masalistanbul kitabının özeti / Masal İstanbul Yazılı Sınav Testini Online Çöz - Online Kitap Testleri

Masalistanbul Kitabının Özeti

masalistanbul kitabının özeti

sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.

İstanbul Bir Masaldı

KİTABIN ADI  İstanbul Bir Masaldı
KİTABIN YAZARI  Mario LEVİ

KİTABIN ÖZETİ :

Birinci bölüm diyebileceğimiz bölümde yazar kitapta geçen kendisine özgü kavramların anlamlarını tasvirler yaparak yine kendisine özgü biçimde açıklıyor. Bu arada yazar kavramları açıklarken kendi ruh dünyasının portrelerini çiziyor. Kitaptaki masalların ya da hikayelerin (kimi zaman masal,kimi zaman hikaye olarak kullanıyor)nasıl okunabileceği ve kimlerin ne neler bulabileceğinden bahsediyor. Daha sonra “Sığırcıklar” başlığı adı altında geçmişe fotoğraflarla yolculuk yapıyor. O , fotoğrafların anımsattığı hadiseler üzerine yorumlar yaparak yeni kavramlar etrafında dönmeye ve o kavramların açmaya çalışıyor. Bu kısımlar en çok fotoğraflar ve o fotoğrafların çağrıştırdığı hüzün üzerinde duruyor.

İkinci bölümde ise yazar hikayelerde geçen kişileri, kahramanları okura kısaca önemli özelliklerini ve ruhi portrelerini bir fotoğraf karesine sığdırmaya çalışarak takdim ediyor. Tiyatroların sonunda rolleri oynayan oyuncuların takdim edildiği gibi. Yalnız burada bir fark var; bu takdim sonda değil başta yapılmış. Herhalde okuyucuların dikkatini çekmek, hikayeleri daha kolay anlamasını sağlamak için yapmış. Hikayeler ilerledikçe bu bölüm yerine oturuyor. Anlam kazanıyor.

Üçüncü bölümde ise yazar anlatmak istediği hikayelere ve masallara yani kitabın esasını oluşturacak olan kısımlara geçiyor. Hikayelerine bir ölüm töreninden başlayan yazar; bu törende bulunan insanların ve odada bulunan çeşitli eşyaların çağrıştırdığı hatıralardan yola çıkıyor ve gitgide hikayeler girift bir hale geliyor. Başlangıçta kullanılan imgeler ve onların çağrışımları okur için ilk anda bir şey ifade etmiyor. Ancak ilerledikçe hikayeler açıldıkça, hikayeler derinleştikçe anlam kazanıyor. Hikayeler başka hikayeleri doğuruyor. Başka bir ifadeyle hikaye içinde hikaye tarzıyla yazılmış hikayeler, masallar sizi karşılıyor. Yazar başladığı hikayedeki kahramanın hayatını anlatırken, o kahramanın hikayesini bitirmeden onun tanıştığı ve hikayede karşısına çıkan diğer kahramanın, ikinci kahramanın hikayesine başlıyor. Ancak yazar ikinci kahramanın hayatındaki insanların hikayelerine de giriyor. Böylece birinci kahramanın, birinci şahsiyetin hayatındaki insanların, diğer insanların hayat hikayelerini anlatarak birinci şahsiyetin davranışlarının temeline inmeye çalışarak davranışların göründüğü gibi anlamsız olmadığını kanıtlamaya çalışıyor. Ancak bu durum hayat içinde hayat şeklinde olduğundan bir kişinin hikayesine sayfalarca sonra tekrar dönebiliyor. Hikayeler şahısların kahramanların önemine göre başka alt hikayeleri doğuruyor. Aslında anlatılan bir hikaye iç içe girmiş bir çok hikayelerden meydana geliyor. Bu da hikayeleri girift, karmaşık bir hale sokuyor. Çünkü asıl merak edilen konuya sayfalarca sonra geri dönüyor. Hikayeler, yeni doğan hikayeler genellikle ölüm anlarından, ya da ölüm törenlerinden başlayarak devam ediyor. Hikayelerde hüzün ağır basmakta, tamamlanmamış hayatlar yarıda kalmış aşklar bununla birlikte devam ettirilmeye çalışılan yaşantılar hikayelere yön vermektedir.

Dördüncü bölüm ise; yazarın sevgi üzerine yazdığı bir sonuç bölümüyle sonuçlandırılıyor. Yazar bu bölümde yalnızlıktan ve ilişkilerde örülen duvarlardan bahsediyor. Herkesin günün birinde bir yerlerde yitirdiği sanısına kapıldığı, hayatı bir biçimde sürdürme adına parçalarını, kırıntılarını toplamaya çalıştığı bir hikayesi olacağına, istenmemiş hep yabancı kalınmış insanlarla yıllar boyunca yaşamak, sevilmemiş, sevilememiş okullarda okumak ya da bir türlü benimsenememiş mesleklerde, uzun günleri geceleri, bizleri bir yerlerde beklediğine, bekleyeceğine inanılan uğraşların hayaliyle yaşanılan bir sürgünden bahsederek yine de sevgi ve ümitle yeni hikayelerin başlayabileceğinden ya da bir yerde hayallerin gerçekleşeceğinden bahsediyor. Kim bilir belki ölümden sonra

Sonuç olarak yazar hayatın hep sürprizlerle ve beklenmedik olaylarla dolu olduğunu, beklentilerin, isteklerin bir şekilde engelleneceğinden, insan ilişkilerinde atılacak adımların önceden belirlenemeyeceğinden, gönül serüveni beklenmedik limanlar ve fırtınalarla değişik anlamlar kazanabileceğini her gülen, her mutluluğun göründüğü gibi olmadığını vurgulamaktadır.

Hikayelerdeki olaylar konu ve sonuç bakımından birbirine benzemektedir. Başlangıçta mutlu başlayan ilişkiler işler herhangi bir nedenle bozuluyor. Neticede hayal kırıklıkları, umutsuzluklar, umutsuzca bekleyişler, içine kapanmalar Buna rağmen fenomeni mutlu görünen ilişkiler ve bu tatsız sıkıcı ilişkiler içinde ölümü bekleyişler. Kitaptaki hikayeleri okurken okuyucu bu seferki ilişki nasıl bir hüzünle ve ölümle bitecek diye meraklanıyor.

Kitap dil bakımından sade diyebileceğimiz bir niteliktedir. Yazarın kendi ürettiği ya da kendisinin yeniden anlam yüklediği kelimeler de bulunmaktadır. Ancak yazar kitabın başında bu kavramların neyi ifade ettiğini belirtiyor. Cümleler oldukça uzun. Hikayelerin özellikleri cümlelere de yansımış. Tamamlanmamış, bitmemiş cümlelere oldukça yer verilmiştir. Cümlelerde yoğun bir şekilde kelime tekrarları var. Bazen sayfalarca tasvirler, ruhi portreler karşımıza çıkmaktadır.

Kitap insana moral verici bir yapıda değil. Daha çok insanı hüzünlendiren ve biraz da karamsarlaştıran bir havası var. Okuyucuya verdiği mesaj hiçbir davranış, hiçbir görüntü, fotoğraflardaki gülümsemeler göründüğü gibi değildir. O görüntüler, her şeye rağmen devam ettirmek zorunda olduğumuz hayatın görüntüleridir. Zaten bundan başka çaremiz de yoktur.

Masalistanbul 3 - Kardeş Şehirler Kapısı

Öne Çıkan Bilgiler
Bu Ürünle Birlikte Alınanlar Pakete Git

sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.

İstanbul Bir Masaldı - Mario Levi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İstanbul Bir Masaldı kimin eseri? İstanbul Bir Masaldı kitabının yazarı kimdir? İstanbul Bir Masaldı konusu ve anafikri nedir? İstanbul Bir Masaldı kitabı ne anlatıyor? İstanbul Bir Masaldı PDF indirme linki var mı? İstanbul Bir Masaldı kitabının yazarı Mario Levi kimdir? İşte İstanbul Bir Masaldı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar:Mario Levi

Editör: Ece Erdoğuş

Tasarımcı: Füsun T. Elmasoğlu

Yayın Evi: Everest Yayınları

İSBN:

Sayfa Sayısı:

İstanbul Bir Masaldı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir masal İstanbul’un masalı.

Göçlerin izinde kendini aramanın, yitirmenin, yeniden doğurmanın masalı

Yüz yıllık bir masal. Yüz yıllık bir serüven.

Türk edebiyatının klasikleri arasında yer alan ve otuz üç dilde yayımlanan İstanbul Bir Masaldı'da, kaybolan yüzlerin, seslerin, ayak izlerinin kaderinde saklı bir tarihten sesleniyor Mario Levi.

Bütün göçlerin en acıklısına, ruh göçlerine dokunuyor

O unutulmaz İstanbul masalı, şimdi yeniden, bir daha, bir daha, bir daha başlıyor

İstanbul Bir Masaldı Alıntıları - Sözleri

  • 'İyi' bir insana giden yol, birçoğumuz için çok kirlendi artık sanırım.
  • Zamanla, birçok insanı ölümlerimiz için affetmeyi öğreniyor, dahası isteyebiliyorduk ya.
  • Dinlemeyi, gerçekten dinlemeyi bilebilmek seafoodplus.infoeyi ve anlamak için ,o çabayı göze alabilmek ..
  • "Allah hepinizin cezasını versin !"diye yazdım .
  • "Eksilmeler, sizin eksilmeleriniz ,oyun,herkesin oyunuydu ..
  • Yalnızlığını sevmeye, yalnızlığı içinde bir başka insanı bulmaya da başlamıştı ama galiba aynı zamanda.
  • bir sigara yakabilirim ..
  • Bugünlerde hepimizde bir keyifsizlik var .
  • "Biz daha ölmedik çorbacı. ..
  • Farklılığın bedelini ödemek kimin için kolay oldu ki?
  • Bakışlarıyla konuşuyordu, bakışlarıyla, karşısındaki insanda nasıl bir insan saklandığını görüyor gibiydi sanki.
  • onun dilinden herkes anlayamazdı ..
  • Bilenler bu sözcüğün ne anlama geldiğini bilirmiş zaten ..
  • Ama bir rüyanın büyüsüne kapılan, daha da önemlisi kapıldığı rüyaya tüm yüreğiyle inanan bir insana, yolunun hüsranlarla dolu bir geriye dönüşe de açık olabileceğini söyleyemezsiniz ki.

İstanbul Bir Masaldı İncelemesi - Şahsi Yorumlar

okuyamadiğim Okuyamadiğim, okumaya cok ugrastigim, yer yer tekrar denemeye calistigim bi kitap fakat up uzun cumleler arasinda kayboldum kitap boyumu aşti, okuyamadimsorun bende mi onda mi tartişilirama okumaya devam (ALBATROS)

kelimeler serisi : ) evet bu kitabı anlatmak için ilk söylenecek şey bu sanırım. noktasız cümleler , yoğun bir anlatım , akıcı olmayan hatta yorucu ve boğucu bir dil. İstanbul bu kadar zor anlatılabilirdi heralde. ben bitirmek için çok çaba sarfettim ve bittiğinde "noldu ?" diye etrafıma bakındım : ) yazarın okuduğum ilk kitabı oldu ve açıkçası başka hangi kitapları var onlarada şans vereyim diye düşünmedim. uzun cümlelerden ,uzun anlatımlardam hoşlananlar kesinlikle okumalı. ama benim gibi noktasız cümleler sizi yoruyorsa uzaktan bakın : ) eğlenceli okumalar: ) (ik06)

Okurken çok zorlandığım bir kitap, çok çabaladım ama bitiremedim , sanırım akıcı ve anlaşılır dille yazılmış kitaplara çok alışmışım, bir Ahmet Ümit gibi , bir Livaneli gibi başladığı gibi biten hikayelerden sonra zorlayıcıydı… (Kitapkurdu ışık)

İstanbul Bir Masaldı PDF indirme linki var mı?

Mario Levi - İstanbul Bir Masaldı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İstanbul Bir Masaldı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Mario Levi Kimdir?

Mario Levi, yılında dünyaya geldi. ’te Saint Michel Lisesi’nden, yılında, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. İlk yazıları “Şalom” gazetesinde yayımlandı. Bu yazılarını daha sonra “Cumhuriyet”, “Stüdyo İmge”, “Milliyet Sanat”, “Gösteri”, “Argos”, “Gergedan”, “Varlık” gibi yayın organlarındaki yazıları seafoodplus.infoımlanan ilk kitabı “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam” () adını taşır. Bu kitap üniversiteyi bitirme tezinin romanlaştırılmış şeklidir. İlk hikâye kitabı “Bir Şehre Gidememek” ise yılında yayımlanır. Otobiyografik özellikler taşıyan bu kitap, yazarın hem aşkları, hem de çocukluk ve ilkgençlik yıllarıyla hesaplaşması gibidir. Kitap o yılın Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanır. yılında yayımlanan ikinci hikâye kitabı “Madam Floridis Dönmeyebilir”de İstanbul’un azınlık çevrelerine ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanlarına yer verir. yılında “En Güzel Aşk Hikâyemiz” adını taşıyan ilk romanı yayımlanır. Sonra araya uzun bir sessizlik girer. “İstanbul Bir Masaldı” adındaki hacimli romanı yılında yayımlanır. Bu kitap da yirmili yıllar ile seksenli yıllar arasında İstanbul’da yaşamış bir Yahudi ailesinin hikâyesidir. Şehrin öteki azınlıklarından kahramanlar bu hikâyede de görünür. Mario Levi, yazarlığın yanı sıra, Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi işler de yapmıştır. Halen Yeditepe Üniversitesi’nde ders vermeye devam etmektedir. Ayrıca yazı atölyelerinde, bu yola gönül vermiş insanlara Yazı Yaratımı dersleri de vermektedir.

Mario Levi Kitapları - Eserleri

  • Bir Şehre Gidememek
  • Bu Oyunda Gitmek Vardı
  • İstanbul Bir Masaldı
  • Yanlış Tercihler Mahallesi
  • Madam Floridis Dönmeyebilir
  • Karanlık Çökerken Neredeydiniz
  • Lunapark Kapandı
  • Size Pandispanya Yaptım
  • Bir Cümlelik Aşklar
  • İçimdeki İstanbul Fotoğrafları
  • En Güzel Aşk Hikayemiz
  • Bir Cuma Rüzgarı Kadıköy
  • Bir Yaz Yağmuruydu
  • İstanbul Öyküleri
  • Bu Salı ve Her Salı Şişli
  • Bir Yalnız Adam: Jacques Brel
  • O Pazartesi Eminönü
  • Pazarın Yalnızları Beyoğlu

Mario Levi Alıntıları - Sözleri

  • Farklılığın bedelini ödemek kimin için kolay oldu ki? (İstanbul Bir Masaldı)
  • Sevilecek değil, İstanbul aşık olunacak bir varlıktır. İstanbul ile bizimkisi eski bir kara sevda ve ihanet meselesidir. (İstanbul Öyküleri)
  • Hayatımızda yer etmiş hiçbir acıyı, hiç kimseyi öldüremeyiz aslında Sadece zamanla onları bir yere koymayı öğreniriz. (Lunapark Kapandı)
  • 'İyi' bir insana giden yol, birçoğumuz için çok kirlendi artık sanırım. (İstanbul Bir Masaldı)
  • Sözler bir mirastır. Duygular da. Onlardan geriye kalan nefesler de. (Bu Oyunda Gitmek Vardı)
  • “Cehennem” sadece “başkaları” değildi, içine düştüğümüz hayattı da çoğu kez… (Karanlık Çökerken Neredeydiniz)
  • Kendi küçük tarihimde kelimelerden ve ket vurmalardan örülmüş bir duvarı bir şekilde aşmaya çalışıyorum anlayacağınız. (Madam Floridis Dönmeyebilir)
  • Bugünlerde hepimizde bir keyifsizlik var . (İstanbul Bir Masaldı)
  • Ancak her hüsran, her çıkmaz, kendince bir yaratıcılığı besler. Her yoksunluk, her yenilgi ve eksiklik aslında bir kapıyı açar. (Bir Yaz Yağmuruydu)
  • Bir yalnızın Bir başka yalnızın yalnızlığına Hiçbir zaman tahammülü olmadı. (Bir Yaz Yağmuruydu)
  • "Sarmadımsa da belden, geçmedim bu emelden Bir haziran maceradır, onu aldılar elden Başkasına yar oldu, eller bahtiyar oldu Gönlüm hep baştan viran bir diyar oldu" (İçimdeki İstanbul Fotoğrafları)
  • "Nerede yaşıyorsunuz?" "Benim her yere taşıyabildiğim bir bavulum var." (Bir Cümlelik Aşklar)
  • Sevdiğiniz insana neden kavuşamıyorsunuz ki ?.. (Bir Yaz Yağmuruydu)
  • "Geceler soğuk, geceler dingin ve yapayalnızdı. Bir gece rüzgârı çıkardı, dalgalardan eser, sazlıklardan eserdi kimileyin. Kış geceleriydi. Eve tutsak, yerleşikliğe tutsak ilişkilerdi yaşadıkları." (Bir Yalnız Adam: Jacques Brel)
  • İnsan en çok kaybettiklerine kazanıyordu galiba. Gerçek öğrenmeler, gerçek bedelleri gerektiriyordu. (İçimdeki İstanbul Fotoğrafları)
  • Yağmur, o şiirlerdeki gibi, sadece hüznü mü anlatır, dile getirir ?.. (Bir Yaz Yağmuruydu)
  • İnsan hiçbir yere yalnız gidemiyor, hüsranları ve ayrılıkları da hep beraber götürüyor. (Bir Şehre Gidememek)
  • Bir zorunlu suskunluğun ya da daha doğru bir söyleyişle gerçekleştirilemeyen bir rüyanın hikâyesi de diyebilirdiniz buna, bekleyişlerden, kendini ve yankısını aramalardan örülü yılların sessiz, pişmanlıkları bol anlatımı da. (Madam Floridis Dönmeyebilir)
  • Doğruyu çoğu kez yanlışlardan geçerek bulmuyor muyduk? (Karanlık Çökerken Neredeydiniz)
  • Çünkü insanın hakikatleri daha iyi görmesi birilerinden tokat yemesine de bağlıydı. (Bu Oyunda Gitmek Vardı)

© Tüm Hakları Saklıdır.
Sitedeki içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. seafoodplus.info ile bir bağlantı kurulamaz, site sorumlu değildir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir