internetin çabuk bitmesinin nedenleri / Turkcell Internet Çok Hızlı Bitiyor

Internetin Çabuk Bitmesinin Nedenleri

internetin çabuk bitmesinin nedenleri

Mobil internet paketi hemen bitenler bunları yapın

Haberin Devamı

Uygulamaları arka planda çalıştırmayın

 “Telefonumda internetim çabuk bitiyor” yakınışlarının sebebi çoğunlukla uygulamaların arka planda çalıştırılması oluyor. Bu serzenişlerin çözümü basit: Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak.

Facebook otomatik video oynatma özelliğini devre dışı bırakın

Kotalı bir internet paketinin tamamen bitmesinin sebeplerinden biri de sosyal medya platformu Facebook uygulamasında videoların otomatik oynatılması. Bu duruma engel olarak videolarla vakit kaybetmekten kurtulabilir hem de internet paketinden tasarruf sağlayabilirsiniz. Facebook mobil uygulamasında Ayarlar bölümünde “Otomatik Oynatma” özelliğine dokunup “Sadece Wi-Fi Bağlantılarında” kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Tarayıcı önbelleğini aktifleştirin

Tarayıcınızın ayarlarından önbellek ayarlarını aktif hale getirdiğinizde dosyalar tarayıcı önbelleğine kaydolacak ve sonraki ziyaretlerinizde tekrar yüklenmeyecektir. Böylece mobil internetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Haritaları ve şarkıları çevrimdışı kullanın

Harita ve navigasyon kullanmak, şarkıları müzik uygulamalarından veya Youtube’den dinlemek internet paketinin kısa sürede bitmesini sağlayacaktır. Mobil internet paketini tasarruflu kullanmak için yaşadığınız şehrin haritasını ve şarkıları önceden telefonunuza indirin.

Haberin Devamı

Whatsapp otomatik indirmeyi engelleyin

Deoplama ve internet paketi sorunlarına neden olan uygulamalardan biri Whatsapp. Video ve fotoğrafların otomatik indirilmesi nedeniyle çabuk biten internet ve çabuk dolan hafıza sorunun çözümü Ayarlar kısmından otomatik indirmeyi tamamen kapatmak veya video ve fotoğrafların yalnızca Wi-Fi bağlıyken otomatik inmesini sağlamak oluyor.

Telefonumun İnternet Paketi Neden Çabuk Bitiyor

Telefonumun İnternet Paketi Neden Çabuk Bitiyor ,İnternet paketiniz mobil hatlarda (Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom) hızlı bir şekilde biterse çözümlerimizi sizlerle paylaşacağız. İlk olarak Android ve IOS cihazlarda paketin bitmesine neden olan uygulama veya işlemleri belirleyip kapatabilirsiniz.

İnternetin Çabuk Bitmesinin Nedenleri

Mobil cihazınıza (telefon, tablet vb.) Bulaşan virüsler nedeniyle paketiniz çok hızlı bitiyor olabilir. Bunu önlemek için, önce interneti kullanmıyorken mobil veriyi kapatmalısınız.

Cihazınızı biçimlendirerek veya fabrika ayarlarına geri yükleyerek virüslerden kurtulabilirsiniz. Telefonunuzdaki virüsleri nasıl sileceğinizi bilmiyorsanız aşağıdaki vermiş olduğumuz blog&#;a tıklayarak telefonunuzdaki virüsleri nasıl sileceğinizi öğrenebilirsiniz.

[irp posts=&#;&#;]

Mobil veri Kullanım Takibi

Telefonumun İnternet Paketi Neden Çabuk Bitiyor ,Video izleyen, çevrimiçi oyun oynayan ve sürekli müzik ya da video indiren kullanıcılar, veri kullanımlarını mutlaka izlemelidir. İnternet tarayıcıları ve Youtube, belirli aralıklarla kullanıldığında internet paketi kotanızın çok büyük bir kısmını harcamaz. Mail, instagram ve WhatsApp gibi uygulamalar da standart kullanım için fazla kota harcamıyor.

Ayrıca Android cihazınızdan geçen ayın veri kullanımını görüntüleyebilirsiniz. Ayarlar> Veri Kullanımı&#;na girerek, sol üst köşedeki tarihe tıklayarak geçmiş ayların veri kullanımını da kontrol edebilirsiniz.

Aşağı kaydırdığınızda, telefonunuzda yüklü uygulamalardan hangisine ne kadar veri harcadığınızı görebilirsiniz.

Veri kullanım ekranında mobil veriyi etkinleştirdikten sonra, beliren kaydırma çubuğunu kullanarak veri kullanımınızı belirli bir kotayla sınırlandırabilirsiniz. Veri kullanımınız belirlediğiniz kotaya ulaştığında bu bir uyarı olarak gelecektir.

Turuncu kaydırıcı ile mobil veri sınırını ayarlamayı etkinleştirebilir ve ayrıca verilerinizin tamamen kesilmesini istediğiniz yeri belirleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Telefondan Toplu SMS Nasıl Gönderilir

Hangi Uygulamaların Veri Kullandığını Görme

Ayarlar> kablosuz ve ağlar> veri kullanımı. Git Ayrı uygulamalara dokunabilir ve uygulamanın hangi ayda ne kadar veri harcadığını görüntüleyebilirsiniz.

Veri Kullanımını Azaltmak

Veri kullanımını azaltmak için arka plan verilerini sınırlayabilirsiniz. Ayarlar> Kablosuz ve Ağlar> Veri Kullanımı geri dönün. Arka planda veri harcayan uygulamalardan birine tıklayın. Açılır ekranda Arka plan verilerini kısıtla dokunarak seçtiğiniz uygulamanın arka planda veri harcamasını önleyebilirsiniz.

Veri kullanımını azaltmanın bir başka yolu da arka planda çalışan güncelleme uygulamalarını kapatmaktır. Bunu yapmak için Google Play Store girin ve arama çubuğunun sol üst tarafındaki satırı tıklayın.

Açılır menüden Ayarlar&#;a ve ardından Otomatik Güncelleme uygulamalarına basın. Açılan pencereden Uygulamaları yalnızca kablosuz yoluyla güncelle&#;yi seçin.

Görüntülü görüşmeler internet paketinin düşmanıdır. Skype, Tango, Viber, Line tarzı uygulamalarda yaptığınız görüntülü görüşmeler, düşük kotalı kullanıcı kotasının çok çabuk bitmesine neden oluyor.

Görüntülü Görüşmelerde Ne Kadar Sürede Kaç Mb Kota Harcanır ?

Bu, görüntülü görüşme yaptığınız uygulamanın görüntü kalitesine bağlıdır ancak ortalama bir hesaplama yaparsak;
1 dakikada 6 mb
1 saatte MB kotadan yararlanır

Hat tarzı kaliteli görüntülü görüşme uygulamalarında saatte MB&#;a yakın kota harcarsınız, çok fazla görüntülü görüşme kullanırsanız, kısa görüntülü görüşmeleri azaltmak veya yapmak kotanızın sonunu yavaşlatacaktır.

Mobil hattınızı bilgisayarınızda ve tabletinizde ortak kullanıyorsanız, yazılım güncellemelerini kapatmanız gerekir. Standart bir Windows Güncellemesi, ortalama MB internet paketi harcamanıza neden olur.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefonda internet hızlı bitiyor , internetim hemen bitiyor , internet paketi neden çabuk bitiyor , mobil internetim çok hızlı bitiyor , mobil internet neden çabuk bitiyor.

Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa dikkat! Haberiniz olmadan sömürüyorlar…

Akıllı telefonlar hayatımızın önemli parçalarından biri haline gelirken, haberleri okumaktan, banka işlemlerine kadar birçok alanda kullanılıyor. Bir akıllı telefon şarjı olmadığı takdirde kullanılmaz hale geldiği için birçok kişi ciddi batarya sıkıntıları yaşıyor. Peki bataryanızın çabuk bitmesine neden olan uygulamalar bunlar olabilir mi?

Yayınlanma:

Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa dikkat! Haberiniz olmadan sömürüyorlar…

Akıllı telefonlar artık her alanda elimizden düşmeyen bir parçamız haline gelmişken, akıllı telefonların batarya süresi birçok kişi için büyük önem taşıyor. Kullanıcının haberi olmadan arkaplanda çalışan bazı uygulamalar telefonun şarjının hızla bitmesine neden oluyor. İşte akıllı telefonların şarjlarını sömüren uygulamalar…

SPOTIFY

Sanılanın aksine uzun süreli kullanımda batarya ömrünü ciddi oranda düşüren Spotify, ciddi bir batarya düşmanı.

spotify

NETFLIX

Film ve dizilerin saatlerce izlendiği Netflix tam bir pil düşmanı. Filmi internetten stream yaparak izlemek yerine önce indirip sonra izlemek batarya ömrünüz için daha faydalı olabilir.

netflix-logo-print_pms

OUTLOOK

Mail’lerinizi sürekli takip ettiğiniz Outlook sürekli çalışır halde olduğundan telefonunuzun bataryası mail geldikçe; hatta mail kontrol işlemi sürekli gerçekleştirildiğinden batarya ömrüne oldukça zararlı.

outlook

FACEBOOK

Yapılan araştırmalara göre pili en çok tüketen uygulamalar arasında üst sıralarda Facebook yer alıyor. Facebook’u kullandığınız süre boyunca telefonun batarya ömrü oldukça hızlı azalıyor.

facebook

WHATSAPP

Aktif bir WhatsApp grubunda olmanız ve sürekli kullanmanız halinde ciddi bir şarj tüketimine neden oluyor.

whatsapp-haberler-en-guncel-son-dakika_16_9__16_9_

ANTİVİRÜS PROGRAMLARI

Akıllı telefonların güvenlik seviyesini artırmayı vaadeden antivirüs programları aslında tam bir şarj düşmanı.

virus

SNAPCHAT

Snapchat’te yüksek şarj tüketimi yapan uygulamalar arasında.

snapchat-kapakTelefonu şarja takıp banyoya girdi, elektriğe kapıldı öldüİlginizi ÇekebilirTelefonu şarja takıp banyoya girdi, elektriğe kapıldı öldüŞarj kablosundaki detay öldürdü!İlginizi ÇekebilirŞarj kablosundaki detay öldürdü!

Akıllı telefonbankaFacebookfilmhaberlerRusyaSnapchatTeknolojiWhatsApp

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası