fastjel ne işe yarar / Fastjel Krem Ne İşe Yarar, Fiyatı ,Fastjel Krem Kullananlar ve Yorumları - funduszeue.info

Fastjel Ne Işe Yarar

fastjel ne işe yarar

Fastjel % 50 Gr Jel Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır ?

fastjel ağrı kesici ve ödem giderici merhem Fastjel % 50 Gr Krem Nedir?

Fastjel krem; steroid olmayan antiinflamatuvar yani kortizon içermeyen ödem giderici olarak bilinen; İtalyan Menarini firması tarafından üretilip piyasaya sürülmüş, ülkemizde de yakın zamanda satışına başlanmış, başlıca kullanım alanlarını el ve ayak bileği burkulmaları, incinmeler, doku zedelenmeleri v.b. travmalar olarak sıralayabileceğimiz sorunların tedavisinde etkili bir şekilde kullanılan, piyasada en çok adı geçen Lasonil, Bengay ve Dolgit Krem&#;e alternatif ve muadil olarak ortaya çıkmış ve son derece etkili olması sebebiyle kullanımı git gide yaygınlaşan, antienflamatuvar ve analjezik &#; yani ağrı kesici &#; özellikte bir merhemdir. Kas gevşetici etkisi de vardır. En çok tercih edilen ağrı kesici krem markaları arasında üst sıralarda yerini alan Fast Jel ile ilgili detaylara bakalım;

Fast Jelin İçeriği Nedir?

1 gr jelde 25 mg ketoprofen ana etken maddesini barındıran kremin içerisinde yardımcı maddeler olarak Karbomer , trietanolamin, lavanta ve neroli esansları, etil alkol, saf su da bulunmaktadır ve tüm eczanelerde 50 grlık tüplerin içerisinde reçeteli ve reçetesiz bir şekilde, yılı Nisan ayı itibariyle TL fiyatla satılmaktadır.

 

Nasıl Kullanılır?

  • Ağrılı ve incinmiş, burkulmuş cilt bölgesi üzerine ince bir tabaka halinde sürülerek harici olarak kullanılır.
  • İyice emilmesi için jelin uygulanmasından sonra deri üstüne hafifçe masaj yapılabilir
  • İhtiyaca bağlı olarak günde kez kullanılabilir.
  • Kremi sürdükten sonra, jelin kurumasını bekleyip öyle giyinin
  • Fastjel kullanımı sonrası en az 1 saat kadar duş almayın.
  • Kullanım ardından, etkilenen uygulama bölgesini en az 24 saat güneşin zararlı UV ışınlarından koruyun.
  • Fastjeli açık yara, yanık, egzama gibi cilt sorunu olan bölgelerin üstüne tatbik etmeyin.

Fastjel Krem Ne işe Yarar ve Ne İçin Kullanılır?

  1. Vücutta iltihaba ve ağrıya sebebiyet veren biyolojik etkenlerin ortadan kaldırılması ya da azaltılmasında yardımcı bir ilaçtır. Yüksek etkili bir antiinflamatuvar olması sebebiyle streoid içerdiği düşünülebilir ancak kortizonsuz bir ödem gidericidir ve ödem gidermenin yanı sıra ağrı kesici özelliği ile de öne çıkar.
  2. Burkulma, incinme, ezilme &#; özellikle de el ve ayak bileklerinde oluşan &#; , küçük eklemlerdeki artrozlar küçük eklemlerde doku yıkımına sebebiyet veren bir rahatsızlık olan artrozların ve hafif ve orta şiddetteki eklmek itihaplarına verilen isim olan artirlerin tedavisinde, deri üstünde yüzeysel şekilde oluşan tendon enfeskiyonları olan tendinitlerde ve lombalji adını alan şiddetli ve can sıkıcı bel ağrılarında, spor sırasında maruz kalınan travmalar ve yaralanmalardan, kas ve iskelet sisteminde ağrılara ve emflamasyonlara sebebiyet veren romatizma temelli durumların semptomatik tedavisinde etkili ödem giderici ve ağrı kesici bir merhemdir.
  3. skleroterapi adı verilen, varis tedavisinde etkili bir şekilde kullanılan yöntemin sonrasında ortaya çıkan damar iltihaplanmalarında doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.
  4. Profesyonel ve amatör sporcular özellikle de futbol gibi ayak bileği incinmeleri ve burkulmalarının sık görüldüğü sporcuların spor yaralanmalarının ardından, sahaya hızlıca dönebilmelerine olanak sağlayan adı gibi süratli iyileşme sağlayan Fastjel, gözde merhemler arasına girmiştir.
  5. Merdiven basamaklarında sıklıkla basamak ortasına basmak suretiyle ortaya çıkan ayak bileği ve düşmeye bağlı el bileği burkulma ve incinmelerinde lasonil kremden bile daha etkili, süratli rahatlama sağlayan bir antiimflamatuvar ve analjeziktir.
  6. Şiddetli bel fıtığı ve bel kayması kaynaklı bel ağrıları ve omurilik ağrılarında da hem ağrı kesici hem de kas gevşetici olarak görev görerek son derece etkili bir iyileşme ve hastanın yaşam kalitesinde yükselmeye vesile olan mucizevi bir ilaçtır.

  7. Omuz kasılmaları, yırtılmaları gibi durumlarda etkilidir.
  8. Diz kapağı rahatsızlıkları, diz ameliyatı sonrası kullanımı hastalarda etkili olduğu bildirilmiştir.
  9. Kırıklar, incinmeler ve burkulmalar dışında, kapıya sıkışan ayak, parmak ve kan oturması durumlarında da son derece faydalı, kortizon içermeden ödem gideren yan etkili düşük, pozitif etkisi yüksek bir merhemdir.

İlacın Yan Etkileri ve Kullanım Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İlacın içerisindeki herhangi bir maddeye karşı alerjiniz varsa kullanmamalısınız.
  • Fastjel kullandıktan sonra, en az 1 gün tercihen 2 gün güneşe çıkmamalısınız.
  • Gebelik ve emzirme döneminde ve çocuklar-bebekler üzerindeki güvenilirliği ile ilgili kesin sonuç elde edilmiş çalışmalar olmadığı için, özel durumlarda dikkatli ve mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanmalısınız.
  • Açık yara, yanık, egzama, akne sorunu, zona v.b. gibi ciddi cilt sorunları olan bölgeye kullanmadan önce cildiyecinize bilgi veriniz ve onay isteyeniniz.
  • Ortopedistiniz, varolan bir hastalığınız, kalp sorununuz, böbrek yetmezliğiniz gibi bir durumdan ötürü kremin kullanımını yasakladıysa, kesinlike kullanmamalısınız.
  • Kremden sonra ciltte ciddi bir döküntü, kaşıntı, yanma ve batma gibi bir durum ile karşılaşırsanız, Fastjel kullanımını sonlandırmalı yahut aşırı bir karın ağrısı, baş ağrısı dönmesi, yutma ve nefes almakta güçlük gibi ciddi yan etkilerle karşılaşırsanız, derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Fastjel Muadilleri Kremler ve Merhemler:

İçerdiği etken madde açısından eşdeğer ya da içeriği farklı da olsa kullanım alanları açısından benzerlik gösteren Fastjel muadili kabul edilecek bir takım diğer kremleri de şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Dolgit Krem
  • Voltaren Jel
  • Reparil Krem
  • Profenid Jel
  • Orofen Krem
  • İbuactive Krem
  • Dikloron Kas Gevşetici Krem
  • Artrocol Jel

 

Fastjel kullananlar aldıkları sonuçlardan son derece memnunlar. Geri bildirimleri de son derece iyi olan krem, pek çok doktor tarafından da öneriliyor ve burkulmalardan incinmelere, yukarıda da ayrıntılı bir şekilde belirtilen pek çok sorunun tedavisinde hem şişlik indirici hem de ağrı kesici olarak kullanılıyor. Sizin de Fastgel ile ilgili paylaşacağınız tecrübeleriniz var ise yorumlar aracılığıyla bizlere bildirerek diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Fastjel Krem Ne İşe Yarar, Fiyatı ,Fastjel Krem Kullananlar ve Yorumları

Hızlı İçerik Rehberi

İtalyan ilaç firması Menarini tarafından üretilen Fastjel Krem, genellikle vücutta iltihaba ve ağrıya neden olan hastalıklarda reçete edilmektedir. Etken maddesi Ketoprofen olan Fastjel Krem, kazaların ve spor yaralanmalarının neden olduğu incinme, burkulma ve ezilmeye bağlı oluşan şişme, ağrı ve iltihabi durumların tedavisinde mucizevi bir etkiye sahiptir. İşlev bozukluklarına bağlı gelişen eklem hastalıkları, toplar damar iltihabı, kas ve iskelet sistemi ağrıları, bel ağrısı gibi durumlarda kullanabileceğiniz Fastjel Krem’in ateş düşürücü özelliği de bulunmaktadır.

Google üzerinde genellikle Ağrı ve İltihap Tedavisinde Kullanılan Fastjel Krem Fiyatı Nedir, Fastjel Krem Ne Kadar, Fastjel Krem Ne İşe Yarar, Fastjel Krem İşe Yarıyor mu, Fastjel Krem Ne İçin Kullanılır, Fastjel Krem Kullananlar ve Yorumları Gibi Bir çok soru mevcut. Fastjel Krem ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

Fastjel Krem, steroid olmayan yani kortizon içermeyen ödem giderici olarak da kullanılmaktadır. Yani iltihap önleyici ilaçlar kategorisinde bulunmaktadır.  1 gram Fastjel Krem içinde 25 mg Ketoprofen maddesi bulunmaktadır. Fastjel Krem topikal kullanım için jel formunda ambalajlanmaktadır. Fastjel Krem, 50 gramlık tüplerde tüm eczanelerde satılmaktadır. Fastjel Krem’in içerisinde ayrıca yardımcı madde olarak; etil alkol, neroli esansı, trietanolamin, karbomer, lavanta ve saf su bulunmaktadır.

fastjel-krem-kullananlarin-yorumlari

Fastjel Krem Ne İçin Kullanılır?

  • Burkulma, incinme ve ezilme
  • Küçük eklemlerde doku yıkımı yapan kronik eklem hastalıkları
  • Artritler (hafif şiddette eklem iltihapları)
  • Tendinitler (yüzeysel tendon iltihapları)
  • Lombalji (şiddetli bel ağrısı)
  • Travmatik ya da romatizmal kaynaklı kas ve iskelet sistemi ağrıları ve ödemlerde
  • Skleroterapi (varis tedavisi) sonrasında damar iltihapların tedavisinde kullanılmaktadır.

Fastjel Krem Nasıl Kullanılır?

  • Fastjel Krem, öncelikle doktor tarafından reçete edildiyde, doktorun talimatlarına uygun olarak kullanılmalıdır.
  • Reçete edilmeden eczaneden alındı ise, Fastjel Kremi tedavi uygulanacak bölgeye yeterli miktarda sürüp, hafif hareketlerle masaj yaparak emilmesini sağlayın.
  • Kremi uyguladıktan sonra en az 15 dakika kurumasını beklemek gereklidir. Jel kuruduktan sonra kıyafetlerinizi giymeniz jeli bulaşmaması açısından daha uygun olacaktır.
  • Fastjel Krem günde arası kullanılabilmektedir.
  • Fastjel Krem kullanımı bittiğinde ellerinizi mutlaka yıkayınız.
  • Fastjel Kremi sürdükten sonra en az saat banyo yapmayın ya da duş almayın.
  • Fastjel Krem kullanımından sonra hava aldırmayacak pansumanlar uygulanmamalıdır. Ya da tedavi edilen bölgeye sıcak havlu uygulaması ve sıcak su koymak gibi uygulamaları kesinlikle yapmayınız.
  • Fastjel Krem’in içerdiği maddelerden herhangi birine aşırı hassasiyetiniz var ise (kızarıklık ve kaşıntı gibi) ilacı kullanmayınız.
  • Tedavi uygulanacak bölgede akne ve egzama gibi cilt bozuklukları varsa Fastjel Krem kullanmayınız. Ya da ciltte her hangi bir döküntü oluşursa hemen ilaç kullanımını kesin ve doktorunuza haber veriniz.
  • Açık yaralar ya da enfekte olmuş deri var ise Fastjel Kremi kullanmayız.
  • Şampuan, duş ve banyo jeli, tıraş losyonu, cilt kremleri, yaşlanma karşıtı kremleri, makyaj temizleyiciler, saç spreyi gibi kozmetik ve hijyen ürünleri ile birlikte Fastjel Krem kullanımı uygun olmamaktadır. Bu nedenle oktosirilen içeren bu ürünlerle Fastjel Kremi kullanmayınız.
  • Fastjel Krem kullanımı esnasında ya da tedavi bittikten sonra ki 2 hafta boyunca güneşe çıkmayın ya da solaryum ışınlarına maruz kalmayın. Fotosensitizasyon riski oluşmaması için bölgeyi kapatarak koruyunuz.
  • Fastjel Krem kullanımı, hamilelik döneminde ve emzirme döneminde uygun değildir.
  • Eğer Fastjel Kremi çocuklarda kullanacaksanız mutlaka uzman bir doktora danıştıktan sonra kullanın.
  • Fastjel Krem böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamaktadır. Bu hastalıklara sahip insanların mutlaka doktorlarına danışıp Fastjel Kremi öyle kullanmaları gerekmektedir.
  • Deri üzerine uygulanan ilaçların uzun süre kullanımı astım ya da aşırı duyarlılık gibi sistematik durumlar görülebilmektedir. Eğer bu tip durumlarla karşılaşırsanız, ilaç kullanımını bırakınız ve doktorunuza haber veriniz.
  • Fastjel Krem kullanımı unutuldu ise, kremi iki doz uygulamayın.
  • Fastjel Krem, 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.
  • Ayrıca Fastjel Kremi çocukların ulaşamayacağı ve erişemeyeceği yerlerde saklayınız.
  • Son kullanma tarihi geçmiş Fastjel Kremi kesinlikle kullanmayınız ve medikal bir ürün olduğu için çöpe atmayın. Fastjel Kremi eczacınıza danışarak imha etmeniz gerekmektedir.

fastjel-krem-fiyati

Fastjel Krem Yan Etkileri

  • Fliktenül egzama (içi su dolu kabarcıklar şeklinde görülen deri lezyonu) ya da büllöz (ciltte sıvı dolu kabarcıklar) gibi daha ciddi reaksiyonlar seyrek görülmektedir.
  • Fastjel Krem cilde sürüldüğünde emilerej kana karışma riski çok düşük olsa da kalp ve dolaşım problemleri oluşabilir.
  • Fastjel Kremin yaygın olmayan yan etkileri; Eritem (kızarıklık), egzama ve kaşıntı gibi durumlardır.
  • Fastjel Kremin seyrek görünen yan etkileri; Kurdeşen (ürtiker), büllöz dermatit, alerjik cilt reaksiyonları ve güneş ışığına maruz kalma durumunda oluşan şiddetli cilt reaksiyonları görülebilir.
  • Fastjel Kremin çok seyrek görünen yan etkileri;
  • Şiddetli böbrek bozukluğu
  • Anjiyoödem (alerji sonucu boğazda ve yüzde şişme)
  • Kontrat dermatit (temasa bağlı cilt reaksiyonları)
  • Gastrointestinal kanama (bağırsak ya da midede yara ve kanama)
  • İshal
  • Peptik ülser
  • Genel cilt döküntüsü (aşırı duyarlılık reaksiyonları)
  • Astım (hırıltı ve kısa nefes alma ya da vücudun göğüs bölgesinde sıkışma hissi yaşanması)
  • Anafilaktik reaksiyonlar (ağız, yüz, dil ve boğazda şişme)

Eğer yukarıda bahsi geçen yan etkilerden birine bile sahipseniz, derhal Fastjel Krem kullanımını sonlandırınız ve derhal en yakın sağlık kuruluşundan yardım alınız.

fastjel-krem-nasil-kullanilir

Fastjel Krem Fiyatı

Fastjel Krem güncel fiyatı TL’dir ve tüm eczanelerde reçeteli ya da reçetesiz satılmaktadır. Fastjel Kremi doktorunuza yazdırarak SGK dan ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

Fastjel Krem Kullananlar ve Yorumları

Fastjel Krem özellikle kol ve diz ağrıları için çok fazla tercih edilmekte. 40 yaş üstü kişiler tarafından çok fazla tercih edilmekte. Ağrıyan bölgeye sürüldüğünde uzun süreli rahatlık ve ağrıda azalma sağlamakta. Bu nedenle Fastjel Kremi kullananlar kesinlikle tavsiye etmektedir.

ETİKETLER:Fastjel Krem Fiyatı , Fastjel Krem Fiyatı , Fastjel Krem İşe yarıyor mu, Fastjel Krem Ne işe Yarar

Fastjel krem ne işe yarar? Fastjel krem nasıl kullanılır?

Eczanede satılan bir kremin daha incelemesiyle karşınızdayız. Bugünkü hazırladığımız yazı Fastjel Jel ne işe yarar ve Fastjel Jel nasıl kullanılır? sorularını yanıtlıyoruz. Sadece eczanelerde satılan Fastjel Jel krem hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Bir İtalyan ilaç firması Menarini tarafından üretilen Fastjel Kremin etken maddesi Ketoprofen‘dir. Bu krem genellikle vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan rahatsızlıklarda reçete ettiği,

Bel ağrısı; kazaların ve spor yaralanmalarının neden olduğu burkulma

İncinme ve ezilme dolayısıyla oluşan ağrı, şişme ve iltihabi durumlarda kullanıldığı gibi,

İşlev bozukluğuna yol açan eklem hastalıkları

Toplar damar iltihabi durumları

kas ve iskelet sisteminde oluşan ağrı ve şişliğe neden olan durumlarda

eczanelerden alabilirsiniz. Ateş düşürücü özelliği de vardır.

50 gramlık tüplerde satılan Fastjelin içerisinde  karbomer, trietanolamin, neroli esansları, etil alkol, lavanta ve saf su içermektedir. Steroid olmayan yani kortizon içermeyen ödem giderici olarak da bilinen bir diğer özelliğidir.

<yoastmark funduszeue.info

FASTJEL NASIL KULLANILIR?

Öncelikle bu kremi kullanmadan önce doktorunuz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz. Jeli sürdükten sonra  en az bir saat banyo veya duş yapmayınız.

<yoastmark funduszeue.info

"</p

Fastjel krem

FASTJEL YAN ETKİLERİ

  • Tedaviniz süresince bu ilaçla birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmayınız.
  • Bu kremi 14 yaşının altında küçüklerde kullanmayınız.
  • Enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız.

Paylaş

Fastjel kremFastjel krem fiyatFastjel krem nasıl

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası