polise seyyanen zam 2018 / “” Yasası, Torba Yasa’ya Eklenmelidir

Polise Seyyanen Zam 2018

polise seyyanen zam 2018

Polis maaşları ’de ne kadar olacak?

Hükümet ile sendikalar arasında yapılan görüşmeler her yıl yapılacak olan zam oranlarını belirliyor. Peki yeni polis maaşları ne kadar oldu? 'de polisler ne kadar maaş alacak? İşte polis maaşları ile ilgili son durum

Yayınlanma:

Polis maaşları ’de ne kadar olacak?

Hükümet ile sendikalar arasında polis memurlarının maaşlarına yapılacak zam hakkında görüşmeler yapılıyor. Sendikalar polis memurlarının maaşı ile ilgili hükümete hangi teklifleri sundu? Polis maaşları ne kadar olacak? İşte polis maaşları hakkında son durum…

POLİS MAAŞLARI NE KADAR?

Memur maaş katsayıları, yüzde 3’lük ocak ayı zammına göre yeniden belirlendi. Maliye Bakanlığı’ndan gelen bilgilere göre, açıklanan enflasyon rakamlarının ardından geçen yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı çıkmadı, memur maaş katsayısı ocak ayı itibarıyla 0,’e, taban aylık katsayısı 1,’e, yan ödeme katsayısı da 0,’ye çıkarıldı.

Polis memuru maaşı lira, baş komiser maaşı ise lira oldu.

MEMUR-SEN’İN ÖNERİLERİ

Memur-Sen hükümete üç alternatifli teklif sunmuş ilk teklifte, yılının ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, ’un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam talep etmişti.

İkinci teklifte, 1 Ocak ’den geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam talep ediliyor. 1 Ocak ’dan geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam istendi.

Üçüncü teklif ise 1 Ocak ’den geçerli olmak üzere ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 6 zam ile, için birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam talebini içeriyor.

KAMU-SEN VE KESK’İN ÖNERİLERİ

Türkiye Kamu-Sen, ’de seyyanen net lira, yüzde 10 artı yüzde 10 artış ve bu artışların üzerine ekonomik büyüme ve refah paylarını içeren yüzde 3’lük zam ile ’da seyyanen net lira ve yüzde 8+8’lik artış ile yüzde 3 ekonomik büyüme ve refah payı artışı teklifinde bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ise diğer konfederasyonlardan farklı olarak yüzdelik artış yerine en düşük kamu çalışanı maaşının kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç 3, liraya çıkarılmasını istiyor.

POLİS MEMURLARI MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

polis maaşları için henüz netleşmedi. Polis maaşlarına yapılacak zam görüşmeleri devam ediyor.

ailebüyümeÇocukenflasyonHükümetKESKMaliye BakanlığıOcak ayıPolisTürkiyezam

Seçimin yaklaşmasıyla hükümet, oy getireceğini umduğu düzenlemelere hız verdi

Anketlerde sürekli oy kaybeden iktidar, seçim yaklaştıkça oy getireceğini umduğu düzenlemelere hız verdi. Yıllardır kulak tıkadığı talepleri duymaya başlayan iktidar, “Asgari ücrette yüksek artış olacak” söylemini kullanıyor, memurlar için “ek protokolden” söz ediyor, “Emekliye seyyanen zam yapacağız” havası yayıyor. ’den bu yana tutulmayan “ ek gösterge” ve “sözleşmelilere kadro” çalışmalarının da seçime yönelik olduğu dile getiriliyor. “İhracat için” denilse de faiz indirimindeki hedefin “kredi genişlemesi” olduğu biliniyor. Buna karşın “batık krediler” genişliyor. Dağıtılan paranın yatırıma gidip gitmediği tartışılırken muhalefet, kredilerle yüklü miktarda döviz alındığını vurguluyor.

İŞTE O VAATLER

- Asgari ücret artışı: Sendikaların, yaklaşık 7 milyon işçinin bir aylık geçim ücreti haline gelen asgari ücrete daha fazla zam yapılması talepleri yıllardır görmezden gelindi. Asgari ücret ya açlık sınırı seviyesinde ya da altında belirlendi. Asgari ücret çoğunlukla işçi tarafının muhalefeti, işveren ve hükümetin anlaşması ile belirlendi. Bu yıl ise iktidar aylardır “asgari ücrete beklenilenin üzerinde zam yapılacağı” havası yayıyor.

- Ek protokol: Yaklaşık 4 milyon memur ile 2 milyondan fazla memur emeklisi için ağustosta Memur-Sen ile hükümet arasında TİS imzalandı. için yüzde 5+7, için de yüzde 8+6 zam verildi. O sırada “Bu oranlar düşük” itirazlarına kulak tıkayan iktidar, şimdi “ek protokolden” söz ediyor. Ayrıca sadece doktor maaşlarında artış öngören düzenleme eleştirilince iktidar da söylemini değiştirerek “Bütün kamu personelinin maaşlarını artırıyoruz” demeye başladı. Seçimin normal tarihi olan ’ün ilk altı ayı için öngörülen yüzde 8’lik artış da “sandıkla” bağlantılandırılıyor.

- ek gösterge: İktidar, ’de öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri için verdiği ek gösterge sözünü yıllarca tutmadı, sendikaların taleplerine kulak tıkandı. Bu düzenleme ağustostaki TİS’te birden metne girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, önceki gün vaadini yeniden vurguladı.

- Sözleşmeliler: İktidar itirazlara karşın kamuda kadrolu yerine sözleşmeli istihdamı yaygınlaştırdı. Devlet Memurları Yasası’ndaki iş güvencesi sağlayan kadrolu istihdamı değiştirmek isteyen iktidar bunu başaramayınca sözleşmeli istihdamına hız verdi. Sözleşmelilerin sayısı bine dayandı. Seçim yaklaşınca TİS’e bu konuda çalışma yapılacağı maddesi eklendi. 

- Emekliler: İşçi ( sonrası) ve Bağ-Kur emekli aylıkları 2 bin TL’nin altında. Asgari ücret bir yana açlık sınırının bile çok altında olan bu maaşların artırılması talebi yıllardır dile getiriliyor. “Geçinemiyoruz” taleplerine kulak tıkayan iktidar, şimdi düşük aylıklara yönelik düzenleme yapılacağını, “seyyanen zam” verileceğini belirtiyor. 

- Faiz indirimi: İktidar, faiz indirimini temel olarak her ne kadar “ihracat için” yaptığını dile getirse de asıl hedefin kredi genişlemesiyle piyasayı canlandırmak olduğu belirtiliyor. Bankaların verdiği krediler Kasım arasında, milyar lira artarak 4 trilyon milyar liraya yükseldi. Buna karşın takibe alınen krediler de artıyor. “Batık krediler” milyar lira artışla milyar liraya kadar yükseldi. Son iki ayda bankaların batık alacaklarında 10 milyar liralık artış yaşandı. Ayrıca çekilen kredilerin yatırıma gidip gitmediği de tartışmalı. Muhalefet, bankalardan çekilen kredilerin yatırıma değil, dövize yatırıldığı eleştirisinde bulunuyor. l ANKARA

PAKET GELİYOR

İşsizlik artıyor. İktidar, istihdamı teşvik etmek için yeni paket hazırlıyor. İlave istihdama kredi desteği verilecek. Böylece seçim öncesinde işsizlik düşürülmeye çalışılacak.


Polis, subay, astsubay, uzman çavuş, uzman erbaş, MİT mensubu, çarşı ve mahalle bekçisi gibi kadrolardan emekli olanlara Lira Ek Ödeme; Kime Yeter Bu Devirde?

Ozan BARDAKÇI
Ozan BARDAKÇI

Memur emeklilerinin emekli aylıklarının yanında bir takım ek ödemeler vardır. Bu ödemeler emekli maaşına eklenir ve daha sonra Hazineden tahsil edilir. Kamuda görev alma, sosyal güvenlik destek primine tabi özel sektörde çalışma gibi hallerde ek ödemeler kesilebilir.

Polis, subay, astsubay, uzman çavuş, uzman erbaş, MİT mensubu, çarşı ve mahalle bekçisi gibi kadrolardan emekli olanlara da yılından bu yana ek ödeme veriliyor.

Ek ödemeden yararlanma şartı bu kadrolardan emekli olmak. İki tane de olumsuz şart var bu ödeme için. İlki makam tazminatı almamak gerekiyor. Zaten makam tazminatı alan ek bir ödeme almış oluyor. İkinci olarak da emekli olduktan sonra çalışmıyor olması gerek emeklinin.  

Emekli Sandığı Kanununa yılında eklenen bu hüküm aynı yılın Nisan ayında yürürlüğe girdi. yılı Nisan ayından bu yana çalışmayan tüm polis ve asker emekli maaşlarına TL ek ödeme yapılıyor. Çalışmaya başlayanın ek ödemesi kesiliyor, fazladan ödendiyse borç çıkıyor.

Kanunun amacı belli, makam tazminatı almayan polis, asker, MİT, çarşı ve mahalle bekçisi emeklilerinin emekli maaşını iyileştirmek. Fakat kanundaki ek ödeme seyyanen verilmiş. Yani yılındaki YTL, şu an da TL. Yani ödenen tutarda değişiklik yok. Çünkü TL’yi güncelleyen başka bir hüküm yok. Böyle kalırsa on yıl sonra da TL olacak.  

Aynı yıl tüm emekliler için çıkarılan başka bir ek ödeme kanunu daha var. Emekli maaşının miktarına göre %4 ve %5 olarak ödeniyor. Bir anlamda vergi iadesine benziyor. Çalışanlara asgari geçim indirimi, emekliye ek ödeme olarak veriliyor.

Tüm emeklilere ek ödemeyi düzenleyen sayılı Ek Ödeme Kanununa göre;

aylık veya gelirleri; Yeni Türk Lirası ve daha az olanlar için aylık veya gelirlerinin % 5’i, aylık veya gelirleri Yeni Türk Lirasından fazla olanlar için % 4’üdür. Bu maktu hadler, Devlet memuru aylık katsayısında meydana gelecek artış oranında artırılmak suretiyle uygulanır.

Dolayısıyla emekli maaşlarına eklenecek ek ödemeyi belirleyen sınır her altı ayda bir memur maaş katsayısıyla birlikte güncelleniyor. Yani YTL’de kalmıyor.

YılEk Ödeme (%4 sınırı)Ek 84 Polis/Asker Ek Ödemesi
YTL YTL
,78 TL
,72 TL
,93 TL

Tüm emekliler için yapılan ek ödeme yüzdesinin belirlenmesindeki sınır yılının ilk altı aylık dönemi için ,93 TL olarak belirlendi. Polis ve askerler için yapılan ek ödeme ise hala TL. Çünkü bu ödeme sabit, güncellenmiyor.  

Polis ve askerler için yapılan ek ödeme güncellenmiş olsaydı, şimdi her biri TL ek ödeme alacaktı. Belki böyle bir durumda tartışmaları da bu kadar hararetli olmazdı.

'da polis maaşları ne kadar oldu? İşte yeni zamlı polis maaşları

Yeni polis maaşları ne kadar oldu? Polis maaşlarına kaç TL zam yapıldı? soruları binlerce polis memuru tarafından araştırılıyordu. İşte ayrıntılar

Hükümet ile sendikalar arasındaki memur maaşlarıyla ilgili gerçekleştirilen görüşmeler doğrultusunda;

yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

yılının ilk 6 ayı için de yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

YILINDA YENİ POLİS MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Baş Komiser için, - aralığında olacak.

Polis Memuru için de, - aralığında olacak.

MEMUR-SEN TARAFINDAN HÜKÜMETE 3 ALTERNATİF SUNULDU!

Memur-Sen hükümete üç alternatifli teklif sunuldu.

Memur-Sen tarafından sunulan ilk teklifte, yılının ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 'un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam talep etmişti.

Memur-Sen tarafından sunulan ikinci teklifte, 1 Ocak 'den geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam talep ediliyor. 1 Ocak 'dan geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam istendi.

Memur-Sen tarafından sunulan üçüncü teklifte ise, 1 Ocak 'den geçerli olmak üzere ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 6 zam ile, için birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam talebini içeriyor.

KAMU-SEN VE KESK TARAFINDAN HÜKÜMETE SUNULAN ÖNERİLER!

Türkiye Kamu-Sen, 'de seyyanen net lira, yüzde 10 artı yüzde 10 artış ve bu artışların üzerine ekonomik büyüme ve refah paylarını içeren yüzde 3'lük zam ile 'da seyyanen net lira ve yüzde 8+8'lik artış ile yüzde 3 ekonomik büyüme ve refah payı artışı teklifinde bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ise, diğer konfederasyonlardan farklı olarak yüzdelik artış yerine en düşük kamu çalışanı maaşının kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç 3, liraya çıkarılmasını istiyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası