bitkisel kas gevşetici / MİNTMENTH 15 ML ROLL-ON (KAS GEVŞETİCİ ) - funduszeue.info

Bitkisel Kas Gevşetici

bitkisel kas gevşetici

Kas Gerginliği Nasıl Giderilir? Kas Gevşetici Yağlar Bitkiler

Kaslarını gevşetmek için ilaç kullanmak istemeyenler, doğal yöntem arayanlar bu makalemiz sizler için! Kasları gevşetmek için pek çok bitkisel yöntem vardır. Ayrıca kaslara sıcak veya soğuk su torbası uygulanarak ani bir rahatlama sağlanabilir. İnsanlar çoğu zaman kas gevşetici veya ağrı kesici ilaçlar, iğneler gibi çözümler de kullanmaktadır. Fakat bu ilaçlar zamanla bağımlılık yapar ve yan etkileri de bulunmaktadır. Bu ilaçlar yerine doğal kas gevşeticileri kullanabilirsiniz. Kaslarınızı, sinirlerinizi gevşetebilecek ve stres ile iltihabı alabilecek birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Fakat bu sayacağımız yöntemlerin işe yaraması için, düzenli uyumalı, dinlenmenize dikkat etmeli, kaslara düzenli masaj uygulamalı ve hafif esneme hareketleri yapmalısınız. Aşağıda kas gevşetici olarak kullanabileceğimiz doğal yöntemleri anlatacağız. Aşağıda geçen bitkileri aktardan satın alabilirsiniz.

Papatya

Papatya çayı çok eski dönemlerden beri kasları gevşetmek için kullanılan bir bitkidir. İçeriğindeki bitkilere özgü 36 besin öğesi iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca rahatlatıcı ve sakinteştirici özellikleri kas dokularının daha hızlı iyileşmesini sağlar.

  1. Kasları gevşetmek için papatya yağı ile zeytinyağını karıştırarak, bu yağ karışımıyla masaj yapın.
  2. Ayrıca günde bardak papatya çayı içerek ağrıyan kaslarınızı rahatlatabilirsiniz. Bu çayı yapmak için bir papatya çay poşedini veya bir yemek kaşığı kuru papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyup, dakika demlenmesini bekleyin. Süzdükten sonra keyifle için.

Not: Şeker hastalığı ilaçları kullananlar doktorlarına danıştıktan sonra az miktarda papatya tüketebilirler.

Nane Yağı

Nane yağı en etkili doğal kas gevşeticilerdendir. Nane, ağrıyan kasları, sırt ağrısını, bacak ağrısını ve baş ağrısını geçirmede başarılıdır. Nane içinde bulunan mentol, ağrı kesici, spazm ve iltihap önleyici özellikler barındırır ve bu sayede kasların ağrısını ve iltihabını geçirir. Hatta kan dolaşım hızını arttırır ve ağrı ile spazmları engeller. Hem nane bitkisi hem de esans yağı kaslarda şişme, ağrı ve iltihabı yok eder.

  1. Günde birkaç bardak nane çayı için. Bu çayı yapmak için, bir tatlı kaşığı kuru veya taze nane yaprağını, sıcak su içerisinde 10 dakika bekletin.
  2. Ayrıca, ikişer damla nane yağı ile sandal ağacı yağını ve bir yemek kaşığı badem yağını karıştırın. Bu yağ ile ağrıyan bölgeye ağrı geçene dek masaj yapın.
  3. Alternatif olarak reçetesiz satılan nane içeren ağrı merhemleri kullanabilirsiniz.

Not: Seyreltilmemiş nane yağını kesinlikle cildinize değdirmeyin veya yutmayın.

Biberiye

Bu bitki iltihap önleyici özellikleri sayesinde, iltihaplı kas dokularını iyileştirerek kas ağrılarını yok eder. Kasları gevşetip rahatlatır. Ek olarak kan dolaşımını hızlandırarak, hızlı iyileşmenize yardımcı olur. Hem bitkiyi hem de esans yağını kas ağrılarını geçirmek için kullanabilirsiniz.

  1. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş biberiyeyi, bir bardak sıcak suya ekleyin. Üzerini kapatıp, 10 dakika bekledikten sonra süzün. Bu çayı günde 3 defa için.
  2. Ayrıca, birkaç damla biberiye esans yağını, bir yemek kaşığı ılık hindistan cevizi veya zeytinyağına karıştırın. Bu yağ karışımı ile günde birkaç defa ağrıyan kaslarınıza masaj yapın.
  3. Bir diğer seçenek ise bir tatlı kaşığı biberiye esans yağını, bir küvet dolusu ılık suya karıştırmaktır. Adet sancısını ve kas ağrılarını önlemek için bu su içerisinde 15 dakika boyunca bekleyin.

Epsom Tuzu

Epsom tuzu, kaslarınızın düzgün işleyebilmeleri için gerekli olan magnezyumu vücudunuza sağlayarak, kas kramplarını ve ağrılarını önler, doğal kas gevşetici vazifesi görür.

Epsom tuzu içerisindeki magnezyum cildiniz tarafından emilir ve kaslarınızı gevşetip, iyileştirir.

  1. Küvetinizi sıcak su ile doldurun.
  2. İçerisine 2 bardak epsom tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Bu su içerisinde dakika boyunca bekleyin.

Kediotu

Kediotu, çok uzun yıllardır hem kas ağrıları hem de boyun ağrıları için kullanılmaktadır. Bu bitki içeriğinde bulundurduğu uçucu yağlar sayesinde kasları gevşetir. Bu bitki kas spazmları sonucu oluşan siyatik ağrıları yok etmede çok başarıldıır.

  1. Haftada birkaç defa kediotu çayı için. Bu çayı, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kediotu kökünü bir bardak sıcak su içerisinde 10 dakika boyunca demleyerek elde edebilirsiniz.

Not: Bu bitkiyi hamileliğiniz boyunca ve eğer emziriyorsanız kullanmayın. Ayrıca uyku ilacı alıyorsanız veya ağrı kesiciler kullanıyorsanız kullanmayın.

Kas Spazmı Kramp Nedir Neden Kramp Girer Kramp Girdi Ne Yapayım? Tıklayınız

Kas Ağrısına Ne İyi Gelir? Kesin Çözüm Doğal Ve Bitkisel Tedaviler Tıklayınız

Kalp Spazmı Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri Tıklayınız

Doğal kas gevşeticiler

Doğal kas gevşeticiler

Kas ağrısının sebebi her ne olursa olsun evde doğal yöntemlerle tedavi edebilirsiniz. İşte doğal kas gevşeticiler

Vişne: Güçlü bir antioksidant olan vişne kas ağrılarına iyi gelir. Günde bir bardak vişne suyu kas ağrılarını hafifletir.

Nane: Kas, sırt, bacak ve tansiyona bağlı baş ağrılarına iyi gelir. Kan dolaşımına yardım eder, ağrı ve spazmları azaltır. Günde birkaç bardak nane çayı için. Çayı hazırlamak için 1 kaşık taze ya da kuru naneyi 10 dakika kaynatın. Veya 2 damla nane yağı, 2 damla sandal ağacı yağı ve 2 damla badem yağını karıştırıp sorunlu bölgeye masaj yapın.

Kırmızı biber: Kırmızı biberdeki kapsaisin doğal bir kas gevşeticidir. 1 çay kaşığı kırmızı biber tozunu 2 kaşık zeytinyağıyla karıştırıp sorunlu bölgeye sürün. Yarım saat bekledikten sonra yıkayın.

Epsom tuzu: Epsom tuzu magnezyum seviyesini yükselterek, magnezyum eksikliğinden kaynaklanan kramp ve kasılmaları önler. Sinir sistemini rahatlatır, toksinlerden kurtulmaya yardımcı olur. Küveti sıcak suyla doldurun. 2 bardak epsom tuzu ekleyip karıştırın. dakika bu suyun içerisinde uzanın. Haftada bir tekrarlayın.

Biberiye: 1 çay kaşığı kuru biberiyeyi 1 bardak sıcak suyla karıştırdıktan sonra 10 dkaika bekletin. Süzüp günde 3 kez bu çaydan için. Bunun yanında birkaç damla biberiye yağını 1 çay kaşığı ılık hindistan cevizi ya da zeytinyağıyla karıştırıp sorunlu bölgeye masaj yapın.

Kediotu: Kediotu boyun ve kas ağrısına iyi gelir, stresi hafifletir, uyumaya yardımcı olur. Kas ağrılarını hafifletmek için günde ½ çay kaşığı kediotu extresi alın. Ya da günde haftada birkaç kez kediotu çayı için. Çayı hazırlamak için 1 çay kaşığı kuru kediotu kökünü 1 bardak sıcak suda 10 dakika bekletin. Hamileyken, emzirirken ya da ilaç kullanırken uzak durun!

Dağ tütünü: Yağ, krem, merhem şeklinde de bulabileceğiniz dağ tütünü ağrı ve yanmaları azaltır, kan dolaşımını hızlandırır. Birkaç damla dağ tütünü yağını başka bir doğal yağla karıştırıp sorunlu bölgeye günde birkaç kez masaj yapın. Veya herhangi bir dağ tütünü merhemini günde birkaç kez uygulayın. Açık yaralara asla uygulamayın!

Lavanta: Lavanta ağrı, şiş ve yanmaları azaltan doğal bir kas gevşeticidir. Tansiyona bağlı baş ağrıları, kas, bacak, omuz ve ağrılarını tedavi etmek için kullanılır. Ilık zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağıyla birkaç damla lavanta yağını karıştırıp bölgeye uygulayın. Daha sonra birkaç damla lavanta yağıyla sıcak bir duş alın.

Çarkıfelek: Kas gevşetici etkisinin yanında adet öncesi kramplarına ve tansiyona bağlı baş ağrılarına iyi gelir. Stres, endişe ve asabiyetle savaşır. 1 çay kaşığı kuru çarkıfelek çiçeğini 1 bardak suda 10 dakika bekletip günde 1 için. Hamile ve emziren kadınlara önerilmez! Bu alternatif tedavi yöntemlerini uygulamadan önce doktorunuza danışın!

Doğal kas gevşeticiler

#Kas gevşetici

#sağlık

#bitki

Kas Gev&#;etici Bitkisel Ya&#;lar: Aromaterapi Etkili

Vücudumuzda ’den fazla kas bulunmaktad&#;r. Bu kaslar hayat&#;n her alan&#;nda büyük önem ta&#;&#;r. Top atma, yürüme, yemek yeme, fincan tutma, ko&#;ma ve daha fazla eylem için kaslardan yard&#;m al&#;n&#;r. Harcanan enerjiye göre kas&#;l&#;p gev&#;eme özelli&#;i olan kaslar, çok a&#;&#;r&#; kas&#;ld&#;&#;&#;nda vücutta a&#;r&#;ya ve krampa neden olur. A&#;r&#; ve kramp gibi durumlar&#; önlemek ad&#;na kas gev&#;etici bitkisel ya&#;lar kullan&#;lmal&#;d&#;r.

Kas gev&#;etici bitkisel ya&#;lar, kaslar&#;n rahatlamas&#;na yard&#;m eder. Özellikle de yo&#;un egzersiz ve ani hareket yapanlar&#;n kullanmas&#; önerilen kas gev&#;etici ya&#;lar, doktor kontrolünde kullan&#;lmal&#;d&#;r. Hamilelerin ve gebelik plan&#; yapanlar&#;n kas gev&#;etici ya&#;lardan uzak durmas&#; gerekir. Rahim kaslar&#;n&#;n gev&#;emesine neden olaca&#;&#; için dü&#;ük riskini yükseltir. Ya&#; kullanmadan önce doktorunuza dan&#;&#;man&#;z gerekti&#;ini unutmay&#;n&#;z.

Kas gev&#;etici bitkisel ya&#;lar listesi &#;imdi bu sayfada sizinle!

Aromaterapi Ya&#;lar&#; Faydalar&#; ve Kullan&#;m&#;

Kas Gev&#;etici 8 Bitkisel Öz Ya&#; ve Kullan&#;m&#;

1) Nane Ya&#;&#;

  • Eklemlerde meydana gelen a&#;r&#;lar bazen kaslar&#;n kas&#;lmas&#;ndan dolay&#; olu&#;abilir. Bu gibi durumlarda nane ya&#;&#;n&#; kullanman&#;z önerilir.
  • Nane ya&#;&#;ndan birkaç damla al&#;n ve dirsek, diz kapa&#;&#;, ense ve ayak bile&#;i gibi noktalara masaj yap&#;n.
  • Her kramp ve kas&#;lma an&#;nda nane ya&#;&#;n&#; kullanarak kaslar&#;n gev&#;emesine yard&#;m edebilirsiniz.

Nane Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

nane ya&#;&#;

2) Papatya Ya&#;&#;

  • Papatya ya&#;&#;n&#;n kaslar&#; gev&#;etme özelli&#;i vard&#;r. Bu nedenle gebelik döneminde uzak durman&#;z önerilir.
  • Kas a&#;r&#;s&#; ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;z anlarda kas gev&#;etici ya&#; olarak papatya ya&#;&#;n&#; kullanmal&#;s&#;n&#;z.
  • Papatya ya&#;&#;ndan alaca&#;&#;n&#;z birkaç damla, kas&#;lan bölgeye sürüldü&#;ünde k&#;sa sürede gev&#;eme olu&#;turacakt&#;r.
  • Regl döneminde ya&#;anan kas&#;lmalar için papatya ya&#;&#;n&#; aromaterapi ve masaj yoluyla kullanabilirsiniz.

Papatya Ya&#;&#;n&#;n 10 Müthi&#; Faydas&#;, Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

papatya ya&#;&#;

3) Portakal Ya&#;&#;

  • Ani bir hareketten dolay&#; kaslar&#;n&#;zda a&#;r&#; ya da s&#;k&#;&#;ma meydana geldiyse portakal ya&#;&#;n&#; kullanman&#;z önerilir.
  • Portakal ya&#;&#;, s&#;k&#;&#;an kaslar&#;n gev&#;emesine destek olarak vücudu rahatlat&#;r.
  • Portakal ya&#;&#;ndan birkaç damla elinize dökün. A&#;r&#; ve kramp olan bölgeye sürerek masaj yap&#;n. Dakikalar içinde vücudun gev&#;edi&#;ini göreceksiniz.

Portakal Ya&#;&#;n&#;n 10 Faydas&#;, Yap&#;l&#;&#;&#; ve Kullan&#;m&#;

portakal ya&#;&#;

4) Lavanta Ya&#;&#;

  • Lavanta ya&#;&#;n&#;n kas gev&#;etici özelli&#;i vard&#;r. Çok yorgun oldu&#;unuz dönemlerde lavanta ya&#;&#;n&#; kullanarak aromaterapi uygulayabilirsiniz.
  • Odan&#;n bir kö&#;esine lavanta ya&#;&#; dolu olan bir cam &#;i&#;e koyun ve odan&#;n havalanmas&#;n&#; sa&#;lay&#;n.
  • Hava ak&#;&#;&#; gerçekle&#;irken lavanta ya&#;&#;n&#;n etkisi sayesinde kaslar&#;n gev&#;emesine yard&#;m edilir. Ruhun ve bedenin rahatlamas&#; için lavanta ya&#;&#;yla tan&#;&#;&#;n.

Lavanta Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar? Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

lavanta ya&#;&#;

5) Kekik Ya&#;&#;

  • Kekik ya&#;&#;n&#; bir miktar suyla suland&#;r&#;p tüketirseniz kas gev&#;emesine destek olursunuz.
  • Kaslar&#;n çok kas&#;ld&#;&#;&#; anlarda vücudu rahatlamak için kekik ya&#;&#; kullanmay&#; unutmay&#;n.
  • Spor sonras&#;nda vücudun daha da rahatlamas&#; için kekik ya&#;&#;yla masaj yapabilirsiniz.

Kekik Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Yap&#;l&#;r, Kullan&#;l&#;r?

kekik ya&#;&#;

6) Karanfil Ya&#;&#;

  • Karanfil ya&#;&#;, kas gev&#;etme görevine sahiptir. Bu yüzden hamilelerin uzak durmas&#; gereken bitkisel bir ya&#;d&#;r.
  • El, kol, bilek, s&#;rt ve bacak gibi bölgelerde meydana gelen kas&#;lmalar için önerilir.
  • Karanfil ya&#;&#; masaj yoluyla vücuda sürüldü&#;ünde k&#;sa sürede gev&#;eme hissedilir.
  • Gün içinde kendinizi yorgun hissetti&#;iniz anlarda karanfil ya&#;&#;n&#; kullanarak kaslar&#;n gev&#;emesine ve vücudun rahatlamas&#;na yard&#;m edebilirsiniz.

Karanfil Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar?

karanfil ya&#;&#;

7) Okaliptüs Ya&#;&#;

  • Okaliptüs ya&#;&#; deri yüzeyine uyguland&#;&#;&#;nda kaslar&#;n gev&#;emesine yard&#;m eder.
  • A&#;r&#;, sanc&#; ve kramp gibi anlarda mutlaka kullanman&#;z önerilir.
  • Antioksidan etkileri olan okaliptüs ya&#;&#;, kas&#;lan kaslar&#;n yava&#; yava&#; gev&#;emesini sa&#;lar. Böylece vücut a&#;r&#;s&#; da ortadan kalkar.

Okaliptus Ya&#;&#;n&#;n 12 Mucizevi Faydas&#;

okaliptus ya&#;&#;

8) Biberiye Ya&#;&#;

  • Kas gev&#;etici ya&#;lardan bir di&#;eri de biberiye ya&#;&#;d&#;r. Biberiye ya&#;&#; etkili sonuç veren bir ya&#;d&#;r.
  • Vücudunuzun çok gergin oldu&#;u dönemlerde ya da genel vücut a&#;r&#;s&#; ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;z dönemlerde masaj yoluyla uygulaman&#;z önerilir.
  • Biberiye ya&#;&#;n&#; dilerseniz bir miktar zeytinya&#;&#;yla kar&#;&#;t&#;r&#;p boyun ve &#;akak bölgesine de sürebilirsiniz.

Biberiye Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Zay&#;flat&#;r M&#;? Ne &#;&#;e Yarar?

biberiye ya&#;&#;

Hodan Ya&#;&#;: Cilde &#;yi Gelen 5 Faydas&#;

Evde En &#;yi 5 Do&#;al Masaj Ya&#;&#; Yap&#;m&#;

10 Do&#;al T&#;rnak Bak&#;m Ya&#;&#; ve Kullan&#;m&#;

En &#;yi 10 Bitkisel Saç Bak&#;m Ya&#;&#;, Kullan&#;m&#;

Kantaron Ya&#;&#; Ne &#;&#;e Yarar? &#;ifal&#; 9 Kullan&#;m&#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası