şubat ayı tüfe oranı 2022 / TCMB - Tüketici Fiyatları

Şubat Ayı Tüfe Oranı 2022

şubat ayı tüfe oranı 2022

Son dakika: TÜİK, Şubat ayı enflasyon oranını açıkladı

Türkiye &#;statistik Kurumu verilerine göre, &#;ubat ay&#;nda 12 ayl&#;k ortalamalar dikkate al&#;nd&#;&#;&#;nda, tüketici fiyatlar&#; yüzde 71,83, yurt içi üretici fiyatlar&#; yüzde ,72 artt&#;.

Ayl&#;k bazda TÜFE yüzde 3,15, Y&#;-ÜFE yüzde 1,56 art&#;&#; gösterdi.

TÜFE, &#;ubatta geçen y&#;l&#;n aral&#;k ay&#;na göre yüzde 10, Y&#;-ÜFE ise 5,78 yükseldi.

Y&#;ll&#;k enflasyon, tüketici fiyatlar&#;nda yüzde 55,18, yurt içi üretici fiyatlar&#;nda yüzde 76,61 oldu.

Böylece y&#;ll&#;k enflasyon, son 12 ay&#;n en dü&#;ük seviyesi olarak kay&#;tlara geçti. Söz konusu enflasyon &#;ubat 'de yüzde 54,44 seviyesinde gerçekle&#;mi&#;ti.

Yurt içi üretici fiyatlar&#; ise son 15 ay&#;n en dü&#;ük seviyesinde olu&#;tu. Söz konusu de&#;er Aral&#;k 'de 79,89 olarak kaydedilmi&#;ti.

Öte yandan, TÜ&#;K, Türkiye'de ya&#;anan Kahramanmara&#; merkezli depremler nedeniyle &#;ubatta Gaziantep, Malatya ve Hatay bölge müdürlüklerine ba&#;l&#; illerde "alan (saha) fiyatlar&#;"n&#;n derlenemedi&#;ini bildirdi. Bu üç bölge müdürlü&#;üne ba&#;l&#; illerde "i&#; yeri barkod tarama verileri" ve "veri kaz&#;ma yöntemi" ile "internetten derlenen fiyat verilerinin" kullan&#;m&#;na ise devam edildi.

Ekonomistler ne bekliyordu?

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne kat&#;lan ekonomistler, &#;ubatta TÜFE'nin yüzde 3,52 artaca&#;&#;n&#; öngörmü&#;tü. Ekonomistler, bir önceki ay yüzde 57,68 olan y&#;ll&#;k enflasyonun yüzde 55,74'e gerileyece&#;ini hesaplam&#;&#;t&#;.

Bu konularda ilginizi çekebilir

yılı Şubat ayı Tüketici ve Üretici Fiyat Gelişmeleri açıklandı

  • yılı Şubat ayında TÜFE yüzde 4,81 oranında artmıştır. Şubat ayındaki artışla birlikte yıllık enflasyon yüzde 54,44 düzeyinde gerçekleşmiştir.
  • Yüzde 8,41 oranında artan Gıda ve Alkolsüz İçecekler grubu fiyatları Şubat ayı enflasyonunun temel belirleyicisi olmuştur. Grubun enflasyona katkısı 2,13 puan olarak gerçekleşmiştir.
  • Yüzde 4,56 oranında artan Ulaştırma grubu fiyatları Şubat ayı enflasyonunun belirleyicilerinden bir diğeri olmuştur. Grubun enflasyona katkısı 0,77 puan olarak gerçekleşmiştir.
  • Yüzde 7,00 oranında artan Ev Eşyası grubu fiyatları Şubat ayı enflasyonunun temel belirleyicilerinden bir diğeri olmuştur. Grubun enflasyona katkısı 0,63 puan olarak gerçekleşmiştir.
  • Yıllık enflasyona en büyük etki 16,57 puanla Gıda ve Alkolsüz İçecekler, 11,47 puanla Ulaştırma ve 7,60 puanla Konut gruplarından gelmiştir.
  • C endeksi, (enerji, gıda, içecek, tütün, altın hariç TÜFE) Şubat ayında yüzde 3,75 oranında artmıştır. Çekirdek enflasyonun ana alt kalemlerinden Temel Mallar grubu fiyatları yüzde 3,85 oranında artarken, Hizmet grubu fiyatları yüzde 3,63 oranında artmıştır.
  • Çekirdek enflasyon yıllık artış oranı yüzde 44,05 olarak gerçekleşmiştir. Temel Mallar grubu yıllık fiyat artışı yüzde 54,38, Hizmet grubu yıllık fiyat artışı ise yüzde 32,89 olarak gerçekleşmiştir.
  • Çekirdek enflasyonun 12 aylık ortalama değişim oranı 2,43 puan artışla yüzde 20,40’tan yüzde 22,83’e yükselmiştir.
  • Yİ-ÜFE Şubat ayında yüzde 7,22 oranında artmış ve Yİ-ÜFE yıllık artış oranı yüzde ,01 olarak gerçekleşmiştir.
  • İmalat fiyatları Şubat ayında yüzde 5,60 oranında artmıştır. Buna göre yıllık değişim oranı yüzde 97,86 olarak gerçekleşmiştir.
  • Ara malı fiyatları ise Şubat ayında yüzde 5,33 artmıştır. Bir önceki yılın aynı ayına göre ara malı fiyatlarında yüzde ,13 oranında artış kaydedilmiştir.

 

TUFE YI UFE Subat Verileri

Enflasyon Oranları (Bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık yüzde değişim)

Enflasyon Oranlari Tablo Subat Verileri

KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA (ŞUBAT): şubat kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE - T&#;FE oranı nedir? İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 08,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Kira artış oranı hesaplama işlemi şubat ayının ilk günleri ile gündeme geldi. Enflasyon rakamları ile beraber kira artış oranları belirlendi. TÜİK ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, ocak ayında enflasyon yüzde 11,10 olarak gerçekleşirken; yıllık bazda ise yüzde 48,69 olarak hesaplandı. Ocak ayında enflasyonun yüzde oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam da yüzde 22,58 oldu. Peki, şubat kira artış oranı ne kadar oldu? İşte, TEFE - TÜFE oranı ile belirlenen kira artış oranı hakkında ayrıntılı bilgiler.

1/9KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA (ŞUBAT): şubat kira artış oranı ne kadar oldu TEFE - TÜFE oranı nedir İşte detaylar
2/9KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA (ŞUBAT): şubat kira artış oranı ne kadar oldu TEFE - TÜFE oranı nedir İşte detaylar
3/9KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA (ŞUBAT): şubat kira artış oranı ne kadar oldu TEFE - TÜFE oranı nedir İşte detaylar
4/9KİRA ARTIŞ ORANI
5/9KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA (ŞUBAT): şubat kira artış oranı ne kadar oldu TEFE - TÜFE oranı nedir İşte detaylar
6/9YILLIK TÜFEYE GÖRE 8 ANA GRUP DAHA DÜŞÜK, 4 ANA GRUP DAHA YÜKSEK DEĞİŞİM GÖSTERDİ
7/9AYLIK TÜFEYE GÖRE 7 ANA GRUP DAHA DÜŞÜK, 5 ANA GRUP DAHA YÜKSEK DEĞİŞİM GÖSTERDİ
8/9KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA (ŞUBAT): şubat kira artış oranı ne kadar oldu TEFE - TÜFE oranı nedir İşte detaylar
9/9ÖZEL KAPSAMLI TÜFE GÖSTERGESİ (B) YILLIK YÜZDE 42,66, AYLIK YÜZDE 7,49 ARTTI

KİRA ARTIŞ ORANI - TUİK, Ocak enflasyon oranını açıkladı. Buna göre ocak enflasyonu yüzde 11,10 artarken, yıllık bazda yüzde 48,69 oldu. Ocak enflasyonunun belli olmasından sonra herkes kira artış oranı araması yapmaya başladı. İşte kira artış oranı rakamları

💥👉MART AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU - TIKLAYIN

Ocak ayı enflasyon rakamlarına gre yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %11,10, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,10, bir önceki yılın aynı ayına göre %48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre %22,58 artış gerçekleşti. Bu rakamlara göre kira artış oranı 12 aylık ortalamalara göre belirlendiği için şubat kira artış oranı yüzde 22,58 oldu.

ŞUBAT AYI KİRA ARTIŞ ORANI

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Şubat ayı kira artış oranı belli oldu. TÜFE'nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Şubat ayı için yüzde 22,58 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Şubat ayı için yüzde 22,58 oldu. TÜFE yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 11,10, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,58 artış gerçekleşti.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir