15 bin tl ye alınacak en iyi araba / En uygun fiyatlı sıfır 20 otomatik araba modeli | Arabam.com

15 Bin Tl Ye Alınacak En Iyi Araba

15 bin tl ye alınacak en iyi araba

En İyi Otomatik Vites Hangisi?

Geçmişte lüks olarak görülen otomatik vitesli araçlar, gittikçe artan trafik kaosu içinde konforun vazgeçilmez unsuru olarak görülmeye başlandı. Ülkemizde otomatik vitesli araçların satış rakamları ise neredeyse düz vitesli araç satışı rakamlarını yakaladı.


Arabalar.com.tr yaptığı araştırma ile En İyi Otomatik Vites Hangisi ? sorusuna cevap bulmaya çalıştı. İşte tüm otomatik şanzıman çeşitleri;

1. Tam Otomatik Vitesler

Tork Konvertörlü şanzımanlar olarak da bilinirler. Diğer şanzıman türlerine oranla daha uzun ömürlü, daha ucuz bakım ve onarım maliyetlerine sahip, halen geliştirilmeye devam edilen eski bir teknolojidir. Vites geçişleri kullanıcının minumum seviyede hissedeceği biçimde hızlıdır. Diğer şanzıman türlerine göre daha fazla yakıt tüketimine sahiptir. Örneğin aynı aracın düz vites versiyonlu motor seçeneğine göre 1,5-2 litre arasında daha fazla yakıt harcarlar. Bu nedenle emisyon salınımları da daha yüksektir.


Günümüzde Honda, Hyundai, Kia, Mazda ve Opel gibi markaların dizel ve benzinli olarak çoğu güncel motor seçeneklerinde kullanılmaktadır.

2. Tek Kavramalı Otomatik Vitesler

Yarı Otomatik Robotize veya Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzıman olarak da bilinirler. Vites geçişlerinde kullanıcının yerine debriyajı çalıştıran bir sistem bulunmaktadır. Özellikle ilk vites değişimleri kullanıcılar tarafından hissedilecek düzeydedir. Bu nedenle konfor oranı diğer şanzıman çeşitlerine göre daha düşüktür. Yakıt tüketimi konusunda oldukça başarılıdır. Neredeyse düz vites modeller ile aynı oranda yakıt harcarlar. Karbon Emisyon salınımları da düşük olduğundan daha çevreci şanzımanlardır. Debriyaj sisteminin aktif olarak kullanılmasından dolayı baskı-balata gibi sistemlerin periyodik olarak değiştirilmesine ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda eğimli yerlerde geri kaydırma yapabildiklerinden, özellikle satın almak isteyen kullanıcılara Hill Holder (Yokuş Kalkış Destek Sistemi) ile birlikte satın almaları tavsiye edilir.

Günümüzde Peugeot, Citroen, Fiat  gibi markaların çoğu Toyota'nın bazı güncel modellerinde kullanılmaktadır.

3. Çift Kavramalı Otomatik Vitesler

Yarı otomatik şanzımanlar olarak da bilinirler. Aynı sistem içinde 2 adet kedeme değikeni bulunmaktadır. Sürüş esnasında geçerli olan vites konumundan bir üst veya bir alt kademe hazırda bekler. Komutu algılayan sistem bir alt veya bir üst vitese seri bir şekilde geçer. Bakım ve onarım maliyetleri diğer şanzımanlara oranla daha pahalı olan yeni geliştirilmeye başlanmış bir vites çeşididir. Diğer şanzımanlara kıyasla daha düşük bir yakıt tüketim değerine sahiptir.

Günümüzde Ford, Seat, Skoda, Volkswagen ve Volvo gibi markaların çoğu modellerinde, Renault ve Nissan markalarının dizel motor seçeneğine sahip modellerinde kullanılmaktadır.

4. CVT Otomatik Vitesler

Sürekli Değişken Otomatik Şanzıman olarak da bilinirler. Kademesiz bir yapıya sahip oldukları için klasik vites kutusu ve debriyaj sistemine sahip değildirler. Motosiklet teknolojisi baz alınarak yeni geliştirilmiş bir sistemdir. Seri ve pürüzsüz vites geçişleri ile bilinirler. Makul bir yakıt tüketimi değerine sahiptirler.

Günümüzde Nissan, Renault ve Toyota markalarının  çoğu benzinli motor seçeneklerinde yer verilmiştir.

Sonuç olarak, tam otomatik vitesli araçlar gerekli konforu sağlamalarına rağmen daha yüksek yakıt tüketim değerleri sunuyorlar. Tek kavramalı otomatik vitesler ise bu durumun tam tersini yaratarak düşük tüketim oranına karşın düşük konfor hissi ile öne çıkıyor. Çift kavrama ve CVT şanzımanlar ise her iki kriterde de daha iyi bir sonuç sunmalarına karşın yeni geliştirilmeye başlanan teknolojiler olması nedeniyle maliyetleri diğer şanzımanlara oranla biraz daha yüksek. Son karar sizin!

16.12.2011

En Uygun Sıfır Arabalar: 500 Bin TL Altına Alabileceğiniz 15 Araba (2023)

Dünyada Covid-19 pandemisi ve çip kriziyle beraber otomobil piyasasında arz-talep dengesi bozuldu. Bayilerin birçoğu 2023 yılına gelindiği halde otomobil ithal etmekte sorun yaşarken daha araçlar üretim bandındayken satışlar yapılıyor.Öte yandan ikinci el araçlarda fiyatların yüksek tutulması nedeniyle en ucuz sıfır otomobiller listesi Türkiye’de en çok merak edilenler arasında yer alıyor.  Otomobil piyasasında fiyatlar, her geçen gün değişiklik gösteriyor. Paylaşılan son fiyat listelerine göre, 500 bin TL’ye alınabilecek sıfır arabaların sayısı oldukça azaldı. Peki 500 bin TL’ye alınabilecek sıfır arabalar hangileri? 

en-uygun-sifir-arabalar-1

500 bin TL’nin altına alınacak arabaları gelin hep birlikte inceleyelim.

İçindekiler

  • CITROEN C3 1.2 PURETECH FEEL  – 474 BİN 400 TL

uygun-sifir-araba

Citroen C3, Fransız otomobil üreticisi Citroen’in küçük sınıf otomobillerinden birisi. Feel donanım seviyesi, araba orta seviye donanım seçeneğine sahip ve birçok ilave özellik barındırıyor. Araç, 1.2litrelik benzinli PureTech motora sahip.

  • KIA PICANTO – 470 BİN TL- 460 BİN TL

uygun-sifir-araba-

Kia Picanto, Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın küçük sınıf otomobillerinden birisi. Üç farklı versiyonu bulunan Kia Picanto model arabalarının özellikleri seviyelerine göre değişiyor.

KIA Picanto 1.2- FEEL

 İki farklı şanzıman seçeneği sunan araba, manuel şanzıman veya opsiyonel olarak sunulan 4 ileri otomatik şanzımana sahip.

Donanım özellikleri arasında otomatik klima, elektrikli camlar ve aynalar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, 8 inç dokunmatik ekranlı müzik sistemi, Bluetooth özellikli telefon bağlantısı, geri görüş kamerası, arka park sensörleri, LED gündüz farları, sis farı, hız sabitleme, yol bilgisayarı, ABS ve ESP gibi özellikler yer alıyor.

KIA Picanto 1.0- MPI COOL

Araç, 1,0 litrelik benzin motora sahip ve 67 beygir gücü üretiyor. İki farklı şanzıman seçeneği sunuluyor. 

Otomatik klima, elektrikli cam ve ayna, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, 7 inç dokunmatik ekranlı müzik sistemi, Bluetooth, geri görüş kamerası, arka park sensörü, LED gündüz farı, hız sabitleme sistemi, yol bilgisayarı, ABS ve ESP özelliği yer alır.

KIA Picanto 1.0 MPI- LIVE:  

Kia Picanto 1.0 MPI Live küçük sınıf araçlardan birisi. Araç, 1.0 litrelik benzinli MPI motora sahip. Manuel şanzıman veya opsiyonel olarak sunulan 4 ileri otomatik şanzımana sahip.

Araçta, merkezi kilitli elektrikli ön camlar, elektrikli yan aynalar, Bluetooth, USB ve Aux, direksiyon simidi üzerinde ses kontrolü, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, geri görüş kamerası, ABS, ESP ve hava yastığı yer alıyor.

  • FIAT EGEA – 466 BİN TL – 392 BİN 400 TL

uygun-sifir-araba-1

İtalyan otomobil üreticisi Fiat arabaların Egea modelinin 4 farklı versiyonu mevcut. Her versiyonuna göre özellikleri değişen Egea’nın fiyat aralığı 466 bin 900 TL ile 392 bin 900 TL arasında değişiyor.

Fiat Egea 1.4 FIRE – URBAN

Araç manuel 5 ileri vitesli şanzımana sahip. Elektrikli ön ve arka camlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, manuel klima, yol bilgisayarı arka park sensör, uzaktan kumandalı merkezli kilit, hız sabitleme sistemi özelliği var.

Fiat Egea 1.4 FIRE- STREET

Egea Fire, Street versiyon aracın 1,4 litrelik benzinli motorla donatılmış arabanın motoru 95 beygir güç üretir. Araçta iki farklı şanzıman seçeneği var.

Fiat Egea 1.4 FIRE- STREET

Egea, sedan tipi araç, 1,4 litrelik benzinli motora sahip.

Fiat Egea 1.4 FIRE- EASY

Fiat Egea araba, 1,4 litrelik benzinli motor seçeneği sunuyor. Araç 5 ileri manuel şanzımana sahiptir ve maksimum hızı 182 km’dir.

  • HYUNDAI i20 1.4- JUMP – 466 BİN 500 TL

uygun-sifir-araba-.1

Hyundai i20, Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin B sınıfı araçlarından birisidir. Jump donanım seviyesi orta segment özellikler içerir.

Otomatik klima, elektrikli cam ve ayna, deri kaplı direksiyon, hız sabitleme, yol bilgisayarı, Bluetooth, geri görüş kamerası, arka park sensörleri, otomatik farlar, yağmur sensörü, sis farı, ABS, ESP ve hava yastığı özelliği vardır.

  • HYUNDAI i10  – 464 BİN TL- 370 BİN TL

uygun-sifir-araba-2

Hyundai i10, küçük sınıf araçlarından birisidir. Elite, Style ve Jump olmak üzere versiyonlarına sahip. Elite modeli en üst donanım özelliklerine sahiptir.

Hyundai i10 1.2 MPI – ELITE

En üst donanım özelliklerine sahip olan Elite versiyonu, 1.2 litrelik benzinli MPI motora sahitir, 87 beygir gücü ve 127 Nm tork sağlar. İki farklı şanzıman seçeneği vardır. Donanım özellikleri arasında elektrikli cam ve ayna, otomatik klima, deri kaplı direksiyon simidi, hız sabitleme sistemi, yol bilgisayarı, Bluetooth, arka park sensörleri, geri görüş kamerası, ABS, ESP ve hava yastıkları yer alır. 

  • RENAULT CLIO 1.0 SCe JOY H – 459 BİN 900 TL

uygun-sifir-araba-.3

Renault Clio Tip: 1.0 SCe, 1.0 motorla üretilmiştir, 72 beygir gücüne sahiptir. 

Klima, elektrikli ön cam, uzaktan kumandalı merkezi kilitli sistem, 7 inçlik multimedya ekran, 16 inçlik alaşımlı jant, sis farı, LED gündüz farı, hız sabitleme sistemi, geri görüş kamerası ve ön çarpışma uyarısı gibi özellikleri vardır.

  • RENAULT TALIANT 1.0 SCE  JOY  – 453 BİN 900 TL

uygun-sifir-araba-4

Renault Tailant, sedan otomobil serisindendir. Joy donanımı, 7 inçlik dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, hız sabitleme, manuel klima, elektrikli ön cam, ve Bluetootha sahip.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Liste fiyatı 500 bin TL'nin altındaki sıfır otomobiller

Vatandaşın alım gücündeki düşüş sürerken sıfır otomobil fiyatları da artmaya devam ediyor. Öyle ki fiyatlardaki büyük artış nedeniyle otomobil artık bir yatırım aracı haline geldi. Peki günümüz koşullarında 500 bin TL'nin altında fiyata sahip kaç otomobil kaldı?

Günümüzde ortalama maaşlar düşünüldüğünde 500 bin TL büyük bir meblağ ancak sıfır otomobil piyasasına baktığımızda bu para çoğunlukla ancak A veya B segment otomobillere yetiyor. Endüstrinin yeni trendi haline gelen SUV'lara ulaşmak istediğinizde ise bunun epey üstüne çıkmanız gerekiyor. Bu yazımızda 500 bin TL'nin altındaki otomobilleri listeledik:

Fiat Egea

Uzun zamandır Türkiye'de satılan en popüler modellerin başında gelen Fiat Egea, Temmuz 2022'de 364.900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu fiyat sedan gövde tipindeki 1.4 Fire 95 HP Easy benzinli manuel versiyon için geçerli. Öte yandan Egea'nın en pahalı versiyonu günümüzde 670.900 TL'ye kadar çıkıyor.

ModelGövde tipiFiyat
1.4 Fire 95 HP Easy ManuelSedan364.900 TL
1.4 Fire 95 HP Easy Plus ManuelSedan380.500 TL
1.3 M.Jet 95 HP Easy ManuelSedan474.900 TL
1.3 M.Jet 95 HP Easy Plus ManuelSedan491.400 TL
1.4 Fire 95 HP Urban ManuelSedan395.900 TL
1.4 Fire 95 HP Lounge ManuelSedan451.900 TL
1.4 Fire 95 HP Street ManuelHatchback386.900 TL
1.3 M.Jet 95 HP Street ManuelHatchback493.900 TL
1.4 Fire 95 HP Urban ManuelHatchback433.900 TL
1.4 Fire 95 HP Street ManuelCross400.900 TL
1.4 Fire 95 HP Urban ManuelCross446.900 TL
1.4 Fire 95 HP Lounge ManuelCross479.900 TL

Fiat Panda

Fiat Panda, 70 beygirlik 1.0 litre motoru ve hafif hibrit desteğiyle pek tercih edilen modellerden biri olmasa da pazardaki varlığını sürdürüyor. Standart versiyonuyla 450.900 TL seviyesinden başlayan Panda'nın Cross donanım seviyesindeki fiyatı 488.900 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Hyundai i10

Hyundai'nin giriş seviyesi modeli i10, Türkiye'de 1.0 MPI 67 PS Jump benzinli ve manuel versiyonuyla 322.000 TL'den kapı açıyor. 84 PS güç üreten 1.2 MPI benzinli motor, Elite donanım seviyesi ve akıllı manuel şanzıman ile fiyat 391.000 TL'ye kadar yükseliyor.

VersiyonFiyat
1.0 MPI 67 PS Jump Manuel322.000 TL
1.0 MPI 67 PS Jump AMT362.000 TL
1.2 MPI 84 PS Style AMT374.000 TL
1.2 MPI 84 PS Elite Çift Renk AMT391.000 TL

Hyundai i20

i10'un B segmentindeki kardeşi Hyundai i20, pek çok versiyonuyla listemizin sınırında yer alan bir model. 1.4 MPI 100 PS Jump benzinli manuel versiyonuyla 395.000 TL seviyesinden başlayan otomobilin fiyatı 501.000 TL'ye kadar çıkıyor.

VersiyonFiyat
1.4 MPI 100 PS Jump Manuel395.000 TL
1.4 MPI 100 PS Jump Otomatik450.500 TL
1.4 MPI 100 PS Style Otomatik459.900 TL
1.4 MPI 100 PS Style Plus Otomatik485.000 TL
1.0 T-GDI 100 PS Style DCT491.000 TL

Hyundai Bayon

Türkiye'de üretilen ve tasarımıyla dikkat çeken Bayon, ilk iki versiyonuyla listemize girmeyi başarıyor. B-SUV segmentinde yer alan modelin fiyatı 457.000 TL'den başlıyor. Otomatik vites tercih eden tüketiciler için de 488.000 TL'den kapı açılıyor.

VersiyonFiyat
1.4 MPI 100 PS Jump Manuel457.000 TL
1.4 MPI 100 PS Jump Otomatik488.000 TL
Tam Boyutta Gör

Kia Picanto

i10'un kuzeni Kia Picanto da 67 PS ve 84 PS güç üreten motorları ve akıllı manuel şanzımanıyla listemizde yer alan küçük modellerden. Feel, Live ve Cool donanım seviyeleriyle tercih edilebilen Picanto'nun fiyatı 383.900 TL ile 401.500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

VersiyonFiyat
1.0L 67 PS AMT Feel383.900 TL
1.0L 67 PS AMT Live391.900 TL
1.0L 67 PS AMT Cool401.500 TL
1.2L 84 PS AMT Feel401.500 TL

Kia Rio

Üç farklı donanım seviyesi, 1.2 ve 1.4 litre motorlarıyla satılan Kia Rio da sadece Cool donanım seviyesiyle listemize girebiliyor. Otomatik vitesli Elegance Konfor donanım seviyesinden itibaren fiyat 529.900 TL'ye sıçrıyor.

VersiyonFiyat
1.2L 84 PS Manuel Cool396.900 TL
1.4L 100 PS Otomatik Cool476.900 TL

Kia Stonic

Kia'nın B segmentindeki crossover modeli Stonic de 500 bin TL'nin altında sadece manuel olarak satın alınabiliyor. Üstelik bu versiyonlar da ufak bir zam ile üst sınırı aşacak düzeyde.

VersiyonFiyat
1.2L 84 PS Manuel Cool478.900 TL
1.0L 100 PS Manuel Cool495.900 TL
Tam Boyutta Gör

Toyota Yaris

Toyota Yaris'in giriş seviye versiyonu 460.600 TL'den başlıyor. Bu versiyonda Vision donanım seviyesi, 72 hp güç üreten 1.0 benzinli motor ve 5 ileri manuel versiyon karşımıza çıkıyor. Bir üst seviyede ise fiyat yaklaşık 550 bin TL seviyesine kadar yükseliyor.

Citroen C3

Citroen C3 de 83 beygirlik 1.2 litre PureTech motor ve 5 ileri manuel kombinasyonuyla listemizde yer alıyor. Feel donanım seviyesiyle gelen bu versiyonun fiyatı 461.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. 110 hp güç üreten EAT6 şanzımanlı versiyonlar ise 512.000 TL'den başlıyor.

Citroen C-Elysee

Ülkemizde 100 beygirlik 1.5 BlueHDI dizel motor ve 6 ileri manuel şanzımanla listelerde yer almaya devam eden C-Elysee aslında 506.000 TL'den başlıyor ancak kampanya ile fiyatı 491.000 TL seviyesine çekilmiş durumda. Sedan model Feel ve Feel Bold donanım seviyeleriyle satılıyor ve bu fiyat ilk seçenek için geçerli.

Tam Boyutta Gör

Peugeot 208

Peugeot'da 500 bin TL ve altı denince karşımıza tek bir model çıkıyor: Peugeot 208. Diğer pek çok modelde olduğu gibi onun da sadece giriş seviye versiyonu bu seviyede. 75 beygirlik 1.2 PureTech motor, manuel şanzıman ve Prime donanım seviyesiyle satın alınabilen bu versiyon 456.500 TL fiyat etiketine sahip.

Opel Corsa

Opel Corsa, Temmuz ayında ilk basamak olan Elegance donanım seviyesiyle 478.900 TL liste fiyatına sahip. 75 hp güç üreten 1.2 litre benzinli motorla gelen bu versiyonda da 5 ileri manuel şanzıman mevcut. Otomatik versiyon tercih etmek isteyenler için sınır yine 500 bin TL'nin üzerinde.

Renault Clio

Son zamla birlikte başlangıç fiyatı 391.900 TL seviyesine kadar yükselen Renault Clio'da 90 beygirlik turbo benzinli motor ve X-Tronic kombinasyonuna biçilen en uygun fiyat 466.000 TL olarak karşımıza çıkıyor.

VersiyonFiyat
Joy 1.0 SCe 65 bg391.900 TL
Joy 1.0 TCe X-Tronic 90 bg466.000 TL
Touch 1.0 TCe X-Tronic 90 bg486.900 TL

Renault Taliant

Dacia Logan yerine Renault logolu olarak Türkiye'ye gelen Taliant, B-Sedan segmentinde 65 beygirlik 1.0 SCe motoruyla 398.900 TL'den başlıyor. 90 beygirlik 1.0 turbo benzinli ve X-Tronic şanzımanlı Joy paket ise 492.900 TL seviyesinden listeleniyor.

Tam Boyutta Gör

Dacia Sandero/Sandero Stepway

Renault'nun uygun fiyatlı markası Dacia da artık pek cep dostu değil. Giriş seviyesinde yer alan Sandero modeli Comfort donanımı, X-Tronic şanzımanı ve 90 beygirlik 1.0 turbo motoruyla 456.000 TL'den başlıyor. Sandero Stepway'de ise aynı denklemden sadece X-Tronic şanzıman çıkarıldığında 446.900 TL liste fiyatı karşımıza çıkıyor.

VersiyonFiyat
Sandero Comfort 1.0 Turbo X-tronic 90 bg456.000 TL
Sandero Prestige 1.0 Turbo X-tronic 90 bg467.000 TL
Sandero Stepway Comfort 1.0 Turbo 90 bg446.900 TL
Sandero Stepway Comfort 1.0 Turbo ECO-G 100 bg460.000 TL
Sandero Stepway Prestige 1.0 Turbo X-tronic 90 bg497.000 TL

Dacia Duster

C-SUV segmentindeki en uygun fiyatlı modellerden biri olan Dacia Duster, son zamlarla birlikte ciddi artış yaşamasına rağmen ilk iki versiyonuyla listemizde yer almayı başarıyor. 475.000 TL'lik başlangıç fiyatı Duster'ın Comfort donanımıyla gelen 1.0 Turbo 90 bg 4x2 versiyonu için geçerli. Yine Comfort donanımında (LPG'li) ECO-G 100 bg versiyon ise 497.000 TL liste fiyatına sahip. Elbette pek çok modelde olduğu gibi bayide bu fiyattan otomobil bulmak oldukça zor olacaktır.

Volkswagen Polo

Alman üreticinin B segment modeli Polo, giriş seviyesindeki Impression donanımıyla 488.900 TL liste fiyatına sahip. Bu fiyata gelen modelde TSI motor yok. Onun yerine 80 beygir güç ve 93 Nm tork üreten 1.0 litre MPI üç silindirli benzinli motor karşımıza çıkıyor. Polo, bu motor ve manuel şanzıman kombinasyonuyla 0-100 km/s hızlanmasını 15,5 saniyede tamamlıyor.

Skoda Fabia

Skoda Fabia, liste fiyatı 500 bin TL'nin altında ve otomatik şanzımana sahip olan nadir modellerden.

VersiyonFiyat
1.0 TSI 95 PS Elite459.462 TL
1.0 TSI 110 PS DSG Elite494.962 TL

Seat Ibiza

Ibiza, 80 beygirlik 1.0 litre Evo motoru, manuel şanzımanı ve Style donanım seviyesiyle 450.000 TL liste fiyatına sahip. Öte yandan bu versiyonda EcoLED ön farlar, çift bölgeli otomatik klima, 8.25 inç multimedya ekranı, ön bölge asistanı, hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi pek çok özellik karşımıza çıkıyor. Ibiza'nın otomatik versiyonları ise 550.000 TL'den başlıyor.

Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayın.Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir
Bu Haberi Paylaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası