ikm maaşları 2019 / İKM Maaşları Ne Kadar?

Ikm Maaşları 2019

ikm maaşları 2019

İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) alımı başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak olan İnfaz Koruma Memuru alımı için şartlar belli oldu. Toplam 6 bin personel alımı gerçekleştirecek olan Adalet Bakanlığı, İnfaz Koruma Memuru alanında yapacağı bu alımla ilgili detayları yayımladı. Peki, Adalet Bakanlığı gardiyan alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

GARDİYAN (İNFAZ KORUMA MEMURU) ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İnfaz Koruma Memuru olabilmek için bilimum aşağıdaki kriterlere uygun olmak gerekmektedir. 

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b)Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 16/07/ itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

c) Erkeklerde cm. kadınlarda cm. ‘den kısa boylu olmamak,

d) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, =53’ten az olmaması gerekmektedir.)

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

gardiyan alımı başvurular 01/07/ günü başlayıp, 16/07/ günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. Ayrıca herhangi bir nedenle askerlikten muaf olan adayların muafiyetlerine ilişkin sağlık raporu veya bedelli askerlik belgesini başvuru formlarına eklemeleri, aşçı ve teknisyen unvanlarına başvuru yapacak adayların diplomaları ile birlikte öğrenim esnasında almış oldukları dersleri gösterir transkript belgesini de başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.

Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları dışında herhangi bir merciye yapılan başvuru kabul edilmeyecektir. Yine adalet komisyonu başkanlıklarına posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruyu alan adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu tarafından UYAP üzerinden sınav ortak rolünden sınavı yapacak adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonunun(sınav merkezi) tanımladığı sınav numarası seçilerek başvuru kaydedilecektir. Daha sonra başvurulara ilişkin evrak; masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezine) ivedi gönderilecektir.

Haberin Devamı

Adaylar sadece bir unvan için ve bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı ya da farklı unvan için aynı ya da farklı komisyona başvurulması durumunda yapılan tüm başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.

(Örneğin; bir aday infaz ve koruma memuru unvanı için bir yere başvuru yaptığında, başka bir yer infaz ve koruma memurluğu veya gerekli şartları taşısa dahi büro personeli (cezaevi kâtipliği) ya da diğer bir unvan için aynı veya farklı bir yere başvuru yapamayacaktır.)
Adayların başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

SINAVA ALINACAK ADAY SAYISI 

Sözlü sınava katılacak teknisyen, hemşire, aşçı, kaloriferci adayları ile uygulama sınavına katılacak büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), şoför ve boy-kilo ölçümüne katılacak infaz ve koruma memuru adayları sözlü sınavdan önce 30/07/ tarihinde ilgili Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı resmiinternet sitelerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

BAŞVURU HAKKINDA DAHA FAZLA DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

İşin Olsa">

Günümüzün gözde mesleklerinden biri olan İnfaz Koruma Memurluğu, diğer bir ismi olan gardiyanlık ile de bilinmektedir. Adalet Bakanlığı CTE ile yayınlanan ilan ile çok kişinin dikkatini de çekmiş durumdadır. Bu alımın içinde yine birçok insan İnfaz Koruma Memurunun görevleri ve ücretleri hakkında bilgi almak isrtemektedir.

İnfaz Koruma Memurları diğer bir adıyla bilinen gardiyanlar cezaevlerinde düzen sağlamak ve hükümlülerin korunmalarına yardımcı olan aynı ve cezaevlerinde farklı görevlerde çalışabilen devlete bağlı memurlardır. Hükümlülerin koğuşlara götürülmesi ve cezaevinin işlerliğinin yerine getirilmesini sağlarlar.

İnfaz Koruma Memurları vardiya sistemi olarak çalışmaktadırlar.Günlük en fazla 11 saat çalışırlar. Her gece nöbetinden sonra 2 gün kadar dinlenme süreleri vardır. Normal nöbetlerinden sonra ise 1 gün dinlenme süreleri vardır. yılı itibari ile maaşlar öğretim seviyesine göre değişmektedir.

Lise mezunu olarak sözleşmeli göreve başlayan Özel Eğitim F tipi Ankara gibi yerlerde cezaevlerinde çalışan bir gardiyan Ocak-Temmuz arası maaşı TL'dir. Yine lise mezunu olarak göreve başlayan F tipi dışında çalışan İnfaz Koruma Memurlarının Ocak-Temmuz maaşı TL'dir. Önlisans mezunu sözleşmeli olarak göreve başlayan infaz koruma memuru D veya F tipinde çalışmayan normal cezaevlerinde çalışan gardiyanların Ocak-Temmuz maaşları ise TL'dir. Lisans Mezunu ve sözleşmeli olarak göreve başlayan D veya F tipi cezaevlerinde görev almayan infaz koruma memurları Ocak- Temmuz maaşları ise TL'dir. Kadro Derecesi 1/4'ü olan Özel Eğitim F ve D tipi Buca gibi yerlerde cezaevlerinde çalışan ve 3. derece 1. kademe infaz koruma memuru Ocak-Temmuz arası maaşı TL'dir. Yılı temmuz ayında bütün memurlara gelecek olan maaş zammı infaz koruma memurları içinde gelecektir.

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

İKM-Mübaşir ve Katiplerin Ocak Zamlı Maaşı

Mübaşir, İnfaz Koruma Memuru ve Zabıt Katiplerinin Ocak maaşı.

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan yüz binlerce infaz koruma memuru, zabıt katibi ve mübaşir, Ocak zamlı maaşlarını araştırmaya başladı. Peki infaz koruma memurlarının Ocak maaş zammı ne kadar? Zabıt katipleri ne kadar maaş alacak? Mübaşirlerin Ocak maaşları ne kadar?

İNFAZ KORUMA MEMURLARININ MAAŞI

Temmuz Aralık arasında TL maaş alan infaz koruma memurları , Ocak 'den sonra en az   TL maaş alacak.

Kadın, Erkek Memurlar, Memur Adayları ve İşçiler Bu Sayfada >> TIKLA TAKİP ET


ZABIT KATİBİ MAAŞI

Temmuz Aralık arasında TL maaş alan zabıt katipleri , bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından en az   TL Maaş alacak.

MÜBAŞİR MAAŞI

Mübaşirler de TL maaş alan mübaşirler, Ocak zammı ile birlikte mübaşirler  TL maaş alacak.

Maaşlar mezuniyet ve hizmet yılına göre değişmektedir. 

Peki sizce bu maaş makül mü? Ne Kadar olmalı?

İKM alımı hakkında son durum için TIKLAYIN

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir