hafta sonu yapılan rutin işler ingilizce / 6. Sınıf İngilizce Words About Daily Activities konu anlatımı

Hafta Sonu Yapılan Rutin Işler Ingilizce

hafta sonu yapılan rutin işler ingilizce

Mükemmel Kişiselleştirilmiş İngilizce Çalışma Planı Nasıl Oluşturulur (Örnekler ile Adımlı Rehber)

ingilizce-calisma-plani

By Lucy Brooks and Oytun BuyrukcuLast updated:

Leziz bir pasta ile Beyoncé konserinin ortak noktası nedir?

Her ikisi de iyi bir plan ile başlar.

Plan yapmak işlerin olması gerektiği gitmesini saplar—basit bir pasta tarifinden karmaşık dans adımlarına. Plan yapmak bizi problemlere hazırlar ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlememize yardımcı olur.

Dolayısıyla İngilizce öğrenirken güçlü bir İngilizce çalışma planı sahip olman gereken şeydir!

İngilizce çalışma planı sayesinde akıcı İngilizce konuşma hayallerin gerçek olacak. Bu plan hedeflerine ulaşmanı sağlayacak.

Sana örnek planlar ve ipuçları ile ihtiyaçlarına uygun ideal İngilizce çalışma planı oluşturmanda yardımcı dört adımı göstereceğiz.

Bu makalenin sonunda, dil seviyen ilerledikçe değiştirebileceğin kişiselleştirilmiş İngilizce çalışma planı nasıl oluşturulur öğrenmiş olacaksın.

Download: This blog post is available as a convenient and portable PDF that you can take anywhere. Click here to get a copy. (Download)

Neden Bir İngilizce Çalışma Planın Olmalı

İngiliz dilinde öğrenilecek çok şey var. Bu gözüne tamamlaması çok zor bir görev gibi görünebilir.

  • Çalışma planı ile İngilizce öğrenimi daha yönetilebilir hale gelir. Büyük bir görev olan İngilizce öğrenme işini daha küçük parçalara ayırmanı sağlar. Bu küçük adımlara odaklandığında İngilizce öğrenmek artık o kadar da zor görünmeyecektir.
  • İngilizce çalışma planı ilerleyişini ölçmene yardımcı olur. Haftalar içerisinde öğrenimini karşılaştırmak sana kendini ne kadar geliştirdiğini ve neleri değiştirebileceğini görmende yardımcı olur. Bu da öğrenmeyi daha etkili hale getirir.
  • İngilizce çalışma planı hedeflerini belirlemene yardımcı olur. Hedefler nereden başlayacağın ve yola nasıl devam edeceğin hakkında sana net bir fikir verir.
  • En iyi yanı ne mi? Çalışma planları motive edicidir! Hedeflerin doğrultusunda çalışmak, bu çalışmalarda zorlansan dahi sana öğrenmeye devam etmek için gerekli ilhamı verir!

1. İngilizce Çalışma Planını Hazırlamak için Kendine Şu Soruları Sor

Peki bir İngilizce çalışma planı oluşturmaya nereden başlayacağım?

Öncelikle kendine bazı sorular sorman gerekir. Bunlara vereceğin dürüst yanıtlar sana büyük başarı getirecek çalışma planını hazırlamana yardımcı olacaktır!

  • Neden İngilizce öğrenmek istiyorum? Hedeflerim ve nedenlerim neler?

İş için mi? Okumak için mi? Dünyayı gezmek veya arkadaşlarınla kolaylıkla iletişim kurmak mı istiyorsun? Amacın İngilizce espriler paylaşmak mı? Yoksa okulda öğretmeninle kendine daha çok güvenerek konuşmak mı istiyorsun?

İngilizceni geliştirirsen olabilecek olumlu şeylerin bir listesini çıkar. Bunları en önemliden en önemsize sırala. Listenin en üstünde bulunanlar İngilizce öğrenmenin asıl nedenleridir.

Bunu yapmak hedeflerini net bir şekilde görmene yardımcı olur. Hedeflerin, çalışma planını nasıl düzenleyeceğini belirleyecektir. Bunlar ne öğreneceğini ve bunu nasıl öğreneceğini belirleyecektir.

En iyi nasıl öğrenirim? Öğrenme şeklim hangisi?

Konuşarak öğrenmeyi mi seviyorsun? Yazarak ya da resimlere bakarak mı daha iyi öğrenirsin? Sabahları mı çalışmayı tercih edersin yoksa akşamları daha iyi mi öğreniyorsun?

Bu soruların yanıtları, en hızlı öğrenmeni sağlayan yöntem ve zamanlama bakımından çalışma planını hazırlamana yardımcı olacaktır.

Hafta içine çalışmak için çok fazla zaman koymak, bunu hiçbir zaman başaramayacağını hissetmene neden olabilir. Çalışmak için hiç zaman ayırmamak da aynı şekilde hissetmene neden olabilir.

Gerçekçi ol. Planladığın haftaya bak ve çalışarak ne kadar zaman geçirme imkanı bulacağını düşün. Eğer bundan emin değilsen, normal bir şekilde bir hafta geçir ve bu hafta içerisinde çalışabileceğin saatleri not al.

Her akşam yemekten önce bir saat, işe giderken yarım saat ya da hafta sonları yarım gün zaman ayırabileceğini görebilirsin. Bütün bu saatleri topla ve haftalık toplam saat sayısına ulaş.

  • Hangi öğrenme kaynaklarına sahibim ve hangilerini edinebilirim?

Bir bilgisayarın, akıllı telefonun ya da İngilizce ders kitabın var mı? Yaşadığın yer bir kütüphaneye yakın mı? İngilizce öğrenmene yardımcı olacak bilgisayar programları ya da mobil uygulamaların var mı?

Eğer yoksa, bunları nereden edinebilirsin? Öğrenme kaynaklarına ne kadar para harcamaya açıksın?

Bu sorular, aklından çıkıp gitmiş olan öğrenim araçlarını bulmanın harika bir yoludur. Bu kaynakları İngilizce çalışma planında nasıl kullanmak istediğini düşün.

  • Bana yardım edecek birilerine ihtiyacım var mı? Kim? O kişinin yardımını nasıl alırım?

Kendi başına mı daha iyi öğreniyorsun yoksa diğer öğrencilerle birlikte öğrenmeyi mi tercih edersin? Yardımını alabileceğin arkadaşın ya da öğretmenlerin var mı?

İnsanlar harika birer kaynaktır! Çalışma fikirleri için diğer dil öğrencileriyle iletişim içinde olduğunu, başarımlarını arkadaşlarınla paylaştığını ya da öğretmenlerinin sana kılavuzluk ettiğini düşün.

Dil öğrenmek için çevrenin geniş olması İngilizce çalışma planına sadık kalmana ve öğrenmeye devam etmene yardımcı olacaktır.

2. İngilizce Çalışma Planı Taslağını Çıkar

İngilizce çalışma planın için taslak oluştururken sorulara verdiğin yanıtları kullan. Şu adımları takip etmen yeterli:

Başlıca öğrenim amacını belirle:

Başlıca amacını bir cümle ile yaz. Bu amacın olumlu ve başarabileceğin bir şey olmasını sağla. Örneğin:

Amacım iş yerinde özgüvenle İngilizce sunum yapabilmektir.

Hedefini daha küçük adımlara böl:

Hedefine ulaşmak için tamamlaman gereken daha küçük adımları not al. Bu adımlar, konuşma, dinleme, sözcük bilgisi, yazma, okuma, anlama veya sosyal beceriler gibi İngilizce iletişimin birçok alanını kapsayabilir.

Bir zaman aralığı belirle ve çalışma planının taslağını çiz:

Çoğu kişi haftalık belirli bir rutine sahip olduğu için bir hafta, çalışma planı için iyi bir süredir.

Hafta için görsel bir çalışma planı çiz. Bunu bir kağıt parçasını 8 sütun oluşturacak şekilde katlayarak dahi yapabilirsin. Her günün adını yedi sütunun başına yaz. Notlar almak için bir sütunu boş bırak.

Günün saatlerini her bir sütunun kenarına yaz. En üste uyandığın saati yazarak başla. En altta ise uyuduğun saati yazarak bitir. Dikey bir zaman çizelgesi oluşturabilmek için tüm saatleri yaz.

Çalışma planını doldurmaya başla:

Öncelikle, normal haftalık etkinlik planını çalışma planına ekle.

Pazartesi günü sabah dokuz ile akşam 5 arasında işe gidiyorsan bunu zaman çizelgesinde Pzt altındaki saatlerin yanına yaz. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de bunu yapıyorsan ilgili sütunlara bunları yazmayı unutma. Hafta boyunca yaptığın tüm planlı aktiviteler için aynısını yap.

Şimdi de dil öğrenmek için hesaplamış olduğun çalışma saatlerini düşün. Zaman çizelgesinde boş kalan yerlere çalışma saatleri eklemeye başla.

Etkinliklerin yerlerini değiştirmek için zaman ayır. Eğer sabahları daha iyi öğreniyorsan sabah yaptığın yürüyüşü akşama al ve bunun yerine bir saat İngilizce çalış. Çalışma seanslarını daha uzun ya da daha kısa yapmak için etkinliklerin yerleriyle oyna. Memnun kaldığın bir haftalık rutin hazırlayana kadar etkinlikleri silmek ve yeniden yazmak için kurşun kalem kullan.

Çalışma planına da molalar eklemeyi unutma!

Örneğin:

  • Pazartesi
    • Kahvaltı
    • Evde İngilizce çalışması
    • İşe giderken otobüste İngilizce çalışması
    • İş başlangıcı
    • Paydos, ofisten çıkış
    • Akşam yürüyüşü
    • Eve giderken otobüste İngilizce çalışması
    • Otobüs yolculuğunun geri kalanında mola ver
    • Akşam Yemeği
    • Akşam Yemeği
    • Yatma Zamanı

İlerleyişini ölçmek için bir kontrol noktası belirle:

Bir kontrol noktası belirle. Bu kendi seçtiğin test yöntemi ile öğrenim düzeyini kontrol etmek için belirlenen zamandır. Her iki haftada bir öğrenim düzeyini test etmen tavsiye edilir.

Bu önemlidir. Bu testlerin sonuçları gelecekte haftalık İngilizce çalışma planlarını hazırlamana yardım edecektir.

Bir sonraki kontrol noktasının tarihini çalışma planının ilgili sütununa yaz. Örneğin:

  • Notlar
    • İki hafta sonra test: 17 Kasım.

3. İngilizce Çalışma Planı İçeriğini Düzenle

Eğer yukarıdaki adımları tamamladıysan artık mükemmel bir çalışma planı için taslağın hazır demektir! Bu taslağın kopyalarını çıkar. Bunu yaparsan her hafta İngilizce çalışma seansları oluşturman gerekmeyecektir.

Şimdi çalışma planını öğreneceğin içerikler ile doldurabilirsin.

Öğrenmen gereken İngilizce becerilerin listesine bir göz at. Bunu yapmak hafta boyunca neye çalışacağına karar vermene yardımcı olacaktır. İşte örneğimiz:

  • İşimle ilgili terimler ezberlemek
  • Resmi yazma becerilerimi geliştirmek
  • Kalabalık dinleyici grupları önünde özgüvenle konuşmak

Öğrenim Adımlarının Önceliğini Belirle:

Başlıca hedefine ulaşmanda sana yardımcı olacak seçmiş olduğun küçük adımları hatırlıyor musun? Hangisi üzerinde daha fazla çalışman gerektiğine karar ver. Ayrıca, hangi becerinin diğer becerileri geliştirmene yardımcı olacağını da düşün.

Bunları sıraladığın listeyi, çalışma planının notlar sütununa yaz. Bu liste haftadan haftaya değişebilir bu nedenle bu listeyi başlayan hafta için önem sırasına göre yeniden yaz. Örneğin:

  1. Kalabalık dinleyici grupları önünde özgüvenle konuşmak
  2. İşimle ilgili terimler ezberlemek
  3. Resmi yazma becerilerimi geliştirmek

Şimdi de bu listeyi bunların her biri için çalışma sürelerini planlamak için kullan.

1. adım haftalık çalışma sürenin yarısını almalıdır.

2. adım haftalık çalışma sürenin %25’ini almalıdır.

3. adım da haftalık çalışma sürenin %25’ini almalıdır.

Genel kural budur. İkinci adımın hafta içinde daha fazla zaman gerektirdiğini düşünüyorsan İngilizce çalışma planını ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde ayarlayabilirsin.

Seni amaçlarına ulaştıracak stratejiler ve kaynaklar seç:

İşte çalışma planın içinde kullanacağın öğrenme yöntemleri ve stillerini seçeceğin yer burası.

Yukarıdaki örneğimizde sabah otobüs yolculuğu bir podcast ile dinleyerek resmi İngilizce öğrenmek için uygun zaman olabilir. Akşam yürüyüşü ise birkaç meslektaşınla yapılabilir ve bu da büyük gruplar ile İngilizce konuşma pratiği yapmak için harika bir fırsattır.

Her Cumartesi senin gibi İngilizce öğrenenler ile bir öğle yemeği buluşması gerçekleştirebilirsin. Bu süre de aldığın notları karşılaştırmak, sözcüklere çalışmak ve faydalı kitaplar paylaşmak için bir fırsat olabilir.

ingilizce-calisma-plani

FluentU çalışma planına gittiğin her yerde uyacak benzersiz ve eğlenceli bir araçtır. FluentU ile karşına kişiselleştirilmiş dil derslerine dönüştürülmüş film fragmanları, müzik videoları, ilham verici konuşmalar, vb. gerçek hayattan İngilizce videolar çıkarılıyor.

Her videoda izlerken yeni sözcükleri öğrenmek için tıklayabileceğin altyazılar, kelime kartları ve eğlenceli testler yer alıyor. Ve FluentU iOS ve Android uygulamaları ile istediğin her zaman çalışabilirsin.

Kaynaklarını nasıl akıllıca kullanabileceğini görmek için zamanını ayır. Çalışma planına her seansta odaklanacağın beceriyi ve kullanacağın kaynakları ekle. Ne yapacağını karıştırmamak için görevi açık bir şekilde yaz. Örneğin:

  • Pazartesi
    • Kahvaltı
    • Evde İngilizce çalış (sözcük bilgisi)
      • Mesleki bir kitap oku ve bilmediğin sözcükleri not al
      • Sözcüklerin anlamlarını araştır
      • Bugün iş yerinde kendini test etmek için yeni sözcükler kullanarak beş cümle yaz
    • İşe giderken otobüste İngilizce çalış (resmi konuşma)
    • İş başlangıcı
    • Paydos, ofisten çıkış
    • Akşam yürüyüşü (kalabalığa hitap etme)
      • Meslektaşlarınla İngilizce konuş
    • Eve giderken otobüste İngilizce çalış (sözcük bilgisi)
    • Otobüs yolculuğunun geri kalanında mola ver
    • Akşam Yemeği
    • Akşam Yemeği
    • Yatma Zamanı

Başvurabileceğin püf noktaları:

Bazen en iyi çalışma planları ile dahi İngilizce öğrenmek zor ve kafa karıştırıcı olabilir! İşte çalışma planına dahil edebileceğin ve sana yardımcı olacak birkaç ipucu. Bunları önceden planlayabilir ya da İngilizcedeki eksikliklerine göre zaman içerisinde çalışma planına dahil edebilirsin.

  • Bir tekerleme ya da özlü söz uydur. Tekerlemeler ve özlü sözler unutulması muhtemel bir şeyi akılda kalıcı bir şeye dönüştürmenin eğlenceli yollarıdır.

Tekerleme “the fox throwing rocks from the box is wearing socks” gibi kafiyeli sözcüklerin bir araya gelmesidir. İngilizce sözcükleri öğrenmene ve hatırlamana yardımcı olması için tekrarlara başvuran birçok tekerleme bulunmaktadır.

Özlü sözler ise “better safe than sorry” gibi sıkça kullanılan sözcük gruplarıdır. Sıkça kullanılan İngilizce özlü sözler ve tekerlemeleri aratabilirsin ama bunları kendin icat etmek de eğlencelidir!

  • Duşta şarkı söyle. Bir şarkı aklına takıldığı zaman ne yapacağını bilemediğin oldu mu? Şimdi bunun için heyecanlanma zamanı!

İngilizce şarkılar dinlemek İngilizce sözcük ve söz öbeklerini hatırlamana yardımcı olacaktır. Çalışma planında şarkı dinlemek için zaman ayır. En iyi yanı ise başka bir şey ile meşgul olurken de bunu yapabilecek olmandır. Evi temizlerken, duş alırken, köpeğini gezdirirken ve alışveriş yaparken en sevdiğin İngilizce şarkıları dinleyebilirsin.

  • Haftalık kurallar ve istisnaları görüntüle. Dil öğrencilerinin İngilizceyi hızla ve kolayca anlamalarına yardımcı olan birçok dil kuralı bulunmaktadır. Bu özellikle İngilizce yazılışlar ve gramer için geçerlidir.

Her hafta çalışacağın bir kural belirle, örneğin E’den önce I gelir ama C’den sonra I gelmez. Bunu bir kart üzerine yaz ve her gün gözünün önünde olacak bir yere koy. Buzdolabı, kapı ve bilgisayar ekranı insanların çoğu zaman baktıkları yerlerdir.

Bu notu her gördüğünde bunu aklından ya da sesli olarak tekrarla. Bunu hafta içinde ne kadar sık tekrarlarsan hatırlamak da o kadar kolay olacaktır.

  • Kapı üzerine sözcükler yerleştir. Yeni bir sözcüğü nasıl söyleyeceğini ya da yazacağını öğrenmeye mi çalışıyorsun? Bunu yapışkanlı not kağıdı üzerine yaz ve kapının üzerine yapıştır.

Sık sık açtığın ve gün içinde birçok defa yanından yürüdüğün bir kapı seç. Bu kapının yanından her geçişinde bir yapışkanlı nota vur. Vurduğun zaman da üzerinde yazan şeyi oku ya da harf harf söyle.

Bu da iş yerinde ya da sınıfındaki diğer öğrencileri de bunu yapmaya teşvik etmenin harika bir yoludur! Sözcükler yapıştırdığın kapı herkes için bir öğrenme kaynağı haline gelene kadar sözcükler eklemeye devam et!

  • Yaptığın hataları günlük alıştırmaların bir parçası haline getir. Eğer sürekli tekrarladığın bir hata varsa hemen umutsuzluğa kapılma. Bunun yerine hatalarına daha fazla önem göster.

Diyelim ki conversation sözcüğünü sürekli yanlış kullanıyorsun. Bu sözcüğü kullanmaktan kaçınmak yerine İngilizce konuşan bir arkadaşından bu sözcüğün doğru kullanıldığı 7 cümle vermesini iste. Bunları not al ve o hafta her gün birini kullan. Bu teknik sayesinde hataların seni artık endişelendirmeyecek ve kendini başarılı hissedeceksin.

Öğrenimini nasıl test edeceğine karar ver:

ingilizce-calisma-plani

Artık öğrenmek için kullanacağımız kaynakları çalışma planımıza eklediğimize göre kontrol noktası hazırlıklarını tamamlamanın zamanı geldi.

Bu adım atlanmamalı ya da daha ileri bir tarihe ertelenmemelidir. Çalışmalarına başlamadan önce bunu belirlemek daha en başından İngilizce öğrenimini ölçmene yardımcı olacaktır.

ingilizce-calisma-plani

Resmi testler ya da resmi olmayan yorumlar ile becerilerini teste tabi tut. Resmi değerlendirme yöntemleri internette bulacağın programlar ya da kısa sınavlar olabilir. Resmi olmayan yorumlar ise öğretmenin, patronun, meslektaşların ve arkadaşların ile yapacağın konuşmalar olabilir.

Resmi değerlendirmeler için , ESL, Englishtag ve International House genel İngilizce becerileri için online testler sunmaktadır. Language Level ve ingilizce-calisma-planiEnglish Grammar Online ise gramer ve sözcük bilgilerini test etmek için kullanılabilir. EF Set, Kaplan International ve ABA English okuduğunu ve dinlediğini anlama becerilerini test etmene yardımcı olur.

Birisinden seninle İngilizce becerilerin hakkında konuşmasını isteyerek resmi olmayan test yöntemi uygulanabilir. Patronundan ya da meslektaşlarından her iki haftada bir yazdığın bir İngilizce e-postayı değerlendirmelerini isteyebilirsin. ingilizce-calisma-planiBir arkadaşınla yaptığın konuşmayı kaydedebilir ve kullandığınız dili tartışabilirsiniz. Senin beceri seviyene uygun diğer kitaplar önermesi için İngilizce öğretmenine bir İngilizce kitaptan paragraflar okuyabilirsin.

Kontrol noktalarını şimdiden belirlediğin zaman öğrenimini değerlendirmeye devam etme ihtimalin daha da yüksek olacaktır. Aldığın sonuçlar her hafta çalışma rutinini planlamana yardımcı olur, çünkü üzerine eğilmen gereken becerilerin hangileri olduğunu daha iyi görebilirsin.

4. Öğrenmeyi Basit Hale Getir!

Artık İngilizce çalışma planı hazır olduğuna göre İngilizce çalışmayı gerçekten yapmak istediğin bir şey haline getirmek için bu teknikleri kullanmayı dene.

İngilizce çalışma planının iyi görünmesini sağla:

Dikkatini çekeceği ve kendine baktıracağı için görsel bir İngilizce çalışma planı seni motive edecektir. Hedefini büyük harflerle yaz ve istersen bu yazıyı süsle. Bunu yaparak her gün ne çalışacağına baktığında gerekli motivasyonu bulursun.

Çalışma planının iyi görünmesini sağlamanın yanı sıra kullanımının kolay olmasını da sağla. Çalışma planının fiziksel mi yoksa dijital mi olacağına karar ver. Her hafta hazırlaması, gün içinde kontrol etmesi ve gerektiğinde değiştirmesi kolay olmalıdır. Kolay bir plan öğrenmeyi kolaylaştırır!

Çalışma ortamını hazırla:

Evinde ya da ofisinde içinde kendini iyi hissettiğin bir yer yarat. Kendini rahat hissettiğin zaman daha fazla öğrenirsin! Bu alanı temiz tutmak için çaba göster. Bitkiler, resimler, minderler ve dinlendirici müziği de unutma. Öyle bir hazırla ki bu çalışma alanından çıkmak istemediğini hisset!

Hatırlatmalar yap:

Dikkat dağıtıcı şeyler her yerde. Aklının dağıldığını hissettiğin haftalar için bir hatırlatma sistemi belirle. Bu hatırlatmalar telefonunda bir takvim uyarısı ya da banyo aynasına yapıştıracağın bir not olabilir.

Bunun “Get excited for your brain-boosting lesson at 8 a.m.!” gibi basit ve olumlu bir şey olmasını sağla.

İngilizce çalışma planının esnek olmasını sağla:

Eğer bunaldığını hissedersen yapılacaklar listesini bir kenara kaldır. Bir sonraki adıma odaklan. Listede sadece bir madde görmek bir şeyleri tamamlama stresini azaltacaktır. Mutlu olmaya devam eder ve bir sonraki derse odaklanabilirsin.

Eğer çalışmaktan kaçınıyorsan daha büyük bir sorun olabilir. Eğer her zaman canın sıkılıyor ya da yaptığın çalışmanın zor olduğunu düşünüyorsan çalışma planından sonsuza dek vazgeçebilirsin. Eğer bu her hafta tekrarlanıyorsa çalışma planını değiştir! Rutinini ilgini daha çok çeken şeyleri içerecek şekilde değiştir ve önünde öğreneceğin heyecan verici şeyler olduğunu düşün.

Son olarak ise kutlama yapmayı unutma!

Hedeflerine ulaşmayı kutla. Yarı yola gelmeyi kutla. Hatta başaramadığın her seferi de kutla! Neden mi? Çünkü hepimiz hatalarımızdan öğreniriz. Hatalar bize her geçen gün daha da fazlasını öğrendiğimiz gösterir.

Evet, İngilizce öğrenmek zor olabilir ama her bir küçük adımı kutlamak bunu daha kolay ve daha eğlenceli hale getirir!

Bunun kendine alacağın küçük bir hediye, bir kutlama yemeği ya da arkadaşlarınla yapacağın bir kutlama olması fark etmez, öğrenme yolculuğun için kendini mutlu edeceğin bir şey yap. Ne kadar mutlu olursan motivasyonun da o kadar yüksek olur. Bu da bir profesyonel gibi İngilizce konuşmaya başlayana kadar dil öğrenmeye devam etmek için gerekli heyecanı sana verecektir!

 

Artık İngilizce çalışma planı hazırlamak için ihtiyacın olan tüm bilgilere sahipsin! Eğer bunu doğru yaparsan hazırladığın plan senin için harika sonuçlar verecektir. Bu planın mümkün olanın en iyisi olması için gerekli zamanı harca. Eğlenceli, kullanımı kolay ve motive edici olmasını sağla.

Hazırlayacağın İngilizce çalışma planı, İngilizce becerilerini olmasını istediğin yere getirecek şeydir. Artık hayal kurmayı, umut etmeyi bırak. Harika bir dil öğrenimine hazırlan!

« İngilizce Çoğul İsimler Nasıl Oluşturulur: 6 Basit Kural (Örnekler ve İstisnaları ile)

Harika İngilizce Betimleyici Anlatım ve 3 Sırrı »

İngilizce günlük rutin 5. İngilizce günlük rutin

Takvim- yabancılar arasında ortak bir konuşma konusu ve İngilizce öğrenenler arasında makale yazmak için ana konu.

Rutininiz hakkında konuşma yeteneği sayesinde, düşüncelerinizi yetkin bir şekilde yapılandırabilecek, belirli bir plana bağlı kalabilecek ve kelime dağarcığınızı yeni faydalı kelimelerle doldurabileceksiniz. Gün boyunca yapılan iş ve boş zaman hakkında nasıl anlatılır veya yazılır, hangi ifadeler, ifadeler kullanılır - okumaya devam edin.

Günlük rutin hakkında nasıl konuşulur?

Günlük rutin, mutlaka sürekli olarak bağlı kalınan bir rutin değildir. Rutin - bir kişinin çalışma günü, hafta sonu olağan eğlencesi. Bu konuyu tartışırken, günlük alışkanlıklardan, mekanik olarak gerçekleştirilen eylemlerden bahsetmeye değer. Bazı insanlar bunu aylarca sistematik olarak yaparlarsa aynı anda alarm olmadan uyanabilirler.

Belirli bir eylem zamanını belirtmek için, günlük rutini İngilizce olarak açıkça ve kısaca tanımlamanız gerekiyorsa, özel bir plana uymak daha iyidir. Programda çalışma gününü, hafta sonlarını, tatilleri tanımlayın.

Hikâyedeki bilgilerin mantıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için yapılandırılması gerekir. Bir günlük doldurduğunuzu ve günü saat başı boyadığınızı hayal edin. Bu, söylemek istediklerinizi daha kolay anlamayı ve hikayede özellikle bahsetmeyi kolaylaştıracaktır.

Farklı insanlar için günlük rutinler birbirinden önemli ölçüde farklılık gösterecektir. Kahvaltıya hazırlanmaya çalışan bir kişi işe gitmeden iki saat önce uyanır. Diğeri daha geç uyanacak ve yemek yiyip hazırlanması için on beş dakika yeterli olacaktır. Bu konuya değinerek, başkasının hikayesini esas almamalısınız. Sizi tanıyan biri aldatmayı hemen anlar.

İlk bölüm için faydalı ifadeler

Yetkin, özlü bir metin olan hikaye, üç temel yapısal bölümden oluşur: giriş, ana bölüm, sonuç. Her bölüm için önceden temel ifadeler ve ifadeler hazırlamak daha iyidir. Bu yaklaşım, “Günlük rutinim” konusunda bir makale yazmayı kolaylaştıracaktır.

Giriş, konuyu özetler. Böylece okuyucu ana fikri anlayabilir, ilgi gösterebilir ve nihayet metne dikkat edebilir.

Denemenin ilk bölümünde, "Günlük Program" konulu bir hikaye dikkat çekicidir:

  • saat kaçta uyanırsın;
  • çıkış için ne kadar hazırsınız;
  • Her gün aynı eylemleri yapıp yapmadığınız ya da günlük yaşam hala birbirinden farklı.

Rusça'ya çevrilmiş günlük rutin hakkında bir makalenin veya sözlü bir hikayenin ilk bölümü için faydalı ifadelere örnekler:

Günlük rutinimBenim program
Sizlere mayıs günlük rutininden bahsetmek istiyorum.Günlük rutinimden bahsetmek istiyorum.
Günlük rutininizi tarif etmek kolaydır çünkü her gün aynı şeyleri yaparsınız.Her gün aynı şeyleri yaptığınız için günlük rutininizi tanımlamak kolaydır.
Tüm hafta içi günler aynı görünüyor.Tüm hafta içi günler aynıdır.
Her gün sabah saat 8'de / saat 10'da erken kalkarım.Her gün sabah saat 8'de / saat 10'da erken kalkarım.
Sabah 'da kahvaltı yaparım.Sabah dokuz buçukta kahvaltı yaparım.
Size bir günümden bahsetmek istiyorum.Günüm hakkında birkaç söz söylemek istiyorum.
Ben erken kalkan biriyim.Erken / erken uyanırım.
Her gün aynı şeyleri yapıyorum.Her gün aynı şeyi yapıyorum.
Aslında ailemizde ilk uyanan benim.Ailedeki herkesten daha erken uyanırım.
Günlük rutininiz planlanmışsa, zamandan tasarruf edersiniz.Gününüzü puan olarak yazarsanız zamandan tasarruf edersiniz.
Hayatım çevik ve yoğun, bu nedenle iş günüm aktivitelerle dolu.Hayat dinamik ve dolu, bu yüzden iş günüm olaylarla dolu.

Yukarıda açıklanan ifadeler, İngilizce dilinin ifadeleri, hikayenin ilk bölümü olan deneme için % uygundur.

Bütünlük adına, hikayeye giriş cümleleri ile başlayın, ardından günlük rutine geçin:

  • günü planlama sürecini belirtin, aile üyelerine örnekler verin, rutinlerinizin nasıl farklılaştığını gösterin;
  • sabah kaçta kalktığını söyle, neden;
  • diğer aile üyelerinden daha erken mi yoksa daha geç mi uyandığınız;
  • kahvaltıya ve kıyafetlere ne kadar zaman harcıyorsunuz;
  • sabahınız ile arkadaşlarınızın sabahı arasındaki farklar;
  • günlük rutininizin ailenizin günlük yaşamına benzer olup olmadığı.

Ana Bölüm İçin Yararlı İfadeler


“Günlük rutinim” konusuyla ilgili olarak, iş günü, hafta sonu olan her şey hakkında konuşabilirsiniz:

  • sabahı ayrıntılı olarak geçirmek: egzersiz, hijyen, kahvaltı;
  • işe hazırlık;
  • sabah egzersizleri yapmak veya koşmak;
  • işte/derste boş zaman, ne kadar sürer;
  • arkadaşlar için boş zaman;
  • işten / dersten sonra hobiler.

İnsanlar dünyaya farklı bakar, farklı algılar, farklı planlar ama herkesin günlük rutininde ortak özellikleri vardır.

Her insan belirli bir işle meşguldür: iş, çalışma veya bir kişiyi doğru miktarda zaman alan diğer faaliyetler. Hikayenin ana kısmı için temel faydalı ifadeleri ve ifadeleri seçin. "Günlük rutinim" konusundaki düşünceleri açıkça ifade etmeye yardımcı olacaklar.

Aşağıdaki tablolar, makalenin ana kısmı için İngilizce ifade örnekleri, sabah, çalışma ve günlük rutinle ilgili çalışma konularında bir hikaye göstermektedir.

Sabah sabah):

Günüm her zaman jimnastikle başlar.Günüm her zaman jimnastikle başlar.
Kahvaltıda genellikle bir fincan çay ve bir sandviç içerim.Kahvaltıda genellikle bir fincan çay içerim ve bir sandviç yerim.
Kahvaltıdan sonra duş alıp dişlerimi fırçalarım.Kahvaltıdan sonra duş alıp dişlerimi fırçalarım.
Her gün sabah 7'de sabah koşusuna giderim.Her gün saat 7'de sabah koşusu için dışarı çıkıyorum.
Sıcak/soğuk duşları tercih ederim.sıcak tercih ederim soğuk ve sıcak duş.
Banyodan sonra hazırım…Banyodan sonra hazırım
Duştan sonra makyajımı yapıyorum ve…Duştan sonra makyajımı yapıp yola çıkıyorum
Her sabah tüm ailem için kahvaltı yaparım.Her sabah bütün aile için kahvaltı hazırlarım.

İş, eğitim (sçalışma, çalışma):

Dokuz buçukta evden çıkıyorum.On buçukta evden çıkıyorum.
Ofise/üniversiteye saat 10'da varıyorum.Sabah 10'da ofise/üniversiteye varıyorum.
İşim sabah 9'da başlıyor.İşim sabah 9'da başlıyor.
Derslerim genelde…Genelde derslerim
İşimi her zaman…Ben her zaman çalışırım
İşimden/okulumdan/üniversitemden çok uzakta yaşıyorum/yaşamıyorum.İşe/okula/üniversiteye uzak/yakın yaşıyorum.
Geç kalmayı sevmiyorum.Geç kalmayı sevmiyorum.
'den 'e kadar çalışıyorum / okuyorum…’dan…’a kadar çalışıyorum/eğitim.
Kıyafetlerimi giyip salona gidiyorumKıyafetlerimi giyip yanına gidiyorum

işten sonra(işten sonra):

İşten sonra eve gitmeyi ve ilginç kitaplar okumayı tercih ederim.İşten sonra eve dönüp ilginç bir kitap okumayı tercih ederim.
Akşamları televizyon izlerim.Akşamları televizyon izlerim.
Eve dönüyorum, ailemle akşam yemeği yiyorum ve bilgisayar oyunları oynuyorum.Eve geliyorum, ailemle akşam yemeği yiyorum ve bilgisayar oyunları oynuyorum.
Akşamları ödevimi yaparım ve ertesi güne hazırlanırım.Akşamları ödevimi yaparım ve ertesi güne hazırlanırım.
akşam 6'da Genelde arkadaşlarımla buluşurum ve yürüyüşe çıkarız.Akşam 6'da genellikle arkadaşlarımla buluşurum ve yürüyüşe çıkarız.
Genelde boş zamanımı ilginç filmler izleyerek geçiririm.Genelde boş zamanımı ilginç filmler izleyerek geçiririm.

İşten sonra, ders çalışmak, herkes zamanını başka şeylere, hobilere ayırır. Bazı insanlar hemen eve gitmeyi tercih eder, biri boş zamanlarını bir grup arkadaş veya aile ile paylaşmayı sever. Her insanın günlük rutini bireyseldir. Tabii ki, insanların günlük rutinlerinde benzer özellikleri vardır, ancak tamamen aynı olanları bulamazsınız.

Hikayenin fikri, ana mesajı ana bölümde ifade edilir. Fikri muhatap için daha net ve daha kolay ifade etmeye yardımcı olan doğru kelimeleri ve cümleleri seçmek önemlidir. Uzun karmaşık cümlelerle hikayeyi karmaşıklaştırmayın. İngilizce'de bu tür yapıların yazılı olarak bile algılanması zordur. Kulaktan kulağa uzun cümlelerden oluşan bir hikayede kelimelerin anlamını yakalamak daha da zor olacaktır.

Faydalı Sonuç İfadeleri

Her deneme, hikaye özlü ve yetkin bir şekilde tamamlanmalıdır.

Daha önce verilen bilgilere dayanarak cümlelik bir ara toplam yapın:

  • sonunda konu hakkında birkaç sonuç yazın;
  • okuyucuyu, dinleyiciyi hikayenin mantıklı sonucuna getirmek;
  • bir iş gününden sonra ruh halini belirtin;
  • bize izlenimlerinizden bahsedin;
  • ne zaman yatağa gittiğinizi belirtin;
  • final bölümünde kullanılan özel tanıtım cümleleri eklemeye çalışın.

Çok giriş yapıları ifadeler şu hale gelir:

sonuç olarak şunu söyleyebilirim Sonuç olarak şunu söyleyebilirim

ancak- Ancak;

pek çok insan düşünür…Çoğu insan düşünür

sonuca varmak için…- Özetleniyor…

Dahası- Dahası;

yani herkesin kararı- herkes kendisi için karar verir

İngilizce günlük rutin hakkında bir hikaye bitirmek için yararlı ifadelere örnekler:

Yatağa şu saatte giderim…ben uyumaya gidiyorum
Akşam yemeği yerim ve sonra yatarım.Akşam yemeği yerim ve sonra yatarım.
Günlük rutinim bu kadar.Size günlük rutinim hakkında söylemek istediklerim bu kadardı.
Bu benim tipik günüm.Tipik bir günüm böyle görünüyor.
Uyumadan önce…Yatmadan önce
Bu gün güzeldi.Bu gün iyi gitti.
Bugün iyi vakit geçiriyorum.Bugün iyi vakit geçirdim.
İyi bir uyku çekmeye çalışıyorum çünkü yarın yeni bir günüm olacak.İyi bir gece uykusu çekmeye çalışıyorum çünkü yarın yeni bir gün.
Erken yatıyorum çünkü yarın sabah dinç olmak istiyorum.Yarın sabah uyanmak istediğim için erken yatıyorum.
Bu yüzden ailede en son yatan benim.Bu yüzden ailede yatağa giden son kişi benim.

Küçük ayrıntılara odaklanarak günlük rutin hakkında genel veya ayrıntılı olarak İngilizce konuşun.

Önemli:

  • düşünceleri tutarlı bir şekilde ifade etmek;
  • özlü, yapılandırılmış yazın;
  • Gereksiz gramer açısından karmaşık yapılar kullanmayın.

Belirli bir plan yapın ve genellikle ne yaptığınızı saat bazında yazın. Bu daha çok bir kişinin belirli hedeflere ulaşmak için sistematik olarak takip ettiği bir rejime benzer. Hedeflerin peşinden gitmiyorsanız, bir plan yapmanıza gerek yoktur.

Çeviri ile İngilizce günlük rutin hakkında bir hikaye örneği

İngilizce günlük rutinden bahsederken, asıl şey cümlelerin doğru inşasını, tematik kelime dağarcığını ve gramer kurallarını unutmamaktır.

Eylemin tam zamanını belirtmek istiyorsanız, "a.m." gösterimini kullanmak daha iyidir. ve öğleden sonra Birincisi öğleden önce, ikincisi öğleden sonra anlamına gelir. Kısaltmaların kullanılması hikayede güne ait görevlerin oluşturulmasını kolaylaştıracaktır. "a.m", "p.m" yardımıyla saati göstermenin yolu, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri sakinlerini "öğlen" kafa karışıklığından çoktan kurtardı.

Öykünün fazladan dakika olmadan tam zamanı belirtmesi gerekiyorsa: belirli bir saat, "saat" kelimesini kullanın. Bu, İngilizce'ye yeni başlayanlar için hatırlaması ve uygulaması zor olan “yarı geçmiş”, “çeyrek”, “çeyrek geç” gibi zamanı belirten karmaşık gramer yapılarından kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Nüansları bilerek, programı boyamak çok daha kolaydır.

Yukarıda, günlük rutin hakkında bir hikaye oluşturmanıza olanak sağlayacak temel ifadeler için seçenekleri analiz ettik. İyi yazılmış bir metinde bunların birleşimi, her gün üniversiteyi ziyaret eden ve en sevdiği hobileri için zaman bulmayı başaran bir öğrencinin hikayesi örneğini ele alalım.

Günlük rutinimBenim program
Size günlük rutinim hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Her gün diğer insanlar gibi yaşıyorum. Diğerlerinin rutinlerinden farklıdır, ama yine de "köstebek günü"dür. Her sabah belirli bir saatte uyanırım, duş alırım, kahvaltı yaparım, üniversiteye yürürüm ve daha birçok günlük “ayin”i yaparım. Üstelik üniversiteye gelirken ve gelirken hep müzik dinlerim ve buna bir rutin de diyebilirim.Günlük rutinim hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Diğerleri gibi günlük işlerim var. Diğer insanların işlerinden farklıdırlar, ama yine de Bugün Aslında Köstebek Günü. Günüm her sabah aynı saatte uyanmak, duş almak, kahvaltı yapmak, üniversiteye gitmek ve diğer günlük "ritüeller" ile geçiyor. Üstelik üniversiteye giderken hep müzik dinlerim ve buna rutin de denilebilir.
Erken kalkan biriyim ve her sabah saat 7'de uyanırım. Soğuk bir duş alırım ve sonra ailemle kahvaltı yaparım. Kahvaltıdan sonra kıyafetlerimi giydim ve üniversiteye gitmek için hazırlandım. Genellikle günde 3 veya 4 dersim var ve sonra boşum. Bundan sonra arkadaşlarımla yürüyüşe çıkmayı ve onlarla bir fincan kahve içmeyi tercih ederim. Sonra akşam 6'da eve giderim. ve bir akşam yemeği ye. Bazen kendim pişirebilirim ama çoğu zaman annem yapar. Uyumadan önce ödevlerimi yaparım ve ertesi gün için hazırlanırım. Akşam 10'da yatağa giderim.Erken kalkan biriyim ve her sabah saat 7'de uyanırım. Kontrast duş alırım, sonra ailemle kahvaltı yaparım. Kahvaltıdan sonra giyinip üniversiteye gidiyorum. Genellikle günde 3 veya 4 çiftim var, sonra boşum. Derslerden sonra arkadaşlarımla yürüyüşe çıkmayı ve onlarla bir fincan kahve içmeyi tercih ederim. Sonra akşam 6'da eve geliyorum ve akşam yemeği yiyorum. Bazen akşam yemeğini kendim pişiririm ama daha çok annem yapar. Yatmadan önce ödevimi yapıp yarına hazırlanırım. Akşam 10'da yatağa giderim.
Erken yatarım çünkü ertesi sabah dinç olmak istiyorum. Dürüst olmak gerekirse, günlük rutinimi gerçekten seviyorum. Kendimi daha pozitif, kendinden emin ve istikrarlı hissetmemi sağlıyor. Size günlük rutinim hakkında söylemek istediklerim bu kadar.Ertesi sabah uyanık olmak istediğim için erken yatıyorum. Dürüst olmak gerekirse, günlük rutinimi seviyorum. Kendimi pozitif, kendinden emin ve istikrarlı hissediyorum. Günlük rutinim hakkında konuşmak istediğim tek şey buydu.

Çözüm

Günlük bir rutinin nasıl yapılacağını bilmek ve buna bağlı kalmak, aktif bir yaşam tarzına öncülük etmek için önemlidir. Rutinler, insanların zamanlarını düzgün bir şekilde düzenlemelerine ve işleri halletmelerine olanak tanır. Bunun hakkında İngilizce konuşabilmek de önemlidir.

Günlük rutin, sadece kendinizle ilgili makaleler ve hikayeler için ortak bir konu değildir. Bu, İngilizce öğretiminde kullanılan temel bir konudur. Bu konuyu cevaplarken önerilerimiz size yardımcı olacaktır, “Günlük rutinim” konusunda net yapılandırılmış, özlü ve yetkin bir hikaye yazmanız zor olmayacaktır.

Konu: Günlük rutinim

Konu: Günlük rutinim

Hayatımız her an değişir. Gelecek yıl okulu bitireceğim ve gelecekte nasıl zaman geçireceğimi bilmiyorum. Kullanılacak çok fazla fırsat, çalışılacak çok fazla bilim alanı, tanışılacak insanlar, ziyaret edilecek yerler var. Ben ilginç ve mutlu bir geleceğim. Ama şu anda sadece bir kız öğrenciyim. Şimdi sana söyleyeceğim.

Hayatımız her an değişiyor. Gelecek yıl okulu bitireceğim ve gelecekte günlerimi nasıl geçireceğimi hayal edemiyorum. Önümüzde kullanılabilecek çok fazla fırsat, keşfedilebilecek çok fazla bilim alanı, tanışılacak çok fazla insan, ziyaret edilecek çok fazla yer var. İlginç ve mutlu bir gelecek için sabırsızlanıyorum. Ama şu anda sadece bir kız öğrenciyim. Size günlük hayatımın neye benzediğini anlatacağım.

Sabah saat yedide uyanırım. , bu gün için en sevdiğim şarkıyı çalıyor. Özellikle kış aylarında, günlerin çok kısa olduğu ve tamamen geçtiği dönemlerde, bazen yastıktan kopmak zordur. Haftada üç kez güne fiziksel egzersizlerle – koşarak başlıyorum. Spor ayakkabılarımı ve spor takım elbisemi giydim, kulaklığımı kulağıma takıp parka koşuyorum. Orada göleti yapıp eve dönüyorum. Sonra kahvaltı yaptım. Kahvaltıyı kendim yaparım. Her zaman tost, yumurta ve kahveden oluşur ve annem evdeyken yulaf lapası yerim. Kahvaltıdan sonra kontrastlı bir duş alırım, okul formamı giyerim, saçımı tararım, dişlerimi fırçalarım ve okula giderim.

Genelde saat yedide uyanırım. Güne güzel başlamak için en sevdiğim şarkıyı çalan çalar saatler kullanırım. Bazen, özellikle kış aylarında, günlerin çok kısa olduğu ve pencerenin dışı tamamen karanlık olduğunda, kendinizi yastıktan koparmak kolay değildir. Haftada üç kez güne başlıyorum egzersiz yapmak- koşma. Koşu ayakkabılarımı ve eşofmanımı giydim, kulaklığımı kulağıma taktım ve parka koştum. Orada göletin etrafında üç daire çizip eve dönüyorum. Sonra kahvaltı yaptım. Kahvaltıyı kendim hazırlarım. Her zaman tost, yumurta ve kahveden oluşur, annem evdeyken yulaf lapası yerim. Kahvaltıdan sonra duş alır, okul formamı giyer, saçımı tarar, dişlerimi fırçalar ve okula giderim.

Saat 8'de komşu evde yaşayan arkadaşımla buluşuyorum ve birlikte gezimize devam ediyoruz. Yolda güncel olayları tartışıyoruz, gülüyoruz ve birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Arkadaşımla sabah buluşmak beni neşelendiriyor ve okul rutinimi daha iyi hale getiriyor. Okulumuza giden yol çok uzun değil ama biz sabahları severiz.

Saat 8'de yan komşum olan arkadaşımla buluşuyorum ve yolculuğumuza birlikte devam edeceğiz. Yolda güncel olayları tartışıyoruz, gülüyoruz ve birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Kız arkadaşımla sabah buluşmak moralimi yükseltiyor ve okul rutinimi daha iyi hale getiriyor. Okulumuza giden yol çok uzun değil ama biz zaman ayırmayı ve sabahın tadını çıkarmayı seviyoruz.

Okuldaki derslerim sekiz buçukta başlıyor. Kural olarak, sınıfımda altı veya yedi ders var. Her ders. Dördüncü dersten sonra ziyaret edip hızlıca bir şeyler atıştırabileceğimiz büyük bir mola var. Çalışıyorum, bu yüzden çok sayıda biyoloji ve kimya dersim var. Beynimi zorlamam gerekiyor, bu yüzden okul gününün sonunda çok yorgun hissediyorum. Eve üç buçukta giderim. Orada akşam yemeği yerim. Genelde benim için bir gün önce olan yiyecekleri yerim. Sebzeli çorba ve et yiyorum. Akşam yemeğinden sonra tekrar enerjik hissediyorum. Ödevimi olabildiğince çabuk yaparım ve sonunda özgürüm. Günün en heyecanlı kısmı başlıyor.

Okulum sekiz buçukta başlıyor. Kural olarak, altı veya yedi dersim var. Her ders kırk beş dakika sürer. Dördüncü dersten sonra okul kafeteryasını ziyaret edip bir şeyler atıştırabileceğimiz büyük bir mola var. Tıp sınıfındayım ve bu nedenle çok fazla biyoloji ve kimya dersim var. Çalışmalarım sırasında beynimi zorluyorum, bu yüzden okulun sonunda kendimi çok yorgun hissediyorum. Eve saat ikide giderim. Orada öğle yemeği yerim. Genelde annemin önceki akşam benim için yaptığı yemeği yerim. Öğle yemeğim genellikle çorba ve sebzeli etten oluşur. Akşam yemeğinden sonra tekrar enerjik hissediyorum. Ödevimi olabildiğince hızlı yapıyorum ve sonunda özgürüm. Günün en ilginç kısmı başlıyor.

Diğer günlük aktivitelerim için birkaç seçenek var. Asla değişmeyen şey, yaptığım her şeyi arkadaşlarımla yaptığımdır. Hava sıcak olduğunda bisiklete binmeyi veya parka gitmeyi severiz. Hava bulutlu veya yağmurlu olduğunda sinemaya veya bowling ve bilardo oynadığımız eğlence merkezine gideriz. Bazen birbirimizin evlerini ziyaret ederiz. Kışın biz de. Bloğumuzda müzikli ve ışıklı devasa bir paten pisti var. Paten kaymayı severiz ve erkekler hokey oynamayı sever. Parkın yakınındaki tepelerde kar pateni ve kayak yapıyoruz. Ayrıca kartopu oynamayı severiz.

Zaman geçirmek için daha fazla aktivitem için birkaç seçenek var. Asla değişmeyen tek şey, yaptığım her şeyi arkadaşlarımla yaptığımdır. Sıcak havalarda bisiklete binmeyi veya parka gitmeyi severiz. Yağmur yağdığında sinemaya ya da bowling ve bilardo oynadığımız eğlence merkezine gideriz. Bazen birbirimizi ziyaret ederiz. Kışın da birçok ilginç aktivitemiz var. Bloğumuzda müzikli ve ışıklı büyük bir buz pateni pistimiz var. Biz paten kaymayı severiz ve erkekler hokey oynamayı sever. Parkın yakınındaki tepelerde snowboard ve kayak yapmaya gidiyoruz. Ayrıca kartopu oynamayı çok seviyoruz.

Saat 5'te dans okuluna giderim. Çocukluğumdan beri danslara giderim ve çok iyi yaparım. Birkaç stil kullanarak dans edebilirim ve antrenörüm bazen küçük çocuklar. Bu aktivite beni bir buçuk saatten fazla sürmüyor.

Saat 5'te dans okuluna gidiyorum. Çocukluğumdan beri danslara giderim ve çok iyi yaparım. Birkaç dans stili uygulayabilirim ve antrenörüm bazen küçük çocuklara öğretmeme izin verir. Bu aktivite bir buçuk saatten fazla sürmez.

Haftada bir özel öğretmenimle birlikteyiz. Gireceğim üniversitede çalışıyor ama ben onunla evinde buluşuyorum. Benden uzakta yaşıyor, o yüzden oraya troleybüs veya otobüsle gidiyorum. Öğretmenimin evine gitmem yaklaşık yirmi dakika sürüyor. Ders sırasında bana çeşitli testler veriyor ve hata yaptığımda bu benim zayıf noktam.

Haftada bir özel öğretmenim ile kimya dersim var. Gideceğim üniversitede çalışıyor ama onunla evinde buluşuyorum. Benden uzakta yaşıyor, o yüzden oraya otobüsle gidiyorum. Öğretmenimin evine gitmem yaklaşık yirmi dakika sürüyor. Ders sırasında bana çeşitli testler veriyor ve bir hata yaptığımda yanıldığım konuya geçiyoruz.

Cuma günü, ödevim olmadığında büyükannemi ziyaret etmeyi severim. Bana her zaman lezzetli bir şeyler verir. Çay içeriz ve krep ya da donut yeriz. Büyükannemde çok zaman geçirebilirim. Bir köpeği var, bu yüzden çaydan sonra onunla yürüyüşe çıkıyoruz. Köpeğin adı Gray. Çok zekidir ve çeşitli komutları yürütür.

Cuma günleri ödevim olmadığında büyükannemi ziyaret etmeyi severim. Bana her zaman lezzetli bir şeyler verir. Çay içeriz ve krep ya da donut yeriz. Büyükannemle çok zaman geçirebilirim. Bir köpeği var, bu yüzden çaydan sonra onunla yürüyüşe çıkıyoruz. Köpeğin adı Gray. Çok zekidir ve çeşitli komutları takip eder.

Bu konudaki kelime dağarcığınızı hızlı bir şekilde yenilemek ister misiniz? İyi haber şu ki, İngilizce günlük rutin kelimelerin listesini çeviri ile tekrar okumak zorunda değilsiniz. Monoton ifadelerin tıkanıklıklarını ve sıkıcı tekrarlarını unutun. Her şey çok daha kolay.

Tipik gününüzü hayal edin

Günlük aktivitelerinizle dolu bir hafta içi olsun. Sabah gözlerini açtığını ve yataktan kalktığını ("uyan") hayal et. Bu an, "uyanış" veya "uyanış" kelimesiyle tanımlanabilir. Belki de günlük rutininizi (çoğunlukla "günlük rutin" olarak adlandırılır) zaten oluşturmuşsunuzdur ve uyandığınız andan itibaren ona bağlı kalmaya kararlısınızdır. Ya da belki sabahın ilk dakikalarında programa umutsuzca direnirsiniz, öz disiplini düşünmek bile istemezsiniz.

Her durumda, yataktan kalk ve kendini düzene sokmaya git. Banyoya gidin ve dişlerinizi fırçalayın ("dişleri fırçalayın"), yüzünüzü yıkayın ("yıkayın"), duş alın ("duş alın"). Sağlığınıza önem veriyorsanız, muhtemelen sabah egzersizleri yapacaksınız ("sabah egzersizleri yapın"). Ve tabii ki kahvaltı yapın ("kahvaltı yapın").

Evde, elbette, rahat ve güzel, ancak er ya da geç işe (eğitim) hazırlanmanız gerekecek - "işe (enstitü / okul) gitmeye hazırlanın". İngilizce derslerin başlangıcından bahsediyorsak, "derslerim sabah 8'de başlıyor/9'da/vb" ifadesini kullanarak söyleyebilirsiniz. Çalışanlar için, "iş günü" olarak tercüme edilen "iş günüm" ifadesi uygundur.

İşten veya okuldan çıktıktan sonra akşamı nasıl geçireceğinizi düşünmekten keyif alırsınız. Büyük olasılıkla, zaten belirli planlarınız var. Örneğin, alışverişe gidin ("alışverişe gidin"), arkadaşlarla tanışın ("arkadaşlarla tanışın"). Genel olarak, kesinlikle kendinize biraz dinleneceksiniz ("dinlenme"). Ve elbette, er ya da geç eve geleceksin ("eve git/eve dön"). Ancak gün elbette burada bitmiyor.

Rahatlayabilir ve TV izleyebilir ("TV seyredebilir"), müzik dinleyebilirsiniz ("müzik dinleyebilirsiniz"). Ailenizle vakit geçirme fırsatınız varsa ("ailenle vakit geçirin") harika olur. Ya da belki ev işleri yapacaksınız ("ev işleri yapacaksınız"): daireyi toplayacak ("bir daireyi toplayacak"), çamaşır yıkayacaksınız ("çamaşır yapacak"), akşam yemeği/öğle yemeği için bir şeyler pişireceksiniz ("akşam yemeği için bir şeyler pişirin") ). Öğrenciler okulun bir sonraki gününe hazırlanır ve ödevlerini yaparlar ("ödevlerini yap").

Günün sonunda banyo yapabilir veya duş alabilirsiniz ("banyo / duş alın"). Ve son olarak, yatma zamanı ("yatağa git").

Gün boyunca kelimeleri kendinize hatırlatın

Demek gününü hayal ettin, konuştun anahtar noktalarıİngilizce günlük rutin. Kelimeleri ve cümleleri daha iyi hatırlamak için gün içinde şu veya bu eylemi yaptığınızda bunları hafızanızda tekrar oynatın. Örneğin, sabahları gözlerinizi açarken ve uyku ile mücadele ederken kendinize “Haydi, uyan!” deyin. Duş alırken kendinize bunun İngilizce'de "duş almak" vb. olduğunu hatırlatın. Hatta öğrenmek istediğiniz ifadeler ve kelimelerle dairenin etrafına çıkartmalar yapıştırabilirsiniz. Ardından, buzdolabına yaklaştığınızda, hemen "kahvaltı yapın" ifadesini göreceksiniz ve hafızanızda kalacaktır.

Bana gününü anlat

Başka yollar da var. Örneğin, bir kağıt parçası veya günlüğünüzü alabilir ve her zamanki günlük rutininizi İngilizce olarak tanımlayabilirsiniz: "Her gün saat 7'de uyanırım. Sonra tuvalete giderim". Yatmadan önce birkaç dakikanızı ayırarak gününüzün nasıl geçtiğini de anlatabilirsiniz. Ve tabii ki yarınınızı anlatmakta fayda var. Yarın için planlarınızı İngilizce konuşun veya yazın - saat kaçta kalkacaksınız, nereye gideceksiniz, kiminle buluşacaksınız vb. Bu, sadece planladığınız rutine bağlı kalmanız için sizi motive etmeyecek, aynı zamanda kelime dağarcığınızı da genişletecek - çünkü fikrinizi ifade etmek için birçok yeni kelime bulmanız gerekecek. Notlarınızın olduğu kağıdı, ertesi gün gözünüzün önünde olacak şekilde göze çarpacak bir yere koyabilirsiniz.

Diğer insanların günlük rutinleri hakkında bilgi edinin

Bu arada, İngilizce günlük rutin hakkında çeşitli videolar yardımıyla bu konuyla ilgili kelimeleri kolayca ezberleyebilirsiniz. Birçok vlogger bu konuyu tartışmayı sever. Aynı zamanda, günleri hakkında çok heyecan verici bir şekilde konuşurlar ve kendiniz için benzer bir "program" oluşturmanız için size ilham verebilirler.

Günlük rutin hakkında makaleler okuyun ünlü insanlarİngilizcede. Katılıyorum, en sevdiğiniz aktör veya sporcunun genellikle gününü nasıl geçirdiğini bilmek ilginç olacak mı? Benjamin Franklin gibi başarılı insanların günlük rutinleriyle ilgili hikayeler çok ilham verici olacak.

Gördüğünüz gibi, İngilizce'de günlük rutin çok basit ve ilginç bir konudur. Bu yüzden, ustalaşamayacağınızdan endişelenmeyin. Hemen şimdi başlayın!

Hemen hemen her günümüz, tüm rutin, günlük aktiviteleri, standart prosedürleri ile bir öncekine benzer. Öte yandan, bunlar yeni olaylar, diğer tanıdıklar ve kısacık anlardır. Ne hakkında konuşursanız konuşun: hafta içi veya hafta sonları hakkında, İngilizce'yi doğru bir şekilde nasıl ileteceğinizi öğrenmeniz gereken bazı temel şeyler vardır.

Koşullu olarak bir “günlük rutin” içinde birleştirilebilen bu günlük görevlerdir. Farklı apartmanlarda, küçük veya büyük evlerde, şehirlerde veya köylerde yaşasak da hepimiz evrensel insan normlarına uymak zorunda kalmış insanlarız. İngilizce günlük rutin hakkında konuşurken, bunu tutarlı ve yetkin bir şekilde yapmak önemlidir. Sitemiz sizi sadece konuları kendiniz yapmayı öğrenmeye değil, aynı zamanda size iyi bir örnek ve başlangıç ​​noktası olarak hizmet edecek hazır metinleri değerlendirmeye davet ediyor. Bu konu için şunları bulabilirsiniz:

  1. Çalışma saatleri
  2. hafta sonu programı

Şimdi, gününüz hakkında nasıl bir hikaye yazacağınıza dair adım adım bir çalışmaya başlayalım.

1. Mantıklı bir başlangıç ​​ puan önde olmanızı sağlar, dinleyicinin size dikkat etmesini sağlar. Genelleştirilmiş, giriş niteliğinde bir şey olmalı. Örneğin, aşağıdaki ifadelerden birini kullanabilirsiniz:

İş günümden bahsederken yapabileceğim en iyi şey, her gün aşağı yukarı takip ettiğim rutini anlatmaktır. - İş günümden bahsederken yapabileceğim en iyi şey, her gün aşağı yukarı takip ettiğim günlük rutini anlatmaktır.

Tipik diyebileceğim bir iş gününü tanımlamanın kolay olduğunu söylemeliyim. - Sıradan diyebileceğimiz iş gününüzü anlatmanın oldukça kolay olduğunu söylemeliyim.

Tüm hafta içi günler aynı görünüyor. Tüm hafta içi günler aynıdır.

Size günlük rutinimden bahsetmek istiyorum. - Günün günlük rutininden bahsetmek istiyorum.

2. Sıradaki madde çok standart ama çok önemli. İster okulda, ister kolejde veya enstitüde okuyor olun, işe gidin veya evde oturun, muhtemelen sabah hijyen prosedürlerini uyguluyorsunuzdur. Tüm bunları yetkin bir şekilde nasıl ifade edersiniz - günlük rutininiz İngilizce mi? Birkaç standart ifade:

Ben erken kalkanım. - Ben erkenciyim (erken kalkarım).

Kuzu ile yatağa git ve tarla kuşu ile kalk. - Erken yatıp horozlarla uyanın.

Hafta içi - hafta içi.

Yataktan kalkarım/ sabah egzersizlerimi yaparım/ banyoya giderim/ dişlerimi temizlerim/ duş alırım/ yıkanırım/ traş olurum/ makyajımı yaparım/ kendim giyinirim/ saçımı tararım / yaparım sabah egzersizleri/ banyoya git / dişlerimi fırçala / duş al / yüzümü yıka / traş ol / makyaj yap / giydir / saçımı tara (Bu ifadeleri virgülle ayırarak listelememeye çalış, ayrı cümleler halinde gruplandır, şu ifadeleri kullan: sonra ( sonra), önce (önce), sonra (sonra), sonra (bundan sonra))

Sıcak (soğuk) duşu tercih ederim. Sıcak (soğuk) duşları tercih ederim.

Banyodan sonra - banyodan sonra.

için hazırım - için hazırım.

kahvaltı yapmak - kahvaltı yapmak.

3. Yemek yiyip yıkandıktan sonra işe başlama zamanı. Çalışacak biri, çalışacak biri, yaya biri ve biri ulaşım. İsterseniz birkaç iş teklifi ekleyebilirsiniz.

giy / al / git - giyin, al, git

uzakta yaşamak / uzakta yaşamak - uzakta yaşamak / yakın yaşamak

Oraya varmak … dakika (zaman) sürer. - İhtiyacım var…. oraya varmak için dakika (zaman).

ulaşmak - ulaşmak

Geç kalmayı sevmem/ Hep geç kalırım. Geç kalmayı sevmem / hep geç kalırım.

'dan 'a kadar - 'den 'ye kadar çalışıyorum.

yürüyerek / otobüsle / arabayla / trenle gitmek - yürüyerek gitmek / otobüse binmek / arabayla gitmek / trenle gitmek.

4. İşten ve eğitimden sonra herkes kendi işiyle meşgul. Bir hobi, parkta yürümek veya alışveriş yapmak, arkadaşlarla ve akrabalarla buluşmak veya sadece kanepede uzanıp televizyon izlemek olabilir. Burada genellikle saat kaçta yattığınızı ve yatmadan hemen önce ne yaptığınızı söyleyerek günlük rutininizi tamamlayabilirsiniz.

İşten / okuldan sonra genellikle - İşten / okuldan sonra genellikle

eve gitmek/ geri gelmek/ alışveriş yapmak/ yemek pişirmek/ televizyon seyretmek/ telefon görüşmeleri yapmak/ ödevlerimi yapmak/ bilgisayar başında oturmak/ ortalığı toplamak/ yürüyüşe çıkmak/ arkadaşlarımla buluşmak / akşam yemeği pişiririm / televizyon izlerim / Telefon açarım / ödevimi yaparım / bilgisayar başında otururum / temizlik yaparım / yürüyüşe çıkarım / arkadaşlarla buluşurum.

Yatağa gidiyorum - Yatıyorum.

Uykuya dalmadan önce - uykuya dalmadan önce

5. Güzel bir bitiş incitmez.

Genelde hafta sonunu beklerim. Genelde hafta sonunu dört gözle bekliyorum.

İyi bir uyku çekmeye çalışıyorum çünkü yarın yeni bir günüm olacak. İyi uyumaya çalışıyorum çünkü yarın yeni bir günüm olacak.

İngilizce günlük rutin, her ana odaklanarak veya kısaca anlatılabilir. Sizden istenen ana şey, düşüncelerin özlü ve tutarlı bir sunumudur. Elbette, İngilizce olarak verilen günlük rutin genelleştirilmiştir, ancak her biriniz kendi parçanızı veya değişikliklerinizi getirebilirsiniz.

Günlük Programım

bir). Günlük aktivitelerim oldukça rutindir. 2). Hafta içi çalar saat beni uyandırır ve iş günüm başlar. 3). Genelde saat 7'de kalkarım. 4). İlkbahar veya yaz ise yataktan atlarım, pencereye koşar ve temiz sabah havasının içeri girmesi için geniş açarım. 5) Fiziksel gerizekalılıklarımı yaparım, Yıka, dişlerimi temizle ve saçımı tara. 6) Sonra kahvaltı yaparım. 7) Kahvaltıda genellikle kızarmış ekmek, domuz pastırması ve yumurta, çay veya kahve ve biraz reçel yerim. radyoyu aç ve haberleri dinle.

9). Okula gitmem 10 dakikamı alıyor. 10). Okul tam 8'de başlıyor ve 12 buçuka kadar dersim var. 11). Genellikle günde altı veya yedi dersim var. 12). Eve saat 2'de dönüyorum ve biraz dinleniyorum ve 3'te öğle yemeği yiyorum.

on üç). Ödevimi yaptıktan sonra arkadaşlarımla yürüyüşe çıkarım. 14). Onlarla sık sık satranç oynarım. 15). Ben bir satranç kulübünün üyesiyim. on altı). Bazen sinemaya veya tiyatroya gideriz ama çok sık değil. 17). Yaz aylarında dışarı çıkmayı daha çok severim, bu yüzden akşamları birkaç set tenis için tenis kortuna giderim ya da kırda koşmak için bisikletimi alırım.

on sekiz). Annem ve babam genellikle 19'da eve dönüyor. Akşam yemeğini 'da yiyoruz. Her zamanki gibi akşam yemeği çorba, balık veya kızarmış tavuk, patates, sebze ve tatlıdan oluşuyor. Akşam yemeğinden sonra, akşam yemeğine gidiyoruz. 22) Orada kitap, gazete ve dergi okuyoruz, televizyon izliyoruz, arkadaşlarla telefonda sohbet ediyoruz.

23). Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Üniversitede hazırlık kurslarına katılıyorum. 24). Saat 'da evden çıkıyorum ve 'da dönüyorum.

25). Saat 10'da duş alıyorum, dişlerimi fırçalıyorum ve yatıyorum. Hızlı uykuya dalıyorum ve rüya görmüyorum.

Benim program

bir). Günlük rutinim normal. 2). Hafta içi, alarmla uyanırım ve iş günüm başlar. 3). Genelde saat 7'de kalkarım. 4). İlkbahar ve yaz aylarında kalkarım, pencereye koşarım, temiz sabah havasını solumak için sonuna kadar açarım. 5). Sabah egzersizleri yaparım, yüzümü yıkarım, dişlerimi fırçalarım ve saçımı tararım. 6). Sonra kahvaltı yaptım. 7). Kahvaltıda genellikle jambonlu yumurta, kızarmış ekmek, çay veya kahve ve reçel yerim. sekiz). Radyoyu açarım, haberleri dinlerim ve kahvaltı yaparım.

9). Okula gitmem 10 dakikamı alıyor. 10). Dersler hemen 8'de başlar, dersler 'a kadar sürer. on bir). Genelde günde 6, 7 dersim olur. 12). Akşam 2'de eve dönüyorum, biraz dinleniyorum ve yemek yiyorum.

on üç). Ödevimi hazırladıktan sonra arkadaşlarımla dışarı çıkarım. 14). Onlarla sık sık satranç oynarım. 15). Satranç kulübünün bir üyesiyim. on altı). Bazen sinemaya ya da tiyatroya gideriz ama çok sık değil. 17). Yaz aylarında daha sık dışarıda olmayı seviyorum, bu yüzden akşamları tenis kortunda tenis oynuyorum ya da bisiklete binip şehir dışına çıkıyorum.

on sekiz). Ailem genellikle akşam 7'de eve gelir. on dokuz). Akşam 'da hep birlikte akşam yemeği yiyoruz. yirmi). Akşam yemeğinde genellikle çorba, balık veya kızarmış tavuk, patates, sebze ve tatlı yeriz. 21). Yemekten sonra salonda toplanıyoruz. 22). Kitap, gazete, dergi okuyoruz, televizyon izliyoruz, arkadaşlarla telefonda konuşuyoruz.

23). Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri üniversitede hazırlık kurslarına katılıyorum. 24). Evden 'da çıkıyorum ve 'da dönüyorum.

25). Akşam 10'da duş alırım, dişlerimi fırçalarım ve yatağa giderim. 26). Çabuk uykuya dalarım ve asla rüya görmem.

Sorular:
1. Erken kalkmak sizin için zor mu?
2. Annen senden erken mi kalkıyor? Niye ya?
3. Kalktığınızda ne yaparsınız?
4. Okula gitmen ne kadar zaman alıyor?
5. Okulunuz ne zaman başlıyor?
6. Ne kadar sürer?
7. Akşamları genellikle ne yaparsınız?

Sorular:
1. Sabah erken kalkmak size zor geliyor mu?
2. Annen herkesten önce kalkar. Niye ya?
3. Yataktan kalktığınızda ne yaparsınız?
4. Okula gitmen ne kadar sürüyor?
5. Okul ne zaman başlıyor?
6. Dersler ne kadar sürüyor?
7. Akşamları genellikle ne yaparsınız?

İngiliz 10'da günün rutininiz 10 teklif. Günlük rutinim ingilizce bir denemedir

Bütün hayatımız işçilere ayrılmıştır ( İş günleri.) ve hafta sonları ( hafta sonları. / İzin günleri). Tatil ( tatil) ve tatil ( bayram.) Giderde, haftasonuna da atfedilebilecekleri için almayın. İnsan faaliyetlerinden bağımsız olarak, her biri bir isimle birleştirilebilecek belirli bir günlük iş ve prosedürler vardır - günün rutini ( günlük rutin). Tek fark, iş günlerinde işe gidiyoruz (ya da öğrenmek) ve hafta sonları özgürlükleri istediklerimizi istediğiniz gibi imha etmektir. İngilizce'deki rutini hakkında yetkin bir şekilde söyleme yeteneği, bu dili inceleyen her kişiye sahip olmalıdır.

İngilizce Çalışma Günü Kuralları

Çalışma Günü'nün rutiniyle ilgili hikaye uyanış anından itibaren başlatılmalıdır ( uyanma.). Kural olarak, birçoğu sabahları oldukça kalkar ( sabah erken kalk) Tüm sabah tedavileriyle başa çıkmak için zamanın olması için. Bu arada İngilizce'de bir ifade var: Kuzu ile yatağa git ve lark ile yüksel. Aşağıdakileri çevirir: erken yatmak ve horozlar ile kalkmak. Bir kez daha, geceleri ya da vardiya, sanatçılar, şarkıcılar, diğer yaratıcı insanlara vb. İşçiler ve hafta sonları bu tür insanlar yeterince spesifiktir. İngilizceyi günlük olarak her zamanki rutinine dönelim. Kaldırdıktan sonra hijyenik prosedürler yapıyoruz: Dişlerinizi temizleyin ( diş fırçalamak.), yıkayıp temizlemek ( yıkanır.), duş almak ( duş almak), Erkekler tıraş edebilir ( tıraş.) ve bayanlar makyaj uygulayın ( mAKYAJ YAPMAK). Bazılarının sabah şarjını yapması için zaman var ( sabah egzersizleri yapın). Sabah kahvaltımız var ( kahvaltı etmek.) ve işe ya da çalışmaya gidiyor ( İşe gitmeye hazır olun / enstitü.).

Bir iş yeri için veya bir eğitim kurumunda, hem kamu hem de kişisel ulaşım konusunda ( halka açık / Özel taşıma.). Yolculuk belli bir süre sürüyor. Bu durumda, İngilizce olarak böyle bir cümleyi kullanın:

(zaman) ofise ulaşmak için (enstitü, okula, okula, vb.). - (zamanın) ofise ulaşmak için ihtiyacım var (enstitüye, okullara, okullara, vb.).

İngilizce'deki günün rutinimizdeki iş günü günün çoğunu alır. İş gününün sonunda, bazı işler, diğerleri için ayrılıyor - alımlar için ( alışverişe gitmek), üçüncü - ev ( git./eve geri gel.). Evde akşam yemeği için bir şey hazırlıyoruz ( akşam yemeği için bir şeyler pişirmekVeya buzdolabından herhangi bir şeyi ısıtmak ( buzdolabından alınan bir şeyi ısıtın). Rutinimizin akşam saatleri dinlenmeye adanmıştır ( dinlenme.). Bazıları TV izlemeyi tercih eder ( televizyon izlemek.) veya müzik dinleyin ( müzik dinlemek), diğerleri akşamları bilgisayara geçirir ( bir bilgisayara otur), bir tane daha okundu ( kitapları oku.) Ya da sadece en sevdiğin şeyi yap - Hobi ( hobi). Öğrenciler ve öğrenciler de ödev yaparlar ( Ödev yapmak.). Boş zaman varsa, hala günlük bir dairenin küçük bir temizliği olan günün rutini dahil edebiliriz ( düz temizlik. / düz bir şekilde düzenli) ve yıkama ( yıkama. / Çamaşır.). Yatağa nasıl gidileceğini okuyun ( yatağa git.), banyo veya duş alabilirsin ( banyo yap. / duş).

Ancak, hepimizin işi alternatif ve dinlenmeye ihtiyacımız var ( Çalışma ve oyun arasında birinin zamanını böl). Bu amaçla, hafta sonu. Böyle bir günün rutininde İngilizce olarak değişiklikler yapılacaktır. Birçoğu hafta sonu yatakta kaymayı tercih eder ( yatakta kal.) ve sonra kalk ( daha sonra kalk.), normalden daha. Hafta sonu zamanı kendinizi ve favori derslerimizi ayırmaya çalışıyoruz. Birisi arkadaşlarla buluşuyor ( aRKADAŞLARLA BULUŞMA.), biri sinemaya veya tiyatroya gider ( sinemaya git / tiyatro.), Biri sadece temiz havada yürüyor ( açık havada yürümek). Faaliyet seçimi çok büyük ve yılın zamanına bağlıdır. Birçok kadının hafta içi zamanları olmayan her şeyi yerine getirmeye çalıştığı bir sır değildir. Hafta sonu için zaman çok hızlı bir şekilde uçuyor ( zaman uçar.) Ve iş haftası tekrar başlar ( Çalışma haftası.).

Neredeyse her gün öncekine benzer, tüm rutin, günlük işler, standart prosedürlerle. Öte yandan, bunlar yeni olaylar, diğer buluşma ve kısacık anlardır. Ne söylemediniz: günlük yaşam veya hafta sonları hakkında, İngilizce olarak transfer etmeyi öğrenmesi gereken bazı ilkeler var.

Bu, "Günün rutininde" olarak kabul edilebilecek günlük sorumluluklardır. Farklı dairelerde, küçük veya büyük evlerde, şehirlerde veya köylerde yaşadığımız gerçeğine rağmen, hepimiz evrensel normlara uymak zorunda kaldık. Günü İngiliz rutininden bahsederken, sürekli ve yetkin hale getirmek önemlidir. Sitemiz sadece bağımsız olarak konular yapmayı öğrenmek için değil, aynı zamanda size iyi bir örnek ve başlangıç \ub\ubnoktası ile hizmet edecek bitmiş metinleri de düşünün. Bu konuda bulabilirsiniz:

  1. Çalışma Günü Kuralları
  2. Kurallar Çıkışı

Ve şimdi, gününüz hakkında bir hikaye yapmanın aşamalı çalışmaya devam edeceğiz.

1. Mantıksal başlangıç \ub\ubsize puan verir, dinleyicinin size dikkat etmesini sağlar. Bu, genelleştirilmiş bir şey olmalıdır. Örneğin, aşağıdaki ifadelerden birini kullanabilirsiniz:

İş günüm hakkında konuşurken yapabileceğim en iyi şey, rutini tanımlamak, her gün az ya da çok takip ediyorum. - Yapabildiğim en iyi şey, iş günümü anlattığım, günlük rutini tanımlamak, her gün az ya da çok takip ediyorum.

Tipik olarak adlandırabileceğim bir iş günü tanımlamayı kolay bulduğumu söylemeliyim. - Sıradan olarak adlandırılabilecek iş gününüzü tanımlamak oldukça kolay olduğunu söylemeliyim.

Bütün hafta içi aynı görünüyor. - Bütün hafta içi günler aynı.

Size günlük rutinimden bahsetmek istiyorum. - Günün günlük rutini hakkında bilgi vermek istiyorum.

2. Bir sonraki öğe çok standart, ancak çok önemlidir. Okulda, Kolej veya Enstitü'nde öğrenin, işe gidin ya da evde oturun, hijyenik sabah prosedürleri muhtemelen hala takip ediyorsunuz. Tüm bunları doğru şekilde ifade edilmesi nasıl - İngilizce günün rutininiz? Birkaç standart cümle:

Ben erken yükselticiyim. - Ben erken bir kuşum (erken kalkarım).

Kuzu ile yatağa gidin ve lark ile yükselir. - Erken yatağa gidin ve horozlarla uyanmak.

Hafta günlerinde - iş günlerinde.

Yatağımı ayırdım / yatağımı yapıyorum / sabahı egzersizlerimi yap / banyoya gidin / Dişlerimi temizle / Duş al / Duş al / Tıraş / Tıraş / Tıraş / Makyajı giyin / kendimi giyin / Saçımı yıka Sabah Charpecker / Giriş Banyo / Temizle Dişler / Diş Kabul / Duş Kabul Ediyorum / Makyaj / Giydirme / Saceting'i Yıkama / Tırlayın / Uygulayın (bu ifadeleri bir virgülle listelememeyi deneyin, ayrı tekliflerde gruplandırın, ifadeler kullanın: Sonra (Sonra), Önce (daha önce), sonra (daha sonra), sonra (bundan sonra))

Sıcak (soğuk) duş tercih ederim. - Sıcak (soğuk) duş tercih ederim.

Banyodan sonra - banyodan sonra.

Hazırım - hazırım.

kahvaltı yapmak - kahvaltı.

3. Favori ve yıkama, işe devam etme zamanı. Çalışacak biri, okuyacak biri, yürüyerek biri ve birileri taşımaya göre. İsterseniz, birkaç iş teklifi ekleyebilirsiniz.

koymak / almak / gitmek - giyinmek, almak, gitmek

uzakta yaşamak / çok uzakta yaşamak - yakın / yakın yaşamak

Oraya ulaşmak için dakikalar (zaman) alır. - İhtiyacım var…. oraya gitmek için dakika (zaman).

ulaşmak için - almak

Geç kalmayı sevmiyorum / her zaman geç kalıyorum. - Geç kalmayı sevmiyorum / her zaman geç kaldım.

Till - ile çalışıyorum.

/ To Foot / Otobüs / Bus / Other tarafından / Tren tarafından / Train - GO ON OTOYU / RING by Car / Trenle Git.

4. İş ve çalışma sonrası, herkes işini meşgul. Bir hobi olabilir ve parkta ya da dükkanlarda yürüyüş yapabilir ve arkadaşlarınızla ve akrabalarla olan toplantılar yapın ve belki de kanepede yatar ve televizyon izlerken. Burada, günün rutininizi zaten tamamlayabilir, genellikle ne zaman uyuduğunuzu ve yatmadan önce doğrudan ne yaptıklarını söyleyebilirsiniz.

İş / okuldan sonra genellikle - işten sonra / okuldan sonra

eve gidin / Geri gelin / Alışveriş yapın / Alışveriş yapın / Yemek Yapın / TV izleyin / Bazı telefon görüşmeleri yapın / Ödevimi yapın / Bir Bilgisayarda oturun / Tidy UP / Git Alımlar / Akşam Yemeği Hazırlama / TV İzleyin / Çağrı / Ben ev ödevi yapıyorum / Bilgisayarda oturun / Walking / Walking / Walking ile tanışın.

Yatağa gidiyorum - yatağa gidiyorum.

Uykuya dalmadan önce - uykuya dalmadan önce

5. Peki, güzel tamamlama zarar görmez.

Genelde hafta sonu beklerim. - Genellikle hafta sonu beklerim.

İyi bir uyku geçirmeye çalışıyorum çünkü yarın yeni bir gün geçireceğim. - Yeterince iyi uyuyamaya çalışıyorum, çünkü yarın yeni bir günüm olacak.

İngilizce'deki günün modu, her an veya kısa sürede odaklanarak ayrıntılı olarak açıklanabilir. Asıl şey, gerekli olduğunuzdur, bu, LaConic ve tutarlı bir düşüncenin sunumudur. Tabii ki, İngilizce'deki günün azaltılmış rutini genelleştirilmiştir, ancak her birinizin yerinizi veya değişikliklerinizi getirebilirsiniz.

İngilizce'deki günün rutini, sadece okulda değil, aynı zamanda herhangi bir kurs öğrenme dilinde de yazılar ve denemeler için en popüler konulardan biridir. Çalışma Günü, Hafta Sonu, Tatil ve Tatiller Programı hakkında konuşmak, İngilizce çalışmasında istikrarlı yapıların kelime hazinesini ve bilgisini dolduruyor.

Günün rutini hakkında nasıl konuşulur

Herhangi bir günün programını anlatmak için özel bir plana uyabilirsiniz. Hafta sonu hakkında herhangi bir makale, bir hafta içi ya da tatil birkaç zorunlu nokta içermelidir. Sizin için bu tür 3 puanın bir listesini hazırladık.

  1. cümle girişi;
  2. Ana kısım (günün programı hakkında bilgi);
  3. Sonuç.

Günün rutiniyle ilgili tüm anlatımlar basit zamanda yapılır.

Çeviri ile ilk bölüm için faydalı ifadeler

Günün rutini ve programınızla ilgili bir hikayeyi başlatmak için önceden hazırlanmış cümleleri kullanabilirsiniz. Çeviri ile katılmak için 5 faydalı İngilizce kelime öbekleri için aldık.

Çeviri ile ana parça için faydalı ifadeler

Hikayenin tüm özü, günün rutini hakkındaki ana kısmının içeriğinde yer almaktadır. Çeviriyle ana kısım için kullanılabilecek 10 faydalı ifadelerin bir listesini hazırladık.

Konuyla ilgili ücretsiz ders:

İngilizce'nin yanlış fiilleri: Tablo, Kurallar ve Örnekler

Bu konuyu Skyeng School'da ücretsiz bir çevrimiçi derste kişisel bir öğretmenle tartışın

İletişim bilgilerini bırakın ve dersi kaydetmek için sizinle iletişim kuracağız.

İngilizce ifadesiİngilizce'ye çeviri
Günüm bir antrenmanla başlar.Günüm şarj ile başlar.
Her sabah saat 6'da uyandım.Her sabah saat 6'da uyandım.
Kalk ve giyiniyorum.Uyan ve giyiniyorum.
Kahvaltıda, genellikle bir omlet, çay veya kahve var.Kahvaltıda, genellikle omlet, çay veya kahve yerim.
Eve dokuzun birçoğunda bırakıyorum.Evden onuncudan çıkıyorum.
Dokuzun yarısına kadar ofise gidiyorum.Onunculuğun yarısına kadar ofise geldim.
İşim ondan başlıyor.Çalışmam on başlar.
Genellikle, işim saat altıda bitti.Genellikle işim saat altıda biter.
Eve döndüm, akşam yemeği yiyin ve video oyunları oynarım.Eve, akşam yemeği ve video oyunları oynayacağım.
Akşamları kitap okudum.Akşamları kitap okudum.

Çeviri ile sonuç için yararlı ifadeler

Herhangi bir hikayenin yetkin bir şekilde bitmesini sağlayabilir. Hikayeyi gün modu hakkında tamamlamak için, çok sayıda faydalı ifadeler icat edilir. Çeviri ile sonuç için 5 cümlenin bir listesi için hazırladık.

Çeviri ile İngilizce hakkında bir hikaye örneği

Herhangi bir yeni konu, yabancı bir dilin incelenmesi sırasında örnekleri ezberlemek daha uygundur. Sizin için küçük bir metin hazırladık - günün gününün bir örneği ile Rusça'ya çeviri ile.

Günlük rutinim

Benim adım Dorothy. Ben dokuz yaşındayım. Hafta sonu hariç her gün saat 8'de uyanıyorum. Kalk ve giyiniyorum. Yüzümü yıkadım ve dişlerimi temizlerim. Sonra besleyici bir kahvaltım var. Sabahları kazıklı yumurta, peynirli sandviçler ve çay yemeyi severim. Okul derslerim 9: 30'da başlıyor. Tramvay tarafından altı durakta okula gitmem gerekiyor ve geç olmamak, de evden ayrılıyorum. Saat 3'te dersler bitti. Sonra akşam yemeğim var. Ondan sonra video oyunları oynamayı seviyorum. Haftada üç kez Capoeira'ya giriyorum. Eğitimim saat 4'te başlar ve 2 saat sürer. O zaman ödevimi yaparım. Annem ve babam, onların buçuktaki çalışmalarından sonra eve gidiyor ve saat yedide akşam yemeğine sahibiz. Akşamları küçük köpeğimle yürüyüşe çıkıyorum. Parka gidiyoruz. Saat 11'de yatağa gidiyorum.

Benim program

Benim adım Dorothy. Ben dokuz yaşındayım. Hafta sonları hariç her gün sabah 8'de uyandım. Kalk ve giyiniyorum. Yıkıyor ve dişlerimi fırçalıyorum. Sonra bir besin kahvaltısı yerim. Sabahları çırpılmış yumurta, peynirli ve çay ile sandviç yemeyi seviyorum. Derslerim saat 9: 30'da başlıyor. Okula, tramvay üzerinde altı durak sürüyorum ve geç olmamak, de evden çıkıyorum. Öğleden sonra saat 3'te, dersler sona erer. Akşam yemeğim var. Öğle yemeğinden sonra video oyunları oynarım. Haftada üç kez Capoeur'a gidiyorum. Egzersizlerim 4 saat ve son 2 saat başlar. Sonra ödev yapıyorum. Annem ve babam, işten yedinci ve yedi saat içinde işten eve geldik. Akşamları küçük köpeğimle yürüyorum. Parka gidiyoruz. 11'de yatağa gidiyorum.

İngilizce günün rutini hakkında video:

Günün rutininin kapsamını İngilizce olarak ve gününüzü nasıl geçirdiğiniz hakkında nasıl bir hikayeyi nasıl doğru bir hikaye kazandırdığını sökmek için eşyaların kapsamını düşünmenizi öneririz.

Giriş

Bilmeniz gereken ilk şey, hikayenizi günün rutini hakkında nasıl başlatacağınızdır. Bu, genelleştirilmiş bir şey olmalıdır. Örneğin, aşağıdaki ifadelerden birini kullanabilirsiniz:

İş günüm hakkında konuşurken yapabileceğim en iyi şey, rutini tanımlamak, her gün az ya da çok takip seafoodplus.infoleceğim en iyisi, çalışma günümü anlatan, günlük rutini tanımlamak, her gün az ya da çok takip ediyorum.

Tipik olarak adlandırabileceğim bir iş günü tanımlamayı kolay bulduğumu söylemeliyim.Sıradan olarak adlandırılabilecek iş gününüzü tanımlamak oldukça kolay olduğunu söylemeliyim.

Bütün hafta içi aynı görünüyor. Bütün hafta içi aynıdır.

Size günlük rutinimden bahsetmek istiyorum.Günün günlük rutini hakkında bilgi vermek istiyorum.

Size günlük rutinim hakkında bazı kelimeler söylemek istiyorum.Günün rutinim hakkında birkaç kelime söylemek istiyorum.

Hayat dinamik ve doymuş olmak, tipik iş günüm faaliyetlerle seafoodplus.info dinamik ve doygun olduğundan, olağan çalışma günüm olaylarla doludur (eylemler).

Herkesin ortak gününü çok yardımcı olduğu için planlamanız öseafoodplus.info biri, oldukça yararlı olduğu için sıradan bir gün planlamanız önerilir.

Günlük rutinimiz yaklaşık olarak yaklaşık olarak planlandığında zaman ve hatta para kazanabiliriz.Günün rutinimiz en azından öğelerle ilgili olduğunda zaman ve hatta para kazanabiliriz.

Bu şekilde başlayarak, İngilizce'deki "iş günü" yazısı, okuyucuların veya dinleyicilerin dikkatini çekebilirsiniz. cümleden sonra, ana anlatım gelir.

Anlatma

Bir sonraki madde çok çok önemlidir. Okulda, Kolej veya Enstitü'nde sizi öğrenin, işe gidin ya da evde oturun, hijyenik sabah prosedürleri, kesinlikle takip edin. Birkaç standart cümle:

Erken uyanırım. Erken uyanırım.

Hafta günlerinde ben hafta içi ben

Yatağımı yapmam, çünkü zamanım seafoodplus.infoğa yakıt ikmali yapmam, çünkü zamanım yok.

Sabahları egzersiz yapmayı seafoodplus.infoarı şarj etmeyi seviyorum.

Sabah egzersizimden sonra tuvalete seafoodplus.info şarj ettikten sonra, tuvalete gidiyorum.

Sonra kıyafetlerimi giyen makyaj yapıseafoodplus.info makyaj yaparım, giyiniyorum.

Ve sonra saçımı fırçalıyorum. Ve sonra saçları tarak ediyorum.

Sabahın en keyifli kısmı kahvaltıdıseafoodplus.infoın en keyifli kısmı kahvaltıdır.

Kahvaltıda sıcak kahve içmeyi tercih seafoodplus.infotıda sıcak kahve içmeyi tercih ederim.

İfadeleri kullanın: (Sonra), daha önce (daha önce), sonra (daha sonra), sonra (bundan sonra).

Lave ve yıkama, iş devam etme zamanı. Çalışacak biri, okuyacak biri, yürüyerek biri ve birileri taşımaya göre. İsterseniz, birkaç iş teklifi ekleyebilirsiniz.

Anahtarlarımı alıp evimden çıkıseafoodplus.inforları alıp evden çıkıyorum.

Okula / çalışmak için yürüseafoodplus.info / çalışmaya gidiyorum.

İşimden uzakta yaşıyorum. / Okulumdan uzakta yaşıyorum.İşimden uzakta yaşıyorum. Okulumdan uzakta yaşıyorum.

Geç kalmaktan hoşlanmıyorum. / Her zaman geç kalırıseafoodplus.infoç kalmayı sevmiyorum. / Her zaman geç kalırım.

İş ve çalıştıktan sonra, herkes onun işiyle meşgul. Bir hobi olabilir ve parkta ya da dükkanlarda yürüyüş yapabilir ve arkadaşlarınızla ve akrabalarla olan toplantılar yapın ve belki de kanepede yatar ve televizyon izlerken. Burada, günün rutininizi zaten tamamlayabilir, genellikle ne zaman uyuduğunuzu ve yatmadan önce doğrudan ne yaptıklarını söyleyebilirsiniz.

İş / okuldan sonra genellikle İş / okuldan sonra, genellikle

eve gidin / Geri gelin / Alışveriş yapın / Yemek Yapın / TV izleyin / TV izleyin / Bazı telefon görüşmeleri yapın /
Ödevimi yap / bir bilgisayarda oturun / toparlandı / bir yürüyüşe çıkın / arkadaşlarımla tanışıneve gidiyorum / eve dönüyorum / alımlar yapabilirim / akşam yemeği hazırlarım / TV izleyin / arama yapın /
bir ev ödevi yapıyorum / bilgisayarda oturuyorum / bir yürüyüşe çıkıyorum / gidiyorum / arkadaşlarla tanıştım.

Yatağa şu saatte giderim Yatağa gidiyorum

Uykuya dalmadan önce Uykuya dalmadan önce

Sonuç

Genelde hafta sonu beklerim. Genelde hafta sonu beklerim.

İyi bir uyku geçirmeye çalışıyorum çünkü yarın yeni bir gün geçireceğseafoodplus.info uyuyamaya çalışıyorum, çünkü yarın yeni bir günüm olacak.

İngilizce'deki günün modu, her an veya kısa sürede odaklanarak ayrıntılı olarak açıklanabilir. Asıl şey, gerekli olduğunuzdur, bu, LaConic ve tutarlı bir düşüncenin sunumudur. Tabii ki, İngilizce'deki günün azaltılmış rutini genelleştirilmiştir, ancak her birinizin yerinizi veya değişikliklerinizi getirebilirsiniz.

İngilizce'de günün rutini hakkında hikaye

Erken bir kuş değilim, her zaman 'da kalkarım. Sonra temiz dişlerime giderim. Saat 8'de kahvaltı yaptım. Genellikle iki sandviç, bir yumurta ve bir bardak çay veya kahveden oluşur. Üniversiteye (Okul, Ofis) için giyinip eve gittiğim ve evden ayrıldım. Bir kural olarak, oraya ulaşmak beni yarım saat sürer. Çalışmam (çalışma) 9'da başlar ve 4 ya da 5'te biter Öğlen saatlerinde ya da kitap okurken. Bazen bilgisayar oyunları oynarım ya da net sörf yapıyorum. Saat 10'da uykuya hazırlanıyorum. Saat 10 ya da saat 11'de yatağa gidiyorum.

Ben bir lark değilim ve her zaman 'a kalkar. Sonra duş almak ve dişlerini temizlemek için tuvalete gidiyorum. Saat 8'de kahvaltı yaptım. Genellikle 2 sandviç, yumurta ve bardak çay veya kahveden oluşur. Bundan sonra, üniversiteye (okul, çalışmak için) giyinirim. Kural olarak, yolun yarım saati vardır. Çalışmam / çalışmam sabah 9'da başlar ve 4 veya 5'te biter. Öğlen, öğle yemeğim var. Eve giderken yiyecek satın almak için bir sonraki mağazaya gidiyorum. Eve geldiğimde akşam yemeği hazırlarım. Sonra ye. Akşamları genellikle dinleniyorum: TV izliyorum ya da kitap okuyorum. Bazen bilgisayar oyunları oynarım ya da internete gidiyorum. Saat 10'da uyumaya hazırlanıyorum. On birinci ya da 00'de yatağa gidiyorum.

6. Sınıf İngilizce Words About Daily Activities konu anlatımı

Haberin Devamı

  Odayı toplamak - Tidy the room

  Yemek pişirmek - Cook

  Dışarı çıkmak - Go outside

  Alışveriş yapmak - Go shopiing

  Spor yapmak - Do exercise ya da Play sports

  Yemek yemek - Eat

  Bisiklete binmek - Ride a bisycle

  E-postaları kontrol etmek - Check e-mails

  İnternette dolaşmak - Sorf the web

  Bilgisayar oyunu oynamak - Play the computer games

  Fotoğraf çekmek - Take a photo

  Şehir turu yapmak - Do some sightseeing

  Duş Almak - Take a shower

  Akşam yemeği yemek - Eat dinner

  Araba sürmek - Take a car

  Çöp atmak - Throw out

  Çamaşır yıkamak - Wash the clothes

  Futbol oynamak - Play football

2- Günlük Aktivitelerin Geçmiş Zaman Cümlelerinde Kullanımı

Örnek Cümleler:

 1- I didn't sleep last night.

 Dün gece hiç uyumadım.

 2- We went to the park with Ali and Hakan on Friday.

 Cuma günü Ali ve Hakan ile parka gittik

 3- I took many photos in the city center last week.

 Geçen hafta şehir merkezinde birçok fotoğraf çektim.

 4- He went to the gym for the first time yesterday.

 O dün ilk defa spor salonuna gitti.

3- Günlük Aktivitelerin Geniş Zaman Cümlelerinde Kullanımı

Örnek Cümleler:

 1- We go to the city center twice a week with my mother.

 Haftada iki kez annemle şehir merkezine gideriz.

Haberin Devamı

 2- My older sister reads a book every day.

 Ablam her gün kitap okur.

 3- I usually play computer games for an hour a day.

 Genelde günde bir saat bilgisayar oyunu oynarım.

 4-I brush my teeth 3 times a day.

 Dişlerimi günde 3 defa fırçalarım.

4- Günlük Aktivitelerin Şimdiki Zaman Cümlelerinde Kullanımı:

Örnek Cümleler:

 1- I'm watching a movie right now.

 Şu anda film izliyorum.

 2- We study with my classmates.

 Sınıf arkadaşlarımla ders çalışıyoruz.

 3- My mother making a cake in kitchen.

 Annem mutfakta kek yapıyor.

5- Günlük Aktivitelerin Gelecek Zaman Cümlelerinde Kullanımı:

Örnek Cümleler:

 1- We will go camping this Saturday.

 Bu cumartesi kamp yapmaya gideceğiz.

Haberin Devamı

 2- I will learn to drive this summer.

 Bu yaz araba sürmeyi öğreneceğim.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir