rendelenmiş elma buzlukta nasıl saklanır / Fazla elma nasil saklanir? – funduszeue.info

Rendelenmiş Elma Buzlukta Nasıl Saklanır

rendelenmiş elma buzlukta nasıl saklanır

Elma Buzlukta ( Derin Dondurucuda) Nasıl Saklanır? Resimli Anlatım

1.Yöntem

* Su dolu bir kapta elmaları güzelce yıkayın, en sonda çeşmenin altına tutup kirden, zirai ilaçtan arındırın.

* Elmanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve resimdeki gibi dilimleyin.

* Elmaların kararmasını önlemek için, yarım tatlı kaşığı mg C vitamini ile 3 yemek kaşığı suyu karıştırın, fırça ile elmalara sürün. (Cvitamini ilacını eczaneden temin edebilirsiniz.)

* C vitamini yoksa limon suyu ile normal su karışımını kullanmanız da olur.

* Parşömen kağıdına elma dilimlerini yerleştirin ve saat buzlukta dondurun.

* Elma dilimleri tek bir katmanda olmalı ve birbirlerine temas etmediğinden emin olun.

* Donan elma dilimlerini buzdolabı poşetlerine veya buzluk kabına koyun.

* Poşete etiket yapıştırıp tarih atın. ay arası elmalar buzlukta kalabilirler.

2. Yöntem

* 8 bardak suya 1 yemek kaşığı tuz atıp karıştırın, tuz suyun içinde erimiş olmalı.

* Dilimlediğiniz elmaları bu suya batırın, dk bekleyin.

* Süzgeçle süzün, elmaları buzdolabı poşetlerine koyun.

* Elmalar üst üste değil, genişlemesine koyulmalı, böylece daha kolay çözülürler.

*  ay buzlukta kalabilir.


3.Yöntem

* Elmayı bütün halde de buzlukta saklayabilirsiniz.

* Bunun için elmayı yıkayın, peçeteyle veya havluyla kurulayın, kararmasını engellemek için limonlu su ile normal suyu karıştırıp, fırçayla elmanın üzerine sürün.

* Buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın, 6 ay saklayabilirsiniz.

Elma Diyeti İle 2 Günde 2 Kilo Verdiren Süper Diyet Listesi Tıklayınız

Elmanın Zararları Nelerdir Ve Elma Gaz Yaparmı? Tıklayınız

Kabuklu Ve Yaş Ceviz Nasıl Saklanır? Resimli Anlatım Tıklayınız

Sucuk Nasıl Saklanır? Taze Ve Yaş Sucuk Kurutma Önerileri Tıklayınız

Brokoli Buzlukta Nasıl Saklanır? Resimli Anlatım Tıklayınız

Pişmiş Ve Pişmemiş Börek Nasıl Saklanır? Börek Saklama Yöntemleri Tıklayınız

Domates Nasıl Saklanır? 7 Pratik Yöntem Resimli Anlatım

Ispanak Buzlukta Nasıl Saklanır? 3 Pratik Yöntem Resimli Anlatım Tıklayınız

 

funduszeue.info

  • Cankurtaranlar
  • İçindekiler

    Fazla elma nasıl saklanır?

    &#; Elmalarınızı meyve raflarında ya da düz kutularda saklayın.

    1. -Elmanızı buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Elmaları yıkayıp soyun.
    2. Elmaları fırın kağıdının üzerine yerleştirip saat buzlukta dondurun.
    3. Daha sonra donan elmaları buzdolabı poşetine doldurup buzlukta ay saklayabilirsiniz.
    4. ETİKETLER.

    Elmanın çürümemesi için ne yapmalı?

    &#; Elmaları meyve rafları veya kutularda saklayabilirsiniz. Kutuların içine talaş ile doldurunuz. &#; Elmaları saklarken hasarlı,ezik olmadığına dikkat ediniz. &#; Sapı olmayan elmalar çabuk çürüyeceği için onları saklamak yerine tüketmeyi deneyiniz.

    Evde kışlık elma nasıl saklanır?

    Elmaların çabuk kurumasını engellemek için kutular delikli filmle kaplanabilir. Ya da alternatif olarak elmalarınızı delikli polietilen torbalarda saklayabilirsiniz. Polietilen torbalar etilen salgılanmasını azaltarak meyvelerinizi uzun süre saklayabilmenizi sağlayacaktır.

    Patates Soğan aynı yerde saklanır mı?

    Patatesleri soğan ve sarımsak gibi farklı sebzelerle bir arada saklamayın. Patateslerinizin daha uzun süre sağlıklı kalmasını istiyorsanız onları soğan ya da sarımsaklarla aynı kutunun içinde ya da yan yana kutularda saklamamalısınız. Çünkü bu, onların olgunlaşma süresinin hızlanmasına sebep olacaktır.

    Elma püresi buzlukta saklanır mı?

    İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

    Elma depoda nasıl saklanır?

    İçin 5 ila 12 ay gibi bir süre boyunca 0˚Cile 3˚C sıcaklıkta % nem oranında saklanır diyebiliriz. Ancak elmaların iri olanları depolamaya dayanıklı değildir. Küçük olanları ise ekonomik değildir. Bu nedenle 55 ile 75mm çapında olan elmalar muhafaza edilmelidir.

    Kışlık elma ne zaman toplanır?

    Elmanın hasat zamanı, meyve kabuğunun sertliği, ve elmanın daldan kopma durumuna göre Eylül ve Ekim aylarında türüne göre hasat edilmektedir. Sonbaharın girmesiyle beraber, Eylül ayında hasat edilen elma, Ekim- Kasım aylarında pazar tezgahlarında ve marketlerin meyve reyonlarında yerini alır.

    Patates soğan yan yana konur mu?

    Soğan az miktarda etilen üretse de patates soğanın kokusundan bozulmaya meyillidir. Bütün meyve ve sebzeleri muzlardan uzak tutun. Herhangi biriyle yan yana olması çabuk bozulmasına sebep olacak. Olgunlaşana kadar dışarıda sakladıktan sonra korumak için buzdolabına koyun.

    Kuru soğan ve patates buzdolabında saklanır mı?

    Eğer uzun bir süre boyunca saklamak istiyorsanız evinizin serin ve güneş görmeyen yerlerinde saklayın. Buzdolabı ortamı +4 derece olduğu için patateslere uygun değildir. Patatesleri saklamak için sepet ya da çuval tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir.

    Elma püresi derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Derin Dondurucuda Elma Rendesi Tarifi Nasıl Yapılır? İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

    Elma artık ekmeğin &#;zerine s&#;r&#;l&#;p yenebilecek

    3

    İnsanlara, sabah kahvaltısı, ara öğünler, öğle ve akşam yemeklerinde tüketebileceği ürünleri hazırladıklarını vurgulayan Başkan Şengöl, "Amacımız bir tane daha fazla elmayı sağlıklı besin olarak tercih edenlere sunmak. Annemizin, ninemizin yaptığı usullerle bu maddeleri üretiyoruz. Koruyucu ürünlerden usananların bizi tercih edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

    4

    Eğirdir’de ayva tatlısına rakip elma tatlısı da yaptıklarını aktaran Başkan Şengöl, şöyle konuştu: "Yiyenler çok memnun. Elma tatlısında elma, elma suyu konsantresi ve limon tuzu, bunun dışında hiçbir koruyucu madde ve şeker yok. Sade yenebildiği gibi fındık, fıstık, ceviz, badem ve tahinle yenilebiliyor. Mevsimine göre dondurma veya camız kaymağıyla mükemmel tüketimi var. Elma tatlısının dışında elma çorbası var. ‘Elmanın çorbası olur mu hiç’ deniyor. Yiyenler çok memnun, turşusunu yaptık, herkes memnun. Sirkesini yaptık, her yeme içme uzmanının tavsiye ettiği bir ürün. Elmanın pekmezini yaptık. Cipsini yapmak düşüncesindeyiz. Anadolu’nun pek çok yerinde pestil olarak bilinen ürün var. Kayısıdan, erikten, şeftaliden yapılıyordu. Biz bu ürünü elmadan elde ettik. Sonuç olarak aklımıza ne geliyorsa, mümkün olduğu kadar elmayı, yerel ürünleri pişmiş olarak sofralarda tatlı, salata, çorba ve et yemeklerinin veya sebze yemeklerinin içinde tüketmeyi düşünüyoruz. Kendimiz ürettiğimize göre tüketimini de sağlamamız lazım. O bakımdan iyi bir iş yaptığımıza inanıyoruz" diye konuştu

    Yaz Sebzelerini Kışa Saklama Yöntemleri

    TAZELİĞİNİ KORUYAN YAZ BESİNLERİ VE KIŞ MEVSİMİ
    Balkonlarda tüten salçalık domates kokuları bizlere sonbaharın geldiğini hatırlattı. Hemen her evde yaz sebze ve meyvelerinden kışa tüketim sağlayabilmek adına hazırlıklar başladı. Taze meyve ve sebze tüketim tercihimiz nedeniyle mevsimi olmayan ama onlarsız da yemeklerin tadı tuzu olmayan gıdaları dondurucuda nasıl ve ne kadar saklayalım, özellikle çalışan kadınlar için ne yemek pişirelim derdi olmadan tazeliğini koruyabilen donmuş gıdalar ve dondurucuya konulmaması gereken gıdaları biraz ele alalım. Öncelikle dondurucuya konulmaması gereken gıdaları inceleyelim:
    Yüksek yağlı krema, kremşanti ve şekerli kremalar dondurulabilirken, süt ürünleri dondurucuda kaldığında sulu kıvama geçtiğinden maalesef günlük tüketime uygundur.
    Patates püresini ay kadar dondurabilirken, çiğ patates kararma yapacağı için maalesef dondurucuda saklanmamalıdır.
    Donduğunda genişleyip kabuğunu kıracağı için yumurtalar da dondurulamayacak besinler arasındadır.
    Konserveler dondurulursa içindeki sıvı genleşir ve patlama yaşanabilir bu nedenle serin ve kuru bölgede depolanması daha doğrudur.
    Kıvırcık, salatalık ve turp gibi sulu sebzeler eridiğinde çürümüşçesine yumuşar ve lezzeti gider bu nedenle dondurulmaya uygun değillerdir.
    Sıcak yiyecekler asla dondurucuya konulmaz. Dondurucunun derecesini arttıracağı için bakteri üremesine neden olur bu nedenle yiyecekler önce soğutulmalı sonra depolanmalıdır.
    Köfte yaparken kullandığımız bayat ekmek kırıntıları da dondurucu için uygun besin değildir. Dondurucudan çıkarıldıklarında ıslanır ve hamurlaşır.
    Erimiş gıdalar asla yeniden dondurulmamalıdır.
    Dondurulan krem peynirin de yapısı bozulur sertleşerek pütürlü bir hal alır bu nedenle dondurulmaya uygun değildirler.
    Pişmiş makarna ve pilav dondurulup çözdürüldüğünde lapa haline geldiğinden dolmalarda dondurucu için uygun besin değillerdir.
    Dondurulan ürünler tekrar dondurulamayacağından, tek kullanımlık paketleme yapmanız gerekir.
    KIRMIZI ET, yeni kesildiyse buzdolabında bir gün dinlendirilmeli ancak kasaptan alındıysa hemen dondurulabilir. ay dondurucuda kalabilir.
    TAVUK ETİ GİBİ KÜMES HAYVANLARI, 1 gece buzdolabında bekletilip ay kadar dondurucuda dondurulabilir.
    BALIKLAR, organları temizlendikten sonra kuyruklarından tutulup baş aşağı buzlu duya daldırılır etrafı buz tabakası ile kaplanır bu şekilde (glaze) ay dondrucuda kalabilir.
    SUCUK, PASTIRMA gibi şarküteri ürünleri vakumlanıp ay dondurucuda bırakılabilir.
    ÇEKİRDEKLİ MEYVELER, öncelikle çekirdeklerinden ayrılmalıdır. Uz, şeftali ve kavun kabuksuz vaziyette ve dilimlenmiş dondurulmalı, elma, armut gibi hızla kararan meyveler ise dondurmadan önce üzerine şeker dökülüp öyle dondurulmalıdır. Meyveler dondurulmadan önce limonlu veya şekerli suya daldırılırsa dondurucudaki ömrü ay kadardır.
    PATLICAN, FASÜLYE, BARBUNYA gibi sebzeler 3 dk haşlanıp soğuk suya daldırılıp dondurucuda ay kadar muhafaza edilebilir. Ayrıca patlıcanları pişirmek için yuvarlak keserek tost makinasında yakmadan kızartabilirsiniz yağsız bir şekilde.
    KAPYA BİBER, ortadan ikiye kesilip çekirdeklieri temizlenir kabuklu kısmı yukarı gelecek şekilde çok az miktar zeytinyağı sürülerek fırında iyice pişirilir. Henüz sıcakken kilitli poşete konur ve yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra poşetten çıkarılıp kabukları soyulur ve soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine konup dondurucuya kaldırılır.
    SAKIZ KABAĞI, rendelenmiş veya küp küp doğranmış kabaklar 2 dk kaynamış suya ardından buzlu suya daldırılır. Buzdolabı poşetlerine tek yemeklik olarak paketlenir.
    BAMYA, domatesler doğranır ve poşetin dibine konur ardından bamyakalr yıkanır ayıklarnı içine 2 damla limon konulan kaynar suya atılarak 3 dk kaynatılır sonra soğuk suya tekrar atılır ve domateslerin üzerine yerleştirilerek dondurucuya konur.
    BEZELYELER, çiğ olarak da poşetlenebilir ancak önceden haşlamak ve soğumaya bırakıp öyle poşetlemek kışın dolaptan çıkarıp kullanırken daha pratik ve hızlı olacaktır.
    DOMATES, rendelenmiş bir şekilde de poşeleyip dondurucuya koyabileceğiniz gibi kapya biber sarımsak ve az miktar yağ ile kaynatıp sos haline getirip de kavanozlarda buzdolabında saklayabilirsiniz. Veya rendelenmiş domatesleri kavanoza koyup bulaşık makinasının en yüksek sıcaklığında yıkama yaptırabilirsiniz. Hem vakumlanmış hem pişmiş olur.
    Dondurmadan önce sebzelerin haşlanma süreleri:
    Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suyun içine atın ve kağıt havlular yardımıyla kuruttuktan sonra derin dondurucuya yerleştirin.
    Lahana (doğranmış): dakika
    Havuç: dakika arası
    Karnabahar, kereviz, biberler: 3 dakika
    Mısır: dakika
    Patlıcan: 4 dakika
    Yeşil fasulye: dakika
    Soğan, ıspanak: 2 dakika
    Bezelye: dakika
    Kabak: 1 dakika

    Donmuş besinler, oda sıcaklığında veya suyun altında çözdürülmemeli, buzdolabında bekletilerek çözdürülmelidir.
    Tüm bunların önlemini alsak da buzdolabına yerleştirme düzenimiz maalesef tazeliği etkileyen faktördür. Buzdolabı düzenine de yakından bakalım:
    Buzdolaplarının en soğuk bölümü buzluğa en yakın rafıdır; en sıcak kısmı ise buzluğa en uzak bölmesi. Her rafın sıcaklık değeri farklı olduğundan yiyecekler bu duruma uygun şekilde yerleştirilmelidir.
    En riskli ve hassas yiyecekleri en soğuk rafa yerleştirin. Özellikle bozulmaya en yatkın yiyeceklerden yumurta, süt ve süt ürünleri, et, tavuk, balık ve yumurta burada olmalı.

    Çiğ yumurtanın kabuğu da aynı çiğ et gibi bakteri üretir bu yüzden onu diğer yiyeceklerden uzak tutmaya gayret ederek, dolabınızın yumurta bölmesinde saklamalısınız.
    Yemeye hazır pişmiş yemekler ve hazırlanmış salatalar da üzeri kapalı cam kaplarda üst rafta muhafaza edilmelidir.

    KIŞA HAZIRSAK YAZ MEVSİMİNİN SON DEMLERİNİ ÇIKARMAYA DEVAM EDELİM, AFİYETLE KALIN…
    DİYETİSYEN BEGÜM KURAN

    TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası