cep telefonu imei sorgulama kodu / IMEI Kopyalanması Nedir ve Nasıl Engellenir?

Cep Telefonu Imei Sorgulama Kodu

cep telefonu imei sorgulama kodu

Telefon IMEI Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Mobil telefonlarda bulunan ve o cihaza özel olan IMEI kodu, cep telefonunu kötü niyetli girişimler ve öngörülmesi zor durumlar karşısında koruyor. IMEI kodu bulunmayan telefonlar; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından belirli bir süre sonunda kapatılıyor. IMEI sorgulama ile telefonun kaçak ya da çalıntı olup olmadığını öğrenmek mümkün. Peki, cep telefonu IMEI sorgulaması nasıl yapılıyor?

 

IMEI Numarası Nedir?

 

IMEI numarası nedir sorusunun yanıtı; özellikle yurt dışından telefon getiren kişiler tarafından araştırılıyor. IMEI numarasıtüm cep telefonlarında bulunması gereken bir kimlik numarası olarak tanımlanıyor.

 

Tek bir telefona özel olan IMEI numarası, benzersizdir ve 15 haneden meydana gelir. Telefon IMEI sorgulama sırasında bilinmesi gerekiyor ki bu numaranın servis sağlayıcıları ile bir ilgisi yok. Dolayısı ile IMEI no sorgulamaişlemini mobil telefonunuz üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

 

Telefon IMEI Numarasını Bilmek Gerekli Mi?

 

Telefon IMEI öğrenme işlemi ile IMEI numarasını kontrol edebilirsiniz. Telefon kayıt sorgulamaişlemi sayesinde telefonunuzun IMEI numarası kopyalanmış mı ya da telefon kaçak mı gibi şüphelerinizin yanıtlarını bulabilirsiniz.

 

IMEI kontrol işlemi özellikle telefonunuzun çalınması halinde oldukça önemli oluyor. Çünkü IMEI numarası ile telefonunuzun kim tarafından kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Bunu öğrenmenin yanı sıra telefonu bloke edebilir, çalan kişi tarafından kullanılmasına engel olabilirsiniz. IMEI no öğrenme sayesinde çalınma durumunda hukuki işlemlere de hızlı şekilde başlayabilirsiniz. Hukuki sürecin başlaması ile IMEI numarası tüm GSM operatörlerine gönderiliyor ve böylece SIM kartın takibi yapılabiliyor. IMEI numarası ayrıca yurtdışından gelen telefonların güvenli kullanılmasına da imkân veriyor.

 

Adım Adım Telefon IMEI Sorgulama

 

Telefonunuzu yeni aldıysanız, IMEI numarasını mobil telefonun orijinal ambalajın üzerindeki etikette görebilirsiniz. Ancak orijinal kutu elinizde yoksa da pratik şekilde IMEI numarasını sorgulayabilirsiniz. Telefona özel olan IMEI numarası, cihaz üzerinden hızlı şekilde öğrenilebiliyor. IMEI öğrenme için yapılması gerekenleri şu şekilde listelemek mümkün.

 

  1. Telefonunuzun arama ekranını açın
  2. *#06# sırasında olacak şekilde tuşlama yapın
  3. Tuşlamayı tamamladıktan sonra IMEI numaranız otomatik olarak ekranda beliriyor.

 

IMEI numarasını öğrendikten sonra, E-devlet üzerinden numarayı sorgulayabilirsiniz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sunduğu IMEI sorgulama hizmeti ile mobil telefonunuzun hangi şartlarda ithal edildiğini görüntüleyebilirsiniz. Yine bu sorgulama hizmeti sayesinde telefonun çalıntı olup olmadığını da öğrenmeniz mümkün.

 

Telefon IMEI Kaydı Nasıl Yapılıyor?

 

Telefonunuzu yurt dışından aldıysanız IMEI kayıt işlemini hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt işlemi sayesinde ithal telefonunuzu kullanıma açtırabilirsiniz. IMEI kayıt işlemini, E-devlet üzerinden 4 adımda tamamlayabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için ilk yapmanız gereken kimliğinizi doğrulamak. Kimlik bilgilerinizi doğruladıktan sonra hem kişisel hem de cihaz bilgilerinizi tamamlamanız gerekiyor. Bu adımın ardından başvuru formu, onay ve sonuç aşamaları bulunuyor. Gerekli kontroller tamamlandıktan sonra mobil telefonunuzun kaydı gerçekleşiyor ve kullanıma hazır hale geliyor.

Cep Telefonu IMEI Sorgulama, Öğrenme Kodu; Teknolojinin hayatımızın her alanına yayılmasıyla cep telefonları da vazgeçilmez bir parçamız haline geldi. Cep telefonu sahibi olan herkesin mutlaka bilmesi gereken IMEI kodu ise telefonunuzun yasal yollarla getirilip getirilmediğini öğrenebileceğiniz gibi telefonunuz çalındığında ya da kaybolduğunda durumunda kolaylıkla bulunmasını sağlar.

Telefon ımei kodu 15 haneli rakamlardan oluşur ve her telefona özel olarak atanır. İngilizce International Mobile Equipment Identity kelimelerinin baş harflerinin birleşmesi ile oluşan IMEI sorgulama işlemi ile aldığınız telefonun çalıntı olup olmadığını e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Telefonun kimlik numarası olarak adlandırılan IMEI özellikle sıfır yada ikinci el telefon alanların mutlaka telefonun yasal olarak getirilip getirmediğini öğrenmesinin yanında aldığınız ikinci el telefonun IMEI kodu sorgulamasını yaparak çalıntı olup olmadığını öğrenebilirler.

Sizlere bu yazımızda IMEI sorgulama nasıl yapılır? cep telefonu IMEI no öğrenme ve cep telefonu IMEI numarasına nasıl bakılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım.

Cep Telefonu Ek Vergi Nasıl Hesaplanır

IMEI Nedir

IMEI sorgulama nasıl yapılır sorusuna cevap vermeden önce sizlere ımei nedir hakkında bilgi vermek istiyorum. Telefona ait kimlik numarası olan ımei cep telefonu üretici tarafından her telefona ayrı olarak gizli olarak belirlenir. Başkalarının bu kodu öğrenmesi telefonunuzun klonlanmasına neden olacağından asla kimse ile paylaşılmamalıdır.

IMEI numarası telefon ömrünü tamamlayana kadar tek telefondan kullanılır. Ancak günümüzde kapanan yada kırılıp bozulan telefonların IMEI kodu başka telefona yüklenebilmektedir.

Mutlaka telefon alırken kontrol edilmesi gereken ımei numarası özellikle yurt dışından telefon getirenlerin 1500 TL ödememek için kaçak yollarla telefon getirilmektedir. Eski model telefonlarda bataryanın altında yazan ımei numarası yeni telefonlarda ise sorgulanarak öğrenilmektedir.

Cep Telefonu IMEI Sorgulama Kodu

Cep telefonu ımei sorgulama işlemi için telefonunuzun arama tuşuna *#06# tuşlarına basılarak yapılır. Telefondan ımei sorgulama işlemi için kullanılan *#06#  kod sadece IMEI numarasını öğrenmek için kullanılır.

IMEI kodu öğrenme için *#06# kodlarını telefonun arama kısmından arama yapar gibi sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Ancak telefon ımei kodu öğrendikten sonra sorgulamak için e-devlet üzerinden işlem yapmanız gerekir. Yani IMEI kodu cep telefonundan öğrenilir kayıp yada çalıntı olup olmadığı e-devlet üzerinden sorgulanır.

ımeı öğrenme

E-Devlet IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır

E-Devlet üzerinden ımei sorgulama yapmak oldukça basit işlemlerden biridir. IMEI sorgulaması e devlet ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun ortak çalışması ile yapılmaktadır.

E-Devlet üzerinden kullanıcı girişi yaparak telefon ımei sorgulama işlemini kolay şekilde yapabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak açılan sayfada cep telefonunuzdan sorguladığınız 15 rakamlı IMEI numarasını girerek kolay şekilde sorgulayabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden hemen sorgulama yapmak için E-Devlet IMEI Sorgulama için tıklayınız.

ımeı sorgulama

IMEI Sorgulama Kodu Nedir

IMEI sorgulama kodu cep telefonundan yapılan sorgulamada kullanılan koddur. Her cep telefonundan o telefona ait ımei kodunu öğrenme için telefonun arama kısmına *#06# yazıp basarak arama yapmanız yeterlidir.

Telefon Wifi Bağlanıyor Ama İnternete Girmiyor (Çözüldü)

Cep Telefonu IMEI Sorgulama Kısayolu

Cep Telefonundan arama kısmına *#06# tuşlamasını yaparak IMEI numarasını hemen öğrenebilirsiniz. Ayrıca Cep telefonu IMEI no öğrenme ve cep telefonu IMEI no sorgulama işlemini e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Sorgulama sonucundan IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığını öğrenebileceğiniz gibi telefonun marka ve model hakkında bilgi bulabilirsiniz. IMEI no sorgulama sonucunda telefonun modeli ve markasından farklılık olmamalıdır.

IMEI Sorgulama Kayıt Bulunamadı

E-Devlet üzerinden telefon ımei sorgulama yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada IMEI kayıt bulunmadı yazıyorsa telefon yurt dışından gelmiş ve kayıt edilmemiş anlamına gelir. Eğer sorgulama sonucu kayıt bulunmadı diyorsa 120 gün içerisinde telefonu kayıt etmeniz gereklidir yoksa telefonunuz kapanır.

Ayrıca cep telefonuna sim kart takarsanız size yasal bilgilendirme mesajı gelir ve kayıtlı olmadığı için telefonunuzun kapanacağı mesajı gelir.

Sizlere bu yazımızda Cep Telefonu IMEI Sorgulama, Öğrenme ve Değiştirme işlemi hakkında bilgi vermeye çalıştım. Imei sorgulama ve ımei öğrenme hakkında merak ettiklerini yorum kısmına yazarak bize sorabilirsiniz.

Kaçak IMEI Kaydını Kaç Gün İçinde Bildirmelisiniz?

Kaçak IMEI kaydı için 120 gün içerisinde e-Devlet üzerinden başvurunuzu yapmalısınız.

IMEI Ne Demek?

Her insanın nasıl bir T.C kimlik numarası var ise IMEI de cep telefonlarının kimlik numarasıdır gibi düşünebilirsiniz.

IMEI Türkçe Açılımı Ne Demektir?

Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği demektir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır