ameliyattan sonra narkozun etkisi ne zaman geçer / Narkoz Etkisi Ne Zaman Geçer? Ameliyattan Sonra Narkozun Etkisi Kaç Gün Sürer? - Sağlık Haberleri

Ameliyattan Sonra Narkozun Etkisi Ne Zaman Geçer

ameliyattan sonra narkozun etkisi ne zaman geçer

sonraki sayfa

 
 
 
 

ANESTEZİNİN AMELİYAT &#;NCESİ, SIRASINDA VE SONRASİNDEKİ &#;NEMİ

PAÜ Hastaneleri Anestezi AD. Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay anestezinin tedaviler ve operasyonlar esnasındaki önemini anlattı. Anestezi, kelime anlamı olarak “hissizlik, duyusuzluk” demektir. Eskiden Narkoz olarak da Anestezi, ameliyatın çok önemli bir parçasıdır.

Anestezi, ameliyat öncesi, sırası ve sonrasını kapsayan, ameliyat süresince ağrı duyulmaması, güvenlik, konfor ve ameliyattan sonra süreci hatırlamamayı sağlayan bir dizi tıbbi uygulamaya verilen isimdir. Anestezi uzmanı, ameliyat sırasında, ağrıyı ve bilinci kontrol etmenin yanı sıra solunum, dolaşım gibi yaşamsal işlevleri izler ve gerektiğinde tedavi eder. Bu nedenle Anestezi Uzmanı her bakımdan hastanın koruyucusudur.

 Ameliyat Öncesi: Anestezist; ameliyat öncesi anestezi polikliniğinde hastayı değerlendirir, sağlık durumunu inceler.  Muayenelerinin sonucunda hastaya en uygun anestezi yöntemini seçer. Süreci ve yapılacakları hastaya anlatır ve hastanın sorularını yanıtlar.

Ameliyat Süresince: Ameliyat boyunca hastanın yanındadır, ağrı duyulmaması için gerekli ilaçları verir, kalp, akciğer, böbrekler ve diğer organların düzenli çalışmasını izler, gerekli tedavileri yapar.  

Ameliyattan Sonra: Anestezist yalnız uyutmakla değil, aynı zamanda uyandırmakla da görevlidir. Ameliyat sırasında verilen ilaçların etkisinden kurtulma, ameliyattan sonra da ağrı duyulmaması ve sağlıklı kalma için gerekli bakım ve tedavilerin hazırlığını yapar ve uygular.

Doğum için Anestezi:Anestezist bebeğin doğum kanalında ilerlemesine engel olmaksızın doğum sırasındaki şiddetli ağrıyı belden iğne yaparak veya diğer yöntemler ile keser. Bu anestezi yöntemlerinin bebeğe bir zararı yoktur. Doğum veya sezaryen ameliyatı sonrasında anne bebeği doğar doğmaz görebilir ve bağ kurabilir.

Yoğun Bakım: (Canlandırma/Reanimasyon):  Reanimasyon, “yeniden canlandırma” anlamındadır ve herhangi bir nedenle kalp ve solunumu duran hastalara temel ve ileri yaşam desteği uygulayarak, neden ortadan kalkıncaya kadar hayatta kalmalarını sağlamaya yönelik çaba gösterir.  

Ağrı Tedavisi (Algoloji): Akut ve kronik ağrılar için ağrısız ve konforlu bir yaşam sürdürmeye yönelik tedavi uygularlar. Ağrı Tedavi Merkezlerinde kronik ağrılı hastalara multidisipliner bir yaklaşımla uygun tedavileri planlarlar.

Ameliyathane Dışı Anestezi Uygulamaları: Anestezi uzmanları, ameliyathane dışında da ileri derecede yaşlı, çocuk veya akli durumu yeterli olmayan hastalara yapılacak çeşitli endoskopi işlemleri, psikiyatrik hastalara EKT işlemi, girişimsel ya da tetkik amaçlı radyolojik çalışmalar gibi pek çok durum için de anestezi uygulamaları yapmaktadırlar.

KAÇ TÜRLÜ ANESTEZİ VARDIR?

ANESTEZİ NE KADAR SÜREBİLİR?

Anestezi birkaç dakika sürebileceği gibi saatlerce de sürdürülebilir. Bu ameliyatın türüne bağlıdır, ameliyatın ne kadar sürmesi gerekiyorsa, anestezi de o kadar sürdürülür.

Hastalar kendİlerİne ve Anestezİ Uzmanlarına nasıl yardımcı olabİlİrler?

Ameliyatınızdan önceki altı saat içinde hiçbir şey yenmemeli, içilmemeli ve oruç halinde bulunulmalıdır. Ameliyathaneye giderken (varsa) takma diş veya protezleri çıkarmalı ve ağızda sakız, şeker ve başka şeyler bulundurulmamalıdır. Gözlük veya işitme cihazları da çıkarılmalıdır. Özel bazı durumlarda anestezi uzmanına danışarak bu gibi cihazlarla da ameliyathaneye gelinebilir. Ameliyata giderken tüm mücevherler, tokalar ve benzeri aksesuarlarınızı çıkarılmalıdır. Tırnak cilası, oje ve dudak boyası silinmiş olmalıdır.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerimizde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalımızda görevli Öğretim Üyelerimiz, Araştırma Görevlisi Doktorlarımız ve Anestezi Teknisyenlerimizden oluşan kalabalık bir ekip ile yukarıda bahsi geçen tüm hizmetler profesyonel olarak en iyi şekilde yerine getirilmeye çalışılmaktadır.

 

 


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası