general mobile discovery sim kartı nasıl takılır / General Mobile Discovery Çift Sim Kart Desteği › General Mobile Discovery

General Mobile Discovery Sim Kartı Nasıl Takılır

general mobile discovery sim kartı nasıl takılır

realme, yeni modeli ile C serisinde büyük bir de&#;i&#;ikli&#;e giderek giri&#; (orta) segmentinin üstünde özellikler sunuyor. Bildi&#;iniz gibi realme, dünya çap&#;nda 61 pazarda milyondan fazla kullan&#;c&#;ya sahip ve dünya çap&#;nda 30 pazarda ilk 5 ak&#;ll&#; telefon oyuncusundan biri.

Markan&#;n yeni ürünü realme C55 ise, Mini Kapsül’ü ve sundu&#;u di&#;er özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, realme C55 ne gibi özellikler sunuyor ve performans&#; nas&#;l? &#;&#;te realme C55 hakk&#;nda A’dan Z’ye her &#;ey.

Hat&#;rlarsan&#;z geçti&#;imiz günlerde realme C55’in ön incelemesini sizlerle payla&#;m&#;&#;t&#;k. K&#;sa bir süre önce piyasaya ç&#;kan ve özellikle iPhone’lardan a&#;ina oldu&#;umuz Dinamik Ada benzeri özelli&#;i Android platformuna getiren ilk ak&#;ll&#; telefon olma özelli&#;i ta&#;&#;yan realme C55’i bu defa daha detayl&#; olarak de&#;erlendirece&#;iz ve hakk&#;nda bilmeniz gereken her &#;eyi sizlere anlataca&#;&#;z.

realme’nin ak&#;ll&#; telefon pazar&#;nda giri&#; (orta) segmentine konumlanan C serisinin bu yeni modeli, tan&#;t&#;lmas&#;yla birlikte tüm dikkatleri üzerine çekmeyi ba&#;ard&#;. Bunun sebebi belli: realme C55, Android taraf&#;na Dinamik Ada benzeri yap&#;y&#; ta&#;&#;yan ilk telefon olma özelli&#;i ta&#;&#;yor. “Mini Kapsül” ad&#; verilen bu özellikle beraber hem yenilikçi hem i&#;levsel bir model olmay&#; ba&#;aran realme C55, 90 Hz yenileme h&#;z&#;na sahip ekran&#;, RAM geni&#;letme yetene&#;i, 64 MP kameras&#; ve sahip oldu&#;u daha pek çok di&#;er özelli&#;iyle giri&#; (orta) s&#;n&#;f ak&#;ll&#; telefonlar aras&#;ndaki ba&#;ar&#;s&#;n&#; kuvvetlendiriyor.

realme C55 Tasar&#;m&#; Nas&#;l?

Çok merak etti&#;inizi biliyoruz, ancak Mini Kapsül özelli&#;ine birazdan gelece&#;iz; realme C55’in önce tasar&#;m&#;na yak&#;ndan bakal&#;m istiyoruz, zira oldukça ince ve &#;&#;k bir telefon ve tasar&#;m&#;nda do&#;adan ilham al&#;nm&#;&#;.

realme C55, içindeki mAh kapasitesindeki bataryaya ra&#;men sadece mm kal&#;nl&#;&#;&#;nda bir gövdeye sahip. Böylece oldukça ince ve zarif görünüyor. Bu zarif görüntüsüne arka yüzde tercih edilen renk seçenekleri de e&#;lik ediyor.

Elimizde Gün I&#;&#;&#;&#; renkli modeliyle bulunan realme C55’i ayr&#;ca Gece Bulutu renk seçene&#;iyle de edinebiliyorsunuz. Her 2 renk de güzel görünürken, elimizdeki Gün I&#;&#;&#;&#; renkli bu modeli, farkl&#; &#;&#;&#;k ko&#;ullar&#; alt&#;nda elinizde çevirdi&#;inizde, arka yüzeyinde farkl&#; efektlerin kendini gösterdi&#;ini görüyorsunuz. Bu arada s&#;n&#;f&#; itibariyle arka yüzeyinde plastik bir malzeme kullan&#;lm&#;&#; olsa da görüntü ve sa&#;lad&#;&#;&#; his neticesinde metalikmi&#; izlenimi veriyor.

Telefonun arkas&#;ndaki kamera blo&#;u, yüzeyden daha parlak bir malzeme ile kaplanarak ayr&#;lm&#;&#; ve burada yer alan 2 büyük lens, telefona profesyonel bir hava katm&#;&#;. &#;öyle bir bakt&#;&#;&#;n&#;zda, gerçekten güzel görünüyor. Bu kameralar&#;n yeteneklerinden de az sonra daha detayl&#; olarak bahsedece&#;iz.

realme C55’in çevresine bakt&#;&#;&#;m&#;zda alt k&#;s&#;mda 3,5 mm’lik kulakl&#;k giri&#;ini, USB-C ba&#;lant&#; noktas&#;n&#; ve hoparlörün yer ald&#;&#;&#;n&#; görüyoruz. SIM tepsisi sol tarafa; ses ve güç ise sa&#; tarafa konumland&#;r&#;lm&#;&#;. Güç tu&#;u ayn&#; zamanda parmak izi okuyucu görevi de görüyor ve bu parmak izi sensörü oldukça ak&#;c&#; bir &#;ekilde çal&#;&#;&#;yor. Alternatif olarak ön kamera yoluyla yüz tan&#;ma özelli&#;i de var ve karanl&#;k ortamlarda olsan&#;z bile telefon yüzünüzü rahat bir &#;ekilde tan&#;yor. Madem ön kameraya geldik, &#;imdi gelin telefonun en dikkat çeken yan&#; olan Mini Kapsül’e yak&#;ndan bakal&#;m.

Android’e “Mini Kapsül” ile Hareket Kat&#;yor

Evet, az önce de söyledi&#;imiz gibi realme C55, Android ekosistemine yeni bir özellik kat&#;yor. Mini Kapsül ad&#;n&#; alan bu özellik bizlere, t&#;pk&#; iPhone 14 Pro’daki Dinamik Ada benzeri bir kullan&#;m sunuyor ve böylece oldukça yenilikçi bir yakla&#;&#;m sergiliyor. Kamera alan&#;n&#;n çevresini saran Mini Kapsül, çe&#;itli animasyonlarla bize bilgilendirmelerde bulunuyor. Telefonu &#;arj ederken, veri kullan&#;m&#; noktas&#;nda ve ad&#;m istatistiklerini iletmede, kendini çe&#;itli animasyon ve bildirimlerle gösteriyor ve kullan&#;c&#; etkile&#;imini art&#;r&#;yor.

Telefonu &#;arja takt&#;&#;&#;n&#;zda aç&#;larak telefonun &#;arj oldu&#;unu gösteren Mini Kapsül, batarya tam kapasite doldu&#;unda ye&#;il renk ile sizi bilgilendiriyor, &#;arj&#;n&#;z yüzde 5’in alt&#;na dü&#;tü&#;ünde de k&#;rm&#;z&#; renge dönüyor. Ayr&#;ca günlük mobil veri kullan&#;m&#;n&#;n yüzde 90’&#;na ula&#;t&#;&#;&#;n&#;zda yine turuncu renk ile bunu bildiren Mini Kapsül, gün içinde att&#;&#;&#;n&#;z ad&#;mlar&#; ve kat etti&#;iniz mesafeyi de bu alanda aç&#;larak yine size gösteriyor.

Mini Kapsül alan&#;n&#; telefonun Ayarlar k&#;sm&#;ndaki Realme Lab bölümünden kontrol edebiliyorsunuz; hangilerinin aç&#;k hangilerinin kapal&#; olmas&#; gerekti&#;ini de&#;i&#;tirebiliyorsunuz. Bu bölüme kuvvetle muhtemel önümüzdeki dönemde gelecek olan güncellemelerde daha pek çok seçenek eklenecek. Telefonunuza gelen aramalar&#;n ya da bildirimlerin de Mini Kapsül’e dü&#;mesini bekliyoruz.

Bu arada Realme Lab’de Mini Kapsül d&#;&#;&#;nda 2 özellik daha bulunuyor. Bunlardan biri olan Çift modlu ses, hem kablolu hem de kablosuz kulakl&#;klar&#; ba&#;laman&#;za ve her ikisinden de müzik dinlemenize olanak tan&#;yor. Di&#;er özellik olan Uyku Kapsülü de baz&#; uygulamalar&#; s&#;n&#;rlayan bir gece modu olarak burada kendine yer buluyor.

realme C55 Ekran Özellikleri Neler?

realme C55, Full HD+ çözünürlü&#;ünde, 6,72 inç IPS LCD ekran kullan&#;yor. En önemli k&#;sm&#; ise 90Hz ak&#;c&#; tazeleme h&#;z&#;na sahip olmas&#;. Zira giri&#; (orta) segmentinde 90 Hz tazeleme h&#;z&#; sunan nadir telefonlardan biri. Böylece oyun ve multimedya kullan&#;mlar&#;nda oldu&#;u gibi arayüzde dola&#;&#;rken de ak&#;c&#; bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Elbette bunu de&#;i&#;tirmeniz mümkün. Ekran ayarlar&#;nda 3 seçenek sunuluyor ve bunlar; otomatik, yüksek ile standart. Yüksek ayar 90 Hz kullan&#;rken, standartta h&#;z 60 Hz’e sabitleniyor. Otomatik modu seçti&#;inizde telefon, yenileme h&#;z&#;na uygulamaya göre karar veriyor. Mesela video oynat&#;c&#; veya web taray&#;c&#;s&#; açt&#;&#;&#;n&#;zda h&#;z&#; 90 Hz’den 60 Hz’e çekiyor. Ancak 90Hz destekleyen bir oyun açt&#;&#;&#;n&#;zda ekran tazeleme h&#;z&#; 90Hz’e ula&#;&#;yor. Böylece performans ve pil tüketimi ile optimum denge sa&#;lan&#;yor.

nit parlakl&#;&#;a ç&#;kabilen ekran, güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;na maruz kalsa da rahatl&#;kla görülebiliyor. görüntü oran&#;ndaki ekran&#;n piksel yo&#;unlu&#;u da ppi seviyesinde. IPS LCD panelin sa&#;lad&#;&#;&#; renk doygunlu&#;u gayet iyi seviyede. &#;stereniz renk ayarlar&#;n&#; de&#;i&#;tirebiliyor ve böylece oyun oynarken veya dizi/film izlerken sizin için en uygun renk tonlar&#;n&#; görüntülemesini sa&#;layabiliyorsunuz.

realme C55 &#;&#;letim Sistemi ve Arayüz

realme C55 kutudan Android 13 güncel i&#;letim sistemi ile realme UI arayüzüyle ç&#;k&#;yor. Ki&#;iselle&#;tirme konusunda realme UI fazlas&#;yla esnek davran&#;yor. Ayarlarda arayüzü h&#;zl&#; bir &#;ekilde de&#;i&#;tirebilece&#;iniz canl&#; veya statik duvar ka&#;&#;tlar&#;, simge paketleri ve yaz&#; tipleri var. Böylece ki&#;iselle&#;tirme seçeneklerine sahipsiniz.

Ayr&#;ca arayüzde ak&#;ll&#; kenar çubu&#;u özelli&#;i de bulunuyor. Buradaki arka planda oynatma seçene&#;iyle, baz&#; platformlarda premium hesab&#;n&#;z olmasa bile uygulamay&#; kapatmadan çal&#;&#;t&#;rmaya devam etmesini sa&#;layabiliyorsunuz. Tek yapman&#;z gereken uygulama aç&#;kken kenar çubu&#;unu kayd&#;rarak aç&#;lan pencerede seçene&#;e t&#;klaman&#;z.

realme C55 Özellikleri ve Performans&#;

Peki, realme C55’in teknik kadrosunda neler var ve bunun neticesinde nas&#;l bir performans sergiliyor?

realme C55'in kalbinde, MediaTek Helio G88 i&#;lemcisiyle beraber Mali-G52 MC2 grafik birimi yer al&#;yor. Bu çip, günlük performans aç&#;s&#;ndan oldukça tatmin edici sonuçlar üretiyor. Performans ve verimlilik noktas&#;nda dengeyi iyi kurabilen bu i&#;lemci tercihi sayesinde arayüzde tak&#;lma olmadan dola&#;abiliyor, uygulamalar aras&#;nda rahatl&#;kla gezinebiliyor, sosyal medya hesaplar&#;n&#;za eri&#;ebiliyorsunuz. Telefonun oyun performans&#;n&#; merak edenler için de yapt&#;&#;&#;m&#;z testlerde PUBG ve Asphalt 9: Legends gibi oyunlarda herhangi bir donma veya kasma olmaks&#;z&#;n stabil &#;ekilde çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; söyleyelim. Burada güzel detaylar da var: &#;lk X7 ekran yonga seti, ilk Real Hidden HyperTouch Virtual Triggers teknolojisi, ilk Süper Dörtlü N28 Anten De&#;i&#;tirme ve GT Mode gibi özellikler realme C55’te bir araya geliyor. Bu da özellikle rekabetçi online oyunlar oynayanlar&#;n bu alandaki performans&#;n&#; art&#;racak yenilikler.

Elbette bu performansa katk&#;da bulunan ba&#;ka bile&#;enler de var ve bunlar&#;n ba&#;&#;nda dinamik RAM geliyor. realme C55, 2 farkl&#; RAM ve haf&#;za seçene&#;ine sahip bir telefon. Bu telefonu 6 GB RAM ve GB haf&#;za ya da 8 GB RAM ve GB haf&#;za seçene&#;iyle sat&#;n alabiliyorsunuz. Ancak hangi modeli tercih ederseniz edin, telefonun RAM miktar&#; dinamik olarak de&#;i&#;ebiliyor ve RAM kapasitesi, depolama alan&#;n&#;n bir k&#;sm&#;n&#; kullanarak takviye alabiliyor. 6 GB RAM’li modeli seçerseniz buna ilave olarak +6 GB, 8 GB RAM’li modeli seçerseniz ise yine buna ilave olarak +8 GB sanal RAM takviyesi sa&#;layabiliyor. Bu özellik telefonu açt&#;&#;&#;n&#;zda aktif olarak geliyor ve varsay&#;lan ayar olarak 4 GB seçilmi&#;; isterseniz bunu art&#;rabiliyorsunuz. Bu da size ek güç kazand&#;r&#;yor. Bu arada elimizdeki modelin depolama kapasitesi GB. Bu oldukça geni&#; bir alan, ancak daha geli&#;tirmek isterseniz o da mümkün zira 1 TB’a kadar olan microSD kartlar&#; bu telefona takabiliyor ve bu sayede tüm ar&#;ivinizi sürekli elinizin alt&#;nda bulundurabiliyorsunuz.

realme C55 Pil Ömrü Ne Kadar?

Bunlar&#;n yan&#; s&#;ra realme C55, pil ömrüyle de oldukça iddial&#; bir telefon, zira ba&#;ta da söyledi&#;imiz gibi mAh kapasiteli büyük bir bataryadan güç al&#;yor. Buna verimli çal&#;&#;an i&#;lemcisini de ekledi&#;imizde tüm günü rahat ç&#;kartan bir telefon olmay&#; ba&#;ar&#;yor. Telefonla yapaca&#;&#;n&#;z görü&#;melerde yakla&#;&#;k 28 saate kadar arama süresi sunabilen telefonun bekleme süresi ise 27 güne kadar.

mAh kapasite, gün içinde ya&#;anacak &#;arj endi&#;elerini ortadan kald&#;rmaya fazlas&#;yla yetecektir. Ancak kald&#; ki &#;arj i&#;lemi de çok h&#;zl&#;. Telefon, 33W SuperVOCC h&#;zl&#; &#;arj&#; destekliyor ve böylece önceki nesle göre 2 kat daha h&#;zl&#; &#;arj olmay&#; ba&#;ar&#;yor. Sadece 29 dakika içinde yüzde 50 kapasitede &#;arj olabilen realme C55, 63 dakika tam kapasite &#;arj olabiliyor.

Bu arada &#;arj i&#;lemi için önemli bir not: realme, bu telefona ekstra &#;arj güvenli&#;i getirmi&#;. Günlük kullan&#;mda &#;arj güvenli&#;ini sa&#;lamak için telefonda, a&#;&#;r&#; &#;arj korumas&#;, a&#;&#;r&#; voltaj korumas&#;, a&#;&#;r&#; ak&#;m korumas&#;, a&#;&#;r&#; s&#;cakl&#;k korumas&#; ve a&#;&#;r&#; durum korumas&#; gibi ak&#;ll&#; 5 çekirdekli koruma sistemi mevcut.

realme C55 Kamera Özellikleri Neler ve Performans&#; Nas&#;l?

realme C55, kameralar&#;yla da oldukça iddial&#; bir telefon. Bu alandaki iddias&#;n&#;, lenslerinin boyutlar&#; ve kamera blo&#;undaki farkl&#; tasar&#;m&#;yla zaten ba&#;tan gösteriyor. Üzerinde 64 MP birincil ve 2 MP derinlik sensörüne sahip çift kamera kurulumunu bulunduran realme C55, böylece 64 MP kamera içermesiyle segmentinde bir di&#;er ilki de ortaya koyuyor.

64 MP’lik bu sensörün performans&#; etkileyici. Bu sensör, daha önce realme GT Master Edition’da da kullan&#;lan sensörle ayn&#;. mikrometre büyük piksel boyutuna ve 1/2” optik formata sahip olan bu sensör fazlas&#;yla net ve canl&#; foto&#;raflar üretebiliyor. Bunlara ilave olarak daha iyi bir kamera deneyimi için yenilikçi görüntü modlar&#; ve filtreleri de telefonda yer al&#;yor.

Yapt&#;&#;&#;m&#;z çekimlerde ortaya ç&#;kan sonuçlar&#;n kontrast seviyesinin gerçekten iyi oldu&#;unu ve dinamik aral&#;&#;&#; fazlas&#;yla geni&#; buldu&#;umuzu söyleyelim. Telefonda sunulan foto&#;raf yeteneklerinden faydalanman&#;z için destekleyen güzel özellikler yer al&#;yor. Bunlardan biri de Sokak Foto&#;rafç&#;l&#;&#;&#; modu.

realme, C55 ile özel sokak foto&#;rafç&#;l&#;&#;&#; modunu ilk kez bir C serisinde kullanm&#;&#;. Dinamik Anl&#;k Çekim teknolojisi, görüntüleme deneyimini büyük ölçüde geli&#;tiriyor. Hareketli nesneleri çekerken veya siz hareket halindeyken çekilen foto&#;raflar geli&#;tirilerek net görünmesi sa&#;lan&#;yor. Bunlara ek olarak birçok yeni filtre de kullan&#;ma sunuluyor. Burada görece&#;iniz Sokak Filtresi, B&W Plus, Dramatik Filtre, 90’lar&#;n Pop Filtresi, Bokeh Flare Portre, AI Renkli Portre ve Y&#;ld&#;zl&#; Mod gibi seçenekler, mobil foto&#;rafç&#;l&#;&#;a ilgi duyanlar&#;n ilgisini bir hayli cezbedecektir diye dü&#;ünüyoruz. Foto&#;raf çekim tekniklerinde ileri seviyede olanlar için Pro modu da arayüzde bulunuyor.

Bunlar&#;n yan&#; s&#;ra ku&#;kusuz telefonda Gece modu da mevcut. Böylece dü&#;ük &#;&#;&#;k ko&#;ullar&#;nda foto&#;raf çekmek istedi&#;inizde, realme C55 sizi geri çevirmiyor. Yetersiz &#;&#;&#;k alt&#;nda çekim yapmaya kalkt&#;&#;&#;n&#;zda Gece moduna alman&#;z, dinamik aral&#;&#;&#; ve renk doygunlu&#;unu büyük ölçüde art&#;rmay&#; sa&#;l&#;yor. realme’nin amiral gemisi telefonlar&#;ndan GT 2 Pro modelinde de kullan&#;lan gece algoritmas&#;n&#;n ayn&#;s&#; olan ProLight görüntüleme teknolojisi yaz&#;l&#;m&#;, realme C55’te de kullan&#;lm&#;&#;. Platform ISP bilgi i&#;lem gücü ve ov64B sensörüyle bir araya getirilen, çok çerçeveli birle&#;tirme algoritmas&#; ve ak&#;ll&#; gürültü azaltma algoritmas&#; sayesinde, çözünürlü&#;ü etkili bir &#;ekilde iyile&#;tiren telefon, vurgulama bast&#;rma yetene&#;ini önemli ölçüde optimize ederek ba&#;ar&#;l&#; gece sahneleri çekmeyi kolayla&#;t&#;r&#;yor.

realme C55’in 2’inci kameras&#; da derinlik sensörü olarak i&#; yap&#;yor ve bununla alan derinlikli foto&#;raflar çekebiliyorsunuz. Bundan en fazla Portre modunda faydalan&#;yorsunuz ve böylece süje ile arkaplan aras&#;ndaki ayr&#;m iyi yap&#;l&#;yor, derinlik alg&#;s&#; iyi &#;ekilde sa&#;lan&#;yor. Bu arada arka kamera ile Full HD çözünürlü&#;ünde 60 kareye kadar video kayd&#; yapabilidi&#;inizi de söyleyelim.

Sonuç

Aç&#;kças&#; realme C55, sadece sahip oldu&#;u Mini Kapsül özelli&#;iyle de&#;il, daha pek çok yan&#;yla kullan&#;&#;l&#; bir ak&#;ll&#; telefon olmu&#;. Biz telefonu ç&#;kt&#;&#;&#; günden bu yana kullan&#;yoruz ve bu süre boyunca hiçbir sorun ya&#;amad&#;k. Segmenti dahilinde &#;&#;k görünen tasar&#;m&#;, h&#;zl&#; ve büyük 90Hz IPS LCD ekran&#; ve giri&#; (orta) segment için tatmin edici performans&#;yla ba&#;ar&#;l&#; bir telefon. mAh pil kapasitesi sayesinde sundu&#;u uzun pil ömrü ve 33W SuperVOCC h&#;zl&#; &#;arj olana&#;&#; da unutulmamas&#; gereken önemli özelliklerinden. &#;u an realme C55’i piyasada GB’l&#;k versiyonuyla 6 bin TL, GB’l&#;k versiyonuyla ise 7 bin TL fiyatlarla bulabildi&#;inizi de söyleyelim.

Sponsorlu İçerik

İlgili GaleriYükselen Dolar Kuruna Karşı Bütçe Dostu Telefon Galeriye Gözat

General Mobile Discovery Çift Sim Kart Desteği

GM Discovery'de çift sim kart desteği funduszeue.infoız 1. Sim kart girişi mikro sim kartSim kart girişi ise normal sim kart takılabiliyor.Eğer 2 tane sim kart takarsanız ve internete girmek isterseniz sim kartlardan sadece birinin 3G desteği funduszeue.infoğer hat Edge hızında kalıyor.

Arama yaparken sim kart seçimi yapabilirsiniz :

(Fotoğrafın büyük hali için üzerine tıklayınız.)

Mikro Sim Kart ve Normal Sim Kart arasındaki farklar ;

Üstteki mikro sim kart alttaki ise normal standart sim kart.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası