difrize neler konur / dondurucuya neler koyabilirim. – PINARIN MUTFAK SIRLARI

Difrize Neler Konur

difrize neler konur

Yaz İçin Dondurucuya Neler Konulur?

Yaz aylar&#;nda derin dondurucuya birçok ürün atarak k&#;&#; aylar&#;nda tüketilmesi Türkiye’de yayg&#;n bir uygulamad&#;r. Günümüzde birçok yaz meyve ve sebzesinin k&#;&#; aylar&#;nda da bulunmas&#;na kar&#;&#;n ayn&#; lezzeti yakalamak zor oldu&#;u için derin dondurucular hala yaz ay&#;ndan doldurulmaktad&#;r.

Herkes genelde yaz aylar&#;nda derin donduruculara ne koyaca&#;&#;n&#; bilirken k&#;&#; ay&#;nda yaz&#;n tüketebilece&#;iniz derin dondurucu ürünleri hakk&#;nda s&#;n&#;fta kalmaktad&#;r. Peki, k&#;&#; aylar&#;ndan derin dondurucuyu yaz için hangi besinlerle doldurabilirsiniz? Gelin, yaz için dondurucuya koyabileceklerinizi listeleyelim;

Bakla

K&#;&#; aylar&#;nda en çok tüketilen besinlerden biri olan baklay&#; dondurucuya koyarak yaz aylar&#;nda da tüketebilirsiniz. Özellikle bo&#;alt&#;m sistemine olan yararlar&#;yla öne ç&#;kan bakla, idrar yollar&#;n&#;n temizlenmesinde de öne ç&#;kan bir besindir.

Taze Sar&#;msak

Salatalar&#;n k&#;&#; aylar&#;nda vazgeçilmez bir ürünü olan taze sar&#;msak tek ba&#;&#;na da tüketilebilecek bir üründür. Sar&#;msaklar&#; taze olarak yaz aylar&#;nda da tüketmek isteyenler dondurucuda yer verebilir.  Lezzetinin yan&#;nda ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini de ciddi oranda güçlendiren taze sar&#;msak demir deposu olarak da yaz aylar&#; için dondurucuda yerini alabilir.

P&#;rasa

Lif aç&#;s&#;ndan çok zengin bir k&#;&#; sebzesi olan p&#;rasa A, C, E ve K vitamini aç&#;s&#;ndan da çok zengindir. P&#;rasa yemeklerini yaz aylar&#;nda da tüketmek isteyenler dondurucularda p&#;rasaya da yer verebilir. Dilimleyerek p&#;rasan&#;n derin dondurucuda ergonomik bir alanda saklanabilmesini sa&#;layabilirsiniz.

Portakal

K&#;&#; aylar&#;nda en sevilen ve C vitamini aç&#;s&#;ndan çok zengin olan turunçgillerden biri portakald&#;r. Yaz aylar&#;nda da portakal bulunsa bile k&#;&#; aylar&#;ndaki kadar sulu ve tatl&#; olmayacakt&#;r. Bu yüzden dondurucular&#;n&#;za portakal&#; da ekleyebilirsiniz.

Ispanak

Türk mutfa&#;&#;nda en çok yenen sebze yemeklerinden biri &#;spanakt&#;r. Ispanak bir k&#;&#; meyvesi oldu&#;u için yaz aylar&#;nda bulmak zor olabilir.  Anne babalar çocuklar&#;na yaz aylar&#;nda da yeme&#;ini yapabilmek için &#;spana&#;&#; derin dondurucuda saklayabilirler.

Kestane

K&#;&#; aylar&#;nda soba üzerinde kestaneye kim hay&#;r diyebilir ki? Her ne kadar k&#;&#; aylar&#;n&#; an&#;msatsa da kestaneleri derin dondurucuya koyarak yaz aylar&#;nda da tüketebilirsiniz. Özellikle yaz aylar&#;nda mangaldan sonra közde kestanenin lezzetini denemek istemez misiniz?

Nar

En yararl&#; meyvelerden biri oldu&#;u bilinen nar k&#;&#; aylar&#;n&#;n vazgeçilmez meyveleri aras&#;ndad&#;r. Ancak ülkemizde tüketim süresi çok k&#;sad&#;r. Bu yüzden yaz aylar&#;nda da nar&#;n faydalar&#;ndan yararlanmak istiyorsan&#;z ve lezzetinden vazgeçemiyorsan&#;z nara da dondurucularda yer verebilirsiniz.

Ayva

K&#;&#; aylar&#;nda özellikle ekmek ayvas&#; ak&#;amlar&#; vazgeçilmez meyveleri aras&#;ndad&#;r. Elma, portakal, mandalina gibi meyvelerle birlikte ayva da yo&#;un tüketilen bir meyvedir. Ayr&#;ca ayva tatl&#;s&#; da ülkemizde çok me&#;hurdur.  Yaz aylar&#;nda da ayva tüketmek için dondurucularda ayvaya yer verebilirsiniz.

Paz&#;

K&#;&#; aylar&#;n&#;n en vazgeçilmez lezzetlerinden biri de paz&#;d&#;r. Yemek olarak tüketilebilece&#;i gibi paz&#; sarmas&#; yapabilir ya da salatalarda da kullanabilirsiniz. Kalsiyum aç&#;s&#;ndan çok zengin olan ve ayn&#; zamanda çocuklarda kemik geli&#;imini desteleyen paz&#;y&#; dondurucuya atarak k&#;&#; aylar&#;nda da salatalar&#;n&#;zda kullanabilir ve paz&#; yeme&#;ini yapabilirsiniz.

Sayfa Görüntüleme:

Kış mevsimi neredeyse geldi ve yaz dönemine ait sebzeler ve meyveler yavaş yavaş tezgahlardan çekiliyor. Bu nedenle de kışa hazırlık yapmak ve bazı tatları stoklamak gerekiyor. Her sebze ve meyve kendi mevsiminde daha güzel ve daha yararlı olsa da derin dondurucu sayesinde bu yiyecekler pratik şekillerde saklanabiliyor.

Ayrıca yoğun şekilde çalışan insanlar için de derin dondurucuda saklanan yiyecekler hayatı kolaylaştırabiliyor ve bu yiyecekler istenildiği zaman kullanılabiliyor. Peki, derin dondurucuda saklanabilen yiyecekler neler?

Bu yazımızda kışa hazırlık ipuçları vereceğiz ve dondurucuda saklanabilen yiyeceklerden bahsedeceğiz. “Kış için dondurucuya neler konulur?” diyorsanız doğru yerdesiniz. Haydi gelin, beraber inceleyelim.

Barbunya

Barbunya; zeytinyağlısından salatasına her haliyle çok güzel ve doyurucu bir besin. Bu nedenle kışa hazırlık yaparken dondurucunuzda saklayabileceğiniz yiyeceklerin de başında geliyor. Ayrıca barbunya, bitki bazlı mükemmel bir protein kaynağı. İçerisinde çeşitli mineraller, vitaminler, lifler, antioksidanlar taşıyor.

Barbunya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Barbunyalarınızı ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra bir tencerede su kaynatın. Ayıkladığınız barbunyaları kaynayan suya bırakın ve barbunyalar koyu bir renk alana kadar pişirin.

Suyun yüzeyinde köpükler çıkmaya başladığında barbunyaları tencereden alın. Daha sonra kurumasını beklediğiniz barbunyaları buzdolabı poşetleri içerisine hava almayacak şekilde koyup dondurucuya yerleştirin.

Bezelye

Bezelye; ana yemek olarak da yapılabilen, ama aynı zamanda garnitür olarak diğer yemeklerde de sıkça kullanılan bir besin kaynağıdır. Kalori açısından düşük olan bezelye; A ve C vitaminleri, demir, potasyum ve folik asit açısından oldukça zengindir.

Bezelye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Bezelyeleri ayıkladıktan sonra kaynar suda haşlayın. Daha sonra haşlanmış bezelyeleri buzlu suya atarak şoklayın. Ardından bezelyeleri kurulayın ve buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucunuza yerleştirin.

Taze Fasulye

Dondurucuya Neler Koyabilirim?

Merhaba Güzel Dostlarım,

Dondurucuya Neler Koyabilirim? benim önemsediğim konulardan biridir. Hem çabuk yemek yapmaya yardımcı hem zamandan tasarruf. Yazımdan neleri dolaba koyduğumu ve nasıl yaptığımı sizinle paylaşacağım.

1.Taze Fasulye

  • kilo ne kadar alacağınızı siz belirleyin.
  • Aldığınız fasulyelerin uçlarını kesip, kılçıklarını ayıkladıktan sonra iki-üç parçaya kırın.
  • En büyük tencerenize bir miktar fasulyeyi koyun. Eğer tencereniz tüm fasulyeyi alacak kadar büyükse tamamını atabilirsiniz. Üzerini az aşacak kadar sıcak suyu ekleyin.
  • 2 tatlı kaşığı tuz atın ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  • Fasulyeler yumuşayınca suyu süzülür ve her yemekte kullanılacak kadar buzdolabı poşetlerine koyulup buzluğa atılır.
  • İsterseniz bu işlemi domateslide yapabilirsiniz ama ben genelde sade yapıyorum.

2.Kuru Fasulye

Yapmayı ve yemeyi en çok sevdiğimiz yemeklerden biri. Anı bir durumda at düdüklüye mis gibi 20 dakikada hazır tabii bir gece önceden ya da yarım saat önceden suda beklettiysen? Buna gerek buzluğa atsak süper olmaz mı?

Dondurucuya Neler Koyabilirim?

  • Marketten aldığınız fasulyeleri büyük bir kabın içerisine dökün ve iyice yıkayın.
  • Yıkadığınız fasulyeleri yine büyük bir kabın içerisine koyun. Üzerini geçecek kadar temiz su döküp bir gece bekletin.
  • Ertesi gün fasulyelerin suyunu süzüp büyük bir tencerenin içerisine dökün.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yarım saat kadar kaynatın.
  • Yarım saat kaynayan fasulyeleri süzün ve yiyebileceğiniz kadar (ben 2 su bardağı şeklinde koyuyorum iki kişilik aileye yetiyor) buzdolabı poşetlerine koyup, buzluğa atın.

3.Yeşil Mercimek

Yeşil mercimekte yine önceden kaynatılması gereken bir bakliyattır. Tabii onunda çözümü önceden hazırlayıp buzluğa atmaktır.

Dondurucuya Neler Koyabilirim?

  • Marketten alının yeşil mercimekleri büyük kayın içerisine atın ve iyice temiz suyla yıkayın.
  • Büyük tencerenin içerisine tüm mercimeklerinizi dökün ve üzerini geçecek kadar su döküp kapağını kaynatın.
  • Yarın saat kadar kaynamaya bırakın. Ara ara bakıp karıştırmayı unutmayın.
  • Kaynayan mercimeklerin suyunu süzüp yiyebileceğiniz kadar buzdolabı poşetlerine koyun.

4.Nohut

Dondurucuya Neler Koyabilirim?

  • Marketten aldığınız nohutları büyük bir kabın içerisine dökün ve iyice yıkayın.
  • Yıkadığınız nohutları yine büyük bir kabın içerisine koyun. Üzerini geçecek kadar temiz su döküp bir gece bekletin.
  • Ertesi gün nohuttun suyunu süzüp büyük bir tencerenin içerisine dökün.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yarım saat kadar kaynatın. Ara ara bakıp karıştırmayı unutmayın.
  • Yarım saat kaynayan nohutları süzün ve yiyebileceğiniz kadar (ben 2 su bardağı şeklinde koyuyorum) buzdolabı poşetlerine koyup, buzluğa atın.

seafoodplus.infoya

  • Marketten aldığınız veya pazardan alıp ayıkladığınız barbunyaları yıkayın ve tencereye dökün.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yarım saat kadar kaynatın. Ara ara bakıp karıştırmayı unutmayın.
  • Yarım saat kaynayan barbunyaları süzün temizce tekrar yıkayın.
  • Yiyebileceğiniz kadar (ben 2 su bardağı şeklinde koyuyorum) buzdolabı poşetlerine koyup, buzluğa atın.

seafoodplus.info Kemik Suyu

Hem sizin için hemde varsa çocuğunuz onun için kullanabileceğiniz nefis kemik suyu buzdolabına koyulması kolay bir tarif olacaktır. Bulyon Kemik Suyu Yapımı yazımı okuyabilirsiniz.

seafoodplus.infos

Genelde hanımlar kışlık domatesi kavanozlara koymayı tercih eder ama dondurucuda da olmasında bir sakınca yoktur. Yapılışı yine çok basit. Benim vereceğim ölçüleri siz artırıp azaltabilirsiniz.

  • 2 kilo domatesi küçük parçalara ayırın ve ocağın üstüne koyun (ben blandırdan geçiriyorum öyle de çok güzel oluyor).
  • Domateslerin pişmesine yakın üzerine bir çay kaşığı kadar tuz ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyun, karıştırın.
  • Domatesler pişince tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan domatesleri bir kepçe yardımıyla buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz.

seafoodplus.infoto

Siz hiç buzluğa komposto koydunuz mu? Ben koydum. Sıcak yaz günlerinde komposto sevenler her seferin komposto hazırlamak istemeyenbilir bu durumda bir kere çok komposto hazırlar ve buzluğa koyar.

  • Elma, erik veya üzüm hangisinin kompostosunu yapıyorsanız malzemelerini hazırlayın.
  • Tencerenize suyu koyun ve komposto meyvelerini içine atın. İsterseniz şeker ekleyin (Ben eklemiyorum bazen misafire de ikram ettiğim oluyor).
  • Meyveler pişene kadar kaynatın.
  • Buzdolabı poşetlerine parça parça bölüp ve buzluğa koyabilirsiniz.

seafoodplus.info

Bazen olur ya eve çok ekmek gelir ve yenmez. Işte böyle durumlarda ekmeği poşetin içine koyabilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman bir gün önceden dışarı çıkarım ertesi gün pamuk gibi olduğunu göreceksiniz.

Sigara Böreği

En iyilerinden biridir kendisi çünkü bir saatini ayırır yaparsın ve sonra misafir geleceği zaman bir saat önceden çıkarırsın. Buzları çözülünce de pişirirsin. Sigara Böreği yapımını merak ediyorsan Peynirli Sigara Böreği yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Poğaça &#; Börek

Sigara böreği olurda normal börek olmaz mı? Yine aynı mantık pişirin ve buzluğa atın ihtiyaç anında çıkarın ısıtın yetin ya da misafire ikram edin.

Kurabiye

Yaptının fazla mi geldi atın buzluğa ya da boş gününüz de yaptının atın buluğa misafir gelince 1 saat önceden çıkarın ve ikram edin.

Portakal Kabuğu

Ne yani siz portakal kabuklarını atıyor musunuz? Artık atmayın eğer portakal kabuğu reçeli yapmayacaksanız rendeleyip yada rondodan geçirip buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Kek yapmak istediğinizde buzluktan çıkarıp kullanın.

Tereyağı 

Bazen ihtiyacımızdan fazla tereyağı almış olabiliriz. Dolapta kullanılmazsa küflenebilir. Böyle durumlarda tereyağını küçük parçalara ayırıp buzluğa koyabilirsiniz.

Zencefil

Taze zencefil sadece birkaç hafta buzdolabında saklanır, ancak dondurucuda saklarsanız, süresiz olarak kalır, buruşmaz ve soyulması daha kolay olur.

Mısır Kocanı

Mevsimde mısırı satın alın sonra, dondurucuya, kabukları ve püskülleriyle koyun. İki ila üç ay içinde mısırınızı yemeyi planladığınız sürece sorun yok.

Sarımsak 

Dışarıda uzun süre kaldığında kısa sürede  filizlenen bir sebzedir. Bu nedenle uygun fiyatta aldıysanız veya çok aldıysanız hemen kullanmaya başlayacağınız şekilde buzluğa koyabilirsiniz.

Dondurucuya Neler Koyabilirim? yazımı okudunuz. Bunların dışında eklemek istedikleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.

Keyifli günler dilerim.

Anne Barbunya buzluğa nasıl konur Bebek buzlaşa neler koyabilirim buzluga kışlık neler koyabilirim Buzluğa Neler Koyabilirim? Çocuk dondurucuya neler koyabilirim En Hamilelik İlk Yardım kuru fasulye buzluğa nasıl konur nohut buzluğa nasıl konur pişmiş kuru fasulye buzlukta saklanır mı Sağlık taze fasulye buzluğa nasıl konur taze fasulye şoklama Yemek tarifleri yeşil mercimek buzluğa konur yeşil mercimek buzluğa konur mu yeşil mercimek nasıl saklanır

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir