karadağ da gezilecek yerler / Karadağ'da Gezilecek Yerler | ENUYGUN

Karadağ Da Gezilecek Yerler

karadağ da gezilecek yerler

Montenegro son zamanlarda en çok merak edilen yerlerden biri oldu. Muazzam manzarası ve dizilere ev sahipliği yapan gezi noktaları ile herkesin beğenisini toplamayı başardı. Montenegro nerede sorusunu merak eden ve Montenegro yani Karadağ'da gezilecek yerleri öğrenmek isteyen herkes için biz de haberimizde bu adreslere dair bilgiler verdik. Güzel bir yurt dışı tatili düşünüyorsanız Montenegro'yu planlarınıza dahil edebilirsiniz. Birbirinden güzel gezi noktaları bulunduğu gibi aynı zamanda da bu kentin tarihi geçmişini de buradaki eserlerden okuyabilirsiniz. Karadağ'a nasıl gidilir hakkında bilgi sahibi olmak için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz. 

 Doğal ve tarihi güzelliklerini çok iyi korumayı başaran ve UNESCO tarafından da koruma altında olan şehirleri ile tarihi eser niteliğinde bir ülke. Topraklarında binlerce yıl ötesinden kalan tarihi kaleler ve kiliseler bulunurken bu yapılardan daha eski maziye sahip manzarası da var. Bu manzara Adriyatik denizinin tertemiz sularından oluşuyor. Tarihi kalelere çıkan turistler burada birçok noktada fotoğraf çekiliyor. 

KARADAĞ- MONTENEGRO NEREDE? 

Montenegro diğer ismiyle Karadağ. Balkanlarda yer alan bir ülke. Podgorica ise Karadağ'ın başkenti. Montenegro eski Yugoslavya'yı oluşturan altı cumhuriyetten biri olarak bulunuyordu. Yugoslavya'nın parçalanmasından sonra yeniden Yugoslavya'ya bağlandı. Daha sonra ise 2003 yılında Sırbistan - Karadağ çatısı oluşturuldu. Montenegro yani Karadağ 2006'da bağımsız olma kararı aldı. 

KARADAĞ'DA GEZİLECEK YERLER

 Yukarıda bahsedildiği üzere Karadağ gezilecek yerleri birbirinden güzel noktalardan oluşuyor. Siz de önce başkente ulaşarak buradan güzel bir rota çizerek bu yerleri gezebilirsiniz. Gezdiğiniz yerlerde uğrayabileceğiniz tüm rotalar aşağıda verilmiştir. 

1-Karadağ Kotor 

Kotor dünya üzerindeki en eski orta çağ yerleşim birimlerinden birdir. Burada sayısız mimari orta çağ esintisini sonuna kadar yaşatmaktadır. Bu yüzden Kotor Eski Şehrini Yani Old Town denilen yeri gezerken bir tarihi yolculuğa çıktığınızı da unutmayın. Birbirinden güzel mimari eserlerin sahip olduğu bir de masmavi manzara bulunmaktadır. O da Adriyatik Denizi'nin masmavi suları ile birleşen Kotor Körfezidir. 

2-Karadağ Kotor Körfezi 

Kotor Körfezi Karadağ gezisinde gezilecek en güzel yerlerdendir. Burada sadece iki gününüz geçebilir. Dolu dolu bir tatil için sadece Kotor bile tercih edilebilinir. Eski Kotor bu körfezin karşısında kalmaktadır. Şehir çok eski zamanlarda surlar ile kapatılmış ve dış tehditlere karşı çok iyi korunmuştur. Bu surlardan şehir içine girilen kapılar bulunmaktadır. Kapılardan geçtiğinizde ise tarih kitabının da kapağını aralamış sayılırsınız. Masmavi berrak suları arkanızda bırakarak tarihi Kotor eski şehrine giriş yapabilirsiniz. 

Kotor Körfezihakkında detaylı bilgi almak için daha önce yazdığımız haberimizi okuyabilirsiniz. 

3-Kotor Sur İçi 

Kotor sur içinde birbirinden güzel gezilecek mekanlar yer alıyor. Bu yerlerde gezerken zamanda yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz dersek abartmış olmayız. Gittiğinizde anlayacağınız üzere burası en eski yapıların bulunduğu binlerce yıllık tarihi eserlerin sizi karşıladığı bir yer. İçerisinde Saat Kulesi, tarihi kiliseleri ve daha bir sürü yapı bulunuyor. Venediklerin elinde en güzel dönemini yaşayan Kotor onların da mimarisini sonuna kadar hissettiriyor. 

4-Kotor Kalesi 

Tarihi eserlerin içerisinden geçerek çıkacağınız ve Adriyatik denizi manzarasına hakim olabileceğiniz bir nokta Kotor Kalesi'dir. Diğer bir adı da San Giovanni Kalesi olan bu yere çıkmak için 1300 basamak çıkmanız gerekecektir. Ancak gözünüz korkmasın çünkü bu basamaklar eski yapıda olduğundan yüksek değil. Her adımda yeni bir manzara resmi sunana doğa ile dinlenerek kaleye tırmanabilirsiniz. 

Önerilen içerik;Kotor Kalesi'ne nasıl gidilir?

5-Sveti Stefan Adası ve Plajı 

İşte Adriyatik Denizi'nin en berrak sularının bulunduğu gidenin bir daha gitmek istediği doğa harikası değil adeta cennetten bir köşe olan Sveti Stefan Adası. Dünyaca ünlülerin de geldiği bu ada son zamanların en popüler noktası. Suyu ise cam kadar parlak ve temiz. Akvaryum gibi bir görünüme sahip olan suyuna ise yılın 7 ayı girmek mümkün. Sıcaklık burada her mevsimde yüksek. Kışın ise ılık bir hava hakim. Bu yüzden yılın 7 ayı bu denize girebilirsiniz. Güneşi ise size hep gülümser. 

Sveti Stefan adası'na giriş yapabilmek için buradaki otellerde konaklıyor olmanız şart. Bu yüzden buraya giremeyebilirsiniz. Ancak karşısında bulunan plajlarda ada manzarası eşliğinde de yüzebilirsiniz. Svteti Stefan adası Karadağ'da gezilecek yerler denildiğinde ilk sırada gelen en meşhur rotalardan biridir. 

Önerilen içerik;7 ay denize girilen Sveti Stefan nerede?

6-Budva Antik Plajı 

Adriyatik Denizi'nin muhteşem berraklığa sahip sularından yukarıda bahsetmiştik. Bu suların bulunduğu bir yer de Budva Antik Plajı. Plajın da antik olanı olur mu gibi bir tepki verseniz de orta çağ zamanından kalan ve ilk günkü özgünlüğünü koruyan sayılı plajlardan olan bu yer antik özelliğe sahip bir yer. Burada hiç bir yapıya oluşuma izin verilmemiş ve ilk günkü yapısında hala günümüzde de duruyor. 

7-Budva Kalesi 

'Karadağ'da gezilecek yerler nereler?' diye sorduğunuzda Budva bu yerlerden sadece biri olarak karşınıza çıkar. Aynı zamanda da birbirinden değerli tarihi yapıları ve doğal güzellikteki gezme noktaları ile Budva görülmeye değer nitelikte bir Karadağ şehridir. En eski yapıların bulunduğu ve günümüzde yine Kotor'da olduğu gibi UNESCO'nun koruması altında bulunan bir kent olma özelliğine de sahiptir. Birbirinden güzel gezi noktaları ile Budva Karadağ'da sizleri bekliyor. 

Budva Kalesi ise sizi Sveti Stefan adası manzarasına çıkartarak buradan bambaşka masalsı diyarlara sürükleyecek. 

Budva hakkında detaylı bilgi almak için daha öne yazdığımız 2500 yıllık geçmişe sahip Budva gezisiyazımızı okuyabilirsiniz. 

Bonus: Kral Plajı

 Karadağ'da gezilecek yerlerden biri de farklı bir ismi bulunan bu plajdır. Kral Plajı adından anlaşıldığı üzere zamanında sadece kralın kullandığı bir plajdı. Günümüzde herkes bu plajdan denize girebilir ve kralın yürüdüğü bu yoldan yürüyerek muhteşem Adriyatik Denizi ile buluşabilir. 

Karadağ gezisinde izlenecek rotalar bu şekilde birbirinden güzel noktalardan oluşuyor. Sadece tarihi yerler değil doğal güzellikleri de bir hayli fazla olan Karadağ Adriyatik Denizi'ne olan kıyısı ile bolca turist toplamayı başaran bir ülke. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizesiz olarak Karadağ'a seyahat edebilir ve bu güzel ülkenin bütün gezi rotalarını keşfedebilir. 

KARADAĞ GEZİSİ İÇİN NE KADAR SÜRE GEREKİR?

Karada her köşesinde ayrı bir güzellik saklayan bir ülke bu yüzden burada yukarıda saydığımız gezi yerlerini ziyaret etmek için ne kadar gününüz var ise ona göre bir plan oluşturabilirsiniz. 

1 gününüz var ise; Kotor Körfezi turu için yeterli olacak bir süredir. 

2 gününüz var ise; Kotor Körfezini biraz daha gezerek tarihi sur içine yolculuk yapabilirsiniz. Kotor Kalesi'ni de gezebilirsiniz.

3 gününüz var ise; Kotor Körfezi ve Budva yakın olduğundan bu iki yeri üçüncü günde de keşfedebilirsiniz. 

4 gününüz var ise ; Budva'yı keşfetmek için bir gün yeterli olacaktır.

5 gününüz var ise; Sveti Stefan Adası için bir gün ayırabilirseniz ayırın. Ancak dördüncü güne de sığabilecek yakın bir konumda bulunan bu yere bir gün rahat rahat doymak daha iyi bir fikirdir. 

KARADAĞ- MONTENEGRO'YA NASIL GİDİLİR?

Eğer pasaport sahibi iseniz vize almadan Karadağ'a yolculuk yapabilirsiniz.Balkanlar’da vizesiz gezilecek 5 ülkeden biri de Karadağ'dır. Ancak pasaportunuz yok ise Pasaport Nasıl Alınır?adlı haberimizi okuyabilirsiniz. 

Karadağ'da iki adet hava limanı bulunuyor. Bunlardan biri daha iç kesimlerde olan başkentte. Biri de Tivat'ta. Tivat turistik noktalara daha yakın ancak Türkiye'den direkt uçuş buraya bulunmuyor. Aktarma yaparak geçebilirsiniz. 

Başkent Podgorica‘ya direkt uçuşlar bulunuyor. Yolculuk 1,5 saat sürüyor. Buradan otobüs ile ya da kiralık araç ile Kotor'a geçebilirsiniz. 

KARADAĞ PAHALI MI?

Karadağ 2006 yılında bağımsızlığını kazanmış bür ülke. Bu yüzden olsa gerek Balkanların da en pahalı ülkesi denilebilir. Giden turistlerin yorum ise Avrupa ülkelerine göre ucuz ancak Balkan ülkelerine göre pahalı olduğu yönünde. 

Karadağ'da 1,5 litre su 0,6 Euro. Bu fiyat sadece marketler için geçerli. 

Ana yemek ise ortalama olarak 10 -15 Euro iki kişiyi doyuracak kadar büyük porsiyonlarda geliyor. 

Günlük kiralık ev tutacak kişiler günlük 50 Euro ödeyerek ev tutabilir. Burada konaklamak da mümkün. Manzaralı yerler de 100 Eurodan başlıyor. Oteller evlere göre daha pahalı. Siz bütçenize göre bir konaklama seçeneği tercih edebilirsiniz. 

Araba kiralamak ise günlük olarak 18 - 20 Euro limitli sigorta ile bu fiyata kiralayabilirsiniz. 

KARADAĞ'DA HANGİ DİL KONUŞULUYOR?

Genelde İngilizce iletişim kurmak mümkün. Ancak büyük bölüm Sırpça konuştuğu gibi İtalyanca konuşan kişileri de görebilirsiniz. Selamlaşmak için 'caio' kelimesini kullanan birden fazla insan görebilirsiniz. Yine de İngilizce iletişim kurabileceğiniz rahat bir konuşma yapabilirsiniz. 

KARADAĞ'DA NE YENİR?

Karadağ'da nereler gezilir bölümünden sonra gezinin en güzel tarafına geçelim. Karadağ'da ne yenir? Dünyayı Tadıyorum ekibi birbirinden güzel lezzetleri Karadağ'da tattı. Bu lezzetlere ait görüntüleri aşağıdan izleyebilir ve detaylı bilgiyi de haberimizin içerisinde bulabilirsiniz. İşte Karadağ lezzetleri. 

İspod Saca: Saçta et ve patatesin pişmesi ile yapılan bir Balkan yemeğidir. Balkanlar'da meşhur olduğu gibi Karadağ'da yenilecek yemekler denildiğinde de birinci sırada gelmektedir. Dana eti ya da kuzu, keçi etinden yapılan bu yemek kapaklı bir saçın içinde patates ile yapılır. kimi yerde havuç, soğan ve domates konulsa da Karadağ'da bu yemeği yapan yerler sadece patates ekliyorlar.  

Kaçamak: Karadağ meşhur yemekleri arasında yine bir lezzet bulunuyor ki herkesi kendisine hayran bırakıyor. İsmi ise bize hiç uzak değil. Kaçamak tamamen peynir ve patatesten yapılan bir Karadağ yemeği. 

Baklava: Bizim mutfağımızda bulunan baklavadan tamamen farklı yapılan Karadağ baklavası büyük dilimler halinde servis ediliyor. 

Gurmanska Pljeskavica: Köfte görünümünde olan bir et yemeğidir. En güzel hal ile Karadağ'da yemek mümkün. Ayrıca içerisine konulan peyniri de damağınızda kalan lezzeti gibi uzayıp gidiyor. 

Popeci: Karadağ'ın yöresel yemeği popeci üzeri yumurta kaplı ve içerisinde kaymak ve dana eti var. Kurtulmuş et dana eti olabileceği gibi domuz etin  de olabilir. Kızartılarak yapılan yemek en meşhur lezzetlerden. 

Karadağ Kahvaltı: Karadağ kahvaltısında olmazsa olmaz bizde olduğu gibi yumurtadır. Aynı zamanda da kızartma ürünler ve peynir de kahvaltı masasında yerini alır. 

Deniz Ürünleri: Karadağ'da deniz ürünleri Adriyatik Denizi'nin ılık sularından alınır. Taze ve lezzetlidir. Herkes için denizden çıkan canlılar daha çok tercih edilir. 

Ralovani: Peynirin içerisinde kaymak konularak sarılan bir yemektir. Çok lezzetlidir ve Karadağ kaymağı ile yapıldığında unutulmaz bir lezzet bırakır ağzınızda. 

Krep ve Simit: Karadağ'da bizim ülkemizden çok tanıdık bir lezzet sizi karşılayabilir. Simit bizim ülkemizde olduğu gibi Karadağ'da susamlı ama daha beyaz şekli ile satılıyor. 

Balık: Deniz ürünlerinin meşhur lezzetinden yukarıda bahsetmiştik. Bu lezzetler büyük ölçüde Adriyatik Denizin'den çıkan canlılardan elde ediliyor. Burada çiftlik balıkçılığı bulmak neredeyse imkansız. Bu yüzden de balık yiyenlerin damağında unutulmaz tatlar kalıyor. Karadağ'da balıklara limon sıkılmıyor. Çünkü balığın kokusunu ve lezzetini aldığını düşünüyorlar. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

Karadağ Gezilecek Yerler – En Güzel Yerler

Karadağ gezilecek yerler bakımından vizesiz Balkan ülkeleri arasındaki en turistik destinasyonlarından biri. Adriyatik Denizi kıyısında yer alan ülkede çok sayıda doğa harikası ve eşsiz tarihi eser bulunuyor. Montenegro olarak da anılan ülkede özellikle Kotor Körfezi ve Budva Old Town ülkede en çok ziyaret edilen yerler. Peki Montenegro Karadağ nerede, nasıl gidilir, en güzel şehirleri, plajları ve tatil yerleri hangileri, gece hayatı nasıl gibi konuların yanı sıra Balkan turu ve gezisi ile ilgili bilgiler bu gezi rehberi yazısında.

Kotor Old Town Vizesiz Balkan turu nasıl yapılır

Kotor Old Town – Vizesiz Balkan turu nasıl yapılır

Adriyatik kıyısında yer alan ve yeşil ile mavinin iç içe geçtiği bu şahane ülke, doğal güzellikleri ile insanı kendine aşık ediyor. Özellikle Budva Rivierası olarak adlandırılan sahil şeridinde eşsiz plajlar bulunuyor. Dikkat çekici plajları sayesinden dünyanın dört bir tarafından insan buraya gelip denizin keyfini çıkarıyor.

Karadağ Gezilecek Yerler

Vizesiz Balkan ülkeleri turu duraklarından olan Karadağ Montenegro doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi eserleri ile de çok popüler. Özellikle Orta Çağ dönemini yansıtan Budva Kotor şehirlerindeki Old Town, yerel dilde Stari Grad, mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ben Kotor Old Town’a hayran kaldım özellikle.

Ülkedeki bazı yerler UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunup koruma altında. Yani doğal güzellikleri, tarihi ve kültürü ile zengin bir ülke olup turizm konusunda da insanların ilgi odağı olmayı başarıyor. Ayrıca gece hayatıyla da beklentileri karşılayan Montenegro’yu eminim siz de fazlasıyla seveceksiniz.

Karadağ Tatil Turu ve Gezisi

Ülkenin en önemli cazibe merkezleri Budva, Sveti Stefan Adası ve Kotor Körfezi olarak gösteriliyor. Çoğu turist sadece bu 3 destinasyon için buraya seyahat ediyor dersek yanlış olmaz sanırım. Ama bölgede görülmesi gereken diğer yerler de var. Vaktiniz kalırsa aşağıdaki listede bulunan bütün noktaları mutlaka ziyaret edin derim.

Vizesiz ülkeler listesinde bulunan Karadağ’da gezilecek yerler oldukça fazla. Ama ülke küçük olduğu için çoğu yeri ister araba kiralayarak isterseniz de toplu taşımayla rahatlıkla keşfedebilirsiniz.  Neyse lafı fazla uzatmadan Montenegro nasıl bir ülke ve Karadağ gezilecek yerler listesine geçelim.

1- Budva

Karadağ’ın Miami olarak bilinin Budva ülkenin en popüler 2 kentinden biri. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan kent özellikle yaz aylarında tatilcilerin akınına uğruyor. Burayı özel yapan şeylerin başında Orta Çağ dönemindeki gibi eşsiz Old Town bölgesine sahip geliyor.

Vizesiz Balkan ülkeler Karadağ Budva gezilecek yerler

Vizesiz Balkan ülkeleri – Karadağ Budva gezilecek yerler blog

Karadağ tatil yerleri arasındaki Budva eşsiz plajları ile de ünlü. Deniz tatili veya turizmi yapmak isteyenlerin genelde ilk tercihi Budva oluyor. Adriyatik Denizi’nin masmavi ve tertemiz sularında yüzmek bu güzel kenti ayrıcalıklı yapıyor.

Budva’da nerede kalınır? En ucuz Budva otelleri hangileri?

Budva deniz turizminin yanı sıra eşsiz tarihi ile de ilgi odağı olmayı başarıyor. Yukarıda yazdığım gibi Old Town (Stari Grad) yani Eski Şehir bölgesi inanılmaz derecede güzel. Taş evlerin arasında daracık sokaklarda yürümek bile sizi zamanda yolculuk yaptırıp Orta Çağ’a götürüyor. Güneş battıktan sonra ise Budva gece hayatı ile eğlenmeye devam son gaz devam ediyorsunuz.

Budva gezilecek yerler bakımında oldukça zengin. Başlıca görülmesi gereken yerleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. Özellikle Sveti Stefan Adası’nı mutlaka görün. Ayrıca Budva Nerede, Nasıl Gidilir yazısını da mutlaka okuyun derim.

  •  Stari Grad (Old Town)
  • Citadel
  • Holy Trinity Kilisesi
  • Sveti Stefan Adası
  • Saint Sava Kilisesi (St Sava Church)
  • Santa Maria in Punta
  • Aziz Ivan Kilisesi (St Ivan Church)
  • Budva Şehir Müzesi
  • Sveti Nikola Adası
  • Dans Eden Kız Heykeli
  • Praskvica Manastırı
  • Podostrog Manastırı
  • Duljevo Manastırı

2- Kotor

Doğa harikası Kotor Körfezi’ne ev sahipliği yapan kent, Budva ile birlikte ülkenin en popüler noktası. Norveç fiyortlarını andıran manzarası insanı kendine aşık ediyor. O yüzden burada yapılacak ilk şey Kotor Kalesi’ne çıkıp efsane kuş bakışı şehir ve körfez manzarasını ölümsüzleştirmek.

Kotor Old Town bana göre Budva Old Town’dan daha görkemli. Çünkü daha büyük alana yayılmış ve evler bir tık daha yüksek. Bu Eski Şehir’de manasızca yürüyüp kaybolmak bile keyiflendiriyor insanı.

Karadağ şehirleri Kotor gezilecek yerler Turistik Balkan turu

Karadağ şehirleri Kotor gezilecek yerler – Turistik Balkan turu

Kotor’da nerede kalınır? En ucuz otel listesine bir bakın derim. Otel yerine ayrıca Airbnb adlı siteden de ev kiralayabilirsiniz.

Kotor Körfezi’na Cruise gemi turları uğruyor. İmkanınız varsa Karadağ gemi turları kapsamında Cruise’lar ile de buraya gelebilirsiniz. Kendinizi bir anda Norveç’te hissedip eşsiz bir deneyim elde edebilirsiniz. Ayrıca körfezde paddle board ve kano gibi etkinlikleri de deneyebilirsiniz.

Karadağ Kotor nerede? Montenegro’nun tarihi şehirlerinden Kotor ülkenin sahil kesiminde bulunuyor. Adriyatik Denizi’ne kıyısı bulunan şehir, Budva’ya 29, başkent Podgorica’ya ise 85 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Peki en güzel Karadağ tatil yerleri ve şehirleri arasında kabul edilen Kotor kentinde gezilecek yerler nereler?

  • Kotor Kalesi (John’s Castle) (Kotor Fortress)
  • Kotor Old Town (Stari Grad)
  • Kampana Kulesi
  • Kotor Katedrali
  • Sveti Luka Kilisesi
  • Saat Kulesi
  • St. Nikola Kilisesi
  • Pima Sarayı
  • Napolyon Tiyatrosu
  • Denizcilik Müzesi
  • Perast
  • Our Lady Of The Rock (Kayaların Leydisi)
  • Şehir dışında yer alsana Trabzon Sümela Manastırı’nı andıran Ostrog Manastırı’nı da ziyaret edin.

3- Perast

Perast oldukça küçük bir kasaba. Burada da eski yapılı taş evler ve tarihi kiliseler bulunuyor. Kotor Körfezi’ne Perast’ın bulunduğ konumdan da izlemek oldukça keyifli oluyor gerçekten. Açıklardaki Sveti Djordje ve Our Lady of The Rocks adalarını da tekne turları ile ziyaret edebilirsiniz. Our Lady of The Rocks adası aslında yapay bir ada. Üzerinde Meryem Ana’ya adanan şapel bulunan ada oldukça ilgi çekici.

Kotor Perast nerede Karadağ gezilecek yerler

Kotor Perast nerede, nasıl gidilir – Karadağ gezilecek yerler

Perast’ta hemen deniz kıyısında bir kaç restoran var. Sahil kenarında yapacağınız kısa bir yürüyüş sonrası bu restoranlarda birşey yiyip içerken eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kotor’a kadar gelmişken buraya da mutlaka uğrayın derim. Perast’ta konaklamak isterseniz Perast otelleri linkine tıklayarak rezervasyon yapabilirsiniz.

Karadağ turistik yerler arasındaki Perast, Kotor’a yaklaşık 15 dakika uzaklıkta bulunuyor. Kotor Old Town önündeki otobüs durağından minibüse binip bu şirin Orta Çağ köyüne gelebiliyorsunuz.

4- Risan

Perast’ı geçtikten sonra karşınıza çıkacak olan Risan kasabası, Kotor Körfezi’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Haliyle Karadağ’da gezilecek tarihi yerler nereler diye sorulduğunda cevaplardan birisi Risan oluyor.

Roma mozaikleri, St. Peter ve Paul Kilise (Church of St. Peter and Paul), Banya Manastırı ve Gabela Caddesi gibi yerler Karadağ Risan gezilecek yerler arasında bulunuyor. Kalabalık turist kafilelerinden kaçmak için çok sakin bir yer. Yani tam kafa dinlemelik yerlerden. Risan’da konaklamak için booking sitesi aracılığıyla internetten otel ayarlayabilirsiniz.

Risan Sokakları Balkanlar'daki tarihi yerler

Risan Sokakları – Balkanlar’daki tarihi yerler

Yurtdışında otel ayarlamanın püf noktaları nelerdir? En İyi Otel Rezervasyon Siteleri adlı yazıyı okuyun.

5- Tivat – Karadağ Gezilecek Yerler

Yugoslavya’dan ve ondan sonra Sırbistan’dan ayrılarak 2006’da bağımsızlık ilan eden Karadağ genelinde hayat standardı hemen hemen aynı seviyede. Ama Tivat’ta inşa edilen Porto Montenegro adlı lüks yat marinası kentin standartları bir hayli yükseltmiş.

Porto Montenegro hangi ülkede Karadağ Tivat gezilecek yerler

Porto Montenegro hangi ülkede – Karadağ Tivat gezilecek yerler

Ayrıca Tivat Uluslararası Havaalanı sayesinde daha fazla turist buraya uğramaya başlamış. Hatta Türk Hava Yolları’nın İstanbul – Tivat arası uçuşları bulunuyor. Vize istemeyen ülkelerden Karadağ’a nasıl gidilir diye merak ediyorsanız Tivat’a aktarmasız uçarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tivat gezilecek yerler listesinde Trg Sv. Roko Meydanı0 Buca-Lukovic Sarayı, Rönesans Yazlık Evi, Çiçek Adası (Ostrvo Cvijeća), Plavi Horizonti’nin kumsalları ve Sveti Marko Adası’ndaki eski Club Med barakaları bulunuyor. En güzel Karadağ şehirleri arasındaki Tivat’ta nerede kalınır diyorsanız bu linke göz atabilirsiniz.

6- Petrovac – Karadağ Gezilecek Yerler

Budva merkeze yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Petrovac, kalabalıktan ve şehir gürültüsünde kaçmak için ideal bir yer. Güzel kafeleri, restoranları ve plajları ile sakince kafa dinleyebilirsiniz. Huzurlu atmosferi bu güzel şehri özel yapıyor dersek yanlış olmaz.

En güzel Karadağ şehirleri arasında Petrovac’da Venedik Cumhuriyeti dönemine ait Castello Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Balkanlar’da nerede denize girilir diye sorarsanız yanıtlardan biri burası. Arabayla Balkan turu yapıyorsanız buraya da uğrayın derim. Petrovac’da konaklamak isterseniz otel listesine bir bakın derim.

Karadağ gezilecek yerler Petrovac nerede en güzel tatil beldeleri Adriyatik Denizi

Karadağ gezilecek yerler – Petrovac nerede – En güzel tatil beldeleri Adriyatik Denizi

7- Dobrota

Kotor’a gittiğiniz göreceksiniz ki her yer turist kaynıyor. Özellikle Balkan turları ile gelen ve topluca gezen turist kafileleri dikkat çekiyor. Dolayısıyla burada hiç yerli insan yok mu diye soruyor insan. İşte Karadağlı yerel insanlar Dobrota’da takılıyorlar.

Karadağ şehirleri Dobrota vizesiz ülkeler

Karadağ şehirleri Dobrota – Vizesiz ülkeler gezisi

Dobrota, İtalyan mimari özelliklerine sahip yapılarıyla dikkat çekiyor. Perast ve Kotor arasında kalan bu bölgede Kotor Körfezi’nin keyfini ayrıca çıkarabilirsiniz. Deniz kenarı boyunca yürüyüş yapabilir ve yol kenarındaki restoranlarda leziz Karadağ yemeklerini tadabilirsiniz.

Karadağ şehirleri arasında daha sakin bir bölge olan Dobrota’da aynı zamanda denize girme şansınız var. Sakinliği ve huzurlu atmosferi ile kalabalıktan uzak bir gece geçirmek için burada kalmayı düşenebilirsiniz.

8- Rose

Eski bir balıkçı kasabası olan Rose, aslında Karadağ turu yapanların pek uğrak bir noktası değil. Ama doğallığı, sakin yaşamı ile çok şirin bir yerleşim yeri.

Karadağlı insanlar buraya yazlıkları için geliyor. Onun haricinde 3-5 restoran dışında pek birşey yok. Ama kimselerin gitmediği yerleri keşfetme ruhuna sahipseniz buraya gelebilirsiniz. O yüzden arabayla vizesiz Balkan turu yapılıyorsanız bir kaç saatinizi Rose kasabasına ayırabilirsiniz.

Rose Karadağ Kotor çevresinde gezilecek denize girilecek turistik yerler

Rose Karadağ – Kotor çevresinde gezilecek ve denize girilecek turistik yerler

Size yol arkadaşı olup hayat kurtarak en iyi Seyahat Uygulamaları listesine göz atın.

9- Sveti Stefan Adası

Karadağ turistik yerler arasında en popüler destinasyonlardan olan Sveti Stefan Adası nerede? Sveti Stefan, Budva şehir merkezine arabayla yakaşık 15 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Ada, ülkenin en görkemli manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor.

Sveti Stefan Adası nerede nasıl gidilir Budva'da ne yapılır

Sveti Stefan Adası nerede, nasıl gidilir – Budva’da ne yapılır

Adada sert kayalıklar üzerine inşa edilen yapılar lüks otel zincirine ait. Dolayısıyla adaya ayak basabilmeniz için otel müşteri olmanız gerekiyor. Yani çok özel bir yer diyebiliriz. Otelin fiyatı tuzlu olsa da sevgiliyle gidilecek yerler listesine ekleyerek sevdiğinizle romantik ve unutulmaz bir tatil burada geçirebilirsiniz.

Budva tekne turu kapsamında ada etrafını görme şansınız bulunuyor. Ayrıca adaya doğru giderken sağda ve solda 2 tane plaj göreceksiniz. Burada hem denize girebilir hem de güneş banyosu yaparak bu eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

10- Podgorica – Karadağ Başkenti Gezilecek Yerler

Başkent Podgorica, Karadağ’a nasıl gidilir sorusunun yanıtlarından cevaplarından biri. Çünkü Türkiye’den direkt uçuşların olduğu ve uluslararası havalimanının bulunduğu kent. Haliyle ister istemez sizin de yolunuz büyük ihtimal ile buraya düşecektir.

Genelde turistler burada çok fazla vakit kaybetmeden hemen Budva ve Kotor Körfezi’ne geçiyor. Çünkü Karadağ başkenti Podgorica gezilecek yerler listesinde çok fazla birşey yok.

Cathedral of the Resurrection of Christ Podgorica Montenegro görülecek yerler

Cathedral of the Resurrection of Christ – Podgorica Montenegro görülecek yerler

Osmanlı İmparatorluğu’nun 400 yıl hüküm sürdüğü bu topraklarda tarihi yerler bulunuyor. Stara Varos adı verilen Eski Şehir bölgesine kimisi Türk Şehri diye anıyor. Osmanagic Camii, Saat Kulesi ve Osmanlı’dan kalma Ribnica Kalesi harabeleri başlıca görülecek yerlerden.

Ayrıca Milenyum Köprüsü, Ribnica Köprüsü, Hercegovacka Caddesi, Petrovic Sarayı, Aziz George Kilisesi, İsa’nın Dirilişi Katedrali (Cathedral of the Resurrection of Christ) ve Niagara Şelalesi şehirde gezilebilecek diğer noktalardan. Yani vaktiniz varsa 1 gününüzü buraya ayırabilirsiniz. Podgorica’da nerede kalınır diye kararsız kaldıysanız booking sitesinden otel listesine bir göz atabilirsiniz.

11- Lovcen Milli Parkı

Karadağ gezilecek yerler listesindeki Lovcen Milli Parkı, başkent Podgorica’nın yaklaşık 50 kilometre uzakta yer alıyor. Çetinje iline bağlı olan Lovcen Ulusal Parkı, Lovcen Dağı’nı kapsıyor. Hatta bu coğrafyanın deniz seviyesinden en yüksek yerini içine alıyor.

Lovcen Milli Parkı günbatımı Kotor Körfezi nerede hangi ülkede

Lovcen Milli Parkı günbatımı – Montenegro Kotor Körfezi nerede hangi ülkede

Fauna ve flora açısından zengin olan milli parkta 2000’den fazla bitki çeşidi olduğu söyleniyor. Haliyle doğa severlerin Karadağ turu sırasında ziyaret edebileceği güzel bir destinasyon.

1791 metre rakımlı milli park içerisinde ayrıca Karadağ prensi ve piskoposu II Peter‘in mozolesi bulunuyor. Mezar aslında Birinci Dünya Savaşı sırasında yıkılmış ama 1951 yılında tekrar inşa edilmiş.Mezar haricinde burada sizi eşsiz bir manzara karşılıyor. Hatta Kotor Körfezi ve İşkodra Gölü manzarasını bile buradan izleyebilirsiniz.

12- Çetinje (Çetine)

Karadağ şehirleri arasında Çetinje ülkenin eski başkenti. Ülkenin tarihi kentlerinden olan Çetinje’de yerleşim 15’inci yüzyılda başlamış. Eski kraliyet başkenti ülkenin kültürel özelliklerini yansıtan müzelere sahip. Zaten zamanın kültür ve eğitim merkezi olarak gösteriliyormuş.

Çetinje Manastırı gezi turu Karadağ gezilecek yerler

Turistik Çetinje Manastırı gezi turu – Karadağ gezilecek yerler

Karadağ Ulusal Müzesi nerede, nasıl gidilir? Çetinje kentinde yer alan müzede 4 bölüm ve 2 galeriden oluşuyor. Kültür gezisi yapmak isteyenler için müthiş bir müze.

Kültür ve müzeler şehri olarak anılan Çetinje’de Kral Nikola’nın Evi, Çetine Manastırı görülecek yerler arasında bulunuyor. Kotor’a giderken yol üstü buraya uğrayabilirsiniz. Eğer Çetinje’de konaklamak isterseniz kalınacak yer için booking uygulamasındaki otel listesine göz atın.

13- Ulcinj – Karadağ Gezilecek Yerler

Balkanlar’da denize girilecek yerlerden olan Ulcinj, Budva ve Kotor’dan sonra Karadağ ülkesinin en gözde tatil yerleri arasında gösteriliyor. Özellike deniz turizmi yönünden ülkenin yükselen yıldızı konumunda. Çok fazla Batılı turist gelmese de yerel insanlar ve Sırp turistler buraya ilgi gösteriyor.

Ulcinj Ülgün Karadağ'da denize nerede girilir

Ulcinj Ülgün – Karadağ’da denize nerede girilir

Okunuşu Ulçin olan kent, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde Ülgün diye geçiyor. Balkan Yarımadası’nın en eski yerleşim yerlerinden biri. Milattan Önce 4’üncü yüzyılda İliryalılar’ın başlattığı yaşam Roma, Bizans, Venedik ve Osmanlı Devleti ile devam etmiş. Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Uncinj kentinin nüfusunu ise çoğunlukla Arnavut Müslümanlardan oluşuyor.

Karadağ turistik şehirleri arasındaki Ulcinj gezilecek yerler listesinde nereler gezilir? Manajve Türbesi, Mala Plaza, Denizciler Camii, Ulcinj Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Kılıç Ali Paşa Camii ve Valdanos Koyu. Ulcinj nerede kalınır diye sorarsanız otel listesi bu linkte.

Ulcinj’i özel yapan şeylerden biri de ülkenin kitesurfing yani uçurtma sörfü merkezi olması. Yani Türkiye’de Gökova Körfezi‘nde bulunan Akyaka gibi burası da kitesurfing yapmak için elverişli plaja sahip.

14- Bar & Stari Bar

Karadağ turu sırasında ziyaret edebileceğiniz Bar kenti oldukça tarihi bir yer. Çünkü Osmanlı’nın bu şehirde yaklaşık 500 yıl hakimiyet altında tutmuş. Dolayısıyla Osmanlı’nın Balkanlar’daki tarih izlerini Bar’da görmek mümkün.

Karadağ şehirleri turistik yerler Bar

Karadağ şehirleri turistik yerler – Bar

Şehirde etnik bakımından çeşitlilik var. Hem protestanlat hem de Ortodokslar ağırlıklı olarak nüfusu oluşturuyor. Stari Bar denilen yani Tarihi Bar yolunuz düşerse ziyaret etmeye değer bir yer. Yani arabayla vizesiz Balkan turu yapıyorsanız uğrayabilirsiniz.

Ayrıca Schengen Vizesi‘ne sahipseniz buradan İtalya’nın Bari kentine feribot ile geçebilirsiniz. Bar’da kalınacak yer arayışındaysanız linke tıklayın.

15- Herceg Novi – Karadağ Gezilecek Yerler

Herceg Novi, Karadağ tatil yerleri ve listesindeki diğer bir destinasyon. Kotor Körfezi’nin (Boka Kotorska) Adriyatik Denizi’ne açıldığı noktada bulunan şehir görmeye değer yerlerden. Tabi Perast, Budva veya Kotor gibi olmasa da kendine has mimarisi ve eşsiz manzaralara sahip.

Burada tekne turlarıyla deniz keyfi yapabilirsiniz. Mamula Fortress, The Blue Cave gibi enterasan yerleri Herceg Novi tekne turları kapsamında ziyaret edebilirsiniz.

Herceg Novi Karadağ gezilecek yerler gezi rehberi

Herceg Novi – Karadağ gezilecek yerler gezi rehberi blog

Herceg Novi şehrinde ayrıca denize girebileceğiniz güzel plajlar bulunuyor. Zaten yerliler burası ‘yazlık kasaba’ diyorlar. Yani yazın gezilecek yerler arasında buraya gelen çok oluyor. Burada konaklamak isterseniz kalınacak yerler listesine bir bakın derim.

Tatil yapılacak yerlerden olan Karadağ Herceg Novi nerede nasıl gidilir? Kotor’dan hem tekne turlarıyla hem de otobüsle gelebilirsiniz. Bu güzel kent Hırvatistan sınırına yakın konumda bulunuyor. Çok girişli Schengen Vizeniz varsa hazır buraya kadar Hırvatistan’daki nam-ı değer King’s Landing yani Dubrovnik’e de uğrayın derim.

Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

16- Tara Nehri Kanyonu

Karadağ gezilecek turistik yerler arasındaki Tara Nehri, doğa severler ve maceraperestler için harika bir seçenek. Yemyeşil ormanlar arasından akıp giden Tara Nehri doğa sporları için muhteşem bir yer.

Özellikle Tara Nehri Kanyonu’nda rafting yapmak oldukça adrenalini yüksek bir aktivite. Karadağ tatil turu sırasında coşkun şekilde akan bu ırmakta rafting yaparak unutulmaz anılar yaşayabilirsiniz.

Tara Nehri Kanyonu Karadağ'da ne yapılır gezilecek yerler gezi rehberi

Tara Nehri Kanyonu – Karadağ’da ne yapılır – Gezilecek yerler gezi rehberi

Tara Nehri Kanyonu ayrıca dünyanın en derin kanyonları arasında yer alıyor. Dolayısıyla sırf bunun için bile Tara Nehri’ni gelip görmek lazım diye düşünüyorum.

Karadağ Tara Nehri Kanyonu, nerede nasıl gidilir? Kanyon Bosna-Hersek sınırı yakınlarında bulunuyor. Budva, Kotor, Herceg Novi gibi şehirlerden  günü birlik rehberli ve yemekli turlarla buraya gelebilirsiniz. Ayrıca getyourguide adlı güvenilir seyahat sitesini kullanarak internetten tur da alabilirsiniz.

17- Durmitor Milli Parkı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Durmitor Milli Parkı oldukça ünlü bir yer. UNESCO tarafından korunması da milli parkın popülaritesi daha da artırmış.

Durmitor National Park doğa severler için muhteşem etkinlikler vaat ediyor. Hiking, trekking, dağ yürüyüş parkuları, dağ tırmanışı ve rafting gibi doğa sporları bakımından dünyanın en iyi milli parklarından biri olarak nam salmış.

Durmitor Milli Parkı Siyah Göl Doğa harikası olan yerler

Durmitor Milli Parkı Siyah Göl (Black Lake) – Doğa harikası olan yerler

Bunun yanında buzul gölleri, fauna ve flora zenginliği ile dikkat çekiyor. Özellikle yerel dildeki çevirisi Crno Jezero olan Siyah Göl (Black Lake) en çok tanınan noktası. Milli park sınırları içerisinde deniz seviyesinden maksimum yükseklik yani rakım 1523 metreleri buluyor. Bu da sizlere muhteşem Dinar Alpleri dağ manzaları sunuyor. Dinar Alpleri demek meşhur Alp Dağları’nın Balkanlar’daki uzantısı demek.

Adeta görsel bir şölen vaat eden Karadağ tatil yerleri arasındaki Durmitor Milli Parkı tabiri caizse Insgramlık resim çekinecek yerlerden. Buraya günü birlik turlar ile gelebilirsiniz. Balkanlar’da kamp yapmak isterseniz Durmitor güzel bir seçenek olacaktır. Ayrıca milli parka en yakın yerleşim yeri olan Zabljak adlı şehirde de konaklayabilirsiniz.

18- Karadağ Plajları Gezilecek Yerler

Karadağ gezisi ve tatil turu surasında plajları da ziyaret ederek Adriyatik Denizi’nin eşsiz güzelliğini görebilirsiniz. Özellikle Budva Rivierası olarak anılan 35 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi deniz kum güneş keyfi yapmak için ideal. Ayrıca denize girilecek sakin yerler de bulunuyor.

Karadağ gezilecek yerler Denize nerede girilir Mogren Plajı Beach

Karadağ gezilecek yerler – Denize nerede girilir – Mogren Plajı Beach

Bunun yanında Bar ve Ulcinj gibi Karadağ şehirleri de hem deniz turizmi hem de gece hayatı bakımından tercih edilen yerlerden. Peki Güneydoğu Avrupa’nın tatil cenneti olan Karadağ’da nerede denize girilir ve en güzel plajlar hangileri?

  • Sveti Stefan Plajı: Budva’ya yaklaşık 15 km uzaklıkta.
  • Jaz Plajı: 3 kilometre uzunluğundaki plajın bir tarafı taşlık diğer tarafı kumsal.
  • Mogren Beach: En fazla turist çeken plajlardan.
  • Buljarica Plajı: Petrovac’daki plaj kafa dinlemelik bir yer ayrıca.
  • Bečići Plajı: Yeşil ve mavinin ahenkle dans ettiği noktalardan.
  • Lucice Plajı: El değmemiş bakir olan bir plaj olan Lucice Plajı zeytinlikler ve çam ağaçlarıyla çevrili bir şekilde ziyaretçilerini ağırlıyor.
  • Mala Plaza Plajı: Karadağ şehirleri arasındaki Ulcinj’de bulunan plaj ince beyaz kumsalı ile dikkat çekiyor.
  • Plavi Horizonti: Luštica Yarımadası’nda plaj mavi bayraklı bir plaj olup aileleyle gidilecek sahillerden.

19- İşkodra Gölü

Artık deniz turizmini kenara bırakıp iç bölgeleri keşfetme zamanı. İşkodra Gölü’ne adını vereken İşkodra şehri Arnavutluk sınırları içerisinde yer alıyor. Ancak sınırın diğer tarafı Karadağ gezilecek yerler listesinde olmayı hak edecek güzellikte.

İşkodra Gölü’nün en büyük özelliği Balkan Yarımadası’nın en büyük gölü olma unvanı taşımasıdır. Haritadan bakınca yunus balığını andıran göl ve çevresinde güzel vakit geçirebilirsiniz. Örneğin gölde kano ve tekne turları yapabilir, göl çevresinde doğa yürüyüş rotalarında güzelim doğayı keşfedebilirsiniz. Ayrıca yine göl çevresinde bisiklet kiralayarak eşsiz doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Karadağ turistik yerler arasındaki İşkodra Gölü nerede? Yukarıda da bahsettiğim gibi İşkodra Gölü (Lake Shkoder) Montenegro ve Arnavutluk sınırında bulunuyor. Buraya gelmek için Virpazar şehrine otobüs bileti alarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

İşkodra Gölü nerede nasıl gidilir Vize istemeyen ülkeler

İşkodra Gölü nerede, nasıl gidilir – Vize istemeyen ülkeler ve Balkan gezisi

20- Biogradska Gora

Orman gezisi yapmayı seviyorsanız Karadağ gezilecek yerler rotasına Biogradska Gora’yı ekleyebilirsiniz. Biogradska Gölü, Karadağ’ın Kolasin şehrinde bulunan ve güzel bir ormana sahip bir milli park.

Avrupa’nın el değmemiş bakir bakir ormanlardan biri olarak gösterilen Biogradska Gora gerçekten muhteşem bir doğaya sahip. Milli park sınırları içerisinde bulunan Biograd Gölü’nün kenarında da güzel vakit geçirerek temiz oksijen soluyabilirsiniz.

Karadağ Nerede

Karadağ nerede, nereye bağlı, hangi kıtada, Montenegro hangi ülkede gibi sorular çok soruluyor. Yerel dildeki adına Crna Gora olan Montenegro, Balkan Yarımadası’na bulunuyor. Tarihi ve şahane sahiliyle en güzel Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasında gösteriliyor.

Gerek yazın gerekse kışın Avrupa’da gezilecek yerler arasında gösterilen Montenegro’nun 5 tane ülkeye kara sınırı bulunuyor. Bunlar; Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova ve Arnavutluk. Eğer bu ülkelerden birindeyseniz rahatlıkla buraya gelebilirsiniz.

Karadağ gezilecek yerler nerede nasıl gidilir ne yapılır harita

Karadağ gezilecek yerler nerede, nasıl gidilir, ne yapılır – Balkan turu – Harita

Nasıl Gidilir?

Henüz Avrupa Birliği’ne girmemiş olan Karadağ’a Türkiye’den nasıl gidilir? İstanbul’dan Karadağ başkenti Podgorica’ya Türk Hava Yolları’nın aktarmasız uçuşları oluyor. Ayrıca Tivat Uluslararası Havaalanı’na da zaman zaman uçuşların düzenlendiği de oluyor. İstanbul – Podgorica arası en ucuz uçak bileti nasıl bulunur diye merak ediyorsanız bu yazıyı okuyun derim.

Karadağ gezilecek yerler listesindeki başkent Podgorica’ya İstanbul’dan yaklaşık 2 saat süren uçak yolculuğu ile varıyorsunuz. Havalimanı ise şehir merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İndikten sonra otobüs ve taksi seçenekleri ile şehir merkezine ulaşım mümkün. Ya da Karadağ’da araç kiralama alternatifini seçerek havaalanında araba ayarlayabilirsiniz.

En Ucuz Uçak Bileti Siteleri Hangileri?

Eğer hali hazırda Balkan turu yapıyorsanız otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs biletleri ve sefer saatleri için en doğru bilgileri terminallerden öğrenebilirsiniz. Ama rome2rio, getbybus ve balkanviator gibi siteler de bu konuda size fikir verebilir.

Ne Zaman Gidilir?

Balkan coğrafyası Türkiye’ye uzak olmadığı için bulduğunuz ilk fırsatta Karadağ tatil yerleri için plan yapabilirsiniz. Çünkü sadece 2 saat gibi kısa bir mesafede bulunuyor.

Ama ülkeyi tam anlamıyla gezip tadını doyasına çıkarmak için bence yaz aylarında ve Eylül Ekim gibi buraya gelmek daha uygun gibi. Her ne kadar yaz mevsimi yoğun sezon olsa da özellikle denizin keyfini güzelce çıkarabilirsiniz. Sanıyorum ki Eylül Ekim aylarında da denize girebileceğiniz elverişli hava durumu olacaktır.

Deniz turizmi yapmak birinci önceliğiniz değilse İlkbaharda gezilecek yerler rotalarına vizesiz olan bu güzel Karadağ Montenegro ülkesini ekleyebilirsiniz. Hem çok kalabalık olmayacaktır hem de yüksek sezon olmadığı fiyatlar bir tık daha ucuz olacaktır diye düşünüyorum. Bunun yanında Kurban ve Ramazan Bayramı gibi dini ve resmi bayramlarda da ucuz uçak bileti bulursanız kaçırmayın derim.

Karadağ Gece Hayatı – Gezilecek Yerler

Montenegro Karadağ, Sırbistan gece hayatı kadar olmasa geceleri hareketli olan tatil yerleri arasında gösteriliyor. O yüzden gerek otobüsle gerekse arabayla Balkan turu yaparken Karadağ gecelerini de deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Özellikle Budva gece hayatı bakımından ülkenin en gözde şehri. Budva geceleri Old Town bölgesinde daha hareketli ve canlı şekilde yaşanıyor. Atmosferi ve enerjisi yüksek olan Budva’da en azından bir gece kalarak bu sinerjiyi tecrüben edin derim.

Karadağ gece hayatı fiyatları Kotor Budva geceleri gezilecek yerler eğlence mekanları

Karadağ gece hayatı fiyatları – Kotor Budva geceleri gezilecek yerler & eğlence mekanları

Karadağ gece hayatı ile ilgili olarak yazdığım bu gezi rehberi blog yazısını mutlaka okumanızı öneririm. Özellikle Kotor ve Budva gecelerinde gidebileceğiniz barları, gece kulüplerini anlatmaya çalıştım. Bunun yanında Ulcinj ve Bar gibi şehirlerde de gece hayatının hareketli yaşandığı noktalardan.

Son Olarak Karadağ Gezilecek Yerler & Gezi Rehberi

Karadağ şehirleri gezisi, tatil turu ve gezilecek turistik tarihi yerler konularında anlatacaklarım burada sona eriyor. Özetle plajlar da dahil olmak üzere 20 farklı destinasyondan bahsetmeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.

Karadağ Avrupa Birliği’ne yakın zamanda girecek gibi. O zaman buraya seyahat etmek gibi vize almak gerekecek. Dolayısıyla şimdi sadece pasaportunuzla seyahat ederek bu güzel ülkeye keşfedebilirsiniz. Pasaportunuz yoksa Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır ve Pasaport Çeşitleri yazılarını okuyun derim. Ayrıca ilk kez yurtdışına çıkacaklar için güzel bir tatil yeri olacaktır diye düşünüyorum.

Karadağ para birimi nedir? Henüz Avrupa Birliği’ne girmemelerine rağmen kullandıkları para birimi Euro. O yüzden diğer Vizesiz Balkan ülkelerine göre bir tık daha pahalı diyebiliriz.

Balkan Yarımadası’na hazır gelmişken aşağıdaki vize istemeyen yerler hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Son olarak Bir Acayip Gezi Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın diyerek yazıya burada noktayı koyuyorum.

Vizesiz keşif noktası: Karadağ gezi rehberi


Podgorica

Karadağ’da gezilecek yerlerin başında başkent olan Podgorica, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri. Yıllarca farklı kültürlerin etkisinde kalan Karadağ’da, Podgorica bu kültür mozağini en iyi görebileceğiniz yerlerden. Saat Kulesi, Milenium Köprüsü, Nikola Heykeli, Osmanagic Camii, Doganjska Camii ve Ribnica Kalesi Podgorica’da gezilecek yerler arasında. Şehrin ortasından geçen Moraca ve Ribnica nehirleri kıyısında yürüyüş yapmak oldukça keyifli.


Budva

Karadağ gezi rehberimize Karadağ’ın Miami’si olarak anılan Budva ile devam ediyoruz. Budva, ülkede deniz turizminin en yaygın olduğu yerlerden. Budva, uzun sahillerinin yanı sıra, tarihi dokusu ve hareketli gece hayatıyla birçok turistin gözdesi. Eski ve yeni şehir olarak iki kısımdan oluşan Budva’da eski şehrin tarihi 2500 yıl öncesine uzanıyor. Karadağ Budva’da gezilecek yerlerin başında eski bir balıkçı köyü olan Stevi Stefan geliyor. Uzun bir süreliğinde özel bir işletme tarafından kiralanan Stevi Stefan bölgesi, bu otelde konaklamadığınız sürece deniz tatili için konuklara kapalı. Bölgenin kuzey ve güneyindeki plajlar ise tüm misafirlere hâlâ açık. Sveti Nikola Adası, The Citadel, Santa Marija Kilisesi, St. Sava Kilisesi ve marina Budva’da gezilecek diğer yerler. Budva’ya 40 km. uzaklıkta bulunan, hem tarihi hem de doğal güzellikleri barındıran Bar kasabasını gezebilirsiniz. Petrovac ve Tara Kanyonu da Budva’ya gelmişken ortalama 1,5 saatlik bir yolculuk sonrası gezebileceğiniz yerler arasında.


Kotor

Karadağ’da gezilecek yerler bol derken ciddiydik! Burada, Budva kadar deniz turizmiyle adından bahsettiren bir diğer yer ise Kotor. Dağların ve koyların arasında yer alan Kotor, Adriyatik Denizi’nin en meşhur kıyılarına sahip. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Kotor’da gezilecek yerler arasında Tara Nehri, Avusturya-Macaristan Ormanları, Kotor Körfezi, Kotor Sarayı, Eski Kotor Hapishanesi, Marika Kilisesi, Sveti Trifun Katedrali, Perast Kasabası, Kotor Kalesi ve Maritime Müzesi yer alıyor.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası