evde doğal dudak peelingi / Evde Dudak Peelingi Yapımı | Saç Bakım Güzellik

Evde Doğal Dudak Peelingi

evde doğal dudak peelingi

Evde dudak peelingi nasıl yapılır?

12 Ekim  PazartesiPaylaş : 
Evde dudak peelingi nasıl yapılır?

Dudaklarımız gün boyu tüm yaşantımıza eşlik ediyor. Bu arda da hislerimize, tepkilerimize, ruh hallerimize ayak uyduruyor. Dış etkenlere maruz kalıyor ama hiç durmadan işlevini sürdürmeye devam ediyor. Aslında kurumak, çatlamak dudaklarımız için kaçınılmaz.

Derimiz sıcak ve soğuktan etkilenir. Çok fazla yıkanmak onun nem dengesini etkiler. Fazla dokunulmak yıpratır. Cildimizde tüm bunlarla en fazla karşılaşan yer elbette dudaklarımız. Sıcak ya da soğuk şeyler içiyoruz. Sürekli olarak ıslatıyoruz. Isırıyoruz. Üzerine kurutucu rujlar sürüyoruz. Peçetelerle, ıslak mendillerle siliyoruz ve daha bir sürü şey.

Tabii ki en önemlisi de onlardan hep güzel ve sağlıklı görünmelerini bekliyoruz. Peki bu nasıl olabilir? Biraz dudak peelingi ve biraz nemlendirici dudaklarımızı güzelleştirmeye yeter. Duygularınızın en güzel temsilcisi dudaklarımız için basit çözümler önereceğiz.

Şeker peelingi nasıl yapılır?

En basit olanla başlayalım. Bir çay kaşığı toz şeker ve birkaç damla balı bir küçük çay tabağında karıştırın. Dudaklarınıza parmağınızla yayın ve dairesel hareketlerle ovun. dakika devam edin. Ilık suyla durulayın ve nemlendirici sürün.

Şeker ve zeytinyağı peelingi nasıl yapılır?

Bir çay kaşığı şeker, bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Aynı şekilde parmağınızla dudaklarınıza yayın ve dairesel hareketlerle ovun. dakika boyunca ovaladıktan sonra ılık suyla durulayın. Üzerine nemlendirici sürün.

Şekerli hindistancevizi yağlı dudak peelingi nasıl yapılır?

Bir tatlı kaşığı toz şeker ve bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını güzelce karıştırın. Elde ettiginiz karışımla dudaklarınızı dakika ovalayın. Ardından ılık suyla temizleyerek dudaklarınıza nemlendirici sürün.

Kahve telvesi peelingi nasıl yapılır?

Bir çay kaşığı kahve telvesi ile bir çay kaşığı bal ve birkaç damla zeytinyağını güzelce karıştırın. Dudaklarınıza yedirin ve bir güzel ovalayın. Sonrasında ılık suyla yıkayın ve nemlendirici uygulayın.

Kivi peelingi nasıl yapılır?

Bir kaşık kiviyi ezin. İçine bir kaşık da şeker ilave edin ve dudaklarınıza bu karışımı uygulayın. Dairesel hareketlerle dakika ovun ve ılık suyla durulayın. Üzerine bir nemlendirici uygulayın.

Peeling işlemleri cildi soyucu ve fazlasıyla arındırıcı bir işlemdir. Bu yüzden dudaklarımız peelingden sonra gerilir ve kuruyabilir. Dudakların kaybettiği nemi geri kazanması ve iyileşmenin, yenilenmenin hızlı olması için ardından mutlaka bir nemlendirici kullanmak gerekir. Dudaklara uygun bir krem ya da bir dudak balmı uygulayabilirsiniz.

Peelingi uygulama esnasında parmaklariniz yerine yumuşak uçlu bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Evde yaptığınız peeling karışımını dudaklarınıza sürdükten sonra dış fırçasını nazikçe dudaklariniza sürterek etkin bir peeling sonucu elde edersiniz.

Peeling işlemi doğası gereği zaten uygulandığı bölgede emilimi artırır. Kullanılan malzeme tenimize daha kolay nüfuz eder hale gelir. Konu dudaklarımız olduğunda bu konu daha da önem kazanıyor. Çünkü kullandığımız ürün ağız yoluyla yığılmaya çok müsait bir bölge. Bu yüzden dudak peelingini hem ekonomik hem doğal hem de basit ve etkili şekilde evinizde yapmanızı öneririz. Üstelik bu kadar kolay!

 

Çekici dudaklara kavuşmak için ev yapımı en iyi 7 dudak peelingi tarifi

Dudak peelingleri kozmetikçilerden temin edilebileceği gibi evde bulunan kivi, bal, kahve gibi malzemeler ile de yapılabilir. İşte pürüzsüz, pembe, çekici dudaklara kavuşmak için ev yapımı dudak peelingi tarifleri:

EVDE DUDAK PEELİNGİ NASIL YAPILIR?

Kuru ve çatlamış dudaklar güzelliğe gölge düşürür. Dudak peelingi dudaklardaki hasarları onarır, yeni dudak hücreleri oluşmasını uyarır, güzel dudaklara kavuşmaya yardımcı olur. Evde dudak peelingi nasıl yapabilirim? Diyenlere işte en güzel ve en kolay tarifler:

ŞEKERLİ DUDAK PEELİNGİ

Şeker mutfaklarımızın baş tacı bir besindir. Şekerin en önemli özelliği ise etkili bir peeling malzemesi olmasıdır. Şeker ile peeling yaparak dudağınıza evde doğal peeling uygulayabilirsiniz.

  1. 1 tatlı kaşığa bala yarım çay kaşığı toz şeker katın. Bu karışımı dudaklarınıza uygulayın ve dakika boyunca nazikçe ovalayın. Suyla yıkayın, ardından dudak kreminizle nemlendirin.
  2. Alternatif olarak, 1 çay kaşığı şeker, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede birleştirin ve iyice karıştırın. Dudaklarınıza sürün. Nazikçe birkaç dakika masaj yapın. Daha sonra suyla durulayın. Bu ev yapımı şekerli dudak peelinglerinden birini haftada bir veya iki kez kullanın.

BAL İLE DUDAK PEELİNGİ

Bal; glikoz, protein amino asitler, vitaminler, enzimler ve diğer mineraller açısından zengin içeriği ile dudaklar için en faydalı doğal maske malzemesidir. Bu doğal nemlendirici sadece dudaklarınıza nem vermekle kalmaz, peeling özelliği ile dudaklarınızı ölü hücrelerden arındırır.

  1. Yarımşar tatlı kaşığı bal, Hindistancevizi yağı ve şekeri bir kapta karıştırın. Dilerseniz karışıma 1 yemek kaşığı pirinç unu da ekleyin ve macun haline getirin.
  2. Bu karışımı dudaklarınıza sürün.
  3. Dudaklarınızı dakika boyunca dairesel hareketlerle nazikçe ovun.
  4. Su ile durulayın.

KAHVELİ DUDAK PEELİNG

Kahve en etkili dudak peelingi malzemesidir. E vitamini içeriği ile dudaklardaki serbest radikalleri yok eder, dudakları nemlendirir, canlandırır, dudaklarda biriken ölü hücreleri giderir.

  1. Eczaneden satın alabileceğiniz 1 yemek kaşığı E vitamini yağını yarım yemek kaşığı öğütülmüş kahve tozuyla karıştırarak dudak peelingini hazırlayın.
  2. Tüm dudaklarınıza sürün.
  3. Dudaklarınızı birkaç dakika nazikçe ovalayın. Ardından suyla durulayın.

DENİZ TUZU İLE DUDAK PEELİNGİ

Aktarlardan satın alabileceğiniz granül deniz tuzu parçacıkları dudaklardaki ölü deri hücrelerini yok edecektir. Deniz tuzu, çatlamış dudaklarınızın daha hızlı iyileşmesini yardımcı olan, hücre yenilenmesini uyarabilen sodyum, kalsiyum, potasyum ve diğer cilt besleyici minerallerle doludur.

Ayrıca deniz tuzu, dudaklara nemi hapsederek, dudağınıza yumuşaklık ve hacim kazandırır.

  1. 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve ½ yemek kaşığı zeytinyağı ve gül suyunu bir kapta karıştırın.
  2. Bu karışım ile birkaç dakika boyunca dairesel hareketlerle dudaklarınıza nazikçe ovalayın.
  3. Daha sonra suyla dudaklarınızı yıkayın.

SUSAM YAĞI İLE DUDAK PEELİNGİ

Susam yağı dudak peelingi olarak kullanabileceğiniz bir diğer bakım ürünüdür. Linoleik asit açısından zengin olan susam yağı, dudaklardaki nemi artırarak, dudaklara yumuşaklık verir, çatlakları onarır. Cilt hücrelerine derinlemesine ederek muhteşem dudaklara kavuşmaya yardımcı olur.

Ayrıca susam yağı, yüksek antioksidan içeriği ile serbest radikallerin aktivitesini nötralize eder, dudakların kurumasını, çatlamasını önler.

  1. 1 çay kaşığı vazelin, 1 tatlı kaşığı susam yağı ve 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırıp dudaklarınıza sürün. Nazikçe masaj yaparak 5 dk bekleyin. Daha sonra dudaklarınızı suyla yıkayın.

GÜL İLE DUDAK PEELİNG

En sevilen çiçeklerden olan gül ile doğal dudak peelingi yapabilirsiniz. Gülün yatıştırıcı, serinletici ve nemlendirici özellikleri kuru ve çatlamış dudaklar için oldukça faydalıdır. Gül ayrıca dudaklarınıza doğal bir pembe renk te katar.

  1. 1 yemek kaşığı gülü havanda ezin, içerisine 1 tatlı kaşığı süt kreması veya yoğurdun kaymağını katın. 
  2. İyice karıştırın ve bu macunu dudaklarınıza uygulayın.
  3. 5 dakika bekleyin, ardından yumuşak kıllı bir diş fırçası veya sadece parmaklarınızı kullanarak nazikçe ovalayın.
  4. Dudaklarınızı suyla durulayın.
  5. Bu yöntemi haftada 2 kez tekrarlayın.

KİVİ İLE DUDAK PEELİNGİ

Kivi, dudaklarınız için etkili bir dudak peelingidir. C vitamini ve polifenoller olmak üzere mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Dudakları besler, kuruluğu giderir, dudaklarda biriken ölü hücreleri temizler.

  1. 1 yemek kaşığı kiviyi kaseye alın, çatalla ezip püre haline getirin.
  2. İçine 1 yemek kaşığı şeker ve zeytinyağını ekleyin.
  3. İyice karıştırın ve dudaklarınıza uygulayın.
  4. 5 dk. bekleyip suyla durulayın. Ardından dudaklarınıza nemlendirici sürün.
  5. Pürüzsüz, pembe dudaklara sahip olmak için bu dudak peelingini haftada bir veya iki kez kullanın.

&#;ekici dudaklara kavuşmak i&#;in evde 5 adımlı dudak bakımı

Dudağınızdaki ölü hücreleri arındırdıktan sonra onu dolgunlaştırmak ve dudak yapınızdaki hücreleri aktif hale getirmek için etken yağlarla bakım yapın.

Bal; glikoz, protein amino asitler, vitaminler, enzimler ve diğer mineraller açısından zengin içeriği ile dudaklar için en faydalı doğal maske malzemesidir. Bu doğal maske, dudaklarınızı derinlemesine besler ve daha dolgun pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Okaliptus ve karabiber yağı bölgedeki hücreleri uyarır ve dudaklarınızdaki kan akışını aktive eder. Bu da dudağınızın derinden beslenmesini sağlar.

Bal, dudaklarınıza nem vermekle kalmaz, peeling özelliği ile dudaklarınızı ölü hücrelerden arındırır.

  • Yarım çay kaşığı bal
  • Karabiber yağı
  • Tarçın yağı
  • Okaliptus yağı

Birer damla yağı bir bal ile karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza sürün.

Dudaklarınızı dakika boyunca dairesel hareketlerle nazikçe ovun.

Su ile durulayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası