aktif olarak Odamüziği çalışmaları yapan Sanatçı bu konuda ulusal ve uluslararası otoriteler ile çalışmalar yapmıştır. Kibele Quartet, Sospiro Quartet, Winsor music Quartet'leri ile uzun soluklu olarak çalışmış, uluslararası arenalarda konserler vermiştir. Muse&Youth ve Applehill yaz kamplarında hocalık yapmıştır.İ.Ü.D.K. Orkestrası ve C.R.R Senfoni Orkestrası viyola grup şefi olarak yer almış olan Tıknaz; aynı zamanda Akbank Oda Orkestrası üyesidir. Boston Chamber Orkestrası, Boston Conservatory ve Emmanuel Müzik Orkestralarında viyola grup şefi olarak yer almıştır. İ.ÜD.K.’nda Sanatta Yeterlilik çalışmalarını ANİ İNCİ ile sürdürmekte ve araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. “Beste Tıknaz ve Barış Yıldızları” adı ile başlattığı proje ile konserler vermektedir. 

Birsen Ulucan, Piano

Born in the city of Shumen, Bulgaria, Birsen Ulucan started learning the piano at the age of seven. In 1984 she was admitted to the piano class of Ekaterina Tszetkova at the Dobri Hristov Music School in Varna. In 1982 she took second in the National 'Svetoslav Obretenov' Music Contest, in 1983 first in the performance branch of the National Radio Competition held in Bulgaria and second in composition, and in 1988 second in the 'Interpretation of Bulgarian and Russian Composers' Competition which she entered in Bulgaria. In 1989 she graduated from the music school and that same year emigrated to Turkey with her family. At the Istanbul State Conservatory she studied under Prof. Meral Yapalı, receiving her diploma after one year, and for four years taught there as a lecturer. In 1992 she and her brother Özcan Ulucan entered the International R. Lipizer Violin Competition held in Italy, and as a violin-piano duo shared the prize for the best interpretation of a Beethoven sonata. She continued her education in the class of Joan Havill at the Guildhall School of Music in London, having been awarded a fellowship in 1993 by the Turkish Education Foundation and an additional grant by the Eczacıbaşı Culture and Art Foundation. In 1996 she received the Soloist Diploma from this school, the equivalent of a Master's degree, and that same year won first prize in the Smith Kline Beecham Music Contest held at Oxford, where she gave concerts. From 1997-99 Birsen Ulucan studied at the City University of London and was awarded a doctorate, and she performed the Liszt Piano Concerto at St. John Smith Square, one of London's most prestigious concert halls. From 2000-2004 the artist was employed as a pianist in the class of the world-famous violinist Maxim Vengerov at the Saarbrücken Music Academy in Germany, thus having the opportunity to study and work on the major compositions in the piano-violin repertoire. Since 1989 she has played with Vienna Chamber Orchestra, Ferenc Liszt Chamber Orchestra and the leading orchestras of Turkey. She has also given concerts at such festivals as the Salzburg Mozarteum (1996), International Istanbul Festival (1992 and 1993), France International Flain Music Festival (1996) and Cyprus Bellapais Music Festival and has given concerts in Bulgaria, Turkey, Germany, the United Kingdom, the Turkish Republic of Northern Cyprus, Italy, France, Austria, Israel and Portugal, the artist continues with her solo and chamber music concerts.

http://www.birsenulucan.com/ 

 
 

Cem Önertürk

Calvin Wiersma

Cem Aksel

Cem Önertürk – Flüt 1986 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine 12 yaşında iken İlhan Baran ile başladı.1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi sınavını kazandı ve Stiliana Stavreva’nın flüt sınıfına kabul edildi. Gülşen Tatu, Robert Winn, Patrick Gallois, Maurice Steger ve Emmanuel Pahud’un Master Class’larına aktif olarak katıldı. Şubat 2005’te Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Unicef yararına solist olarak konser vermiştir. Mart 2006'da "Yamahascholarship", 2007’de DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) müzik burslarına layık görülmüştür. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi‘nden Onur Derecesiyle mezun olan Önertürk, Hochschule für Musik und Theater Hannover’in, ve Hochschule für Musik und Theater München’in master programlarına kabul edilmiştir. Cem Önertürk Hochschule für Musik und Theater München’de Prof. Andras Adorjan ile Yüksek Lisans çalışmalarını 2009 Eylül ayında; doktora çalışmalarını Stiliana Stavreva ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde 2013 Haziran ayında tamamlamıştır. 2015 Nisan ayında Doçent ünvanı almıştır. 2007 yılının eylül ayında ise Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Cahit Koparal Flüt Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanmıştır. 2009-2010 konser sezonunda Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile A. Khachaturian flüt konçertosunu seslendirmiştir. 2008 Temmuz ayında “Young Euro Classic” yaz festivali kapsamında kurulan orkestra ile Çin Halk Cumhuriyeti’nde Şanghay ve Pekin şehirlerinde, Almanya’da Münih ve Berlin şehirlerinde orkestra ile konserler vermiştir. 2011 yılının Haziran ve Temmuz aylarında ünlü şef Lorin Maazel’in yönettiği “Castleton Festival Orchestra” ile Amerika ve Kanada turnelerine katılmış 18 konserde solo flütist olarak görev almıştır. Sanatçı, Kapadokya’da her yaz düzenlenen “Klasik Keyifler Müzik Festivali”, 2013 yılından itibaren Afyon Müzik Festivali ve Opus Amedaus Müzik Festivali, Hezarfen Ensemble ile 2013 yılında Berlin’de düzenlenen “Marz Musik” Modern Müzik Festivali ve Münster Müzik Festivallerinde sahne almıştır. 2015 yılında düzenlenen MUSMA nefesli beşlisi ile Ankara müzik festivali için konser vermiştir. Önertürk halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Hezarfen Ensemble, Goodfellas Ensemble, Anadolu Nefesli Beşlisi, TrioNeo ve DuoSonant müzik toplulukları ile konserler vermekte, Bilkent Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde flüt ana sanat dalı dersleri vermektedir. 

Calvin Wiersma, keman

BM, Oberlin College; 
MM, Eastman School of Music, University of Rochester.

Calvin Wiersma, dünya çapında konserler veren solist ve oda müziği keman sanatçısıdır. Boston, New York ve Chicago’da bir çok resital vermiş ve başta Rochester Philharmonic Orchestra, Concerto Company of Boston ve Lawrence Symphony olmak üzere bir çok orkestra ile etkinliklere katılmıştır. Halen ünlü Manhattan String Quartet (MSQ) üyesidir ve çeşitli ödüllere layık görülen Meliora Quartet’in kurucularındandır. Ayrıca, ABD, İtalya ve Avustralya’da gerçekleştirilen Spoleto Festivalleri Quartet’inin daimi üyesi ve Figaro Trio’nun kurucusudur.

MSQ ile dünya turnelerine katılan Wiersma ayrıca yaz aylarında düzenlenen Aspen, Vancouver, Rockport, Bard, Portland, Crested Butte, North Country, Central Vermont, New Hope, Interlochen, Prairie School, Appalachian, Cape May ve Music Mountain gibi bir çok Oda Müziği Festivallerine katılmaktadır. New York Philomusica’nın eski üyesidir ve sıklıkla Bargemusic’de çalmakta olup, Da Camera Society of Houston, Sea Cliff Chamber Players, The Festival Chamber Music Society, The Chamber Music Society of New Hope, Carnegie Chamber Players ve Close Encounters with Music etkinliklerinde de bulunmuştur. 

Wiersma bütün bu faaliyetleri yanında Kathleen Battle ile uluslararası turnede solist olarak yer almış, Orpheus Chamber Orchestra ile Berkshire Bach Festival’inde Brandenburg konçertolarının tamamını seslendirmiş ve Metropolitan Museum of Art’ta flütçü Paula Robison’a eşlik etmiştir.

Önde gelen çağdaş müzik sanatçılarından olan Wiersma, Cygnus, Lochrian Chamber Ensemble, Ensemble Sospeso gruplarının da üyesidir ve Speculum Musicae, Ensemble 21, Parnassus ve New York New Music Ensemble ile de çalmıştır. Steve Reich ve Ensemble 21 ile Avrupa turnesini gerçekleştirmiş ve International League of Composers of Music etkinlikleri kapsamında solo performanslarıyla yer almıştır. Ayrıca çok değerli bir eğitimci olan Wiersma, Bard High School Early College ve New York’taki devlet okullarında yetenekli çocuklar için yenilikçi eğitim programları uygulanmasının başlatılmasına ön ayak olmuştur ve American Symphony Orchestra’nın müzik koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir.

Çok değerli bir keman sanatçısı olmanın yanında etkin bir eğitmen de olan Wiersma Conservatory of Music at Purchase College’de keman ve oda müziği öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Daha önce Lawrence Conservatory of Music, Florida State University, Brandeis University, New England Conservatory ve Longy School of Music’de öğretim üyeliği yapmıştır. Bir çok ülkede keman master class eğitimi vermektedir. Ayrıca ABD’de Middlebury College, Colgate University ve California Summer Arts Programı ile Rusya’da Moskova Smolny Institute ile İsrail Khiryat Shemona’da Institute for Chamber Music’de konuk sanatçı olarak yer almaktadır.

Cem Aksel, Caz Drum 

 

Cem Aksel was born in Ankara on 17 February 1963. After primary school his moved to Istanbul with his family. He started his music professionally while he was in high school. After obtaining a French Teaching Degree at the Istanbul University, he continued his musical studies in Switzerland, where he studied Jazz and Percussion for one year. Upon his return, he started to make a living with music. At the start of his career, he worked with Emin Fındıkoğlu and Onno Tunç. In 1990 he joined Bülent Ortaçgil’s orchestra, where he is currently still working. Cem has worked with many influential Turkish artists in the genres of Jazz, Pop and Alternative music. He played drums in over 150 Turkish and international album recordings. He largely played in Nardis Jazz Club and has taken part in countless Turkish and international Jazz festivals, his role ranging from trios to Big Bands. As of 1989 he has been widening his field by organising workshops, giving private lessons and teaching at music schools. In his free time, he records music professionally at home and likes to sail. He is married and divides his time between Ankara and Istanbul. 

Cenk Güray, bağlama  

 

Born in Ankara 1973. He received a bachelor’s degree in 1995, a master’s degree in 1998 and a Ph.D.in 2003 from the Mining Engineering Department of Middle East Technical University. In 2006 he received a master’s degree in Musicology from Başkent University and in 2012 he received a Ph.D. in Turkish Religious Music from Ankara University Faculty of Divinity. Currently he is working as an Associate Professor of Musicology in Yıldırm Beyazıt University Conservatory for Turkish Music being mainly concentrated on "Turkish Music Theory" and "Turkish Religious Music". As a bağlama performer he had the chance of being inspired from many musicians like Erhan Kürkçü, Mehmet Semiz, Okan Murat Öztürk, Veysel Aydın, Selçuk Sipahioğlu, Hasan Erdoğan, Süleyman Erguner, Tahir Aydoğdu, Durul Gence, Murat Arkan, Erkan Oğur, Murat Salim Tokaç, Ali Fuat Aydın, Sarp Maden, Muammer Ketencoğlu and forming groups like ABİS-Experimental Music Ensemble, Mediterranean Orchestra, Yağmur Öncesi ve METU Turkish Folklore Club Bağlama Orchestra. As a performer and researcher he had taken place as a speaker and director in many symposiums, conferences, concerts, seminars, workshops, masterclasses, TV-Radio programs and CD projects worldwide. 

Cenk Güray

Carol Ou

Carol Ou, cello- A versatile artist, cellist Carol Ou is widely known for her fiery, impassioned, and insightful performances.  As the cellist of the Carpe Diem String Quartet, she frequently tours all over the US performing a vast array of classical and contemporary repertoire along with crossover music.  She also concertizes with her duo partner, the brilliant American violinist, James Buswell. 

At ease with the diverse musical styles of the last five centuries, Ou often programs traditional European masterworks with zesty and eclectic works in concert.  She has recorded three of the most beloved cello concerti by Haydn, Tchaikovsky, and Elgar along with several romantic works for cello and piano.  In addition, she regularly premieres and records new compositions written for her, her duo, and her quartet.  

Her discography includes numerous solo and chamber music recordings.  The Chi-Mei Foundation in Taiwan issues all of her solo discs.  Her recordings of Taneyev’s string quartets with Carpe Diem String Quartet are distributed by Naxos.  Albany Records will soon release the “Calligraphy” string quartets by Reza Vali.  Her recording of Walter Piston's Chamber Music won the 2001 Chamber Music America's Best Chamber Music CD award. 

A graduate of Yale University, Ou has taught cello students at Yale and MIT, directed the strings, chamber music and orchestra programs at Gordon College, and taught cello and chamber music students at numerous music festivals all over the world.  She is currently on the faculty at New England Conservatory of Music in Boston where she teaches chamber music at the collegiate division and maintains a full studio of cello students through the preparatory and continuing education divisions.  She is also assistant chair of strings at NEC’s continuing education division.  Outside of her regular teaching duties, Ou travels internationally to teach cello and chamber music master classes on five continents. 

http://www.cdsq.org/about/co.php

Cellistanbul

Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti, 2002 senesinde Murat Berk tarafından kurulmuş, aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellist’ten oluşan gurup yurt içi ve yurt dışındaki değerli sanatçı arkadaşlarıyla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin  zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Çağ Erçağ, 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Jozsef Györfy ve Prof. Doğan Cangal ile viyolonsel çalışmalarına devam etti. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası sınavını kazanarak Fransa’da konserler veren sanatçı Lluis Claret’in ve Raphael Wallfish kursuna katılma fırsatı buldu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarından 1996 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede göreve başlayan Erçağ, 1999 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sınavını kazanarak 2005 yılına kadar grup şefliği görevini üstlendi. Ülkemizde birçok orkestra ile sık sık solo konserler veren sanatçı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının solo viyolonselcisi ve Borusan Kuartetin bir üyesi olarak görevini sürdürmekte.

Melih Kara, 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Yard. Doç. Nuray Eşen'in öğrencisi olarak mezun oldu. 1991-93 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Yüsek Lisans sınıfını Azerbaycan Devlet Sanatçısı Yuri Abdullayev’in öğrencisi olarak tamamladı. 1993 yılında Cenevre Konservatuvarının Perfectionnement (Olgunluk) sınıfına Prof. Daniel Grosgurin’in öğrencisi olarak kabul edildi. Sanatçı, 1996 yılında Cenevre Konservatuvarı’nın Virtuosite sınıfını birincilik ödülü ve Pierre Fernex özel ödülü alarak tamamladı. Eğitimi süresince Mstislav Rostropovich, Janos Starker ve Marcio Carneiro nun kurslarına katılan Kara, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak görev yapmakta.

Ozan Tunca, 1994 yılında Prof. Doğan Cangalın öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1997 yılında Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde Prof. Denis Parker ile Yüksek Lisans, 2003 yılında Florida Eyalet Üniversitesi’nde Prof. Lubomir Georgiev ile Müzik Doktorasını tamamladı. Sanatçı, Quartet alla Turca adlı yaylı dörtü ile Eppes Derneği tarafından ödüle layık görüldü. Ayrıca, Florida Eyalet Üniversitesi tarafından üstün başarılı müzik öğrencilerine verilen Pi Kappa Lambda ödülünü aldı. 2002 yılında, Numus 2002 Pan-Am Oda Müziği Yarışması’nda Quartet alla Turca ile birincilik ödülü aldı. Sanatçı, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi. 

Murat Berk, 1980 yılında Prof. Nusret Kayar’ın öğrencisi olarak Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarına girdi. 1986’da, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans bölümüne Prof. Ali Doğan’ın öğrencisi olarak kabul edildikten sonra 1990 yılında eğitimini tamamladı. Aynı yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak viyolonsel sanatçısı olarak orkestraya katıldı. 1993 yılında kazandığı bir bursla İsviçre’de Cenevre Konservatuvarı’na kabul edildi. Yurtdışında öğrenimi sırasında, Mstislav Rostropovich, Misha Maisky, Janos Starker gibi ünlü viyolonselcilerin kurslarına katıldı. Lozan Orkestrası, Tibor Varga Oda Orkestrası ve Cenevre Oda Orkestraları ile çalışma fırsatı buldu. 1997 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda görev yapmakta.

Cellistanbul

Clyde Thomas Shaw, çello 

Audubon Quartet’in kurucu üyelerinden biri olan Clyde Shaw, müzik eğitimine Oberlin Conservatory ‘de başladı. Stetson Üniversitesi’nden lisans diploması aldıktan sonra yine müzik üzerine yaptığı mastırını Binghamton’daki  State University of New York’ta tamamladı. Aldo Parisot ve Richard Kapuscinski ile beraber viyolonsel eğitimi almış olan sanatçı, Felix Galimir, Michael Tree, Arnold Steinhardt, Sidney Griller, Robert Mann, Eugene Lener, Zoltan Sekeley, ve Lenox Dörtlüsü elemanları ile de oda müziği üzerine çalışmalar yaptı.
Orlando, Florida doğumlu olan Shaw, 1974’te Audobon Quartet’in kurulmasından önce San Antonio Senfoni Orkestrası’nda birinci viyolonsel asistanı olarak çalıştı ve Stetson Üniversitesi Faculty Consort ‘ta çaldı. 

Son 30 yıldır dünya çapında Audubon Quartet ile konserler vermiş olan sanatçının eserleri, RCA, Telarc, Centaur, CRI and Opus One tarafından kaydedilmiştir. Performansları arasında CBS Sunday Morning, Recitals at Alice Tully, Avery Fischer, New York  Carnegie ve Town Halls , Washington, DC Kennedy Center, Philadelphia Curtis Hall , Chicago Symphony Hall , Los Angeles Wilshire Ebel Theater , Londra Wigmore Hall, Roma Academy of Santa Cecilia, Pekin Red Tower Theater, Münih Bavarian Radio, Swiss TV, Tel Aviv Museum konserleri sayılabilir. Sanatçı ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’ni yurtdışında temsil etti ve Beyaz Saray’da da konserler verdi. Audubon Quartet’teki görevinin yanısıra  Virginia’daki Winchester Shenandoah Konservatuarı’nda profesör olarak çalışan Shaw viyolonsel ve oda müziği üzerine dersler vermektedir.

Clyde Thomas Shaw

CYRILLE VAN POUCKE, Trompet

Cyrille van Poucke Hollanda’daki Amsterdam Konservatuvarı’nda, Klaas Kos’tan trompet öğrenimi görmüştür. Öğrenimi boyunca en önemli Hollanda orkestralarıyla ve, -Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache ve Georg Solti yönetimindeki- Dutch National Youth Orchestra ve Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra’yla çalarak kendini göstermeye başlamıştı.

1987’den itibaren Hollanda Radyo Orkestraları’nda (İlk kez Radyo Senfoni Orkestrası’nda ve 2005’ten beri Radio Kamer Filharmonie’de olmak üzere) birinci trompetçi olarak görev yapmıştır. Bununla beraber Van Poucke Almanya (Münchner Philharmoniker ve Berliner Symfonie Orchester), Belçika (Koninklijk Filharmonisch Orkest Vlaanderen) ve İspanya (Orquestra de Cadaqués)’nın en büyük orkestralarıyla konserler vermiştir. Hollanda Festivali’nde K. H. Stockhausen tarafından düzenlenen “Orchester Finalisten”in prömiyerinde, Schlesswig Holstein Musik Festival, Hong Kong Music Festival ve Salzburger Festspiele’de solist olarak sahne almıştır.

Cyrille van Poucke, Amsterdam Bach Soloists, The Dutch Wind Ensemble, The Amsterdam Brass Quintet (Narbonne-Fransa’daki uluslararası yarışmadan ödüllü) ve The Combattimento Consort Amsterdam ile oda müziği yapmıştır.

Sanatçı bu performanslarının yanı sıra, Cats, Phantom of the Opera, Miss Saigon, Cabaret, Beauty and the Beast, Evita ve Mary Poppins’de performans sergilemiştir.

Deneyimli trompetçi Essen-Almanya’daki Folkwang Hochschule trompet fakültesindedir. 2003’ten beri Hollanda Radyosu Müzik Merkezi’nde eğitici projeler ve atölyeler yapmaktadır (Creative Music Making (www.mco.nl/educatie).

Cyrille van Poucke Ives Ensemble, Holland Wind Players, Camerata Amsterdam ve Residentie Bach Orchestra ile düzenli konserler vermektedir.

Cyrille Van Poucke

Çağ Erçağ, çello 

1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Jozsef Györfy ve Prof. Doğan Cangal'dan eğitim alan Çağ Erçağ, 1996 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Ardından, 1997'de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Araştırma Görevlisi olarak atandı. Daha sonra, yeni kurulan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın sınavını kazanarak 1999'dan 2004 yılına kadar bu orkestrada viyolonsel grup şefliği görevini üstlendi. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır gibi birçok ülkede konserler veren sanatçı ayrıca Lois Claret'in ustalık sınıfına katılma fırsatı buldu. Daha sonra Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Aleksander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok ünlü sanatçıyla konserler veren Çağ Erçağ, Can Atilla'nın müziğini yaptığı Atatürk Belgeseli ve Fazıl Say'ın müziklerini yaptığı İyi Seneler filminin müziğinde solo viyolonsel bölümlerini seslendirdi. Ayrıca Fazıl Say'ın yapıtı Metin Altıok Oratoryosu'nun CD kaydında görev aldı.

Çağ Erçağ, 2007'de gerçekleştirilen 35. İstanbul Müzik Festivali'nde Borusan Oda Orkestrası eşliğinde verdiği konserin yanı sıra Kıbrıs Müzik Festivali, Eskişehir Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali gibi bir çok festivalde solist olarak yer aldı. Ayrıca Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Antalya Devlet Senfoni, Viyana Jeunesse Orkestrası ve Strazburg'da Şişli Belediye Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi.

Viyana'da Ablan Berg Kuartet üyelerinden Gerhard Schulz ile düzenli çalışmalarına devam eden Çağ Erçağ, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda solo viyolonsel olarak görevini sürdürüyor. Şişli Belediye Orkestrası'nın Sanat Direktör'lüğünü yapan sanatçı ayrıca, 2002 yılında kurdukları dört viyolonselden oluşan Çellistanbul ve 2005'de kurulan Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyesidir.
.

Çağ Erçağ

Çağdaş ÖZKAN – Piyano


 Türkiye’nin önde gelen klasik müzik dergisi Andante tarafından “...en duyarlı duo piyanisti”  olarak tanımlanan Çağdaş Özkan, gerek vokal gerekse enstrümental eşlik alanında geniş bir repertuara ve tecrübeye sahiptir. Bu alanda ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’daki Yüksek Lisans derecesini 2012 yılında tamamlayan Çağdaş Özkan, yine bu okuldaki eğitimi için “Borusan Müzik Bursu” ve American Turkish Society’nin sağladığı “Ahmet Ertegün Bursu”nu almaya hak kazandı. ABD’deki eğitimi boyunca oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak içlerinde Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi konser salonlarının da bulunduğu birçok salonda konserler verdi. The Juilliard School’da Naoko Tanaka (keman), Ron Copes (keman), Darrett Adkins (viyolonsel) Robert Jr. White (şan) gibi önemli hocalarla ve öğrencileriyle yakinen çalışma ve konserler verme fırsatını buldu. 
Çağdaş Özkan Jonathan Feldman, Margo Garrett, Brian Zeger ile piyano eşlik, ve Prof. Ersin Onay ve Zarema Safarova ile solo piyano çalışmıştır. Ayrıca Tom Grubb ile Fransızca diksiyon ve vokal repertuar, JJ. Penna ile Almanca diksiyon ve vokal repertuar, Corradina Caporello ile ise İtalyanca diksiyon çalışmış ve bu repertuarda önemli derecede tecrübe sahibi olmuştur. 
Çağdaş Özkan 2010 yılında Aspen Müzik Festivali ve 2011 yılında Music Academy of the West gibi önemli yaz festivallerine katılarak ABD’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen birçok müzisyenle ilişkiler kurdu. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi’nden solo piyano dalında mezun oldu ve 2009 yılında Işın Metin yönetiminde Beethoven’in dördüncü piyano konçertosunu seslendirdi. Bununla beraber eşlik alanında Milos Repicky, Diane Richardson, Rita Sloan, Cameron Stowe; solo piyano alanında Hüseyin Sermet, Boris Bloch, Marcella Crudeli gibi isimlerle de çalışma fırsatını bulmuştur. 
Müzik ile çok erken yaşta akordeon ile tanışan Çağdaş Özkan, hâlâ bu tutkusunu sürdürmekte ve bu alanda kendi düzenlemeleri dahil birçok popüler ve halk müziği parçalarını repertuarında bulundurmaktadır. 
Çağdaş Özkan halen Bursa Uludağ Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Ünversitesi Devlet Konservatuarları bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 

Çağdaş Özkan

Çetin Aydar, viyola 

1963 yılında Ankara’da doğdu. 1977 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak Prof. Koral Çalgan’ın öğrencisi oldu. Öğrencilik döneminde konser vermeye başlayan Aydar Ankara, İstanbul ve yurt dışında resitaller verdi. Salzburg Mozarteum’da kurslara katıldı, Aberdeen Gençlik Festivali’nde Ankara Devlet Konservatuvarını temsil etti. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarının ikili dalında düzenlediği 5. Ulusal Müzik Yarışması’nda piyanist Can Çoker ile birlikte birinci seçildi ve en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne (Benjamin Britten – Lachrymae) layık görüldü. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı bitiren sanatçı aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyeliğine atandı ve 1988 yılında Devlet Bursu ile Almanya’ya gönderilene kadar bu görevini sürdürdü.

Almanya’da Trossingen Yüksek Müzik Okulunda Prof. Emile Cantor ile yüksek lisans eğitimini çok iyi dereceyle tamamladı. Daha sonra profesyonel yaşamını Almanya’da, Württembergisches Kammerorchester-Heilbronn ve Danimarka’da, Kopenhag Filarmoni Orkestrası’nda sürdürdü. 1992 yılında yurda dönen sanatçı Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na öğretim görevlisi olarak atandı. Eylül 2000 de “DEÜ Devlet Konservatuvarı – İKSEV 1. Ulusal Viyola Yarışması” organizasyonunu Ruşen Güneş ile birlikte gerçekleştirdi.

2002 yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde sanatta yeterlik eğitimini tamamlayan Aydar 2004 yılında doçent oldu. 2006-2007 eğitim döneminde Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı Yaylıçalgılar Anasanatdalı Başkanlığını da yürütmüş olan Çetin Aydar solo çalışmalarının yanısıra İzmir Viyola Ensemble, Aşkın Ensemble-İstanbul, Orpheus Quartett-Almanya, Le Solist de Geneve-İsviçre, Württembergisches Kammerorchester-Almanya, Aarhus Symfoniorkester-Danimarka gibi orkestra ve oda müziği gruplarıyla yurtiçi ve dışında konser ve kayıt çalışmalarını sürdürmekte ve kurucularından olduğu “Ensemble Carpe Diem”in şefliğini yapmaktadır. 2010 yılında Dokuz eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda profesörlüğe yükseltilmiş, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na müdür olarak atanmıştır.

Çetin Aydar

Dave Allen

Dave Allen, caz gitar   

 

New York’lu gitarist ve besteci Dave Allen eleştirmenler tarafından “Pat Metheny, Ben Monder ve Adam Rogers’ın kalıbında yetişmiş heyecan verici ve benzersiz bir müzisyen” olarak adlandırılıyor. Dave Allen, aslen Philadelphia’da doğdu ve büyüdü. Henüz 16 yaşındayken Amerika’da gitar ve gitarist denilince ilk başvuru kaynaklarından biri olan Guitar Player Magazine, kendisini keşfetti ve Allen, takip ettikleri genç yetenekler listesinde yerini aldı. 18 yaşına geldiğinde ünlü Manhattan School of Music’e kabul edildi ve New York’a taşındı. Konservatuarı başarıyla bitirmesinin ardından New York caz sahnelerinde sık sık sergilediği düzenli performanslar ile ustalık çağına ulaştı. Üzerinde çalıştığı orijinal besteleriyle şimdiye kadar iki albüm yayınladı. ("Untold Stories" ve "Real and Imagined") Bu projeleriyle Amerika, Avrupa ve Asya’da defalarca kapsamlı turneler gerçekleştirdi. Kendi albümlerinin eleştirmenlerce büyük ilgi görmesi ve beğenilmesinin yanı sıra başka müzisyenlerin albümlerinde de yer alarak New York caz dünyasında isminden saygıyla söz edilen bir müzisyen olarak yerini aldı. Beraber defalarca sahne paylaştığı günümüz caz dünyasının saygıdeğer isimleri arasında David Liebman (Miles Davis ile çaldı), Mark Turner, Miguel Zenon (MacArthur Genius Award sahibi), Ravi Coltrane, Dave Binney, Jeff Ballard, Donny McCaslin, Drew Gress, Nasheet Waits, Marcus Gilmore, Jaleel Shaw, Matt Wilson ve bunlar gibi birçok isim sayılabilir. Eleştirmenlerin deyişiyle “Fantastik tekniği, kuvvetli melodik anlatımı ve kusursuz besteleri” ile New York Times, Downbeat Magazine ve Jazz Times Magazine gibi basım yayın organlarında ismi sık sık geçmektedir. Tüm bunların yanı sıra Dave Allen dünya çapında verdiği masterclass ve workshop’ları ile de çok ilgi görmektedir. Workshoplarına katılan genç müzisyenler, Dave Allen’ın orijinal bestelerine özellikle büyük ilgi göstermektedirler. Tamamen erişilebilir melodik özelliklere sahip olmasına rağmen, çok gelişmiş ritmik ve armonik öğeleri aynı anda bünyesinde bulundurabilen bu orijinal besteler, birçok genç müzisyen tarafından proje bazında çalışılmış, kendi yorumlarını kattıkları anlatımlarıyla yeniden oluşturulmuştur. Dave Allen, diğer New York müzik okullarının yanı sıra New York Jazz Academy’de fakülte üyesi olarak eğitim vermektedir. 2008 yılında İzmir’li Ceren Müftüoğlu ile New York’ta tanışıp evlenmesinin ardından Dave Allen Türkiye caz sahnelerinde de görünmeye başladı. 2013 yılı Ekim ayında ise ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınarak İstanbul’un canlı ve renkli sanat dünyasına gerçek bir adım atmış oldu. Dave Allen’ın Amerika’da yayınlanmış albümlerine aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz

www.daveallenjazz.com


dün akşam haliç kongre merkezi'nin sevimsiz salonunda,  lorin maazel yönetimindeki kraliyet concertgebouw orkestrası'nın konseri vardı.

[basın bültenlerine veya sanatçıların beyanlarına güvenmeden] bellek tazelemek için:
dün akşamki konser kraliyet concertgebouw orkestrası'nın şehrimize verdiği beşinci konserdi. orkestra daha önce iki kere iki akşamlık konserlerde konuğumuz olmuştu; ikisi de müzik festivali kapsamında 1997'de ve 2007'de. ilki wolfgang sawallisch, ikincisi mariss jansons şefliğindeydi; frank peter zimmermann ve mitsuko uchida orkestrayla birlikte dinlediğimiz solistler arasındaydılar.
ortalama türk halkının viyana filarmoni'li yılbaşı konserlerinden -ve özellikle radeztky marşında seyirciyi de idare etmesiyle- tanıdığı ve hayran olduğu sevimli şef lorin maazel'i ise yine müzik festivali kapsamında bayerische rundfunk orkestrası ve hüseyin sermet solistliğinde 2003 yılında dinlemişliğimiz/izlemişliğimiz var.

yaşayan en büyük şeflerden birinin, dünyanın en iyi beş orkestrasından biriyle verdiği dün akşamki konser hollanda-türkiye ilişkilerinin başlangıcının 400. yılına rastlaması dolayısıyla protokol sosuna bandırılmıştı.
iki ülkenin marşlarının bu muhteşem orkestra tarafından çalınmasına tanık olmak hoştu. türkiye'nin marşı sırasında seyircilerin eşlik etmesi, derinden derinden sözleri duymak ayrıca tüyler ürperticiydi.

tabii ki, bu kadar ünlü bir orkestra ve ünlü bir şef sözkonusu olduğunda zor olsa da; iki ülke arasındaki ilişkilerin kutlandığı bu kadar özel ve anlamlı (hollanda'dan kraliyet mensupları ve dışişleri bakanı falan hazır bulunacak kadar) bir konserin programında nasıl hollandalı bir bestecinin kısa bir yapıtına (peter can anrooy - piet hein rapsodisi, 9 dakika) yer verildiyse, keşke bu topraklardan bir  bestecinin yapıtı da icra edilseydi diye düşünmeden edemiyor insan..
meğer, şef ile orkestra aynı programlı konseri istanbul'dan üç gün önce amsterdam'da, bir gün önce, 9 kasım'da yerevan'da gerçekleştirmişler. hollandalı bestecinin yapıtı, 400. yıllık ilişkileri kutlamanın yanısıra, orkestranın ermenistan'daki bu ilk konserleri için de seçilmişmiş.
eh, demek ki, bir taşla iki kuş vurmuşlar! böyle bir durumda onlardan bir türk bestecinin yapıtını çalmalarını beklemem naiflik değilse abes!

yapıtın dramatik tonuna ve müzikal keskinliğine ağırlık veren bir icrayla yorumladıkları prokofyef'in "romeo ve jüliet süiti"nden bölümleri ile beni etkisi altına almayı başaran orkestra, ikinci yarıda lorin maazel'in çaykovski'deki rus damardan ziyade romantik duygulara yüklenen incelikli 4. senfoni yorumuyla etkisini daha da derinleştirdi.
nasıl ki eylül'deki berlin filarmoni konserinin beethoven 7. senfonisi icrasını kolay kolay unutamayacaksam, dün akşamın çaykovski 4. senfoni yorumu da kolay kolay kulaklarımdan silinmeyecek sanırım.
[bu vesileyle; haliç kongre merkezi'nin bir çokları tarafından beğenilmeyen akustiğinin balkonlarda çok daha iyi olduğunu, parterde oturan müzik eleştirmenlerimize, davetiyelilerimize ve sosyetemize duyurmak isterim.]

20-25 yıl önce teyzemin karabük'ten türkçe yazdığı mektup lorin maazel'e ulaşmış mıdır, dün akşam kendisine sorma fırsatımız olamadı. ama teyzemin maazel'i canlı seyretme hayalini gerçekleştirmiş olmaktan memnunum..

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir