kilo ile boy orantısı / Vücut Kitle İndeksi Hesaplama - Boy Kilo Endeksi | Acıbadem

Kilo Ile Boy Orantısı

kilo ile boy orantısı

İDEAL KİLO HESAPLAMA

Yükleniyor
Kampanya Kodu
Kampanya Kodun için Kalan Süre

Fiziksel özelliklerinize göre ideal kilonuzu öğrenmek için araçlarımızı kullanabilir, aklınıza takılan sorularınızı formu doldurarak diyetisyenlerimize sorabilirsiniz.

Yorumlar

Rafinerayı tercih edenlerin başarı hikayelerini bir de kendilerinden dinleyin.

*Yorumlar ve başarı hikayeleri tümüyle gerçek kişilerin gerçek ifadeleri olmakla birlikte bu kişiler özelindedir.
Farklı kişiler için metabolizmaları ve diğer değişkenlere bağlı olarak sonuçlar farklılık gösterebilir.
Cihazınız arama özelliğini desteklememektedir.
Dilerseniz biz sizi arayalım.
Lütfen aşağıdaki alanları doldurun:

" + fields + "
Lütfen aşağıdaki alanları doldurun:

" + fields + "

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama (Boy Kilo İndeksi Hesaplama )

Vücut kitle indeksi diğer adıyla boy kilo indeksi; kişilerin vücutlarında yer alan tahmini yağ oranını gösteren bir hesaplama yöntemidir. Boy kilo indeksi ile kişinin boy kilo oranı esas alınır. Hesaplamanın sonucuna göre kişinin var olan kilosunun, ideal kilosuna yakınlığı ve uzaklığı hesaplanır.

 

  • 18, 5 kg/m² ‘nin altındaki değerler: İdeal kilonun altında
  • 18, 5 kg/m² ile 24, 9 kg/m² arasındaki değerler: İdeal kiloda
  • 25 kg/m² ile 29, 9 kg/m² arasındaki değerler: İdeal kilonun üstünde
  • 30 kg/m² ile 39, 9 kg/m² arasındaki değerler: İdeal kilonun çok üstünde (obez)
  • 40 kg/m² üzerindeki değerler: İdeal kilonun çok üstünde (morbid obez)

 

Vücut Kitle İndeksi Sonuçlarının Anlamları

 

Vücut kitle indeksi hesaplanırken yağ oranı, vücut tipi, yağ ve kas dokusu gibi faktörler bulunmaz. Bu durumdan dolayı, ideal kilo hesaplaması yapılırken beden kitle indeksi ve bel çevresinin ölçümü dışında, metabolizma hızı ölçümü ve ayrıntılı vücut analizleriyle de kişinin kilo sorunu hakkında daha detaylı bilgi elde edilir. Kişinin olması gereken kilosunun altında veya üstünde olması; diğer etkenlerle birlikte hekim tarafından değerlendirilmelidir. Var olan sağlık sorunlarını ve olası sağlık sorunlarını önlemek için hekimle beraber hareket edilmelidir.

Bel bölgesi erkeklerde 94 cm’yi geçerse artmış risk, cm’yi geçerse yüksek risk olarak kabul edilir. Kadınlarda ise bel çevresi 80 cm’yi geçtiği durumlarda risk artar ve 88 cm’yi geçerse yüksek risk olarak görülür.

 

Detaylı Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

 

Ayrıntılı vücut kitle indeksi ile obezite hesaplaması yapılırken kişinin yaşı ve cinsiyeti dikkate alınarak kilonun, vücut yağ yüzdesinin ve bel çevre ölçüsünün normal değerlerde olup olmadığı öğrenilebilir.

Obezitenin tanı ve tedavisini yapabilmek için öncelikle yağ dokusunun vücudun hangi bölgelerinde toplandığını bilmek gerekir. Yağ dokusu vücutta elma tipi ve armut tipi olmak üzere iki şekilde birikir.

Elma tipi obezite de yağ göbek çevresinde birikmektedir. Armut tip obezite de ise kalça ve basenlerde birikir. Ancak göbek çevresinde toplanan yağın, kalça ve basenlere göre daha riskli ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğu söylenebilir.

 

Obezite Hesaplamada Vücut Kitle İndeksinden Başka Neler Önemlidir?

 

Vücutta biriken yağlar vücut sağlığına zarar verici hormonlar üretir. Özellikle bel bölgesi yağları birçok sağlık problemine neden olabilir. Bel çevresi bölgesi değeri de, vücut kitle indeksi gibi obezite hakkında bilgi verir.

Obezite hesaplamada, sağlıklı kas dokusunun zararlı yağ dokusuna oranı da dikkate alınır. Yetişkin bir erkeğin vücut yağ oranı % 25’in; kadınlarda ise % 30’un üzerine olması obezite ile bağdaştırılır.

 

Çocuklarda Boy Kilo İndeksi Hesaplama

 

Çocuklar ve gençlerde boy kilo indeksi yaşa ve cinsiyete bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Çocukların vücutlarında görülen yüksek yağ oranı, kiloya bağlı hastalıklara ve ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Öte yandan çocukların çok zayıf kiloda olması da sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Çocukların boy kilo takibi Pediatri uzmanları tarafından persantil eğrileri kullanılarak yapılır.

 

Normal Vücut Kitle İndeksi Kaç Olmalıdır ?

 

Kişinin boy kilo oranının ila değerde olması ideal vücut kitle indeksi aralığıdır. Bu değer aralığı kişinin ideal ve sağlıklı kiloda olduğunu gösterir. Bu değere sahip kişilerin mevcut kilolarını koruyarak düzenli, dengeli ve sağlıklı beslenmeye devam etmeleri tavsiye edilir.

 

Vücut Kitle İndeksi Yaşa Göre Kaç Olmalıdır ?

 

Yaşa göre boy kilo indeksi değişkenlik göstermektedir. Kişinin yaşına göre ideal vücut kitle indeks referans aralıkları aşağıdaki gibidir;

  • yaş arasındaysanız  ideal görülen referans aralığı BMI olmaktadır.
  • yaş aralığındaysanız kilonuzun boyunuzun karesine oranının BMI aralığında olması gerekmektedir.
  • yaş aralığında olanlar için ideal boy kilo oranı BMI olmaktadır.
  • yaş aralığı için vücut kitle indeksi, BMI’dır.
  • yaş aralığında olan kişilerde ideal kilonuzun boyunuzun karesine oranının BMI olması gerekmektedir.
  • 65 yaş ve üzeri için boy kilo oranının ideal değeri BMI olmaktadır.

 

Vücut Kitle İndeksi Nasıl Hesaplanır ?

 

Vücut kitle indeksi diğer adıyla boy kilo indeksi, mevcut vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile (kg/m²) hesaplanır.

Web sitemizde yer alan vücut kitle indeksi hesaplaması ile ideal boy kilo indeksi değerinizi öğrenebilirsiniz.

V&#;cut Kitle Endeksi Hesaplama

Vücut Kitle Endeksi nedir?

Yetişkin bir insanın ağırlığının, boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametredir. İngilizcede "Body Mass Index" veya kısa adıyla "BMI" şeklinde ifade edilmektedir. Aşağıda görülen Vücut Kitle Endeksi (VKE, VKİ veya BKİ) tablosunda kilogram cinsinden ağırlık ve metre cinsinden boyun kesiştiği noktanın içinde bulunan alan ile kilonun ideal olup olmadığı tespit edilebilmektedir. Eğer mevcut ağırlığınız idealin altında ya da üstünde ise ideal noktaya ulaşabilmek için izlenecek yol, kısa sürede fazla miktarda kilo kaybetmek ya da almak değil, adım adım sağlıklı kiloya ulaşmak ve bu düzeyi uzun dönemde korumaktır.

Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır?

Vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile hesaplanır. Sonuç olarak elde edilen değer yani beden kitle indeksi aşağıdaki aralıklarda değerlendirilmektedir.

0 - 18,4: Zayıf

Uzunluğunuza göre uygun ağırlıkta olmadığınızı, zayıf olduğunuzu gösterir. Zayıflık, bazı hastalıklar için risk oluşturan ve istenmeyen bir durumdur. Boyunuza uygun ağırlığa erişmeniz için yeterli ve dengeli beslenmeli, beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmeye özen göstermelisiniz.

18,5 - 24,9: Normal

Uzunluğunuza göre uygun ağırlıkta olduğunuzu gösterir. Yeterli ve dengeli beslenerek ve düzenli fiziksel aktivite yaparak bu ağırlığınızı korumaya özen gösteriniz.

25,0 - 29,9: Fazla Kilolu

Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu gösterir. Fazla kilolu olma durumu gerekli önlemler alınmadığı takdirde pek çok hastalık için risk faktörü olan obeziteye (şişmanlık) yol açar.

30,0 - 34,9: Şişman (Obez) - I. Sınıf

Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu bir başka deyişle şişman olduğunuzun bir göstergesidir. Şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon v.b. kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekim / diyetisyen kontrolünde zayıflayarak normal ağırlığa inmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir. Lütfen, sağlık kuruluşuna başvurunuz.

35,0 - 44,9: Şişman (Obez) - II. Sınıf

Uzunluğunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu bir başka deyişle şişman olduğunuzun bir göstergesidir. Şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon v.b. kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekim / diyetisyen kontrolünde zayıflayarak normal ağırlığa inmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir. Lütfen, sağlık kuruluşuna başvurunuz.

45,0 ve üstü: Aşırı Şişman (Aşırı Obez) - III. Sınıf

Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu bir başka deyişle şişman olduğunuzun bir göstergesidir. Şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon v.b. kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekim / diyetisyen kontrolünde zayıflayarak normal ağırlığa inmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir. Lütfen, sağlık kuruluşuna başvurunuz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası