yeni hız limitleri 2022 / OTOYOLLARDA HIZ SINIRI kaç oldu? otoyollar ve bölünmüş yollar hız sınırı değişti

Yeni Hız Limitleri 2022

yeni hız limitleri 2022

Otoyollarda hız sınırı ka&#; oldu? otoyollar ve b&#;l&#;nm&#;ş yollar hız sınırı değişti

Haberin Devamı

Otoyollarda hız sınırı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Otoyollarda hız sınırı uygulaması ile ilgili açıklama yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, 81 il valiliğine gönderilen yazıya göre, hız sınırları Edirne’den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara - Niğde arası hariç) kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise kilometre/saate çıkarılacak.

OTOYOLLARDA VE BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA HIZ SINIRI KAÇ OLDU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, 81 il valiliğine, otoyollardaki Otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderildi.

Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı maddesinde, "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda kilometre/saat, otoyollarda kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir." hükmünün yer aldığı anımsatıldı.

İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu) yeni hız sınırı kaç oldu yeni limit

1 Temmuz itibariyle Türkiye&#;deki otoyol ve bölünmüş yollarda hız sınırı değişti. Artık otobandaki hız sınırı km&#;ye kadar çıktı. Sürücülerin dikkat etmesi gereken nokta her otobanda hız sınırının aynı olmadığı. Tüm otobanlardaki yeni hız sınırlarını gösteren bilgileri bir kenara not etmenizi tavsiye ederiz. Bölünmüş yollardaki hız sınırı ise km olarak uygulanmaya devam edecek .Peki İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu) hız sınırı kaç oldu

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti. Bu yazıyla birlikte bugün itibariyle Türkiye'de otoban ve bölünmüş yollarda yeni hız sınırı uygulanmaya başlandı. Sürücülerin dikkat etmesi gereken ise her otobandaki hız sınırının farklı oluşu. Daha önceleri tüm otobanlar için hız sınırı hepsinde olarak belirlenmiş. 1 Temmuz itibariyle ise Aydın, İzmir otobanının ayrı, Kuzey Marmara otobanını farklı hız sınırları var. İşte 1 Temmuz itibariyle otobanlardaki hız sınırları:

*Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu) hız sınırı km/s (eskisi KM'ydi)
*İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu) yeni hız sınırı KM
*Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) yeni hız sınırı KM
*Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) yeni hız sınırı KM

Hız sınırı KM olan yollar
*Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümünün yeni hız sınırı KM oldu
*Malkara-Çanakkale otoyolu yeni hız sınırı KM
*Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı otoyolu yeni hız sınırı KM
*Ankara-Niğde otoyolu yeni hız sınırı km/saate çıkarıldı.
Yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak km/saate yükseltilecek.

Bölünmüş yollardaki hız sınırı ise KM , şehirlerarası çift yönlü karayollarında ise 90 kilometre/saat olarak devam edecek. 

otoyol hız sınırı İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası