konya taka ramazan menüsü / Taka Balık (Fish) | Selçuklu Konya

Konya Taka Ramazan Menüsü

konya taka ramazan menüsü

İftar davetlerinin adresi: Ünüvar Izgara

2016 yılından beri kaliteli ve lezzetli işlere imza atan Ünüvar Izgara, geçen sene Büsan Sanayi Sitesi’ne taşınarak hizmetlerine devam ediyor. Ünüvar Izgara hakkında bilgi veren firma sahibi Hüseyin Ünüvar, “1980 yılında çıktığımız bu yolu emek ve çabalarımız ile 2016 yılından beri Ünüvar Izgara olarak devam ettiriyoruz. Uzun bir kuruluş serüveninin ardından çıktık bu yola. Babam da ben de işin mutfağından geliyoruz. Ben mesleğe 2005 yılında kadınlar pazarındaki bir kasapta başladım. Kasapta 5 sene çalıştıktan sonra ızgaracılığa başladım. Askere gidip geldikten sonra Taka, Akyokuş, gibi yerlerde 2’şer sene görev yaptım. Ardından Uçak restoranda mutfak şefi olarak çalışmaya başladım. Babamın emekli olmasının ardından beraber Ünüvar Izgarayı kurduk. 2021 yılında da yerimizi Büsan Sanayi Sitesi’ndeki yerimize taşıdık” diye konuştu.

KEBAP ÇEŞİTLERİ İFTAR SOFRALARINI SÜSLEYECEK

Kuzu küşleme, fırında incik kebap, tandır kebap ve yağlı kara mutver gibi yeni patentli çeşitlerle hizmet vermeye devam ettiklerini aktaran Ünüvar, “Bu sene zamlara inat çok fazla menü oluşturmadan herkesin isteğine bağlı uygun fiyatlar çerçevesinde toplu iftar davetlerini en güzel şekilde yapmaya gayret edeceğiz. İşin mutfağından geldiğimiz için, kendi yemediğimizi kimseye yedirme taraftarı değiliz. Kendimiz de hazırlığın içinde olduğumuz için daha dikkatli ve titiz çalışmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

photo-2020-10-15-00-24-45.jpg

dscf9090-001.jpg

bcsf3069.jpg

ZİYRAT, DAMAKLARI LEZZETLENDİRİYOR

Ziyrat isimli özel bir ürünlerinin olduğunu aktaran Ünüvar, Ziyrat diye kendi ürünümüz var, kuzu bonfileden yapıyoruz. Bir de yağlı kara diye bir ürünümüz var. Bu da küşlemeye benzer, et de ekstradan yağ yok, kendi yağıyla yapılan bir ürün. Kuzu bonfilenin özel soslarıyla 4 gün terbiye edilerek uygun ateşte, meşe kömürünün demi ile lezzetlendiriyoruz. Ziyrat hem ziyaret hem de arife günü anlamı taşıyan bir üründür. Adana köfte yapılırken hiç makine görmüyor. Yaprak ciğer, zırtha, yağlı kara, Ziyrat, kuşbaşı, kanat, Adana köfte, külbastı, lokum sarma ve diğer ızgara çeşitlerimiz var. Izgaranın başında babam duruyor. Ben de salon kısmındayım. Sabah hazırlığı babamla beraber ikimiz yapıyoruz, öğlen salon kısmına geçiyorum, babam elemanlarla birlikte ızgaranın başında duruyorlar” şeklinde konuştu.

dscf9101.jpg

bcsf3143.jpg

UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET

Akşamları ve hafta sonu ailelere hitap etiklerini aktaran Ünüvar, “İstek üzerine özel masa hazırlayabiliyoruz. İkinci katta 100 kişilik bir salonumuz var. En üst katta da şark odası var özel VIP’ler için. Burada özel günlerde isteğe bağlı tandır kebap kuzu pişirilebiliyor. Uygun fiyata kaliteli hizmet veriyoruz. Belirli bir fiyat standardımız var bunun üzerine çıkmıyoruz. Mezelerden veya ekstra ilave mezelerden ücret alınmıyor. Tek fiyat, tek hizmet olarak uyguluyoruz. Biz burada bir aile ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizle bile çok samimi sohbetlerimiz olduğu için, yemek lezzet çok önemli ama aile sohbeti olması onların bizi kardeş, bizim onları abi gibi görmemizden dolayı bazı insanlar sadece muhabbetimize geliyorlar. Biraz daha sıcak bir ortam yarattığımız için tercih ediliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

dsc05548-001.jpg

bcsf3150.jpg

Etiketler :

Ankara’nın balıkçıları

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Güvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın balıkçıları

Trilye nihayet açılıyor

Aralık başında Ankara’daydım. Trilye’ye gittiğimde Süreyya Üzmez’le de bir araya geldik, sohbet ettik.
Süreyya Üzmez tam bir balık sevdalısı. Restoranı Trilye’nin menüsü, çıkardığı kitaplar, dergiler, gazete yazıları ve televizyon programları da bunun kanıtı.
Ülkemizde balık kültürünün gelişmesi, balığa saygı gösterilmesi için elinden geleni yapıyor.
Öğle yemeğine gittiğimiz ve ardından yola çıkacağımız için birbirinden lezzetli ve yaratıcı mezeleriyle başlamadık ama lakerdasını tatmamak olmazdı.
Tam mevsiminde tava hamsi kuşu, deniz ürünleri börek, Jumbo karides Nirvana, kalkan ızgara da her zamanki gibi çok lezzetliydi.
Beş yıldır emek verdiği Trilye’nin İstanbul şubesi de bu ay içinde açılıyor. Bebek’in manzarası ve denizin kokusu hiç kuşku yok Trilye’yi bambaşka bir boyuta taşıyacak.
Süreyya Bey, tüm deniz balıklarının yanı sıra bir Gelibolu klasiği olan ancak İstanbul’da ihmal edilen sardalyeye de gereken önemi vereceği için seviniyorum.
“Sardalye efsanesi İstanbul’da da sürecek” diyor Süreyya Bey.
Klasik yöntemlerin yanı sıra eminim ince dokunuşlarla yeni yeni lezzetler ortaya çıkaracaktır.

Haberin Devamı

Ankara’nın balıkçıları

No4 Restaurant

Ankara’nın en kişilikli otellerinden biri olduğunu düşündüğüm Wyndham’a ilk açıldığı dönemde gitmiştim. O zaman adı Ramada Plaza idi. Kalitesiyle bir üst segment olan Wyndham’a uygun olduğu, biraz da kendini yenilediği için bir süre sonra adı değişti. Geçen ay burada konakladım. Hem otel hem de restoranı 7 yıl içinde çok daha iyi yerlere gelmiş. Otelin sahiplerinden Kemal ve Gül Erdoğan gustosu olan insanlar, tabii bu yönetime de yansıyor.
Özellikle No4 Restaurant’ı çok başarılı buldum. İlk açıldığı günden beri başında olan baş aşçı Kemal Akman, dünya mutfağı olarak yola koyulduğu menüde küçük değişiklikler yapmış. Mevsiminde ürün kullanıyor, yerel tatlara yer veriyor.
Hamsi tava, ördekli çıtır börek ve üzerinde kuzu incikle servis edilen keşkek başta olmak üzere yediğimiz her şey çok başarılıydı.
Ankara’nın en iyi ‘fine dining’ restoranlarından biri olmuş No4.

Haberin Devamı

Ankara’nın balıkçıları

Taka

Trabzon’un Arsin ilçesinin Özlü Köyü’nde büyüyen Bektaşoğlu kardeşler, büyük abilerinin 1985 yılında garson olarak sektöre adım atmasının ardından onun yanında çalışmaya başlar.
10 yıl geçmeden ‘Bektaşoğulları Pide ve Köfte Salonu’nu, sonra da ‘Mavi Trabzon Lokantası’ ve ‘Tirabizonlinun Yeri’ gelir.
2002 yılında hedefler büyür ve Konya’da Karadeniz mutfağı sunan Taka Restoran projesini hayata geçirirler. 6 yıl önce de Ankara’da ilk şubelerini açarlar.
Konakladığım otele yakın olunca bir öğle yemeği için Taka’ya gittim. Ardından bir buluşmam olacağı için servis sorumlusu Zeki Bey’e acelemiz olduğunu söylemem yetti.
Hemen ikram olan salata, az fasulyemiz geldi. Hamsi istedik ama henüz hazır olmadığı için ızgara palamutta karar kıldık.
Servis de, sunum da, lezzet de, fiyat da harikaydı. Çayımızı içip kalktık. Yazdığım öyküleri de yanıma aldığım servis kağıdının üzerinden.
Artık Ankara’da güvenle gideceğim bir yer daha oldu, zaten menüde de denenecek çok şey var.

Haberin Devamı

Ankara’nın balıkçıları

Lezzet Seyahatnamesi

Ömür Akkor, gastronomi dünyasının en üretken seyyahı. Belgeseller çekiyor, yemek kültürü üzerine yazılar kaleme alıyor ve şeflik yapıyor.
Bursa Mutfağı, Selçuklu Mutfağı, Osmanlıdan Günümüze Yumurtalı Tarifler ve Erken Dönem İslam Mutfağı’nın da aralarında olduğu 25 kadar yemek kitabı var.
Ömür, Anadolu seyahatlerine 20 yıl önce başlamış.
Haftada bir gün izin kullandığı zamanlarda işten çıkıp otogara gider, herhangi bir yere bilet alırmış.
Hem giderken hem de dönüşte otel masraflarından kaçmak için otobüste uyurmuş. Gün içinde de lokantaları, pazarları dolaşırmış.
Son yıllarda Komili’nin desteğiyle yaptığı “Lezzet Seyahatnamesi”nin üçüncüsü için Ağustos 2018’de yola koyulmuş.
Beş hafta boyunca Kilis, Malatya, Hakkari, Kahramanmaraş, Elazığ, Erzincan, Diyarbakır, Van, Adıyaman, Urfa, Bingöl ve Siirt’i dolaşmış.
İzlenimleri, yemek tarifleri, yemek yenecek ve görülecek yerlerin yer aldığı belgesel tadındaki “Lezzet Seyahatnamesi” 1 ay kadar önce yayımlandı.
Kahramanmaraş bölümünü özellikle okuyun derim. Bu seyahate Ömür Akkor ile birlikte gitmiştik.
Ömür, “Melek Hanım’ın hikayesini anlatacak ve engin mutfak bilgisini aktarabilecek cümleler kurabileceğimi sanmıyorum” diyor Maraş bölümünün girişinde.
Mükemmel sofrası benim de gözümün önünden hiç gitmiyor.
Ömür Akkor’un Anadolu mutfaklarından örnekler sunan restoranı Bursa’daki Zennup’un yemekleri de öyledir.
Bursa’ya yolunuz düşerse gidin derim. Bu arada güzel bir haber verelim, Zennup birkaç ay içinde İstanbul’da şube açıyor...

Haberin Devamı

Ankara’nın balıkçıları

Nicole’ün sahibinden yanıt

Aylin Yazıcıoğlu’nun Nicole’den ayrılışının ardından yazdığım yazı sonrası Tomtom Suites ve Nicole Restaurant’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Fehmi Yazıcıoğlu’ndan mail aldım.
Sayın Yazıcıoğlu şöyle diyor: “Geldiğimiz aşamada işletmeye ait düşünce ayrılıkları nedeniyle birlikte çalışma imkânı kalmadığına karar verdik. ‘Her ailede olur böylesine anlaşmazlıklar’ söyleminize de katılamıyorum, konu aile ile ilgili değildir, işle ilgilidir.
Aylin Hanım’dan önce de işten çeşitli ayrılan şefler olmuştur.
Mutfağın başındaki şef Aykut Doğanok öncülüğünde herkes çalışmaya devam etmekte. Çok iyi işler çıkaracaklarına inanıyorum.
Aylin Yazıcıoğlu az rastlanan donanıma sahip özel bir insan. Çok başarılı olacaktır.”

#Müge Akgün#Kelebek#Yazar

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası