oruçta baş ağrısı neden olur / Oruçluyken baş ağrısı ilaçsız nasıl geçer?

Oruçta Baş Ağrısı Neden Olur

oruçta baş ağrısı neden olur

Oruçluyken artan baş ağrısı için ne yapılmalı? Baş ağrısını önleyen besinler nelerdir?

Oruçluyken artan baş ağrısı için ne yapılmalı? Baş ağrısını önleyen besinler nelerdir?

Ramazan ayında yaşanan en sık rahatsızlıklardan biri baş ağrısıdır. Tüm vücudun yaşamsal fonksiyonlarını olumsuz etkileyen baş ağrısı uzun süreli tutulan oruçta yaşandığında ise şiddeti biraz daha fazla hissedilir. Çünkü herhangi bir ilaç ya da besin tüketilemez. Oruçluyken artan baş ağrısı için ne yapılmalı? Baş ağrısı ağrısını önleyen besinler nelerdir?

Ramazan ayında vücudun yaklaşık 11 aylık beslenme ve uyku düzeni aniden değişir. Aslında vücudun dinlenme süreci olan Ramazan ayında sağlıksız beslenme ve yeterince uyku alınmadığında ortaya çeşitli sağlık sorunları çıkabilir. Bunlardan biri de baş ağrısıdır. Açlık ve susuzluk sürecine alışmaya çalışan sinir sistemi ani gerilmelerle vücutta kasılmalara yol açar. Özellikle çalışanlarda bu durum daha sık görülür. Erken saatte başlayan mesai ve uzun süreli çalışma temposu bu riski artırır. Ancak bu sorunun önüne geçilebilir. Oruç süresinde herhangi ilaç ya da besin alınmadan bu durum önlenebilir. 

Oruç tutarken nasıl enerjik olunur? Vücudun enerjisini yükselten besinlerİLİŞKİLİ HABEROruç tutarken nasıl enerjik olunur? Vücudun enerjisini yükselten besinler

ORUÇLUYKEN ARTAN BAŞ AĞRISI İÇİN NE YAPMALI? 

  • Değişin vücut ısısı sinüs yollarının kasılmasına yol açar. Buna uzun süreli susuzlukta eklenince baş ağırsı ortaya çıkar. Ancak bu durum yaşanmadan her saat başı temiz hava alarak ortalama 13 dakika boyunca temiz havada dinlenmek bu durumun yaşanmasının önüne geçer.

temiz hava almak baş ağrısını azaltır

temiz hava almak baş ağrısını azaltır

  • Açlık ya da susuzluğun etkisiyle vücut enerji depolarına yönelirken sinir sisteminde kitlenmeler oluşur. Bu da kan akışını olumsuz etkiler. Beyne yeteri kan gitmediğinde özellikle ön loblarında ağırlar oluşur. Yaşanan bu sorun kişinin kafasını kaldırmaması durumuna getirir. En basit yoluysa soğuk komprestir. Soğuk su torbası ya da buz kütleleri ya alın kısmına ya da enseye konulabilir. Ani soğuk etkisiyle kan akışında değişim meydana gelir. Bununla beraber belli bir müddet uzanmakta da fayda var.

soğuk su torbası baş ağrısına iyi gelir

soğuk su torbası baş ağrısına iyi gelir

  • Nane ve çay ağacı yağı da baş ağrısı için oldukça etkilidir. Kan akışı noktaları olan ayak ve el bilekleri bunun yanı sıra enseye bu yağlardan masaj yaparak sürün. Aşırıya kaçamadan bir kaç dakika bu yağları da koklayabilirsiniz. Güçlü çözelti maddeleri içerdiğinden koku sayesinde alınan etkide sinirler uyarılır. Dolaşım kolaylaşır. 

Ramazanda mide hastaları ne yapmalı? Ramazanda mide hastaları neler tüketmeli?İLİŞKİLİ HABERRamazanda mide hastaları ne yapmalı? Ramazanda mide hastaları neler tüketmeli?

baş ağrısına iyi gelen nane ve çay ağacı yağıdır

baş ağrısına iyi gelen nane ve çay ağacı yağıdır

  • Özellikle öğlen saatlerinde ortalama yarım saat 1 saat uyumakta baş ağrısını dindirebilir. 

kahve baş ağrısının yaşanmasını önler

kahve baş ağrısının yaşanmasını önler

BAŞ AĞRISINI ÖNLEYEN BESİNLER NELERDİR?

Migren ve sinüzite bağlı gelişebilecek baş ağrısı için mutlaka uzmanların tavsiye ettiği doğrultuda ilaçlar alınmalı bunun yanı sıra oruçluyken baş ağrısının yaşanmaması için iftar ve sahur arasın ayrıca sahurda bazı besinler tüketilmeli. Örneğin iftar ve sahur arasında baş ağrısı şikayetini azaltmak için şekersiz bir Türk kahvesi ya da limonlu çay içiniz. Sahurda yoğurt ve peynir gibi besinler tüketin. Karbonhidratın fazla olduğu besinlerden kesinlikle uzak durun. Özellikle poğaça, patates kızarması Sahurda bol bol limonlu yeşillik tüketin. İftar ve Sahur arası 2,5 litrelik su tüketimine dikkat edin. Bunun yanı sıra elma veya elma çayı da tercih edebilir.

Oru&#;luyken baş ağrısı ila&#;sız nasıl ge&#;er?

Haberin Devamı

. Gerilim ağrılarında nefes ve gevşeme egzersizlerinin yanı sıra dikkati dağıtma egzersizleri de uygulanabilir. Dikkati dağıtma egzersizleri; müzik dinleme veya kişinin kendisini rahatlattığını önceden bildiği herhangi bir şeyle uğraşması şeklinde gerçekleştirilebilir.

. Oruçlu kişiler, baş ağrısı sırasında lokal soğuk uygulamaları (soğuk jel bantları) değerlendirebilir. Bu uygulamalar hastanın rahatlamasını sağlayacaktır.

. Oruçlu iken karşılaşılabilecek stres, kaslarda sertleşmeye, boyun ağrısına, ilerleyen süreçte de baş ağrısına çevirebilir. Böyle durumlarda boynu ve omzu hareket ettirerek ufak egzersizler yapmak sorunu çözmeye yardımcı olacaktır.

. Vücudunuzda, baş ağrısı sırasında baskı uygulayarak ağrıyı sonlandırabileceğiniz noktalar bulunur. Bu nokta başparmak ve işaret parmağı arasında kalan eklemlerdir. Buradaki eklemlere yuvarlak hareketlerle masaj uygulamak, oruçluyken ağrıyı geçirmede etkili olabilir.

Haberin Devamı

. Uygun bir kalemi çok fazla güç uygulamamak şartıyla dişlerinizin arasında sıkıştırabilirsiniz. Alt çenenin serbest kalması ağrıyı hafifletebilir.

. Toplumumuzda, yastığa ve yakaya damlatılacak lavanta veya limon yağlarının baş ağrısını geçirmede etki sahibi olduğu gibi bir bilgi hakimdir. Fakat bu gibi aromaterapi özellikteki yağların etkisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Kullanımı denenebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası