festival tarihleri 2020 / Tomorrowland Festivali - Vikipedi

Festival Tarihleri 2020

festival tarihleri 2020

Festival Gibi Ülke: Hindistan'ın En Ünlü Festivalleri

Hindistan kültürlerin bir arada uyum içerisinde yaşadığı ve mistik dokusuyla ziyaret eden turistleri de büyüleyen bir coğrafya. Hinduizm, Budizm, İslam, Hristiyanlık inanışlarının bir arada oluşu hem kültürel anlamdaki çeşitliliği hem de geleneklerin, ritüellerin ve dolayısıyla bayram ve kutlamaların da çeşitliliğini ortaya çıkarmıştır. 

Şehirlerin, evlerin ışıklarla süslendiği Diwali ve gökkuşağının tüm renklerinin sokaklara yayıldığı Holi Festivali, Hindistan denince akla gelen en popüler festivaller. Fakat Hindistan çok kültürlü yapısının getirisi olarak sayısız festival ve kutlamaya sahne olan bir ülke. Yılın neredeyse her ayında çeşitli kutlamalara sahne olan Hindistan’ın festivallerine göz atalım.

Öncelikle kısaca Holi ve Diwali’nin anlamından bahsederek başlayalım. Ay takvimi esas alındığından her sene tarihi üç aşağı beş yukarı değişen festival tarihi genellikle Kasım ayına denk geliyor. Bu festival Lord Rama’nın yıllar süren sürgünden dönüşünün kutlanması. Işık Festivali olarak da anılan Diwali’de şehrin her yerinin ışıklandırılması Lord Rama’nın dönüş yolunda ona yardımcı olmak gibi bir anlam da taşıyor.

Holi Festivali ise, şehrin çehresinin gökkuşağına dönüştüğü bir festival. İyinin kötüye karşı kazandığı zaferin kutlandığı festivalde insanlar birbirine rengârenk tozlar fırlatıyorlar. Ortaya çıkan sonuç her yerin ve insanların dahi rengârenk tozlara bürünmesi. Bu festival de çoğunlukla Mart ayına denk geliyor. 

KAKAVA - HIDRELLEZ FESTİVALİ

Her yılın Mayıs tarihlerinde düzenlenir.
Türk dünyasında önemli günlerden sayılan Hızır ve İlyas peygamberlerin bir gül ağacının dibinde buluştukları inancı Hıdrellez'in, Romanlardaki yansıması Kakava, Romanlar için bir yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen ve büyük hazırlıklar yapılarak kutlanan en önemli günlerden biri olarak kabul ediliyor.

Edirne'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri Mayıs tarihlerinde iki ayrı mekanda kutlanır; Konser, yarışma, dans gösterileri Saraçlar Caddesi'nde, diğer etkinlikler ise Kırkpınar Güreşleri'nin de düzenlendiği Sarayiçi'nde gerçekleşmektedir.

Şenlikler her iki gün de baharı karşılamaya yönelik iki özel ritüelle başlar. Bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması arzusunu simgeleyen Kakava Ateşi’nin yakılması ve pilav ikramı 5 Mayıs’ta, Sarayiçi'nde yapılır. Arınma ve doğanın uyanışını selamlama amaçlı "Bahara Giriş" ritüeli ise 6 Mayıs sabahı saat 'da, Tunca Nehri kıyısında gerçekleşir.
Etkinliklere Türkiye'deki tüm roman derneklerinin temsilcilerinin yanı sıra, yerel ve yabancı fotoğraf sanatçıları ve son yıl ki rakamlara göre yaklaşık 10 bine yakın izleyici katılmaktadır. Kakava Şenliklerine dünya-ulusal basın tarafından da yakından takip edilmektedir.

BANDO VE CİGER FESTİVALİ

Tarihi hava koşullarına göre netleşmektedir. Bando ve Ciğer Festivali, Edirne’nin simgelerinden biri haline gelen Tava Ciger ve Edirne Belediye Bandosu’nun dünya çapında ses getiren başarılarının ardından düzenlenmeye başladı.

Türkiye’den ve Bulgaristan, Yunanistan, Romanya başta olmak üzere diğer ülkelerden Edirne’ye gelen Bando grupları, Bando ve Ciğer Festivali’nde Edirnelilere ve Edirne’ye ziyarete gelen misafirlere gün içerisinde aralıksız müzik ziyafeti sunmaktadır.

Festivalin son gününde Saraçlar Caddesi’ne kurulan stantlarda Edirneli ciğer ustaları misafirlere yaklaşık 1 ton ücretsiz ciğer servisi yapmaktadır.
yılında düzenlenen festival kapsamında, Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan Dünyanın En Büyük Ciğer Tavası, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.

TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız

Milyonfest Festival Takvimi

Home »  Etkinlikleri » Milyonfest Festival Takvimi

Yorum EkleSon Güncelleme Tarihi: 24 Haziran

Umut Kuzey&#;e ait organizasyon şirketi Milyon Yapım tarafından düzenlenen festivallerin takvimi belli oldu.

Türkiye&#;de bir çok kişinin yakından takip ettiği ve festivale katılmak için aylar öncesinden bilet aldığı festivallerin başında Kuşadası Gençlik Festivali, Zeytinli Rock Festivali ve Milyonfest geliyor.
Bu sene ilk defa gerçekleşecek yerlerin başında ise Milyonfest Çeşme.
MilyonFest Kayseri ile başlayacak festivaller serisi, Eskişehir de sona erecek.
Festivallerde sahne alacak sanatçılar açıklandığında duyuracağız. Takipte olun, kaçırmayın.
Festivallerin tarihlerini aşağıdan bulabilir, indirimli biletlerden faydalanmak isterseniz, funduszeue.info &#;u ziyaret edebilirsiniz.

FESTİVAL TARİHLERİ:

MİLYONFEST KAYSERİ &#; 10, 11, 12 Nisan
MİLYONFEST ÇEŞME &#; 11, 12, 13, 14 Haziran
MERSİN ERDEMLİ ÇADIR KAMP &#; 3, 4, 5 Temmuz
KUŞADASI GENÇLİK FESTİVALİ &#; 08, 09, 10, 11, 12 Temmuz
MİLYONFEST İSTANBUL &#; 16, 17, 18,19 Temmuz
MİLYONFEST HATAY ARSUZ &#; 23, 24, 25, 26 Temmuz
MİLYONFEST MERSİN ERDEMLİ &#; 13, 14, 15, 16 Ağustos
ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ &#; 26, 27, 28, 29, 30 Ağustos
MİLYONFEST FETHİYE &#; 03, 04, 05, 06 Eylül
MİLYONFEST BEACH FEST KİLYOS &#; 10, 11, 12, 13 Eylül
MİLYON FEST ESKİŞEHİR &#; 24, 25, 26, 27 Eylül
SAMSUN GENÇLİK FESTİVALİ &#; 1, 2, 3, 4 Ekim
ÇUKUROVA ROCK FESTİVALİ &#; 28, 29, 30, 31 Ekim ve 1 Kasım

Etiketler: Çukurova Rock Festivali , Çukurova Rock Festivali ne zaman, Eskifest , Eskifest ne zaman, Kuşadası Gençlik Festivali , Kuşadası Gençlik Festivali ne zaman, Milyon Beach Fest Erdemli , Milyon Beach Fest Erdemli ne zaman, Milyonfest Beach Fest Kilyos , Milyonfest Beach Fest Kilyos ne zaman, Milyonfest Çeşme , Milyonfest Çeşme ne zaman, Milyonfest Eskisehir , Milyonfest Eskisehir ne zaman, Milyonfest Fethiye , Milyonfest Fethiye ne zaman, Milyonfest Hatay Arsuz , Milyonfest Hatay Arsuz ne zaman, Milyonfest İstanbul , Milyonfest İstanbul ne zaman, Milyonfest Kayseri , MilyonFest Kayseri ne zaman, Milyonfest Mersin Erdemli , Milyonfest Mersin Erdemli ne zaman, Milyonfest Sahne Alacak Sanatçılar , Samsun Gençlik Festivali , Samsun Gençlik Festivali ne zaman, Zeytinli Gençlik Festivali , Zeytinli Gençlik Festivali ne zaman

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası