1 aylık ördek yavrusu / Evde Yavru Ördek Bakımı Hakkında Her Şey | funduszeue.info - Türkiye'nin En Büyük Hayvanlar Forumu

1 Aylık Ördek Yavrusu

1 aylık ördek yavrusu

Ördek yavruları: evde bakım ve besleme

İçerik:

Ördekler çabuk büyür, bazı ırklar aylıkken kesime gönderilir ve esas olarak et elde etmek amacıyla yetiştirilir. Su kuşları ilk evcilleştirilenlerden biriydi. Ördekler dayanıklıdır, bakımda iddiasızdır ve omnivordur, ancak karaciğerden lezzetler elde etmek için özel beslenme gerekir.

Ördek yetiştirme başlangıcı

Kendi çiftliğinizdeki ördek yavrularını, kuluçkaya yatan bir ördekle kuluçkaya yatırarak, evde kuluçkaya yatırarak veya kanıtlanmış çiftliklerden bir günlük ördek yavrusu satın alarak elde edebilirsiniz. Mayıs ayında yumurtadan çıkan ilkbahar ördekleri satın almak en iyisidir.

Ördek yavruları için kümes

Ördek yavrusu

Yaşamın ilk günlerinden itibaren ördek yavrusu yetiştirmek, sıcak bir kuluçka makinesinde gerçekleşir. Kuluçka, sizin tarafınızdan yapılan veya satın alınan bir kutu veya kutudur. Rahatlık ve temizlik için, kutuda üstte ağ örgülü bir çift alt düzenlenmiştir. Altlık karton veya filmdir, saman ve talaş yatakları ördekler tarafından yenilebilir ve bu onların sindirim sistemi için arzu edilen bir durum değildir.

Yavru ördekleri bir kuluçka makinesinde 25 güne kadar tutmak için, yaşa bağlı olarak yüksek bir sıcaklığın muhafaza edilmesi gerekir:

  • 1 ila 5 gün - 30C °;
  • 6 ila 10 gün - 24C °;
  • 16 ila 20 gün - 18C °.

Ek bilgi. Kuluçka makinesindeki sıcaklık bir termometre ile izlenir.

Ördek yavrularının bakımı için gerekli sıcaklık, ısıtma pedleri veya beze sarılmış sıcak su kutuları yardımıyla lamba süspansiyon yüksekliği ayarlanarak muhafaza edilir. Ayrıca civcivlerin durumuna göre de doğru sıcaklığı belirleyebilirsiniz, eğer bir araya toplanırlarsa, biraz hareket ederlerse, sıcaklık arttırılmalı, ördek yavruları soğuktur. Hızlı nefes alan, açık gagaları olan ördek yavruları bir kuluçka makinesinde sıcaktır. Uygun bir ısı rejiminde civcivler rahattır, dinç ve hareketlidirler ve iştahları iyidir.

İlk günlerde kafes, akkor veya kızılötesi lambalar kullanılarak m² başına W güçle 24 saat aydınlatılır. Aydınlatma süresi kademeli olarak azaltılır ve görev başında zayıf bir ışık kalır.

Ördeği tutarken odadaki hava nemi% aralığında tutulur. Ördek kutuları, hava girişi için açıklıklar gerektirir, ancak taslaklar yoktur. Kuluçka makinesinde nem kabul edilemez.

Yaşa göre stok yoğunluğu:

  • iki haftaya kadar - 1 m² başına 30 ördek yavrusu;
  • 2 ila 3 hafta - 1 m² başına ördek yavrusu;
  • 4 ila 8 hafta - 1 m²'ye kadar 10 ördek yavrusu.

Yavru ördek yavruları, bir kuluçka tavuğu olsa bile mevsime bağlı olarak kuluçkaya alınır. Yetişen ördek yavruları tavuğa geri konabilir. Olgunlaşmamış civcivlerin hayatta kalması için, damla ve soğuk hava girmeden sürekli olarak yüksek sıcaklıkları korumak önemlidir.

Ördek yavruları hızla büyür ve kuluçka makinesinde sıkışık hale gelir, hızla kirlenir, böylece bir aylıktan itibaren ortak bir kümes hayvanı kümesine aktarılabilirler. Mevsime bağlı olarak ev ayrıca ısıtıcı veya lambalarla sıcak tutulur.

Besleyiciler ve suluklar

Ördek yavrularının evde bakımı ve beslenmesi - bunun için özel bunker besleyicileri ve emzikli suluklar satın almanız önerilir. Beslenme ve içme için özel cihazların kullanılması kutuyu daha uzun süre kuru ve temiz tutacak, ördek yavruları yiyecekleri ezemeyecek ve su dökemeyecektir.

Ek bilgi. Yemlikler, kanatlıların eşit yaklaşmasını sağlayacak şekilde yerleştirilmiştir.

Kuşun ıslanmasını önlemek için tabaklar ve diğer kaplar şeklinde açık sulukların kullanılması tavsiye edilmez. İki haftalık, ördek yavrusu yüzebildiği zamandır. Ördek yavrusunun ilk büyüme dönemindeki kuruluğu, yaşamını sürdürmesi açısından çok önemlidir.

Kendin yap besleyiciler ve içiciler

İçme kaseleri 1 adet oranında ayarlanmıştır. 30 kafa için. Yemlik ve suluğu su ve yem karışmayacak şekilde birbirinden uzağa yerleştirin. İçme suyu her gün değiştirilir.

Ördek yavrularını beslemek

Ördek yavrularının ilk beslenmesi, yumurtadan çıktıkları andan itibaren en geç saat içinde yapılmalıdır. Ördek yavrularını kaynamış su kullanarak sulamaya hemen başladığınızdan emin olun. İlk birkaç gün beslenme, gece de dahil olmak üzere 2 saat aralıklarla gerçekleşir. 10 güne kadar, besleme sayısı 8 kata, bir aylıkken - 5 kata kadar azalır. Bu süreden sonra ördekler genellikle günde üç kez beslenir. Yetişkin bir Hint-dişi günde yaklaşık gr kuru gıda tüketir, Pekin ise gr.

Ördek yavrularını yaşamın ilk haftalarında beslemek için, onlara sadece kuru yiyecek vermek önemlidir. 20 günlük yaşa kadar gerekli vitamin ve mineralleri içeren bir başlangıç ​​yemi kullanılır. Ördek yavrularına nasıl bakılacağını bilen kümes hayvanı çiftçileri, bu yaştaki civcivleri yumurta veya süzme peynirle beslememelerini tavsiye eder, çünkü özel olmayan yem gençlerin sindirim sistemine zarar verir.

Ördek yavrularını beslemek

Ördeklere 14 güne kadar ot verilmez, sonrasında bitkisel beslenmede herhangi bir kısıtlama olmaz, yonca, karahindiba, ısırgan otu, yeşil soğan kullanılır.

Bir aylıktan itibaren, ördek yavruları yetişkinler olarak, besi karma yem veya buğday, arpa, yulaf, mısır tahıl karışımı kullanılarak büyütülür ve beslenir. Tahıl karışımına balık veya et ve kemik unu, tebeşir, yumurta kabuğu, tuz eklenir.

İlginç. Ördekler, çeşitli böcekleri ve larvalarını yerde ve su kütlelerinde yemeyi severler.

Haftada bir kez, ördek yavrularına gram oranında iri taneli bir fraksiyondan çakıl veya kum verilir. 50 kuş için.

Ördeklere, tahıllardan pişmiş yulaf lapası ve sulu sebzeler veya üstler, kabuklardan oluşan ıslak püre verilir. Püre ufalanan bir bileşime sahip olmalı ve birbirine yapışmamalıdır. Bu tür yiyeceklerin yanına gömülü kapların su ile yerleştirilmesi gerekir, böylece kuş gagayı çalkalayabilir, ıslak bir püre gaganın sinüslerine girebilir, onları tıkayabilir ve nefes almasını engelleyebilir.

Besleyicilerde tam bir kuru yiyecek olmamasına izin vermemek ve yemlemeden sonra ıslak püreyi çıkarmak, böylece bozulmamaları ve kuşun ekşi yemi yememesi önemlidir.

Havuzlarda yürümek mümkün ise kuru yem miktarı günde iki defaya indirilir. Kuşların eve dönmeye alışması için özellikle akşamları beslenir.

Ördek yavrusu

Ördek yavrusu haftalıkken, yavruyken yürüme için serbest bırakılabilir. Sıcak, güneşli havalarda yürümek, mutlaka yakındaki yiyecek ve suyu açığa çıkarmak için serbest bırakılırlar. Aynı zamanda, ördek yavrularının varsa su kütlelerini ısıtmasına izin verilir.

Yürüyüş alanlarında gölgeli alanlar, hava barakaları veya eve giriş olmalıdır.

Ek bilgi. Yaz aylarında ördekler bütün gün dışarıda.

Yürüme yerinde yabancı cisimlerin bulunmaması önemlidir; ördekler çivi veya camı gagalayarak mideye zarar verebilir.

Su kütleleri üzerinde yürümek mümkün ise kuş daha iyi büyür, sucul bitkilerden doğal haliyle vitamin ve mineraller alır ve tüyleri temizleme özelliğine sahiptir. Ancak, örneğin, misk ördeklerinin rezervuara ihtiyacı yoktur.

Ördek yavrusu

Yürürken, küçük ördek yavruları bir ağ ile kaplanarak yırtıcılardan korunmalıdır.

Yüzme yeteneği olmayan ördekler, tüylerini temizlemek için kaplara su koymak zorundadır. Ördekler oldukça temiz kuşlardır.

Üreme için ırklar

Kategorize edilebilecek farklı ördek türleri vardır: et, yumurta ve tüylü türler. Yeni başlayanlar için evde ördek yavrusu yetiştirmenin popüler türlerinden bazıları:

  • Peking, iddiasızlığı ve hızlı kilo alımı nedeniyle en popüler cinstir.2 aylık büyümeden kesim için bir ördek yavrusu alınır, bu sırada 2,5 kg'a ulaşırken, bir yetişkinin ağırlığı 3 kg, bir erkek 4 kg'dır. Pekin eti% 35 yağ olarak kabul edilir. Pekin ördeği, sezon başına 'e kadar yumurta üreterek iyi ürer.
  • Misk veya Hint-dişi, hindilere geçmekle hiçbir ilgisi yoktur, ancak Kızılderililerin ilk ikamet yerlerinden vahşi akrabalarla geçmelerinden kaynaklanır. Cinsin bir özelliği, erkeklerin dişilerden iki kat daha büyük olmasıdır. Ördek eti yağ oranı düşüktür -% 20 ve yağsız kabul edilir. Misk ördeği, Pekin ördeğinden daha uzun büyür, büyüme süresi aydır. Pekin ördeğinden farkı, Hint ördeğinin daha az gürültülü olması ve rezervuar olmadan yaşayabilmesidir.
  • Mulard, misk bir drake ile Pekin, Rouen, Ukraynalı ve hatta üreme ördeğinin geçişinden kaynaklanan türler arası bir melezdir. Mularda, Pekin ve Muscovy ördekleri arasında ortalama bir büyüme oranına sahiptir. Kanatlı eti, azaltılmış yağ içeriği ile lezzetlidir -% Yağlı bir karaciğer elde etmek için özel beslenme gereklidir. Mulard'ın özelliği, yavruları çoğaltamamaları, bu nedenle sadece lezzetli bir et ürünü elde etmek için yetiştirilebilmeleridir.

Ev gereksinimleri

Ördeğin iyi bir bağışıklığı, düşük sıcaklıklara toleransı ve koşulları korumaya yönelik iddiasızlığı vardır. Yetişkin ördekler, soğuk dönemde + 5 ° C sıcaklıktaki bir kümes içinde yaşayabilirler, bu bakımları için bir sermaye yapısı gerektirmez. Ancak düşük sıcaklıklar dişilerin yumurta üretimini etkiler ve bu koşullar altında tamamen azalır veya durur.

Mandalina ağacının evde bakımı

Ev birkaç ördek için 1 m² ahşap, plastik veya ağdan yapılmıştır. Kümes hayvanları temelli veya temelsiz, ancak kuru bir yerde inşa edilebilir. Yapı, uygun bir inişle yürümek için kanatlı evinden çıkacak pencerelere sahip olmalıdır.

İlginç. Ördekler tüneklere veya başka yapılara ihtiyaç duymaz ve yerde yaşayabilir.

Tavukları yumurtlamak için, yumurtaların kuluçkalanması için yerde özel yuvalar düzenlenir. Yuva, bir giriş ve içinde saman kaplı bir kutu şeklinde, çitle çevrili bir kısımdır.

Bir ördek kümes hayvanı kümesinin temel gereksinimlerinden biri, içindeki kuruluktur; yüksek nemden, kuş tüyleri sarsılır ve ısıyı daha kötü tutar. Tüylerin sürekli nemli olduğu koşullarda, ördek su kuşu olmasına rağmen hastalanmaya başlayacaktır.

Tercihen örgü zeminler kullanın

Ördekler kuru tutmak için derin saman ve talaş tabakaları yerine ağ zeminler tercih edilmelidir. İşaretleme kutuları, temizleme imkanı ile ağ zeminin altına yerleştirilmiştir. Ahşap tahta döşemeler aynı şekilde döşenir.

Evde havalandırma gereklidir. Kapalı kümesler için doğal ve cebri havalandırma tasarımı kullanılmaktadır.

Kuşları yalnızca yazın tutarken, ördeklerin sadece geceyi geçirip hava koşullarından saklandığı açık bir tahta veya ağ kulübesi ile yapabilirsiniz.

Ördekler bakımı

Evde bir iç mekan nasıl beslenir

Kümes hayvanlarının bakımında, sürekli beslenme, yeterli içme suyu, dinlenme veya kışlama için kuru ve sıcak odalar sağlamak önemlidir. Kışın ördekler karda 10C ° 'ye kadar yürüyebilirler. Soğuk havalarda yürürken, ördeklerin patilerini aşırı soğutmaması ve onları zamanında eve götürmemesi önemlidir. Kışın, ev loş lambalarla desteklenir.

Güçlendirilmiş bir aylık bir ördek yavrusu hayatta kalma oranı yüksektir, erken büyüme dönemini başarılı bir şekilde geçerek, yeterli beslenmeyle, ördekler pratikte hastalanmazlar.

Yeterli yiyecek

Başlangıç ​​karma yeminin bir parçası olarak protein, protein ve maya, büyüme aşamasında mutlaka ördek almalıdır. Tüy yolma, protein eksikliğini veya çiftlik hayvanlarının önerilen alanda sıkıştığını gösterebilir.

Ördek yavruları vitaminlerle içilmelidir.B vitamini eksikliği, ördeğin yönünü kaybetmesi, yere düşmesi, başını geriye atması ile ifade edilir.

Yararlı ipuçları ve püf noktaları

Goslings - evde büyüyor

Ördeğin koşullara uyma konusundaki iddiasızlığı, tecrübesi olmayan acemi kümes hayvanı çiftçilerinin bile bu tür kümes hayvanlarının yetiştirilmesiyle başa çıkmasına olanak tanır. Yetiştirme ördekler, hızlı bir et ürünleri verimi elde etmenizi sağlar. Farklı türlerin yetiştirilmesinde bazı özellikler vardır:

  • Ördeklerin evde üremesi için bir erkek ördek için 5 dişi verilir;
  • Serbest dolaşan misk türü, iyi uçtuğu için kanat kırpılmasına ihtiyaç duyar;
  • Yumurtadan çıkan ördek yavruları yemek yemeye başlamazsa, besleyiciye hafifçe vurarak veya yiyeceği görebilmeleri için koyu renkli bir alt tabakaya dağıtarak yardıma ihtiyaçları vardır;
  • Peking ve büyük oranda yağ alan diğer ördek türlerinin, daha fazla yağ elde edilen mısırla aşırı beslenmesi tavsiye edilmez;
  • Pekin ördeği, tüylerinin değişmesini beklemeden 2 ay içinde kesime gönderilir; tüyleri değiştirirken, yeni tüyler için ortaya çıkan kenevir, karkasın görünümünü bozar. Misk ördeği, gelecekte altı aya kadar yağ değil, kas kütlesi kazanabilir, et sertleşebilir;
  • Kümes hayvanları, bağırsaklarını temiz tutmak için kesimden önce beslenmez, bu da karkasın kesilmesini kolaylaştırır.

Ördeğin sürekli beslenmeye büyük bir ihtiyacı vardır, büyümesi, özellikle Pekin olanı hızlıdır. Bu nedenle kısa sürede lezzetli ve çevre dostu bir ürün elde ederek, yapılan çabalar kesinlikle haklı çıkacaktır. Dört mevsim ördek eti üretimi için farklı cinslerin yetiştirilmesi tavsiye edilir.

Yavru &#;rdek Ne Yer, Nasıl Beslenir? Yavru &#;rdeklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Yavru ördeklerin 6 hafta boyunca besi yemi 6 haftadan sonra ise palaz yemiyle beslenmesi gerekmektedir. Bu dönem bebeklik sürecidir ve süre devamında yavru ördek arzu edildiği gibi beslenebilmektedir. Hem etçil hem de otçul hayvanlar arasında bulunmaktadır ve beslenmesi oldukça kolaydır.

Yavru ördek Ne Yer, Neyle Beslenir?

 Yavru ördek, tahıl türleri yemle beslenmektedir. Yavru ördek yemi aktardan alınabileceği gibi petshoptan da alınabilmektedir. Yavru ördek yeminin ıslatıp yumuşatılarak verilmelidir, böylece sindirimi kolaylaştırılmış olacaktır. Yavru ördek beslemek için kıvırcık, maydanoz, ıspanak gibi yeşillikler verilebileceği gibi balık ve baklagiller gurubu besinler de uygun ölçüde verilebilmektedir. Yavru ördek beslenmek ve sevmekten başka şeye ihtiyaç duymaz.

Yavru Ördeklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Yavru ördekler tahıl gurubu yemler, yeşillikler ve balık severler kıvırcık, ıspanak, maydanoz gibi yeşillikleri de çok sevmektedir. Yeşillik sevdiği gibi protein ihtiyacını karşılayabilmek için baklagiller ve balıkla da beslenebilmektedir. Oldukça iştahlı hayvanlar olan ördekler aynı zamanda çok yemek yer. Yavru ördek besleyen ya da beslemeyi düşünenler için en önemli dönem bebeklik dönemidir. Sonrası daha kolaydır, çünkü büyüyen ördek her tür yemeği dahi yiyebilmektedir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası