sinepark / Sinepark Kısa Film Festivali başvuruları bekliyor - bant mag

Sinepark

sinepark

Sinepark Kısa Film Festivali

Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) İletişim Kulübü öğrencileri tarafından yılından beri düzenlenen Sinepark Kısa Film Festivali, farklı atraksiyonlarıyla, orada geçirdiğimiz sınırlı sürede bize farklı duyguları yaşatmayı başaran bir "lunapark"tan farksız. 

Festivalin her biri ayrı bir türe adanmış kategorilerinden Korku Tüneli, korku, gerilim, heyecan, aksiyon, macera, polisiye, fantastik ve bilim kurgu; Komikaze, komedi ve müzikal; Alabora, dram ve melodram; Çarpışan Aramalar, belgesel; Labirent, deneysel; Animasyon Treni de animasyon filmlere yer verirken Atlı Karınca bölümünde lise öğrencilerinin çeltiği kısa filmler gösteriliyor ve her bir kategorideki finalistler ödüller için yarışıyor. 

Sinepark Kısa Film Festivali, Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. Sen de hafta boyunca Ortaköy'deki GSÜ kampüsünde ücretsiz olarak gerçekleşecek film gösterimleri, söyleşi ve atölye çalışmalarına katılmak için yerini ayırmayı unutma.

Galatasaray Üniversitesi'nin tarihî binasında, festivalin dünü ve bugünü hakkında sohbet ederken


Uzun bir serüven

Türkiye’nin tek konsept kısa film festivali Sinepark Kısa Film Festivali'nin bir diğer önemli özelliği öğrenciler tarafından düzenlenmesi. Bu yılki festival ekibi, İrem Kemerli, Orkun Karahasan, Ceren Zencir, Ece Ceren Yalçın, Baturay Tunçat ve Serpil Fazlıoğlu'ndan oluşuyor. Ekip adına İrem ve Baturay'la festival düzenleme deneyimi hakkında konuştuk.

Sinepark Kısa Film Festivali'nin düzenlenmesinde okulun desteği ne bağlamda ve ölçüde oluyor?

Her sene başvuran kısa filmleri ilk olarak okulumuzun İletişim Fakültesi'nden akademisyenler izliyor ve finalist filmlerin hangileri olacağına onlar karar veriyor. İhtiyacımız olduğunda jüri ve söyleşiler için de isim önerileri alıyoruz. Festivali gerçekleştirebilmek için gereken temel harcamalar için dışarıdan maddi desteğe ihtiyacımız oluyor ve bunun için de sponsor arayışımız başlıyor.

Pandemi dönemi festivali nasıl etkilemişti ve ne gibi değişiklikler yapmak zorunda kalmıştınız? 

Pandeminin başında Sinepark Kısa Film Festivali'nin ön değerlendirme aşaması tamamlanmış, finalistleri değerlendirme aşamasına geçilmişti. Gelen yasaklar ve kapanmalarla biz de festivali ertelemek zorunda kaldık. Ağustos ayında YouTube üzerinden yaptığımız canlı yayınla ödülleri sahiplerine ulaştırdık. BluTv'yle yaptığımız anlaşmayla kazanan filmlerin BluTv’de yayınlanmasına önayak olduk. 

Sinepark Kısa Film Festivali’nde kısa film başvuruları almadık ve festivali çevrim içi söyleşi ve atölyelerle gerçekleştirdik. Bu sene organizasyon sürecinde tam olarak eskiye dönüş yapabildik. Fakat pandeminin etkisi hâlâ sürüyor, normale göre daha az film başvurdu. 

Emre, festival ekibinden İrem ve Baturay'la


Baturay, hem geçmişte filmiyle yarışmada yer almış ve ödüllendirilmiş bir yönetmen olarak hem de şu an festivali düzenleyen ekipten bir öğrenci olarak Sinepark deneyimini paylaşabilir misin? 

Sinepark Kısa Film Festivali, beni başlarda film çekmek adına teşvik ederken daha sonraları da üniversite eğitimi için Galatasaray Üniversitesi'ni tercih etmeme sebep olan, uzun bir serüven. Şimdilerde de sektörün içine girme şansı sunuyor. Ayrıca kısa film üreten insanlarla bu festival çatısı altında buluşmak, onları yapıtları aracılığıyla tanımak ve anlamak benim için çok değerli. 

'de lisedeki ekip arkadaşlarımla birlikte yaptığımız bir kısa film Atlıkarınca bölümünün finalistlerinden biri seçilmişti ve ekibimle birlikte kampüse gelme şansımız olmuştu. Sanırım bu ekibe ve okula katılmayı o sırada kafama koydum. Bir sonraki yıl başka bir filmimiz festivalde En İyi Film seçildi; pandemiye rağmen filmimin Sinepark sayesinde BluTV’de, özel bir seçkide yer alması benim için çok daha özel bir ödül haline geldi. Şu an Sinepark ekibine dâhil olduktan sonra işin organizasyon tarafını da görmek bana farklı bakış açıları kazandırdı.

Akademik uğraşlar

Sinepark Kısa Film Festivali'nin GSÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri Ece Vitrinel, Gülsenem Gün, Ayşe Toy Par, Uğurhan Topcuoğlu ve Berkay Şatır'dan oluşan danışma kurulu, özellikle finalist filmlerin seçim aşamasında öğrencilere destek oluyor. Kurul adına Ece, sorularımı yanıtladı.

Emre, Boğaz manzarasına karşı, Sinepark Kısa Film Festivali danışma kurulundan Gülsenem, Ece ve Uğurhan'la sohbet ediyor


Sinepark Kısa Film Festivali öğrenciler tarafından düzenlenen bir festival. Danışma kurulu olarak festivale nasıl katkıda bulunuyor, nasıl yönlendirmeler yapıyorsunuz?

yılında o zaman dördüncü sınıftaki iki öğrencimiz Sinepark adını verdikleri tür odaklı bir kısa film festivali fikriyle geldiklerinde ben de henüz bir yıllık bir araştırma görevlisiydim. Gülsenem (Gün) ve Ayşe (Toy Par)'yle birlikte Sinepark'ı çok hızlı benimsedik ve festivalin fikir sahibi öğrencilerimizin mezuniyeti sonrasında festivali severek üstlendik. 

Akademik uğraşlarımızın çok ağırlaşıp organizasyon konusunda nefesimizin kesildiği bir noktada İletişim Kulübü'nde çalışan öğrencilerimiz devreye girdiler. Biz de artık havalı "danışman" etiketimiz altında zorlu ön eleme sürecini yürütüyor, esas jürinin belirlenmesi aşamasında öğrencilerimize tavsiyelerde bulunuyor ve gerektiğinde çeşitli bağlantıları kurmaya çalışıyoruz. 

Dördüncü sınıfta oldukları dönemde lise filmlerinin yarıştığı Atlıkarınca kategorisinde jürilik yapan ve şimdiki araştırma görevlilerimiz Uğurhan (Topcuoğlu) ve Berkay (Şatır)'la bu yıl ön eleme jürisinde beraber çalışmamız, sıfırdan ve bunca yıldır bir festivalin içinde olmanın bize herhâlde en büyük ödülü oldu.

Bu seneki başvurular arasında özellikle dikkat çeken, ağırlığı hissedilen bir tema ya da söylem var mı? Altını doldurmakta zorlandığınız kategoriler oluyor mu?

Gülsenem'in bu yıl ilk defa daha umutlu, belli ölçüde de naif filmlerin sayısında bir artış olduğunu dair bir gözlemi var. Bunu da iki yıllık pandemi yorgunluğundan çıkış arzusuyla ilişkilendirebiliriz herhâlde. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en az başvuru aldığımız kategori komedi ve müzikal filmlerin yarıştığı Komikaze oldu. 

Türkiye, vizyona giren uzun metraj filmler açısından değerlendirdiğimizde dünyadaki en büyük komedi üreticilerinden biri; Mısır, Malezya, Tayland gibi ülkelerden sonra dördüncü ya da beşinci sırada geliyor. Ne var ki bu komedi sevdamız kısa film üretimine yansımıyor. Popüler sinemamız uzun metraj komediler üzerine kuruluyken kısa film yapanlar kendilerini çoğu zaman bu popüler sinema içerisinde değil, "sanat sineması" adı verilen tanımı muğlak, kendi içinde uzlaşımları olsa da ana akımdan uzak durmaya çalışan alanda konumlandırıyorlar. 

Sinemamızda yaygın akım harici komedi görmekte zorlandığımız gibi festivallerde de tür sineması vurgusuyla dramların hükümranlığını sallamaya çalışan Sinepark'ta da komedi bulmakta zorlanıyoruz.  

Sinepark Kısa Film Festivali, yılından beri Galatasaray Üniversitesi kampüsünde gerçekleşiyor


Tür sinemasındaki eksiklik sadece kısa film alanında hissedilmiyor. Türkiye sinemasında, uzun metrajlı filmlerde tür sineması açısından son yıllardaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsun?

Türkiye'de uzun zamandır kendi tema ve şablonlarını oturtmuş nevi şahsına münhasır bir yerli korku sineması ve izleyicisi var. Cem Yılmaz, tek başına yine kendine has bir bilim kurgu tarzı tutturdu ama onun işlerini de az önce bahsettiğimiz yaygın akım komedilerimizden ayrı tutmamız her zaman kolay olmuyor. Bunlar dışında tür sineması deyince aklıma çok az iş geliyor — o yüzden Tunç Şahin'in İnsanlar İkiye Ayrılır'ını, Burak Çevik'in Aidiyet'ini, Ceylan Özgün Özçelik'in Kaygı'sını ve Tolga Karaçelik'in tür geçişlerini aynı film içerisinde başardığını düşündüğüm tüm işlerini ayrıca önemsiyor ve özellikle saymak istiyorum. 

Günümüzde tür sinemasını tanımlamanın da giderek zorlaştığını söylemek sanıyorum yerinde olur. Zaten Sinepark'ın temel çıkış noktasını da filmleri belli kutulara ve kategorilere koymak değil; kategorilerin varlığını, sınırların bulanıklığını ve geçişkenliğini tartışmaya açabilmek, yerli sinema bağlamında tür denemelerine, arayışlara ve elbette melez formlara daha çok yer verebilmek oluşturuyor. 

Hikâyeyi beğendiniz mi? Paylaşın.

Sinepark Nakip Ali

Detailed Reviews: Reviews order informed by descriptiveness of user-identified themes such as cleanliness, atmosphere, general tips and location information.

hasan s

Gaziantep, Türkiye contributions

Gaziantep'in en iyisi.

Apr • Family

Bulunduğu mekan gününüzü geçirebileceğiniz güzel bir alış-veriş mekanı. Sinemadan önce yada sonra, yemeğinizi yiyip, alışverişinizi yapabileceğiniz bir konsep'te olması değerini daha da artırmaktadır. Salonların ferah, ses kalitesinin mükemmel olması da tercih için diğer sebepler.

Written July 29,

This review is the subjective opinion of a Tripadvisor member and not of Tripadvisor LLC. Tripadvisor performs checks on reviews as part of our industry-leading trust & safety standards. Read our transparency report to learn more.


Aile

Dec

Gaziantep’in sinema kültürünü yansıtan en güzel mekan, Hem kaliteli hem güleryüzlü adına ne derseniz deyin ama kendinizden birşeyler bulacağınız bir mekan!
Sadelik doğalllık bu mekanın en önemli yanları!!!
Bana göre Gaziantep in en iyisi inşallah değişmezsiniz kaliteyi ucuza üretmeye devam edersiniz.

Written January 19,

This review is the subjective opinion of a Tripadvisor member and not of Tripadvisor LLC. Tripadvisor performs checks on reviews as part of our industry-leading trust & safety standards. Read our transparency report to learn more.


Sinemanın tek adresi

May • Couples

Ailecek Film izlenecek tek adres. şehir içerisindeki Tüm sinemalar ne yazıkki salon kaliteleri vs iyi değil. Nakıp Ali bu işi biliyor ve hakkı ile yapıyor.

Written May 25,

This review is the subjective opinion of a Tripadvisor member and not of Tripadvisor LLC. Tripadvisor performs checks on reviews as part of our industry-leading trust & safety standards. Read our transparency report to learn more.


mgo

Sahinbey, Türkiye72 contributions

gaziantep ' deki en iyi sinema

Dec • Friends

Gaziantep te gidilecek sinemalardan en iyisi.3 boyutlu filmler çok güzel izleniyor. salonlar ve perde gayet büyük ve funduszeue.info sayısıda baya çfunduszeue.infoe ederim.

Written November 12,

This review is the subjective opinion of a Tripadvisor member and not of Tripadvisor LLC. Tripadvisor performs checks on reviews as part of our industry-leading trust & safety standards. Read our transparency report to learn more.



Sinepark Kısa Film Festivali

Ağustos (Online)
Son Başvuru - 15 Ocak

Düzenleyen: Galatasaray Üniversitesi İletişim Kulübü
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Sekreterliği
Çırağan Cad. No Ortaköy, İstanbul

sinepark @ funduszeue.info
funduszeue.info






Taş (Stone) / / Kurmaca / Alican Yücesoy /
Sinepark Kısa Film Festivali, Alabora Dalı, (Alican Yücesoy) En İyi Kurgu Ödülü.
Sinepark Kısa Film Festivali, Alabora Dalı, (Alican Yücesoy) En İyi Yönetmen Ödülü.

Günlerin Ardından (As Life Goes On) / / Kurmaca / Ferit Karol /
Sinepark Kısa Film Festivali, Alabora Dalı, (Baran Can Eraslan, Muratcan Çelik) En İyi Erkek Oyuncu Ödülü.

Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi / / Kurmaca / Erinç Durlanık /
Sinepark Kısa Film Festivali, Alabora Dalı, (Meltem Ceyhan, Gamze Güzel) En İyi Kadın Oyuncu Ödülü.

Kıyı / / Kurmaca / Özkan Bal
Sinepark Kısa Film Festivali, Alabora Dalı, En İyi Film Ödülü.

Günlerin Ardından (As Life Goes On) / / Kurmaca / Ferit Karol /
Sinepark Kısa Film Festivali, Alabora Dalı, En İyi Senaryo Ödülü.

Yağmur Olup Şehre Düşüyorum / / Kurmaca / Kasım Ördek /
Sinepark Kısa Film Festivali, Alabora Dalı, Jüri Özel Ödülü.

İlk Çiçek (The Mother Of All Flowers) / / Canlandırma / Merve Çaydere Dobai
Sinepark Kısa Film Festivali, Animasyon Treni Dalı, En İyi Film Ödülü.

Monolog / / Canlandırma / Selin Akalın /
Sinepark Kısa Film Festivali, Animasyon Treni Dalı, En İyi Film Ödülü.

Fabrika (Factory) / / Canlandırma / Batuhan Köksal /
Sinepark Kısa Film Festivali, Animasyon Treni Dalı, En İyi Müzik Ödülü.

Fizan / / Kurmaca / Baturay Tunçat
Sinepark Kısa Film Festivali, Atlı Karınca Dalı, En İyi Film Ödülü.

Bıraktığın Yerden ‘ Hafta' / / Belgesel / Volkan Güney Eker /
Sinepark Kısa Film Festivali, Çarpışan Aramalar Dalı, En İyi Film Ödülü.

Fegere (Extra) / / Kurmaca / Cahit Kaya Demir /
Sinepark Kısa Film Festivali, Komikaze Dalı, (Meral Çetinkaya) Emek Ödülü.
Sinepark Kısa Film Festivali, Komikaze Dalı, En İyi Film Ödülü.

Göremediğimiz Tüm Işıklar / / Deneysel / Şeyhmus Altun
Sinepark Kısa Film Festivali, Korku Tüneli Dalı, En İyi Film Ödülü.
Sinepark Kısa Film Festivali, Korku Tüneli Dalı, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü.

Su / / Canlandırma / Erkan Kolçak Köstendil /
Sinepark Kısa Film Festivali, Labirent Dalı, En İyi Film Ödülü.







Pandemi Sürecinden kaynaklı olarak ertelenen ve Ağustos tarihlerinde online olarak gerçekleştirilen, Galatasaray Üniversitesi İletişim Kulübü'nün düzenlediği Sinepark Kısa Film Festivali 17 ödülün dağıtıldığı ödül töreni ile son buluyor.







Sinepark Finalistler Belli Oldu!

Sinepark Kısa Film Festivali,
genç sinemacıları ülkemizde son yıllarda canlanan tür sinemasına teşvik etmek ve bu filmleri çeken sinemacılara destek olabilmek amacıyla yılından bu yana toplam 9 kez gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yıl funduszeue.info gerçekleştirilen ve yoğun ilgiyle karşılanan Sinepark Kısa Film Festivali sunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Sinepark Kısa Film Festivali'nin başvuru 1 Kasım tarihinde başlayacak ve 15 Ocak tarihine kadar sürecektir.

Sinepark Film Festivali’nde kategoriler türlere göre ayrılmış ve her kategori bir lunapark oyuncağının adını almıştır. Bu konsept, festivalin adının oluşmasında başrol oynamıştır. Sinepark, sahip olduğu konsept ve filmleri kendi türlerinde değerlendirmesi sebebiyle kendi diğer film festivallerinden ayrılıp, farklı bir festival olarak adını duyurmayı başarmıştır.

Yarışmaya katılan filmlerin değerlendirilmesi iki kademeden oluşacaktır. Ön elemeyi geçmeyi başaran filmler finalist olmaya hak kazanacak ve gösterim programına katılacaklardır. Ön eleme jürisini Galatasaray Üniversitesi Sinema Akademisyenleri oluşturacaktır. Finale kalan filmleri yönetmen, senarist, kurgucu, oyuncu ve yapımcıdan oluşan ana jüri değerlendirecektir. Bu değerlendirme sonucu ödüller sahiplerini bulacaktır.


JÜRİ ÜYELERİ
Algı Eke
Bülent Üstün
Jozef Amado
Enis Rıza Sakızlı
Deniz Eyüboğlu
Çağıl Nurhak Aydoğdu
Kerem Akça


FİNALİSTLER

Korku Tüneli

Yansıma / Ömer Sami Ciminli
Azap / Sinan Uzun
Fokus / Muhammet Emin Altunkaynak
Göremediğimiz Tüm Işıklar / Şeyhmus Altun

Komikaze

Fegere / Cahit Kaya Demir
Vahide / Burkay Doğan
Servis / Ramazan Kılıç
Kabak / Yusuf Akbal
Kuyruk / Yiğit Hepsev

Alabora

Yağmur Olup Şehre Düşüyorum / Kasım Ördek
İyi Yemek Öldürür / Umut Evirgen
Gümüş / Deniz Telek
Kulak Misafiri / Ahmet Toğaç
Kıyı / Özkan Bal
Döngü / Harun Güngürür
Taş / Alican Yücesoy
Günlerin Ardından / Ferit Karol
Sonsuz Zaman İçinde / Emre Doğan
Kömür / Reşat Fuat Çam
Bulbeni / Elif Reis
Aylin / Ozan Yoleri
Misafir / Mahmut Duyan
Lekesiz / Mehmet Oğuz Yıldırım
Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi / Erinç Durlanık

Labirent

Tractatus / Deniz Telek
A Short Film About Therese Zauser / Cem Barışcan
Donut Paradise / Erdem Arslan
Half Night / İlhami Tunç Gençer
Genesis / Ahmet Kıran
Bir Zamanlar İzlanda'da / Aleyna Saral

Çarpışan Aramalar

Bıraktığın Yerden / Volkan Güney Eker
Huğ / Muhammed Emre Özdemir
İris / Volkan Güleryüz
Kanalı Beklerken / Yasin Serindere
Memtevri / Fatih Ertekin
Pembe Kimlik / Tolunay Tekmek
Saksak : Bir Tütün Belgeseli / Turan Kubulay
Sınırların Ötesinde / Eylem Şen
Uçan Adam / Uğur Ersöz - Nusret Oğuzhan Yıldız

Atlı Karınca

Alcoholic Flowers / Mustafa Işık Ak
Arbitrium / Emre Kutay
Atom / Bengisu Koca
Canavarlar / Pelin Şeyhun
Fizan / Baturay Tunçat
Gelincik / Pelin Şeyhun
Iztırar / Baturay Tunçat
Kargo / Görkem Bektaş
Kemanım Bana Ne Dedi? / Furkan Arslantaş
Kilit / Amine İmran Tecimen
Maske / Yasin Çorbacı
Masked / Fatih Oruç
Of! / Direnç Polat
Örtü / Furkan Arslantaş
Paranoya / Emre Kutay
Sobe / Pelin Şeyhun
Suyun Altında / Irmak Çevik
Sürüye Davet / Leyla Yiğit
Taş Kalpli İmgeler / Alper Tunga - Yazgan Mercan
Uçurumun Eşiğinden / Berke Caymaz
Yalnızlık Paylaşılmaz / Hamdi Uz

Animasyon Treni

Xyzt / Bilal Uğur Liman
İlk Çiçek / The Mother Of All Flowers / Merve Caydere Dobai
Fabrika / Batuhan Köksal
Avarya / Gökalp Gönen
Monolog / Selin Akalın
Su / Erkan Kolçak Köstendil
İnsan! Dur Bir Dakika / Eren Bektaş




ÖDÜLLER

Korku Tüneli Kategorisi En İyi Film / Para Ödülü ve Ödül Heykelciği
Alabora Kategorisi En İyi Film / Para Ödülü ve Ödül Heykelciği
Komikaze Kategorisi En İyi Film / Para Ödülü ve Ödül Heykelciği
Labirent Kategorisi En iyi Film / Para Ödülü ve Ödül Heykelciği
Çarpışan Aramalar Kategorisi En İyi Film / Para Ödülü ve Ödül Heykelciği
Atlı Karınca Kategorisi En İyi Film / Kamera ve Ödül Heykelciği
Animasyon Treni En İyi Film / Para Ödülü ve Ödül Heykelciği
En İyi Yönetmen / Ödül Heykelciği
GSÜ İletişim Kulübü İzleyici Ödülü / Ödül Heykelciği
En İyi Senaryo / Ödül Heykelciği
En İyi Görüntü / Ödül Heykelciği
En İyi Kurgu / Ödül Heykelciği
En İyi Erkek Oyuncu / Ödül Heykelciği
En İyi Kadın Oyuncu / Ödül Heykelciği
En İyi Özgün Müzik / Ödül Heykelciği
Jüri Özel Ödülü / Ödül Heykelciği






nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası