evde kabak çekirdeği nasıl kavrulur / Kıtır Kıtır Kabak Çekirdeği Kavurması - Leziz Yemeklerim

Evde Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur

evde kabak çekirdeği nasıl kavrulur

Kabak &#;ekirdeği Nasıl Kurutulur?

Pek çok hevesli bahçıvan, ekinlerinden veya halka açık alanlardan kabak çekirdeği toplamayı sever.  Kabak çekirdekleri lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Neyse ki, balkabağı tohumları büyük olduğu ve her balkabağında bol miktarda bulunduğu için tohum toplaması en kolay mahsullerden biridir.  Ancak kabak çekirdeği ekilmeden veya kavrulmadan önce onları temizlemeniz ve uygun şekilde kurutmanız gerekir. Kabak çekirdeği nasıl kurutulur sizler için anlattık. İşte, kabak çekirdeği nasıl kurutulur:

Tohumları Elde Etme ve Temizleme

  1. Tohumlarına erişmek için balkabağınızı kesin.  Kabağı düz bir yüzeye dik olarak yerleştirin.  Büyük bir mutfak bıçağının ucunu balkabağının üstüne yerleştirin.  Aşağı doğru basınç uygularken bıçağı yavaşça içeri itin ve kesimi genişletmek için bıçağı bir yandan diğer yana sallayın.  Balkabağının yanında çalışmaya devam edin.  Balkabağının yarısını geçtikten sonra diğer taraftan bu işlemi tekrarlayın.
  2. Büyük bir servis kaşığı ile balkabağınızın çekirdeklerini çıkarın.  Tohumların çoğu hızlı bir kepçe ile kolayca çıkacaktır.  Daha sert tohumlar için, kaşıkları ayırmak için balkabağının kenarları boyunca sürükleyin.  
  3. Eti tohumlardan çıkarın.  Eti çıkarmanın en kolay yolu, elinizle yırtmaktır.  Tohumlarınızı kızartmak için kurutuyorsanız ve biraz daha lezzet istiyorsanız, tüm eti çıkarmak için çok fazla endişelenmeyin.  Ancak tohumlarınızı ekecekseniz, hepsini çıkardığınızdan emin olun.
  4. Tohumları bir kevgir içinde soğuk suyla durulayın.  Bir kevgir içine bir kevgir koyun ve tüm tohumlarınızı içine dökün.  Kevgir üzerine soğuk su akıtın ve tüm tohumları kaplayacak şekilde bir daire içinde hareket ettirin.  Daha sonra süzgeci yere koyun ve tüm yüzeylerini suya maruz bırakmak için musluk çalışırken tohumları elinizle karıştırın.
  5. Tohumlarınızı kağıt havlu kullanarak yaklaşık 5 ila 10 dakika kurutun.  Düz bir yüzeye 2 ila 3 parça kağıt havlu koyun.  Şimdi, bir kağıt havluyla bastırarak kurulayın.   dakika sonra, kağıt havluyu sıkmamaya dikkat ederek tohumları temiz bir kaba boşaltın.

Havada Kabak Nasıl Kurutulur?

  1. Kabak çekirdeğinizi bir kurabiye veya fırın tepsisine yayın.  Temiz tohumları kağıda dökün ve tek bir tabaka halinde eşit şekilde yayın.  Hiçbir tohumun birbirine değmediğinden emin olun.
  2. Tohumlarınızı en az 1 ay boyunca serin ve kuru bir yerde havayla kurutun.  Nem tehlikesi olmayan bir yer bulun.  Kulübe, samanlık veya gölgeli açık alan gibi bir iç mekan konumu işe yarar.  Garajlar gibi hava akışının az olduğu alanlardan kaçının ve asla bodrum katında kurutmayın.
  3. Kuruttuğunuz kabak çekirdeklerini her gün kontrol edin ve her iki tarafı da eşit şekilde kuruması için çevirin.
  4. Tohumlarınızı kümeler halinde bırakmayın.  İyice kurumazlar ve bu küf oluşumuna neden olabilir.
  5. Kurutulmuş tohumlarınızı, kavrulana veya ekime kadar bir kağıt torba veya zarf içinde saklayın.  Tüm tohumlarınızı bir zarfa veya kese kağıdına dökün ve serin ve kuru bir yerde saklayın.  

Fırında Kabak Nasıl Kurutulur?

  1. Fırınınızı mümkün olan en düşük sıcaklığa ayarlayın. Çoğu fırın için bu, 90°C'dir. Elektrikli fırın kullanıyorsanız, ön ısıtma için muhtemelen 10 ila 15 dakika beklemeniz gerekecektir. Gazlı fırınlar için yaklaşık 5 ila 10 dakika sürecektir. Fırın rafını en alt konuma getirin.
  2. Tohumlarınızı fırında 3 ila 4 saat pişirin. Kabak çekirdeğinizi bir kurabiye veya fırın tepsisine yayın. Üst üste binmeden tek bir katmanda düzenlendiklerinden emin olun. Fırın rafını en alt konuma yerleştirin ve fırın tepsisini üstüne yerleştirin. Fırınınızı en düşük sıcaklığa ayarlayın ve 3 ila 4 saat bekleyin.
  3. Kavurmalarını önlemek için tohumlarınızı her 20 ila 30 dakikada bir kaşıkla karıştırın.
  4. Tohumlarınızı ekmeyi planlıyorsanız, ısıdan zarar görürlerse büyümeyeceklerinden onları yakmamaya veya yakmamaya dikkat edin.
  5. Tohumlarınızı pişirmek, tohumlarınıza zarar verme olasılığı daha yüksek olduğundan, kurutmanın en riskli yöntemidir.
  6. Kurutulmuş tohumlarınızı ekime veya kavurmaya kadar bir zarf veya kağıt torbaya koyun.
  7. Tüm kuru tohumlarınızı alın ve bir zarfa koyun. Buradan, gelecek yıl dikmek için bekleyebilir veya canınız istediğinde kavurabilirsiniz.
  8. Küflü veya küflü herhangi bir tohum fark ederseniz, saklamadan önce atın.
  9. Kurutulmuş kabak çekirdeklerini daima serin ve kuru bir yerde saklayın. Dilerseniz dikim mevsimi gelene kadar buzdolabında veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Patlıcanın çekirdekleri nasıl çıkartılır?
  2. Meyve çekirdekleri nasıl değerlendirilir?
  3. Çekirdek kilo aldırır mı?
  4. Kahve çekirdekleri nasıl saklanır?

Kuruyemişlerin en hası olan kabak çekirdeği, besleyici özelliği ve enfes lezzeti sayesinde günün her anı sohbet anlarına dahil olmayı başarıyor. Çoğu kez kavrulmuş hazır haliyle alıp tükettiğimiz kabak çekirdeğini, bu kez en saf halinden kavruluşuna kadar anlatmak istiyoruz.

Eğer siz de çekirdeğinizi kendiniz kavurmak ve daha doğal bir tat yakalamak istiyorsanızkabak çekirdeğikavurma yöntemleri tam size göre. ”Kabak çekirdeği nasıl kavrulur?”diyorsanız yazımızın devamından bu sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.

Önce Kurutma İşlemini Gerçekleştirin

Eğer kabak çekirdeğini yemeye hazır hale getirmek istiyorsanız öncelikle kurutma işlemini de bilmeniz gerekiyor. Bal kabağı içerisinden çekirdekleri kendiniz ayıklayabilir veya çiğ çekirdek satın alabilirsiniz. Ancak kabaktan kendiniz seçecekseniz bazı önemli noktalara dikkat etmekte fayda var.

  1. Öncelikle büyük bal kabağınızı alın ve üst kısmını kesin.
  2. Kaşık yardımı ile tüm çekirdekleri içerisinden çıkartın.
  3. Çekirdeklerinizi bol ılık su ile güzelce yıkayın.
  4. Kağıt havlu üzerine tüm çekirdeklerinizi koyun ve güzelce kurulanmasını sağlayın.
  5. Ardından da tüm çekirdekleri fırın tepsisi üzerine ekleyin ve her iki tarafını da eşit olarak kurutmaya çalışın.

kabak çekirdeği nasıl kavrulur, çiğ kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Çekirdeklerinizi kuruttuktan sonra kavurma işlemine geçtiğinizde tamamen kendi damak zevkinizi düşünmelisiniz. Çünkü bu aşamadan sonra çekirdeklerinizi ister sade şekilde kavurabilir isterseniz de farklı yağ ve baharatlarla harmanlayabilirsiniz.

Örneğin: Tuz döktükten sonra tereyağı ve kanola yağı ile lezzetini bir tık daha artırmaya yardım edebilirsiniz. Ayrıca karabiber, sarımsak tozu, nane ve kekik gibi bazı baharatlar da daha eşsiz tatlar yakalamanızı destekliyor. Soya sosu, Hindistan cevizi, tarçın ve ceviz ise kabak çekirdeklerinizde kullanabileceğiniz diğer sos malzemelerinden birkaçı.”Kabak çekirdeği nasıl kavrulur?” sorusunu cevapladığımıza göreartık dikkat edeceğimiz püf noktalara geçebiliriz.

kabak çekirdeği nasıl kavrulur, çiğ kabak çekirdeği

Kabak Çekirdeği Kavururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Bal kabağının içerisinden çıkarttığınız çekirdeklerinizi tuzlu suda bir süre bekletmeyi unutmayın. Tuzlu su, çekirdeklerin enzim inhibitörlerini uzaklaştırarak midede yanma şikayeti oluşmasına engel oluyor. Ayrıca çekirdeklerin lezzetini artırarak vitamin üretimini de olumlu yönde etkiliyor.
  2. Tohumlarınızı, sosla birleştirdikten sonra mutlaka birbirinden ayırın. Aksi taktirde fırınlandığı zaman üst üste yapışarak pişebilir.
  3. Çekirdeklerinizi soğuduktan sonra tüketmeye de dikkat etmelisiniz. Sıcak çekirdek cildinize veya dilinize olası zarar verebilir.

Siz de toptan olarak kavrulmuş kabak çekirdeği ve çeşitli lezzetli kuruyemişlerin keyfine Kuruyemiş Borsası ayrıcalığı ile ulaşmak için sitemizden sipariş verebilir, gramajı daha düşük olan siparişleriniz için Hacıbaba Kuruyemiş’i ziyaret edebilirsiniz.

Önceki yazıSonraki yazı

1 yorum

Fatma Sulak

Fatma Sulak

güzel yazı ama görseller desteklermisiniz. yazılardan sonra resimler olsa daha iyi olur

Evde Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur? Resimli Anlatım

Kabak çekirdeği çeşitli vitamin ve minerallerce zengin harika bir yiyecektir. Kabak çekirdeği nasıl kurutulur ve nasıl kavrulur? resimli anlatım makalemizde adım adım bu işlemin yapılışını anlattık. Önce kabak çekirdeği nasıl kurutuluru ardından nasıl kavruluru anlatacağız.

Kabak çekirdeği nasıl kurutulur?

Malzemeler

  1. Bal kabağı
  2. Kağıt havlu
  3. Fırın tepsisi
  4. Kavanoz

funduszeue.infoım

Kabağın üst kısmını kesin.

2. Adım

Kaşıkla kabak çekirdeklerini çıkarın.

3. Adım

Kabak çekirdeğinden etli kabağın kısmını ayırın.

funduszeue.infoım

Kabak çekirdeklerini serin veya ılık su kullanarak yıkayın.

funduszeue.infoım

Kağıt havlu üzerine kabak çekirdeklerini dökün ve kurulayın.

funduszeue.infoım 

Kabak çekirdeğinde etli kısım kalmadığından emin olun.

funduszeue.infoım

Bir fırın tepsisine çekirdekleri yayın.

8. Adım

Serin ve rutubetsiz yere kaldırın.

funduszeue.infoım

Günlük olarak kabak çekirdeklerini kontrol edin, her iki tarafın eşit kurumasını sağlayın, çekirdekleri 1 ay boyunca fırın tepsisinde kurumaya bırakın.

Adım

Kabak çekirdeğinin hızlı bir şekilde kurumasını istiyorsanız, düşük ısıda fırına verip yakmamaya dikkat ederek pişirebilirsiniz. Yahut kabak çekirdeklerine biraz sıvıyağ ve tuz katıp 15 dk fırında kısık ateşte de pişirebilirsiniz.

Adım

Daha sonra kapaklı bir kavanozun içine koyun, dilediğiniz zaman kaseye döküp servis yapın.

Kabak çekirdeği nasıl kavrulur?
funduszeue.infoım

Kaşıkla kabak çekirdeğini etli kısımlardan ayırın.

funduszeue.infoım
Tencereye yahut cezveye su koyup kaynatıp, ocaktan alın, içine tuz katın. Kabak çekirdeklerini içine atıp tuzlu suda 10 dk bekletin.

funduszeue.infoım
Kabak çekirdeklerini süzgeçe koyup suyunu süzün ve kağıt havluyla yahut bezle çekirdekleri iyice kurulayın.

funduszeue.infoım
Kabak çekirdeklerine zeytinyağı ve tuz katıp karıştırın. Dilerseniz sarımsak tozu ve toz biber gibi çeşitli baharatlar da katabilirsiniz. Çekirdekleri birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış fırında derecede 10 dk pişirin.

funduszeue.infoım
10 dk sonra tepsiyi fırından çıkarıp çekirdekleri alt üst edip tekrar fırına verin.

funduszeue.infoım
5 dk daha fırında pişirdikten sonra çekirdeğin içini açıp pişmiş mi kontrol edin. Ve kabak çekirdekleriniz hazır!

Kabak çekirdeğinin mideye, bağırsaklara ve sağlığa 12 faydası Tıklayınız

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori, Kilo Yaparmı, Yoksa Zayıflatırmı? Tıklayınız

Armut Kurusu Nasıl Yapılır? Güneşte Ve Fırında Armut Kurutma Yöntemi Tıklayınız

Elma Kurusu Nasıl Yapılır? Güneşte Ve Fırında Elma Kurutma Yöntemi Tıklayınız

Erik Nasıl Kurutulur? Resimli Anlatım Tıklayınız

Patlıcan Nasıl Kurutulur? Resimli Anlatım Tıklayınız

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası