ebenin ali sami / ebesinin ali sami – The Geyik

Ebenin Ali Sami

ebenin ali sami

abartılı durumlar için kullanılan ayar cümlesidir.

turgay şeren'in efsaneleşen cümlesi.
ayrıca (bkz: turgay şeren) turgay şeren, şener değil.

beni güldürebilen argo kelime.

yapılacak en büyük abartı cümlesidir. saygılar turgay reyiz.

efsane olmuş söz. bugün öksüz. evet.

Tıfıllar bilmez bir berlin panteri geçti turk spor tarihinden.

turgay şerenin telegol programında ali sami alkışa sarfettiği söz. ali sami alkış galatasaraydaki kötü gidişten ve kötü futboldan bahsederken "turgay abiyi koysan o da oynar" gibilerinden bişe demiştir. bunun üzerine turgay şeren yukardaki repliği söylemiştir.

(bkz: telegol diyalogları)

bu cümleyi ihtiva eden diyalog boyunca ahmet çakar ın tepkileri izlenesidir.

gerçeği "...ebesinin amı ali sami" olan replik.

ali sami alkış:...yönetim dese ki ali sami alkışı sahaya sürüyorum arkadaş,libero oynayacak dese,adam sesini çıkarmayacak.
turgay şeren:ya yok ebesinin amı ali sami!

o anda ali sami alkış kahkahyı patlatmıştır.
turgay şeren ya gerçekten farkında değildir söylediğinin ya da çok iyi rol yapmıştır.
ahmet çakar'ın tripleri görülmeye değerdir.eli ağzında olayı ayıplıyor triplerine girer.
ziya şengül ise bir şey anlatmaya çalışmaktadır.

(bkz: yok artık lebron james)
(bkz: powerade)

seviyeli bir futbol programı olan telegolün akıllarda kalan tek cümlesi.

asa - turgay abi bak sana birşey söyleyeyim mi
tş - tabi söyle
asa - yönetim dese ki ali sami alkışı sahaya sürüyorum arkadaş, libero oynayacak dese, adam sesini çıkarmayacak ya
tş - ya yok ebesinin amı artık, ya insan öyle şey ...
asa - hıahhahaa
...
...

şeklinde cereyan eden her dinlediğimde gülmekten kendimi alamadığım, turgay şeren in kendisini fazla kaptırdığı bir durumdur, saolsun

"beşiktaşın ön liberosuna beni koy oynarım kimse de bişey diyemez" gibi talihsiz bi açıklamaya karşı canlı yayında patlatılan laf. bu olaydan sonra ebesinin amı sözü "ali samicim" ile yer değiştirmiştir.

(bkz: ebenin amı lebron james)

haftalık dergisini bu haftaki sayısında turgay şeren; "ahmet çakar göz ucuyla "naptın abi?" der gibi bakmasaydı, toparlamayacak, devam edecektim. sadece ebenin aa lafı ağzımdan çıktı. konuyla alakasız olduğunu düşünmüyorum." demecini vermiştir. olur mu turgay abim homer simpson'um, cuk oturdu valla, kim demişse halt yemiş..

telegolün ekranı dörde bölüp, dördüne spor yazarı abilerimizin kafasını yerleştirme düşüncesini bu görüntülerden sonra daha da çok sever oldum. nitekim bu olay yaşanırken 4 şahıs ayrı ayrı incelenmeli ve hepsine ayrı ayrı gülünmelidir.

önce olayın başrolünü kapan turgay abimizden başlayalım. turgay abi, ali sami alkış'ın kendisine dönüp "turgay abi bak sana bişey söyleyim mi?" demesiyle birlikte o babacan tavrıyla "söyle tabi" demiştir. olayın akabinde lucescu'yu eleştiren ali sami alkış, lucescu'nun yönetim isterse ali sami alkış'ı bile galatasaray'ın liberosunda oynatabileceği şeklindeki görüşünü ortaya attıktan sonra komedi görüntüleri başlar. beyninden vurulmuşa denen turgay abi, "ya yok ebesinin amı" şeklinde tepkisini ortaya koymuş, ancak hemen akabinde canlı yayında olduğunu hatırlayıp "aaabb hebele hübele üüüü olur mu öyle şey ya, yok ya olur mu öyle şey ya, bırak ya" şeklinde olayı kurtarmaya çalışmıştır. fakat şunu da belirtmek lazım ki olayı kurtarmaya çalışırken daha fazla sıçtın turgay abi. etrafındakilere suç işlemiş bir çocuk gibi "ne yapcaz şimdi amına koyum" bakışların var ya, işte o bakış dillere destan oldu turgay abi. evet. şimdi turgay abi'yi bi kenara bırakıyor ve görüntüleri başa sararak olayın ikinci kahramanı ali sami alkış'a dönüyoruz.

ali sami alkış, o dönemde lucescu'yu hiç sevmeyen ve yaptığı olumlu işlere bile mutlaka bir kulp takabilen, anadolu takımlarının dostu bir abimiz. yine lucescu'yu eleştirmek uğruna abartılı bir örnek veren ali sami, turgay abi'nin o dillere destan tepkisinden sonra biraz şok olmuş bir vaziyete yapıştırır kahkahayı. akabinde turgay abi'yi kurtarmaya yöenlik "valla öyle ya" şeklinde bir söz çıkar ali sami'nin ağzından. ama içinden götüyle gülmektedir turgay abi'ye. "işte şimdi boku yedin turgay abi işte şimdi" şeklinde düşünceler geçmektedir kafasından. ali sami'yi bir süreliğine bırakıyor ve görüntüyü başa sarıp hiç bişey söylemeyen ama görüntüleri izlerken en çok güldüğümüz ahmet çakar ustamıza mikrofonu bırakıyoruz.

ahmet çakar görüntünün başında uzun zamandır sinir olduğu ali sami'yi sinirli bir gülümseyişle dinlemekte ve acaba şimdi ne saçmalayacak bu kereste bakışlarını üzerinde bulunmaktadır. içinden ettiği küfürleri yazmak istemiyorum hepiniz az çok tahmin edebiliyosunuzdur.neyse ahmet çakar'ın koparan görüntüleri turgay abi'nin "ebenin amı" şeklindeki isyanından sonra başlar. ahmet çakar şaşkınlıkla ağzını hafif bi şekilde açarak sırıtmaya başlar. kopmak üzereyken burnunu tıkar ve bi turgay abi'ye dönüp "naptın turgay abi" bi güntekin'e dönüp "güntekin napcaz" şeklindeki bakışlarıyla hem bizi koparır hem de turgay abi'nin daha çok panik olmasına yol açarak "hebele hübele" şeklindeki savunmasında önemli rol oynar.

evet şimdi gelelim ziya abi'ye. ziya abi'ye gelene kadar o kadar çok gülmüşüzdir ki ilk aşamada ziya abi'de gülecek hiç bişey bulamayız. fakat daha sonra kale arkası görüntüleri inceleyip, pozisyonu süzdüğümüzde aslında en çok gülünmesi gereken şahsiyetin ziya abi olduğunu anlarız. ziya abi bu olayların hiç birisini anlamamış şekilde ve büyük bir ciddiyetle lucescu'yu tartışmaya devam etmektedir. yani bu hikayedeki mal da ziya abidir.

iyisiyle kötüsüyle bu yapımı türkiye'ye kazandıran serhat ulueren ve ekibine bir teşekkürü borç bilirim. daha iyilerini görmek ümidiyle...

www.youtube.com 'dan video'sunu kolaylıkla bulabileceğiniz türk tv tarihine adını altın harflerle yazdırmış olay.
özellikle ziya şengül'ün kazı çevirme çalışmaları ve ahmet çakar'ın komik gülüşleri olayın dumurluğunu kamufle edememiştir.
her türk sporseverin izlemesi gereken videodur

(bkz: #1138883)

homer kafa turgay şeren'in bir spor programında ali sami alkış'a ettiği laftır

yine telegol'de yaşanan bir başka küfür faciası için:




(bkz: amuğaoğm)

canlı yayında en bariz edilmiş küfür vakasıdır. youtube da her hafta en az 1 kişi tarafından tekrar upload edilmesi önemini göstermektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir