sgk sicil no kaç hane / Sgk Aracı Kodu Nedir, Sorgulama - SSK Sor

Sgk Sicil No Kaç Hane

sgk sicil no kaç hane

Sicil No Nedir? Ssk Sicil Numara Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden &#;ğrenilir?

Haberin Devamı

Sicil no, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışan kişilerin sigorta durumlarını, primlerinin düzenli yatıp yatmadığına bakmaları ve emeklilik bilgilerini edinebilmeleri için kullanılan numaralardır.

Sicil No Nedir?

Sicil no genellikle sosyal güvenlik numarası olarak da bilinmektedir. Sigortalı olarak çalışan yetişkin kişiler sicil numaraları ile birlikte sigorta primleri, emeklilik bilgileri ve primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışan 4A (SSK), 4B (Bağ-Kur) ve ya 4C (Emekli Sandığı) çalışanlarının sicil numaraları bulunur.

Bu sicil numaraları ile her türlü sigorta bilgileri de rahat bir şekilde elde edilmektedir. Günümüzde sigorta işlemlerinin kontrol edilmesi ve her türlü bilgiye ulaşılması için sicil numarasının önemi büyüktür. O nedenle sicil numarası doğru bir şekilde sorgulanmalıdır.

Haberin Devamı

SSK sicil numarası çalışılan kurumun çalışanlarını daha iyi tanımak için verilen numaralar olarak bilinir. Bu sicil numaraları ise pek çok konuda önemli olabilir. Bu nedenle kişilerin SSK sicil numaralarını bilmeleri de gerekir. Sicil numaraları asla karıştırılmamalıdır.

SSK Sicil Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

SSK Sicil numarası rahat bir şekilde öğrenilebilir. Buna göre SSK sicil numarası şifreli ve ya şifresin olarak öğrenilmektedir. SSK sicil numarası sigortalı olarak ilk işe başlanıldığı tarihten itibaren kişiye özel olarak tanımlanan numaralar olarak bilinmektedir.

SSK sicil numarası ile ilgili gerekli sorgulamalar da doğru bir şekilde yapılmalıdır. SSK sicil numarası şifresiz öğrenileceği zaman öncelikle sisteme TC kimlik numarası girilmektedir. Ayrıca nüfusa kayıtlı olunan şehir seçilir. Adım adım ilerlerken kimliğin arka kısmında bulunan cilt numarası da yazılır. Ayrıca bölümden doğum yılı da seçilir. Ekrandaki güvenlik kodu girilir. Sonrasında ise tescil kaydı yapılmaktadır.

Tescil kaydı tespiti için de 4a seçeneği tıklanır. Bu adımların ardından SSK sicil no öğrenme süreci de tamamlanmış olur. Bunun yanı sıra e-devlet üzerinden şifre ile SSK sicil numaraları öğrenilebilir. Bu da oldukça kolay bir yöntemdir. SSK sicil numarasının sorgulanması için kimlik bilgilerinin mutlaka bilinmesi gerekir. Buna göre sorgulama da doğru bir şekilde yapılır.

Haberin Devamı

SGK primleri de SSK sicil numaraları ile birlikte sorgulanabilir. Kamuda sürekli bir işte çalışan kişilerin sicil numaraları 1 ile başlar. Özel sektörde çalışanların sicil numaraları 2 ile başlar. Ayrıca kamuda geçici bir işte çalışan kişilerin sicil numarası 3 rakamı ile başlamaktadır. Bunun yanı sıra özel sektörde geçici olarak çalışan kişilerin sicil numarası da 4 rakamı ile başlamaktadır.

SSK Sicil Numarası Nereden Öğrenilir?

Her sigortalı işe giren vatandaşın kendisine ait bir SSK sigorta sicil numarası bulunmaktadır. Bu SSK sicil numarası emeklilik sürecini de çok etkilemektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışan kişilerin SSK sicil numaralarını öğrenebilmeleri için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir.

Haberin Devamı

E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır. Ekranda gelen ve istenen bilgiler de eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

Bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra sorgula tuşuna basılır. Bunun yanı sıra elektronik ortamda SSK sicil numarasının öğrenilmesi için ESGM sistemi son yıllarda kullanılmamaktadır. Sicil numarasının en hızlı ve kolay bir şekilde bulunması için e-devlet sistemi kullanılmaktadır. Bu nedenle SSK sicil numarası doğru bir şekilde bulunmalıdır.

İşyeri Sicil Numarası

Sosyal Güvenlik Kurumunca işyerini tanıtma ve diğer işyerlerinden ayırma bakımından her işyerine verilen bir numaradır. Soldan sağa doğru: İlk rakam; sektör kodudur. O işyerinin Devlet veya özel sektöre aidiyetini, devamlı veya geçici olduğunu belirtir. Ondan sonraki 4 rakam; iş kolu kodudur. İşyerinin faaliyet gösterdiği Uluslararası İş kolunu belirtir. Sonra gelen 4 rakam; ünite kodudur. İşyerinin işlem gördüğü üniteyi belirtmeye yönelik olup önce iki hane eski ünite sonra 2 hane yeni ünite kodunu belirtir. Bunu takip eden 7 rakam; işyeri sıra numarasıdır. O işyerinin o il içindeki işyerleri arasındaki sıra numarasını belirtir. Takip eden iki rakam; il kodudur. Sonra gelen iki rakam; ilçe kodudur. O işyerinin gösterilen ilde hangi ilçede olduğunu belli eder. Bundan sonra kontrol numarası gelir. İşyeri sicil numarasının doğru kullanılmasını sağlamaya yönelik olup iki hane rakamdan ibarettir. En son alt işveren numarası hanesine; alt işverenleri işlemlerinde kullanılmak üzere her bir alt işverene o işyeri için bir alt işveren numarası verilir.

SGK Sicil Numarası Nedir? SGK Sicil No Sorgulama ve Öğrenme Nasıl Yapılır? SGK Sicil Numaramı Nasıl Öğrenirim?

SGK Sicil Numarası Nedir? SGK Sicil No Sorgulama ve Öğrenme Nasıl Yapılır? SGK Sicil Numaramı Nasıl Öğrenirim? Kayıt numarası, çalıştığınız kuruluş tarafından çalışanlarını belirlemek için verilen numaradır. SSK kayıt numarası T.C. Bir kimlik numarası olarak düşünülebilir. Kayıt numarası birçok yerde görünür. Karşılaştığımız yerlerde farklı kayıt numaraları kullanılmaktadır. Bu durum kişilerin kayıt numaralarını tam olarak öğrenememesine ve kafasını karıştırmasına neden olmaktadır. Ancak son araştırmalarla T.C. Kimlik numarası ile eşleştirildiği söyleniyor. SGK işyeri sicil numarası nedir? İşletme sicil numarası nasıl sorgulanır? Sorularının cevapları sıklıkla arama motorları aracılığıyla sorgulanmaktadır. 4A, yani SSK kapsamında sigortalı çalışanları bulunan işverenler için SSK’ya sicil numarası başvurusu yapılmaktadır. Bu sayı, borç ödemelerinde ve diğer birçok resmi işlemde çok önemlidir. Bu nedenle işyeri sicil numarasını sorgulamak ve öğrenmek için sıklıkla araştırmalar yapılmaktadır.

SGK Sicil Numarası Nedir?


SGK sicil numarası ülke sınırlarımız içerisinde bir çok farklı alanda ihtiyaç duyacağımız oldukça önem taşıyan bir numaradır. Öte yandan bazı zamanlarda farklı sicil numaraları kullanılmakta olduğunu söyleyebiliyoruz. Sürekli ihtiyaç duyacağımızdan dolayı göz ardı edeceğimiz yada unutacağımız ihtimali söz konusu bile olmaması gerektiğini bilmekteyiz. Sigorta ile ilgili tüm ihtiyaçlarımıza bir tıkla ulaşacağımızı düşündüğümüzde oldukça fayda sağlayacak bir numaradır. Şahsi olarak bu bilgileri istediğimiz zamanda ulaşmak ve takip etmek açısından mümkünlüğü bulunmaktadır. Bu numarasının en sık ihtiyaç duyulduğu tespit edildiği durumlar ise emeklilik süresinin ne kadar olduğu ne kadar süre zarfında emekli olunabileceği gibi önemli bilgiler olduğu biliniyor.

SGK Sicil No Sorgulama


SGK Sicil numarası nedir, birçok alanda karşımıza çıkmakta olan oldukça önemli bir numaradır. Bazı alanlarda farklı farklı sicil numaraları kullanılmaktadır. Her zaman lazım olmaması sebebiyle unutulması veya ihmal edilmesi kaçınılmaz olmaktadır. Sigorta ile ilgili tüm bilgilerin bir tuş ile ulaşılmasına fayda sağlamaktadır. Kişisel olarak bu bilgilerin anlık olarak takip edilmesi mümkün olmaktadır. Sicil numarasının en fazla kullanıldığı alan olarak emeklilik süresinin ne kadar olduğu ne kadar zaman içerisinde emekli olunacağı gibi bilgilerin ulaşılmasını sağlamak maksadıyla kullanılmaktadır.

SGK Sicil No Öğrenme


SGK Sicil numarası sorgulamasıen patik ve hızlı bir şekilde E Devlet üzerinden yapılmaktadır. Sicil numaranızı öğrenmek istemeniz durumunda E Devlet e girmeniz yeterli olacaktır. E Devlet giriş TC ve şifre bilgisi ile sağlanmaktadır. 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne açılan sayfadaki hizmetler kategorisinden ulaşılması gerekmektedir. Açılan ekran üzerinden bizlerden bazı bilgiler talep edilecektir. Bu bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin tam verilmesi ile birlikte sorgula talimatının verilmesiyle sicil numarasının öğrenilmesi mümkün olmaktadır.

ESGM ile SGK Sicil Numarası Öğrenme


E Devlet projesinin hayata geçirilmesinden önce farklı şekillerde SGK Sicil No Öğrenme işlemi yapılmaktaydı. Tüm e hizmetlerin bir araya toplanmasına karar verilmesi ile birlikte ESGM sistemi üzerinden sicil numarası öğrenme işlemleri kaldırılmıştır. Bu hizmet ile her hangi bir şekilde sicil numarasının öğrenilmesi mümkün olmayacaktır.

İnternet üzerinden sağlanmakta olan hizmetler üzerinden SGK Sicil No Öğrenme mümkündür. Fakat bu noktada oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Her site iyi niyetli olmayabilir. Bu sebeple güvenilir olarak adlandırılan sitelerden bu bilgi sağlanabilir. En doğrusu ve en güveniliri E Devlet üzerinden bilgilerin alınmasıdır. Kişisel bilgilerin farklı siteler üzerinden nasıl işleneceği ile ilgili her hangi bir öngörüde bulunmak zordur.

SGK Sicil No Öğrenme TC ile


E Devlet üzerinden isim ve soy isim bilgilerinin verilmesiyle SGK Sicil bilgilerine ulaşmak mümkün değildir. Bu bilgiye ulaşabilmek için TC Kimlik numarası bilgisinin bulunması gerekmektedir.

SGK bilgilerinden nerede ise tamamına E Devlet üzerinden erişim mümkündür.

Bağ Kur Sicil No Öğrenme ve Sorgulama

SGK İşyeri Sicil No Sorgulama Ve Öğrenme

Emekli Sandığı Sicil No Sorgulama ve Öğrenme

En Çok Sorulan Sorular

SGK Sicil No Ne Demek?

SGK Sicil no, Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından sigortalı vatandaşlara verilen özel bir numaradır. Aynı zamanda SSK sicil numarası olarak da geçer.

SGK Sicil No Kaç Haneli?

SGK sicil numarası 12 haneden oluşur. İlk 6 hane saymanlık numarası, son 6 hanesi ise hane kurum numarası olarak geçer.

SGK Sicil Numarası Nasıl Öğrenilir?

SGK sicil numarasını öğrenmek için bir çok yol vardır. E-devlet üzerinden TC ile öğrenilebilir ve SGK'nın sitesi ve dairesine gidilerek öğrenilebilir.

SGK Sicil Numarası Açılım Nedir?

SGK sicil numarasının açılımı, Sosyal Sigorta Kurumu Sicil Numarası'dır. Ve her sigortalı için benzersiz verilir.

SGK Sicil Numaramı Nasıl Öğrenirim?


Oldukça pratik ve kısa süre içerisinde E Devlet üzerinden yapılabiliyor. Sicil numaranızı öğrenmek istediğiniz durumlarda E Devlet` e giriş yapmanız yeterli gelecektir. E Devlete giriş TC numarası ve şifresi ile sağlanıyor. 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne açılan sayfada bulunan hizmetler bölümünden ulaşılması gerekiyor. Karşımıza çıkacak sayfa üzerinden giriş yapacaklardan bir kaç bilgi talebi olacaktır. Bu bilgilerin zorunlu ve eksik olmadan girilmesi şart olduğu biliniyor. İstenilen bilgilerin sorunsuz ve eksiksiz verilmesi durumunda sorgula adımını seçmemizle beraber sicil numarasını öğrenmemiz gerçekleşecektir.

TC ile SGK Sicil No Öğrenme Nasıl Yapılır?


E Devlet sayfası üzerinden ad ve soyad bilgisinin giriş yapılmasıyla SGK Sicil bilgilerine ulaşmak mümkün olmamaktadır. Bu bilgilere erişim sağlanması için TC Kimlik numarası bilgimizin bulunması gerekiyor. SGK bilgilerinin hemen hemen tamamına E Devlet üzerinden ulaşım mümkündür.

İlginizi Çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası