etanj priz nedir / Etanj Armatürler | LED, Sıva Üstü Modeller ve Fiyatları

Etanj Priz Nedir

etanj priz nedir

Akıllı Priz Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Akım Korumalı Priz

Elektrik bağlantıları günümüzde dahi birçoğumuz için sorun çıkarabiliyor. Bilgisayar, tablet, televizyon gibi hem maddi açıdan hem de içerdiği bilgiler açısından değerli olan cihazlarımız ise voltaj değişimi, elektrik kesintileri gibi sorunlardan kaynaklı arızalanma, sıfırlanma hatta tamamen bozulma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Elektronik cihazları bu tarz tehlikelerden korumak adına en güvenilir ve kesin çözüm diyebileceğimiz yöntemlerden biri olan akım korumalı prizler ise bu konuda yardımımıza koşuyor.

Akım Korumalı Priz Nedir? 

Akım korumalı priz, elektronik cihazları yüksek gerilim ve akımdan korumak amacıyla tasarlanmış bir priz türüdür. Şebekelerdeki ani tutarsızlıklar, binalara veya yakınına düşen yıldırım veya şebekeye bağlı diğer yüklerin gerilimlerinin düşmesi gibi sebeplerden akım artar ve bu durum cihazlarınız için arıza riski oluşturur. Akım korumalı prizler bu durumlarda devreye girer ve gerilimi süzerek akımın cihazlara ulaşmasını engeller. Böylece cihazların ömrünü uzatır ve güvenliğini sağlar. Acil durumlarda devreye giren bu prizlerin gerilimi belli bir seviyede tutma veya akım ve gerilim düştüğünde koruma sağlama gibi bir özellikleri yoktur. Prensip olarak gerilimi kontrol altında tuttuğu ve süzdüğü için gerilim korumalı priz ve voltaj korumalı priz olarak da adlandırılabilir.

Akım Korumalı Priz Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?  

Akım korumalı priz; elektrikli cihazlarınızın en yakın dostudur. Ofis veya evinizde normal prizden farklı olarak güvenlik amacıyla kullanabileceğiniz bu priz çeşidinin birçok fonksiyonu bulunmaktadır. Cihazlarınızı yüksek voltajdan korur, aynı zamanda dalgalanma ve gürültü gibi sorunlara karşı da etkilenme oranını düşürür. Böylece cihazlarınızı güvenle kullanabilirsiniz. "Varistör" adlı bir devre elemanı içeren bu priz türleri, ani gerilim anlarında gerilimi süzerek minimize eder ve akımın yükselmesine engel olur. Eğer mümkünse tüm cihazlarda akım korumalı priz kullanmak elbette yararınıza olacaktır; ancak eğer böyle bir imkanınız yoksa bilgisayar, televizyon gibi çok sık kullanılan ve değerli cihazları akım korumalı prizle kullanmak sizi ve cihazlarınızı güvende tutar. Elbette kullandığınız priz kadar hangi ürünü kullandığınız da çok önemlidir. Eğer prizin kaldırabileceği maksimum değerden daha yüksek değerde voltaj çeken elektronik cihazları (ütü, kettle, klima gibi) aynı prizde kullanırsanız, priz yine cihazların güvenliği için akımı tamamen kesecektir.

Akım Korumalı Priz Fiyatları

Akım korumalı prizler, normal prizlerden farklı bileşenler ve en önemlisi yüksek akım anında akımı durduracak bir sigorta içerdiği için fiyatları diğer prizlere oranla daha yüksek olabilmektedir. Aynı zamanda malzeme kalitesi bakımından da normal prizlere göre daha iyi malzemeden yapılmış olması nedeniyle fiyat performans açısından oldukça iyi bir seçim olacaktır. Star Akım'da bulunan yüzlerce prizden size en uygun olanı en uygun fiyata iyi ürün güvencesiyle alabilirsiniz.

Akım Korumalı Priz Çeşitleri 

Akım korumalı prizler de diğer prizler gibi ihtiyaca göre farklı biçimlerde üretilmektedir. Buna günümüzde birçok teknolojik alette bulunan USB girişli priz ve ev-ofiste olmadığınız zamanlarda prizi uzaktan kontrol edebileceğiniz, istediğiniz zaman aralığında kullanmanızı sağlayacak akıllı prizler de dahildir. Kalite olarak viko akım korumalı priz üst sıralarda yer alır.

En İyi Akım Korumalı Priz

Eğer kullanmakta olduğunuz cihazlardan yalnızca birinin güvenliğinden endişe duyuyorsanız veya cihazlarınız birbirlerine uzak mesafedeyse tekli akım korumalı priz kullanmak sizin için daha avantajlı olacaktır.

Eğer bulunduğunuz alanda birden fazla elektronik cihaz bulunuyor ise (ofis, bilgisayar odası vs.) golyat priz veya çoklu akım korumalı priz tercih etmeniz daha avantajlı olacaktır. Eğer bulunduğunuz ortam çocukların veya bebeklerin erişimine açık ise; elektrik çarpması gibi sorunlarla karşılaşmamak için çocuk korumalı priz tercih etmeniz güvenliğiniz ve çocuklarınızın sağlığı açısından çok önemlidir.

Aydınlatma Malzemeleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir