kartonpiyer kemer nasıl monte edilir / İç kemerler Kapı kemeri tipleri: iç kemer açıklıkları çeşitleri ve boyutları.

Kartonpiyer Kemer Nasıl Monte Edilir

kartonpiyer kemer nasıl monte edilir

Yapay taşla bir kemer nasıl dekore edilir. Dekoratif taşlı bitiş kemerleri ve kapılar

Herkesin sadece görünüşünde değil, aynı zamanda evinin tasarımında da bireysel olmaya çalıştığı modern dünyada, insanlar giderek artan bir şekilde bir dairenin standart düzenini kendi alan vizyonlarına uyacak şekilde yeniden yapmaya çalışıyorlar. Gereksiz hacimli bölmeleri yıkıyorlar ve fazla yer kaplamayan alçıpan yapıları dikiyorlar.

Bu aynı zamanda kapılar için de geçerlidir. Geleneksel dikdörtgen şekiller güzel yuvarlak kemerlere dönüşüyor. Odadaki boşluk hemen hissedilir ve geçirgenlik artar (özellikle oturma odası veya mutfakta). Çoğu zaman, bu odaların kapıları açıktır ve onları sürekli olarak kapalı tutmaya gerek yoktur. Sonuçta, ailenin her üyesi oraya oldukça sık gider. Kemer, alışılmış ahşap arşitravlar ve uzantılar yerine dekoratif taşla tamamlanmıştır.

Bir iç kemer inşa ettikten sonra, evinizin iç mekanına lezzet katacağınızdan şüpheniz olmasın. Üstelik dekoratif taşlarla kaplı kemer her zaman herkesin ilgi odağı olacak. Ve ona Arc de Triomphe görünümünü vermek için yoksa eski bir mağara girişine benzeyecek - bu size kalmış, bu amaç için ana şey doğru taş türünü seçmek. Bitirme için çimento taşı kullanılması tavsiye edilmez. Ağırdır, çoğu zaman oldukça kalındır ve binaların cephelerini kaplamak için kullanılır. Ancak kemeri alçı taşı ile bitirmek tam olarak ihtiyaç duyulan şeydir.

Alçı taşı hafif, incedir ve kemerli açıklığın alanından fazladan santimetre çalmaz. Çok sayıda alçı taşı türü vardır. Doğada pek çok taş çeşidi olduğu gibi, yapay dekorasyon ile iç mekanınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

ne koymak

Zamk. Bir duvara yapay dekoratif taş döşenmesi veya kemerli bir açıklık, yapay taş için özel bir yapıştırıcı üzerinde yapılabilir. Modern pazarda oldukça fazla var, işte birkaç örnek:

  • Taş yapıştırıcısı KR Professional Professional. Bu çimento bazlı yapıştırıcı, özellikle iç ve dış mekanlarda suni taş montajı için kullanılır. Yeterince yüksek kaliteli, taşı hava geçirmez şekilde sabitler ve düzgün bir dikiş sağlar (derzli suni tuğla döşerken).
  • Taş Plitonit Wb için yapıştırıcı. Bu yapıştırıcı, suni ve doğal taş, her türlü porselen taş, kaplama ve klinker karoların yapıştırılmasında kullanılır. Alçı sıva, alçıpan, betonarme, tuğla yüzey, hücresel beton, kireç ve çimento sıva üzerine taş döşerken kendini kanıtlamıştır. Bu yapıştırıcıya monte edildiğinde, yapay taş kaymaz, bu da ustanın onu herhangi bir yönde - hem aşağıdan yukarıya hem de yukarıdan aşağıya - yerleştirmesine izin verir.
  • Taş için yapıştırıcı Weber Vetonit - Stone Fix. Binanın içinde ve dışında suni ve doğal taşların yanı sıra herhangi bir fayans, mozaik döşemek için kullanılır. Yüzeylere sıkıca yapışır: alçı-fiber ve alçıpan levhalar, hücresel beton, alçı ve çimento sıvalar.

Sıvı Çiviler. Dairedeki taş kemerleri bitirmek, sıvı çivilerle de yapılabilir - güçlü sabitleme tutkalı. Taş karoya tabanca ile noktasal olarak uygulanması, çabuk priz alması ve birçok yüzey tipine uygun olması açısından uygundur:

  • poliüretan;
  • Odun;
  • bardak;
  • metal;
  • alçıpan;
  • çimento ve alçı sıva.

Macun. Alçıpana taş yapıştırmak için listelenen araçlara ek olarak, alçı bitirme macunu kullanabilirsiniz. Taşın boyasız monte edilmesi şartıyla köşelerdeki derzleri de düzenleyebilir. Montajdan sonra boyama yapılacaktır. Polimerik olanlar değil, "Arayıcılar" gibi basit alçı karışımlarının, macun üzerine taş döşerken mükemmel olduğu kanıtlandı.

Hazırlık ve şekillendirme

Yırtık bir taş yapmak istediğinizde, yani duvarın bölümlerini başka bir dekoratif kaplama için bırakmak istediğinizde, kurulumdan önce ideal bir yüzey gereklidir. Ancak alçıpan kemerler başlangıçta çoğunlukla eşittir, bu nedenle köşeleri macunla yapıştırmak ve vidaları kapatmak gerekli değildir. Taş zaten her şeyi gizleyecek. Kendi elinizle dekoratif bir taş döşemeye karar verirseniz, başlangıçta alçıpan kemeri işe başlamadan önce astarlanmalıdır. Bunun için derin penetrasyonlu bir astar kullanılabilir, ancak ideal olarak astarlama için beton teması kullanmak daha iyidir. Bu özel astar, en küçük kuvars kumu parçacıklarını içerir ve kuruduktan sonra kaba bir taban kalır. Böyle bir işlemden sonra, kemerli açıklıkta herhangi bir bitirme malzemesine yapışma artar.

Kemeri, kenarlardan birinin altından dekoratif bir taşla süslemeye başlamak daha iyidir. Alçı karolar, sıradan bir demir testeresi ile gerekli parçalara dikkat çekici bir şekilde kesilir. Köşe elemanlarınız varsa, kemerin köşelerini mükemmel bir şekilde tamamlayacaklardır. Hiçbiri yoksa, taş önce kemerli açıklığın iç tarafına, ardından cepheden her iki tarafa döşenir. Ön taraf için gerekli olan yırtık taş parçasını elde etmek için, ön taraf için gerekenden biraz daha büyük bir parça kesmek gerekir. Ve sonra elinizle veya pense ile bir tarafta kırık bir taş şeklinde talaşlayın. Ve yapıştır. Bu iş yaratıcı, özen ve orantı duygusu gerektirir. Özellikle taş önceden boyanmışsa. Tüm taş parçalarının yetkin bir şekilde karşılaştırılması, dekoratif taşla kaplı kemerin uyumlu görüneceğinin garantisidir.

Boyama seçenekleri

Montajdan sonra yapıştırıcının kuruması için bir gün süre verilir. Ve sonra boyamaya başlayabilirsiniz (eğer taş beyazsa). Renklendirme için çeşitli renkler ve kuru pigmentler kullanabilirsiniz. Suda seyreltilirler ve bir fırça, püskürtme tabancası ile taşa uygulanırlar ve daha koyu renkli parçaları çıkarmak için bir airbrush kullanılır. Önce bir taban rengi, yani taşın ana rengini oluşturmanız önerilir. Koridordaki veya dekoratif taştan yapılmış mutfaktaki kemer tasarımının odanın genel resmine uyması için, duvarların rengine yakın veya duvar renginden birkaç ton daha koyu veya daha açık renkler seçmek gerekir. oda.

Özellikle taş gözenekli ise, taşın renkli boya ile boyanması önerilmez. Çünkü boya gözenekleri tıkar ve kabartma bozulur. Bu, kemerin görünümünü büyük ölçüde bozar. En iyi seçenek, suyla seyreltilmiş pigmentler veya renklerdir. Su hemen alçı içine emilecek ve renk, taşın kabartmasına zarar vermeden dışarıda kalacaktır. Ve taştaki kemer mümkün olduğunca doğal görünüyor.

Koruma amaçlı vernik uygulaması

Sonuç olarak, yapay taşların bitirilmesi hakkında konuşmak istiyorum. Dekoratif taşla süslenmiş bir kemer koruyucu bir kaplama gerektirir. Alçı taşı tarafından gelecekte nemin emilmesini önlemek için, onu su itici bileşiklerle emprenye etmek gerekir. Taşı sadece nemden korumakla kalmaz, aynı zamanda taşa küflenme olasılığını da azaltırlar. Yapay taş tozdan arındırılır ve su itici fırça ile iki kat halinde uygulanır.

Dekoratif taşı korumak için akrilik vernik kullanabilirsiniz. Hafif kokulu, hazır sütlü su dispersiyonudur. Böyle bir vernik kuruduktan sonra alçı taşı üzerinde şeffaf, dayanıklı bir film oluşur ve taş nemli bir süngerle silinebilir. Vernik kesinlikle zararsızdır ve zararlı maddeler yaymaz. Gerekirse akrilik vernik su ile inceltilebilir ve püskürtme tabancası, püskürtme tabancası veya airbrush ile uygulanabilir.

Bu vernik üç versiyonda üretilmektedir: mat, yarı parlak ve parlak. Seçim yaparken parlak verniğin taşa parlaklık etkisi vereceğini, taşın ıslak gibi izlenimi vereceğini göz önünde bulundurmakta fayda var. Yarı mat akrilik vernik sadece hafifçe parlayacaktır. Ancak mat vernik, önceki seçeneklerden farklı olarak taşı nemden koruyacak ve rengini değiştirmeyecektir. Bu seçenek, doğal renk bitişleri elde etmek isteyenler için uygundur.

Bazı insanlar, bir taş boyalı olarak satın alınırsa, hazır olduğunu ve kurulumdan sonra daha fazla işlemeye gerek olmadığını düşünür. Ama öyle değil. Sonuçta, üretim sırasında taşın nasıl işlendiğini kesin olarak söylemek mümkün değil. Bu nedenle iç kemerin dekoratif taşla dekorasyonu tamamlandığında koruyucu kaplamanın tekrar fırça ile fırçalanması tavsiye edilir. Bu sadece alçı taşının gözeneklerini tıkamakla ve nemin içine girmesini engellemekle kalmayacak, aynı zamanda karoya güç katacaktır.

Aynı zamanda özgün ve pratik bir iç mekan yaratma seçeneklerinden biri, güzel bir kemer şeklinde bir kapı tasarımıdır. Artık mutfak ve yemek odası, oturma odası ve yatak odasını tek bir odada birleştirmek moda oldu. Bu durumda kemerli açıklık odaları birleştirir, ancak her işlevsel alanın arkasında bir miktar izolasyon bırakır. Trafiğin yoğun olduğu odalarda, koridorlarda, mutfaklarda, yemek odalarında kapılardan tamamen kurtulurlar, çünkü hane halkı sürekli açıp kapatmaktan yorulur, kapı sürekli açıkken varlığı anlamsızlaşır.

Kemer çeşitleri

Bu elemanın tasarım çeşitliliği, her tarzdaki oda için uygun bir seçenek bulmayı mümkün kılar. Tasarım fikrine bağlı olarak yapının tonozları çeşitli biçimler alır. Kemerin görünümü dikkate alındığında, bunların türleri vardır:

  • Klasik. Çok sayıda iç mekanda en yaygın, özlü ve uyumlu. Geniş, yüksek odalar için uygun, çıkıntısız yarım daire biçimli bir tonozları vardır.
  • Romantik. Kemerleri dikdörtgendir ve köşeleri biraz yuvarlaktır. Genellikle geniş iç açıklıklarda kullanılırlar.

  • Portal. Gereksiz işçilik maliyetlerini ortadan kaldıran, ancak her yerde uygulanamayan, özlü kare, dikdörtgen bir şekle sahiptir.
  • Modern veya İngiliz. Klasik ve portalı anımsatan bir ara form. Daire düzleştirilir, ancak buna dikdörtgen diyemezsiniz. Tavanların alçak olduğu odaların açıklıklarında iyi görünüyor.
  • Trapez. Kasa yamuk bir şekle sahiptir.
  • Elips. Köşelerin yuvarlatılmış olduğu popüler bir evrensel yapı türü. Düşük geniş odalar için en popüler yapı türü. Diğer türlerle, sütunlarla birleştirilir.
  • Yarı yay veya Tay. Kemer asimetriktir, sol ve sağ taraflar farklı şekilde yapılır, tek bir tasarımda bir açı ve aynı olmayan yarıçapın yuvarlamaları birleştirilir.
  • Türk. Osmanlı saraylarında ve haremlerinde ortaya çıkar. Tüm iç mekanla uyum, dekorasyon ve döşemede Akdeniz motiflerinin varlığını gerektirecektir.
  • Gotik. İç mekanın merkezi olabilecek muhteşem bir keskin tonoz var.
  • Kemer traversi. Üst kısmı plastik, camdan yapılmış bir ek ile dekore edilmiştir. Vitray pencereler, rölyef detayları kullanılmıştır.

Dekoratif taş hakkında

Kemerli açıklıkların tasarımında kullanılan popüler malzemelerden alçıpan, ahşap, tuğla ve taş süslemeleri vurgulamaya değer. Malzemelerin her biri çeşitli dekoratif unsurlarla tamamlanmaktadır. Kemeri dekore etmek odanın stilini vurgular, açıklığın boyutlarını değiştirmeye yardımcı olur ve bazı kusurları maskeler. Alçı, dövme ve oyma ile süsleme kendi yolunda iyidir, ancak dekoratif taştan yapılmış kemer en göz alıcıdır. Taş yardımı ile gerçekleştirilemeyecek böyle bir tasarım fikri yoktur.

Bir evin veya dairenin içinde yapay taş kullanırken, koruyucu işlevleri için çok daha az gereksinim vardır. Ancak burada da mekanik hasara diğer malzemelerden daha iyi direnir, korozyona uğramaz ve çürümeye maruz kalmaz. "Dekoratif" kelimesi, doğal sevenleri korkutmamalıdır: malzeme çimento, pomza, genişletilmiş kil, volkanik kökenli çevre dostu dolgu maddeleri, kil ve arduvaz türevleri içerir. Hammaddelerde pratikte hiçbir eksiklik yoktur.

Taş kemerin faydaları

Dekoratif taşlı bir apartman dairesinde kemerleri süslemenin olumlu yönlerini listeleyen estetik ve pratik özellikleri not edilmelidir:

  1. Bakım kolaylığı. Özel deterjanlar gerekli değildir, bileşimde aşındırıcı olmayan herhangi bir yer yapacaktır.
  2. Taklidin orijinalinden hiçbir dış farkı yoktur. Üreticiler tam bir benzerlik elde ettiler. Aynı zamanda suni taşın fiyatı ve ağırlığı çok daha caziptir. Yardımı ile ahşap evlerin duvarları kesilir, doğal granit ve mermer kütlesinden kurtulamazlardı.
  3. Kendi elinizle onarım yapmak için özel eğitim gerekli değildir. Konuyla ilgili bir video izleyerek uygun talimattan sonra kemerin astarını kendiniz yapabilirsiniz.
  4. Malzemenin birçok stil seçeneği var, antika, modern.
  5. Geniş renk yelpazesi, iç mekanınız için seçim yapmak sorun olmayacak.

Kemer dekorasyonu için dekoratif bir taş nasıl seçilir

Başlangıç ​​olarak, bir bitiş olarak kullanılacak olan, onarılmakta olan binaların amacına ilişkin bir değerlendirme yapılır. Bundan sonra, gerekli miktar hesaplanır. Kemerli açıklıklar için, kavisli tonozlara montajı daha kolay olan dar plakalar daha uygundur. Su itici özelliklere sahip veya birkaç kez su itici bir bileşik ile kaplandıktan sonra taş satın almak daha iyidir.

Gerekli malzeme miktarını hesaplamak için kaplama alanına % oranında ilave edilir. Köşelerde taş kesimler ve ek parçalar kullanılarak malzeme tasarrufu sağlanır. Primerler çift cidar işleme hızında alınır. Tutkal miktarı 1 m2'ye yaklaşık 3 kg'dır.

Yüzeye serilmeden önce taşlı paket açılır, içindekiler karıştırılır. İlk olarak, gelecekteki dekorun ayrı parçaları, gölgelere ve boyuta göre seçilerek zemine serilir. Kısa olanlar uzun olanlarla birleştirilir, yan yana konumları doğal görünmelidir. Karoyu arka tarafından inceleyin, yapışmayı bozan köpüklü bir tabakaya sahip olmamalıdır. Varsa, metal bir fırça ile temizleyin.

Renge göre taş seçimi

Kaplamanın renginin algılanması çeşitli faktörlerden etkilenir. Bir malzeme seçerken rengi günün farklı saatlerinde, doğal ve yapay ışıkta değerlendirilir. Güney ve kuzey pencerelerinde, bulutlu ve güneşli bir günde örnekler farklı görünecektir.

Seçilen kaplama malzemesinin neye bitişik olacağına dikkat edin: duvar kağıdı, cam, dekoratif sıva. Ürünlerin dokusu ve rengi uygun olarak seçilir, ancak tek bir sıkıcı renkte değil.

Renk seçimi, evin tarihi ve tarzından etkilenir. Bazı renkler üsluba uymayabilir, şımartın. Bazen çikolata siyahtan daha iyidir ve bej taşlar gri olanlardan daha iyi görünür. Renkli lekeler, kontrastlar, gölge oyunları varsa, bu daha güzel bir yüzey yaratacaktır.

Dekoratif taştan yapılmış kemerler hangi stiller için uygundur

Üsluplar bazen bir arada bulunur, bazen biri diğerinden doğar. Savaşlardan, modadan, krizlerden etkilenir. Dekoratif taş kullanımı odanın tarzına göre farklılık göstermektedir.

Klasik

Kesinlik ve orantılılık, yüksek kaliteli ahşap, ipek, zarif bir kaplama ile birleştirilmiştir. Az miktarda, kaba olmalıdır. En uygun monofonik dekoratif taş.

Gotik

Saf haliyle, pratikte hiçbir zaman bulunmaz, ancak elementlerle uğraşmanız gerekir. Vitray pencereler, dövme elemanlar dekoratif taş ile uyum içindedir. Kaba taş çerçeveli kapı portalları bir "kale" etkisi yaratır. Kemerin tuğla veya çeşitli ebatlarda duvar işçiliğinin görülebildiği “kayıplı” kısmı etki bırakmaktadır.

imparatorluk

Bronz, kristal, kısmalarla zengin ön dekorda taşın etkileyici dokusu önemli bir rol oynayacaktır. Kemerler, çerçeveler, frizlerle çerçevelenmiş kabartma parçaları halinde düzenlenmiştir.

Ülke

Müreffeh bir kır evinde her zaman bir ağaç ve dekoratif dokulu bir taş vardır. Taş kaplı kemerler, sıvalı duvarlarla uyumlu bir şekilde bir arada bulunur.

Afrika tarzı

Kemerler sıcak ve sıcak renklerde taşlarla kaplıdır: baharat rengi, kahverengi, bakır. Maskeler ve ahşap mutfak eşyaları, deriler maun, gül ağacı ve hardal rengi kabartma taşla iyi gider.

İskandinav tarzı

Özgün kuzey iç mekan, dekorasyonda hafif doğal tonlarla vurgulanmıştır. Çok seviyeli aydınlatma ile taşın kabartması çok daha avantajlı görünecektir.

Nostaljik

"Büyükannenin" antika mobilyaları ve odadan füme tuğla kemerden çıkış, romantizm sevenlere hitap edecek.

tekno

Burada beton, çıplak kirişler, metal ve cam, taş kaplı kemerin kaba dokusu, badana ve soyma boya ile uyum içinde olacaktır. Görünür takviyeli bir tuğla duvarın düzensiz köşesi oldukça uygun olacaktır.

Kemeri süslemenin aydınlatma ve diğer yolları

Sonuç olarak ilginç bir nesneye sahip olmak için alanın görsel olarak genişlemesini doğru bir şekilde düzenlemek önemlidir. Sadece bir dekoratif taş eksiklik hissi yaratır. Koridor veya fidanlığa giden kemer, egzotik bir kertenkelenin mağara, tünel veya ağzına giriş olarak stilize edilmişse, bu durumda ışık ve bitkiler ek bir dekorasyon yöntemi olarak işlev görür. Bitki örtüsü olmadan, sualtı dünyasına tünel görevi görecek bir kemer oluşturmak zordur.

Kemerli açıklığa yerleştirilmiş lambalar, geceleri uygun olan odanın kendisine ışık yaymaz. Arka ışık, kemerli açıklığa gizem katacak. Kemer bir ejderhanın başıysa, burada ışıksız yapamazsınız.

Renk nüansları ve taş taşmaları iyi bir aydınlatma gerektirir. Bu amaçlar için şık aplikler asarlar, özelliklere bağlı olarak LED arka aydınlatma kurarlar. Malzeme, canlı dokuma bitkileri, asmalar ile iyi gider. Rahatsız edici geniş bir açıklık, yanlardaki raflar ve raflarla dengelenmiştir.

kendin yap kemer dekorasyonu

Bir evde taş bir yapı oluşturmak için, kullanılabilirliği önceden halledilen bir malzeme listesi olan adım adım talimatlara ihtiyacınız olacak.

Araçlar ve malzemeler

  1. Tutkalın iyice karıştırılması için inşaat karıştırıcısı. Bu olmazsa, bir matkap takın.
  2. Seviye, mezura, tokmak.
  3. İstenilen kesme makinesi.
  4. Tutkal kabı.
  5. Boya fırçaları.
  6. Kalem, zımpara kağıdı.
  7. Metal fırça.
  8. Derz şırıngası, harç.
  9. Spatula veya spatula, sünger.
  10. Ahşap veya plastikten yapılmış takozlar.
  11. Su geçirmez. Su yalıtımının aksine, taşın "nefes almasına" izin verecektir.
  12. Astar, yapıştırıcı, taşın kendisi.

Yüzey hazırlığı

Bu aşama geleneksel olarak gerçekleşir: önceki kaplamanın kalıntıları çıkarılır, düzensizlikler zımpara kağıdı kullanılarak düzeltilir, daha sonra bir astar kullanılarak macunlanır. Astar, duvarların malzemesine göre seçilir.

Duvarlar beton, monolit ise özel bir yapıştırıcı astar kullanılır. Sıcak veya çok nemli bir ortamda çalışırken karoların arkası nemlenir. Astarlamadan sonra neme dayanıklı GCR iyi kurutulur.

Taş döşemeye hazırlanıyor

Döşeme malzemesi tekrar gözden geçiriliyor. İşaretlemeye göre, bitirme taşı doğru şekilde kesilir. Bir taslak geliştirirken, döşeme yöntemini dikkate alın: uçtan uca veya bir dikiş oluşumu ile. Kırpma, ürünlere kavisli bir görünüm veren bir makine kullanılarak yapılır. Gerekirse, arka taraf metal bir fırça ile temizlenir.

El testeresi kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Keserken aşırı güç, taşın öngörülemeyen çizgiler boyunca kırılmasına neden olur.

Yapıştırıcı çözeltisinin hazırlanması

Malzeme, silikon fayans yapıştırıcısı kullanılarak duvara yapıştırılır. Sıvı çiviler ve çimento-kum harcı uygundur. En iyi seçenek, bir karıştırıcı kullanılarak bir kovada hazırlanan özel bir bileşimdir. Kompozisyon tamamen homojen olana kadar iyice karıştırılır.

Fayansı satın aldıktan sonra yapıştırıcı satın almaya değer, talimatlara göre pişirin. Büyük bir tedarik yapmıyorlar, çünkü çözüm hızlı bir şekilde ayarlanır.

taş döşeme

Kemerin tasarımı alttan başlar. Önce bir spatula ile duvara, ardından taşın arkasına yapıştırıcı uygulanır. Her iki yüzeyde de kalınlığı mm olmalıdır.

Çok kalın bir tabaka, taşın kaymasına, boşluğun - yoğuşma oluşumuna yol açacaktır. İşlem sırasında yatay döşeme periyodik olarak kontrol edilir.

Köşeleri bitirmek için özel şekilli elemanlar kullanılır veya taş döşenir, böylece kenarı karo kalınlığına kadar çıkıntı yapar. Köşenin diğer tarafındaki parçalar çıkıntıyı düzleştirir.

Karo, seçilen yere hafifçe bastırılarak uygulanır. Bir seviye ve bir tokmak yardımıyla, seviye, tam bir uyum elde edin. Vurulduğunda, içindeki boşluklar belirlendikten sonra elemanlar sökülür, yapıştırıcı temizlenir, işlem tekrarlanır. Kenarlardan çıkan yapıştırıcı spatula ile alınır. Elemanların uçlarında yapıştırıcı çıkarılmaz, birbirlerine daha iyi yapışmalarına katkıda bulunur.

Kesintisiz bir yöntemle karolar birbirine sıkıca oturur. Malzemenin önceden hazırlanmış olması şartıyla işlem hızlıdır. Yukarıdan aşağıya doğru döşenerek net sınır çizgileri elde edilir.

Derzli döşeme için gerekli kalınlıkta özel takozlar kullanılır. Fayanslar için farklı kalınlıklarda alçıpan şeritler veya haçlar kullanabilirsiniz. Kemerin gelecekteki güzelliği, yetkin ve doğru çalışmaya bağlıdır. Kullanılan parçaların kalınlığı 15 mm'yi aşarsa, teknoloji sıra döşendikten sonra bir duraklama öngörür ve onlara yakalama fırsatı verir.

Derz dolgu ve bitirme adımları

Çözelti sertleştikten yaklaşık iki gün sonra yardımcı elemanlar çıkarılır. Fazla çözelti de temizlenir. Tüm dikişleri dolduran harç için kompozisyonu hazırlayın. Boşlukları doldurmak için bir inşaat şırıngası kullanılır. Yarım saat sonra dikiş özel bir spatula, spatula ile düzeltilir. Fazla harcı çıkarmak için bulaşık süngeri kullanabilirsiniz. Tasarıma uygun olarak farklı renk ve tonlarda harç kullanılır.

Uzmanlardan kaplama taşı döşemek için kurallar ve sırlar

Doğal bir duvarcılık oluşturmak için kenarlı yerlerde taş dekoratif talaşlarla süslenmiştir. Bunu yapmak için, bir bıçakla istenen çizgiyi çizin, fazlalığı pense ile ısırın, fazlalığı küçük parçalar halinde kesmeye çalışın. Cipsler bir dosya ile düzeltilir.

Büyük ve küçük boyutlu bir taş değiştirilir ve plakaların derzleri sıra sıra çakışmamalıdır. Zeminden yapılmayan bitirme işleminde, yapı kuruduktan sonra kaldırılan duvara yardımcı bir metal profil sabitlenir. Elmas çark kullanılarak bir öğütücü yardımıyla net ve eşit açılar, kıvırcık detaylar elde edilir.

Kemeri akrilik vernikle çizilmeye karşı koruyabilirsiniz. Temizlerken bir süpürge, elektrikli süpürge, bir püskürtme tabancası kullanırlar, ardından tahliye edilen suyu bir bezle yerden çıkarırlar.

Kemerler, kural olarak, dekoratif taşla dekorasyonda durmaz. Bu eleman, odanın duvarlarında aynı parçaları tekrarlayarak daha avantajlı görünüyor. İşlem çok zaman alıyor, ancak bu şekilde tasarlanan kemer, evi özgün bir şekilde dekore edecek ve ek konfor getirecektir.

Kemer, herhangi bir odanın gerçek bir dekorasyonudur, pürüzsüz formları tasarım çözümlerine yumuşaklık ve özel konfor getirir. Bu elemanın düzenlenmesinde çok önemli bir nokta bitiştir, çünkü kemerli geçidin stilini ve etkisini belirleyen odur. Dekoratif tasarım, odanın genel tarzına uygun olmalıdır, ancak aynı zamanda tüm iç mekan için görsel cazibe merkezi haline gelebilir.

Kemerlerin sadece duvar açıklıklarında değil, aynı zamanda nişler veya pencereler için dekorasyon olarak da düzenlendiğine dikkat edilmelidir.

Kemeri yapay taşla bitirmek

Son zamanlarda, bu kemerli yapıların yapay taşla tasarımı özellikle popüler hale geldi.

1. Malzeme seçimi

Bugün, bu malzemenin geniş bir yelpazesi piyasada sunulmaktadır. Çeşitli renkler ve dokular, herhangi bir iç mekan ve zevk için malzeme seçmenize olanak tanır. En popüler taş taklitleri arasında kabuklu kaya, arduvaz, granit, traverten, mermer vb. Yer alır. Karonun dokusu pürüzsüz ve rafine olabilir veya vahşi bir kaba taşa benzeyebilir.

Karo, farklı ebat ve kalınlıklarda eşit plakalar şeklinde ve ayrıca kemerin tüm köşe kısımlarını sorunsuz ve tüm doğrulukla dekore etmenizi sağlayan ürünün köşe versiyonu şeklinde üretilmektedir. Ancak her boyutta ve miktarda malzeme dikkatli bir şekilde yanlış hesaplandıktan sonra satın alınmalıdır.

En gösterişli bitiş türü olmasının yanı sıra en zoru da denilebilir. Yapay taşın iyi tutunabilmesi için doğru seçmeniz gerekir. Seçim, yalnızca ürünün görünümüne değil, aynı zamanda hangi yüzeye yapıştırılacağına da bağlı olmalıdır.

Kaplama taşı farklı temellerde yapılır. Kemer için akrilik veya kuvarsit gibi hafif malzemelerden yapılmış seçenekleri seçmeniz gerekir, ancak bazı durumlarda alçı, kaymaktaşı veya kum-çimento harç karoları da uygundur.

  1. Örneğin, kemer alçıpan ile kaplanmış bir yapıya sahipse, hafif ve esnek bir akrilik karo bunun için en iyisidir, ancak alçı seçeneği de oldukça uygulanabilir.
  2. Tuğladan yapılmış ve sıvalı kemer, çimento-kum harcından yapılmış bir taş taklidi ile süslenebilir.

Tavsiye: Karo, döşeneceği yüzeydeki ile aynı malzemeyi içeriyorsa daha iyi yapışma sağlanabilir.

Dikkat! Bazı ustalar evde doğal taşı taklit eden fayanslar yaparlar. Artık üretimi için formlar ve malzemeler donanım mağazalarından satın alınabilir.

Yapay bir taş seçildiğinde, yüzeyi gelecekteki duvarcılık için dikkatlice hazırlamanız gerekir.

2. Yüzey hazırlığı ve yapıştırıcı seçimi

  1. İşin gecikmeden devam etmesi ve fayansların iyi yapışması için yüzey düzleştirilir ve bir astar ile işlenir. Sonra iyice kururlar ve ancak bundan sonra çalışmaya başlarlar.
  2. Tutkal seçimi tamamen yapay taşın yapıldığı malzemeye bağlıdır.
  • Akrilik ve kuvarsit karolar, "sıvı çiviler" olarak adlandırılanlara yapıştırıldığında alçıpan yüzeylere iyi bir yapışma sağlar.
  • Alçı veya kaymaktaşı varyantı, alçı bazlı bir yapıştırıcı kullanıldığında alçıpan ve hatta betona iyi yapışma sağlar.
  • Çimento-kum ürünleri beton harcına veya özel çimento bazlı yapıştırıcıya yapıştırılabilir.
  • Ek olarak, fayanslar arasındaki derzlerin sızdırmazlığı için özel bir karışıma ihtiyacınız olacaktır. Dikişlerin tasarımı için prosedür, işin tamamlanmasından sonra gerçekleştirilir.

3. taş işçiliği

Kemeri bitirirken, düzgün duvarcılık sorunu iki bölgede yatmaktadır - bunlar yapının köşeleri ve yayıdır. Unutmayın, herhangi bir karo alt sıradan yapışmaya başlar.

köşeler

Köşelerde geniş dikişler oluşmaması ve mükemmel görünmeleri için iki çalışma yöntemi kullanabilirsiniz:

  • Bunlardan ilki alçı, kaymaktaşı veya betondan yapılmış sert karolar için kabul edilebilir. Karonun birleşik köşelerinde, kalınlığı boyunca 45 ° 'de, düzgün bir şekilde birbirine yaslanacak kesimler yapılır ve köşedeki dikiş minimum olacaktır;
  • köşeyi döşemenin ikinci yolu, karoların bir örtüşme ile yapıştırılmasıdır, yani. ilk sırada, köşenin bir tarafında, köşe ile hizalanır ve tam olarak yapıştırılır ve diğer yandan, önceden döşenen karonun tam kalınlığında bir çıkıntı ile.
  • Böyle bir duvar tasarımı ortaya çıkıyor: her çift sırada, köşenin sol tarafında, her tek sırada, sağda bir karo çekilir. Karonun uzunluğu, dikey sıradaki toplama göre ayarlanmalıdır.

tonoz kemeri

Hemen belirtilmelidir ki, kemerin tonozlu kısmını içeride akrilik esnek fayanslarla bitirmek en iyisidir. Kullanarak, işinizde zorluklarla karşılaşmazsınız. Akrilik yüzeye iyi yapışır ve yarım daire şeklini alır, ayrıca uzunluk ve genişlik olarak kolayca ayarlanabilir.

Belli bir kalınlığa sahip esnek olmayan bir malzeme ile bitirmeye karar verilirse, dar bir karo seçmeniz ve kendinizi bazı aletlerle donatmanız gerekir.

  1. İlk olarak karo, yapıştırılacağı yerde kemer düzleminde denenir ve uzunluğu işaretlenir.
  2. İşaretli çizgi bir inşaat bıçağı ile birkaç kez çizilir, ardından işaretli kısım pense yardımı ile kesilir. Kenar pürüzlülüğü bir eğe ile düzeltilir. Karo alçıdan yapılmışsa, normal bir demir testeresi ile kesilebilir.

3. Sızdırmazlık

Duvar işinin tamamlanmasından yaklaşık saat sonra derzleri kapatmaya başlayabilirsiniz.

Bu işlem azami özen gerektirir, çünkü karoyu bir çözelti ile boyayarak tüm işi mahvedebilirsiniz.

Dikişler kauçuk bir spatula ile doldurulur, fazla bileşim hemen nemli yumuşak bir bezle çıkarılır.

Sadece kemerin köşelerini değil, etrafındaki duvarı da yapay taşla süslemesi gerekiyorsa, bu ana yapı ile çalışma tamamlandıktan sonra yapılır.

Kemer bitirme örnekleri

Herkes kendi zevkine göre iç dekorasyon seçer, ancak bunun için kemeri süsleyecek bir taş kullanmaya karar verirseniz, hazır seçeneklere bakmak iyi bir fikirdir. Belki birileri aralarında kendilerine uygun bulur.






Bu iç mekanda doğal taşı taklit eden akrilik karolar kullanılmıştır.. Muhteşem bir kemerin etrafında alışılmadık ve ilginç bir şekilde düzenlenmiştir. Doku ve renk düzeni, odanın genel tasarımı ile uyumludur. Sıvalı duvarların ve kapı panellerinin gölgesi mükemmel bir uyum içindedir. Yapının düzenlendiği oldukça ince bir duvar, ağır malzemelerden yapılmış karoların kullanılmasına pek izin vermez - kaba ve yerinde görünmeyeceklerdir. Akrilik versiyonu tasarıma incelik ve zarafet verir.

Yabani taştan alçı karolarla süslenmiş geniş kemer, şömine duvarını organik olarak yansıtıyor ve adeta onun devamı niteliğinde. Bu seçenekte, döşenmesini kolaylaştıracak küçük bir dar karo kullanılır. İş daha fazla zaman alacak, ancak sizi malzemede gereksiz ayarlardan kurtaracak. Kemer, hem form hem de renk olarak iç mekana mükemmel uyum sağlar. Tasarım yerinde, odanın genel uyumunu yaratıyor.

Kemer ve şöminenin tasarımında yapay taş taklidinin ağır bir versiyonu kullanılmıştır.çimento-kum harcından yapılmıştır. Belli bir kalınlığa sahip, ancak kaba ve meydan okuyan görünmüyor. Fayansların yuvarlatılmış kenarları, duvar işçiliğine özel bir çekicilik ve zarafet verir. Bu tür karoların, belirli bir kemer tasarımı için ayrı bir şekle sahip oldukları için bağımsız olarak veya sipariş üzerine yapıldığına dikkat edilmelidir. Tonozun bazı yerlerinde köşeleri düzgün ve güzel yapan köşe karoları kullanılmıştır. Kemerli açıklığı desteklemek için aynı taşla bir şömine, bir niş ve duvardaki dekoratif bir unsur yapıştırılmıştır. İç mekan, bir ortaçağ kalesinin odasını taklit eder, ancak daha konforlu ve moderndir.

Bu kemer örneğinde, yarım daire kemerli bir tonoz için köşe taşlarının nasıl göründüğünü ve sabitlendiğini açıkça görebilirsiniz. Bu, köşelerdeki dikişlerin maskelenmesini ortadan kaldıran çok uygun bir unsurdur. Kemer, yabani bir taşın altında çinilerle süslenmiştir. Bu tür numuneler bir çimento-kum bileşiminden yapılır ve çimento bazlı özel bir yapıştırıcıya bağlanır. Bu durumda, dikişler ayrıca açıklığın dekoratif dekorasyonunun rolünü oynar.

Yapay taşlı bir yapı tasarlamaya başlarken, işin tüm nüanslarını düşünmek gerekir. Yukarıdaki talimatları inceledikten sonra, iç mekanın bu unsurunu bağımsız olarak donatıp donatamayacağınıza dair sonuçlar çıkarabilirsiniz. Böyle bir sürece tamamen yabancıysanız, her şeyi en iyi şekilde yapacak nitelikli bir ustayı davet etmek daha iyidir.

Tasarım yöntemlerinden biri olan kemer, genellikle koridor ve oturma odası arasındaki geçişe kurulur.

Aslında bu, gelen misafirleri şaşırtabilecek dekor tasarımının ilk unsurudur.

Şimdi kemerli yapılar çok popüler, çeşitli şekil, boyut ve tasarımlara sahipler.

Kemeri dekoratif taşla bitirmek, onu daha işlevsel, sofistike ve modaya uygun hale getirmenin en popüler yoludur.

Kemer dekorasyonu, ne seçilir?

Kemeri çeşitli şekillerde dekore edebilirsiniz: plastik paneller, ahşap açıklıklı.

Ancak hepsi artık geçerli değil: çevre dostu değiller, çünkü havanın geçmesine izin vermiyorlar, sıva mekanik strese karşı çok hassastır ve ahşap her zaman modaya uygun tasarımın yüksek gereksinimlerini karşılamaz.

Bugüne kadar, kemerleri süslemenin en popüler yolu, onları doğal olana kıyasla birçok avantajı olan yapay taşla süslemektir.

Her şeye ek olarak, yüzeyin yüksek aşınma direncine sahiptir ve orijinal görünümünü uzun süre koruyabilir.

Yapay, doğaldan daha iyidir!

Belki de böyle bir ifade kafa karıştırıcı olabilir, çünkü doğalın her zaman yapaydan daha iyi olduğuna dair genel bir görüş vardır, ancak bu durumda değil.

Birincisi, yapay (dekoratif) malzeme yüzde yüz doğaldır ve genişletilmiş kil, sünger taşı, çimento ve diğer doğal dolgu maddelerinden oluşur ve yalnızca endüstriyel, yapay bir şekilde elde edilir.

Güçlü, dayanıklı ve daha az güzel değil.

İkincisi, dekoratif taşın doğal olana göre birkaç avantajı vardır:

  • Doğal muadilinden neredeyse üç kat daha hafiftir, bu da yapay malzemenin farklı güçlerdeki kemerli yapılar üzerinde kullanılmasına izin verir;
  • İnşaat piyasasında satın alınabilir ve doğal olandan birkaç kat daha ucuzdur;
  • Şekil, doku, renk, dekorasyonda kullanılan popüler doğal taş türlerini birebir tekrar edebilir;
  • Dekore edilmiş yüzeyin bakım kolaylığı;
  • Bir amatör bile kemerli bir alanı bu tür malzemelerle süsleyebilir, ürün keskin köşeleri kırpma ve taşlama sırasında dövülebilir.

Üçüncüsü, malzeme yüksek neme, aşırı sıcaklıklara, mantar etkilerine, korozyona ve çürümeye karşı bağışıktır.

Bu, oda dekoru için bir ürün seçerken kesinlikle benzerleri arasında lider olmasını sağlar.

İşin ana aşamaları: nereden başlamalı?

Yapay dekorlu kemerli bir alanı dekore ederken üç ana aşama vardır:

  • Duvarın çalışma yüzeyinin ve çalışma ekipmanının hazırlanması;
  • Kemerin iç ve dış yüzeyini bitirmek için temel çalışma;
  • Yüzey dekorasyonu.

İlk aşama, suni taş döşemek için temelin ve gerekli çalışma ekipmanının hazırlanmasını içerir.

İlk durumda, özel bakım gerekli değildir, asıl şey yüzeyin tozdan arındırılması ve astarlanmasıdır.

Yapıştırıcının, duvarın ve dekorun daha iyi yapışması için, tabakayı döşemeden önce duvarın tabanına çentikler uygulanır.

Çalışmak için aşağıdaki araçlara ve malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • Astar bileşimi;
  • Harç veya inşaat yapıştırıcısı;
  • dikişler için harç;
  • Yardımcı aletler (kalem, cetvel, zımpara kağıdı, plastik spatula, inşaat şırıngası).

Çimento harcının (tutkal), bileşiminin ve oranlarının seçilen malzeme tipine uygun olması gerektiği unutulmamalıdır.

İkinci aşama, kemerin dekoratif taşla süslenmesi, tek kelimeyle hazırlanan yüzey üzerine döşenmesidir.

İlk malzeme sırası, kemer ve duvarın birleştiği yerde “aşağıdan yukarıya” ilkesine göre, ikincisi aynı prensibe göre, ancak dama tahtası deseninde oluşturulur.

İkinci aşamanın çalışmasının karmaşıklığı, gerekli yarıçapın ek işaretlerinin belirlenmesi ile kemerin kemerli şekline dekoratif elemanların uygulanmasında yatmaktadır.

Ürünü istenen desene göre kırpmanın yanı sıra, ardından kesilen kenarların taşlanması.

Yapışkan tabakanın kuruma süresi, seçilen çözeltinin türüne bağlıdır, çoğu zaman yaklaşık iki gündür.

Yapay taş iki şekilde döşenebilir: dikişsiz ve derzli.

İkinci yöntemin kullanılması durumunda, yapıştırıcı tamamen kuruduktan sonra, karolar arasındaki boşluklar bir inşaat şırıngası veya özel bir bileşik ile plastik bir spatula ile ovulur.

Bitirme işinin üçüncü aşaması, yüzeyi süslemek, yani ona bitmiş bir görünüm kazandırmaktır.

Uygulanan yapışkan bileşimin tamamen kuruması gerektiğini hatırlamak önemlidir, aksi takdirde dikişleri işlerken dikkatlice düzenlenmiş satranç deseni ihlal edilebilir.

Dekorasyon şunları içerir: ürünler arasındaki boşlukları doldurmak için bir bileşim ile dikişlerin birincil işlenmesi, bitmiş yüzeye bir airbrush ile istenen rengi verir.

Ayrıca duvarın fazla tutkal ve harçtan temizlenmesi, cila ve su itici maddelerle yüzey işlemi.

Yapay taş döşenmesi özel bir inşaat yapıştırıcısı, bir çimento ve kum çözeltisi veya sıvı çiviler üzerinde gerçekleştirilebilir, duvar yüzeyinin tipine ve dekoratif ürünün tipine bağlı olarak yapıştırıcı taban seçilir.

Yapışkan çözeltiyi kendi kendine hazırlarken, küçük porsiyonlarda kullanılması gerekir, aksi takdirde kuruyabilir ve özelliklerini kısmen kaybedebilir.

Hemen suni bir taş döşememelisiniz, önce birkaç farklı paketten birlikte karıştırmanız gerekiyor.

Mimari bir unsur olarak kemerlerin tarihi, Eski Doğu'dan gelir. Yaratıcısının kim olduğunu belirlemek imkansızdır. Modern dünyada, kemerler inşa etmek için kullanılan malzemeler taşın çok ötesine geçmiştir. Artık kemerler OSP panolarından, suntalardan vb. Ama ya sadece araka sıkıcı görünüyorsa. Tasarımı düşürür. Bu durumda, kemer dekoratif bir taşla süslenmiştir. Kullanımı çok kolaydır ve bir takım avantajlara sahiptir: mekanik strese karşı direnç ve çürüme, korozyon ve mantarın olmaması. Dekoratif taş, tesisler için çevresel olarak kabul edilebilir bir malzemedir ve sağlığa zarar vermez. Ancak dekoratif taş döşerken, en hoş etki için, çalışma tekniğini hatırlamalı ve takip etmelisiniz. Dekoratif taş ile nasıl bitirilir? Makalede daha fazla sonuç ne olabilir.

Dekoratif taşlı ön kapının ilginç dekorasyonu: fotoğraf

Dekoratif taşla gerçekleştirilebilecek birçok fikir var. Duvarlar, köşeler ve kapılar daha rahat görünüyor. Taş onları dış etkilerden korur, uzun süre dayanır. Ve renk çeşitliliği, apartman tasarımının en cesur hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı olacaktır.

Dekoratif taş kapılardan ve giriş kapısından kompozisyon çeşitleri:

  1. Odanın içi renkler ve içerikle sınırlandırılmışsa, nadir bir adım kullanarak yalnızca duvara dekoratif bir taş koyabilirsiniz. Tüm kemere ağırlık vermeden. Bu, açıklığı vurgulamaya yardımcı olur, ancak alanın geri kalanını onunla kapatmaz.
  2. Giriş kapılarının bulunduğu yerlere tamamen taş duvarlar döşeyin. Olağandışı taş ev etkisi. Giriş açıklıkları, ahşaptan yapılmış büyük bir şifonyer gibi iç mekanda daha ağır şeyleri kullanmanıza izin veren taşla tamamlanmıştır.
  3. Yunan motifli duvar resimleri, etraflarında güneşli ve sıcak bir Kıbrıs atmosferi yaratır. Soğuğu unutmanıza ve denizi hatırlamanıza izin veriyorlar.
  4. Dekoratif taş, antik çağın etkisini elde eder. Duvarı tamamen onunla süslerler ve kendilerini güvenilir bir kalede hayal ederler.

Dekoratif taşla bitirmek, iç mekanı çeşitlendirmenizi sağlar. Taşın yumuşak renkleri, yaz mevsimini anımsatan sıcak ülkeler atmosferi yaratır. Dekoratif taşın daha koyu renkleri, bir kalenin veya büyük bir ahşap evin güvenilir ve yıkılmaz duvarları gibi asil görünür. Ana şey, bunun doğru olmasıdır. Gerçekten de, böyle bir dekor unsuruyla duvarlar zamandan korkmaz.

Dekoratif bir taşla ön kapının eğimlerinin uygun şekilde bitirilmesi: fotoğraf

Yapay taşla kaplı eğimler, iç mekana özgün bir görünüm kazandıracaktır. Bir mağara veya eski bir kale yanılsaması yaratabilirsiniz. Ve bu tür bir bitişin pratikliği, onu insanlar arasında en popüler olanlardan biri yapar. Yapay malzemenin bu kadar popüler olmasını sağlayan bir takım avantajları vardır.

Taşın yerleştirildiği yüzey eşit olmayabilir, dekoratif taşın ağırlığı doğaldan daha azdır, çok çeşitli dokular ve görünümler.

Yapay taş, iyi bir yangın direncine ve ısı yalıtımına sahiptir, sıvıyı emmez. Çok katı sanitasyon standartlarının uygulandığı bir odada kullanılır. Bu malzeme kullanımda ve temizlikte güvenli ve iddiasızdır.

Yapay taş için kapının yamaçlarında çalışmak, bir takım koşulları belirler:

  1. Kapı dikdörtgen bir şekle sahip olduğunda alt kısım daha geniş yapılır. Bu, görsel düzgünlük ve doğal bir görünüm yaratacak ve sert unsurlar olmadan taştan başka bir malzemeye geçiş yapmanıza yardımcı olacaktır.
  2. Desen, yapının eğriliğine uygun olmalıdır.
  3. Pürüzsüz kenarlar yapmayın, bu doğallığı bozabilir.

Bütün bu işler, çok yüksek bir fiyat talep edebilecek bir usta olmadan da yapılabilir. Bu tür işleri kendi ellerinizle yapmak için, döşemeden önce renk ve boyutun seçildiğini, taşın özel bir aletle kolayca kesildiğini unutmamalısınız. Her şey tek bir bileşimde birleştirilir ve bundan sonra gerekli yüzeyi bitirebilirsiniz.

Taş kemerler: aletlerin hazırlanması, yapıştırma ve yüzey

Kemerleri yapay tuğla veya taşla çerçevelemeye başlamadan önce gerekli tüm malzemeleri hazırlamanız gerekir. Sonuçta, eski bitmemiş duvarların üzerinde çalışmaya başlayamaz, jöle üzerine yapay bir taş yapıştıramazsınız. İş için gerekli olan yapıştırıcı bağlantı hazırlanır ve çalışma yüzeyi işlenir.

Kemer oluşturmaya yardımcı olacak malzemeler:

  • Önceden tasarlanmış bir tasarıma göre seçilen taşın kendisi;
  • Parçaların yerini belirtme olasılığı için kalem, çerçeveleme;
  • Zımpara kağıdı, taşın pürüzlü köşelerini düzeltmeye yardımcı olacaktır;
  • Yüzey, kaplamaya hazırlanması için bir astar çözeltisi ile kaplanmıştır;
  • İç duvarların yüzeyine taş yapıştırmak için yapıştırıcı;
  • Taş karonun düzgün görünmesi için her bir eleman arasındaki boşluklar harçla kaplanır;
  • Harç veya yapıştırıcı için küvet.

Duvarlardaki düzensizlikler de zımpara kağıdı ile düzeltilebilir ve daha sonra astarlanabilir. Bu yüzeyi hazırlayacaktır. Özel bir yapıştırıcı (sıvı çiviler) veya bir çözelti (çimento ve kumdan yapılmış) kullanılır. Sabitlemenin güvenilirliği, yapışkan bağın kalitesine veya dekoratif taşın yüzeyinin ne kadar pürüzlü olduğuna bağlıdır. İş bir ustanın yardımı olmadan yapılırsa, çözümü yavaş yavaş hazırlamaya değer. Bu, hızlı bir şekilde donmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Yapışkan eklemi özel bir ağızlığa sahip bir matkapla karıştırın. Çözelti kıvamda sıvı ekşi kremaya benzemelidir.

Dekoratif taşlı kapılar nasıl bitirilir

Taş kapıları bitirmek için malzemeler tamamen farklı olabilir. Granit, mermer ve doğa tarafından yaratılan ve insan tarafından işlenen alternatif birçok şey. Ancak büyük ağırlıkları nedeniyle nadiren kullanılırlar. Bu, duvarı ve kapıları yükler. Çatlaklar oluşabilir. Ayrıca, bu tür malzemelerin taşınması zordur ve pahalıdır. Bu nedenlerden dolayı dekoratif taş en sık kullanılır.

Dekoratif malzeme döşeme teknikleri (nasıl bindirilir):

  1. Yüzey hazırlığı. Yukarıda belirtildiği gibi, uçağı işe hazırlamak gerekir. Eski malzemelerin ve kaplama malzemelerinin kalan elemanlarını çıkarın.
  2. Kuru bir duvara, muhtemelen birden fazla kat olmak üzere bir astar uygulayın.
  3. Tamamen kurumasını bekleyin.
  4. Taş, renk geçişini gözlemleyerek planlanan tasarım şemasına göre düzenlenmiştir.
  5. Yapıştırıcı yapıştırma için bir karışım hazırlanmaktadır. Gerekli tüm bileşenler homojen bir çözelti oluşana kadar karıştırılır.

Döşemeden önce taşın ıslatılmaması tavsiye edilir, bu yapışkan bağın taşı duvara sabitlemesini engelleyebilir. Herkesin kullanabileceği desenleri (dikiş ve dikişsiz) incelerseniz, güzel bir süslemeli bir taş döşemek mümkündür. Tüm bu nüanslar, en kabul edilebilir etki için çalışırken dikkate alınır.

Dekoratif taşlı kemerin pratik dekorasyonu (video)

Dekoratif taşlı güzel ve özenle dekore edilmiş bir kapı veya kemer, iç mekanın etkileyici ve şık olmasına yardımcı olacaktır. Oda zarif görünecek. Taş duvarların veya dekoratif taş çerçeveli özgün bir desenin etkisi altında kimse kayıtsız kalmayacak. Bu sarma harika görünüyor.

Kategoride popüler:

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

okuman
Plastik kaşıklardan el işleri: Kendin yap takıları nasıl yapılır (78 fotoğraf)

Plastik kaşıklardan el sanatları: kendi ellerinizle nasıl süslemeler yapılır

okuman
Kendin Yap sapan boncuklar: Yeni başlayanlar için bir tığ işi ana sınıfı Sapan boncukları nasıl monte edilir

DIY sapan boncuklar: için bir tığ işi ana sınıfı

okuman
kendin yap popik bebek: ana sınıf

kendin yap popik bebek: ana sınıf

okuman

Kartonpiyer, yaşam alanlarında yenilik isteyenler ve gösterişi sevenler için ön plana çıkmaktadır. Kartonpiyer modelleri kurulumu kolaydır ve evinizde zamansızlık hissi vermektedir. Genellikle, kalıplama ahşaptan yapılır, ancak son yıllarda plastik ve köpük seçenekleri daha kolay bir şekilde kullanılabilir hale gelmiştir. Kartonpiyerler alçısı duvarlar ve tavan arasında dekoratif geçiş oluşturarak odaların oranını ve dengesini sağlayabilir. Kartonpiyerlerde doğru boyutu belirlemek için malzeme ve tasarımı ayrıca odanızın boyutlarını ve genel stilini göz önünde bulundurun. Boyut, kartonpiyer uygulamasında oldukça önemlidir, büyük boyutlu bir kalıplama, odanızı alt eder ve dar görünmesine neden olurken, küçük boyutlu bir kalıplama, etki ve kusurdan yoksun olur. Sizlere kartonpiyer modelleri ve uygulama alanları ile ilgili fikirleri yazımızda aktarmaya çalıştık.

Kartonpiyerler Nerelerde Kullanılır?

Çoğunlukla otellerde, restoranlarda, evlerde, iş yerlerinde dekoratif amaçlı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tadilat sonrası görsel olarak göze hoş gelmeyen yerlerde kusurları örtmek amaçlıda kullanılabilinir.

Kartonpiyerlerin maliyeti Ne Kadardır?

Birçok seçenek mevcut olduğundan kartonpiyerlerin maliyeti malzemesine göre değişmektedir. Kompozitten yapılmış olan kartonpiyerlerin maliyetleri düşük olurken; alçıdan yapılmış olanların ise işçilik emeği ile birlikte maliyeti yüksek olmaktadır.

Kartonpiyer Malzemeleri

Ahşap Malzeme

Hafif ve nispeten esnek olan ahşap malzemesi profesyonel yardım olmadan da evde kendiniz rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Kartonpiyer Modelleri - Ahşap Malzeme

Sıva Malzeme

6 metrelik uzunluklarda sipariş verildiği için, her bir döküm parçası net detaylarla zengin bir şekilde süslenebilir. Alçı ağır ve serttir ve genellikle vida ve yapı yapıştırıcısı kullanarak onu monte etmek için bir profesyonel gerektirir.

Kartonpiyer Modelleri - Sıva Malzeme

Sıva Kaplı Köpük

Ekstrüde polistirenin 8 metrelik uzunlukları fiberglas ve ince bir kat akrilik sıva ile doldurulur. Ahşap gibi hafif ve esnek, katı sıva gibi kusursuzdur. Profesyonel yardım olmadan kendinizde yapabilirsiniz. Eklem bileşiği yerinde tutar ve dikişleri doldurur. Alçı gibi, boyanması gerekiyor.

Kartonpiyer Modelleri - Sıva Kaplı Köpük

Poliüretan Köpük

8 ve 12 metrelik boylarda döküm, sıva gibi görünür, ancak hafiftir ve profesyonel kurulum gerektirmez. Yapı yapıştırıcısı ile uygulanabilir.

Kartonpiyer Modelleri - Poliüretan Köpük

Esnek Poliüretan

metrelik boylarda döküm, ahşap gibi keser ama çok daha ağırdır. Yarıçapı 24 inç kadar küçük olabilir. Yapıştırıcı ve bitirme tırnaklarıyla monte edilebilinir.

Kartonpiyer Modelleri - Esnek Poliüretan

Kartonpiyer Modelleri

Duvar ve Tavanın Kesişme Noktasına Kartonpiyer

Geleneksel ve en çok tercih edilen bir modeldir. tavan ve duvarın buluştuğu noktada 45 derecelik bir açıda monte edilir. Duvar ve tavan arasında düzensiz bir boya kenarı varsa, kartonpiyerle gizlenir.

Duvar ve Tavanın Kesişme Noktasına Kartonpiyer

Kartonpiyer Kemer Modeli

Kapı kirişlerinde kullanılan bu model yaşam alanlarımızda oturması odası ve salon gibi alanların girişlerini iddialı göstermek için kullanılır. Ayrıca; Kapı ile kiriş arasında oluşan boşlukları örtmek amacıyla da kullanılır.

Kartonpiyer Modelleri

Göbek Modeli

Avizelerin takıldığı yere monte edilen göbek modeli evlerinde gelenekselliği sevenler için otantik bir dekoratiflik sunacaktır.

Kartonpiyer Göbek Modeli

Kartonpiyerler Boyama Nasıl Yapılır?

Kartonpiyer boyama oldukça kolaydır, boya olarak su bazlı plastik boya olan Permoplast Plastik İç Cephe Boyası veya permolit tavan boyası kullanmanızı öneririz; boya fırçası olarak ise kartonpiyerde girinti çıkıntıların olması sebebiyle kestirme fırçayla rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Kartonpiyerler Hangi Boya Renkleri İle Boyanmalı?

Kartonpiyerler herhangi bir odaya sadece görsel çekicilik kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda odayı büyütmek için tavanın yükseltilmesi izlenimini verir. Renk olarak hafif bir kontrast oluşturmak ve mekanın mimari güzelliğine dikkat çekmek için duvarlarınızdan daha hafif boyanmalıdır.

This entry was posted in Kendin Yap (DIY), Permolog and tagged kartonpiyer, Kartonpiyer Boyama, kartonpiyer modelleri.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir