ankarada mesire alanları / Ankara’da kontrollü piknik dönemi: 23 yer belirlendi

Ankarada Mesire Alanları

ankarada mesire alanları

Ankara’da Nerede Piknik Yapılır? Bu Mesire Alanları Piknikçilerle Doluyor! İşte Ankara’da Ailece Piknik Yapılacak En İyi Yerler

Piknik, açık havada yemek yemek, dinlenmek, eğlenmek ve doğanın tadını çıkarmak için yapılan bir etkinliktir. Piknik genellikle parklarda, plajlarda, ormanlık alanlarda, bahçelerde veya dağlık bölgelerde yapılır.

Piknik yapmanın birçok nedeni vardır. Bazı insanlar piknik yaparak doğayla daha fazla zaman geçirmek isterler, bazıları ise arkadaşları ve aileleriyle birlikte zaman geçirmenin keyfini çıkarmak istiyor. Piknik yapmak aynı zamanda stres atmak, güneşlenmek, spor yapmak ve açık havada yemek yemek gibi farklı amaçlar için de tercih edilebilir.

Ankara’da Nerede Piknik Yapılır ?

Günümüzde yaklaşık 5,5 milyon nüfusa sahip olan Ankara, giderek kalabalıklaşamaya devam ediyor. Bu kalabalık, şehrin içerisinde nefes almayı zorlaştırırken, keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen Ankaralıların pikniğe kaçmasına neden oluyor. Bol oksijenli, doğa manzaralı ve güvenli piknik alanları arayan Ankaralılar, yazın gelmesini değerlendirmek istiyor.

Atatürk Orman Çiftliği Piknik Alanı

 Türk tarımına öncülük etmesiyle tanınan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yılında kurulmuş bir parktır. Ankara'nın Yenimahalle semtinde yer alan mesire yeri, şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin uğrak yeridir. Ziyaretçiler müze ve sergi binalarını gezebiliyor, Atatürk'ün bir dönem yaşadığı evi gezebiliyor, dükkândan yöresel ve organik ürünler satın alabiliyor, serada bulunan çeşitli bitkileri inceleyebiliyor. Parkta kamp yapmak ve mangal yapmak yasak ama ziyaretçiler yine de arkadaşları ve aileleriyle piknik yapabilir, yürüyüş yollarında yürüyüş yapabilir ve günü keyifli bir deneyimle sonlandırabilir. Atatürk Orman Çiftliği'ne EGO B1, B2 veya otobüsleri ile ulaşılabilir.

Kurtboğazı Piknik Alanı

Ankara'nın Kazan ilçesinde yer almakta olup, hemen yanında bulunan baraj gölü ile tanınmaktadır. Baraj yapıldıktan sonra tadilat yapılarak piknik alanı oluşturulmuş ve özellikle hafta sonları sabahın erken saatlerinde kalabalıktan masa bulmanın zor olduğu Ankara mesire yerleri arasında popüler bir piknik yeri haline gelmiştir. Göl manzarası eşliğinde kahvaltı ya da piknik yapabilir, çocuklar güvenle vakit geçirebilir. İmkanların mevcudiyeti ile her şeyi yanınızda getirmeseniz bile hizmet alabilirsiniz. Kurtboğazı Piknik Alanı ailelerin vakit geçirmesi için uygun olup, Ulus-Kızılcahamam otobüs hatları , 2 ile ulaşım sağlanmaktadır.

Bağlum Piknik Alanı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer almakta olup Ankaralıların manzara izlemek ve açık havada olmanın keyfini yaşamak için tercih ettiği piknik alanlarından biridir. Bağlum Piknik Alanı, üzerine hamaklar asabileceğiniz ağaçlarla, tüm günü doğada geçirmek, mangal ve çay demleme keyfini yaşamak için ideal. Hafta sonları piknik alanı oldukça kalabalık olup, piknik masaları, özel barbekü alanları, büfe ve çocuklar için oyun alanları bulunmaktadır. Doğa ile iç içe eğlenceli bir gün geçirmek ve dinlenmek istiyorsanız Ankara'da bulunan Bağlum Piknik Alanını tercih edebilirsiniz. Ulaşım oldukça kolaydır. Bağlum Piknik Alanı'na Keçiören ilçesinde bulunan ve numaralı otobüslerle ulaşabilirsin

Temelli Göleti Piknik Alanları

Ankara-Eskişehir yolu üzerinde bulunan ve şehirden kaçmak isteyenlerin tercih ettiği bir piknik alanıdır. Doğal göl 'lı yıllardan beri faaliyette olup, çevresi yerleşim alanları ve doğal alanlar olarak ikiye ayrılmıştır. Günümüzde kentleşme nedeniyle küçük bir doğal alan olsa da piknik yapmak ve doğada vakit geçirmek için Ankara'nın ideal piknik alanlarından biridir. Temelli Göleti göl manzaralı mangal alanları, kalabalık aileler için barınaklar, cami, tuvalet ve küçük bir market sunmaktadır. Ayrıca her mevsim piknik yapılabilecek bir doğası ve balık tutabileceğiniz bir gölü vardır. Göle kendi aracınızla ya da Temelli şehir merkezinden veya Polatlı çevresinden kalkan otobüslerle kolayca ulaşabilirsiniz.

Eymir Gölü Piknik Alanı…

Ankara'nın en güzel göl kenarı piknik alanlarından biridir. ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan, doğada vakit geçirebileceğiniz, spor yapabileceğiniz, bisiklet, yürüyüş gibi çeşitli outdoor aktivitelere katılabileceğiniz doğal bir alandır. Göl kenarındaki tesislerin imkanlarından faydalanabilir ya da piknik yapmak için kendi yiyecek ve içeceklerinizi getirebilirsiniz. Ancak alanda mangal yapılmasına izin verilmemektedir ve ODTÜ Kürek ve Yelken Takımlarının çalışma alanı olarak da kullanılmaktadır. Eymir Gölü'ne direkt toplu ulaşım olmadığı için ulaşım biraz zor olabilir ancak Oran ya da Haymana şehir merkezinden taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Budak Town Piknik Alanları

Budak Kasabası, çeşitli etkinlikler, yerel pazarlar ve zanaat tezgahları sunan eşsiz ve büyüleyici bir yerdir. Küçük ahşap kabinlerde dünyanın farklı yerlerinden yemekleri tadabilirsiniz. Türkiye'nin en özgün konseptlerinden biridir ve açık hava atmosferi nedeniyle hafta sonları popülerdir. Girişte kart alıp, para yükledikten sonra kapalı tesislerde ödeme yapabilirsiniz. Piknik yapmak için ızgara ve çaydanlık kiralama da mevcuttur. Budak Beldesine ulaşmak için Ufuk Üniversitesi yönüne giden otobüslere binip İncek kavşağında inebilirsiniz.

Doğa Park Piknik Alanı

Ankara Alacaaltı'nda bulunan ve özellikle özel gün ve etkinlikler için piknikçiler için geniş seçenek yelpazesi ile bilinen bir piknik alanıdır. Mangal ve çaydanlık kiralama seçenekleri ile aile dostu bir piknik alanıdır. Bölge şehir merkezinde yer aldığından, bakımlı ve temiz olduğundan ulaşımı kolaydır. Kışın aileler ve geniş arkadaş grupları, şömineli, sıcak ve rahat kapalı ahşap kulübelerde ızgara yapmanın ve çay içmenin keyfini çıkarabilir. Bu kabinlerde kestane kavurma seçeneği de bulunmaktadır. Şömine kullanımı belirli şartlara tabidir. Doğa Park'a ulaşım kolaydır ve Alacaaltı şehir merkezinden kolaylıkla ulaşılabilir.

Ayvalı Bahçe Piknik Alanı

Alacaaltı'nda bulunan, çocuklu aileler ve kalabalık arkadaş grupları için ideal bir piknik alanıdır. Piknik alanı pazarlara yakın olduğundan piknik için ihtiyacınız olan her şeyi kolayca alabilirsiniz. Ücretli olarak piknik masaları ve hamaklar kiralayarak ya da sevdiklerinizle birlikte doğada semaver ve mangal hizmeti alarak güzel ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Ayvalı Bahçe Piknik Alanı'na diğer Alacaaltı mesire yerlerinde olduğu gibi Alacaaltı şehir merkezinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı Piknik Alanı

Ankara'nın kalbinde yer alan Ahlatlıbel Atatürk Parkı, Çankaya mevkiinde bulunan kafe, restoran ve piknik alanlarıyla huzurlu, adeta bir vaha havası sunuyor. Oyun alanları, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu, sigara içilmeyen piknik alanı gibi arkadaşlarınızla veya çocuklarınızla yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. Hafta sonları kalabalık olabiliyor, bu yüzden parka günün erken saatlerinde gidilmesi tavsiye ediliyor. Ahlatlıbel Atatürk Parkı'na otobüs veya metro ile ya da Çankaya'dan yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Mogan Gölü Piknik Alanı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, çarşaf gibi örtülü, denize benzeyen görüntüsü nedeniyle Ankaralıların en sık ziyaret ettiği piknik alanlarından biri. Dinlenme alanları, seyir noktaları, piknik alanları, çeşitli kafeleri ve kapsamlı spor aktiviteleri ile tam bir deneyim merkezidir. Ankara'nın göl manzaralı piknik alanlarından biri olan Mogan Gölü'nde arkadaşlarınızla veya ailenizle yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Mogan Gölü'ne ulaşım oldukça kolaydır. Kızılay veya Ulus'tan ,, numaralı otobüslere binerek Mogan Park durağına ulaşabilirsiniz.

Göksu Gölü Piknik Alanı

Göksu Parkı, mangal tesisleri ve sigara içilmeyen alanlarıyla popüler olan Ankara'da huzurlu bir piknik alanıdır. Geniş bir alana yayılmıştır ve ziyaretçilerin piknik yapmaları için piknik masaları ve çardakları vardır. Parkta ayrıca grupların ve ailelerin ızgara deneyimlerinden tam anlamıyla keyif almaları için özel barbekü çardakları vardır. Ziyaretçiler ayrıca ahşap patikada yürüyüş yapabilir, doğanın tadını çıkarabilir ve parkın çocuklar için oyun alanlarında güvenli ve eğlenceli bir gün geçirebilirler. Göksu Parkı'na ulaşım metro ile kolay olup, ziyaretçiler Kızılay'dan Eryaman istikametinde metroya binerek parkın girişinde inebilirler.

Yeşildere Mesire Piknik Alanı

Bu piknik alanı, aileler ve arkadaşlar için yeşil ve huzurlu bir ortamda dinlenmek ve bir günün tadını çıkarmak için harika bir yer gibi görünüyor. Oturma alanları, banklar, ızgara alanları, çocuk oyun alanları ve yakınlarda kahvaltı veya erzak için bir tesis gibi çeşitli olanaklarla, uygun ve iyi planlanmış bir piknik yeri gibi görünüyor. , numaralı otobüslerle rahat ulaşım seçenekleri, ulaşımı kolaylaştırır.

Mavigöl Mesire Alanı

Ankara'da göl manzaralı bir piknik alanı olarak tercih edilir. Deniz özlemi olan Ankaralılar tarafından sık ziyaret edilir ve mangal yapmak yanında çadır kurma imkanı sunar. Mavigöl Mesire Alanı'nda huzurlu bir ortam sunan manzaralar, oturma alanları, bisiklet parkurları, kamp alanı ve tuvalet gibi gereksinimlerin karşılandığı hizmetler mevcuttur. Alan'a Ulus'tan numaralı otobüs ile kolay bir şekilde ulaşım.

Ankara’da Nerede Piknik Yapılır ? Ankara Piknik Alanları Nerede? İşte Ankara’da Ailece Piknik Yapılacak En İyi Yerler

Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#Ankara’da Nerede Piknik Yapılır?, Ankara’da Mangal Nerede Yapılır?, İşte Ankara’da Ailece Piknik Yapılacak Yerler, ankara, ankara gezi yerleri, ankara piknik yerleri, akarada oiknik alanları nereler, ankara mesire yerleri, Ankara Son Dakika, ankara mangal yapılan yerler, ankara mangal alanları, ankarada oiknik için nereye gidilir, ankara piknik alanları, türkiye, keçiören, ödeme, Gibi, EGO, Aile

Ankara Piknik Alanları - Ankara'da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

İş veya okul hayatının neden olduğu stresten uzaklaşmak için doğada zaman geçirmek pek çok kişinin tercihidir. Bu nedenle kişiler bulunduğu şehirde, doğayla iç içe olan mesire alanlarını tercih edebilirler. Türkiye'nin başkenti olan Ankara'da özellikle piknik yapmak için pek çok alan mevcuttur. Sevdikleriyle birlikte hoş vakit geçirmek isteyen kişiler, yeşilin merkezi olan piknik alanlarında çeşitli aktiviteler yapabilir. Ankara piknik alanları yazımızda, sizler için gidilmesi gereken mekanlara yer verdik. Ankara Piknik Alanları- Adana Gidilecek Piknik Yerleri ve Mesire Alanları yazımız sizlerle.

Ankara Piknik Alanları - Ankara’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Ankara Piknik Alanları - Ankara’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Ankara Piknik Alanları - Ankara’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Ankara Piknik Alanları - Ankara’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Ankara Piknik Alanları - Ankara’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
SON DAKİKA

Mangala gidecek Ankaralılar araştırıyor: Ankara&#;da gidilebilecek piknik alanları neler? Doğa ile iç içe en iyi piknik alanları

yılında yaz mevsimine sayılı günler kala ve hava sıcaklıkların ısınması ile piknik planı yapan vatandaşlar da '' Ankara’da nerelerde piknik yapılır?'' sorusuna yanıt arıyor. Başkentte yaşayan vatandaşlar şehrin yorgunluğunu atmak için bir günlerini doğa ile iç içe geçirmek amacıyla araştırmalarına başladı. Ankara'da gidilebilecek piknik alanları neler? Ankara'da nerelerde mangal yakılır? İşte detaylar

1) YEŞİLDERE MESİRE ALANI

yılında halka açılan Yeşildere Mesire Alanı, Ankaralı doğa dostu insanlar için harika bir ortam.

Eksik bir malzemeniz olduğunda piknik alanı içinde yer alan marketten temin edebilirsiniz.

Adres: Ankara Ayaş Kara Yolu Üzeri Km Sincan, Ankara

İletişim: 87 46

2) MAVİ GÖL

Ankara’nın Kayaş semtine çok yakın olan Mavi Göl, her mevsimde ilgi gören bir açık hava piknik mekanıdır.

Bayındır Barajı’nın yeniden düzenlenmesi ile elde edilen Mavi Göl piknik alanı, patika yolu, spor alanı ve mangal donanımları ile gelenlerin rahatını sağlıyor.

Adres: 19 Mayıs bulvarı Cadde Mamak, Ankara

İletişim: 96 96

3) ÇAMLIDERE ALUÇDAĞI MESİRE YERİ

Her yıl temmuz ayında Aluçdağı’nda festivaller yapılmaktadır.

Adres: Bardakçılar Mahallesi Çamlıdere, Ankar

4) GÖKSU PARKI

Eryaman’da bulunan Göksu Parkı içinde çardaklar, barbekü alanları, futbol sahası, yürüyüş alanı, kafe ve restoranlar bulunuyor. Göksu parkında mangal yakılması yasak ancak, çayınızı, kahvenizi ve yiyeceğinizi yanınıza alıp gelebilirsiniz. 

Adres: Göksu Mahallesi Etimesgut, Ankara

5) KARAGÖL

Tatil günlerinizde piknik yapmak ve bir nebze doğa ile kucaklaşmak istediğinizde, Beypazarı içinde bulunan Karagöl’e gidebilirsiniz.

Karagöl’e ulaşmak için ise Beypazarı’na gitmeniz yeterlidir.

Adres: Karagöl Mesire Alanı Beypazarı, Ankara

6) SOĞUKSU MİLLİ PARKI

Soğuksu bünyesinde kaplıcalar, dinlenme alanları ve piknik alanları bulunuyor.

Adres: Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Kızılcahamam, Ankara

7) MOGAN GÖLÜ

Ankaralı doğa severlerin buluşma noktası olan Gölbaşı yani Mogan Gölü, hafta sonu olduğunda dolup taşıyor.

Adres: Karşıyaka Mahallesi Haymana Yolu Bulvarı Gölbaşı, Ankara 

8) TEMELLİ GÖLÜ PARKI

Temelli Gölü Parkı, Ankara ile Eskişehir yolu üzerinde kalan ve Temelli ilçesine bağlı olan bir piknik alanıdır.

Adres: Ankara – Eskişehir Kara Yolu Üzeri

9) ÇINARALTI PİKNİK ALANI

Ücretsiz otoparkı, internet erişimi, kesintisiz su imkanı, kamelyalar içindeki elektrik girişleri ve doğal ortamı ile Çınaraltı piknik yerlerinden biri oluyor.

Adres: Alacaatlı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No: 76 Çayyolu, Ankara

İletişim: 17 72

10) KURTBOĞAZI BARAJI MESİRE ALANI

Kurtboğazı piknik alanı, Ankara’ya bağlı Kazan ilçesinde yer alır.

Adres: Ankara İstanbul Kara Yolu üzeri Km Ciğir/Kazan, Ankara

11) BAĞLUM PİKNİK ALANI – KEÇİÖREN

Ankara’da sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirmek ve mangalın tadına varmak istediğinizde sizleri Keçiören’de bulunan Bağlum Piknik Alanı’na çağırıyoruz.

Adres: Karşıyaka, Bağlar Caddesi No: 14, Keçiören / Ankara

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası