reklam kol kazak nasıl örülür / REGLAN KOLLU KAZAK YAPIMI | REGLAN KOLLU KAZAK YAPIMI | By İLMEK İLMEK

Reklam Kol Kazak Nasıl Örülür

reklam kol kazak nasıl örülür

Kışlık kazak yapmak isteyenler için, angora yünden Norveç  desen şeması ve reglan kol kesiminin ayrıntılarıyla bayanların kolayca örmelerini sağlayacak bir çalışma. Sayılar 40 ve 42 bedenler içindir. Daha küçük beden giyenler ilmek sayılarını kendi bedenlerine uygulayabilirler.

Malzeme

5 yumak Nako angora yün

4,5 numara şiş

Yapılışı

Reglan kol kazaklarda arka ve ön aynı sayılarda olacak.

ilmekle başlanır. Lastik isteğe göre iki ters iki düz yada bir ters bir düz olarak 7 cm örülür. Kol altına kadar olacak beden boyu istenilen boya kadar düz örgü örülür. Kol oyuntusu için tek seferde her iki yandan 5&#;er ilmek kesilir. Bir sıra gidip geldikten sonra ön yüzden örnek koymaya başlanır. Aynı zamanda kol kesimine de başlanır. Kol kesimi için hep ön yüzden olmak üzere girerken ve çıkarken birer ilmek kesilir. Kazağın ön yaka oyuntusu için 15 cm örüldükten sonra ilmek sayısı ikiye bölünüp her sırada 4- kesilir. Bu arada kol kesimi hep bir taraftan olacak ve son 1 ilmek kalana kadar kesilecek. (Bu ölçü Degaje ve dik yaka kesimi içindir.) Kol evi omuza kadar 32 cm.

Arkayı da ön gibi başlayıp iki taraftan beşer ilmek kesip kol evi kesimlerinden sonra kalan 30 tane arka yaka ilmekleri bir defada kesilecek. Kol evi omuza kadar 32 cm. ( ön gibi )

Kol için 44 ilmek başlanır. 7 cm lastik örüldükten sonra düz örgüye geçerken aralardan 10 ilmek artırılır. Kol uzunluğuna göre yanlardan orantılı bir şekilde artırılarak 80 ilmeğe ulaşılır. Yine iki yanlardan 5 er ilmek kol altı oyuntusu için kesilir. Bir gidip geldikten sonra örnek konulmaya başlanırken hep ön yüzde aynı sıra giriş ve çıkışlarında birer ilmek kesilir. Kol bitiminde 10 ilmek kalana kadar kesilecek. 10 ilmek tek seferde kesilecek. Kol evi arka ve ön aynı ölçüde olacak. Yani 32 cm.

Yaka için istenilirse ilmek alınıp dik yaka olarak da örülebilir. Bisiklet yaka istenildiğinde yaka kesimi daha yukarıdan yani boynun cm altından başlamak gerekir.

Resimde görülen yaka verev örülerek yapılmış, kazağa sonradan takılmıştır. Bu yaka için 70 ilmek atılıp her sırada bir taraftan kesilip bir taraftan artırılmıştır. Yakayı daha geniş  veya daha dar isterseniz ilmek sayısını ona göre artırıp eksiltebilirsiniz.

Desen çalışması hem önden hem arkadan iplik yürüterek yapılmıştır.

Reglan kollarda kol kesimleri önemlidir. Bunu hesaplamak için bitmiş olan  ön kısmı düz bir zemine yayın, kalan  1 ilmeğin üzerinden kol oyuntusuna kadar yukarıdan aşağıya bir cetveli koyarak kol altı kesimini de dahil ederek sayın. Bu sayıya +10 ilmek ekleyin. Yani örnekteki gibi  başlangıç yarısı 50 yaka oyuntusu için kesilen ilmek 15 tane kalan  kolun yarısı yani kolun yarısı önün kesilen kısmını tamamlayacak  35 ilmek + kolun diğer yarısı arkanın kesilen kısmını tamamlayacak 35 ilmek+10 ilmek kolun orta kısmı = kolun tamamı 80 ilmek

Farklı bedenler için atacağınız ilmek sayısına göre bu sistemle kol sayısını bulabilirsiniz.

Kazak düz örgü veya ajur desenler çalışılarak örülebilir. Eğer iplik yürüterek desen yapmak isterseniz, hesaplamaları doğru yapmalısınız. Kollar arka ve önle aynı hizada, muntazam, birbirini tamamlayacak şekilde konmalıdır resme dikkat ediniz.

malzemeler:7 yumak Nako PureWool (% yün), 4 numara şiş,8 düğme

Herkese merhabalar!

Baharda da kendi ördüğünüz kıyafetlerinizi giymek ister misiniz? Sizi çok terletmeyecek, şık bir kazak tarifimiz var!

Gelin hep birlikte örmeye başlayalım!

Malzemeler

  • Utopia Classic Lila (U35) renk el örgü ipi
  • 5 mm cm misinalı şiş
  • 5 mm çorap şişi (istenirse kollarda kullanılabilir)
  • 4 mm çorap şişi veya 40 cm misinalı şiş
  • İlmek belirleyici
  • İğne

Şemalar

Düz örgü

İki ilmek arasına 1 dolama yapmak

1 ilmek örülmeden alınır, 2 ilmek birlikte örülür, alınan ilmek üstünden geçirilir. 2 ilmek kesmektir.

Sağa kesme işlemi &#; 2 ilmek birlikte alınarak örülür.

Sola kesme işlemi &#; 1 ilmek örülmeden alınır, 2. ilmek örülür, alınan ilmek üstünden geçirilir.

Yapılışı

Ölçüler: 10 cm en=17 ilmek, 10 cm boy=22 sıra

S-M-L-XL-XXL-3XL bedenlere göre sayıları kullanabilirsiniz.

Model üstten başlanarak örülmektedir. 

Yaka

5 mm misinalı şiş ile örülür.

1) Şişe (S-M-L-XL-XXL-3XL) ilmek atılarak arkanın ortasından örgüye başlanır.

2) 4 sıra haroşa örgü örülür, misinalı şiş ise 1 sıra düz, 1 sıra ters örülür.

3) 5. sırada kol reglan ayrımları için ilmek belirleyici kullanınız.

4) 5. sırada ilmek örülür, 1 ilmek dolama, 2 ilmek örülür (reglan), A.1 şeması kollar için uygulanır (13 ilmek başlangıç kısmıdır), 2 ilmek örülür, 1 ilmek dolama, 24 ilmek örülür, 1 ilmek dolama, 2 ilmek örülür, A.1 şeması kollar için uygulanır (13 ilmek başlangıç kısmıdır), 2 ilmek örülür, 1 ilmek dolama, ilmek örülerek sıra bitirilir.

5) 6. sırada dolama yapılan artışlar delik oluşturacak şekilde örülmelidir. 6. sıra sonunda 2 ilmek olan reglanların sağ ve solundaki artışlarla toplam 8 ilmek artmış olur. Toplam sayı 82+8= olur.

6) Her 2 sırada bir defa artışlar tekrarlanır. Toplam (S-M-L-XL-XXL-3XL) kez artış yapılmalıdır. Artışlar yapıldığında toplam ilmek sayısı 82+(21*8)= ilmektir.

7) Artış işlemi bittikten sonra ilmek ayrılır. ilmek arka sol, ilmek kol (reglandaki 2 ilmeğin birini arkaya birini kola bırakıyoruz), ilmek ön, ilmek kol ve ilmek arka sağ olmak üzere ilmekler ayrılır. Bu sıra örülürken kollar bir ip yardımı ile ayrılır. Ayrılan kolların yerine yeni ilmek kol altına eklenir.

S beden için örnek verirsek 34 arka sol + 6 ilmek kol altı + 68 ilmek ön + 6 ilmek kol altı + 34 ilmek arka sağ = toplam ilmek.

Gövde

1) ilmek (S-M-L-XL-XXL-3XL) 3 cm olana kadar örülür (kullanılan ipe göre yaklaşık 5 sıra). Kol altına eklenen ilmeklerin ortasını ayırıcı ile işaretleyiniz.

2) 6. sırada ilmek örülür, kol altındaki ilk 2 ilmek kesilir (1 ilmek örülmeden alınır, sonraki ilmek örülür, örülmeyen ilmek üstünden geçirilir &#; sola kesme işlemi), 2 ilmek örülür, 2 ilmek kesilir (2 ilmek birlikte alınarak örülür &#; sağa kesme işlemi), ön ilmekler örülür, kol altındaki ilmek azaltma işlemi aynı şekilde tekrarlanır, kalan ilmekler örülüp sıra bitirilir.

3) Uygulanan azaltma işlemi her 5 cm&#;de bir defa toplamda 3 kez tekrarlanır. İşlemler sonunda kalan ilmek sayısı=(3*4)=

4) Kol altından itibaren örgü boyu cm olduğunda kesme işlemi yapılan yerlerde birer artış yapılır (kol altındaki ayırıcının sağ ve solunda 1 er artış). Her 2 cm&#;de bir defa, toplamda 6 kez artış işlemi tekrarlanır.

İlmek sayıları=+(6*4)=                                              Toplam uzunluk= cm

5) Artış işlemi bittikten sonra toplam 4 sıra 2 düz/2 ters olacak şekilde lastik örülür.

6) Gövde ilmekler kesilerek bitirilir.

baharlik-reglan-kol-kazak-modeli-2

Kollar

1) Daha önce bir ipe geçirilen ilmek 5 mm misinalı şiş (veya çorap şişleri kullanılabilir) ile ipten çıkarılır. Kol altına gövde örülürken eklenmiş olan ilmekten şiş yardımıyla ilmek çıkarılır. Toplam ilmek sayısı &#;dir.

2) A.2 şeması uygulanır. A.2 şeması uygulanırken A.1 şemasındaki 3 ilmek kesme yerlerine dikkat edilmelidir! Yani modeldeki 3 ilmeğin kesilmiş olduğu yerde 3 örgülü kısım, 3 ilmek örülmüş olan yerde 3 ilmek kesme işlemi denk gelmelidir. A.2 şemasına başlarken sayıları kontrol ediniz! İlk 4 sırada mümkünse kol altı ilmeklerini düz örerek modelin devamlılığını kontrol ettikten sonra modelin sayılarına uygun şekilde devam ediniz!

3) Toplam uzunluk kol altından itibaren cm olduğunda 1 sırada aralıklarla ilmek kesilerek kol ucu daraltılır.

Toplam ilmek sayısı= ilmek

4) 6 cm boyunca 2 düz/2 ters olacak şekilde lastik örülür. Modelde kol ucunun daha dar olması için ilk 7 sıra 5 mm şiş ile sonraki 9 sıra da 4 mm şiş ile örülmüştür.

5) Kol ucu ilmekler kesilerek bitirilir.

6) Diğer kol için de aynı işlemler uygulanır.

baharlik-reglan-kol-kazak-modeli-3

Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle&#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası