istanbul un en pahalı oteli / İstanbul Otelleri, En Ucuz İstanbul Otel Fiyatları | ENUYGUN

Istanbul Un En Pahalı Oteli

istanbul un en pahalı oteli

Dünyanın En İyi Aile Oteli Angel’s Marmaris Sizi Bekliyor." width="960" height="540" src="https://www.youtube.com/embed/udIZfBMt478?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

TATİLBUDUR FİYATI

Marmaris’in Turgut Köyü’nde bulunan Angel’s Marmaris Burunucu Mevkii’ndeki yarımada üzerinde yer alan büyüleyici bir konumda sahip. Dünyanın en iyi lüks doğa oteli, Avrupa’nın en iyi aile oteli gibi pek çok ödüle sahip olan bu özel tesisin etrafı çam ağaçlarıyla ve tropikal ağaçlarla çevrili. Doğanın kucağındaki iki katlı villaların hepsinde balkon, özel teras, özel havuz ve deniz manzarası var.

Farklı olanaklara sahip pek çok konaklama seçeneğinin bulunduğu otelin tüm odaları klasik tarzda döşenmiş ve son derece konforlu yaşam alanları sunuyor. Orman ve deniz manzarasına doyacağınız bir ortamda en seçkin restoranlarda yemek yiyebilir, iki buçuk kilometrelik özel plajın pudra beyazlığındaki kumlarında güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tesisin tekne ile otele ulaşım imkânı sunan özel marinası, aquaparkı ve tam donanımlı bir SPA merkezi de bulunuyor. Angel’s Marmaris’in kadınlara özel plaj ve havuzu da mevcut.

Museum Hotel Cappadocia

museum otel kapadokya

ETS FİYATI

Masalsı atmosferi ile her daim ziyaretçilerini büyüleyen Kapadokya’da, dünya çapında ses getiren çok özel oteller var. Doğa ve tarihin bütünleştiği bu bölgede tabiatın şekil verdiği peri bacaları, insan eli ile yapılmış mağara evlerle bir arada bulunuyor. Museum Hotel Cappadocia da bu mağara evlerden bazılarını restore ederek turizme kazandıran eşsiz bir otel. Butik hizmet anlayışından lüks dekorasyonuna, restoranından mimarisine kadar her alanda ödülleri olan tesis aynı zamanda dünyanın ilk müze konseptli oteli olarak biliniyor.

Bölgenin en yüksek noktası olan Uçhisar’da bulunan otelde, her biri özenle restore edilmiş ve antika eşyalarla dekore edilmiş olan 30 farklı oda ve süit mevcut. Tesisin ekolojik ürünlerin kullanıldığı ünlü restoranı Lil’a ve masaj terası da en az odaları kadar güzel bir manzaraya sahip. Museum Hotel Cappadocia’nın 2021 yılında Türkiye’nin en pahalı oteli seçildiğini de eklemeden geçmeyelim.

Sirene Luxury Hotel Bodrum

sirene otel bodrum

ETS FİYATI

Yalıkavak’ın özel bir koyunda denize sıfır konumda yer alan Sirene Luxury Hotel Bodrum, Türkiye’nin en pahalı otellerinden biri olarak listemizde yerini alıyor. Tamamında deniz manzarası olan deluxe oda, süit ve villalarda ferahlık ve konfor bir arada sunuluyor. Otelin bazı villalarında, mevcut tüm lüks özelliklere ek olarak, özel havuzlar da var. Birbirinden farklı tarzlarda hizmet veren restoranlar ve barlar, özel plaj, açık ve kapalı havuzlar, SPA ve fitness olanakları, bu ödüllü tesiste kişiye özel hizmet anlayışı ile buluşuyor.

Bodrum’daki diğer otelleri en iyi Bodrum otelleri sayfamızdan görebilirsiniz.

Kaya Palazzo Golf Resort Belek

kaya palazzo golf resort

TATİLBUDUR FİYATI

Türkiye’nin en pahalı 10 otelinden bir diğeri de yine Belek’te yer alıyor. Dünyanın en prestijli mimarlık firmalarından biri olan WATG tarafından tasarlanan Kaya Palazzo Golf Resort Belek, kusursuz konaklama deyince akla gelen ilk tesislerden biri olarak biliniyor. Onlarca farklı lüks oda tipinin bulunduğu otelin 45.000 metrekarelik bir alan üzerinde bulunan 13 adet özel villasında sınırları zorlayan konfor alanları, geniş özel havuzlar ve hayallerin de ötesinde bir ortam var. Otel bünyesinde 6 restoran, 3 bar, pastane, gece kulübü, SPA merkezi, aquapark ve spor olanakları da mevcut.

The Bodrum by Paramount Hotels & Resorts

paramount otel

Torba’nın Zeytinlikahve Mevkii’nde 110.000 metrekarelik bir alanda yer alan otel, Kaliforniya’nın havasını Bodrum’a taşıyor. İhtişamlı dekorasyonuyla kral dairelerini aratmayan 134 şık oda, süit ve villanın bulunduğu otelin, özgün tasarımlı özel villalarında ayrıcalıklı tatilin keyfine varıp lükse doyabilirsiniz. Etkileyici terasların nefes kesen deniz manzarası otantik SPA merkezinde de mevcut. Dünya mutfağında uzman dört şık restoran, özgün dizaynlı lounge, farklı konseptteki barlar, keyifli plaj ve havuz ortamı ile The Bodrum by Paramount Hotels& Resorts ziyaretçilerine filmleri aratmayacak güzellikte bir yaz tatili vadediyor.

Dünyanın En Pahalı Oteli

Yalnızca Türkiye’de değil dünyada da lüks konaklama olanaklarıyla birbiriyle yarışan pek çok tesis var. Kişiye özel hizmetlerden, krallara layık konaklamalara, özgün konseptlerden rüya gibi manzaralara kadar her türlü konforun hayat bulduğu bu pahalı işletmeler içinde dünyanın en lüks oteli olarak ipi göğüsleyen tesise bir bakalım.

Las Vegas’taki Palm Casino Resort, The Empathy süiti ile dünyanın en pahalı oteli olarak kayıtlara geçiyor. New York’tan The Mark, Cenevre’den President Wilson-A Luxury Collection Hotel, Cannes’dan Hotel Martinez ve Miami’den Faena Hotel de dünyanın en pahalı otelleri arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Kategoriler Temalara Göre Oteller
Son Güncellenme:

Duygu Erdoğan - Küçük yaşta ailesiyle ziyarete geldiği İstanbul’da şimdi lüks bir yatırımın kapılarını açıyor. The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement Kwok, The Peninsula İstanbul’un basın tanıtımı için geldiği otelde Milliyet’in sorularını yanıtladı. Dünyanın öne çıkan turizm şehirlerinde kentin dokusu ve tarihiyle kesişen en özgün noktalarında yer alan Peninsula otelleri, bu felsefesiyle lüks segment turizmde oyunun kurallarını kendisi belirliyor. Bu kapsamda İstanbul’un ilk ve tek Peninsula oteli olacak yapılar, Galataport projesi kapsamında hayat bulurken, resmi açılışını 14 Şubat’ta yapacak. The Peninsula İstanbul, restore edilen Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu, Çinili Han ile 90 saniyede açılan giyotin cepheli Yeni Balo Salonu binasını kapsayan alanda bulunuyor. Otelin lobisi ise geçmişi 1940’lara dayanan ve Türkiye’nin ilk modern liman terminali olan Karaköy Yolcu Salonu’nda bulunuyor. Bu tarihin gücüyle The Peninsula İstanbul, dünyadaki diğer Peninsula otellerinde olduğu gibi bir tasarım şenliği oluşturuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin özellikle kültürel ve tarihi derinliği ile her bir noktasının görülmeye değer olduğunu ifade eden The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement Kwok, İstanbul, Kapadokya, Efes, Akdeniz sahilleri ve Nemrut gibi pek çok noktayı ziyaret ettiğini anlatıyor. Türkiye’yi ‘büyüleyici’ bir ülke olarak tanımlayan Cwok, lüks markaların yatırımındaki iddiasına dikkat çekiyor…

Bir otelin başarısı nedir?

Proje alanının ilk anından şimdi tamamlanmasına kadar geçen süreyi bir ‘hayal’ olarak betimleyen Clement Kwok, “Baktığınız zaman nasıl olacağı, hangi malzemelerin kullanılacağına dair zihninizde sadece bir hayal olarak var. İnşaat başladıktan sonra, bütün materyaller yerini buldukça ise hayaliniz gerçekleşmeye başlıyor. The Peninsula İstanbul için öncelikle çok gururluyum. Hem bu lokasyonu seçtiğimiz için hem de beklentilerimizi aştığı için” diyor.

Haberin Devamı

Peninsula otelleri dünya çapında öncelikle bulundukları şehrin önemli bir buluşma noktası haline gelen lobi alanlarıyla dikkat çekiyor. The Peninsula İstanbul da otelden içeri giriş anında etkileyici bir bakış sunuyor. Tarihi Yarımadaya, Haliç’e, Boğaz’a karşı direkt denizle buluşan bu lobinin İstanbul için de önemli bir buluşma mekanı olması bekleniyor. Bunu aynı zamanda bir otelin başarısı olarak tanımlayan Clement Kwok, “Bir otelin yerel insanlarla, kültürle bağ kurduğunu görmedikçe başarılı olduğunu düşünmem. Sadece turistlerin ziyareti bizim için başarı sayılmaz. Bizim için yerelin güçlü desteği başarı demektir. Turistler gelir birkaç gün kalır, bu başarı değil. Başarı ‘biz bu oteli biliyoruz, seviyoruz’ diyen yerel halktır. ‘Buraya gelmeyi seviyoruz, arkadaşlarımızla buluşuyoruz, bir pazar bruncha geliyoruz’ diyen; belki düğünlerini, yıldönümlerini, doğum günlerini kutlayan yerel halkın burada olmasıdır. Buranın yerel halk için bir buluşma noktası olmasını istiyoruz. Tüm dünyada lobi alanlarımızı özenle kurgularız. Çünkü öncelikle yerel insanlar ve kültürler için bir buluşma noktası olmasını arzu ederiz” şeklinde anlatıyor.

Haberin Devamı

‘Herkes İstanbul’u bekliyor’

Clement Kwok’un en coşkulu yanıtı ise dünyanın diğer ülkelerindeki Peninsula misafirlerinin İstanbul oteline ilişkin fikirlerine yönelik oluyor. Kwok, “Diğer ülkelerdeki Peninsula misafirleri İstanbul’a gelecek mi? Çok kolay bir cevabı var. Evet kesinlikle gelecekler. Biz çoktan Peninsula İstanbul’un açılışını bilen insanlardan aldığımız dönüşlerden de eminiz ki mutlaka gelip görecekler” diyor.

Lükste yatırım için Türkiye iddialı ülke

‘Yatırım bizim için uzun vadelidir’

The Peninsula İstanbul’a ilişkin kısa ve uzun vadelerde beklentilerini paylaşan Clement Kwok, tüm dünyadaki yatırımlarının aynı zamanda sahibi olduklarına dikkat çekti. Kwok, “Peninsula bir marka ve vizyon olmakla birlikte bir yatırım. Gayrimenkul işi aynı zamanda. Tasarım anlamında çok pahalı ve özel materyallerimiz olduğu için Peninsula pahalı bir organizasyon, pahalı bir yatırım. Her ne kadar pahalı bir otel zinciri olsak da yatırımımızın geri dönüşümü o kadar hızlı olmuyor. En yüksek satış fiyatları uygulanıyor olsa da yatırım bizim için geri dönüşte her zaman uzun zamanlı olarak ele alınır. Kısa vadede iyi cirolar yapmakla ilgileniyoruz ama yatırımı geri dönüşü için bu kadar hızlı bir beklentimiz yok. Bir koronavirüs pandemisi geçirdik, dünyada finansal krizler yaşanıyor, başka parametreler devreye giriyor. Bu açıdan böyle bakıyoruz. Bölgede yeni yatırım konusunda ise felsefemiz bir şehirde bir Peninsula olmasıdır. Şehrin en iyi oteli oluruz. Tek olan en iyi olandır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye farkı

Lüks segment turizm yatırımlarında önemli bir ülke olan Türkiye’yi ‘büyüleyici bir yer’ olarak tanımlayan Clement Kwok, tarihi ve kültürel değerleri, pek çok deneyim imkanı ile herkese seçenek sunduğunu söyledi. Kwok, “Kapadokya’dan Efes’e, İstanbul’dan Akdeniz ve Ege sahillerine kadar… Asya aslında halen Türkiye ile ilgili çok yoğun bilgiye sahip değil. Türkiye’nin daha iyi anlatılarak tanıtımına devam etmesi gerekiyor. Başka lokasyonları seçen insanların Türkiye’yi tercih etmesi için Türkiye’nin lüks otel ve hizmet sektöründeki iyi bir hizmet sağlayıcı olarak varlığını devam ettirmesi lazım. Sektörün en iddialı ve iddialı olması da gereken ülkelerinden” dedi.

Haberin Devamı
Lükste yatırım için Türkiye iddialı ülke
Lükste yatırım için Türkiye iddialı ülke

‘Lüks segmentte beklenti değişmedi’

Koronavirüs pandemisiyle birlikte her sektörde olduğu gibi turizmde de alışkanlıklar dönüştü, talepler farklılaştı. Ancak bunun lüks segmentte etkisinin olmadığını anlatan Kwok, “Benim işimde özellikle lüks segmente odaklanıyoruz. Seyahatle ilgili yasaklar kalktıktan sonra, insanlar seyahat edebilmeye başladıktan sonra; lüks tüketim alışkanlığı olan ve bunu bekleyen ve bunu da karşılayabilen kesim bu alışkanlıklarını sürdürmeye devam etti. Tasarımımız, sunduğumuz ürün ve lüks anlamında belli bir beklentisi olan kesime bunu sağlamaya devam ettiğimiz sürece bizim müşterilerimiz bu alışkanlıklarına devam edecektir. Pandemi lüks seyahat segmentinde turizm alışkanlıklarını değiştirmedi, beklentilerini değiştirmedi” dedi.

İstanbul’un En Pahalı En İyi ve En Lüks Otelleri

VIP misafirlerin İstanbul’u ziyaretleri sırasında unutulmaz ve eşsiz bir konaklama deneyimi yaşaması amacıyla dizayn edilmiş, hiç bir masraftan kaçınmadan lüks ve ihtişamın en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş en lüks istanbul otelleri, şehrin aynı zamanda en iyi ve tabi ki en pahalı otellerinden.

Bundan bir 10 yıl kadar öncesine kadar İstanbul’da süper lüks otel sayısı bir elin parmaklarını geçmezken, uluslararası alanda VIP konaklama ve lüks otelcilik bağlamında bir kaç zincir otel markasının da İstanbul’da faaliyet göstermeye başlamasının yanı sıra, bazı tarihi yalılar, süper lüks ve pahalı butik otel kapsamında da İstanbul’a gelen yerli ve yabancı zengin misafirlere üstün kalitede hizmet anlayışı ve muazzam imkanlar sunan konaklama merkezleri olarak servis vermeye başlamıştır ve günümüzde İstanbul’da 50’ye yakın oldukça pahalı ve extra lüks İstanbul hoteli hizmete açıktır.

İstanbul’un En İyi ve En Pahalı 20 Oteli

Aklımıza ilk gelen isimler, Çırağan Palace Kempinski, Four Seasons Sultanahmet, Swiss Hotel Bosphorus gibi en bilindik oteller olsa da İstanbul’da bulunan, yerli ve yabancı VIP misafirlerin konforları ve lüksleri düşünülerek tasarlanmış birbirinden iyi ve lüks, hemen hepsi Boğaz ya da en azından iyi kötü deniz manzaralı ( İstanbul’daki Boğaz manzaralı oteller yazımızda daha fazlasını görebilirsiniz), güzel oldukları kadar pahalı da olan ve çoğunun fiyatlandırılması euro-dolar şeklinde döviz para birimleri ile yapılan lakin bunun yanı sıra da, odalarında bulunan yüzme havuzlarından tutun daha pek çok insanın hayal dahi edemeyeceği imkanlar sunan birbirinden ihtişamlı oteller bulunmaktadır.

Gelin En İyi ve pahalı 20 İstanbul oteline gelin hep birlikte göz atalım

Eski bir Osmanlı Sarayı olan ve zamanında yapımına yüz binlerce altın para harcanarak hiç bir masraftan kaçınılmadan inşaa edilmiş olan Çırağan Sarayı, günümüzde ve uzun yıllardır, Beşiktaş y Ortaköy semtlerinin tam ortasında, Boğaz’a sıfır bir konumda otel olarak hizmet veren ve Kempinski gurubuna satıldıktan sonra Çırağan Palace Kempinski ismiyle anılan, İstanbul’un en bilindik süper lüks ve en pahalı otellerinden biridir. Tarihi doku ile modern mimarinin harmanlanarak sunulduğu otelin fiyat kalite performansına bakıldığında, İstanbul’da daha iyi hizmet veren ve daha lüks oteller var olduğunu söylememiz yanlış olmaz ancak Çırağan Palace oteli, sahip olduğu prestijli ismi sebebiyle listenin en başında olmaya hak kazandı.

Çırağan Sarayı, konaklama dışında, VIP düğün organizasyonlarına da sıklıkla ev sahipliği yapan bir işletme.

Mandarin Orientas Bosphorus otel de en yakın rakibi Çırağan gibi, Beşiktaş bölgesinde bulunan, boğaz sahil şeridinde konumlanmış, içerisinde süper lüks restaurantlardan, muazzam donanımlı çocuk oyun alanlarına, mükemmel bit Türk hamamından İsveç spasına kadar çeşitli keyifli hizmet birimleri barındıran, tüm odaları son derece lüks ve modern olarak döşenmiş, İstanbul’un belki de en iyi ve belki de en pahalı oteli diyebiliriz.

3500 metrekarelik spor salonu ile de ünlenen bu otelde, yurtdışından gelen VIP misafirlerin yanı sıra, ülkemizdeki bakan, ünlü sanatçı gibi kişiler de sıklıkla konaklama yapmakta.

Aynı zamanda klasik tarzda döşenmiş olmasına rağmen, son derece popüler ve kaliteli bir bara sahip olan Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul otelde, lüks doğumgünü partileri gibi özel organizasyonlar ve büyük bahçesi ve restorantında düğünler de yapılıyor.

Asyalı köklerimiz ile batının modernizmini birleştiriyoruz mottosu ile hizmet veren Boğaz kenarındaki bu süper lüks otel, listenin başındaki diğer otellere nazaran nispeten daha küçük bir otel. Odalarının neredeyse tamamı çeşitli niteliklerdeki suit odalardan oluşan bu otelin beyaz renk ağırlıklı dizaynına şık bir şekilde yerleştirilmiş siyahlı mobilyaları bulunuyor ve bu açıdan da elegan bir hava taşıyor.

Beşiktaş sahilinde bulunan bu otelin dışarıdan görünümü pek ihtişamlı olmasa da içerisindeki detaylar ve konforunun yanı sıra konumu, Shangri-la Bosphorus’u İstanbul’un en iyi otellerinden biri haline getiriyor. Fiyatları ise, kesinliklike en lüks İstanbul otelleri kategorisine yakışacal seviyede..

Les Ottomans İstanbul; hem pahalı, hem de süper lüks olması sebebiyle prestijin önadı bir otel olmasının yanı sıra, adından da anlaşılabileceği üzere, Osmanlı tarzında döşenmiş ve Osmanlı sultanlarının dairelerinin adlarını alan suit odalarıyla ünlü bir otel olarak, Osmanlı tarihi ve kültürüne ilgi duyan batılı misafirlerin oldukça ilgisini cezbeden, VIP misafirlerini, kendilerini sultan ya da padişah gibi hissettirecek bir ihtişama sahip, eşi benzeri olmayan muazzam bir İstanbul oteli ve bana göre lüks İstanbul otelleri arasındaki turistik değeri açısından en iyisi.

Dizaynında kullanılan şamdanlardan, sandalyelere, yataklardan perdelere irili ufaklı her türlü detayı Osmanlı tarzı yapılmış bu otelde, Hürrem Sultan Suit, Kösem Sultan Suit, Hafza Hatun Suit, Turhan Sultan Suit, Hatice Turhan Sultan Suit, Bezmialem Sultan Suit gibi tanınmış Osmanlı kadın sultanların Topkapı Sarayı içerisindeki dairelerine benzetilerek döşenmiş odaları vardır.

Çırağan Sarayı’ndan sonraki en eski lüks İstanbul oteli olan Four Seasons Sultanahmet otel, eski kentin göbeğinde, girişi ara sokaktan olduğu için konum itibariyle biraz şaşırtıcı ama son derece köklü, içindeki imkanları ile süper lüks ve VIP, muazzam kaliteli ve mistik havalı, İstanbul’un en iyi otellerinden bir tanesi.

Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapi Sarayı gibi turistik noktalara olan yakınlığı da konum olarak bu oteli avantajlı kılıyor.

Four Seasons Bosphorus aslında İstanbul’daki Four Seasons grubuna ait olan ikinci ve sonradan açılan bir otel. İlki yukarıda bahsi geçen Four Seasons Sultanahmet ve zamanında İstanbul’daki tek tük lüks otellerin arasında yer alan isimken, en lüksü iken, Four Season Bosphorus hem konumu, hem manzarası hem de modern mimarisi ve hizmet anlayışı ile grubun diğer oteline fark atmış vaziyette.

 

İstanbul’daki En Lüks Otellerin Ortak Özellikleri Nelerdir?

Şehrin en lüks otellerinin pek çoğu 7 yıldız adını alan gayri-resmi kategorilendirmede sayılabilecek niteliklere sahiptir. Otellerin ortak alanlarında sunulan ve tüm 5 yıldızlı otellerde bulunan geniş ( olimpik ya da yarı olimpik) kapalı açık yüzme havuzu, spa ve masaj bölümü, spor salonu, hobi ve oyun odası, geniş bir kahvaltı salonu, güzel bir a la carte restaurant, rahat bir otel otoparkı gibi standart nitelikler dışında, özellikle İstanbul’un en lüks otellerin çoğunun ortak noktası ya Boğaz sahil şeridinde konumlanmış ya da deniz manzarası şehir manzarası ile bölünmeyen mesafeler ve açılarda olan süper lüks odalara sahip olmalarıdır.

Çoğu pahalı İstanbul otelinin konaklama yapılan standart odaları bile 35 metrekarenin üstünde olmakla birlikte, sıradan otellerde lüks oteller  bile olsalar, suit oda ve standart oda oranları 1/10 civarındayken, süper lüks ve en pahalı İstanbul otellerinde, birbirinden farklı niteliklerde ve donanımlarda; junior suitler, executive suitler dışında Sultan suitler, King Suitler, Queen Suitler v.b. oda tipleri çok sayıda bulunur.

Bazı otellerin odalarının içinde misafirlere özel yüzme havuzları, deniz manzaralı jakuziler, hamamlar gibi olağanüstü lüksler bulunurken, hemen her odası büyük boy yataklar, modern mimariyle döşenmiş mobilyalar, mini bar ve misafirlerin konfor, ihtiyaç ve keyifleri açısından gerekli malzemeler ile bezenmiştir. Çoğu odanın TV’sinde standart uydu kanallarına ek olarak, Netflix, Digiturk(BeinConnect) gibi ücretli programlar bulunur.

Boğaz manzaralı lüks İstanbul otellerinin elbette tüm bu özelliklere ek olarak çok çeşitli ve zengin mutfakları ve ünlü aşçılar ile sunumlar yaptıkları, süper lüks ve genelde muazzam manzaralı restorantları da bulunur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır