mazlum çimen hayatı / Mazlum Çimen kimdir? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Mazlum Çimen'in eşi kim? - Gündem Haberleri

Mazlum Çimen Hayatı

mazlum çimen hayatı

MAZLUM ÇİMEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu Mazlum Çimen’in babası kimdir?

Mazlum Çimen’in babası halk ozanı Nesimi Çimen’dir. Nesimi Çimen 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal etkinlikleri sırasında çıkan olaylar neticesinde yanan Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden 37 aydın, yazar ve ozan arasında yer almaktadır.

MAZLUM ÇİMEN ŞARKILARI

Film müzikleri
Umut (2009)

Nokta (2008)

Oyun (2005)

Martılar Açken (2002)

Gönlümdeki Köşk Olmasa (2002)

Büyük Adam Küçük Aşk (2002)

Işıklar Sönmesin (1995)

Hollywood Kaçakları (1995)

Soğuk Geceler (1994)

Gelincik Tarlası (1993)

Aysarı'nın Zilleri Nazım Hikmet Belgeseli

Dizi müzikleri

Berivan (2002)

Gelin (2003)

Şıh Senem (2003)

Hacı (2006)

Kara Duvak (2007)

Hanımın Çiftliği (2009)

Dila Hanım (2012)

Kötü Yol (2012)

Çukur (2021, tek bölüm)

kaynağı değiştir]

Ödülleri[değiştir

Mazlum Çimen aslen nereli? Müzik kariyeri, hayatı, ailesi ve diğer bilinmeyenleri ile merak edilen ünlü sanatçılar arasında yer almaktadır. Hakkında kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1958 yılının Haziran ayında dünyaya gelen ünlü sanatçı Mazlum Çimen, Kahramanmaraş, Elbistan Sevdili Köyü’nde doğmuştur. Ailesi ile İstanbul’a göç ettikten sonra Anadolu Hisarı Kavacık’ta Selahattin Karakaşlı İlköğretim okulunda okumuştur. Ardından İstanbul Devlet Konservatuvarında keman eğitimi almış daha sonra okulun bale bölümüne geçiş yaparak 1981 yılında mezun olmuştur. Okulun ilk mezunlarındandır. Baba tarafından aslen Tunceli Hozat’lıdır. Babası Türk halk ozanı Nesimi Çimen 1993 yılında Sivas Madımak olayında otelde hayatını kaybedenler arasındadır.

Mazlum Çimen1
Mazlum Çimen2
Mazlum Çimen3

Mazlum Çimen kariyeri;

Kendisini bildi bileli bağlama çalmaktadır. 1980’li yılların başında kendi bestelerini yapmaya başlamıştır. Ardından babası ve İhsan Yüce’nin desteği ile film müziği alanına geçmiştir. En büyük destek ise kendisine Onat Kutlar’dan gelmiştir. Konservautuvar eğitiminin ardından bale sanatçısı olarak görev yapmaya başlamıştır. Ayrıca bir çok film ve dizinin müziklerine yapmıştır.

20 sene boyunca klasik eserde, Şan Tiyatrosu bünyesinde Yedi Koca Hürmüz’den, Hisseli Harikalar Kumpanyasına kadar bir çok müzikalde dans etmiştir. Babası ile bir çok bölgeyi gezmiş derleme çalışmaları gerçekleştirmiş, aynı zamanda Orhan Gencebay dahil bir çok albüme bağlaması ile eşlik etmiştir. 1989 senesinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda Yunus Emre oyunu için besteci ve koreograf aranmakta idi. Bu oyun için tasavvufu, Aleviliği ve baleyi çok iyi bilen birisi gerekmekte idi. Hal böyle olunca aklan gelen ilk isim de Mazlum Çimen olmuştur. Oyunun başarısı ile hem memleketinin hem de ülkenin önde gelen film müziği bestecilerinden olması onun için kaçınılmaz olmuştur.

Mazlum Çimen kazandığı ödüller;

Hayatı boyunca 3 Altın Koza, 1 Ankara Hitit Güneşi en iyi film müziği ödülü, 4 Altın Portakal, 1 İsviçre Ödülü, 1 Orhan Murat Arıburnu Ödülü, 2008 Montpellier Fransa Film Festivali en iyi film müziği ödüllerinin sahibi olmuştur. Ayrıca toplam 14 kez en iyi müzik ödülünü kazanan Mazlum Çimen aday olduğu tüm festivallerde En İyi Film Müziği ödülünü kazanan isim olmuştur.

Bir çok ünlü sanatçıya besteler veren Mazlum Çimen daha sonra eserlerini kendisi seslendirmeye başlamıştır. 2009 senesinde oğlu piyanist Saki Çimen ile beraber Çimen Müzik şirketini kurmuştur.

Albümleri, Eski Bir Sevda, Mem ü Zin, Çimen Türküleri, Büyük Adam Küçük Aşk, Çimen Sesleri, Feryadı İsyanım, Buluşmalar, Hanımın Çiftliği Film Müziği, Lal Figan, Umut, Kötü Yol, Nokta. (film müzikleri) Ayrıca en son Şevkat Yerimdar isimli dizide Bozkır karakterini canlandırmıştır.

1982 senesinde Türk Halk Müziği sanatçılarından Yasemin Göksu ile evlenmiştir. Ancak evliliği 1997 yılında son bulmuştur. Bu evliliğinden 1983 doğumlu Evrim Saki Çimen isminde bir oğlu vardır. Günümüzde ise ünlü sanatçı Zuhal Olcay ile mutlu bir birliktelik sürdürdüğü açıklanmıştır.

KimNereli

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır