reno clio kalorifer ısıtmıyor / Renault Clio Kalorifer Radyatörü (Peteği ) - TL

Reno Clio Kalorifer Isıtmıyor

reno clio kalorifer ısıtmıyor

araç kaloriferi

Araç kaloriferi, özellikle soğuk kış geldiğinde insanların araçlarda kullandığı parçalardan bir tanesidir. Normal şartlarda aracın sıcaklık göstergesi normal seviyedeyken ısıtıcı otomatik olarak kullanılmaya başladığında sıcak hava üfleyecektir. Ancak bazı sorunlar nedeniyle bu durum gerçekleşmeyebilir.

İlk olarak, herhangi bir araç ısıtıcısı, sıcaklık göstergesi yükselene kadar ısıtmaya başlamayacaktır. Bu genellikle ısıtıcı göbeğinde karşılaşılan sorunlardan kaynaklanır. Bazen motor suyunda çok az hava vardır. Ancak, bu olası değildir çünkü bu sorun daha ciddi şeylere neden olacaktır.

araç kaloriferi

Bir başka sorunda kalorifer peteğinde yaşanan tıkanıklıktır. Bu havanın soğuk üflemesinin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Bu durum peteğin içinde yer alan pisliklerin kanalları tıkamasından kaynaklanıyor. Bu durum suyun petek içerisinde dolaşmasının önüne geçiyor. Sıcak suyun dolaşmaması da havanın soğuk üflenmesine neden oluyor. Bir başka sorunda termostatın takılı kalmasıdır. Sürekli açık kalan termostat bu soruna neden olabilmektedir.

Soğuk Üflemesinin Sebebi

Bu sorunun çözümü aslında sizlerin yapacağı bir iş olmayabilir. Yetkili bir ustaya götürerek sorunu tespit edebilirsiniz. Eğer sorun termostatla alakalıysa yapılması gereken bu parçanın değiştirilmesi olacaktır. Petekle alakalı bir sorunsa yapılması gereken komple peteği değiştirmek olmalı ya da peteğin içinin temizlenmesi gerekmektedir. Bu iki konuyu temizledikten sonra hava tekrar sıcak üfleyecektir.

Peki, Bir Sıcak Bir Soğuk Neden Üfler ?

Araç kaloriferi ilgili sorunlardan biri, bazen sıcak, bazen soğuk hava üflemesidir. Bu sorun genellikle termostatla ilgilidir. Termostat hasarlı olduğu için otomatik algılama yanlıştır ve araca dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk hava üflenir. Termostatın değiştirilmesi bu sorunu çözebilir. Eğer sorun termostat ile alakalı değilse radyatörde bir sorun olabilir. Bunun için radyatör sökülerek basınçlı su ile iyice yıkanmalıdır. İçinde var olan çamur, pislik ve böcekler temizlenmelidir. Ayrıca içinde ki pisliği de temizlemek gerekmektedir. Bunun için kireç çözücü kullanılabilir. Kireç çözücüyü koyduktan sonra içini temizlemek için iyice çalkalamayı ihmal etmemek gerekiyor.

2. El Satılık Araçlar

 

Hakan Yılmaz Onat

Otomobil koltuğuna oturduğum ilk an gaza ayağımın değmesiyle başlayan bu büyük tutku durdurulamaz bir boyut aldı.

Artık havaların soğumasıyla birlikte sürücüler araçlarında ısıtma sistemlerini kullanmaya başladılar. Kaloriferin çalışmaması sizi buz gibi bir ortamda yolculuk yapmanıza neden olabilir. Peki ya kalorifer neden ısıtmaz. Kalorifer sıcak üflemiyor diyorsanız sebepleri yazımızda.

araba kalorifer neden isitmaz

Otomobillerde kalorifer sistemi marka ve model fark etmeksizin olması gereken bir şeydir. Çünkü soğuk havalarda aracın içini ısıtmak gerekir. Dışarı buz gibi olduğunda kaporta zaten soğuğu olduğu gibi içeri aktarır. Kış aylarında araç ısınana kadar içinde oturmak bile bir eziyet haline dönüşür. Bu sebeple üreticiler bir kalorifer sistemi yapmışlardır. Kaloriferin neden ısıtmadığını anlamak için nasıl çalıştığına bir bakalım.

Aracınız çalıştığı andan itibaren motor içerisinde oluşan sıcaklık motor soğutma sistemi tarafından soğutulur. Bu işlem radyatör suyu vasıtasıyla gerçekleşir. radyatöre giden sıcak su dönüşte hortumlarda aracın ön torpidosunun altında bulunan kalorifer radyatörüne gönderilir. Bu radyatör sıcak suyun yardımıyla ısınır. Sistem aynı tıpkı evlerimizdeki kombi ve kalorifer sistemi gibi çalışmaktadır. Aracın içinde bulunan kalorifer kumanda düğmeleri yardımıyla suyun geliş yönünü kapatabilirsiniz. Böylelikle sıcak ve soğuk ayarı yapmış olursunuz.

Kalorifer Neden Isıtmaz

Otomobil kaloriferinin ısıtmaması için bir çok sebep olabilir. Bunlara madde madde göz atalım.

1- Kalorifer Radyatörünün Tıkalı Olması

Alüminyum ve bakırdan yapılan radyatör zamanla korozyon ve paslanma yapabilir. Bu ince olan kalorifer borularının tıkanmasına neden olur. Su ulaşamayınca radyatör soğuk kaldığınızdan aracınızın ısıtma sistemi çalışmaz hale gelecektir.

2- Kalorifer Radyatöründe Su Kaçağı Olması

Değiştirilmesi en zor parçalardan bir tanesi kalorifer radyatörüdür. Çünkü değiştirmek için aracın ön göğsünün komple sökülmesi gerekir. Ama delindiği için su sızıntısına neden olur. Bu durum kaloriferin sıcak üflemesini engeller. Sonuç olarak aracınız ısıtmaz hale gelecektir. Eğer ön paspasların ıslak olması ve aracın sebepsiz su eksiltmesinin sebebi kalorifer radyatöründe bir sızıntı olduğu anlamına gelecektir.

3- Kalorifer Hortumunun Patlaması

Aracınızın kalorifer peteğine su taşıyan kauçuk hortumlar vardır. Sürekli sıcak ve soğuğa maruz kaldığı için zamanla delinip patlar. Böylelikle aracınızın kaloriferi ısıtmaz.

4- Kalorifer Musluğu Arızası

Radyatörün hemen üstünde su geliş gidişini açıp kapatmak için musluk adı verilen bir parça vardır. Bu arıza yaparsa sistemin girişini kapatabilir. Sonuç olarak aracınızın ısıtma sistemi çalışmaz hale gelecektir.

5- Radyatör Suyunun Azalması

Sistemi anlattığımız gibi motor su radyatöründen geçen su kalorifer radyatörüne gönderilir. Ancak motor soğutma suyu azaldığı için kalorifer ısıtmayabilir. Motor suyu eksikse tamamlayın ve kaloriferin ısıtıp ısıtmadığına tekrar bakın.

6- Termostatın Açık Şekilde Kalması

Motor ile radyatör arasında termostat adı verilen bir parça bulunur. Görevi motor sıcaklığını sürekli olarak sabit tutmaktır. Bu sıcaklık standart olarak 90 derece civarlarındadır. Termostat açık kalırsa su hep soğuk kalacak ve aracınızın kaloriferinin ısıtmamasına neden olacaktır. (Ayrıca bkz: P Termostat Arızası Hata Kodu)

Kaynak: otogenel

Okunma sayısı

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası