izmit kayseri tren bileti / TCDD – Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

Izmit Kayseri Tren Bileti

izmit kayseri tren bileti

Akaryakıt fiyatlarındaki artış ulaşım masraflarını katladı. Sosyal medyada öğrenciler, artan otobüs bileti fiyatlarından memleketlerine gitmekte zorlandıklarını belirtiyor.

TREN YOLCUSU SAYISINDA ARTIŞ 

Otobüs fiyatları bazı noktalar için uçak fiyatına yaklaştığından, vatandaşlar havayolunu tercih edebiliyor. Demiryolunun ulaştığı yerlerde ise tren biletine rağbet arttı. TCDD'nin işlettiği İstanbul-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) yolcu sayısı pandeminin yoğun hissedildiği 2021 yılının sonunda 23 bin iken, 2022 Mayıs ayında artarak 30 bine ulaştı.

Pandemi zamanında günde İstanbul - Ankara arası güne 4 sefer işlerken, şu an gece işleyen Ankara Expresi hariç iki kent arasında günde 10 YHT seferi bulunmakta. Konya'ya günde 4, Karaman'a ise 1 sefer yapılıyor. Bu YHT seferleri ile İzmit, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir illerine gidilebiliyor. Ayrıca İstanbul'dan Sakarya'ya ve Edirne'ye konvansiyonel tren seferleri de bulunuyor.

Otobüs el yakıyor, uçak zor olabiliyor, peki ya tren? - Resim : 1

YHT biletlerine son zamanlarda yapılan zamlara karşın, İstanbul - Ankara arası bir bilet 195 lira. Ancak sefer sayılarının kısıtlı olmasından dolayı biletleri iki hafta önceden almak gerekebiliyor. Gece Ankara Expresi ise 175 lira.

Ankara'da yaşayan vitrin dekoratörü Seda Sedefoğlu İstanbul'a gelmek için otobüs yerine YHT'yi tercih etmeye başlamış. Sedefoğlu "Ucuz olduğu için treni tercih ediyorum ancak 2 ay içinde yüzde 100 zam geldi. Çok rahat ve hızlı. Direkt şehir içinde iniyorsun ve biniyorsun ulaşım da kolay" diyor. (İstanbul-Ankara arası otobüs biletleri 250-300 TL arasında değişiyor.)

İşletmeci Uygar Kalyoncuoğlu "Otobüs hem iki katından daha pahalı hem de zaman kaybı" derken, İstanbul'da yaşayan Deniz Agah ise "Tren biletini VIP almama rağmen uçaktan daha ucuzdu" diyor.

HAYDARPAŞA GERİ DÖNÜYOR

Türkiye'nin tren istasyonu olan diğer illerine gitmek için şimdilik Ankara, Konya ya da Eskişehir'den aktarma yapmak gerekiyor. Diğer illere giden, Meram, Doğu, Van Gölü expresleri gibi konvansiyonel trenler bu illerden kalkıyor.

Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Adil Karaismailoğlu'nun geçen yıl şubat ayında verdiği bilgilere göre; Haydarpaşa Garı'ndaki arkeolojik kazılar bitince konvansiyonel trenlerin ve YHT'lerin tekrar buradan kalkacağı ifade ediliyor. Arkeolojik kazılarda sona gelindiği ifade edilirken, çalışmaların ne zaman biteceği hakkında kesin bir tarih verilmedi. 

1908 yılında Bağdat ve Hicaz demiryollarının başlangıç garı olarak inşa edilen tarihi bina, 2010 yılında çıkan yangında büyük hasar almıştı. Restorasyon çalışmaları, YHT inşaatı ve arkeolojik kazılar nedeniyle gar 2013'den bu yana kapalı bulunuyor. Anadolu Yakası için geçici olarak Söğütlüçeşme istasyonu ana gar olarak kullanılıyor.

Otobüs el yakıyor, uçak zor olabiliyor, peki ya tren? - Resim : 2

TCDD yeni yüksek hızlı tren hatlarının yapımına da devam ediyor. Ankara - Sivas YHT hattında test sürüşleri devam ederken, bu hat ile Yozgat merkezi Yozgat YHT istasyonuyla ilk defa trene kavuşmuş olacak. Bir diğer tren gelecek ilimiz ise, Osmaneli - Bandırma YHT hattı inşaatı üzerinde bulunan Bursa.

İnşaatı devam eden diğer hatlar ise Ankara - İzmir, Karaman - Ulukışla, Aksaray - Ulukışla, Halkalı - Kapıkule ve Mersin - Gaziantep. Yerköy - Kayseri ve Kuzey Marmara YHT projelerinin ihaleleri ise yapıldı. 

'YOLCU MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLSÜN'

Ankara'ya otobüs bileti fiyatları 250 - 300 liradan başlıyor. Çeşitli illere göre bilet fiyatları 400 - 500 liralara kadar çıkıyor. Türkiye Otobüsçüler Derneği Federasyonu Başkanı Birol Özcan, otobüse rağbetin oldukça azaldığını ifade ediyor.

Özcan "İstanbul Otogarı bomboş" derken okulların kapandığını ancak daha önce böyle bir şey yaşamadıklarını aktarıyor. "Birkaç hafta sonra bayram ancak bayram için hala sefer açamadık" diyen Özcan, firmaların sefer sayılarını azalttığına dikkat çekti.

TCDD'nin aynı sürede birkaç kere zam yapmasına karşın devletin 4 ayda bir kendilerine zam yapma hakkı tanıdığını söyleyen Özcan "Biz zam istemiyoruz. Yolcu maliyetlerinin aşağı çekilmesini istiyoruz. Mazotun ÖTV'si ve KDV'si azaltılıp otoban fiyatlarında da indirime gidilirse rahat nefes alırız. Şu an Van'a gidip gelmek 30 bin lira mazot parasına mal oluyor" diyor.

Özcan ayrıca Ege'ye gitmenin Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS), Osmangazi Köprüsü ve otoban fiyatları ile doğuya gitmekten daha pahalı olduğunu söylerken, YSS Köprüsü'nün 70 kilometrelik fazladan mazot maliyeti çıkardığını söylüyor. 

Ek Kaynaklar: Ulaştırma Bakanlığı, TCDD

Kaynak: Web Özel

TCDDYüksek hızlı trenYHTOTOBÜStofedulaşımuçak

Kayseri Otobüs Bileti

Kayseri Otobüs Bileti

Anadolu’nun Ticaret Noktası Kayseri Otobüs Bileti Satışları

Kayseri Anadolu’da bulunduğu konum nedeniyle tam bir ticaret noktasıdır. Özellikle lojistik taşımacılıkta Kayseri sıkça adından söz ettirmektedir. Bir anlamda ülkenin batısından doğusuna geçiş için de önemli aktarma merkezlerinden bir tanesidir. Neredeyse tüm şehirlerden bu noktaya otobüs seferleri bulunmakta, hızlı tren rayları genişletilmeye çalışılmaktadır. Ama en hızlı ve güvenli seçenek olan otobüs yolculuğu bu şehir için daha fazla tercih edilir. Kayserinin ünlü otogarını görmek ve şehir içinde otobüsle gezerek geçmek ancak otobüs yolculuklarına ait bir özelliktir. Online otobüs bileti alacağınızda geniş bir ağa sahip olan turizm şirketi ile zorlanmadan kolayca bir seçim yapabilmeniz mümkündür. Kayseri otobüs bileti alındıktan sonra da konforlu koltuklar ve 2016 model araçlarımızla sizlere araç içi ikramlar ve güler yüzlü hizmet kalitesiyle huzurlu bir yolculuk sunmak için elimizden geleni yapacağız.




Kayseri Otobüs Bileti Fiyatları

Kayseri otobüs biletifiyatları her noktadan farklı farklı olmaktadır. Örneğin Konya ile sınır komşusu olan bu güzide şehrimize ulaşım kesinlikle Mevlevi şehrinden çok daha ucuz olacaktır. Ama İstanbul ile hiçbir sınırı bulunmayan ve arasında bölge farkı olan Kayseri’ye gelmek için ödediğiniz miktar tabii ki de Konya’dan daha fazla olacaktır. Bu nedenle her zaman uygun fiyatlarla sizlere en iyi hizmeti sunmaya çalışan otobüs firmasını tercih etmeniz gerekir. Otobüs biletini aldığınız firma her zaman büyük önem taşımaktadır. Acemi şoförler, bozuk otobüsler yüzünden birçok can gitmiştir ve insan kesinlikle göz göre göre böyle otobüslerle yolculuk etmek istemez. O zaman her anlamda sizlere tam bir güven sunan sıfır araçları ve eğitimli personeli güler yüzlü bir hizmet sunan otobüs firmasını seçmelisiniz.

Kayseri Hakkında

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri Erciyes Dağı eteklerinde yer alıyor. Medreseleri, hanları, kervansarayları, camileri ile tarihe dokunmak isteyen herkesi cezp ediyor. En kalabalık şehirler arasında 14. sırada bulunan Kayseri İç Anadolu Bölgesinin de üçüncü büyük şehridir.

Bu şehre geldiğinizde beklediğinizden çok daha fazlasını bulacağınızı söyleyebiliriz. Kültürünün her köşeye sinmiş büyüsüyle gezmeye doyamayacağınız bir şehir Kayseri. Mutfağı da şahane. Birbirinden lezzetli yemeklerle de size iyi ki gelmişim dedirtecektir.


Kayseri’de Gezilecek 5 Yer

Kayseri’ye gittiğinizde gezilecek ne kadar çok yer varmış diyeceksiniz. Öncelikli olarak gezilecek ilk 5 yeri bilerek gezinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Kayseri deyince ilk akla gelen Kayseri Kalesi’dir. Ülkemizin en değerli kalelerinden biri olan kayseri Kalesi’nin tarihi M.S 3. Yüzyıla kadar gidiyor.

Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden biri olan Kurşunlu Camii Kayseri’nin de gözbebeği. Süslemeleri ve kalem nakışlarıyla benzeri olmayan bir güzellik sunuyor. İstanbul Kapalıçarşı’dan sonra en büyük Kapalıçarşı Kayseri’ninki. Rengârenk atmosferi ile gezmekten büyük keyif alacağınız bir yer.

Şehrin ticari gücünü simgeleyen Bedesten de görülmesi gereken yerler arasında. Hunat Hatun Medresesi şehrin merkezinde geometrik Selçuklu motifleriyle süslenmiş şahane bir yapı. Ağırnas Yer altı Şehri, Soğanlı Vadisi, Barsama diğer gezilecek yerlerden bazıları.

Kayseri geziniz bittikten sonra Konya'yı gezmek istiyorsanız Konya otobüs bileti sayfamızdan bilet alabilirsiniz.


Kayseri Sanatla Buluşma Noktaları

Kayseri Hat Sanatının en güzel örneklerini görebileceğiniz bir şehir. Hat Sanatının icra edildiği, öğretildiği sanat merkezlerine gitmek sizin için farklı bir deneyim olacaktır. Festivalleriyle de keyifli bir şehir olan Kayseri’de Erciyes Kış Turizm Festivali, İncesu Kültür Turizm Ve Üzüm Festivali gibi festivaller düzenleniyor.

Kayseri Kadir Has Gösteri ve Sanat Merkezi şehrin en güzel sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Hunat Hatun Medresesi Kültür Ve Sanat Merkezi de kültür sanat etkinliklerinde adından söz ettiriyor.




Kayseri’ye Gidildiğinde Tadılması Gereken Lezzetler

Elbette ilk olarak pastırma diyeceğiz. Kayseri ve pastırma adeta birbiriyle özdeşleşmiştir. Kayseri’nin pastırmasını yemeden pastırma yedim dememelisiniz.

Kayseri mantısı da tadı damağınızda kalacak lezzetlerin başında geliyor. Geleneksel bir yemek tatmak isterseniz de mutlaka Kurşun Aşını denemelisiniz. Kayseri mutfağının en güzel tatlısı nedir diye sorarsanız size Nevzine deriz. Nevzine Kayseri’nin en meşhur tatlısı. Biz size en meşhur lezzetlerden bahsettik. Kayseri mutfağı oldukça zengin. Çok değişik tatlar deneme şansınız var. Kayseri mutfağını yansıtan çok fazla mekan bulma imkanınız vardır. Hepsinde de lezzetli yemekler ve güler yüzlü hizmetle karşılaşırsınız.


Kayseri’de Kalınacak Yerler

Erciyes Kayak Merkezi ve Kapadokya her yıl yüzlerce turisti Kayseri’ye çekiyor. Yani şehrin konaklama tesisleri açısından zengin olduğunu söyleyebiliriz. Kış turizmi hareketli olan şehirde kışın otel fiyatları artıyor. Dört beş yıldızlı oteller de var küçük butik oteller de. Erciyes Dağı civarındakiler biraz daha pahalı. Burada çok lüks otelleri kolayca bulabilirsiniz.

Şehrin içerisinde çok uygun fiyatlı pansiyonlar da bulmak mümkün. Özelikle de Kayseri’nin gezilecek yerlerine yakın olan otelleri Kocasinan ve Melikgazi civarında bulabilirsiniz.


Kayseri İpuçları

Kayseri İstanbul arası mesafe 769 km. Yani otobüsle ortalama sekiz buçuk saat sürüyor. Ankara’dan Kayseri daha yakın. 3 saat 50 dakika gibidir sürede Kayseri’de oluyorsunuz. Kayseri İzmir ise 10 saat kadar sürüyor. Kayseri’de Kapadokya bölgesine benzeyen Soğanlı Vadisi var. Orayı mutlaka gezin.

Talas organik pazarlarına uğramayı da ihmal etmeyin. Kapalıçarşı’dan şehre özgü hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Gece hayatının da nasıl olduğunu görmek isterseniz Cumhuriyet Meydanında birçok eğlence mekânı bulabilirsiniz. Kayseri’de hastalıklara iyi gelen bitkiler de bulabilirsiniz. Organik pazarlarda ilginç seçenekler karşınıza çıkacaktır. Pazarlarını ve ara sokaklarını dolaşmak size farklı yerleri keşfetme imkanı da sunacaktır.


Kayseri Kaç Günde Gezilir?

Kayseri’yi gezmek için üç ayırmalısınız. Şehre hangi dönemde gittiğinize göre etkinlik takviminiz de değişecektir. Kışları kayak yapmak ve festivale katılmak için gidebilirsiniz. Kayseri seyahatleri için genellikle kış ayları tercih edilir. Çünkü kış turizmi oldukça hareketlidir.

Kayseri’de vadi, mağara, antik yerleşim yerleri gezilebileceğinden birkaç gün gezi için ideal olacaktır. Yani Kayseri’yi doyasıya yaşamak için bir gün yetmez. Kayseri’nin etrafındaki doğal güzellikleri görmek için ayrıca bir güne ihtiyacınız var. Erciyes için de daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Ne kadar zaman ayırırsanız o kadar iyi. Bizden söylemesi.


Mevsimine Göre Kayseri’de Mutlaka Yanınıza Almanız Gerekenler

Kayseri yaz aylarında çok sıcak kış aylarında da çok soğuk olur. Kış aylarında şehri gezecekseniz oldukça kalın kıyafetleriniz olmalı. Mağaralar gibi alanları gezmek için de mutlaka outdoor ayakkabıya ihtiyacınız var. Kayak yapmayı düşünüyorsanız malzemeleri bulunduğunuzdan yerden temin etmeniz daha avantajlı olur.

Erciyes civarında çok pahalı olabiliyor. Yaz aylarında şehre gitmeyi düşünüyorsanız aşırı sıcaklardan korunmak için şapkanızı gözlüğünüzü unutmamalısınız. Erciyes dağını keşfetmek istiyorsanız buna göre donanımlı giyinmelisiniz. Doğa yürüyüşü ayakkabısı şart. Yanınızda da su ve diğer şeyleri almak için bir çanta olmalı.


Kayseri Servis Güzergâhları

Şehir içi servis güzergâhı yoktur. Ulaşımı diğer araçlarla sağlamak oldukça kolaydır.


Kayseri Otogarından Şehir Merkezine Ulaşım

Otobüs, dolmuş ve tramvay Kayseri’de ulaşım için sunulan alternatifler arasında yer alıyor. Ayrıca taksiyle de merkeze gitmeyi tercih edebilirsiniz. Toplu taşıma için bir defalık 5 TL’ye ulaşım kartı alabiliyorsunuz. Ayrıca şehir içinde bisiklet de kiralayabilirsiniz. Kayseri bisiklet yolları açısından zengin bir şehir. Bisiklet ulaşımı şehrin ulaşım alternatiflerinden biri. Taksiyle otogardan merkeze 30 TL civarı tutuyor. Kayseri’de taksi çok kullanılmıyor. Otobüs tercih edeceksiniz merkeze giden otobüs olmasına dikkat etmelisiniz. Tramvay da otogarın biraz yukarısında kalıyor. Yani tramvaya binmek için biraz yürümeniz gerekiyor. En iyi alternatif otobüs diyebiliriz. Şehir içinde bisikleti de deneyin mutlaka.

Kocaeli (İzmit) - Kayseri Otobüs Bileti Ara

Terminalden yolcuların şehir merkezine ulaşabilmesi için ücretli ve ücretsiz pek çok alternatif ulaşım aracı sağlanıyor.

Yolcu Servisleri

Otobüs firmalarının ücretsiz ulaşım sunan yolcu servisleri şehir merkezine gitmek için sıklıkla tercih ediliyor. Seyahat ettiğiniz firmanın yolcu servisiyle şehir merkezinde belirli noktalara hızlıca gidebilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

740, 141, 142, 143, 145, 400, 402, 404, 405, 650, 711 ve 802 numaralı otobüsler, terminalin çıkış kapısı önündeki duraklardan kalkıyor. Bu otobüslerle şehirde pek çok noktaya gidebilirsiniz.

Tramvay

Terminalin hemen yanındaki Selimiye Durağı’nda şehir merkezine giden tramvaylar bulabilirsiniz. Belirli saatlerde kalkan tramvaylarla şehirdeki ana duraklara ulaşabilirsiniz.

Minibüs

Terminal önünde durağı bulunan minibüslerle sadece şehir merkezine değil, şehrin pek çok ilçesine de kolayca ulaşabilirsiniz.

Taksi

Terminal içinde ve çevresinde bulunan taksi durakları 24 saat hizmet veriyor. Taksi kullanarak da şehirde istediğiniz yere konforlu bir şekilde ulaşmanız mümkün.

Rail Turkey Tr

İzmit hızlı tren garının detayları, lokasyonu, ek bilgiler, tren hareket saatleri ve gişe telefonları:

İzmit hızlı tren garı
  • İzmit hızlı tren garına erişim kolaylığı var mı? Gara asansör ve/veya rampa ile erişilebiliyor
  • İzmit hızlı tren garında otopark var mı? Gar içinde/çevresinde otopark bulunuyor
  • İzmit hızlı tren garı 7/24 açık mı? Gar 7/24 açık
  • İzmit hızlı tren garında bekleme salonu var mı? Gar içinde bekleme salonu bulunuyor
  • İzmit hızlı tren garında emanet dolabı var mı? Yok
  • İzmit hızlı tren garında lokanta veya büfe var mı? Yok
  • İzmit hızlı tren garında ATM var mı? Yok
  • İzmit hızlı tren garında tren kartı satışı var mı? Gardan tren kartı alabilirsiniz
  • İzmit hızlı tren garında uluslararası bilet satışı var mı? Yok
  • İzmit Garı şehrin merkezinde, körfezin hemen başında, deniz kıyısında. Otel ve restoranlar, demiryoluna paralel uzanan karayolunun diğer tarafında.
  • Garın hemen önünde tramvay durağı bulunuyor. 5-15 dk aralıkla çalışan tramvayla batıda Plajyolu’na, doğuda otogara kadar gitmek mümkün: Tramvay güzergah haritası
  • İzmit otobüs terminali istasyonu 6 km doğusunda: Otogar harita
  • İzmit’e en yakın havalimanı Sabiha Gökçen (SAW), 67 km uzaklıkta. İzmit’ten otobüs var, gara 500 metre mesafeden binilebiliyor: 250 Sabiha Gökçen-İzmit
  • İzmit’ten tek trenle ulaşabileceğiniz şehir merkezleri: İstanbul, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Konya, Karaman

Yurtiçi gişe : (262) 321 10 39

Tüm istasyonlar

Seyahat ana sayfa

Bazı bilgiler değişiklik gösterebilir. Resmi bilgilere ulaşmak için lütfen tren operatörlerinin sitelerini ziyaret ediniz. Lütfen şu uyarıyı okuyunuz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası