sahte hesap şikayet formu / Facebook Sahte Hesap Bİldirimi

Sahte Hesap Şikayet Formu

sahte hesap şikayet formu

Instagram Sahte Hesap Nasıl Kapatılır?

Instagram Sahte Hesap Nasıl Kapatılır?

Instagram fake hesap kapatma günümüzde birçok kişi tarafından incelenmektedir. Günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Instagram’a her gün yeni birçok üye katılmaktadır. Popülerliğini koruması ve kayıt işlemlerinin ücretsiz yapısı, buna yardımcı olmaktadır.

Ancak bazı kullanıcılar farklı sebeplerden dolayı sahte hesap açabilmektedir. Bunlardan bazıları gerçek bir kullanıcıyı taklit ederek oluşturulmaktadır. Bu durumda insanlar ilgili hesabın kapatılabilmesi için neler yapması gerektiğini sıklıkla düşünmektedir.

Eğer bir hesabın fake olduğunu düşünüyorsanız ya da farklı bir hesabı taklit ettiğini görmüşseniz, onu şikayet etmeniz mümkündür. Bundan sonra gerekli işlemler, kısa süre içerisinde Instagram yetkilileri yapılacaktır. Eğer şikayetiniz geçerliyse, ilgili hesap kısa sürede kapatılabilir.

Instagram Sahte Hesaplar Kapatılır Mı?

Sahte hesap kapatma Instagram

Instagram günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Platformun topluluk kuralları mevcut olup, herkesin bunlara uyması beklenmektedir. Instagram gerekli incelemeleri yaparak, uyum göstermeyen kişilere farklı cezalar vermektedir.

Ancak milyonlarca üye olması nedeniyle fark edilmeyen kişiler de olabilmektedir. Bu sebeple şikayet butonu bulunmaktadır. Eğer Instagram ilgili hesabı henüz görmemişse, bu şikayet sonucunda Instagram hesap nasıl silinir için şikayet edilebilir.

Buna karşılık dikkat etmeniz gereken, platformun inceleme yapacağıdır. Eğer bunun sonucunda sahte olduğu doğrulanmazsa kapatılmaz. Ayrıca birden fazla kişi tarafından sahte olması nedeniyle şikayet ederseniz, kapatılma olanağını arttırabilirsiniz.

Instagram İsme Açılan Sahte Hesaplar

Instagram’a her geçen gün yeni kişiler kayıt olmaktadır. Her ne kadar çoğu kişi kendi ismini ve fotoğraflarını kullansa da bazı kullanıcılar farklı isimler almaktadır. Instagram’da adıma hesap açılmış bu nedenle birçok kişinin sorunları arasındadır.

Buna ek olarak genellikle ilgili kişinin fotoğrafları da kullanılabilmektedir. Eğer Instagram ilgili hesabı henüz kapatmamışsa, yapmanız gerekenler oldukça kolaydır. Eğer hesabı şikayet ederseniz, kapatılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu işlem sadece sizin için değil başka bir kullanıcı için de geçerlidir. Dolayısıyla bir kişinin arkadaşınızı, ailenizden birini taklit ettiğini görmüşseniz şikayet etmeniz mümkündür. Eğer birden fazla kişi şikayet ederse, kapatılma olanağı artacaktır.

Instagram Sahte Hesaplar Mobil Uygulamadan Nasıl Kapatılır?

Instagram her ne kadar bir siteye sahip olsa da çoğu kişi mobil uygulaması aracılığıyla kullanmaktadır. Böylece istendiği zaman, istediği yerde kullanmak mümkündür. Eğer bir kişiyi sahte hesaptan dolayı şikayet etmek istiyorsanız, fake hesap kapatma linki gereği bile duymadan kısa sürede işlem yapabilirsiniz. Eğer aşağıdaki işlemleri adım adım takip ederseniz, çözümü hemen bulabilirsiniz;

  1. Instagram hesabınız kapalıysa giriş yapın.
  2. Şikayet etmek istediğiniz, sahte hesabın profiline girin.
  3. Ekranda görülen şikayet et üzerine dokunun.
  4. Hesabı neden şikayet ettiğiniz sorusuna uygunsuz cevabını verin.
  5. Hesabı şikayet et üzerine dokunduktan sonra bir başkasını taklit ettiğini belirten seçeneği işaretleyin.
  6. Beni üzerine dokunduktan sonra formu gönderin.

Bu işlemler adım adım uygulandığı takdirde, nerede olursanız olun formu doldurarak yollayabilirsiniz. Böylece kısa süre içine işlem yapılabilir.

Instagram Sahte Hesaplar Site Üzerinden Nasıl Kapatılır?

Instagram her ne kadar mobil sürüme sahip olsa da web üzerinden de kullanılabilir. Her ne kadar opsiyonları burada daha az olsa da, hesap kapatma işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Instagram fake hesap silme linki üzerinden işlem yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir;

  1. funduszeue.info adresine giriş yapın.
  2. Seçenekler arasından birisi beni veya bir arkadaşımı taklit eden bir hesap açmış üzerine tıklayın.
  3. Bu hesap mı sizi taklit ediyor sorusuna evet/hayır olarak yanıt verin.
  4. Cevabınız evet ise adınız soyadınız, mail adresiniz, şikayet ettiğiniz hesaptaki ad soyad, şikayet edilen hesabın Instagram kullanıcı adını doldurun. Ardından da kimlik belgenizin olduğu bir fotoğrafı yükleyin.

Eğer soruya yanıt hayırsa, taklit edilen kişinin kendisi ya da ebeveyn gibi yetkili temsilcisi şikayet oluşturabilmektedir. Dolayısıyla bu kişilerden birinden şikayet oluşturması istenmektedir. Tüm adımlar takip edildikten sonra, hesap incelemeye alınacak, doğruysa kapatılacaktır.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram üzerinde bir hesap oluşturulabildiği gibi silinmesi de mümkündür. Eğer hesabınızı artık kullanmayacaksanız, gerekli işlemler kısa sürede yapılabilmektedir. Instagram hesap nasıl silinir için işlemler mobil uygulamadan değil, sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Aşağıdaki işlemleri takip ederseniz, kısa bir süre zarfında çözüm bulabilirsiniz;

  1. funduszeue.info adresine giriş yapın.
  2. Hesabınızı neden silmek istediğinizi seçin.
  3. Güvenlik için şifrenizi tekrar girin.
  4. Hesabınızı sil butonuna tıklayın.

Bu işlemler ardından hesabınız 1 ay boyunca gizlenecektir. Eğer süreç içinde işlem yapmazsanız kalıcı olarak silinir. Bunun geri dönüşü olmayacağı için dikkatli olmanız önerilmektedir.

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Instagram hesap nasıl silinir işlemleri kolay olduğu için anında yapılabilir. Ancak birçok kişi işlemler ardından pişman olduğu için hesabını geri almanın yollarını aramaktadır. Eğer 30 gün geçmişse silme tamamlandığı için dikkatli olunmalıdır

Eğer hesabınızı geçici olarak kapatırsanız, istediniz zaman geri alabilirsiniz. Bu durum tekrar giriş yapana kadar, hesabınızın gizli olarak kalmasına yardımcı olur. Aşağıdaki işlemler site üzerinden dondurmanıza yardım eder;

  1. funduszeue.info adresine giriş yapın.
  2. Hesabını neden kapatıyorsun sorusunu cevaplayın.
  3. Güvenlik için şifrenizi tekrar girin.
  4. Hesabı geçici olarak kapat butonunu kullanın.

Böylece yeniden etkin hale getirene kadar beğenileriniz, fotoğraflarınız ve yorumlarınız gizli hale gelecektir. Tekrar açtığınızda bunlar geri gelecektir. Ancak biraz süre tanımanız tavsiye edilmektedir.

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram üzerinde birçok kişi farklı insanları ya da sayfaları şikayet etmektedir. Tahmin edilebileceği üzere bunlar her zaman gerçek olmayabilir. Eğer yeterli sayıda şikayet gelirse, bir kişinin hesabı veya bir sayfa dondurulabilir.

Eğer Instagram hesabınızda topluluk kurallarına aykırı bir şey olmadığını düşünüyorsanız, gerekli formu doldurup yollayabilirsiniz. Buna sahte kullanıcı da dahildir. Zira bazı durumlarda kişiler hatayla gerçek hesabı sahte zannederek şikayet edebilmektedir.

Bu durum inceleme sonucunda kapatılmasına neden olabilmektedir. Aşağıdaki formu doldurursanız, duruma bir çözüm bulabilirsiniz;

  1. funduszeue.info adresine giriş yapın.
  2. Nüfus cüzdanınızdaki adınızı soyadınızı yazın.
  3. Instagram’a kayıtlı e-posta adresinizi yazın.
  4. Instagram kullanıcı adınızı yazın.
  5. Telefon numaranızı yazın.
  6. Kalıcı olarak kapatılma kararına itiraz nedeninizi girin.

Instagram fake hesap kapatma ardından hesabınız kapatılmışsa ancak siz gerçek sahibiyseniz, bu formu doldurarak sonuç alabilirsiniz. Topluluk kurallarına aykırı hareket etmeden dolayı bu cezayı almışsanız ancak bir ihlal yaptığınızı düşünmüyorsanız da çözüm alabilirsiniz.

Instagram’da Bir Sayfa Nasıl Şikayet Edilir?

Sahte hesap şikayet etme

Instagram içinde birçok sayfa bulunmaktadır. Bunların çoğu yoğun olarak paylaşım yapmaktadır. Bunların da tıpkı kullanıcılar gibi, topluluk kurallarına uyması şarttır. Ancak bazı durumlarda uygunsuzluk da görülebilmektedir.

Bu durumda gerekli cezalar verilse de, platform milyonlarca üye arasından bazılarını göremeyebilir. Şikayet etme butonu normal hesaplarda olduğu gibi burada da kullanılabilir. Instagram fake hesap kapatma için şikayet et derseniz, platform inceleme yaparak, doğruysa gerekli işlemleri yapabilir.

Ancak bir hesabın, sayfanın kapatılabilmesi için belirli bir şikayet sayısı bulunmamaktadır. Eğer fake hesap dahil topluluk kurallarını ihlal edici bir durum varsa bunu farklı kullanıcılara belirtebilir, onların da şikayet etmesini sağlayabilirsiniz.


Instagram taklit formu, sosyal medya kullanıcılarının sahte hesapları şikâyet etmesi için oluşturulmuş bir formdur. Şikâyette bulunacak olan kullanıcılardan söz konusu formu doldurması istenir. Bu formda istenen bilgiler ise temelde şunlardan ibarettir:

  • Şikâyet eden kullanıcının adı ve soyadı,
  • Şikâyette bulunan kişinin e-posta adresi,
  • Taklit edilen kişi ile şikâyette bulunan kişinin ilişkisi,
  • Taklit edilen kişinin adı ve soyadı,
  • Taklit edilen kişinin varsa Instagram kullanıcı adı,
  • Şikâyet edilen hesapta görünen isim ve soyisim,
  • Şikâyet edilen hesabın kullanıcı adı,
  • Taklit edilen kişinin kimlik belgesi.

Instagram, şikâyette bulunacak olan kişilerden kanıt niteliğinde bir belge isterken taklit edilen kişi ile olan bağını da öğrenmek istiyor. Bunun yanı sıra herhangi bir kişiyi taklit eden hesap ile ilgili bilinmesi gereken bilgilerin de doğru bir şekilde sağlanmasını şart koşuyor.

Yukarıdaki maddeler eğer yakınınız taklit ediliyorsa sizden istenen bilgilerdir. Eğer kişi sizi taklit ediyorsa o hâlde &#;Birisi beni veya bir arkadaşımı taklit eden bir hesap açmış&#; seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Peki, bu forma nereden ulaşılır? Instagram sahte hesap kapatma için yapılması gerekenler nelerdir? Bu soruların cevabı aşağıdaki maddelerde yer alıyor.

Instagram Taklit Formu Nasıl Doldurulur?

  • Instagram&#;ın şikâyet sayfasına gidin.
  • Durumunuzu açıklayan en iyi seçeneği işaretleyin.
  • Sizden istenen bilgileri kutu doldurma yolu ile sağlayın.
  • Kanıt niteliğindeki kimlik belgenizi yükleyin.
  • &#;Gönder&#; butonuna basın.

Instagram sahte hesap kapatmak için ilk olarak Instagram&#;ın bunun için oluşturmuş olduğu sayfaya girmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra önünüze dört seçenek gelecektir. Bunlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Birisi işletmem veya kuruluşum için hesap açmış.
  • Birisi beni veya bir arkadaşımı taklit eden bir hesap açmış
  • Birisi temsil ettiğim birini taklit eden bir hesap açmış

Bu seçeneklerden herhangi birini işaretledikten sonra önünüze doldurmanız gereken bir form geliyor. Örneğin aşağıdaki görüntüde üçüncü seçenek işaretlendikten sonra gelen form yer alıyor.

Instagram Taklit Formu Doldurma

Bu formu doldurduktan sonra aşağıdaki görüntüden de görebileceğiniz üzere sizden kimlik belgenizin elinizde olduğu bir fotoğraf yüklemeniz isteniyor.

Instagram Taklit Formu Kimlik Doğrulama

Şikâyet ettiğiniz hesap sizi taklit ediyorsa kimlik belgenizi elinizde tuttuğunuz bir fotoğraf yükleyin. Eğer başkasını taklit eden bir hesabı şikâyet ediyorsanız o kişinin kimlik belgesini elinde tuttuğu fotoğrafı yükleyin. Dosyanın JPEG formatında kaydedilmiş olduğunda da emin olun.

Instagram Şikayet Formu içeriğimizde şikayet etme yani itiraz formu hakkında bilgiler paylaşacağız. Instagram kullanıcı iseniz bu içeriğimizde paylaşacağımız bilgilere elbet ihtiyacınız olacaktır. Bu içeriğimizdeki bilgileri mutlaka bir yere not almanızı tavsiye ederiz.

Instagram hesap şikayet etme formu nasıl doldurulur veya nasıl ulaşılır konusunda bilgileri sizlere aktaracağız. Bu içeriğimizde tacizcileri şikayet etme veya hesap şikayet etme fomlarına nasıl ulaşırsınız veya nasıl doldurursunuz onları göstereceğiz.

Instagram Şikayet Formu Nedir, Nasıl Doldurulur?

Instagram hesap şikayet formu üzerinden yapılan tüm itirazlar olumlu sonuçlanmayabilir. Bu şikayet formları yapılırken ciddi anlamda kanıtınız ve mantıklı bir şikayetiniz olması gerekiyor. Eğer ki bunlara sahipseniz yapmış olduğunuz şikayetler tamamen olumlu sonuçlanacaktır.

Instagram şikayet formu bir hesabın herhangi bir kişiyi taklit ettiğini düşünüyorsanız bu hesabı şikayet edilebilir. Bunun haricinde hesabınız başkasının eline geçtiğinde bu şikayeti edebilirsiniz.

Instagram itiraz formu neler için kullanılır:

  • Instagram tacizcileri şikayet formu üzerinden şikayet edebilirsiniz.
  • Instagram telif hakkı şikayet formu üzerinden telif uygulamak istediğiniz hesabı şikayet edebilirsiniz.
  • Instagram sahte hesap şikayet formu kullanarak sahte hesapları şikayet edebilirsiniz.

Yukarıda paylaştığımız bu şikayet formlarının hangi alanlar için geçerli olduğunu paylaştık. Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa içeriğimizi okumaya devam etmelisiniz.

1. Instagram Tacizcileri Şikayet Formu

Sosyal medya uygulaması Instagram’ın en çok dikkat ettiği konulardan birtanesi de budur. Instagram tacizcileri engelleme ve kapatma konusunda oldukça önem gösteriyor. Sizlerde böyle bir hesabı kapatmak veya şikayet etmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Hesabı şikayet etmek için yapılması gerekenler:

  • Öncelikle funduszeue.info bu linke tıklayın.
  • Yukarıda görseldeki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır.
  • Bu ekranda Instagram hesabınız var ise “Evet” yoksa “Hayır” seçeneğini seçerek ilerleyin.
  • Karşınıza çıkan boş alanlara gerekli bilgileri doldurarak ilerleyin.
  • Bu alanları doldurduktan sonra en son da önemli bir alan karşınıza çıkacak.
  • Burası önemli: Şikayet ettiğiniz bir fotoğraf veya video ise bu bağlantının URL adresini eklemeyi unutmayın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra şikayet formunu direkt olarak gönderebilirsiniz. Bu şikayeti yaptıktan sonra 24 veya 48 saat arasında dönüş yapılacaktır.

2. Instagram Telif Hakkı Şikayet Formu

Instagramda telif hakkı şikayeti yapmak için yapılması gerekenleri sizler için hazırladık. Bu form üzerinden itirazlarınızı yaparak Instagram’a iletebilirsiniz. Bu itiraz için yapılması gerekenleri aşağıda sıraladık. Bu aşamaları doğru ve sırayla yapmalısınız.

Telif hakkı şikayet formunu doldurmak için yapılması gerekenler:

  • Öncelikle buradan ihtiyacınız olan form sayfasını açın.
  • Açılan ekranda hak sahibi olup olmadığınız teyit edilecektir.
  • Eğer ki hak sahibi iseniz sizden istenilen “Ad,Soyad ve Adres”bilgilerini doğru bir şekilde doldurun.
  • Bu aşamadan sonra e-posta ve hak sahibi olan kişinin bilgileri istenecek.
  • Burası önemli: Hak sahibi olduğunuzu iddia ettiğiniz görselin URL adresini kesinlikle ekleyin.

Instagramda telif hakkı şikayet formunu doğru bir şekilde doldurun. Bu aşamaları geçtikten sonra yapılması gereken tek şey beklemek olacaktır. Instagram size en kısa zamanda dönüş yapacaktır.

Burada tekrar önemli bir bilgi paylaşmak istiyoruz.Instagram telif hakkı ile ilgili son zamanlarda büyük bir dolandırıcılık yapılıyor. Bu konuyla ilgili funduszeue.info içeriğimizi ziyaret ederek detayları öğrenebilirsiniz.

3. Instagram Sahte Hesap Şikayet Formu

Instagramda sahte hesap şikayet formunu kullanarak Instagram hesap kapatabilirsiniz. Bunun için bir başkasının sizin adınızı kullanarak açmış olması gerekiyor. Böyle bir durum ile karşı karşıyasanız 24 saat içerisinde hesabı kapattırabilirsiniz.

Bunun için yapılması gerekenler çok basit. Bu adımları sırasıyla sizlerle paylaşacağız. Bu adımları doğru bir şekilde yaparsanız 24 saat içerisinde hesap kapatılabilir. Bunun için aşağıdaki adımları sırayla takip etmelisiniz.

  • Öncelikle bu adrese giriş yapın.
  • Yukarıdaki görsel gibi bir ekran karşınıza çıkacak.
  • Bu alanda “Birisi beni veya bir arkadaşımı taklit eden bir hesap açmış” seçeneğini seçin ve ilerleyin.
  • Karşınıza çıkan alanda ise istenilen bilgileri doğru bir şekilde doldurun.
  • Son kısımda ise elinizde kimliğiniz ile çekilmiş bir selfie resmi eklemeniz gerekiyor.
  • Bu alanları doldurduktan sonra “Ek Bilgiler” kısmına şikayetiniz ile ilgili kısa bilgiler ekleyebilirsiniz. Bu alana şikayet edilen hesabın kullanıcı adını yazmanız daha iyi olacak.

Burada tekrardan önemli bir detay vermek istiyoruz. Bu işlemin sonlarında yapılan “selfie” ekleme kısmı çok önemlidir. Bu hesabın size ait olduğu anlaşılması adına kimliğiniz ile resim çekilmeniz gerekiyor. Bu alanı boş geçerseniz Instagram konu ile ilgili hiçbir işlem yapmayacaktır.

Instagram Hesap Kurtarma bağlantısı üzerinden hesabınızı nasıl geri alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu konuyla ilgili muhteşem bir içerik hazırladık. Instagram Arama Geçmişi Silme bağlantısı üzerinden Instagram’da sık yaşanan sorun ile ilgili cevaplar paylaştık.

Instagram Hesap Şikayet Formu İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Instagram ile nasıl iletişime geçebilirim?

Instagram ile iletişime geçmek için [email protected] ve [email protected] adreslerini kullanabilirsiniz. Instagram Destek Hattı bağlantısı üzerinden çok daha fazla önemli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Instagram hesabının kapanması için kaç şikayet gerekiyor?

Instagram hesabın kapanması için herhangi bir şikayet sayısına gerek yok. Bu hesabın size ait olduğu veya topluluk kurallarını ihlal ettiği kanıtlanırsa hesap kapatılır. Ancak şikayetlerin ön plana çıkması için hesabın takipçi sayısına yakın bir sayının şikayet edilmesi gerekiyor.

Instagram hesabım çalındı şikayet formu doldurmam gerekiyor mu?

Instagram hesabınız ele geçirildiyse buradaki formu doldurarak Instagram ile iletişime geçebilirsiniz. Hesabın size ait olduğu doğrulanırsa hesap tamamen kapatılır.

İçeriğimizi değerlendirmeyi unutmayın.

[Değerlendirme yapan kullanıcı sayısı: 0 Yıldız: 0]

İnsanları yanıltan veya aldatan hesaplara izin vermiyoruz. Bu şekilde davranan hesapları güncelleyebilir, aktarabilir veya kalıcı olarak askıya alabiliriz. Birisi sizin gibi davranıyorsa, seçerek bizimle iletişime geçin .

doldururken lütfen bize şu bilgileri sağlayın:

Taklit hesap bildirimlerini incelerken, bir profilin gerçekten başka birisinin kimliğine bürünüp bürünmediğini kontrol ederiz. Profil bilgilerini, Pin açıklamalarını, yorumları ve pano başlıklarını dikkate alırız.

Bazen bir kullanıcı sizinle aynı ada sahip olmasına veya benzer bir kullanıcı adı kullanıyor olmasına rağmen sizi taklit etmiyor olabilir. Böyle bir durumda söz konusu hesap ihlal etmiyor olabilir.

Tanınmış kişilerin kimliğine bürünen profilleri de yine bu işlemi kullanarak rapor edebilirsiniz.

Bir şirketi, markayı veya kuruluşu temsil ediyor ve bir kullanıcı adını üzerinize almak istiyorsanız veya ticari markayla ilgili nedenlerle bir içeriği şikayet etmek istiyorsanız, .

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası