sol kulak yanması ne anlama gelir / sol kulağın yanması - uludağ sözlük

Sol Kulak Yanması Ne Anlama Gelir

sol kulak yanması ne anlama gelir

Sol Kulakta Yanma veya Çınlama – Anlamı ve Batıl İnanç

Bu yazımızda sol kulağınızdaki yanma veya çınlamadan bahsedeceğiz. Bazı insanlar hemen bunun ciddi bir sağlık sorunu olabileceğini düşünürken, bazılarının da bu konuda kendi inançları ve batıl inançları vardır.

Bu makaleyi okumaya karar verirseniz, sol kulağınızda yanma veya çınlamanın ne anlama gelebileceğini ve neden buna dikkat etmeniz gerektiğini size anlatacağız.



Sol kulağınızın bazen yandığını veya çınladığını hissediyorsanız bu yazımızı kaçırmamalısınız.



Bu vücut hissinin anlamı hakkında konuşmaya başlamadan önce, endişelenmeniz için bir neden olmadığını söylemeliyiz çünkü çoğu insan bunu yaşamıştır.

Ayrıca, önce size kulaklarınızda çınlama veya yanmanın en yaygın nedenlerinden bazılarını anlatacağız ve ardından bu hislerle ilgili en yaygın batıl inançları göreceksiniz.



Kulaklarınızda Yanma veya Çınlama Sebepleri

Bilime göre, bir kişi yaşlandıkça genellikle kulaklarda çınlama hissi oluyor. Kulak çınlaması olarak bilinen tıbbi bir fenomen, işitme duyunuzu kaybetmenin ve kulaklarınızda çınlama hissinin en yaygın nedenlerinden biridir. Bu his, kulaklarınızdaki sinirler ve dolaşım ile ilgili bazı problemlerle de ilgili olabilir.

Kulak çınlaması dışında, diğer kulak çınlaması belirtileri uğultu, tıkırtı vb. olabilir.

Kulaklarınızda yanma hissi söz konusu olduğunda, genellikle deneyimlediğiniz güçlü duygular nedeniyle olur. Örneğin, son zamanlarda çok stres yaşadıysanız veya bir şey yüzünden kızgınsanız, kulaklarınızda yanma hissi olması olasıdır.



Ayrıca, bir şey yüzünden büyük bir heyecan hissediyorsanız, kulaklarınızda yanma hissi olması normaldir.

Kulaklarınızda yanmanın bir başka olası nedeni de sıcaklıktaki büyük değişiklikler olabilir. Bu hissin diğer olası nedenleri farklı alerjiler ve güneş yanıkları olabilir.

Bu bölümde kulaklarınızda çınlamanın ve yanmanın en yaygın nedenlerinden bazılarını gördünüz. Bu hislerden herhangi birini yaşadıysanız, neden bahsettiğimizi biliyorsunuzdur.

Kulak çınlaması veya yanmasının bu tıbbi açıklamalarının dışında birçok inanç ve hurafe de vardır. Bu batıl inançlar dünyadaki tüm kültürlerde ve geleneklerde aynı değildir.

Bir sonraki bölümde, sol kulağınızda çınlama veya yanma ile ilgili en yaygın batıl inançlardan bazılarını size anlatacağız. Kulaklarınızda çınlama ve yanma arasında fark yaratmanın, sol ve sağ kulağınız arasında fark yaratmanın çok önemli olduğunu göreceksiniz.

Sol Kulakta Yanma veya Çınlama Ne Anlama Geliyor?

Sol kulağınızda yanma veya çınlama ile ilgili birçok anlam ve batıl inanç vardır. Bunlardan en yaygın olanlarından bazılarına değineceğiz. Bu batıl inançlardan bazıları sol kulakta yanma veya çınlama için tipikken, bazıları hem sol hem de sağ kulakla ilişkilendirilebilir.

Bir Dilek Tutmalısın . Bu hissin en yaygın açıklaması, bir dilek tutmanın zamanının geldiğini çünkü kesinlikle gerçekleşeceğini söylüyor.

Dünyanın her yerindeki çoğu ülke ve kültürde sol kulakta yanma veya çınlamanın önümüzdeki dönemde size iyi şanslar getireceğine inanılır. Son zamanlarda sol kulağınızın çınladığı hissine kapıldıysanız, bu muhtemelen iyi şansın sizi takip edeceği ve endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

Sol kulağınızın çınladığını hissettiğiniz anda yanınızda başka birinin olup olmadığını dikkate almak özellikle önemlidir. Olursa, bir dilek tutmalısın ve ondan sonra o kişiye hangi kulağın çaldığını sormalısın.

Dileğinizin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği o kişinin cevabına bağlıdır. Kişi size doğru cevabı verdiyse, rahatlayabilir ve mutlu olabilirsiniz, çünkü dileğiniz muhtemelen gerçekleşecektir.

Öte yandan, yanınızdaki kişi hangi kulağınızın çaldığını tahmin edemiyorsa o zaman iyi haberimiz yok. Dileğiniz muhtemelen sadece bir dilek olarak kalacak ve gerçekleşmeyecek.

Biri Sizin Hakkınızda Konuşuyor Olabilir . Sol kulağınızda çınlama hissi olursa, bu çok iyi bir işarettir. Muhtemelen birinin sizin hakkınızda olumlu bir şekilde konuştuğu anlamına gelir. Muhtemelen diğer insanlar için iyi bir şey yaptın ve sana çok saygı duyuyorlar. Çevrenizdeki insanlar çalışmalarınızı ve çabalarınızı takdir edeceklerini bilirler.

Sol kulağınızın çınlamasının bir başka açıklaması da size aşık olabilecek birisinin olmasıdır. Çevrenizde sizinle ilişki yaşamak isteyen birileri olabilir. Sol kulağınız yanıyorsa, bunu düşünmeniz ve o kişiye karşı kendi duygularınızı da düşünmeniz gerekir.

Şimdi size sol kulağınızda yanmanın ne anlama gelebileceğini açıklayacağız. Sol kulağınızdaki yanma hissi, başkalarının sizin hakkınızda ne konuştuğuyla da ilgilidir. Bu durumda, bundan dolayı kendinizi rahatsız hissedebileceğinizi söylemek önemlidir. Çok utangaç biri olabilirsin ve birinin senin hakkında konuşmasından hoşlanmazsın.

Bazı kültürlerde, sol kulağınız yanıyorsa, birinin sizin hakkınızda kötü bir şey konuştuğuna bile inanılır. Son zamanlarda o kişiyle bazı problemleriniz olmuş olabilir ve bu yüzden o kişi sizin hakkınızda kötü konuşuyor olabilir.

Başınıza gelirse, belirli bir kişiyle ne tür bir probleminiz olabileceğini ve bu sorunu nasıl çözebileceğinizi iyice düşünmeniz gerekir. Ayrıca birileri itibarınızı yok etmeye çalıştığı için sol kulağınızın yandığına inanılır.

Her neyse, sol kulağınızda yanma olması, muhtemelen birisinin veya bir grup insanın sizin hakkınızda kötü şeyler konuştuğu anlamına gelir.

Ölen Bir Kişi Size Mesaj Gönderiyor . Bu hurafelerin dışında kulak yanması veya çınlama ile ilgili bir hurafe daha vardır. Ölen insanların bize bu şekilde mesajlar gönderdiğinin bir işareti olabilir. Sol kulağınız yanıyor veya çınlıyorsa, size yakın olan ancak ölen bir kişinin hala sizi koruduğu ve endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelebilir.

Aslında hem sol hem de sağ kulak için mesaj olabilir, bu yüzden buna dikkat etmelisiniz. Korkmamalısınız, çünkü çoğu durumda ölen bir kişi size sadece güvende olduğunuzu ve korunduğunuzu söylemek ister. Kulaklarınızda çınlamanın veya yanmanın size başka bir alemden gelen bir mesaj olabileceğine inanan birçok insan var.

Koruyucu Melekleriniz Size Bir Mesaj Gönderiyor . Ayrıca sol kulağınızdaki yanma veya çınlama hissinin koruyucu meleklerinizden bir mesaj olabileceğine inanılır. Seni düşünüyorlar ve sürekli seni takip ediyorlar.

Hangi kulağın çınlıyor veya yanıyor olursa olsun, koruyucu meleklerinizden bir mesaj olabilir. Onlar sizin koruyucularınız ve yaşam amacınızı bulmanıza yardım etmek istiyorlar.

Sol kulağınız yanıyorsa veya çınlıyorsa, ruhsal yaşamınız hakkında daha fazla düşünmeniz ve ruh misyonunuzu gerçekleştirmeye çalışmanız gerektiğine dair bir işaret olabilir.

Tabii ki kulağınızda oluşan yanma veya çınlama hissi size yalnız olmadığınızı hatırlatıyor olabilir çünkü koruyucu melekleriniz her zaman yanınızda.

Kendinizi zayıf ve umutsuz hissettiğiniz anlarda sol kulağınızda yanma veya çınlama hissetmeniz de mümkündür. Kendinizi kötü hissediyorsanız ve herhangi bir şey yapmak için motivasyonunuz yoksa, koruyucu melekleriniz size bir mesaj gönderecek ve bunu kulaklarınızda bir his olarak hissedeceksiniz.

Bu hissi ilerlemek ve kendinize inanmak için bir teşvik olarak anlamalısınız. Sık sık bir kulağınızın yanması veya çınlaması oluyorsa, bu sizin için olumlu düşünmeniz ve umudunuzu asla kaybetmemeniz için bir motivasyon olmalıdır.

Kendinizi Suçlu Hissedebilirsiniz . Kulaklarınızda şiddetli bir yanma hissediyorsanız ve buna daha fazla dayanamıyorsanız, geçmişte yaptığınız bir şey yüzünden kendinizi suçlu hissediyor olabilirsiniz.

Sözlerinizle veya davranışlarınızla birisini incitmişseniz, bunu düşünmenin ve neden olduğunuz durumu düzeltmeye çalışmanın zamanı gelmiştir.

Kötü Haber Alacaksınız . Sol kulakta yanma veya çınlama hissi ile ilgili bir diğer açıklama ise yakında kötü haber alacağınızdır. Kariyerinizle ilgili bir şey olabilir, aynı zamanda kişisel yaşamınızla ilgili bir şey olabilir.

Her neyse, sol kulağınızda yanma veya çınlamanın size kötü haber getireceğine dair bir inanış var.

Biri Sizi Aldatacak . Ayrıca sol kulağınızda sürekli çınlamanın, yakınınızdaki birinin sizi yakında aldatacağı ve dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelebileceğine inanılır. Sol kulağınızın çınlaması, hayatınızda bir şeyi değiştirmezseniz yakın gelecekte yaşayacağınız bir aldatma ve ihanetin sembolü olabilir.

Sol kulağınızın çınlaması hissi size bunu söylüyor olabilir ve bunu ciddiye almalısınız. Kendinize nasıl daha fazla saygı duyacağınızı öğrenmeniz gerekiyor ve başkalarının hayatınız üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olmasına izin vermemelisiniz.

Gördüğünüz gibi sol kulakta yanma veya çınlama ile ilgili çok farklı anlamlar ve batıl inançlar var. Gördüğünüz gibi, bazıları olumlu, ancak çoğu olumsuz ve hayatınızda bir şeylerin olduğunu veya olacağını gösteriyor.

Ancak iyimser olmalısınız ve sol kulağınızda yanma veya çınlama olmasını olumlu bir şey olarak görmelisiniz çünkü bu sizi olabilecek kötü şeylere karşı uyarıyor. Her an kaderinizi değiştirme fırsatınız olduğunu bilmelisiniz.

Sol kulağınızda yanma veya çınlama hissettiyseniz, hayatınızda bir şeyleri değiştirmenin ve olumlu düşünmeye başlamanın zamanı gelmiş olabilir. Sol kulağınızda yanma ve çınlamanın manevi anlamının ne anlama gelebileceğini gördünüz ve gelecekte bu fenomene daha fazla dikkat edeceğinizi umuyoruz.

Dünyanın En Yaygın Batıl İnançları

  • İnanışa göre, eğer köprüdeyken bir arkadaşınıza hoşçakal derseniz, o arkadaşınızı bir daha göremezsiniz. Kimse de bunu yaşamak istemez herhalde.

    İnanışa göre, eğer köprüdeyken bir arkadaşınıza hoşçakal derseniz, o arkadaşınızı bir daha göremezsiniz. Kimse de bunu yaşamak istemez herhalde.

  • Birçok toplumda evin içinde şemsiye açmanın kötü şans ve uğursuzluk getirdiğine inanılmaktadır.

    Birçok toplumda evin içinde şemsiye açmanın kötü şans ve uğursuzluk getirdiğine inanılmaktadır.

  • Bu batıl inanç, kimi kültürlerde söz verirken, parmakları çapraz yapmanın, verilen sözü geçersiz kıldığı anlamına geldiğine inanılırken, kimi kültürlerde ise bu hareketin anlamı iyi dilek temennisi olarak kabul görmektedir.

    Bu batıl inanç, kimi kültürlerde söz verirken, parmakları çapraz yapmanın, verilen sözü geçersiz kıldığı anlamına geldiğine inanılırken, kimi kültürlerde ise bu hareketin anlamı iyi dilek temennisi olarak kabul görmektedir.

  • Küçük çocukların üzerinden atlandığı zaman boyunun kısa kalacağına inanılır. Bu inanışa bakarsak eğer, uzun olan kişilerden, küçükken üzerinden atlanıp atlanmadığı sorusunun cevabını isteyebiliriz.

    Küçük çocukların üzerinden atlandığı zaman boyunun kısa kalacağına inanılır. Bu inanışa bakarsak eğer, uzun olan kişilerden, küçükken üzerinden atlanıp atlanmadığı sorusunun cevabını isteyebiliriz.

  • Bir anda gelen kulak çınlamasını genelde hakkımızda konuşulma olarak yorumlarız. Sağ kulak çınlıyorsa iyi fakat sol kulak çınlaması her zaman kötüye yorumlanır. Söylenen bir diğer inanca göre ise, kulak çınlaması esnasında aklınıza gelen kişi ile beraber çınlama kesiliyorsa, konuşan kişinin aklınıza gelen kişi olma ihtimali yüksektir. Tabi bunların yanında bakıldığı zaman kulak çınlaması, ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Her çınlamayı bu batıl inançla bağdaştırmamak gerek.

    Bir anda gelen kulak çınlamasını genelde hakkımızda konuşulma olarak yorumlarız. Sağ kulak çınlıyorsa iyi fakat sol kulak çınlaması her zaman kötüye yorumlanır. Söylenen bir diğer inanca göre ise, kulak çınlaması esnasında aklınıza gelen kişi ile beraber çınlama kesiliyorsa, konuşan kişinin aklınıza gelen kişi olma ihtimali yüksektir. Tabi bunların yanında bakıldığı zaman kulak çınlaması, ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Her çınlamayı bu batıl inançla bağdaştırmamak gerek.

  • Makas veya bıçak birisine verileceği zaman genelde kişinin önüne veya yakın bir yerine bırakılır. Elden ele verilen makasın kavga meydana getireceğine inanılmaktadır. Bu yüzden bunlar bir yere bırakılarak verilir.

    Makas veya bıçak birisine verileceği zaman genelde kişinin önüne veya yakın bir yerine bırakılır. Elden ele verilen makasın kavga meydana getireceğine inanılmaktadır. Bu yüzden bunlar bir yere bırakılarak verilir.

  • Nazar olduğuna gerçekten inananlar ve buna kesinlikle inanmayanlar var. Genelde, kem gözlü insanlardan ve özelikle de mavi gözlü insanlardan nazar değeceğine inanılıyor. Bundan korunmak için ise genelde nazar boncuğu kullanılıyor. Nazar değmesinin kişi üzerinde ağırlık yarattığı da düşünülmektedir.

    Nazar olduğuna gerçekten inananlar ve buna kesinlikle inanmayanlar var. Genelde, kem gözlü insanlardan ve özelikle de mavi gözlü insanlardan nazar değeceğine inanılıyor. Bundan korunmak için ise genelde nazar boncuğu kullanılıyor. Nazar değmesinin kişi üzerinde ağırlık yarattığı da düşünülmektedir.

  • Belirli bölgelerdeki bazı havuzlar ya da göletler görüldüğü zaman, içerisine cepte bulunan bozuk paralardan atılmadan geçilmiyor. Dileklerin gerçekleşeceği düşünülen bu inanç her yerde yaygın olarak sürdürülmektedir. Bunlar, dilek havuzu olarak adlandırılmakta.

    Belirli bölgelerdeki bazı havuzlar ya da göletler görüldüğü zaman, içerisine cepte bulunan bozuk paralardan atılmadan geçilmiyor. Dileklerin gerçekleşeceği düşünülen bu inanç her yerde yaygın olarak sürdürülmektedir. Bunlar, dilek havuzu olarak adlandırılmakta.

  • Hangi yaşta olunursa olunsun sürüp gidecek olan ve her defasında dilek tutmadan geçilmeyen bir inanç kendisi. Hatta mum yanlışlıkla veya dilek tutmadan söndüğü zaman tekrar mumu yakmak gibi girişimlerde bulunanlar da yok değil. Doğumgünü pastası üflenirken tutulan dileklerin olacağına inanılıyor ve inanılmaya devam edecek gibi.

    Hangi yaşta olunursa olunsun sürüp gidecek olan ve her defasında dilek tutmadan geçilmeyen bir inanç kendisi. Hatta mum yanlışlıkla veya dilek tutmadan söndüğü zaman tekrar mumu yakmak gibi girişimlerde bulunanlar da yok değil. Doğumgünü pastası üflenirken tutulan dileklerin olacağına inanılıyor ve inanılmaya devam edecek gibi.

  • Yaygın bir diğer batıl inançta merdivenin altından geçmek. Bir merdivenin altından geçmenin, geçen kişiye uğursuzluk getirdiğine inanılmakta.

    Yaygın bir diğer batıl inançta merdivenin altından geçmek. Bir merdivenin altından geçmenin, geçen kişiye uğursuzluk getirdiğine inanılmakta.

  • Küçüklüğümüzden beri uğur böceği bize hepp sevdirildi. Üzerimize konduğu zaman uçması için uğur böceği için yazılmış kısa şarkıyı mırıldanıp durduk. Yeri geldi uçtu, yeri geldi zorla uçurduk. Ve bunun bize uğur getirdiğine inandırıldık. ‘Uuuç uuuuç uğur böceğiiiii annen sana terlik pabuç alacak.

    Küçüklüğümüzden beri uğur böceği bize hepp sevdirildi. Üzerimize konduğu zaman uçması için uğur böceği için yazılmış kısa şarkıyı mırıldanıp durduk. Yeri geldi uçtu, yeri geldi zorla uçurduk. Ve bunun bize uğur getirdiğine inandırıldık. ‘Uuuç uuuuç uğur böceğiiiii annen sana terlik pabuç alacak.

  • Avuç içi kaşınmasının açıklamasını kendi içimizde para gelmesi ve para gitmesi olarak adlandırıyoruz. Şöyle ki; sağ avuç içi kaşındığında para gelir sol avuç içi kaşındığında para gider ya da sol elin kaşınması kavga edeceğiniz anlamına gelir. Bununla eşdeğer biçimde para akışı olması denk gelmesine bağlı tabi ki de fakat bakıldığı zaman bu inanç insanların üzerine yerleşmiş durumda.

    Avuç içi kaşınmasının açıklamasını kendi içimizde para gelmesi ve para gitmesi olarak adlandırıyoruz. Şöyle ki; sağ avuç içi kaşındığında para gelir sol avuç içi kaşındığında para gider ya da sol elin kaşınması kavga edeceğiniz anlamına gelir. Bununla eşdeğer biçimde para akışı olması denk gelmesine bağlı tabi ki de fakat bakıldığı zaman bu inanç insanların üzerine yerleşmiş durumda.

  • Çok zor bulunan 4 yapraklı yoncanın şans ve uğur getirdiğine inanılır. Bu inanış ise her geçen gün diğer inançlara oranla popülerliğini kaybetmektedir.

    Çok zor bulunan 4 yapraklı yoncanın şans ve uğur getirdiğine inanılır. Bu inanış ise her geçen gün diğer inançlara oranla popülerliğini kaybetmektedir.

  • Kırılan aynanın 7 yıllık süren bir uğursuzluk yaratacağına inanılır ve ayna atılır. Dikkatsizlikten, dalgınlıktan veya bilerek kırılmış olması ayırt edilmeden direk olarak uğursuzluk diye kabul edilir.

    Kırılan aynanın 7 yıllık süren bir uğursuzluk yaratacağına inanılır ve ayna atılır. Dikkatsizlikten, dalgınlıktan veya bilerek kırılmış olması ayırt edilmeden direk olarak uğursuzluk diye kabul edilir.

  • Kökeni çok eskiye dayanan ve dünyanın bir çok ülkesinde kullanılmakta olan bu inanç, hapşıran birine sağlıklı yaşa, çok yaşa, iyi yaşa, güzel yaşa gibi şekillerde söylenerek iyi dileklerini sunma şeklinde ortaya koyuluyor.

    Kökeni çok eskiye dayanan ve dünyanın bir çok ülkesinde kullanılmakta olan bu inanç, hapşıran birine sağlıklı yaşa, çok yaşa, iyi yaşa, güzel yaşa gibi şekillerde söylenerek iyi dileklerini sunma şeklinde ortaya koyuluyor.

  • İlk örneklerine 7.yüzyılda rastlanan bu batıl inanç, özellikle tavşanın sol ayağını içeriyor. Sokaklarda ise bu inancın olduğunu, tavşanlara, kağıtlara yazılan dileklerden çektirilmesi ile de görmüş oluyorz.

    İlk örneklerine 7.yüzyılda rastlanan bu batıl inanç, özellikle tavşanın sol ayağını içeriyor. Sokaklarda ise bu inancın olduğunu, tavşanlara, kağıtlara yazılan dileklerden çektirilmesi ile de görmüş oluyorz.

  • Kötü bir şeyden bahsedildiği zaman insanlar kendi başlarına gelmemesi için tahtaya vurma ihtiyacı duyarlar. Bu inanç bir çok insan tarafından kabul görmüştür ve oldukça yaygın bir şekilde uygulanmaktadır.

    Kötü bir şeyden bahsedildiği zaman insanlar kendi başlarına gelmemesi için tahtaya vurma ihtiyacı duyarlar. Bu inanç bir çok insan tarafından kabul görmüştür ve oldukça yaygın bir şekilde uygulanmaktadır.

  • Çoğumuz geceleri gök yüzünü seyre dalarız. Havada süzülen yıldızı gördüğümüz zaman hemen bir dilek tutma girişiminde bulunur, sorasında da bu dileğin gerçekleşmesini bekleriz. Kimilerimiz ise gökyüzüne, ‘yıldız kaysa da dilek tutsam’ düşüncesiyle bakıyor olabilir. Aslına bakıldığı zaman olmayan bir şeyi batıl olarak kabul ettiğimizi söylemek mümkün. Yıldız kayması diye nitelendirdiğimiz bu olayın astronomik açıdan gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu cisimler meteor olarak adlandırılmaktadır fakat halk arasında meteor kayması alışkanlığının oluşması artık çok güç

    Çoğumuz geceleri gök yüzünü seyre dalarız. Havada süzülen yıldızı gördüğümüz zaman hemen bir dilek tutma girişiminde bulunur, sorasında da bu dileğin gerçekleşmesini bekleriz. Kimilerimiz ise gökyüzüne, ‘yıldız kaysa da dilek tutsam’ düşüncesiyle bakıyor olabilir. Aslına bakıldığı zaman olmayan bir şeyi batıl olarak kabul ettiğimizi söylemek mümkün. Yıldız kayması diye nitelendirdiğimiz bu olayın astronomik açıdan gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu cisimler meteor olarak adlandırılmaktadır fakat halk arasında meteor kayması alışkanlığının oluşması artık çok güç

  • Bu batıl inanç gerçekten çok fazla uygulanıyor. Kafaya ya da arabaya olduğu görüldüğü zaman hissedilen durum mutluluk verici olabiliyor. Genelde bu durumu yaşayan insanların düşünce baloncuğunda oluşan görüntü, şans oyunu oynanmış bir kağıt ve yanında gülen paralar. Hemen milli piyango bileti alma veya şans oyunları oynama ihtiyacı duyulmasını ortaya çıkaran bu kuş pislemesinin getirdiği şansa inanan insanlar, genelde bu durumu es geçmiyor. Sonucunda denk gelirse bir şeyler çıkabiliyor fakat genelde pek fazla çıktığı düşünülmese de bir umut.

    Bu batıl inanç gerçekten çok fazla uygulanıyor. Kafaya ya da arabaya olduğu görüldüğü zaman hissedilen durum mutluluk verici olabiliyor. Genelde bu durumu yaşayan insanların düşünce baloncuğunda oluşan görüntü, şans oyunu oynanmış bir kağıt ve yanında gülen paralar. Hemen milli piyango bileti alma veya şans oyunları oynama ihtiyacı duyulmasını ortaya çıkaran bu kuş pislemesinin getirdiği şansa inanan insanlar, genelde bu durumu es geçmiyor. Sonucunda denk gelirse bir şeyler çıkabiliyor fakat genelde pek fazla çıktığı düşünülmese de bir umut.

  • Bu inanışa o kadar fazla takıntılı insanlar var ki, bu insanlar gittikleri otellerde 13 numaralı odada kalmaktan kaçınıyor, uçağa bindikleri zaman 13 numaralı koltuğa oturmuyor, ayın 13ü geldiği zaman olan uğursuzlukları tarihin, ayın 13 ünü göstermesine bağlıyor. Bunun bu şekilde kabul edilmesinin nedeni ise akılda kalıcı bir çok olayın içerisinde 13 sayısının geçmesi olabilir. Ve 13 sayısının yarattığı gergin atmosfer, bir çok yerli yabancı film ve dizilere konu olmaya devam ediyor.

    Bu inanışa o kadar fazla takıntılı insanlar var ki, bu insanlar gittikleri otellerde 13 numaralı odada kalmaktan kaçınıyor, uçağa bindikleri zaman 13 numaralı koltuğa oturmuyor, ayın 13ü geldiği zaman olan uğursuzlukları tarihin, ayın 13 ünü göstermesine bağlıyor. Bunun bu şekilde kabul edilmesinin nedeni ise akılda kalıcı bir çok olayın içerisinde 13 sayısının geçmesi olabilir. Ve 13 sayısının yarattığı gergin atmosfer, bir çok yerli yabancı film ve dizilere konu olmaya devam ediyor.

  • Bizim ülkemizde de çok fazla yaygın olan bu inancı hepimiz biliyoruz. Önünüzden kara kedi geçerse uğursuzluk getirdiği düşünülüyor. Kimileri kara kedi görünce saç çekerken, kimileri yolunu değiştirebiliyor. Fakat bu inancın getirdiğinin düşünüldüğü uğursuzluk son zamanlarda yerini kara kedi beslemek ile geri plana atmış gibi görünebilir.  Kara kedinin uğursuzluk getirdiği inancına inanışın tarihi ise orta çağa kadar uzanıyor. Antik Mısır’da Tanrıça Bast, siyah bir kedi olarak tasvir edilmekteydi. Hristiyanlara göre, diğer dinleri çağrıştıran her türlü obje kötü şans getirirdi ve dinlerine karşı çıkardı. Siyah kedi de dinlerine zarar verecek ve tanrıyla aralarına girecek bir obje olarak düşünülürdü. Hatta kedileri olan kadınlar bir dönem cadılıkla suçlanıp cezalandırılmıştır.

    Bizim ülkemizde de çok fazla yaygın olan bu inancı hepimiz biliyoruz. Önünüzden kara kedi geçerse uğursuzluk getirdiği düşünülüyor. Kimileri kara kedi görünce saç çekerken, kimileri yolunu değiştirebiliyor. Fakat bu inancın getirdiğinin düşünüldüğü uğursuzluk son zamanlarda yerini kara kedi beslemek ile geri plana atmış gibi görünebilir. Kara kedinin uğursuzluk getirdiği inancına inanışın tarihi ise orta çağa kadar uzanıyor. Antik Mısır’da Tanrıça Bast, siyah bir kedi olarak tasvir edilmekteydi. Hristiyanlara göre, diğer dinleri çağrıştıran her türlü obje kötü şans getirirdi ve dinlerine karşı çıkardı. Siyah kedi de dinlerine zarar verecek ve tanrıyla aralarına girecek bir obje olarak düşünülürdü. Hatta kedileri olan kadınlar bir dönem cadılıkla suçlanıp cezalandırılmıştır.

  • Duvara at nalı asıldığı zaman at nalının, o evde yaşayanlara şans getirdiğine inanılıyor.

    Duvara at nalı asıldığı zaman at nalının, o evde yaşayanlara şans getirdiğine inanılıyor.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası