jilet kesiği için krem / En etkili yara izi kremi! Yara izlerini gideren eczanedeki kremler neler 2023 - Güzellik Haberleri

Jilet Kesiği Için Krem

jilet kesiği için krem

En etkili yara izi kremi! Yara izlerini gideren eczanedeki kremler neler 2023

En etkili yara izi kremi! Yara izlerini gideren eczanedeki kremler neler 2023

Yara izleri vücudun her yerinde olmakla birlikte yüzünüzde de oluşabilir. Yüzde oluşan yaraların büyüklüğü ve ne çeşit bir nedene bağlı olduğu tedaviyi hızlandırmada etkilidir. Cildinizdeki yara izlerini gidermek isterseniz eczanedeki kremleri kullanabilirsiniz. Peki en etkili yara izi kremi hangisi? Yara izlerini gideren eczanedeki kremler neler 2023? işte sorunun yanıtı:

Düşme, vurma veya sinek ısırığı kaşıntısı ya da  yanıklar, ameliyatlar sonrasında sebebiyle sonradan oluşan ciltteki yara izleri kalıcı olabiliyor. Zamanla geçmeyen bu yara izlerini kimyasal yöntemlerle kısa sürede ortadan kaldırabilirsiniz. Dermatologlar yara ve sivilce izleri için İğneli Lazer, Kimyasal Peeling, Radyofrekans ve IPL lazer gibi uygulamaları önerebilir. Yüzde oluşan yaraları makyajla kapatmak geçici bir yöntem olmasının yanı sıra cildin sürekli kimyasal ürünlere maruz kalması sonucunda cildin tahriş olmasına ve yaraların daha çok belirginleşmesine neden olabilir. Bugünkü yazımızda sizlere yara izlerini gideren kremleri sıralıyoruz.

En etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2022İLİŞKİLİ HABEREn etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2022

yara sonrası dikiş izi

yara sonrası dikiş izi

  • CONTRACTUBEX KREM / 199,95 TL:

CONTRACTUBEX

CONTRACTUBEX

 Yıllar önce olan bir kaza, ameliyat yada eskilerden kalmış bir yanık izi Contractubex jel ile geçebilir. Burada bilmeniz gereken önemli husus ise yara izi ne kadar eski ise iyileşme süreci de buna bağlı olarak uzamaktadır. Düzenli kullanarak kesin sonuç almanız mümkündür. Özellikle ameliyat sonrasında oluşan kalıcı izleri ya da ağır yaralanmanın etkisi olan vücuttaki izleri gideren bu jel, hamilelerin korkulu rüyası olan çatlakları da mucize bir şekilde ortadan kaldırıyor.

Contractubex krem ne işe yarar? Contractubex krem nasıl kullanılır? Contractubex krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERContractubex krem ne işe yarar? Contractubex krem nasıl kullanılır? Contractubex krem fiyatı

FUCİDİN

FUCİDİN

 İçerisinde bulunan etken maddesi sayesinde antibakteriyel özellik taşıyan bu krem, aynı zamanda bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonlarını kısa sürede ortadan kaldırıyor. Bu ilaç yanık tedavisinde de iz kalmaması için kullanılabilir.Epilasyon işlemi sonrasında ciltte tahriş, sivilce vb. gibi istenmeyen durumlar oluşmaması için Fucidin kullanılabilir.

Fucidin krem ne işe yarıyor? Fucidin krem nasıl kullanılır? Fucidin krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERFucidin krem ne işe yarıyor? Fucidin krem nasıl kullanılır? Fucidin krem fiyatı

  • MADECASSOL KREM / 77,31 TL:

MADECASSOL

MADECASSOL

Madecassol, içerisinde bulunan Centella asiatica bitkisinin ham maddesi sayesinde cildi onaran, yenileyen, yaraları iyileştiren bir etkiye sahip bir medikal kremdir. Özellikle yara, yanık, cilt lekeleri, sivilce izleri, çatlaklar tedavisinde kullanılıyor. Lazer epilasyon ve cilt bakımı sonrası oluşan tahrişlerin tedavisinde oldukça başarılı bir üründür. 

Madecassol krem ne işe yarar? Madecassol kremin kullanımı nasıl olur? Madecassol kremin fiyatıİLİŞKİLİ HABERMadecassol krem ne işe yarar? Madecassol kremin kullanımı nasıl olur? Madecassol kremin fiyatı

  • EXPİGMENT KREM / 39,99 TL:

EXPİGMENT

EXPİGMENT

Expigment kremi lekelerinizi geçirmek için kullanacaksanız gün içerisinde 2 defa kullanmanız yeterli olacaktır. Derinin üst tabakasında yani güneş lekeleri, çil, sivilce izi ya da koyu renkte oluşan halka gibi izleri başarılı bir şekilde geçiren bu krem son günlerde sosyal medyanın diline düştü. 

Expigment krem ne işe yarıyor? Expigment krem nasıl kullanılır? Expigment krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERExpigment krem ne işe yarıyor? Expigment krem nasıl kullanılır? Expigment krem fiyatı

  • DERMATİX SLİKON GEL / 220 TL:

DERMATİX

DERMATİX

Yenilenmiş formülü ve ambalajıyla popüler olan Dermatix Silikon Jel; içerisinde etken maddeler sayesindeki uygulandığı bölgede kısa sürede yara izlerini düzeltmeye yardımcı oluyor. Yıllardır bir türlü izi gitmeyen yaralarınızı ortadan kaldırmak istiyorsanız bu jeli deneyebilirsiniz.

Dermatix Silikon Jel ne işe yarar? Dermatix Silikon Jel nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERDermatix Silikon Jel ne işe yarar? Dermatix Silikon Jel nasıl kullanılır?

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Kızılcık Şerbeti 16. bölüm Nursema'nın kıyafetlerinin markası ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Kızılcık Şerbeti 16. bölüm Nursema'nın kıyafetlerinin markası ve fiyatları Afet döneminde sosyal medya kullanımlarına dikkat! Uzmanı uyardı

İLİŞKİLİ HABER

Afet döneminde sosyal medya kullanımlarına dikkat! Uzmanı uyardı

Eldeki Koldaki Jilet İzleri ve Faça İzleri Nasıl Geçer?

Jilet izlerinizden bıktınız mı? Faça izleriniz yüzünden kısa kollu t-shirt giymeye bile utanıyor musunuz?

jilet ve faça izlerini gidermek için etkili yöntemler

Jilet kesiklerinden oluşan faça izleri, özellikle sosyo-ekonomik ve kültürel seviyesi düşük toplumlardaki gençlerin, çoğunlukla ergenlik dönemi bunalımları sırasında ya da çevresine kendini kanıtlama çabası gibi yanılgıları sonucunda gerçekleştirdikleri, vücutta yaygın olarak görülebilen ancak çoğunlukla kol bölgesi ve ellerde görülen kesiklerin oluşturduğu yara izlerine verilen addır ve ilerleyen dönemler ve yaşlarda aklı başına gelen birey, faça izlerinden rahatsızlık duyar ve toplum içerisinde kendisine utanç kaynağı olan jilet izlerini geçirmek için yöntemler aramaya başlar.

Faça izlerini geçirmek, ne yazık ki çok kolay bir iş değildir ancak hayatınız boyunca bir utanç damgası şeklinde taşımak istemediğiniz jilet kesiği yarası izlerini geçirmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler de elbette ki var. Bakalım bunlar nelermiş?

Jilet İzleri Nasıl Geçer? – Vücuttaki Faça İzlerini Giderme Yöntemleri –

Faça izlerinizin iyileşme gösterme performansı izin niteliği ile doğru orantılıdır. Çok eskiden kalma ve derin yırtıklar şeklindeki jilet izlerini geçirmek için kozmetik ürünler ve kremler çoğunlukla yetersiz gelmekteyken, daha basit, yeni oluşmuş ya da ince, yüzeysel tipteki kesikler için, cilt onarıcı ve hücre yenileyici ürünlerin düzenli ve doğru kullanımı, faça izlerini tamamen geçirmese de toplum içerisinde göze batmayacak derecede azaltabilir.

Hafif ve ince jilet kesiklerinden oluşan izleri geçirmek için kullanabileceğiniz en etkili yöntemler ise şu şekilde;

Madecassol İz Giderici Krem

Madecassol krem; aslında yanık ve yara izi kremi olarak satılan ve genelde cilt lekeleri ve sivilce izleri için kullanılan bir kremdir ancak deriyi yenilemesi, hücreleri tazelemesi ve cildi onarması bakımından, hemen her türlü yara ve kesik izinin giderilmesi ya da görünümünün azaltılmasında da oldukça etkilidir. Jilet izleri çok eski, derinlemesine ve düzensiz ise, Madecassol v.b. kozmetik nitelikteli kremler izlerin geçirilmesinde yeterli gelmeyebilir ancak yeni meydana gelen ve pişmanlık duyduğunuz, umarız ki cesaret edemediğiniz için sadece yüzeysel kesikler şeklinde bıraktığınız faça izleriniz varsa, çok vakit geçmeden uzman bir dermatoloğa müracaat edip, uygun bulması durumunda size bu merhemi reçete etmesini isteyebilirsiniz. Yara izi kremleri kategorimizde yara izi geçiren krem markalarının diğerleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Aman dikkat edin, faça izlerinizin üstüne bu pomadı uyguladıktan sonra güneşe çıkmayın yoksa geçirmek istediğiniz izleriniz büsbütün ortaya çıkabilir, hatta deriniz soyulabilir. Unutmayınız ki düzenli kullanımda etkili, yanlış kullanımda zararlı bir kesik izi geçiren kremden bahsediyoruz. Daha az agresif bir çözüm içinse, Madecassol’e alternatif olarak yara, ameliyat ve dikiş izi geçirici krem Contractubex tercih edebilirsiniz.

Fraksiyonel Lazer Tedavisi

Ciltte mikron düzeyinde yani çok küçük kanallar açarak, kanalların iyileşme sürecinde cildi yenilemeyi hedefleyen yöntem olan Fraksiyonel lazer sayesinde ciltteki yüzeysel boyuttaki jilet izlerinin giderilmesi mümkün. İzler tamamen giderilmese de lazer yöntemi bir yandan jilet yaralarının formunun değiştirilerek, farklı travmalardan oluşmuş yara izleri ya da ameliyat izleri gibi görünmesini sağlayarak, toplumsal utancı gidermek amacıyla başarı ile kullanılan bir yöntemdir.

İğne ile Asit Enjektesi Tedavisi ile Jilet İzlerinin Giderilmesi Mümkün

Çeşitli vitaminler, mineraller ve hyalüronik asit içeren bir takım tıbbi likitlerin, iğneler ve kanüller aracılığıyla jilet izleri bulunan derinin altını doldurmak amacıyla kullanıldığı ve sorunlu bölgedeki üst katmanı soymadan, alttan yavaş ama derinlemesine bir iyileşme sağlayarak, ağır ağır üstteki derinin de yeniden şekil almasını, hücrelerin onarılmasını sağlayan bir yöntem. Bu da ne yazık ki kesin etkili bir metot değil ama gözle görülür derecede iyileşme sağlayarak faça izlerinin azalmasına yardımcı olabilir.

Cerrahi Müdahale ile Faça İzi Giderme ( Dermabrazyon ve Greftleme ile Jilet İzlerinin Kamufle Edilmesi)

Deri nakli denilen hiç de kolay olmayan, tamamen hastane şartları altında, uzman plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen, vücudunuzun sağlıklı cilde sahip bir bölgesinden kendi dokunuz ile uyumlu bir deri alınarak, faça izlerinizin olduğu bölgeye nakledilmesi suretiyle gerçekleştirilen ve en ehil ellerde bile başarı şansı %50’den fazla olmayan bir yöntem olsa da, alternatifler içinde değerlendirilmeye alınması gereken bir yöntemdir.

Kalıcı Makyaj ya da Dövme ile Façaları Kamufle Etme Yöntemi

Tüm bu iz giderme teknolojilerinin gelişmesinden öncesinden beridir en etkili şekilde kullanılan yöntem ise faça izlerinin dövme ya da kalıcı makyaj ile kapatılmasıdır. Kalıcı makyaj bildiğimiz klasik dövmeden farklı olarak bir kaç ay ya da yıl içerisinde deriden atılan boya maddeleri ile yapıldığından, ilk denemenizde oluşabilecek hatalı bir uygulama ya da tatmin olmayacağınız bir sonuç ihtimaline karşın önlem olarak, klasik dövmeye alternatif olarak kullanılabilir.

Cover-up dövme adıyla anılan yöntemde, jilet izlerinizin yönü dövme sanatçısı tarafından hesaplanarak, uygun bir resim çizilir, faça izlerinin rengine göre bir renk belirlenir ve izler dövmelerin içinde çok dikkatli bakılsa bile görülmeyecek hale getirilebilir.

TCA Peeling( Namı Diğer Kimyasal Peeling)

Uzun süreler boyunca cildi asitle yakarak soyan ve ölü derilerin atılmasını sağlayan kimyasal peeling işleminin jilet izi giderilmesinde de etkili olduğuna inanıldı ancak yapılan istatistikler gösteriyor ki çok hafif, kağıt kesiği niteliğindeki ufak izler dışında kalan faça izleri için TCA peeling uygulamasının cebinizdeki parayı tüketmekten başka bir işe yaradığı yok!

Jilet İzlerini Geçirmek İçin Önerilen Tehlikeli Şehir Efsanelerinden Kaçının!

Kollarınıza ya da faça izlerinizin olduğu bölgelere zımpara yapmak, kolunuza asit dökerek jilet izlerinden daha derindeki bir deri katmanına kadar cildinizi yakmak suretiyle, faça izinin yerine, sizi toplumda utanca süreklemeyecek yanık izleri oluşturmak, kola kezzap dökmek, TCA yöntemi v.b. yolları uygulamak gibi, yine cahil gençler tarafından size önerilen yöntemleri, jilet izlerinizi geçirmek için kesinlikle kullanmayınız.

Bu tip yöntemler sonuçları ölüme kadar gidebilecek çok ağır tablolarla sonuçlanabilir. Şayet yara izlerinizi geçirecek kozmetik ürünlerden ya da alternatif diğer basit ev yapımı yöntemlerden fayda göremeyecek derecede derin jilet izleriniz var ise, konu hakkında size en doğru yönlendirmeyi yapması için, uzman bir dermatoloğa, cilt bakım ve lazer uzmanına ya da estetik cerraha danışın. Gerektiğinde konuyu aileniz ve uzman bir psikiyatrist doktor ile görüşmekten de çekinmeyin.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir