şalgam festivali adana / Adana Kebap ve Şalgam Festivali yine iptal edildi - Güncel Haberler Milliyet

Şalgam Festivali Adana

şalgam festivali adana

Adana Rakı Festivali nedir? Kebap ve Şalgam Festivali neden iptal edildi!

Halkın katılımıyle her geçen yıl büyük çapta bir şölen halini alan Adana Rakı Festivali, tepkilerin ardından adını Kebap ve Şalgam Festivali olarak değiştirdi. Halkın organize ettiği bir festivaldir ve 2010 yılından bu yana Büyük Saat'te kutlanır.

Adana'nın tarihî bölgeleri arasında yer alan, Türkiye'nin en büyük saat kulesi Tarihî Büyük Saat Kulesinde her yıl Kebap ve Şalgam Festivali düzenlenir. Saat'in çevresinde eskiden kuş pazarı olarak bilinen Tarihî Kazancılar Çarşısı yer alıyordu. Burası Adana kebabının bulunduğu ve ciğerle kahvaltı geleneğinin başladığı yerdir. 2006 yılından itibaren Adanalı iş adamı ve fotoğrafçı Cengiz Taltekin ve arkadaşları her yıl aralık ayının ikinci cumartesi söz konusu bölgede bir araya gelerek rakılı ve kebaplı sohbetler düzenlerlerdi. Dünya Rakı Günü ismini ise buradan alır.

Adana Rakı Festivali nedir? Kebap ve Şalgam Festivali neden iptal edildi!

Gelenek halini alan bu buluşmalar her geçen yıl artarak sürdü ve 2010 yılından bu yanafestivale dönüştü. 2014 yılına gelindiğinde festivale katılan kişi sayısı 20.000'e ulaştı. Git gide büyüyen Rakı Festivali, 2015 yılında Adana Valiliği tarafından yasaklandı ancak halk buna rağmen sadece Büyük Saat bölgesinde değil şehrin birçok bölgesinde festivali kutladı.

Her yıl düzenli olarak kutlanmaya başlayan festivaln adı değiştirilerek Kebap ve Şalgam Festivali yapıldı. Festivalin yasaklanması kutlamalı durdurmadı ve daha büyük katılımla sürdü. 2016 ve 2017 yıllarında sorunsuz şekilde festival kutlanabildi. 2018 yılında tekrar yasaklandı.

Adana Rakı Festivali nedir? Kebap ve Şalgam Festivali neden iptal edildi!

Şehirdeki çoğu restoran ve meyhane o güne özel menüler ve canlı müzik programları düzenliyor. Büyük Saatin olduğu dölgede uzun masalar kurulup halkın iç içe, samimi bir ortamda yöresel lezzetin keyfini çıkarması sağlanıyor. Bazı belediyeler destek verse de özel bir festival programı, festival alanı, kortej gibi girişimler yok. Söz konusu festival tamamen halk girişimiyle meydana gelmiştir.

Dünya Rakı Haftası olarak birçok sayfada yer alsa da festivalin asıl adı Dünya Rakı Günü'dür. Bu festival bir gündür ve her sene aralık ayının ikinci cumartesi düzenlenir. Ancak şu an resmi adı Kebap ve Şalgam Festivali'dir.

Valilik, halkın can ve mal güvenliğini gerekçe göstererek 2019 Adana Kebap ve Şalgam Festivali kutlamalarını iptal ettiğini duyurdu. Açıklama ise şöyle: ''Bilindiği gibi vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, genel sağlığın, kamu düzeni ve güvenliği ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması Devletimizin asli görev ve sorumlulukları arasında bulunmaktadır.

Bu çerçevede,bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve gruplarca festivale katılan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlikeye sokulabileceği ve bu yolla kamu düzeni ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabilecekleri değerlendirildiğinden söz konusu etkinlik Valilik Makamı tarafından iptal edilmiştir.''

Haberler.com - Gündem

CumartesiFestivalGündemEkonomiGüncelHaberler

\n

Anada Valiliği, 14- 15 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan ancak yasaklanarak iptal edilen Anada Kebap ve Şalgam Festivali hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, etkinliğin iptal edilmesine gerekçe olarak, \"Bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve gruplarca festivale katılan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlikeye sokulabileceği ve bu yolla kamu düzeni ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabilecekleri\" gösterildi.

\n

Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

\n

\"Bazı sosyal medya hesapları ve basın yayın organlarında ilimizde 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ‘‘Kebap ve Şalgam Festivali’’ ile ilgili Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

\n

Bilindiği gibi vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, genel sağlığın, kamu düzeni ve güvenliği ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması Devletimizin asli görev ve sorumlulukları arasında bulunmaktadır.

\n

Bu çerçevede,  bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve gruplarca festivale katılan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlikeye sokulabileceği ve bu yolla kamu düzeni ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabilecekleri değerlendirildiğinden söz konusu etkinlik Valilik Makamı tarafından iptal edilmiştir.

\n

Bu kapsamda; iş yerlerimizin ruhsatlarına ve ilgili yasal düzenlemelere uygun faaliyette bulunması, ayrıca vatandaşlarımızın ve iş yeri sahiplerinin kamuya açık alanlarda kamu düzeni ve güvenliği ile trafik düzenini tehlikeye sokabilecek faaliyetlerden kaçınmaları ve bu konuda belediyelerimiz ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan uyarılara uyulması büyük önem arz etmektedir.\"

\n

\n\n

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası