göksun elbistan arası kaç kilometre / Kahramanmaraş Haber - Son Dakika Kahramanmaraş Haberleri - Güncel Haberler

Göksun Elbistan Arası Kaç Kilometre

göksun elbistan arası kaç kilometre

kaynağı değiştir]

Yemek Kültürü[değiştir

Dondurmanın başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş, Akdeniz Bölgesi'nin doğusunda yer alır. Tekstil sanayi gelişmiştir. Nüfusu 1,,'dir. yılında çıkarılan yasa ile Büyükşehr Belediyesi statüsüne kavuşmuştur.

Coğrafyası
Kahramanmaraş Coğrafik olarak 3/4 ü dağlarla kaplı, Büyük Çoğunluğu Akdeniz bitki örtüsüne sahiptir. Akdeniz İkliminin yanı sıra Güneydoğu Anadolu iklimi(Pazarcık İlçesi) Doğu Anadolu Karasal İklimi(Elbistan ve Afşin İlçesi) Akdeniz Yayla İklimi(Andırın ve Göksun İlçesi) görülmekte bu kadar farklı iklimlerin bir arada olması bitki çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir. Tabi ve bozulmamış bir coğrafya sahip olan Kahramanmaraş'ın Karadeniz Bölgesini aratmayacak güzellikte birçok yaylası mevcuttur.

Tarih
Tekir Vadisi, Döngel Köyündeki mağaralarda yapılan araştırmalarda ele geçen buluntular yörede insan yerleşiminin Üst Paleolitik Çağda başladığını; Neolitik, Kalkolitik ve Eski Tunç Çağlarında da sürdüğünü göstermektedir. Şehri Hititler kurmuşlardır. Daha sonra Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Memluklular, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar şehre hakim olmuşlardır. Dünyanın sayılı madalyalı şehirlerinden biri olan Maraş'a Kurtuluş Savaşı sırasında halkın gösterdiği direnişten dolayı 7 Şubat 'den itibaren TBMM tarafından Kahramanlık unvanı verilerek adı Kahramanmaraş olarak değiştirildi.

Gezilecek yerler
Kahramanmaraş Müzesi, Kahramanmaraş Kalesi, Hurman Kalesi, Ceyhan Köprüsü, Taş Medrese, Kahramanmaraş Ulu Cami, Hatuniye Cami, Elbistan Ulu Cami, Eshab-ı Kehf Külliyesi, Eshab-ı Keyf Mağrası, Döngel Mağarası, Ekinözü (Cela) İçmesi.
Devamı
SON DAKİKA
kaynağı değiştir]

Atatürk Çarşamba ziyareti esnasında beraberindekilerle.

Atatürk Çarşamba'yı iki defa ziyaret etmiştir. 16 Eylül tarihinde Samsun'a gelişinde Çarşamba'ya ilk ziyaretini yaptı. Bu esnada da 20 Eylül tarihinde Samsun-Çarşamba demir yolunun temelini attı. 24 Kasım tarihinde Çarşamba'ya ikinci kez gelen Atatürk, Türk Ocağında gençlerle bir sohbet toplantısı yapmıştır. Ayrılırken Çarşamba Türk Ocağı defterine "Çarşamba Türk Ocağı'nda tanıştığım gençlik, iftihara layıktır." düşüncelerini yazmıştır.

Doğal Gaz Hattı[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir