aöf sınav ortalama hesaplama / AÖF ortalama hesaplama işlemi ! AÖF not hesaplama nasıl yapılır?

Aöf Sınav Ortalama Hesaplama

aöf sınav ortalama hesaplama

AÖF ortalama hesaplama işlemi ! AÖF not hesaplama nasıl yapılır?

AÖF ortalama hesaplama nasıl yapılır? AÖF güz dönemi final sınavlarına girmelerinin ardından not hesaplamak için araştırmalara başladı. Geçtiğimiz gün milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşen AÖF final sınavlarının ardından sınav sonuçlarını da büyük bir heyecanla beklerken, ders notlarını hesaplayıp ortalamalarını çıkarmaya çalışıyor.

AÖF NOT HESAPLAMA NASIL YAPILIR? AÖF

Bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sistemini değiştirdi. Buna göre yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

AÖF ORTALAMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız ise bu dersi/dersleri geçmiş, ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda GNO sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. "Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az olması gerekir.

Çan eğrisi sistemi nedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakültes sisteminden eksrta artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki sistemde yapılan puan hesaplaması ham puanlar üzerinden yapılmakta ve yaklaşık geçme notunu vermektedir.

Şartlı olarak belirtilen derslerden (DD, DC, CD ) geçmek için Genel not ortalamanızın ( Şimdiye kadar aldığınız tüm notları ortalaması) 2,00 ve üzerinde olmalıdır. Genel not ortalamanız 2,00’ın altında ise şartlı geçen dersleri tekrar almanız gerekir.

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

84 – notları arasında AA harf notu ile geçebilirsiniz

77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçebilirsiniz

71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçebilirsiniz

66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçebilirsiniz

61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçebilirsiniz

56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçebilirsiniz

50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz

46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçebilirsiniz

40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçebilirsiniz

33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz

0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız.

AÖF BAŞARI NOTU NEDİR?

Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır.

Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.

Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak Başarı Notu hesaplanır.

Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız. Başarı notunuz ise, 21+56= 77 olacaktır.

Şunu belirtmekte fayda var: Bu hesaplama, ödev, uygulama, proje vb. olmayan dersler için geçerlidir.

AÖF'TE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sistemi iki farklı döneme ayrılıyor bir yıl içerisinde. İlk yıl birinci dönemde kalınan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Aynı şekilde ikinci dönem kalınan bir ders için bir sene sonraki ikinci dönemi beklemek gerekiyor. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Yani bundan sonrası için AÖF'te sınav takvimi senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

AÖF sınav puanı nasıl hesaplanır, geçme notu kaç?

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

ViZE FiNAL HESAPLAMA

🤗 Türkiye son depremler modülü yüklendi. İstediğiniz şehirdeki son depremlere bakabilirsiniz.

🔥 Tv Yayın Akışları Güncellendi.

🥰 Kpss puan hesaplama yayında.

🥰 MSÜ puan hesaplama aktifleştirildi.

☕️ LGS puan hesaplama aktifleştirildi.

🙄 ALES puan hesaplama aktifleştirildi.

🔥 TYT Puan hesaplama modülü aktif.

⏰ AYT Puan hesaplama modülü aktif.

🥰 Bu siteyi bilgisayar veya telefonunuzun anasayfasına yükleyebilirsiniz.
DOLAR
EURO
seafoodplus.info
ÇEYREK
BiTCOiN
BENZiN
DiZEL
LPG

SON DAKiKA

🤗 Bu sayfadaki vize final sınav puanı hesaplama ve vize final ortalama hesaplama sistemi tüm üniversiteleri kapsamaktadır. Üniversiteye göre vize yüzdesi ve final yüzdesi değişiklik gösterebilir. Aşağıdaki yüzde oranlarını size uyacak şekilde değiştirebilirsiniz.

ViZE NOTUFiNAL NOTU

😅

😉

Aşağıdaki yüzde hesaplama yerine notlarınızı yazarak ortalamalarınızı öğrenebilirsiniz.

AÖF'de bir dersi geçebilmeniz için almanız gereken minimum TOPLAM NOT sayıları:

  • Anadolu AÖF: 35
  • Atatürk AÖF: 35
  • İstanbul AÖF: 40
ViZE YÜZDESiFiNAL YÜZDESiDÖNEM NOTU

🤗

😉

😅





AÖF Genel Not Ortalaması Hesaplama Nasıl Yapılıyor?

AÖF ders geçme notu hesaplaması nasıl yapılır? AÖF genel not ortalaması hesaplama nasıl yapılıyor?

AÖF sınav sonuçlarına göre ders geçme nasıl oluyor? AÖF genel not ortalaması hesaplama nasıl yapılıyor?

AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖF kredi sistem sınav geçme notu açıklaması ne zaman yapılacak? AÖF çan eğrisi ders geçme notu hesaplaması nasıl yapılır?

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri

84 – __AA__4,00 (GEÇTİ)
77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)
71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)
66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)
61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)
56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)
50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)
46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

AÖF kredi sistem sınav geçme notu açıklaması

Kredili Sistemin Açık Öğretim Fakültesi içerisine girmesi ile bazı değişmeler yaşanması kaçınılmazdı. Ancak halen bazı noktalarda sistem eskisi gibi işlemeye devam ediyor.

Öncelikle artık bir yıl boyunca aynı dersleri görmeyeceğiz. Kredili sistemde dönemlik olarak dersler değişecek. Güz ve bahar dönemi şeklinde iki ayrı dönemde dersleri alacaksınız ve her dönem dersler değişecek. 1. Dönem alınan ders ile 2. Dönem alınan ders aynı olmayacak. Bu durum ders sayısının artmasına ve ders çalışma sisteminin daha sıkı olmasına sebep olacak.

Eski sistemde devam eden %30 Vize ve %70 Final hesaplaması yine devam edecek. Ancak bu sefer görünürde Bütünleme sınavı yok gibi. Çünkü verilen takvimlerde Bütünleme Sınavı için bir tarih verilmedi.

Bu durumda siz Final ve Vize notları ile başarı sağlamaya çalışacaksınız. Başarı içinde sorun yaşamamak için derslerde 50 ortalamasını geçmeniz gerekiyor.

Ama ben bu dersten zorlanıyorum diğerlerini daha iyi getirebileceğim diyorsanız o zaman en düşük 33 almanız gerekecektir.

33’ün sınır olmasının sebebi, dönem sonunda ders notu ortalamanız 32 veya daha düşük olursa FF ile o dersten kalmış olursunuz ama 33 veya yukarı getirirseniz koşullu olarak o dersten geçme imkanına sahip olursunuz.

Bu tabloya göre arası ortalama getirdiğiniz derslerden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu ’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz. 32 ve aşağı aldığınız derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

Sizden dönemlik olarak gibi bir ortalama beklenecektir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı veya üzerinde sağlayamamış iseniz size bir Uyarı verilecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az ’a çıkarmanız istenecektir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve ortalamasını geçmeniz istenecektir. Üst paragrafta anlatıldığı gibi

Buradan bakınca biraz karışık gibi duruyor. Ancak içine girdiğinizde sistem kafanızda oturacaktır. Size önerim mümkün olduğunda Not ortalamasını ve üstünde tutmanızdan yanadır. Bu sayede dönemlik uyarılar almaktan da kurtulmuş olursunuz.

Not ortalaması üstünde olunca tekrar ders almaktan kurtulursunuz ancak notu FF olan veya Sınava gitmediğinizden dolayı kaldırdığınız dersleri gelecek dönemde almak durumundasınız. Bunlardan kaçış yok. O dersleri geçmek boynunuzun borcu.

Yeni sınav sistemi ile bazı dersler programdan çıkarılacak ve yerine yeni dersler gelecek. Ayrıca Seçmeli Ders seçenekleri de açıklanacak. Bu sene ki Bütünleme Sınavlarından sonra başvurular alınmadan yeni sınav sistemi de kesin olarak ortaya konulacaktır.

Anadolu Üniversitesi eğitim yılında tüm bölümlerini kredili sisteme geçirecek ve bu sisteme mevcut okuyan ve yeni kayıt olan herkes dahil olacaktır. Aöf kredili sistem geçmesi ile birlikte hayatımıza çan eğrisi sistemide girmiş olacaktır.

Peki nedir bu AÖF Çan Eğrisi Sistemi? Aşağıya yazdığım açıklamaları okuyarak bilgi sahibi olacaksınız.

Aöf Dönemlik-kredili programlarda bağıl değerlendirme yöntemi kullanılmaktadır. Bağıl değerlendirme yönteminde bir öğrencinin başarısı bir programda o dersi alan grup içindeki diğer öğrencilerin başarı düzeyleriyle bağlantılı bir şekilde değerlendirilmektedir. Bu durumda bir programda o dersi alan öğrencilerin düzeyine göre her bir ders için ayrı bir geçme puanı oluşmaktadır. Yani bir dersten sınava giren tüm öğrencilerin aldıkları notların ortalamasına göre o dersten geçebilir veya kalabilirsiniz. Bu kapsamda bir öğrenci bir dersten 48 ile CC alıp geçerken, başka bir dersten 56 ile CC alıp geçebilmektedir.

Biraz daha detaylandırırsak eğer;

Çan eğrisinde sınav sonucunda herkesin aldığı notların ortaması alınır.
Buradan istatistiksel işlemlerle (standart sapma) değişim aralığı belirlenir ve artış sayısı belli olur.

Örneğin 4 kişilik bir sınıfta vize ve finallerin ortalaması şunlar olsun; 30,40,50,

Burdan sınıf ortalaması 30+40+50+60=/4 (ortalamaya katılan öğrenci sayısı) = 45 olarak belirlenir. (Bu ortalama genellikle CC ile ifadelendirilir)

Standart sapmada 8 olarak hesaplansın. (Bu sapmayı dersimizi veren öğretim üyeleri yani öğretmenlerimiz belirler)

Eğer hoca ortalamaya CC verirse,yani 45 CC olursa, bu nota standart sapma ilave edilerek veya çıkarılarak diğer notlar hesaplanır.

Yani

45 + 8=53 CB,
53 + 8=61 BB,
45 – 8= 37 CD,
37 – 8= 29 DD olur.

Sonuçta 29′un altı FF, arası DD, arası CD, arası CC, arası CB notlarını alır. Yani ortalaması 30 olan DD ,40 olan CD, 50 olan CC, 60 olan CB notlarını alır.

  • Facebook
  • Google

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir