uyanış büyük selçuklu 27 bölüm / Uyanış: Büyük Selçuklu Bölüm Fragmanı - Dailymotion Video

Uyanış Büyük Selçuklu 27 Bölüm

uyanış büyük selçuklu 27 bölüm

TRT 1 ekranlarından Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin bölümü 30 Mayıs Pazartesi günü yayınlandı.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi, 34 bölümlük 1. sezonunun ardından final yapan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin devamı konumunda.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin konusu

Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan'ın destansı hikayesini anlatıyor.

Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır. Anadolu’ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu Meliklerine gizemli suikastçılar saldırır. Saldırının izleri Alparslan’ı hiç ummadığı bir yere götürür. Alparslan suikastçıların peşindeyken, Bizans zulmünden kaçan Türkmen kızı Akça’nın hayatını kurtarır. Bu, Alparslan ve Akça arasındaki destansı aşkın ilk kıvılcımı olur. Ancak Alparslan, Akça’nın güzelliğinin ardında sakladığı sırlardan habersizdir.

Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen’i Ani’ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Yannis’in yaptığı hata, Sultan Tuğrul’un savaş kararı almasına yol açar. Çocukken gördüğü düşlerde kendisine kutlu fetihler müjdelenen Alparslan, Selçuklu ordusuyla birlikte Pasinler’de Bizans’la karşı karşıya gelir. Pasinler, Alparslan’a Anadolu’nun kapılarını Türklere açmak için çıktığı kutlu yolda ilk adım olacaktır.

Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm Konusu

Diyojen’in kurduğu plan işlemiş, neft yüklü arabaları ele geçiren alplar onları karargah ve obaya getirmişti. Patlama neticesinde yaralanan Yınal, sefer kumandanlığını Alparslan’a bıraktı. Alparslan’ın kumandanlığı ile birlikte kuşatma için hazırlıklar hız kazandı. Alparslan kaleye esir olarak getirilen Türkmenleri ve Akça’yı nasıl kurtaracak? Obaya giden neft yüklü kervan da karargah’taki gibi patlayacak mı?

Selçuklu karşısında Herve’den yardım isteyen Kekavmenos, içeride Herve ile dışarıda Selçuklu ile zor bir mücadeleye girecek. Herve kuşatmayı yarıp kaleye nasıl girecek? Kekeavmenos’un umduğu gibi Türkmen kadınlar ve çocuklar ile Akça’nın kalede bulunması mancınık saldırılarını önleyebilecek mi? Kekavmenos, son kozunu oynayıp kızının yaşadığı bilgisini Nizamülmülk’e verdi. Bu haberi aldıktan sonra Vaspurakan’a tek başına giden Nizamülmülk, Akça ile yüz yüze gelecek. Nizamülmülk her şeyi öğrenecek mi? Baba, kız sonunda kavuşacak mı?

Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm Konusu

Alparslan, Akça’ya babasının Hasan Bey olduğunu ikrar etmesini söylemişti. Akça, sırrını açıklayacak mı, yoksa dediği gibi Vaspurakan’ın fethinden sonra mı beyan edecek? Vaspurakan kuşatmasını savunmak için yoğun çaba içerisine giren Kekavmenos, mancınıkların yakılmasından dolayı rahat bir nefes aldı. Bizans’ın fethin gecikmesine karşı yeni hamlesi ne olacak? Diyojen, Selçuklu içinde yeni bir karışıklığa yol açarak fethin geciktirebilecek mi?

Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm Konusu

Akça yıllardır sakladığı büyük sırrı Alparslan’a açıkladı, Nizamülmülk de bu konuşma gerçekleşirken onları gördü. Alparslan’ın bu sırra vereceği tepki ne olacak? Nizamülmülk, Akça’nın sözlerini duydu mu? Akça, babasına gerçeği açıklayacak mı? Alparslan, Vaspurakan zindanında kaldıktan sonra boynunda birtakım yaralar oluşmuştu, bu yaralar Alparslan ve çevresinde tedirginliğe sebep oldu. Bu yaralar neden çıktı?

Sultan Tuğrul annesinin mezarına saklanan Bizanslı bir suikastçı tarafından hançerlendi, Tuğrul’un durumu nasıl? Tuğrul’un ölmediği haberi Vaspurakan’a ulaşınca Vaspurakandakiler ne yapacak? Biruni’nin öncülüğünde mancınıklar yapan Selçuklu, Vaspurakan’ı kuşatma hazırlıklarına başladı. Selçuklu’nun Vaspurakan’ı fetih etme hamlelerine karşılık Vaspurakan’ın hamlesi ne olacak?

Öldüğü sanılan Dukas, Vaspurakan’a geri dönmüş, oradakilerin şaşkın bakışları arasında kaleye girmişti. Rati ve İvan karşılarında kanlı canlı gördükleri Dukas’a ne yapacak? Kekavmenos, Dukas’ın dönüşünü bir fırsata çevirebilecek mi? Dukas tarafından tutsak edilen Diyojen’e müstehak görülen ceza ne olacak?

Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm Konusu

Sultan Alparslan'ın – yılları arasındaki Anadolu'yu fetih sürecini anlatan Alparslan: Büyük Selçuklu'nun 23 Nisan Pazartesi günü yayınlanacak olan yeni bölümünde neler olacak. Kekavmenos ile kurdukları planla kaleye sızan Alparslan, Diyojen'in karşı hamlesiyle zindanda mahsur kalmıştı. Alplarının da askerler tarafından esir alınması, Alparslan'ı zor durumda bırakmıştı

Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm Konusu

Kekavmenos’un yerini söylemek zorunda kaldığı büyük dehlizde mühimmat ve malzeme taşıyan Alparslan ve alpları, Diyojen ve Rati’nin saldırısı sonucunda dehlizde sıkışıp kalmıştı. Kekavmenos, dehliz odacığının girişine yerleştirilen cevherler sebebiyle akli melekelerini kısmen yitirmişti. Alparslanlar, üstlerine çöken dehlizden nasıl çıkacak? Alparslan ve Kekavmenos’u dehlizde ölüme terk eden Diyojen’in bir sonraki planı ne olacak?

Kekavmenos’un kendini tehdit etmesiyle sıkışan Akça, Alparslan ile olan ilişkisinin gerçek olduğunu Kekavmenos’tan gizleyebilecek mi? Akça evlilik arifesinde sakladığı son sırrı aşikar edecek mi?

Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm Konusu

Ermeni köyüne baskın yapılacağı istihbaratını alan Alparslan ve alplar, Ermeni köyüne gitmişler, köydekilerin hançerleriyle burun buruna kalmışlardı. Alparslan bu tuzaktan nasıl kurtulacak? Liparit Kardeşler tuzaklarına düşürdükleri Alparslanlara karşı ne yapacaklar? Kekavmenos ile bir anlaşma yapan Selçuklular, bu anlaşmadan doğan haklarını nasıl kullanacak? Alparslan annesinin katiliyle anlaşma yapmış olmaktan dolayı içine düştüğü duygu karmaşasıyla nasıl baş edecek?

Karaca, Akça’nın aslında Selçuklu’ya çalıştığını yazdığı kağıdı Kekavmenos’un heybesine koymuştu. Bu notu bulan Kekavmenos’un buna tepkisi ne olacak? Akça açığa çıkacak mı yoksa Alpagut bunu önleyebilecek mi? Karaca emeline ulaşıp Akça’dan kurtulacak mı?

Ferzat’ın kaçmasını sağlayan Yınal, bundan sonraki süreçte Ferzat ile bir işbirliğine mi gidecek, yoksa ondan kurtulmaya mı çalışacak? Dukas’ın yaralarını iyileştiren Ferzat, elindeki tuttuğu hazinenin farkına vardığında nasıl bir yol izleyecek? Vaspurakan valisi olma yolunda kurduğu planlar ardı ardına bozulan Diyojen’in yeni hamleleri ne olacak?

Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm Konusu

Akça bir mendile yazdığı sözlerle Alparslan’a aşkını ikrar etmiş, Alparslan da bu mendili okuyunca Akça’nın gönlündeki kişinin kendisi olduğunu anlamıştı. Alparslan ve Akça’nın aşkı bundan sonra nasıl seyredecek? Alparslan aşkı için nelere göğüs gerecek, Akça ülküsüyle aşkını bir gönülde yaşatabilecek mi? Kendileriyle anlaşmak için gelen Kekavmenos’a karşı Alparslan nasıl bir tavır takınacak? Selçuklu ve Vaspurakan işbirliği hangi neticeleri doğuracak?

Dukas’ın uçurumdan itilmesinden sonra Kekavmenos, Liparit kardeşlerle baş başa kaldı. Kekavmenos’un ölümden kurtulmak için Liparitlere teklifi ne olacak? Liparitler hangi şartlar içerisinde Kekavmenos’un hayatını bağışlayacak? Hem Dukas’tan hem de Kekavmenos’tan kurtulduğunu düşünen Diyojen, Vaspurakan üzerindeki emellerini gerçekleştirebilecek mi? Evdokya bu hususta onun yanında mı, karşısında mı olacak?

Ferzat’ın tehditleriyle sıkıntılı bir duruma düşen Yınal, Ferzat’ı kurtarmak için bir hamle yapacak mı? Yoksa Ferzat’ın elindeki sırlar açığa mı çıkacak?

Alparslan: Büyük Selçuklu Bölüm Full İzle

TRT 1'de 30 Mayıs günü yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin bölümünü tek parça full izleyebileceğiniz link aşağıdadır. (Son Bölüm)

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi Bölüm Full İzle

Kaynak: Haber Global

alparslan büyük selçuklu son bölüm izle Alparslan Büyük Selçuklu Bölüm İzleAlparslan Büyük Selçuklu dizisi izleAlparslan: Büyük Selçukludizi haberleritrt dizileritrt 1 Alparslan Büyük SelçukluAlparslan Büyük Selçuklu yeni bölüm izlediziAlparslan Büyük Selçuklu 30 mayıs

Uyanış: Büyük Selçuklu Bölüm izle

Uyanış: Büyük Selçuklu Bölüm izle
Kardeşi Tekiş'i alt eden Melikşah, iktidardaki gücünü pekiştirir. Başulu'yu kaçıran Hasan Sabbah, karşılığında Sencer'den ne istiyor?

Emre Konuk’un senaryosunu ve yönetmenliğini yaptığı Uyanış: Büyük Selçuklu TRT1 ekranlarındaki yolculuğuna devam ediyor. Her pazartesi reyting şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan Uyanış: Büyük Selçuklu Bölümünde kendisine isyan eden kardeşi Tekiş’i teke tek mücadele yenen Melikşah, taht mücadelesini kazanır ve Tekiş’i kör ettirir. Kardeşini öldürmeyerek merhamet eden Melikşah artık daha da güçlüdür. Hasan Sabbah tarafından ağır yaralanan Livya, daldığı ölüm uykusundan uyanarak Efruz’un ve Faysal’ın gerçek yüzlerini ortaya çıkarır. Babası İlteber’in Bâtınilerce öldürüldüğünü öğrenen Turna ne yapacak? Başulu’yu kaçıran Hasan Sabbah, onu Melikşah’a karşı koz olarak kullanırken geri vermek için Sencer’e nasıl bir teklif getirecek? Sultan Melikşah tarafından Şelemzar Emiri tayin edilen Tapar’ı büyük bir sürprizin beklediği Uyanış: Büyük Selçuklu Bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi detaylar

Uyanış: Büyük Selçuklu Bölüm İzle

Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Mehmet Özgür ve Gürkan Uygun’un başrollerini paylaştığı Uyanış: Büyük Selçuklu Bölümüyle TRT1’de ekrana geliyor. Sevda Erginci, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu ve Erdem Akakçe’nin de görev yaptığı “Uyanış: Büyük Selçuklu” Yeni bölümde Tekiş ile girdiği savaşı kazanan Melikşah, kendisine yalvaran kardeşini bağışlar ancak bir daha isyan etmemesi için onu kör ettirir?

Livya ölüm uykusundan uyanıyor

Kınık Obası’nda Efruz’u fark eden Livya, Hasan Sabbah tarafından ağır yaralanmıştı. Daldığı ölüm uykusundan uyanan Livya, Efruz’un ve Faysal’ın Batıni casusu olduğunu söyleyerek Turna’yı uyarır. Babası İlteber’in Batınilerce öldürüldüğünü öğrenen Turna intikamını alabilecek mi?

Tapar’ı bekleyen büyük sürpriz

Sencer’in Melikşah’ın kayıp oğlu sırrını öğrenen Hasan Sabbah, Başulu’yu kaçırır. Başulu’yu tutsak eden Hasan Sabbah, onu almaya gelen Sencer’e Başulu’ya karşılık mühim bir şey ister. Sencer teklifi kabul edecek mi yoksa anasını Sabbah’ın esaretine mi bırakacak? Emir olmayı isteyen Tapar, emeline ulaşır ve emir olacağını öğrenir. Sultan Melikşah tarafından Şelemzar Emiri tayin edilen Tapar’ı bekleyen sürprizin yer aldığı Uyanış: Büyük Selçuklu Son bölüm 5 Nisan Pazartesi saat ’de TRT1’de. Keyifli seyirler.

Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır
Tokat- Zile’de doğdu. yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı..mail

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir