akın akınözü kaç kilo / Akın Akınözü kimdir boyu?

Akın Akınözü Kaç Kilo

akın akınözü kaç kilo

Akın Akınözü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

332

Akın Akınözü, 22 Eylül 1990 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve  sinema oyuncusu.

Adı: Akın Akınözü
Doğum Tarihi: 22 Eylül 1990
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.80 m.
Kilosu: 75 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Özlem Akınözü
Babası: Tamer Akınözü
Instagram:https://www.instagram.com/akinakinozu/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Akın Akınözü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Annesi konservatuvarda okumasını istemiş ancak kendisi matematiği seçmiş. “Anne tarafım sanatla ilgilidir. Hatta lisede annem beni konservatuvara göndermek istemişti ama ben istememiştim. O zaman matematik istiyordum. Matematiği sahneye uygulama fikri çok cazip geldi.”

Eğitim hayatı:  Los Angeles General Studies, UC Berkeley Applied Math alanında eğitimini tamamlayıp, oyunculuk üzerine eğitim aldı.

Nasıl oyuncu oldu? “Matematik öğrenmek benim için evrensel dili öğrenmek demek. Üniversitede Matematik bölümünü seçmemin sebebi de bu evrensel dili öğrenebilmekti ve ben bunun için dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan UC-Berkeley’e kadar gittim. Matematiksel kavrayışım geliştikçe, bu dilin her yerde uygulama alanı bulduğunu fark ettim. Ben de kendime uygulama alanı olarak oyunculuğu seçtim çünkü insanlara dair, duygulara dair ve hikaye anlatmaya dair problemler beni daha fazla heyecanlandırıyor.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2014 yılında çekilen ‘Azrail’ adlı filmde ‘Gaffur’  karakterine hayat vererek başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hercai’ dizisinde canlandırdığı ‘Miran’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişisel gelişim: Craft Atölye’de yaklaşık bir yıl oyunculuk eğitimi aldı.

Sosyal: Boş zamanlarında spor yapıyor. Fitness’a gidiyor, okumaya vakit ayırmaya çalışıyor, ailesi ve arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi seviyor.

Düşünce yapısı: Amerika’da altı yıl yaşamasının kendini daha güçlü bir insan yaptığını düşünüyor. “Amerika’ya üniversite eğitimim için gittim. Öncelikle 17 yaşında dünyanın diğer ucuna gidip orada tek başına yaşamanın beni daha güçlü bir birey yaptığını düşünüyorum. Aynı zamanda farklı bir kültürün içinde altı yıl yaşamak size hayata daha farklı bakabilmeyi öğretiyor; en önemlisi de farklı kültürden insanların aynı paydada birleşebildiğini anlıyorsunuz. İşte bunu anladığınız noktada dünya vatandaşı olabilme vizesi kazanıyorsunuz ve bence buna hepimizin çok ihtiyacı var.”

Akın Akınözü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Senaryoya dedektif gibi yaklaşıp, sorabildiği kadar çok soru soruyor, onlara cevap ararken de karakter kendiliğinden gelişmeye başlıyor. “Deneyim kazandıkça, sorduğunuz soruların kalitesi artıyor, daha iyi sorular sorabilmeyi öğreniyorsunuz, bu soruların ışığında da karaktere dair daha yaratıcı seçimler yapmaya başlıyorsunuz. Kendi enstrümanımı tanıdıkça; karakterin sahnedeki duygusunu anlamak ve anlamlandırmak için müzik dinlemenin bende çok etkili olduğunu keşfettim.”

İlk sinema filmi: Zvonimir Juric/ Azrail

Aşk tanımı: Aşk uğruna mücadele edilmesi gerektiğine inanıyor. “Günümüzde aşklar biraz suni yaşanıyor gibi, gelişen teknolojiye beraber yaşam hızımız ve seçeneklerimiz çok arttı. Bu durum da bizleri her şeyi çok hızlı tüketen bireyler haline getirdi. Ne yazık ki bu şartlar altında ilişkiye anlam katan sabır, sadakat, fedakarlık gibi değerlerimizi kaybediyoruz. Bu değerlerin olmadığı ilişkilerin de bir derinliği olamıyor ve suni olmaktan başka şansı kalmıyor. Tek çocuk olarak annemle küçüklüğümden beri güçlü bir ilişkimiz var ve bundan dolayı kadınlarla daha kolay empati kurabiliyorum. Bu empatiyi de kendimi bildim bileli içimde taşıdığım “çevremdeki insanları mutlu etme” güdüsüyle birleştirdiğimde, ortaya sanırım nazik ve romantik bir erkek profili çıkıyor. “

Hayata bakışı: Hayatta yaptığı her şeyde başarı ölçütü sahadaki performansı, ancak bu şekilde kalıcı üretim yapabileceğine inanmakta. “Reyting mi, takipçi sayısı mı, yoksa sokakta aldığınız tepkiler mi? Benim için en geçerli başarı ölçütü sahadaki performansım. Burada kişi kendiyle yüzleşir, eksiklerini görür ve bunları geliştirmek için çalışır. Ben bu formülü hayatımın her alanında uyguluyorum ve şükürler olsun bugüne kadar koyduğum bütün hedeflere ulaşabildim. Başarı ölçütünde reyting, takipçi sayısı ya da sokaktaki tepkilere vereceğimiz önceliğin kafa karışıklığına yol açacağını düşünüyorum ve bizi işin özünü yakalamaktan alıkoyacağına inanıyorum. Tabii ki bu saydıklarımızın da yeri var ama önceliği nereye verdiğimiz çok önemli. Saha performansına vereceğimiz öncelik diğerlerini, eninde sonunda kalıcı bir şekilde getirecektir ama diğerlerine verilen öncelik bizi ancak yanılsamalardan ibaret bir kısır döngünün içine sokar.”

İş hayatına bakışı: “Oyuncu olarak sürekli farklı şartlara adapte olmanız gerekiyor ve gün geçtikçe kendimi bu anlamda daha akışkan hissediyorum. Darwin’e atfedilen ‘Türler arasında hayatta kalan en güçlü ya da en akıllı olan değil, değişime en kolay adapte olabilendir’ sözünün de geçerliliğine inanıyorum, bu yüzden kat ettiğim bu yoldan gayet memnunum.”

Kariyer planı: Amacı, deneyim biriktirmek. “Aradığım tatmin değil. Oyunculuktan tatmin beklemiyorum. Aradığım şey deneyim. Oyunculuk bir işçilik. Benim amacım bu işçilikte ustalaşmak. Bu yolda her ikisi de olmalı. Görüntü ve yetenek birbirinden ayrı değil.”

Gelecek Hayali: ‘Hercai’ dizisindeki performansı ayaklarının yere daha sağlam basmasını sağladı. “Ayaklarımın üzerinde yürümeye başladığım bir döneme girdim ama daha koşmayı öğreneceğim, sonra belki bir gün uçmayı da öğrenirim, ne de olsa “istikbal göklerdedir.”

Kadında çekicilik kriteri: Bazen bir gülüş, bazen bir söz bir bakışın etkisi altında kalabiliyor.

Akın Akınözü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En büyük çılgınlığı? Dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde iyi bir akademik ortalamayla uygulamalı matematik okurken, son senesinde  oyuncu olmaya karar vermesi.

Sosyal medyaya bakışı? Sosyal medyaya karşı mesafeli bir duruşu var ve bunu korumaya özen gösteriyor. “Yaptığımız iş için hem çok kullanışlı hem de çok tehlikeli. Kullanışlı çünkü sosyal medya sizi takipçilerinizle bir araya getirip onların sesini duyabilmenizi ve kendi sesinizi de onlara duyurabilmenizi sağlıyor. Bir diğer yandan tehlikeli çünkü özellikle göz önünde bir iş yaptığınızda bu etkileşimin hacmi büyüyor ve buna yetişmek için ayırdığınız zaman sizin asıl işinize zarar vermeye başlıyor. Gelen yorumları elimden geldiğince okumaya çalıştım ve çalışıyorum çünkü bu yorumların, ortaya çıkardığımız işin sağlamasını yapabilmemiz adına bize yol gösterdiğine inanıyorum.

 TELEVİZYON DİZİLERİ

2015/2016-Muhteşem Yüzyıl: Kösem/İvan Ali

2016 -Arkadaşlar İyidir /Yunus Çağlayan

2017/2018-Aslan Ailem/Murat Aslan

2017-Payitaht: Abdülhamid /Ömer

2019/2020- Hercai /Miran Aslanbey

SİNEMA FİLMLERİ

2014 -Azrail /Gaffur

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR

Akın Akınözü son dönemlerde rol aldığı diziler ve projeler ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. Yakışıklı oyuncu hakkında ise hayranları tarafından bir çok soru merak konusudur. Kaç yaşında? aslen nereli? evli mi? sevgilisi kim? boyu, kilosu kaç? oynadığı sinema ve diziler. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Akın Akınözü Kimdir? Nereli?

1990 yılının Eylül ayında dünyaya gelen başarılı oyuncu aslen Ankara doğumludur. Ünlü oyuncu hakkında pek fazla kişinin bilmediği bir konuda iki isme sahip olmuştur. İlk ismi Süreyya’dır. 17 yaşında iken dünyanın diğer ucuna gitmiş ve 6 sene Amerika’da yaşamıştır. Tek çocuk olarak annesinin yanında yetişmiştir. Annesi ekran severlerin yakından tanıdığı usta oyuncu Özlem Akınözü‘dür.

TED Ankara Koleji Matematik Fen Bölümü mezunudur. Amerika’da Üniversite eğitimini Matematik bölümünde tamamlamıştır. Dünyanın en üniversitelerinden olan UC-Berkeley mezunudur. Los Angeles General Studies, UC Berkeley Applied Math alanında oyunculuk eğitimi almıştır. Ayrıca CRAFT Oyunculuk Atölyesi’nde de oyunculuk eğitimi alan Akınözü günümüzde Gökçe Altan Ajans’a bağlı olarak oyunculuk çalışmalarını sürdürmektedir.

Eğitim: Santa Monica College, Kaliforniya Üniversitesi, TED Ankara Koleji Vakfı Okulları.

2014 yılında Azrail adlı kısa filmde oynamıştır. İsmini ise ekran severler ilk olarak Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde canlandırdığı İvan Ali karakteri ile duymuştur.

Akın Akınözü Boyu, Kilosu, Kaç Yaşında?

Burcu başak, boyu 1.80 cm, kilosu ise 75’tir. 2021 yılı itibariyle 30 yaşında olan yakışıklı oyuncu resmi instagram hesabını @akinakinozu olarak kullanmaktadır. Günümüz itibariyle instagram hesabında ki takipçi sayısı 2,9milyon civarındadır.

Oynadığı diziler:

Muhteşem Yüzyıl Kösem (İvan/Ali)
Arkadaşlar İyidir (Yunus Çağlayan)
Payitaht Abdülhamid (Ömer) 1. 2. ve 3. sezon.
Aslan Ailem (Murat)
Hercai (Miran Aslanbey)

En son ATV ekranlarında yayınlanan Hercai adlı dizinin oyuncu kadrosuna dahil olmuştur. Dizide Miran Aslanbey karakterini canlandırmıştır. Dizi için yapmış olduğu tarz değişikliği, saç stili ve bıyıklı hali de hayranları tarafından yine çok olumlu karşılanmıştır.

Magazin Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği 24’üncü Altın Objektif Ödülleri gecesinde Hercai dizisinde ki rolü ile ‘Yılın Drama Dizi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görülmüştür. Ödülü kendisine gazeteci Mesut Yılmaz takdim etmiştir. Bu ödül Akınözü’nün ilk ödülüdür.

Sevgilisi kim?

En fazla merak edilen sevgilisi kim? sorunun cevabı ise Sandra Pestemalciyan‘dır.

Hakkında Gerçekler:

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kıskançmısınız sorusuna, Akın Akınözü kıskançlığın ilişkiyi ayakta tutan duygulardan birisi olarak gördüğünü belirtmiştir. Güvensizlik gibi sebeplerden dolayı kıskançlıktan bahsetmeyen yakışıklı oyuncu, sağlam bir özgüven duygusunun üstüne kıskançlık duygusunu koyarsanız, ilişkinin tadı tuzu diyerek görüşlerini dile getirmiştir.

Başarılı oyuncu Pesketaryen’dir. Yani balık veya diğer su ürünlerinin bulunduğu fakat başka hayvanların etlerine yer vermeyen beslenme düzeni’ni benimsemiştir. Pesketaryen olan kişilerin beslenmesinde lakto-ovo vejetaryenlerin tükettiği besinlerin çoğu bulunur ancak vejetaryenler hiç bir eti tüketmez.

KimNereli

Akın Akınözü'nün eski hali gündem oldu! Tam 50 kilo vermiş

Muhteşem Yüzyıl, Hercai ve son olarak Kaderimin Oyunu'nda aldığı rollerle adından söz ettiren Akın Akınözü, yakışıklılığıyla da dikkat çekiyor.

ESKİ HALİNİ GÖRENLER ŞAŞIRDI

Oyunculuğu ile de alkış toplayan ve son zamanların ilgi çeken erkek oyuncuları arasında yer alan Akınözü'nün, geçmişini görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

Akın Akınözü'nün eski hali olay oldu! Tam 50 kilo vermiş

120 KİLODAN 70 KİLOYA DÜŞMÜŞ

120 kilodan 70 kiloya düşerek bambaşka bir görünüme sahip olan Akınözü, verdiği kendisindeki değişim hakkında, "Değişimin gücünü ilk kez 120 kilodan 70 kiloya düştüğümde keşfettim" demişti.

Akın Akınözü'nün eski hali olay oldu! Tam 50 kilo vermiş
Akın Akınözü'nün eski hali olay oldu! Tam 50 kilo vermiş
Akın Akınözü'nün eski hali olay oldu! Tam 50 kilo vermiş
Akın Akınözü'nün eski hali olay oldu! Tam 50 kilo vermiş

Son Dakika›Magazin›Akın Akınözü'nün eski hali gündem oldu! Tam 50 kilo vermiş - Son Dakika

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir