leblebi tozu ile yapılan kurabiye / Leblebi Tozu Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tarifi | YKV

Leblebi Tozu Ile Yapılan Kurabiye

leblebi tozu ile yapılan kurabiye

Leblebi Tozu Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tarifi

Eskiden okul önlerinde ya da marketlerde satılan ve çocukların bin bir hevesle alıp eğlendiği leblebi tozu bugün de midelere şenlik katmaya geldi.


Artık leblebi tozunu sadece eğlenmek ile sınırlandırmayacaksınız. Bugün hazırlayacağımız leblebi tozu kurabiyesi ile zevk ve lezzet dolu anlar yaşayacaksınız. 


Çocukluk günlerini yad etmek isteyenler, misafirlerine farklı bir ikramlık sunmak isteyenler ya da çay saatlerini farklı lezzetler ile şenlendirmek isteyenler için geçmişle bugün arasında köprü kuran leblebi tozu kurabiyesi tarifini sizler için ele aldık bugün.


Tarifimiz öylesine kolay ve ekonomik ki içerisinde yalnızca dört malzeme bulunuyor.


Çay için ocağa koyduğunuz su kaynayana dek pişen bu kurabiyemiz, size hem zamandan tasarruf ettirecek hem de kıyır kıyır oluşu ve lezzetiyle gönlünüzü fethedecek.


Çay saatlerinin yeni favorisi olmaya aday olan ve nostaljik diyebileceğimiz leblebili kurabiye yapımı için hazırsanız mutfağa geçip hemencecik tarifimizi hazırlayalım.


Leblebili kurabiye tarifi için derin bir kabın içerisinde ayçiçek yağı, leblebi tozu ve pudra şekerini pürüzsüz hale gelene dek çırpıyoruz.


İçerisine unu ilave edip, kıvam alana dek yoğurduktan sonra küçük toplara bölüp, elle yassı şekil veriyoruz.


Şekil verdiğimiz kurabiyelerin üzerine leblebi ekleyip 30 dakika fırında altı ve üstünü renk alana dek fırında pişiriyoruz.


Oda sıcaklığında soğutup, servis ediyoruz.


Leblebi Tozu Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tarifi Servis Önerileri


Kıyır kıyır hazırladığınız leblebi tozu kurabiyesini tüm püf noktalarıyla hazırladık. Şimdi de çay saatlerinde ya da altın günlerinde sofranızda yer vereceğiniz bu kurabiyemiz için yanına en çok yakışan eşlikçilere yer vermek istiyoruz.


Beş çaylarında ve altın günlerinde konuklarınızı şaşırtacağınız leblebi tozu kurabiyesinin yanına bol soslu ıslak kek, bol malzemeli kısır ve taze demlenmiş bir fincan çay tercih edebilirsiniz. 


Çocukları da unutmuyoruz elbette ki. Taze sıkılmış portakal suyu ya da bir bardak ballı süt ile çocuklara servis edebilirsiniz.


Leblebi Tozu Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tarifi Püf Noktaları


Leblebi tozu le hazırlayacağınız kurabiyeler için isterseniz leblebileri blenderden çekip toz haline getirebilirsiniz. İsterseniz de aktarlarda ve marketlerde hazır toz versiyonunu bulabilirsiniz.


Leblebi tozu kurabiyesi için hazırladığınız hamuru dolapta 30 dakika dinlendirdikten sonra şekil vermek daha kolay olacaktır.


Leblebi Tozu Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tarifi Kaç Kaloridir?


Leblebi tozu kurabiye tarifini tüm püf noktalarını ele alarak sizlerle paylaştık.  Şimdi de tarifimiz hakkında en çok merak edilen detaylardan bir tanesi olan leblebi tozu kurabiyesi kalori miktarına değinmek istiyoruz.


Leblebi tozu kurabiye kalori miktarını merak edenler için 1 porsiyonunda yaklaşık olarak kalori bulunmaktadır. 


Glutensiz beslenmek için oldukça uygun olan bu kurabiye tarifini, kilo kontrolü yapanlar için yarım porsiyon şeklinde tüketilmesini öneriyoruz.


Leblebi Tozu Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tarifini Sevenlere 3 Tane Birbirinden Lezzetli Tarif


Kurabiyenin her halini sevenler için leblebili kurabiye tarifine ek olarak 3 tane daha birbirinden lezzetli kurabiye tarifi önerisinde bulunmak istiyoruz.


Misafirlerini her defasında birebirinden lezzetli kurabiyeler ile ağırlamak isteyenler için öncellikle Hindistan cevizli kurabiye, ardından fındıklı kurabiye tarifi ve son olarak da cevizli kurabiye tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 


Tariflerimize göz attıktan sonra tek yapmanız mutfağa geçip hızlıca hazırlamak ve çay demlemek. 


Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Leblebi tozu kurabiyesi tarifi
Leblebi tozlu kurabiye nasıl yapılır
Leblebi tozlu kurabiye tarifi
Leblebi- Leblebi Tozu- Leblebi Şekeri

     Geçtiğimiz günlerde marketlerden birinde tadımlık olarak denememizi istedikleri kurabiyenin leblebi tozuyla yapılmış olabileceği hiç aklıma gelmemiş, ilk anda tahinli kurabiyeye benzetmiştim. Uzun yıllardır yemediğim, unuttuğum bu lezzeti tekrar hatırlatan bu kurabiyeyi evde denemek isterken; biraz da aceleciliğimden olsa gerek aldığım leblebi tozunu olduğu gibi hamur yoğurma kabına döküverince hamuru toparlayabilmek için biraz daha yağ, bir tane daha yumurta koymalıyım derken epey fazla kurabiye yapmış oldum :) Neyse ki, sonuçta tadını herkesin beğendiği çok gevrek bir kurabiye oldu ama siz gene de bu ölçüleri yarıya indirerek yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • gram leblebi tozu 
  • 2 su bardağı un 
  • 2 su bardağı pudra şekeri 
  • 2 adet yumurta 
  • 2 su bardağı zeytinyağı 
  • gram tereyağı 
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
  • Toz şeker 
  • Leblebi 
  • Leblebi şekeri
Yapılışı:
  • Leblebi tozu, un, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve zeytinyağı da eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri streçlenip, dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, toz şekere bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üstlerine leblebi veya leblebi şekeri batırılır.
  • Önceden ısıtılmış derece fırında yaklaşık dakika üstleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılan kurabiyelerin çok yumuşak olması sizi yanıltmasın dışarıda durdukça sertleşip gevrekleştiğinden, soğuduktan sonra tepsiden alınır.

Leblebiden kurabiye olur mu demeyin! Tadına bir kez bakan unutamıyor

Leblebi, nohutun işlenmesiyle elde edilen bir tür kuruyemiştir. Sağlığa faydalarıyla da dikkat çeken leblebi birçok tarifte kullanılabileceği gibi tozundan enfes tatlılar da yapılabilir. Bunlardan biri de Leblebi Kurabiyesi. Lezzetli, sağlıklı ve oldukça pratik olan bu tarif, sadece 30 dakikanızı alacak. Çayın dumanı tütmeden fırından çıkartabileceğiniz kadar kısa sürede pişen Leblebi Kurabiyesini afiyetle yemeniz dileğiyle!

İşte Leblebi Kurabiyesi tarifi, leblebinin sağlığa faydaları ve yapılan alternatif tarifler

LEBLEBİ KURABİYESİ TARİFİ

funduszeue.info adlı internet sitesinde yer alan habere göre; Kolay, pratik ve lezzetli Leblebi Kurabiyesi tarifi;

Leblebi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı leblebi tozu
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
*1,5 su bardağı un
*1/2 kabartma tozu

Leblebi Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

-  Yoğurma kabına sıvı yağı ve pudra şekerini alıp kaşıkla biraz karıştırın.
-  Yarım paket kabartma tozunu ekleyin, leblebi tozunu ve ununu ekleyin.
-  Elinizle hamuru yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur elde edin.
-  Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
-  Önceden ısıtılmış derecede yaklaşık dakika kadar kontrol ederek pişirin. Çok hafif kızarmaya başlayınca fırından çıkarın.
-  Soğuduktan sonra tepsiden alarak servis edin.

LEBLEBİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI VE ALTERNARİF TARİFLER

Leblebi, sağlıklı bir atıştırmalık olarak bilinir ve birçok faydası vardır. İşte, leblebinin sağlığa faydaları:

1. Protein kaynağı: Leblebi, protein açısından zengin bir atıştırmalıktır. Protein, kasların ve dokuların onarımı ve yenilenmesi için önemlidir.

2. Lif kaynağı: Leblebi, lif açısından zengindir. Lifler, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önler.

3. Mineral kaynağı: Leblebi, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller açısından zengindir. Bu mineraller, kemik sağlığı, sinir sistemi ve kalp sağlığı için önemlidir.

4. Antioksidanlar: Leblebi, antioksidan açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve kanser gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Leblebi ile yapılabilecek tarifler;

1.Leblebi salatası: Haşlanmış yeşil fasulye, domates, salatalık ve leblebiyi bir araya getirerek lezzetli bir salata yapabilirsiniz. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek servis yapabilirsiniz.

2. Leblebili humus: Humus yaparken leblebiyi de kullanabilirsiniz. Nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve leblebiyi blenderdan geçirerek humusunuzu hazırlayabilirsiniz.

3. Leblebili kek: Leblebi unu kullanarak kek yapabilirsiniz. Leblebi unu, un yerine kullanılabilir ve kekinize lezzetli bir aroma katabilir.

4. Leblebili pilav: Pilav yaparken leblebiyi de kullanabilirsiniz. Pirinci kavurduktan sonra üzerine leblebi ekleyin ve pilavınızın lezzetini artırın.

Kaynak: funduszeue.info
Derleyen: funduszeue.info

ÇİKOLATALI LEBLEBİ KURABİYESİ

Leblebi tozu kurabiyesine yeni bir tat ve hayat vermek için hazırlanan tarifim helva misali ağızda dağılan nefis mi nefis lezzetli bir kurabiye.Üstelik çok az malzemeyle yapılan çikolatalı leblebi kurabiyesi çok kısa sürede hazırlanıp pişfunduszeue.info çat kapı gelen misafirler,ya da tatlı krizlerine hafif bir çözüm arayanlar için ilaç olabilecek türden 🙂

Leblebi tozu kurabiyesi tarifini daha önce hatırlarsanız sizlerle paylaşmıştım. Klasik leblebi tozu kurabiyesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu aralar dışarıda yediğim ya da paketlenmiş olan şeyleri evde katkısız yapma merakım funduszeue.infoerimi tıpkı analiz yapar gibi tatlarından içerisinde ne var ne yok anlamaya çalışıyorum 🙂 İşte çikolatalı leblebi kurabiyesi de onlardan funduszeue.infoenmiş olarak satılan kurabiyenin tadını çok beğenmiştim ve tadına bakınca yaparım ben bunu dediklerimden 🙂 Leblebili kurabiye lezzet olarak gerçekten çok hoş.Hamurun içerisine eklediğim erimiş çikolata kurabiyeye ayrı bir kıvam ve nefaset veriyor.Çok pratik olması ayrı bir artısı.Sizleri daha fazla bekletmeden dilerseniz çikolatalı leblebi kurabiyesini tarifine geçelim 🙂

ÇİKOLATALI LEBLEBİ KURABİYESİ

MALZEMELER

  • 2 su bardağı leblebi tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket 80 gramlık bitter çikolata

YAPILIŞI

  • Çikolatayı benmari usulde eritin.( Derin bir kapta kaynattığınız su kabının üzerine ısıya dayanıklı bir kase funduszeue.infon içerisine parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin.Çikolatalara su değdirmeden suyun buharıyla çikolatayı akıcı kıvam alana kadar karıştırarak eritin.)
  • Karıştırma kabına sıvı yağ,pudra şekeri ve leblebi tozunu koyup karıştırın.
  • İçerisine unu azar azar yedirerek ekleyin.
  • Kulak memesi yumuşaklığında nazik bir hamur yoğurun.
  • İçerisine benmaride erittiğiniz çikolatayı ilave edip hamurun her yerine eşit miktarda dağılacak şekilde yoğurup hamura yedirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belirli aralıklarla dondurma kepçesiyle (ben öyle yaptım) yada ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış derece fırında dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumadan servis tabağına almayın aksi taktirde dağılabilir.
  • Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alıp sevdiklerinizle paylaşın.

AFİYET OLSUN

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası