başka hatta geçiş / Numara Taşıma Hat Taşıma İşlemi Nasıl Yapılır? - Teknoloji Haberleri - Milliyet

Başka Hatta Geçiş

başka hatta geçiş

Vodafone Numara Taşıma 

Numaranızı farklı bir operatörden Vodafone’a taşımak için gerekli belgeler;

  • kimlik (sürücü belgesi, pasaport)
  • son iki aydan birine ait sabit fatura

Eğer Vodafone’a geçmek için online başvuru yapacaksınız süreç şu şekilde işler:

  1. Vodafone web sitesindeki başvuru formu doldurulur
  2. Başvuruyu doğrulamak ve randevu almak için Vodafone tarafından aranırsınız
  3. Belirlenecek tarihte SIM kart ücretsiz olarak kapınıza getirilir.

Bu süreçler tamamlandıktan sonra hattınız Vodafone’a taşınmış olur. Evrakların ilgili birime ulaşmasının ardından 5 gün içinde yeni hattınız kullanıma hazır hale gelir. Bu süre içinde ise mevcut operatörünüzü kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Türk Telekom Numara Taşıma 

Numaranızı farklı bir operatörden Türk Telekom’a taşımak için gerekli belgeler;

  • kimlik (sürücü belgesi, pasaport)
  • numara taşıma formunun eksiksiz doldurulması

Türk Telekom’a hat taşıma başvurusu aşağıdaki şekillerde yapılabilir: 

  • Türk Telekom ofis ve mağazalarından
  • 1 numaralı çağrı merkezinden
  • Türk Telekom web sitesi online başvuru sayfasından
  • Mobil yazıp ’ya SMS göndererek

Başvuru gerçekleştikten sonra 48 saat içinde sistem bilgi kontrolü sağlayarak ve verilen belgelerin geçerliliği kontrol edilir. Numara taşımaya herhangi bir engel bulunmadığı takdirde hat açılış işlemleri tamamlanarak hat taşınmış olur.

Türk Telekom hat taşıma işlemi maksimum 6 gün içinde sonuçlanır. Bu süre içinde ise mevcut operatörünüzü kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hat Taşıma Kampanyaları

Tüm cep telefonu operatörlerinin numarasını kendi operatörüne taşımak isteyenlere sunduğu cazip kampanyalar mevcut. Hattınızı taşımadan önce bu kampanyaları inceleyip size en uygun tarifeyi seçmeniz önemlidir.


Operatörlerin numara taşıma kampanyalarını şu sayfalardan inceleyebilirsiniz: 

Turkcell numara taşıma kampanyaları

Vodafone numara taşıma kampanyaları

Türk Telekom numara taşıma kampanyaları


Numara Taşıma Sorgulama

Numara taşıma sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Bunun için E-devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu hizmetlerinden numara taşıma sorgulama sayfasına girerek sorgulama yapacağınız numarayı yazmanız yeterlidir. e-Devlet üzerinden yapılabilecek abonellik iptallerini e-Devlet üzerinden abonelik iptali sayfamızdan öğrenin. 

Hat Taşıma Ücreti

Mevcut numaranızı farklı bir hatta taşıma işlemi tüm operatörlerde ücretsizdir. Geçmek istediğiniz operatöre başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra belirlenen süre içerisinde ücretsiz olarak geçiş yapmak mümkün. Operatörlerin hat açtırma işlemleri hakkında detaylı bilgiyi kapanan telefon hattı nasıl açtırılır sayfamızdan edinin.

Numara Taşırken İptal Edilen Hatta Cayma Bedeli Yansır mı?

Tüm operatörler için özel bir şart olmadıkça taahhütlü olarak alınan tarife taahhüt edilen süre içinde iptal edilemez. Bunun nedeni ise hizmeti sunan şirketin, taahhüt karşılığında tarifelere indirim uygulamasıdır. 

Bu nedenle taahhüt edilen süre içinde abonelik sözleşmesinin iptal edilmesi için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. İptal edilen hat için ödenecek bu cayma bedeli; sözleşme süresi ve alınan indirimlere göre hesaplanır. 

Numara taşırken, iptal edilecek hatta ait cayma bedeli olup olmadığı ilgili operatörün çağrı merkezinden öğrenilebilir.

Hat Kendi Üzerime Kayıtlı Değil, Numaramı Taşıyabilir miyim?

Taşınması talep edilen numaranın başka bir aboneye ait olması durumunda hat taşıma işlemi gerçekleştirilemez. Taşınmak istenen hat kişinin üzerine kayıtlı değilse asıl hat sahibinin başvuru yapması gerekir. 

Numara Taşıma Hat Taşıma İşlemi Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

Numara Taşıma

Hat taşıma işlemi oldukça basit. Operatör değişikliği yapmak isteyen kişiler 3 yöntemle bu işlemi yapabilir.

  • Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün çağrı merkezini arayabilirsiniz.
  • Numaranızı taşımak istediğiniz operatör merkezine gidebilirsiniz.
  • Numaranızı taşımak istediğiniz operatör merkezine ait internet sitesi üzerinden hat taşıma işlemi yapabilirsiniz.

Hat Taşıma Nasıl Yapılır?

Operatör Bayilerinden Hat Taşıma İşlemi: GSM operatörlerinin bayileri hemen hemen her ilçede bulunur.  Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün bayisine gidin. Kimlik, ehliyet veya pasaport gibi resmi evraklar beraberinden götürülmelidir. Numara taşınırken geçmiş fatura dokümanı istenebilir. Dilediğiniz pakete seçerek numara taşıma işleminiz tamamlanır.

Çağrı Merkezinden Hat Taşıma İşlemi: Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün çağrı merkezini arayın. Menüyü dinleyerek gerekleri yönergeleri uygulayın. Müşteri temsilcisine bağlandığınızda sizden istenilen bilgileri aktarın. İşlemler tamamlandıktan sonra müşteri temsilcisi detaylı bilgi verecek ve yönlendirmeyi yapacaktır. Yeni hattınızı bayiden alabilir veya eve yollanabilir.

Haberin Devamı

İnternetten Hat Taşıma İşlemi: Numaranızı taşıma istediğiniz operatörün resmi internet sayfasına gidin. Arama butonuna numara taşıma yazın. Karşınıza gelen ekran size verilen başvuru formunu doldurun. Size atılan bilgilendirme mesajı üzerinden gerekli yönergeleri izleyin.

Turkcell Numara Taşıma

  • Turkcell’e numara taşımak isteyenler internet, bayi veya çağrı merkezini arayarak işlemlerini yapabilirler. Turkcell Çağrı Merkezi 00 00 numarası arayarak müşteri temsilcisinin verdiği bilgi ve yönergelerle numara taşıma yapılabilir.
  • Turkcell resmi internet sitesi üzerinden taşıma işlemi yapmak isteyenler diledikleri paketi seçerek başvuru formunu doldurmalıdır. İstenilen bilgiler girildiğinde size gelen mesaj üzerinden yönergeleri izleyin.
  • Bayiye giderek numara taşımak isteyen kişilerin yanlarında kimlik belgelerini götürmesi gerekir. En yakın bayiye giderek müşteri temsilcisine yapılmak istenen işlem söylenmelidir. Size verilen sözleşmeyi imzalamanız yeterli olacaktır.

Vodafone Numara Taşıma

  • Vodafone internet sitesi, çağrı merkezi veya bayilerinden numara taşıma işlemi gerçekleştirilebilir. Vodafone Çağrı Merkezi Numarası 00 00 arayarak müşteri temsilcisinin verdiği bilgi ve yönergelerle numara taşıma yapılabilir.
  • Bayiden numara taşımak isteyen kişilerin yanlarında kimlik belgelerini götürmeleri yeterli olacaktır. En yakın Vodafone bayine giderek size verilen sözleşmeyi imzalayarak numaranızı taşıyabilirsiniz.
  • Vodafone resmi internet sitesi üzerinden başvuru formu doldurularak hat taşıma işlemi yapılabilir. İstenilen bilgiler girildiğinde hat taşıma işlemi geçerli olacaktır.

Türk Telekom Numara Taşıma

  • Türk Telekom’a hattını taşıma isteyenler için 3 yol vardır. Türk Telekom Çağrı Merkezi 1 arayarak müşteri temsilcisinin istediği bilgileri aktarın.
  • Bayi üzerinden numara taşımak isteyenler kimlik belgelerini yanında götürerek işlemlerini yapabilir. Size verilen sözleşmeyi imzalayarak işlem tamamlanır.
  • Vodafone resmi internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak numaranızı kolayca taşıyabilirsiniz.

Turkcell Hat taşıma (başka operatör) durumunda ne olacak?

Turkcell faturası üzerinden TV+ Servisi'nin ücreti tahsil edilen abolener hattını başka bir operatöre taşırsa TV+ üyelikleri iptal edilir. Bu müşterilerimiz TV+ Servisi'ni kullanmak istedikleri taktirde Superonline Çağrı Merkezi ile bağlantıya geçerek, servis ücreti Turkcell Superonline faturasında tahsil edilecek şekilde yeniden TV+ Servisi'ni kullanmaya başlayabilirler. Superonline müşterisi olmayanlar ise Apple Store veya Google Play Store üzerinden Film kiralayarak veya abonelik başlatarak TV+’tan faydalanabilirler. Daha önce Turkcell dışında bir operatörden hat sahibi olan ve numarasını Turkcell'e taşıyan TV+ üyelerinin servis ücretleri, Turkcell Superonline faturasında tahsil edilmeye devam edecektir.

Üye Girişi

Giriş Yapıldı!

Birazdan yönlendirileceksiniz.

Verifying your signature, please wait.

Lütfen bekleyin.

Giriş yapılıyor.

Hata

Bir Hatayla Karşılaştık

Servis bağlantılarımızda bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Yükleniyor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası