araba eksoz fiyatları / EGZOZ MMPower Online Satın Al

Araba Eksoz Fiyatları

araba eksoz fiyatları

Fosil yakıtlarla çalışan araçların hepsinde bir egzoz borusu bulunur. Peki ya egzoz borusu değişimi ne kadar? Susturucu dahil komple egzoz borusu fiyatı ne kadardır? Egzoz borusu değişimi işçilik ücreti ne kadar? Kısaca 2023 yılı için egzoz borusu değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

egzoz borusu degisimi ne kadar

İçten yanmalı motorlarda fosil yakıtlar bulunur. Günümüzde en çok tercih edilen yakıt türleri dizel (motorin), benzin ve LPG’dir. Bu yakıtların hepsi bir patlama oluşturarak yanarlar. Motorda yandıktan sonra ortaya çıkan egzoz gazı önce egzoz manifolduna oradan egzoz borusuna gönderilir ve havaya salınır. Egzoz gazı çok sıcaktır. Hatta bazı yüksek devirlerde çalışan araçların egzoz borularının sıcaktan kızardığı bile görülebilir. Egzoz borusu aracın altında dışarıda korumasız bir şekilde bulunur. Sürekli sıcak, soğuk, su ve kir gibi şeylere maruz kalır. Ayrıca aracın altına alınan darbelerde kırılabilir. Ayrıca pas ve korozyon nedeniyle zamanla çürür. Bu durumda değiştirilmesi gerebilir. Ülkemizde araç sahipleri egzoz borusu pahalı olduğu için genelde kısmı olarak değiştirmeyi tercih ederler. Ancak çürümüş bir egzoz borusunu komple değiştirmekten başka çareniz yoktur. Eğer aracınızda yakıt tüketimi arttıysa, egzozdan kamyon gibi ses çıkartmaya başladıysa ve boru sürekli bir yerlerinden deliniyorsa mutlaka değiştirmeniz gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir : “Egzoz Askı Lastiği Değişimi Ne Kadar“

Komple Egzoz Borusu Ne Kadara Değişir? 

Egzoz borusunu komple değiştirmeye karar verdiğiniz zamana aracınıza uygun olanı bulmanız gerekir. Çünkü manifold çıkışı her motorda farklılık gösterecektir. Ayrıca borunun uzunluğu aracın boyuna göre ayarlandığından her boru her arabaya uygun olmaz. Egzoz borusu fiyatı 1500 ile 10.000 lira arasında değişilik gösterebilmektedir. Egzoz borusu komple değişimi ortalama 2-3 saatlik bir süre almaktadır. Değişimi için işçilik ücreti olarak 400 lira civarında bir para alınmaktadır. Sonuç olarak 2023 yılı için susturuculu komple egzoz borusu değişim maliyeti 2.000 ile 11.000 lira arasında değişmektedir.

Aracınızın egzoz borusu çürümüş ise maalesef yapabileceğiniz çok bir şey yoktur. Çünkü bir gün bir yerini kaynattırdığınızda diğer gün başka bir yerinden sızıntı yapacaktır. En iyisi komple değiştirmek olmalıdır. Ayrıca başta yakıt tüketimi olmak üzere aracınızın performansını ve konforunu doğduran etkilemektedir. Bir egzoz borusunun ömrü ortalama 10 yıl kadardır. Bu süreden sonra size sürekli sorun çıkartmaya başlayacaktır.

Kaynak: otogenel

Okunma sayısı:547

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Egzoz Parçaları

Egzoz Parçaları

Egzoz, araçlarda sesi absorbe eden bir sistemdir. Bu sistem hem hava kirliliğini hem de araçtan çıkan yüksek düzeydeki sesi önler. Bu yüksek ses, hava ve yakıt karışımının bir araya gelerek oluşturdukları gazın çıkardığı sestir. Sistem, içten yanmalı motora sahiptir. Bu sistem her araçta oldukça önemlidir. Aracın motorunda biriken atık ve çeşitli kirli gazların dışarı düzenli aralıklarla atılmasını sağlar. Bu nedenle egzoz koruma için çeşitli bakımların yapılması gerekir. Egzoz parçaları düzgün bir şekilde çalıştığı takdirde verim alabilirsiniz. Aksi takdirde, doğru şekilde çalışmayan parçalara ve egzoz sistemine sahip araçların trafiğe çıkması uygun değildir. Egzoz, araç içerisinde oldukça sert ve zorlu koşullara maruz kalan bir sistemdir. Motorun aşırı ısınması ya da atlayan suyla aniden soğuma bu zorlu şartların bazılarıdır. Buna ek olarak dış kısımda kalması nedeniyle çamur, toprak, toz gibi pek çok dış etkene de maruz kalır. Bu gibi durumlara karşı dayanıklı, uzun ömürlü ve yüksek kaliteye sahip materyallerden üretilmesi gerekir. Özellikle paslanmaz çelik kullanımı tavsiye edilir. Yüksek performans sağlayan modeller tercih edilmelidir. Paslanmaz çelikten üretilen modeller müşteriler için uzun süreli bir kullanım imkanı sunar ve onları yarı yolda bırakmaz. Farklı markaların parça seçeneklerine Trendyol’dan ulaşabilir, üretim malzemelerini inceleyebilir ve uygun olan modeli sipariş verebilirsiniz.

Yüksek Performans Sunan Egzoz Parçaları

Egzoz sistemi, araçlar her kullanıldığında insanları rahatsız edebilecek yüksek düzeyde sesin ve gürültünün önüne geçer. Egzoz sistemi parçaları manifold, susturucu, katalitik konvertör ve çeşitli borulardan oluşur. Manifold, motor silindirleri etrafına bağlı olarak görev yapar. Kaç adet silindir varsa o kadar sayıda boruyla bağlanır. Tüm bu borular birleştirilir. Tek bir boru olarak birleştirilen bir sistemdir. Genel olarak paslanmaz çelik olan materyaller tercih edilir. Bu manifold sisteminin temel amacı motor silindir içerisinde oluşan yanmış gazı dışarı atmaktır. Egzoz katalizör ise konvertör sistemin çevre dostu parçasıdır. Bu parçalar zararlı olan atık gazları kimyasal reaksiyona uğratır. Bu sayede de çevreye verdiği zararı minimuma düşürmeyi hedefler. Genel olarak darbe ve hasarları da olabilecek alt seviyeye indirir. Farklı parçaların özelliklerine ve modellerine bağlı olarak çeşitli görevlere hizmet eder. Bazı katalizör modelleri nitrojen oksidi azaltma görevini de yapabilir. Egzoz borusu ise genel olarak çelik materyallerden üretilir. Üç parçaya bölünen bir sistemi vardır. Bu sistemler ön, merkez ve kuyruk kısmı olarak sıralanabilir. Motordaki yanmış gazlar ilk olarak manifold ve boruda genişler. Bu genişleme sonucunda da genleşme meydana gelir Genleşen gaz soğur ve atmosfere atılır. Borunun hacmi oldukça fazladır. Yanma sonucu dışarıya gaz atabilmek için motorun sahip olduğu silindir hacminin yaklaşık iki katı hacme sahiptir. Egzoz spirali ise araba motoru için oldukça önemli bir parçadır. Spiral olmayan araçlarda motor hareketi kısıtlanır ve parçalar arasında zamanla kırılma görülebilir. Spiral kullanımı araç hareketine bağlı olarak amortisör görevi görür. Araç egzoz parçaları arasında susturucu da büyük göreve sahiptir. Egzoz susturucu parçalar, görevleri gereği boru çıkışını daraltırlar. Bu sayede de motordan gelen yüksek düzeyde sesi azaltmaya çalışırlar. Buna ek olarak atılması gereken yanmış gazın çıkışını da engelleyebilirler. Buna bağlı olarak performans düşüklüğü yaşamanız da muhtemeldir. Modifiye amaçlı susturucu kullanımı da oldukça yaygındır. Bu susturucular ise gaz salınımını daha kolay hale getirmek amacıyla egzoz borusunu genişletir. Bu sayede de dışarıya yüksek oranda ses çıkışı gerçekleşir. Trendyol’dan çok çeşitli araç egzoz parçalarına ulaşabilirsiniz.

Egzoz Parçaları Fiyatları

Egzoz Parçaları Fiyatları

Egzoz parçaları fiyatları Trendyol’da geniş bir aralıkta sıralanır. Egzoz parçaları nelerdir diye merak eden kişiler Trendyol üzerinden tüm parçaları inceleyebilir. Bu inceleme sonucunda karşılarına pek çok farklı özellikte parça çıkar. Bu anlamda ihtiyaçlarınıza ve aracınıza uygun parçaları bulabilirsiniz. Örneğin egzoz filtresi araç sahipleri tarafından oldukça tercih edilen bir parçadır. Bu filtreler genel olarak bal peteği şekline benzer. Kullanımı çevreye zarar vermeme konusunda büyük önem taşır. Filtreler kullanıldığı takdirde, egzozla çevreye atılacak olan tüm zararlı katı partiküller tutulur. Zamanla bu filtrelerde tıkanma ve işlevini yerine getirmeme gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda rejenerasyon işlemi başlar. Egzoz lastiği de sık sık ihtiyaç duyulan parçalar arasında gösterilebilir. Yuvarlak şekle sahip olan bu lastikler egzoz borusunda kullanılır. Egzoz kelepçesi de tamamlayıcı göreve sahip parçalar arasında gösterilebilir. Bu kelepçeler özellikle aşırı ısı değişimi yaşayan boruların ve susturucuların güvenle bağlanması aşamasında kullanılır. Farklı egzoz nikelajı da mevcuttur. Nikelaj egzozun kaplanması işlemidir. Bu kaplama işlemi hem dış darbelere karşı koruma sağlamak hem de estetik bir görünüm yaratmak amacıyla yapılır. Oldukça önemli parçalar arasında egzoz valfi de bulunur. Bu parçalar genel olarak motor kısmında konumlanır. Çıkan gaz döngüsünü kontrol etmek amacıyla kullanılır. Taze havayı yanmış gazla birleştirir. Motorun yanma sıcaklığını düşürmeye yarar. Trendyol’da bu gibi pek çok parçaya ulaşabilirsiniz. Parçalar sahip oldukları kaliteye göre fiyatlandırılır. Ürünler geniş bir yelpazede sunulur. Bu doğrultuda ihtiyacınız olan parçayı bu çeşitlilik arasında bulmanız oldukça kolaydır. Alternatiflerin çeşitli olması sayesinde kendi bütçenize uygun olan ürünü de kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Ürün Çeşitliliğine Sahip Egzoz Parçaları Trendyol’da

Ürün Çeşitliliğine Sahip Egzoz Parçaları Trendyol’da

Trendyol’da egzoz parçaları isimleri şeklinde arama yaptığınızda pek çok ürün karşınıza çıkar. Ürünler arasında ihtiyacınız olanı kolayca satın alabilirsiniz. Bu ürünler arasında sık sık tercih edilen egzoz ucu aparatı oldukça önemli bir göreve sahiptir. Bu aparatlar, motorun yakıtı ateşlemesiyle oluşan yüksek ısı ve sesin dışarı atılması amacıyla kullanılır. Bu gazların ve sesin dışarı atılması sayesinde motorun çalışma verimi artar. Aparat seçimi yaparken bazı kriterlere dikkat etmeniz önerilir. Araç dışına uzayan aparat ucunun mesafesinin, konumunun ve açısının uygun şekilde ayarlanması gerekir. Fazla uzun ya da fazla kısa olması çeşitli sorunlara yol açabilir. Ucun olması gerekenden kısa kalması sonucunda çıkması gereken gaz boruda sıkışabilir. Bunun sonucunda da araç tamponu zarar görür. Yanlış yere konumlandırılan uçlar nedeniyle tamponda yanık izleri ve çeşitli deformasyonlar meydana gelebilir. Egzoz alev kiti de sık tercih edilen parçalar arasında bulunur. Motor silindirinde yanmayan gazın dışarı çıkmasını sağlayan sisteme verilen addır. Araç performansına etki eden bir parça değildir. Genel olarak görsellik katmak amacıyla modifiye uygulamalarında kullanılır. Bu gazın dışarı atılması sırasında alev ortaya çıkar. Tazyikli olarak dışarıya verilen alev ve gaz genel olarak turbo adıyla da bilinir. Egzoz emisyon ise araç dışına atılan yanmış gazların ve kimyasalların çevreye yaydığı kirliliği engelleyen parçalara verilen isimdir. Egzoz difüzör ise araç içerisinde bulunan ve dağıtıcı göreviyle tanınan bir parçadır. Aracın ön kısmından gelen havayı arka tarafa iletir. Buna ek olarak ise yine gelen havayı ve sürtünmeyi minimuma indirmek amacıyla var olan rüzgarı dışarı tahliye etmeye yarar. Tüm bu ürünleri Trendyol’da bulabilirsiniz. Trendyol üzerinden ihtiyacınız olan pek çok farklı ürüne ulaşabilir ve güvenle siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Egzoz fiyatları

Otoram'da arabanıza uygun muadil ve orjinal Egzoz yedek parça çeşitlerini, egzoz ucu, akrapoviç egzoz ucu, egsoz ucu, egzoz spirali, araba egzoz, egzoz başlığı, ezme egzoz, katalizör, egzoz ısı kalkanı, katalizör fiyatları, egzoz takoz, emme manifolt sensörü, emme manifolt contası, lambda sensörü ve daha birçok yedek parça çeşidini kolayca bulabilir, güvenle satın alabilirsiniz.

Egzoz fiyatları orjinal ya da muadil şeklinde belirlenmektedir. Egzoz yedek parça çeşitleri ve fiyat listelerini otoram.com'da bulabilirsiniz. Egzoz fiyatları, Merkez Bankası'nın günlük döviz fiyatlarına göre yapılanmaktadır.

Otoram'daki tüm orjinal ve muadil Egzoz yedek parça çeşitleri, üretici ve ithalatçı garantisiyle tarafımızca geliştirilen online yedek parça satış sistemiyle alıcılara sunulmaktadır. 

Egzoz

Aracın sağlıklı çalışmasında etkin bir rol oynayan araba parçalarından biri de kuşkusuz egzozdur. Egzoz yanan gazın kanunlarca belirtilen emisyon kuralları çerçevesince boşalmasını sağlar. Bu boşaltımın olabildiğince gürültüsüz yapılması için egzozdan son manifolt son çıkışına kadar çeşitli susturucular eklenmiştir.

Egzoz tüm donanımlarıyla birlikte hayati bir öneme sahiptir. Çıkardığı ses adeta arabanın reçetesini verir. Egzoz ve egzoza bağlı parçalardan herhangi birinin görevini tam olarak yerine getiremeyip arabanın diğer aksamlarına da sirayet etmesi aracın da performansını etkiler. Bu yüzden doğru ve kaliteli parça her alanda olduğu gibi egzozda da büyük önem kazanıyor. Sağlıklı ve güçlü çalışan bir egzoz aracın diğer aksamlarıyla uyumlanır ve oto-mobilin kullanım keyfine ve konforuna pozitif anlamda etki eder. Motora çekilen oksijenin silindirlere eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlayan parça ise “Emme manifoltu”dur.

otoram.com’da aracınızla %100 uyumlu doğru egzoz parçalarını on yılı aşkın tecrübeye sahip uzmanlarımız denetiminde bulmak oldukça kolay; katalizörden lambda sensörüne emme manifolt contası ve emme manifolt sensöründen egzoz takozuna kadar egzoz sistemlerine dair tüm araba yedek parçalarına şaseden parça bul sekmesine girerek ya da araçtan parça bul sekmesine tıklayıp otomobil bilgilerinizi eksiksiz doldurarak doğru oto yedek parçaya hiç zaman kaybetmeden ulaşabilirsiniz. 

Egzoz fiyatları, katalizör fiyatları orijinallik, marka ve modele göre farklılık göstermektedir. Fiyat listemiz her gün güncellenmekte ve ithalatçı firma garantisi altındadır.

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan abart egzoz modelleri otomobilin, fabrika çıkışı egzoz desibelinden çok daha fazla yüksek ses çıkartmaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de abart egzozun cezai yaptırımı bulunmaktadır. Birçok sürücünün de cezaların son durumunu hakkında merakları söz konusu. Peki 2022 yılında abartılı egzoz cezası ne kadar? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Abartı Egzoz Tespit Edildiğinde Ne Olur?

abart-egzoz-cezasi

Abart egzoz taktırdığı tespit edilen sürücülere idari para cezası kesilmektedir. Ayrıca bu durum tespit edilen araçlar trafikten men edilmektedir. Sürücülere aracı mevzuata uygun hale getirmesi adına 7 iş günü kadar süre verilir.

Abartı Egzoz Cezası Ne Kadar?

Araç egzozundan yüksek ses çıkmasını sağlayan abartı egzoz cezası Türkiye Cumhuriyeti 2912 karayolları kanunu gereği toplumda, oluşan sesten ötürü ortaya çıkan ses gürültüsünün ilgili düzenlemesi gereği ceza miktarı 2022 yılında 1823 TL olarak belirlenmiştir. Sürücüler cezaların kesildiği günü takip eden 15 günlük süreç içerisinde ödemelerini yaptıkları takdirde cezalarını %25 indirimli şekilde öderler. Cezanın indirimli hali ise 1367,25 TL olarak belirlenmiştir.

Abart Egzoz Vizeden Geçer Mi?

Abart egzoz taktıran araçlar muayeneden yani vizeden geçemezler. TÜVTÜRK tarafından açıklanan yönetmelikte abart egzoz taktığı tespit edilen araçlar ağır kusurlu sayılmaktadır. Bu nedenle hem idari para cezası olması hem de vizeden geçememesi sebebi ile abart egzoz taktırmamanızı öneririz.

İkinci El Otomobil İlanları

Hakan Yılmaz Onat

Otomobil koltuğuna oturduğum ilk an gaza ayağımın değmesiyle başlayan bu büyük tutku durdurulamaz bir boyut aldı.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır