omega 3 hangi marka daha iyi / Hem çocuklara hem yetişkinlere uygun en iyi balık yağı markaları - Yaşam Haberleri

Omega 3 Hangi Marka Daha Iyi

omega 3 hangi marka daha iyi

Yüksek Omega-3 Oranına Sahip En İyi 10 Balık Yağı Önerisi

En iyi balık yağı hangisi? Balık dokusundan elde edilen balık yağlarını gıda takviyesi olarak kullanıyoruz. İçeriğinde Omega 3 yağ asidi, D vitamini ve DHA bulanan balık yağlarını alırken dikkatli olmamızda fayda var. Çünkü balık yağı üreten birçok marka var ve bu markaların ürünleri herkese uygun olmayabilir. Fakat endişelenmenize gerek yok. Listemizde tüm bu ürünleri karşılaştırarak en iyilerini bir araya getirdik.

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Möllers6010/9.9
2Ocean150 ml10/9.7
3Carlson5010/9.8
4Nutrigen200 ml10/9.6
5New Life Efa4510/9.7
6Easy Fishoil3010/9.8
7Farmasi6010/9.6
8Gold Natural10010/9.7
9Solgar6010/9.8
10Krilom3010/9.6

En İyi 10 Balık Yağı Markası Tavsiyesi

Takviye edici gıdaların başında gelen yüksek Omega-3 içerikli en iyi balık yağlarını listeledik. İçerisinde birden fazla yararlı bileşen barındıran en iyi balık yağı markalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

İşte en iyi balık yağı markaları:

1. Möllers Balık Yağı

Balık Yağı

En iyi balık yağı markalarının ilk sırasında tabii ki de Möller's olmalıydı. Avrupa'nın en bilindik markalarından birisi olan Möller's, ürünlerini balıkların ülkesi olan Norveç'te üretiyor. Zengin ve güçlü içeriği sayesinde balık yağı arayanların bir numaralı tercihi olan Möller's markası, kimyasal aroma ve koruyucu içermiyor. Son olarak bu markanın her bir ürününün klinik deneylerle desteklendiğini belirtelim.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Oğlum 1 yaşından itibaren kullanıyor. Aynı şekilde yeğenime de alıyoruz. Doktorumuzun tavsiyesi ile 6 yaşa kadar beyin gelişimi için kullanacağız etkisi büyükmüş. S*** E.

👤 26 aylık kızım için kullanıyorum. Severek içiyor tadı çok güzel. Yaşı küçük olduğundan kızımın ölçeğini ona göre ayarlıyorum. Ümran A.

2. Ocean Balık Yağı

Balık Yağı

Listemize Ocean markası ile devam ediyoruz. Yerli bir balık yağı üreticisi olan Ocean, ürettiği ürünlerle adından çokça bahsettiriyor. İçeriğindeki Omega-3 asitleriyle sizi gün boyunca zinde tutan Ocean, kalp-damar, yüksek tansiyon ve kolestrol gibi hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu ve dışarıdan alınması gereken besinleri takviye eden balık yağı, herhangi bir kimyasal madde barındırmıyor.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Doktor tavsiyesi bir marka. Uygun fiyata almış olduk. Yeni kullanmaya başladım. Yağmur B.

👤 Gerçekten karın yağlarının yakılmasında garip bir etkisi var, diyetle beraber kullandığımda kilo vermeyi ve incelemeyi hızlandırdığına inanıyorum. B*** K.

3. Carlson Balık Yağı

Balık Yağı

Bir diğer Norveç markası olan Carlson, ürünlerini okyanusun derin ve soğuk sularında yaşayan balıklarından üretiyor. Her bir ürünü FDA tarafından test edilen Carlson, ülkemizde çok popüler olmayı başarmıştır. Tüm ürünleri sadece balık jelatinli olan markanın hiçbir ürününde domuz yağı bulunmamaktadır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 En iyi 2 markadan biri. güvenle alın. Uygun fiyatlı ürünlere aldanmayın. önemli olan yağ asidi oranı. Hap yutabilen çocuklar için de yetişkinler için de 10 numara. M*** A.

👤 Yeni içmeye başladım ama sanki daha dinç hissediyorum. Birde eskiden daha çok yerdim şimdi iştahım aşırı değil. Gereksiz şeyleri yiyesim gelmiyor. Emine K.

4. Nutrigen Balık Yağı

Balık Yağı

Balık yağı üreten bir diğer Türk markası olan Nutrigen, özellikle çocuklar için çıkardığı ürünlerle tanıdığımız bir marka. Nutrigen, üretmiş olduğu balık yağı şurubu ile çocukların kemiklerinin daha sağlam ve boylarının daha uzun olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda ürünün içeriğindeki D vitamini sayesinde çocuğunuzun beyinsel aktivitelerini de arttırıyor.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Bir buçuk yaşındaki oğlum için almıştım. İştahına biraz etki etti hem de koca kış neredeyse hiç hastalanmadı. B**** Y.

👤 Ürünü çok beğeniyorum,15 aylık kuzum ve 9 yaşındaki oğlum için kullanıyorum. Tadını çok sevdiler. Ayrıca kesinlikle iştah artırıyor ,1 ayda etkisini gösterdi. Ö**** A.

5. New Life Efa Balık Yağı

Balık Yağı

Omega-3'ün kas aktivitesinden hücre büyümesine kadar birçok fonksiyonunun temel ihtiyaç duyduğu besin olduğunu hepimiz biliyoruz. İçerdiği bol Omega-3 asidi sayesinde vücudun bu ihtiyacını karşılayabilen markanın tüm ürünleri balık jelatininden üretilmiştir. Temel mottosu herkesin sağlıklı yaşam sürmesi olan New Lide Efa'yı kalp rahatsızlıkları ve yüksek kolestrol gibi hastalıkları olan okurlarımıza öneriyoruz.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Omega 3 alırken ilk tercih ettiğim marka.. İfos onaylı. Hem de içindeki kapsül sayısına oranla çok uyguna geliyor. Ö**** K*** K.

👤 Gayet iyi bir takviye, sürekli kullaniyorum. Tavsiye ederim. Y**** G.

6. Easy Fishoil Balık Yağı

Balık Yağı

Sadece balık yağı değil birçok takviye edici gıda üreten Easy Fishoil‎, ülkemizde çok beğenilen ve memnun kalınan bir markadır. Özellikle ürettiği çocuk balık yağıyla adını duyuran Easy Fishoil‎, çiğnenebilir formuyla ve tadıyla müşterilerin bir numaralı tercihi olmayı başarmıştır. Hiçbir ürünü ilave şeker, koruyucu, domuz yağı ve katkıları içermeyen Easy Fishoil‎, Norveç'te üretim yapan bir markadır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Çok memnun kaldım. Oğlum yaklaşık 1 aydır kullanıyor. Hem iştahını çok açtı kilo aldı hem de boyu 2 cm uzamış bile. İyi ki almışız. F**** O.

👤 2 yaş oğlum için aldım jelibon zannedip çok severek alıyor. Şurup şeklinde olanları içmiyordu. Çok mutlu oldum. H**** G.

7. Farmasi Balık Yağı

Balık Yağı

Kişisel bakım ürünleriyle tanıdığımız Farmasi, Nutriplus markasıyla balık yağı sektöründe varlığını hissettiriyor. Çocuklar ve yetişkinler için ürettiği ürünlerle herkes tarafından sevilen Farmasi balık yağı, EPA ve DHA sayesinde kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunuyor. Ayrıca bu balık yağının anne tarafından alınması fetüsün ya da emzirilen bebeklerin daha iyi bir gelişim dönemi yaşamasını sağladığı kanıtlanmıştır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Ailecek kullanıyoruz, temiz içerikli güvendiğim marka. S**** A.

👤 Değerleri gayet iyi bir balık yağı. Herkese tavsiye ederim. U***** H.

8. Gold Natural Balık Yağı

Balık Yağı

Destekleyici besin markaları arasında önemli bir yeri olan Gold Natural, ürettiği hap formundaki Omega-3 desteği sağlayan balık yağıyla çok sevilmektedir. Alaska'nın derin ve soğuk denizinden çıkan balıklardan üretilen Gold Natural, Omega 3, 6 ve 9 yağ asitlerini barındırıyor. Bu sayede tek bir ürünle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Oldukça kaliteli bir ürün. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim. Ö**** Ş.

👤 Bir arkadaşımın önerisiyle aldım. Gayet memnun kaldım. Bir daha alacağım. G**** Ö.

9. Solgar Balık Yağı

Balık Yağı

1974'den beri tüketicilerin sağlıklı hayat yaşamasını sağlamak için çalışan Solgar, 500'den fazla mineral, vitamin ve multivitamin içeren doğal ürünleriyle bu gayesini kanıtlıyor. Ürünlerinin üretimini kendi tesislerinde en üst teknolojilerle yapan Solgar, ürünlerinde şeker, tuz ve nişasta gibi maddeleri kullanmamaktadır. Son olarak bu markanın balık yağını kalp rahatsızlıkları olan okurlarımıza öneriyoruz.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Faydasını inşallah görürüm ama solgara güvenim tam yorumum şişe baya büyük çok güzel paketlenmiş original zaten satıcı Hepsiburada aksi mümkün değil çok memnunum.Herkese şifalar olsun güvenle alın derim. P**** Ö.

👤 Güzel ürün, ağızda çok bekletilmedi sürece tadı rahatsız edici değil. Sabah aç karınla bir doz aldım öğlene kadar tokluk hissi Verdi. Uzun süreli kamplarda takviye olması amacıyla kullanmayı planlıyorum. K**** T.

10. Krilom Balık Yağı

Balık Yağı

En iyi balık yağı markaları listemizi Krilom ile bitiriyoruz. Uygun fiyatlı olmasıyla çoğu kişinin ilk kullandığı balık yağlarından birisi olan Krilom, EPA ve DHA ile kalbin fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda Krilom balık yağı, beynin ve gözün gelişimini sağlayarak daha iyi çalışmalarını sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Aldığım gün etkisini gördüm desem abartmış olmam, çünkü farklı bir enerji veriyor insana. Yasemin S.

👤 Çok hızlı elime ulaştı. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım. Kullanan herkes çok memnun. Teşekkürler. Z*** U.

2023'ün en iyi balık yağı hangisi?

En iyi balık yağı tavsiyelerine gelecek olursak; Möllers, Ocean, Carlson, Nutrigen, New Life Efa, Easy Fishoil, Farmasi, Gold Natural, Solgar, DHA ve EPA oranları yüksek en kaliteli balık yağı markaları olarak biliniyor. 

Balık yağının faydaları nelerdir?

Balık yağı içeriğindeki Omega-3 asidi sayesinde vücuda birçok olumlu etki gösteriyor. Bu olumlu etkiler arasında kolestrolü düşürme, kalp krizi riskini azaltma, depresyonu geçirme ve bazı anksiyete bozukluklarını giderme yer alıyor. Balık yağı aynı zamanda çocuklarda sıklıkla karşılaşılan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi sorunların çözümünde de büyük rol oynuyor.

Balık yağı ne işe yarar?

Balık yağı damar yapısının korunmasına ve kandaki kolesterol seviyesinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Balık yağı bu etkisi sayesinde damar sıkışıklığı, kalp krizi ve felç gibi hastalıklardan korunmanızı sağlar.

Balık yağı kilo aldırır mı?

Balık yağının kilo aldırdığıyla ilgili iddiaları çevremizden duyuyoruz. Fakat bu iddialar tamamen yanlıştır. Hatta balık yağları kullanıldıktan sonra kişide iştah kapanması durumu yaşanır. Bu da daha az gıda tüketmemiz anlamına gelir.

Balık yağı nasıl kullanılır?

Balık yağının en çok tok karna alındıktan sonra etki eder. Bu yüzden balık yağını tok hatta mümkünse farklı gıdalarla birlikte alın. Balık yağının günde ne kadar alınması gerektiği ise kişiden kişiye göre değişmektedir. Fakat sağlıklı bir yetişkinin ya da çocuğun günde 200-500 mg arasında Omega-3 takviyesi alması gerekiyor.

Dha'sı en yüksek balık yağı markaları hangisi?

1. Möller's Omega 3 Balık Yağı
2. New Life Efa S 1200 Omega 3 Balık Yağı
3. Ocean Plus 1200 Mg
4. Easyvit Easyfishoil Omega 3 Yetişkin Çiğnenebilir
5. Balen Omega 3 Norveç Balık Yağı
6. Ocean Balık Yağı Şurup
7. NaturalNest Omega 3 Balık Yağı
8. Venatura Omega 3 Takviye Edici Gıda
9. Bomel Omega 3 Balık Yağı
10. Nutrigen Balık Yağı Şurubu

Balık yağı boy uzatır mı?

Omega-3'ün boyu uzatmasındaki etkisi bilim insanlarınca kanıtlanmıştır. Bu yüzden çocuğunuza Omega-3 takviyesi olarak balık yağı alırsanız gözle görülür sonuçlar elde edersiniz. Ayrıca çocuğunuz ergenlik evresine gelmeden balık yağını kullanırsanız etkisi daha fazla olur.

OMEGA 3

Omega 3 nedir?

Gıda olarak aldığımız yağların %90 ından fazlasını trigliseritler (3 yağ asidi ve 1 gliserol) oluştururlar. Doymamış yağ asitlerinden olan Omega-3 yağ asitleri insan vücudunda sentezlenemedikleri için dışardan beslenme yoluyla alınması zorunludur. Elzem (esansiyel) yağ asitleri olarak kabul edilen bu bileşiklerin çok önemli görevleri vardır. Hücre zarının yapısında bulunurlar, hücre sinyal sistemini modifikasyonunda, gen ekspresyonununda rolleri vardır, antiinflamatuar mekanizmaları destekler, birçok biyolojik fonksiyonun gerçekleşmesini desteklerler.

Omega-3 Kaynakları Nelerdir? 

Omega-3 yağ asitleri, daha çok balık, merada beslenen hayvan eti, özgür dolaşan kümes hayvanlarının yumurtası ve keten tohumu yağlarında bulunur. Bitkisel Omega 3 direk kullanılabilecek EPA ve DHA formunda değildir. EPA ve DHA oluşması için hem enzimlerin çok aktif çalışıyor olması hem de omega 6 dan zengin olan yağların da bu enzimleri doygunluğa ulaştırmamış olması gerekiyor. Sonuç olarak omega 3 ün faydalarından istifade etmek için günlük minimum 1 gr (1000mg) omega-3 yağ asidi içeren bir diyetimiz olmasında fayda var. Birçok hastalıktan korunmak için günde en az 1000 mg EPA ve DHA  alınmalıdır. Maksimal etki için omega-6 içeren yağların (mısır, ayçiçeği, soya, pamuk) tüketimi de iyice azaltılmalıdır.

Uskumru, ringa, tuna, somon, sardalye gibi soğuk su (dip) balıkları yağlı olup, omega-3’ten zengindir. Balıklar omega-3 yağ asitlerini algler ve planktonlardan sentezlerler. Omega-3 soğuğa karşı koruyucudur. Bu nedenle en çok soğuk su balıklarında bulunur. Yağsız balıklarda çok az omega-3 vardır. Haftada iki-üç gün yağlı balıklardan yiyerek günlük 0,5-1 gram kadar omega-3 alabilirsiniz. Ancak günümüzde bu soğuk su balıkları her zaman ulaşılabilir olmayabiliyor, ayrıca denizlerdeki ağır metal kirliliği dip balıklarını riskli hale getirmekte bu nedenle omega 3 gıda takviyelerinin kullanımı önerilmektedir. Piyasada çeşitli balık yağı preparatları bulunmakla birlikte birçok ürün ideallikten uzaktır.

Neden Omega-3 Desteği Kullanmalıyım?

Omega 3 ü, yeşillik tüketen hayvanların etinden sütünden ve yağından alabiliyorduk. Balıkların doğal beslenme ortamları yerine yerine çiftliklerde beslenmesi ve hayvanların meralardan (yeşilliklerden) koparılması ile omega 3 bizim besin zincirimizden  koparılmış oldu. Bu çok büyük bir kayıp ve sağlığımız için mutlaka besinlerimizin arasına girmesi gereken bir mikrobesin. Doğru beslenmek ve modern yaşam tarzı nedeni kullanılması zorunlu hale gelmiş olan besin desteklerini kullanmak sağlığınız için çok önemlidir. 

Düzenli bir uyku, tabii kaynaklardan uygun miktarda beslenme ve hareketli bir yaşam tarzı bizi sağlıklı ve dinç tutmak için gereken önemli faktörlerdendir. Fakat günümüzde her gün doğru kaynaklardan mikrobesinlerden zengin bir şekilde beslenmek mümkün olmayabiliyor. Modern toplumun, hızlı yaşam temposu ve yüksek stres düzeyi ve gıdaların mikrobesin (vitamin, mineral ve omega 3) içeriğinin azalması bazı gıda takviyelerinin kullanımını gerekli kılmaktadır. Bunların en başında da omega 3 gelmektedir.

Omega 3 takviyesi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1) Gıda takviyesi olarak kullanacağınız omega 3 ürünü; çevre kirliliğinin etkilemediği soğuk bölgelerdeki doğal ortamında yaşayan okyanus balıklarından elde edilmiş olmalıdır. Düzgün çalışan köklü firmalar, kaliteli balık yağlarını elde etmek için temiz okyanus akıntılarının bulunduğu kimyasal kirliliğin düşük olduğu bölgelerin balık yağlarını kullanırlar çünkü ancak bu sayede temiz analiz raporlarına sahip olabilmektedirler. Kullanacağınız ürünün hangi firmadan hangi kalite balık yağı içerdiğini mutlaka sorgulayın.  

2) Kullanacağınız Omega 3 ün yetişkinlere önerilen günlük doz için EPA ve DHA toplamı 1000 mg (1gr) olması etkin bir kullanım için çok önemlidir. Etiketlemede bazı firmalar günlük kullanımını önerdiği 2 yada 3 kapsülün toplam EPA/DHA içeriğini yazabilirler. Bunda yanlış birşey yok. Çok büyük kapsüller yerine çocukların da rahatlıkla kullanabileceği orta boy kapsüllerin tercih edilmesini ben de destekliyorum. Ancak kullanacağınız ürünün etiketinden toplam EPA ve DHA içeriğinin ne kadar olduğunu kontrol etmelisiniz. Kontrol etmeniz gereken şey, size önerilen günlük dozda toplam olarak 1000 mg EPA+DHA var mı? Yetişkinler için önerilen günlük dozun toplam EPA+DHA değeri 1000 mg dan daha az ise o üründen bir kutu almanız size ideal 1 aylık kullanım için yetmeyecektir. Maliyet hesaplarınızı ideal 1 aylık kullanım amacıyla 30.000 mg EPA DHA almak için ne kadar para veriyorsunuz ona göre yapın. Çünkü bazı durumlarda doktor önerisi ile 2000 hatta 3000 mg omega 3 (balık yağı değil omega 3 yani EPA+DHA) kullanılması gerekebiliyor. Elbette bu hesaplama için omega 3 desteğinizin trigliserit formunda olması gerekiyor. Etil Ester formunun emilimi standart kullanım dozlarında yaklaşık yarı yarıya düşüktür, yani Etil Ester formu omega 3 lerde aylık yetişkin kullanımı için 60.000 mg EPA ve DHA üzerinden hesap yapmanızda fayda var. On yaş altı çocuklar için özel bir nörolojik rahatsızlık yoksa bu dozların 1/3 ü yeterli olabilir. Özel nörolojik rahatsızlık durumlarında yüksek doz DHA gerektiği için bu miktara ulaşmak adına özel oranlardaki omega 3 ler kullanılabilir.

3) Kullanacağınız Omega 3 ün Trigliserit formunda olmasını tercih edin. Piyasada yaygın olarak iki formda omega 3 mevcuttur. Trigliserit formu ve Etil Ester formu. Trigliserit formunun emilim yönünden standart olarak kullanılan dozlarda 2 kata kadar avantajlı olduğu bilimsel makalelerde gösterilmiştir. Ancak çok yüksek doz kullanımda ve uzun süreli düzenli kullanımda bu fark ortadan kalkmaktadır. Bilimsel çalışma amacıyla verilen yaklaşık 4 gr etil ester formu ile 4 gr trigliserit formundaki omega 3 ün verilmesiyle kan düzeylerinde anlamlı fark saptanmıyor. Ancak 4 gr  omega 3 için 500 mg lık (18/12 lik) kapsüllerden 24 tane içmeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Genellikle bu dozlara çıkılmadığı için trigliserit formu emilim yönünden avantajlı bir formdur. Ayrıca trigliserit formunun normal balık yağı formu olduğu için mümkünse trigliserit formunda bir omega 3 ün tercih edilmesinin daha uygun olacağı kanaatindeyim. Ancak, bazı meslektaşlarımın ekranlardan  "etil ester fomundaki omega 3 ün hayvanlar için olduğunu sadece trigliserit formunun insanlar için olduğunu" söylemesi bilimsel anlamda doğru bir cümle değil. Unutmayalım ki, omega 3 insan vücuduna faydalı olduğunu gösteren bilimsel makalelerin %90 ı geçmişte etil ester formunda olan omega 3 ler ile yapılmıştır. Ayrıca dünya da FDA in ilaç olarak (hipertrigliseridemide tedavi endikasyonu ile) onay verdiği 4 preparatın 1 tanesi serbest yağ asidi formunda olup, 3 tanesi de etilester formundadırTrigliserit formunda bir omega 3 ün ilaç olarak kullanımına henüz FDA onayı verilmemiştir. Halen çok yaygın olarak eczanelerde satılan omega 3 lerin bir kısmı da etil ester formundadır.  Yanlış anlaşılmasın diye tekrar etmek istiyorum ben de standart dozlarda kullanımda 2 kata kadar emilim avantajı sunan trigliserit formunda bir omega 3 ün tercih edilmesini öneriyorum ancak  etil ester formunun emilim dezavantajı dışında haksız yere kötülenmesini doğru bulmuyorum.   

4) Yüksek yoğunlukta Omega 3 içeren balık yağı kapsüllerini tercih edin. Kullandığınız balık yağının yüksek yoğunlukta Omega 3 içermesi bir kapsülden daha fazla omega 3 almanız anlamına gelir. Bu da çok önemli, piyasada gelellikle 18/12 dediğimiz yani 100 mg ında 18 mg EPA ve 12 mg DHA bulunan yani  100 mg balık yağında toplam 30 mg EPA ve DHA  bulunuyor. Bu da kapsülün yaklaşık %70 inin omega 3 olmayan yağlardan oluştuğunu gösteriyor. Yüksek yoğunluklu yağları yani  kapsülün %55-60 ının omega 3 olduğu ürünleri (36/24 yada 33/22 ) tercih ederseniz aynı miktar balık yağında yaklaşık 2 kat fazla omega 3 almış olursunuz. Etiket üzerindeki bir kapsülde bulunan EPA ve DHA toplamını kapsülde bulunan balık yağının gramajına oranladığınızda elinizdeki yağın %30 luk mu % 55-60 lık mı olduğunu anlayabilirsiniz.

5) Kapsül için GMP standartlarında üretilmiş kaliteli bir jelatin kullanıldığında emin olun. Balık yağların kapsülünde kullanılan jelatin ithal ürünlerde üretim menşei açısından genellikle sıkıntılı bir üründür. Jelatin, yurt dışı kaynaklı olduğunda domuz kaynaklı olabileceğinden dini hassasiyetleri olan kimselerin bu ürünleri kullanmasının önünde bir engel oluşturabilmektedir.  Çok şükür, artık ülkemizde de GMP standartlarında helal kesim sığırlar kullanılarak üretim yapan çok kaliteli jelatin üretim tesisleri var. Hem menşeinin güvenilir olması hem de milli ekonominin desteklenmesi açısından kaliteli GMP sertifikalı yerli jelatin kullanan ürünler tercih edilebilir. Yurt dışından ithal edilen ürünlerde de %100 balık jelatini olarak yazıyor ise tercih edilebilir. Aslında Jelatin jelatin dir. Kimyasal yapı olarak menşeine göre herhangi bir farklılık göstermiyor o nedenle hangi menşeiden olduğu da ancak DNA analizleri ile anlaşılıyor. Jelatinin balık ya da sığır kaynaklı olması omega 3 ün emilimi ya da stabilizasyonu anlamında bir değişikliğe neden olmaz. Jelatinde dikkat edilecek hususlar, üretim teknolojisinin GMP standartlarında olması ve dini hassasiyeti olanlar için güvenili kaynaklardan temin edilmiş helal sertifikalı bir ürün olmasıdır. Omega 3 kapsülleri yumuşak jel (softgel) ya da sert jel olarak üretilebilir. Ülkemizde ve dünyada en yaygın olarak kullanılan teknoloji softgel teknolojisidir. Sert jel teknolojisi yeni bir teknolojidir ve ülkemizde henüz sert jel kapsül üretimi yapılmamaktadır. Bazı omega 3 ler direk sert jel kapsüllü olarak ithal edilmektedir.

6) Kullanacağınız omega 3 ün, ağır metal, oksidasyon parametreleri ve stabilite açısından analizli olmalıdır. Web sitesinde analizlerini açıkca göstermeyen firmaların ürünlerini almayın. Unutmayın tüm besin destekleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onay alırlar ve bakanlıktan onay alan her ürün eczanelerde ve aktarlarda satılabilir. Bu onay genellikle uluslararası balık yağı standartlarından (IFOS: International Fish Oil Standart) 5 yıldız alacak kadar hassas değerlendirmeler ile verilmemektedir. Kullanacağınız ürünün IFOS 5* almış olması ya da analizleri sonucunda tüm parametreler açısından iyi olduğunun gösterebiliyor olması çok önemldir. Ancak bu IFOS sertifkası Kanada merkezli bir şirkete yıllık binlerce dolar verilerek alınan bir sertifika olduğu için maliyeti artırmaktadır. Aslında bu analizlerin çoğu ülkemizde de yapılabilmektedir. TSE nin yada yerli özel bir labaratuarın Omega 3 için benzer bir sertifikasyon sistemi kurması çok iyi olacaktır.  IFOS 5* sertifikası olmayan ürünlerde mutlaka analiz raporlarının olup olmadığını araştırın. Sertifikasyonu veya analiz raporları olmayan ucuz ürünlerden sakınmakta fayda var.

7) Kapsül boyutunun çocukların da rahatlıkla yutabileceği boyutlarda olması da çok önemlidir. Özellikle çocukların öğrenim fonksiyonlarını desteklemek için omega 3 desteği kullanmak isteyen aileler büyük kapsül boyutu olan ürünleri çocuklarına yutturmakta zorlanabiliyorlar. Bununla beraber bu ağır kokulu yağı, katkısız bir formda şurup olarak çocuklara içirmek ise neredeyse imkansız olduğu için şuruplarda bir çok katkı maddesi ve tatlandırıcı bulunuyor. Piyasada çocukların da yutabileceği boyutlarda kapsüller (750 mg dan küçük) halinde üretilen omega 3 ler bulmak mümkün. Ancak, bu ürünlerde yetişkin dozu çocuk kapsülünden iki ya da üç tane olarak sağlanabildiğinden günlük maliyeti hesaplarken etiket bilgilerine çok dikkat edelim.

8) Balık yağının sunulduğu ambalaj gıda temasına uygun olmalı ve bir kutu içinde direk güneş ışığından korunmalıdır. Ambalaj olarak blister formu, cam ya da uygun formda (HDPE) sert polietilen kaplar kullanılabilir. Önemli olan ambalaj değil saklama koşullarıdır. Cam da olsa gıda temasına uygun sert polietilen de olsa mutlaka ısı etkisinden korunmalıdır. Isı etkisi omega 3 ün etrafındaki jelatinlerin birbirine yapışmasına neden olabilir ve oksidasyon riskini artırır. Gün boyu güneşten ve ısıdan muhafaza edilmeden rafta bekletilen ürünlerden almayın. Omega 3 ünüzün kutu içinde güneş ışığı geçirmeyen şartlarda saklandığından emin olun. Satın aldıktan sonra Omega 3 lerinizi mümkünse buzdolabında saklayın.

9) Balık yağı kapsülünüzde omega 3 ile birlikte yağda çözünen ilave vitaminlerin ve kuvvetli bir antioksidan olan E vitamininin de bulunmasında fayda var. Aslında tüm kaliteli balık yağı üreticileri balık yağlarının bozulmaması için E vitamini içerecek şekilde paketler. Ancak günlük kullanım dozunu aşmamak kaydıyla bir miktar daha E vitamini eklenmiş olması omega 3 ün oksidasyon (bozulma) riskini azaltır. Ayrıca hazır omega 3 alıyorken beraberinde yağda eriyen vitaminlerden hemen herkesin ihtiyacı olan D vitaminini de almak çok faydalı olacaktır. Ülkemizde D vitamini %70-80 düzeyinde eksikliği görülen bir vitamin. Bu vitamini mutlaka düzenli olarak kullanmak gerekiyor. Çok yüklü dozlarda - günde 10bin üniteden fazla- alınmasının bazı negatif etkileri olabiliyor. Bu nedenle tahlillerde çıkan eksiklik giderilirken doktor önerisi ile günde 10 bin ünite ve 100 mcg K2 vitamini birlikte kullanılarak depolar doldurulabilir. Sonrasında günlük 1000 ünite kadar D vitamini alarak D vitamini eksikliğinden korunulabilir. Yetişkin dozu (toplam 1000 mg EPA+DHA) olan omega 3 ile birlikte 1000 ünite (25 mcg) D vitaminini beraber sunan bir ürün kullanmanız sağlığınızı korumada çok etkili olacaktır.  

10) Balık yağını Krill yağına tercih edin. En çok sorulan sorulardan birisidir. Kril yağı mı? Balık yağı mı? Kril yağında önerilen 1000 mg toplam EPA/DHA değerlerine ulaşmanız için çok fazla kapsül yutmanız gerekecektir ve bu size çok pahalıya malolacaktır. Her ne kadar Kril yağının çok daha iyi emilerek balık yağına göre çok daha az bir miktar kullanım ile aynı etkiyi sağlayacağı iddia edilse de, bilimsel çalışmlarda bu emilim farkı çok fazla değildir. Özellikle EPA/DHA gramajı bazında değerlendirildiğinde oluşan maliyet farkı kadar hiç değildir. Ayrıca her destek ürününün vücudumuz için bir duyarlılık oluşturma potansiyeli olan antijen anlamına geldiğini de unutmayın. Vücudumuzun, direk besin olarak tüketmediğimiz bir deniz canlısının antijenlerine karşı duyarlılık geliştirip geliştirmediğini de anlamamız çok zor olacaktır. Şu anki bilimsel verilere göre aynı miktarda omega 3 almak için onca maliyet farkına katlanarak Kril yağını tercih etmemiz için çok kuvvetli bulgularımız yok.

Omega-3 Takviyesi Kullanmanın Yan Etkisi Var mıdır?

Normal dozlarda (1000 mg EPA ve DHA) Omega-3 takviyesi alanlarda bariz bir yan etki görülmez. Başlıca yan etkiler balık kokusu ve çok nadiren görülen bulantı, ishal vb mide-barsak problemleridir. Safra kesesi alınmış olanlarda mide-barsak problemleri biraz daha fazla olabilir. Omega-3 yağ asitleri doz artışı ile paralel olarak kanama zamanını uzatır. Fakat şimdiye kadar omega-3 takviyesi yapılan kişilerde yüksek doz bile alsalar, hatta başka antikoagülanları kullansalar bile ciddi bir kanama bildirilmemiştir. Her gün 2 gr dan fazla omega 3 kullananlar beraberinde  kan sulandırıcı ilaçlar da kullanılıyorsa her ihtimale karşı kanama zamanı ile ilgili tahlillerini ihmal etmemelidirler.

Yaygın kanının aksine balık yağı şişmanlatmaz hatta insülin direncini azaltarak zayıflamanızı sağlar. Omega-3 yağ asitleri şekerlerden yağ yapan yağ asidi sentaz enzimini inhibe ederek yağ depolanmasını azaltır. 

Sonuç olarak, Dünya Sağlık Örgütü minimum 0.5 gr balık yağı kullanımını öneriyor. Son çalışmlarda 1000 mg ve üzeri alımlarda belirgin olumlu etki gözlemlenirken daha az kullanımlarda etki düşük oluyor. Bazı rahatsızlıklarınız ya da risk durumunuz var ise besin desteklerinin kullanımını bilimsel olarak araştırmış mümkünse fitoterapi eğitimi amış bir hekime danışarak 2-3 grama kadar omega 3 kullanımınızı artırabilirsiniz.

Nörolojik yönden desteklenmesi gereken çocuklarda ve gebelerde DHA oranları yüksek olan omega 3  formlarını, yetişkinlerde ise özel olarak nörolojik bir hastalığın desteklenmesi hedeflenmiyorsa EPA oranının yüksek olduğu formları tercih etmenizde fayda var. Standar balık yağı oranı 3 EPA / 2 DHA genel kullanım için en iyi orandır.

 

En İyi Balık Yağı Markaları Hangileridir?

En iyi balık yağı markası hangisidir? Hangi markayı tercih etmek gerekiyor? Balık yağı seçerken dikkat etmeniz gereken hususlardan en kaliteli markaya kadar birçok bilgiye yer verdim. Yaptığım araştırma ve kullanıcı yorumlarına dayanarak piyasadaki en iyi balık yağı markalarını bir araya getirdim. Yetişkinler için balık yağı arayanlar, çocuğuna balık yağı kullananlar da dahil olmak üzere oldukça faydalı bir rehberden istifade edecekler.

Neredeyse herkes balık yağı veya Omega 3 hakkında bazı bilgilere sahiptir. Çocukluktan yaşlılık dönemine kadar en az bir kez kullanılır. Omega 3 vitamini vücut tarafından üretilmez bu nedenle belirli periyotlarla bu vitaminin alınması gerekir. Hamsi, uskumru, ton ve ringa gibi balıkların gövde ve karaciğer dokusundan elde edilen balık yağı göz sağlığından kalp sağlığına kadar birçok noktada rol alıyor.

En İyi Balık Yağı Markaları

1. Möllers Omega3 Balık Yağı Şurup

mollers en iyi balik yagi markalari

Morina balığı karaciğer yağından ele geçirilen tabii omega 3 yağ asitleri (EPA ve DHA), A, D ve E vitaminler içermektedir. Möllers Balık Yağı Şurubu 4 yaş üstü çocuklar için günde bir (1) tatlı kaşığı (5 ml) kullanılması tavsiye edilir.

5 ml de 550 mg DHA, 370 mg EPA ve A, D ve E vitaminleri bulunmaktadır.

Ürünün sevdiğim yönleri (avantajları):

  • Şeker, tatlandırıcı, renklendirici ve yapay aroma içermiyor.
  • Menşei Norveç olması.
  • EPA+DHA miktarı standart miktardadır.
  • 4 yaş üstü 5 ml ve 4 yaş altı 2.5 ml kullanma tavsiyesiyle her yaşa hitap eden bir ürün olmuştur.
  • Aromalı olan türleride vardır. Tutti frutti, limon ve elma aromaları doğaldır.
  • ISO 22000:2005 ve GMP sertifikanlarına sahiptir.
  •  Norveç’in Atlantik Denizi kıyılarında yaşayan yabani kuzey kutbu morina balığının karaciğerinden üretilmektedir. Yani hem soğuk su balığı hemde karaciğerinden elde edilmesi balık yağlarında istenen özelliktir.
  • Günde tek kullanım olması

Ürünün sevmediğim yönleri (dezavantajları):

  • Sıvı formda olması şişenin kapağının her açılmasında içine oksijen girmesi ve okside olmasına neden olabilir. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

2. Ocean Plus Balık Yağı

ocean plus balik yagi

1 kapsülde; DHA 252 mg, EPA 384 mg, toplam omega 3 780 mg, E Vitamini 0,67 mg, toplam kalori 12 kcal bulunmaktadır. Ayrıca her kapsülde 1200 mg balık yağı bulunmaktadır. Ocean Plus, günde bir veya iki kapsül bir miktar suyla beraber alınması önerilir.

Ürünün sevdiğim yönleri (avantajları):

  • Trigliserid formdadır.
  • IFOS onaylıdır.
  • DHA+EPA miktarı 11 yaş- ergenlik çağı için uygundur.
  • Aspartam, domuz katkı maddesi, GDO, gluten, koruyucu madde, laktoz, renklendirici boya içermez.
  • Kapsül kaynağı olarak balık jelatini kullanılmıştır.
  •  Ocean balık yağı üretiminde deodorizasyon tekniği kullanmıştır. Bu sayede balık yağı kokusunun ve ağızda kötü tat bırakma gibi sorunların en aza  indirilmesi hedeflenmiştir.

Ürünün sevmediğim yönleri (dezavantajları):

  • Yetişkinler için EPA+DHA miktarı az kalmaktadır. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

3. Multiver Omega 3 Balık Yağı Şurubu

multiver omega 3

5 ml de 1000 mg balık yağı, 180 mg EPA, 120 mg DHA, 50 mg üzüm ekstresi, 5 mg çinko, 10 mcg vitamin D ve 37,5 mcg vitamin K içerir. Günde 2 defa sabah ve akşam 1 ölçek (5 ml) alınması önerilir.

Ürünün sevdiğim noktaları (avantajları):

  • Portakal aromalı olması balık yağının ağır kokusu ve tadını hafifletir.
  • D ve K vitaminleri eksikliği olanlar için takviye edici olarak kullanılabilir.
  • Günde 2 kez kullanıldığında DHA ve EPA değerleri çocuklar için günlük alınması gereken minimum değerin üzerindedir.
  • Şurup formunda olması yutma güçlüğü çekenler çocuklar için kullanım kolaylığı sağlar.
  • Süt kullanımı çinko emilimini azalttığından içeriğinde çinko olması 1-2 yaş çocuklarda kullanımı yönünden artı özelliktir.

Ürünün sevmediğim noktaları (dezavantajları):

  • Günde 2 defa kullanılması kullanan uyuncu açısında tercih edilmez. Unutulabilir veya karışıklık yaratabilir.
  • D ve K vitaminleri yağ dokuda birikir. Besinlerden fazla alınması ve bunun üzerine Multiver Balık Yağı kullanılması zehirlenmeye neden olabilir.
  • DHA+EPA değeri yeterli olsa da çocuklardaki beyin gelişimi için DHA yaklaşık 200 civarı olmalıdır. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

4. Sorvagen Omega 3

sorvagen omega 3

Tek Kapsülde: 1200 mg balık yağı, 840 mg Omega 3, 435 mg EPA, 290 mg DHA ,%70 Omega 3, Trigliserid Form Doğal Limon Kabuğu Yağı içerir. Günde 1 ya da 2 yumuşak kapsülün tok karnına alınması önerilir. Tek tek blisterli ambalajda paketlenmiştir. Kullanıcı Grubu: 11 yaş ve üzeri çocuk ve yetişkinlerin kullanımına uygundur.

Ürünün sevdiğim yönleri (avantajlar):

  • Ürün menşei Norveç’tir yani soğuk su balıklarından üretilmiştir. Soğuk su balıkları kendini soğuktan korumak için daha fazla omega 3 bakımından zengin balık yağı üretirler.
  • Blisterli ambalaj kullanılmasıyla oksidasyondan korunur, yani hava ile temas etmesi ve kolayca bozunması engellenmiştir.
  • Omega 3 bakımından zengin bir üründür.
  • Tek kapsülde günlük alınması gereken minimum değerin üstündedir.
  • Trigliserid formda olması doğal balık yağı formunda olduğunu gösterir.
  • IFOS onaylıdır.

Ürünün sevmediğim yönleri (dezavantajları):

  • Kapsül formunda olması yutmada güçlüğe neden olabilir.
  • EPA değerinin yüksek olması kalp ev tansiyon rahatsızlıklarında kullanılabileceğini akla getirir ancak DHA değeri de yüksektir. Bu rahatsızlıklarda kullanılacak balık yağlarında DHA düşük veya sıfır olmalıdır. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

5. Solgar Omega 3

solgar omega 3

1 yumuşak jel 504 mg EPA, 378 mg DHA içerir.

Günde 1-2 yumuşak jel tercihen yemeklerden sonra kullanılır.

Sentetik renklendirici, koku düzeltici, tatlandırıcı ve koruyucu kullanılmamıştır.

# İlginizi Çekebilir:En İyi Multivitamin Hangisidir? (2021)

Gluten, maya, buğday ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenler içermez.

Menşe Ülke: ABD

Ürünün sevdiğim yönleri (avantajları):

  • yumuşak jel yapının yutulması kolaydır.
  • Balık yağı değil omega-3 olduğuna dikkat edin. Omega-3 kullanmak isteyenler tercih edebilir.

Ürünün sevmediğim yönleri (Dezavantajları):

  • Yumuşak jellerde üretim esnasında oksijenle bozunma olasılığı daha yüksektir.
  • EPA+DHA miktarı günlük alınması gereken 1000 mg dan daha az.
  • Ürün etil ester formda üretilmiştir. Yazının başında bu formun zararlarından bahsedilmişti. Kesinlikle kullanılması zararlı ve önerilmez. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

6. Nutrigen Balık Yağı

nutrigen omega 3

Nutrigen Propolis içerisinde bulunan vitamin A, vitamin B6, vitamin C, vitamin D, folik asit, bakır, çinko, selenyum bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.

10 ml’de 225 mg DHA, 90 mg EPA, 100 mg arjinin, 5 mg çinko, 37.5 mcg K vitamini, 10 mcg D vitamini vardır.

Balık yağ ve propolis ayrı ayrı çocuklar için 10 mL/gün kullanımı önerilir.

Ürünün sevdiğim yönleri (avantajları):

  • Propolis; Arıların doğadan topladığı özleri kullanarak yaptıkları sağlık için faydalı doğal bir maddedir.
  • DHA+EPA miktarı çocuklar için olması gereken seviyededir.
  • DHA miktarı çocuk beyninin gelişimi için önemli parametredir. 200 mg’dan fazla DHA olması iyidir.
  • D vitamini içerir. D vitamini çocuklarda normal büyüme ve kemik gelişimi için gereklidir.
  • K vitamini ve çinko desteği kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.
  • IFOS sertfikalıdır.
  • Nutrigen Propolis Kış Şurubu çocukların kullanımına uygun bir multivitamin desteğidir.

Ürünün sevmediğim yönleri (dezavantajları):

  • Ürün zaten çocuklar için yapılmış ve vaat ettiklerini karşıladığını düşünüyorum. Kötü yönü yoktur. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

7. Nutriway Omega 3 Kompleks

nutriway omega 3 kompleks

1 kapsül ürün yaklaşık 28 gr somon, ton balığı veya sardalyadakine eşdeğer omega-3 yağ asidi (DHA ve EPA) sağlar.

180 mg EPA ve 120 mg DHA içerir.

Ürünün sevdiğim yönleri (avantajları):

  • Yapay renklendiriciler, yapay aroma vericiler veya koruyucu maddeler yoktur.
  • Balık yağı değil omega-3 takviyesi olduğuna dikkat edin.
  • EPA miktarının fazla olmasından dolayı kalp ve tansiyon rahatsızlıklarında doktor kontrolünde tercih edilebilir.

Ürünün sevmediğim yönleri (dezavantajları):

  • Kalp rahatsızlıklarında kullanılacak omega 3 ve balık yağlarında EPA yüksek ancak DHA düşük yada hiç olmaması istenir. Bu üründe DHA düşük değildir. Bu ciddi sorunlara yol açabilir. Kalp krizi ve ölüme kadar gidebilir. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

8. New Life Efa S-1200 Balık Yağı

new life efa s-1200 balık yağı

New Life EFA S-1200, içeriğinde %60 oranında Omega 3 yağ asitleri bulunduran takviye edici bir gıdadır.

1 kapsül içinde 1200 mg balık yağı vardır. Bu balık yağının 72o mg omega 3 yağ asididir.

Omega 3 yağ asidinin 396 mg EPA, 264 mg DHA , 60 mg diğer yağ asitlerinden oluşmaktadır.

Ürünün sevdiğim yönleri (avantajları):

  • 45, 60 ve 90 kapsül gibi seçeneklerden istediğinizi seçebilirsiniz.
  • Yumuşak jel kapsüller olduğu için yutması daha kolaydır. Kapsüller balık jelatininden üretilmiştir.
  • Trigliserid formdadır.
  • IFOS onaylı üründür.
  • Pratik ve hijyenik kullanım sağlayan blister paket şeklindedir.

Ürünün sevmediğim yönleri (dezavantajları):

  • Ürünün EPA değeri yüksek olmasına rağmen DHA da yüksektir. Kalp rahatsızlıkları için doktor kontrolünde ve doktor kalp hastalığınıza bağlı olarak uygun gördüğü takdirde bir seçenek olarak kullanılabilir.
  • Ürün kalp rahatsızlıklarında DHA ve EPA asitlerinin birlikte kullanıldığını savunuyor ama bunun doğru olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

2021 Yılının En İyi Balık Yağı Markaları

  • Bomel
  • Gold Natural
  • Ocean
  • Mollers
  • Natural Nest
  • Easy Fishoil
  • Vitapol
  • Nutrigen

En Ucuz Balık Yağı

Bulabildiğim en ucuz balık yağı, Ledafish 150 Ml Balık Yağı (portakal Aromalı)

Fiyatı ben baktığımda 15.99 TL’di.

En Pahalı Balık Yağı

Bulabildiğim en pahalı balık yağı, Aniqnaturals Superbaboost Krill Oil

Fiyatı ben baktığımda 700 TL’di.

Ben Olsam Hangi En İyi Balık Yağını Tercih Ederdim?

Yazıda da vurguladığımız gibi en iyi balık yağı seçimi ve kullanım miktarı yaşa bağlı olarak değişir. Aynı zamanda balık yağını kullanma nedeninize göre içerik seçimi yapmanız gerekir. Ben olsam içerik bakımından Möllers Omega 3 250 ml Balık Yağı Sıvı Formunu tercih ederdim. Her yaşa uygun farklı ml kullanılabilmesinin de büyük etkisi vardır. Bu hususlardan en iyi balık yağı markaları arasında yer almaktadır.

En İyi Balık Yağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Uzmanların beynin gıdası olarak tanımladığı balık yağı veya diğer adıyla Omega – 3 birçok farklı marka tarafından satılıyor. Ancak mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı özellikler bulunuyor:

  • Doğallık: Vücudunuzun sağlığı için aldığınız balık yağı katkı ve yabancı maddeler içeriyorsa size zarar verir. Bu nedenle doğal ve saf Omega – 3 tercih edilmelidir.
  • Sertifika: Balık yağına artan talep merdiven altı işletmelerin de bu işe girmesine sebep oldu. Dolayısıyla balık yağı alırken mutlaka araştırma yapın ve sertifikaları inceleyin.
  • DHA / EPA Oranı: Balık yağı seçimlerinde en önemli faktör DHA / EPA oranlarıdır. Dokosaheksaenoik asit (DHA) ve Eikosapentaeonik asit (EPA) balık yağında bulunan asitlerin isimleridir ve size en doğru oranı verir.

Siz Olsanız Hangi Balık Yağını Tercih Ederdiniz?

Öncelikle buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Araştırmalarımın sonucunu size aktarmaya çalıştım. Bana katıldığınız veya katılmadığınız yerler yada deneyimleriniz varsa öğrenmek isterim. Ayrıca yazımızda bulunmayıp ama deneyimlediğiniz en iyi balık yağlarını da yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2022

Yağlı balıkların dokularından elde edilen balık yağı, içeriğinde omega-3 yağ asitleri bulundurur. Vücuttaki iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olan omega-3, eicosapentaenoic (EPA) ve docosahexaenoic asit (DHA) gibi sağlıklı omega-3 asitleriyle kalbin ve beynin normal fonksiyonlarını korumada görev yapar. Son yıllarda yapılan araştırmalarda, düzenli omega-3 takviyesinin kalp hastalıklarına, klinik depresyona, kaygıya, yaşlanmaya bağlı olarak yaşanan görme bozukluklarına iyi geldiği tespit edilmiş, fakat kesin bir şekilde doğrulanmamıştır. Chia tohumu, kenevir tohumu, keten tohumu ve ceviz gibi daha bir sürü besinde olan omega-3 yağ asitleri, temiz ve soğuk sularda yetişen balıklarda fazlaca vardır. Fakat haftada 2 veya 3 gün balık tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu omega-3 karşılanır. Balık yemeyen veya bu sıklıkla balık tüketmeyenler için balık yağları taksiyesi mantıklı bir seçim olabilir. Bu listemizde faydası saymakla bitmeyen omega-3 yağ asitlerinin kaynağı olan en iyi balık yağlarını sizler için derledik. Balık yağı da dahil herhangi bir vitamin takviyesine başlamadan önce dokturunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.

Möller’s – Omega-3 Balık Yağı

en iyi omega 3 balık yağları

1854 yılında Norveçli eczacı Peter Möller tarafından kurulan Möller’s, 167 yıldır balık yağı üretimi endüstrisine öncülük etmektedir. Peter Möller’in geliştirdiği, taze balıklardan elde edilen balık yağı tekniği günümüzde hala kullanılmaktadır. Doğal trigliserid formlu balık yağı içeren bu ürün, 3 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılabilir. Möller’s Omega 3 Cod Liver Oil sıvı formları, Norveç’in Atlantik Denizi kıyılarında yaşayan yabani kuzey kutbu morina balığının karaciğerinden üretilmektedir. İçeriğinde DHA ve EPA omega-3 yağ asitleri ile A, D3 ve E vitamini vardır. Günlük tavsiye edilen tüketim miktarı 3-4 yaş grubu çocuklar için günlük 2,5 ml, 4-10 yaş grubu çocuklarda ve 11 yaş üzeri ve yetişkinlerde 5 ml’dir. Tutti frutti, elma ve limon aroma seçenekleri mevcuttur. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumu: Daha önce farklı bir ürün kullanıyordum şurup gibiydi, ürünü çocuğuma vermeden önce ilk ben denedim yoğun bir yağ tadı alıyorsunuz ama zerre kadar balık kokusu yok şekerli sakız aroması var ve çok kaliteli çokta güzel paketlenmişti cam şişede olması beni ayrıca mutlu etti teşekkür ederim.

Amazon’da Fiyatını Gör

Neptune – Krill Oil Omega-3 Kapsül

en iyi omega 3 balık yağları

Antartika’daki kabuklu bir çeşit deniz canlısı olan krillden elde edilen Neptune Omega-3 takviyesi, patentli soğuk sıkım prosedürüyle Norveç’te üretilmiştir. Oksijenden arındırılmış krill yağı kapsülleri kokusuz kapsül teknolojisiyle özel olarak üretilmiştir. İçeriğinde krill yağı, fosfolipitler, omega-3, DHA, EPA, kolin ve güçlü bir antioksidan olan astaksantin bulunmaktadır. Yetişkinler tarafından günde 1 veya 2 kapsül tüketilmesi tavsiye edilir. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumu: Yurtdışı seyahatlerinden sürekli vitamin taşıyan ve neredeyse tüm markaları denemiş biri olarak söyleyebilirim ki buna hiç gerek yok. Gerçekten çok kaliteli bir marka. Satıcıya hediyesi ve özenle paketlemeleri için teşekkür ederim. Keşke bu markaya ait daha çok ürün görebilsek sayfanızda

Amazon’da Fiyatını Gör

EasyVit – Easyfishoil Omega-3 Çiğnenebilir Jel Tablet

en iyi omega 3 balık yağları

Çocuklar tarafından pek sevilmeyen bir tada sahip olan balık yağları, EasyFishoil ile çocukların seveceği ve gelişimlerine yardımcı olan yeni nesil bir balık yağıdır. Patentli Concordix teknolojisiyle Norveç’te üretilen jel formundaki balık yağı kokusuzdur ve kolayca çiğnenebilir. Standart balık yağlarına göre, vücut tarafından %44 daha fazla emilir. Balık yağı, DHA, EPA ve D vitamini içeren ürünü, 4-10 yaş arası çocukların günde 1 jel tablet tüketmesi tavsiye edilir. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumu: muhteşem bir balık yağı. kızım bayılıyor. neredeyse 3 yıldır kullanıyorum sadece yazları seyrek veriyorum. onun dışında hergun istisnasiz kullanıyor. çok memnun. O memnun olunca ben de memnunum. Ben balık kokusuna kesinlikle tahammül edemem. ve malesef tüketmiyorum. oyuzden evimde balık pişmez. Hiç kokusu yok. çok hijyenik. Kesinlikle tereddütsüz alın

Amazon’da Fiyatını Gör

Norwegian Health – Omega-3 Balık Yağı Kapsülü

en iyi omega 3 balık yağları

Norveç’in soğuk ve berrak sularında yavaş gelişen Norveç somonu ve morina balığının karaciğerinden üretilen Norwegian Health Omega-3 balık yağı, sağlıklı doymamış yağ asidi bakımından oldukça zengindir. İçerisinde %86 oranında omega-3 bulunan takviye gıda, saflık ve tazelik için katı uluslararası standartlara uygundur. Doğal trigliserid formda saf EPA ve DHA içerir. Soğuk sıkım teknolojisiyle üretilen ürün, canlı balık denizden tutulduktan sonra 75 dakika içerisinde kapsüllenmektedir. Tavsiye edilen günlük tüketim miktarı, 11 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde günde 2 kapsüldür. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumu: Doktorumuzun reçetesi ile kızıma likit kendime kapsül aldım. Kullanacak olanlara şunu söyleyebilirim kesinlikle balık kokusu ve tadı gelmiyor. Değerleri çok iyi. Araştırma yapıp web sitesindeki sertifikalarına baktım. Firma herşeyi web sitesinde paylaşmış. Bu güzel bir şey. Likit formunda da tadı baskılanmamışlar resmen başka bir tad vermişler. Kızım severek kullanıyor . Kesinlikle tavsiye edeceğim bir ürün. Ayrıca kargo ile gelen küçük hediyeleriniz için teşekkür ederiz .

Amazon’da Fiyatını Gör

EasyVit – EasyFishoil Yetişkin Çiğnenebilir Jel Form

en iyi omega 3 balık yağları

EasyVit tarafından yetişkinler için özel olarak üretilen EasyFishoil susuz tüketilebilen çiğnenebilir jel formdadır. Her jel formunun ayrı olarak paketlenmesiyle ürünün ilk üretildiği andaki tazeliğini koruması amaçlanmıştır. Ürünün içeriğinde balık yağı, omega-3 yağ asitleri, kalbin normal foksiyonlarını korumaya yardımcı EPA, normal görme yetisi ve beyin fonksiyonlarını korumaya yardımcı DHA ve D3 vitamini vardır. Yetişkinler tarafından günde 1 çiğnenebilir jel formun tüketilmesi tavsiye edilir. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon’da Fiyatını Gör

Orzax – Ocean Plus Omega-3 Kapsül

en iyi omega 3 balık yağları

Ağır metallerden uzak, temiz ve soğuk sularda yetişen küçük cins balıkların yağlarının kullanıldığı Ocean Plus Omega-3 kapsül, moleküler damıtma ve yüksek koku giderme teknikleri kullanılarak üretilmiştir. Ocean Plus Omega-3, Dünya Sağlık Örgütü ve bağımsız bir kuruluş olan Uluslararası Balık Yağı Standartları tarafında analiz edilmiş ve onaylanmıştır. Kalbin normal fonksiyonunu korumaya yardımcı EPA ve DHA omega-3 yağ asitleri içerir. Yetişkinlerin günde 1-2 kapsül tüketmesi tavsiye edilir. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumu: bir yildir bunu kullaniyorum memnunum

Amazon’da Fiyatını Gör

Herbaland – Gummy Omega-3 Tablet

en iyi omega 3 balık yağları

Kanadalı bir takviye gıda markası olan Herbaland, DHA yönünden zengin yüksek kaliteli balık yağları kullanılarak üretilmiştir. Çocukların bilişsel gelişimlerinde büyük rol oynayan sağlıklı omega-3 yağ asitlerinin faydalarını alabilmeleri için yoğun meyve aromalarıyla çocukların seveceği şekilde formüle edilmiştir. İçeriğinde balık yağı, DHA ve EPA yağ asitleri, C vitamini, organik ayçiçek yağı ve tatlandırıcı aromalar olan ürün çiğnenebilir. 4 yaş ve üzeri çocukların kullanımına uygun olan tabletin günlük tavsiye edilen tüketim miktarı 3 tanedir. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon’da Fiyatını Gör

Nature’s Bounty – Omega-3 Plus Vitamin D3 Kapsül

en iyi omega 3 balık yağları

Amerikalı bir firma olan Nature’s Bounty, vücudun üretemediği omega-3 yağ asitlerini D3 vitamini ile birleştirerek kapsül formda bir balık yağı üretmiştir. Trigliserid formda balık yağı içeren takviye gıda, denizlerde dolayısıyla da balıklarda olabilecek ağır metallerden arındırılmıştır. Tüketilmesi yetişkenler için uygun olan balık yağının günde bir kapsül şeklinde tercihen yemek zamanı tüketilmesi tavsiye edilir. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumu: Ürünün DHA ve EPA değerleri yetişkin bir insan için günlük olarak yeterli. Güzel paketlenmisti ve ürün orijinal. Tavsiye ederim. 🙂

Amazon’da Fiyatını Gör

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası