oda termostatın faydaları / Kombi Oda Termostatı & Oda termostatı Kullanmanın Faydaları

Oda Termostatın Faydaları

oda termostatın faydaları

Oda Termostatı Kullanmanın Faydaları

Oda Termostatı Kullanmanın Faydaları

Oda Termostatı Kullanmanın Faydaları

Ülkemizde iklimsel duruma göre Ekim ayından Haziran ayına kadar sürebilen ısıtma sezonu süresince dış hava sıcaklığı değişkenlikler gösterir. Binaların ve konutların bu süreçte ısı kayıpları sürekli değişkenlik göstereceğinden ısıtma cihazlarımızın (kombilerin, kat kaloriferleri, kazanlar…) da bu değişkenliğe uyum sağlaması gerekmektedir.  Isı kaybını etkileyen en önemli etkenlerden biri de konutun/binanın izolasyon kalitesidir.

Öncelikle bilinmesi gereken oda termostatı kullanılmadığı durumlarda kombiler nasıl çalışır?

Eğer bir oda termostatı kullanmıyorsanız kombiniz ayarladığınız kalorifer suyu sıcaklığına göre çalışır ve bu ayar sıcaklığına yaklaştıkça modülasyon kabiliyetince kombi gücünü kısmaya başlar.  Böyle bir çalışma düzeninde örneğin ayarladığınız kalorifer sıcaklığı 50 derece ise kombi daima bu sıcaklığa göre çalışacak ama aslında evinizin ısınıp ısınmadığını bilemeyecektir.  Bu da havaların ısınmaya başladığı dönemlerde kombi su sıcaklığını düşürmeden aynı kalorifer su sıcaklığına göre çalışmaya devam edecektir.  Tersi bir durumda ise havaların daha fazla soğuduğu dönemlerde de daha fazla ısıtmaya ihtiyacınız olduğunu anlamadan yine aynı kalorifer su sıcaklığına göre çalışmaya devam edecektir.  Yani her iki durumda da konforsuzluk yaşanacak, sıcak dönemlerde de gereksiz enerji tüketimine ve dolayısı ile atık gaz üretimine neden olacaktır.

 

 

Oda termostatı kullanmakla hangi faydalar sağlanır?

  • Evinizin veya bulunduğu ortamın sıcaklığını sürekli olarak ayarlanan sıcaklığa göre sabit kalmasını sağlar.
  • Kombinizin gereksiz çalışmasını önleyerek hem yakıt hem de elektrik tüketiminin azaltılmasını/düşürülmesini sağlar.
  • Ortam sıcaklığınızda aşırı değişkenlikler yaşanmadığından daha sağlıklı bir ortam oluşur.
  • Yakıt tüketimi ölçümleriniz için daha doğru bir kıyaslama imkânı olur.
  • Eğer program saatli bir model kullanıyorsanız;
    • Evde bulunduğunuz saatlere göre konfor ve bulunmadığınız saatlere göre de düşük/ekonomi sıcaklıklarını ayrı ayrı belirleyebilirsiniz.
    • Uyuma zamanına ve oturma saatlerine göre ekonomi ve konfor sıcaklıklarını ayrı ayrı belirleyebilirsiniz.
    • Tatil veya uzun süreli evde olmama durumlarında donma koruması modunda bırakabilirsiniz.
  • Daha çevreci bir kullanım sağlar, karbon ayak izinizi düşürürsünüz.
  • Sürekli kombi paneli üzerinden ayar yapmayacağınız için tuş takımlarının daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız.
  • Evdeki tüm kullanıcılar için kalorifer sıcaklığına göre değil ortam sıcaklığına göre konfor bilincinin oluşmasını sağlar.

 

 

En İyi 10 Oda Termostatı Tavsiyesi

Oda Termostatının Faydaları

Oda termostatı almaya karar verdiğinizi düşünüyorum ama faydası konusunda tedirginliğiniz varki bu sayfada bu makalemizi okuyorsunuz. Oda termostatının faydası var ama bu faydayı zarara çevirecek durumlarda vardır. Bu durumlardan ilerleyen paragraflarda bahsedeceğiz.

Oda termostatı kullanılan ısıtma cihazına bilgi vererek istenilen oda sıcaklığını ayarlayan cihazlardır. Kablolu, kablosuz, programlanabilir, Uzaktan Yönetilebilir modelleri vardır. Oda termostatı bulunduğu ortamın sıcaklığını ölçerek istenilen sıcaklık değerlerine gelinceye kadar ısıtma cihazına çalışması bilgisini gönderir ve ortam istenilen sıcaklığa geldiğinde ısıtma cihazına ortamın istenilen sıcaklığa geldiğini ve ısıtmaya ara vermesi gerektiği bilgisini verir. Örnekleyecek olursak evimizde kullandığımız oda termostatlarını 23 dereceye ayarlıyoruz. oda termostatının bulunduğu oda 23 dereceye geldiğinde kombimiz ısıtmayı durduruyor.

Oda termostatı hem komfor hemde kullanılan yakıtta tasarruf sağlıyor. En iyi tasarruf için aşağıdaki yöntemleri denemelisiniz.

Isı Yalıtımlı Binalarda ve / veya Güneş Alan Binalarda

oda termostatını ısı yalıtımlı bir binada kullanıyorsanız kombinizin derecesinin arasında tavsiyem 65 dereceye ayarlayınız. Oda termostatının sıcaklığını ise evde olduğunuz durumlarda derece arasında ayarlayınız. Gece yatarken oda termostatının derecesini derece arasında kullanabilirsiniz. Evde olmadığınız zamanlarda ise yine derece arasında kullanılmasında fayda var. Isı yalıtımlı evlerde radyatörlerin vanalarını kapatmanızı tavsiye etmiyorum. Kullandığınız tüm odalardaki radyatörlerin açık olmasına özen gösterin. Özellikler salon , hol, koridor gibi ortak alanlarda kesinlikle radyatör olmadır. Bu ortak alanlardaki radyatörleri kesinlikle kapatmıyorsunuz.

Evde Tek Başıma Yaşıyorum. Nasıl Tasarruf Sağlarım?

Bu sorunuza cevabım şu şekilde olacaktır. Kombinin çalışma mantığını kavramak gerekiyor. Bu nedenle tecrübeli biri olarak şunu tavsiye ediyorum. Sürekli oturduğunuz oda küçük bir oda tercih edin. Zaten tek kişisiniz. İkinci olarak radyatörleri kapatmayın evinizde ısı yalıtımı varsa. Eğer kapatırsanız en az 4 metre petek açık olmalıdır. Kombinizin derecesi 70 derece üzerinde olmalı ve oda termostatını yukarıdaki paragrafta belirttiğim gibi kullanmalısınız.

Isı Yalıtımı Olmayan Binalarda ve / veya Güneş Almayan Binalarda

Kiracılarımızı ilgilendiren kısım bı kısım olduğunu düşünüyorum nitekim uygun kiraya baktığımız dairelerde bu durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu gibi binalarda ne yapmalıyız.

Oda termostatını nasıl kullanmalıyız?

Oturma salonunuzu küçük odalarda kullanmaya özen gösterin. Hatta mümkünse dışarı nizam olmayan yerlerden uzak durun. Mesela evinizin orta odasını kullanabilirsiniz. ısı yalıtımı olmayan güneş almayan binalarda radyatörler büyük seçilmeli ve ne kadar çok radyatör o kadar iyi olur bence.

Oda termostatını kesinlikle evin iç odalarından birine takılmalıdır. Kesinlikle dış cephesi olan odalara takılmasını önermiyorum.

Kombinizin sıcaklığını 75 derece yapmalısınız. Oda termostatını ise evde olduğunuz durumlarda derece arasında evde olmadığınız durumlarda derece gece yatarken derecelerde kullanabilirsiniz. Kullanmadığınız odalarn peteklerini kapatabilirsiniz fakat dikkat etmeniz gereken 4 metre petek açık olmasına kesinlikle dikkat edin ve kesinlikle ortak kullanım alanlarındaki petekeri kapatmayın.

  • Tasarruf sağlar
  • Konfor Sağlar
  • Kombinin yanına gidip ayar yapma derdinden kurtuluyorsunuz
  • Programlı modellerde siz eve gelmeden eviniz ısınabiliyor
  • Sağlıklı bir ısınma sağlıyor.

Oda termostatı hakkında soru cevap şeklinde sizleri bilgilendirebilirim. Bu nedenle sorularınızı iletişim sayfamızdan veya yorum bölümünden bizlere iletmeniz halinde en kısa sürede cevaplayıp sizleri bilgilendireceğim.

Demirdöküm Kombim var Oda Termostatı Ne Önerirsiniz?

Demirdöküm kombinizde kullanacağınız oda termostatı Demirdöküm marka olmalıdır. Bu nedenle Demirdöküm Oda Termostatlarını listeleyecek olursak.

Bu kadar seçenek içinden hangi oda termostatını seçeceğinizi karar vermediyseniz size karar vermenizde bir kaç önerimiz var. Öncelikle kablolu oda termostatlarının montajında kablo bağlantısının hazır olması gerekiyor. Eğer kablo bağlantısı hazır değilse kablosuz modelleri tercih etmelisiniz.

Kablo bağlantınız varsa Exa Control 7 Kablolu oda termostatını tercih seafoodplus.infouz tercih ederseniz Demirdöküm Exacontrol 7R Kablosuz oda termostatını tercih edebilirsiniz.

Oda Termostatı Nasıl Kullanılmalıdır.

Oda termostatı kullanmaya karar verdik ve termostatımızı ısıtma sistemimize bağladık. Isıtma sistemimizin kombi olduğunu varsayalım ve oda termostatının nasıl kullanılacağı hakkında biraz bilgi verelim. Öncelikle kombiniz ister hermetik ister yoğuşmalı olsun kombi üzerindeki ısıtma derecesi arasında olmalıdır. Bu derecenin yüksek olmasındaki amac evin yada ısıtılacak mekanın bir an önce istenilen sıcaklığa gelmesi ve kombinin durmasıdır.

Oda termostatını ise ortalama 22 derece civarında tutulacak ve gece dereceye düşürülmelidir. Sabah saatlerinde evi havalandırmalı ve bu havalandırma sırasında oda termostatının kapalı olduğuna dikkat etmelisiniz.

TAVSİYE ETTİĞİMİZ EN UYGUN ODA TERMOSTATI VE KABLOSUZ

Oda termostatı almaya karar verdiyseniz alınabilecek en uygun kablosuz oda termostatı tavsiyemiz olan General Mitra RF Kablosuz oda termostatını satın alabilirsiniz. Oda termostatının kombiniz ile uyumlu olup olmadığı ürün resmi web sitesinde mevcut. Kurulumu ve kullanımı kolay bir oda termostatı aynı zamanda kablosuz oda termostatlar arasında en uygun model olan oda termostatını satın alabilirsiniz.

Kablosuz HT Set Oda Termostatını satın almak için :Haliç Teknik sitemizden sipariş verebilirsiniz.

Vaillant Kombim Var Oda Termostatı Ne Tavsiye Edersiniz?

Bizlere en sık gelen sorulardan biride Vaillant kombinize hangi marka oda termostatı takılacağı hakkında oluyor. Vaillant kombiniz için tavsiye ettiğimiz oda termostatı Vaillant VRT 35 F Kablosuz oda termostatı, hem kullanımı kolay hem kablosuz olması bunun yanında 0,5 Derece hasasiyet ile çalışmasından dolayı çok tercih edilen modellerden birisi.

Oda termostatları sağlıklı koşulların süreklilik kazandığı ortamlara kavuşmanın ve kış aylarında ortamın ısısını en ideal seviyede tutmanın en kolay yoludur. Dikkatli seçilmiş ve uygun bir biçimde monte edilmiş olan oda termostatları sürekli sıcaklık ayarı yapmanıza gerek kalmayan bir tasarım ile büyük konfor sağlıyor. Htset &#; Kablosuz oda termostatı görsel açıdan da kullanıldığı ortama estetik kazandıracaktır.

HTSET Oda Termostatının Özellikleri

Büyük bir LCD ekrana sahip olan HTSet termostat Türkçe bir menüye sahip olması sebebi ile pratik bir kullanım imkanı sağladığı için herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Dijital oda termostatı üzerinde ekstra bir tuş bulunmamak ile birlikte dokunmatik özelliği ile dikkat çekiyor. Cihaz üzerinde günlük ve haftalık sıcaklık ayarını belirleyebilmek için program bulunuyor. Böylece ister gün boyu isterseniz de hafta boyu ortamın sıcaklığını belli bir derecede tutabilirsiniz.

Dijital ve dokunmatik olan cihazda bulunan sensörler de fazlası ile hassastır. Günlük ayar yaparken öncelikle temel ayarlamaların yapılmasında yarar bulunuyor. Günlük ısı ayarı yapacaksanız saatin ve tarihin doğru olduğundan da emin olmanız gerekir.

HTSET Oda Termostatının Faydaları

Ürünü temin ettiğinizde ürün ile birlikte 2 tane de alkali özelliğe sahip olan pil gelecektir. Cihaz bu iki pi yardımı ile çalışacaktır. Pilleri değiştirdiğinizde ise daha önce yapmış olduğunuz ayarlarda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacaktır. HTSET &#; Wireless oda termostatı ısıyı istenen seviyede sabitlediği için enerji bakımından da tasarruf sağlanacaktır.

Cihazda tatil ve ekonomi modu bulunuyor. Ekonomi modu gece ısısı için kullanılabilirken tatil modunu ise uzun süre evde olmayacağınız dönemlerde tercih edebilirsiniz. Tatil modu sadece manuel olarak kullanılabilirken tesisatın donmaması için ısının 5 derecenin altına düşmesini engeller. Siz de kaliteli bir ısı konforu için kablosuz termostatın avantajlarından yararlanın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir