ülkeler haritası / Dünya Haritası (Siyasi): Yüksek Çözününürlüklü (Büyük), Renkli Dünya Siyasi Haritası

Ülkeler Haritası

ülkeler haritası

DÜNYA HARİTASI , Gerçek Dünya Siyasi Haritası Ülkeler ve Fiziki Kıtalar Atlası (HD Büyük Hali)

Dünya haritası birçok noktada yeryüzünü tanımamıza vesile olur. Detaylı bir şekilde öğrenebilmeniz içinse dünya siyasi haritası ve dünya fiziki haritası yapılmıştır. Bir nedenle bizim için önemli olan yerleri daha iyi aklımızda tutabilmek adına ise dünya dilsiz haritası oluşturulmuştur. Bir çok ülkenin varlığını bildiğimiz halde nerede olduklarını bilmediğimiz için dünya haritası ülkeler atlası vardır. Dünya haritası kıtalar hakkında bilgi verirken bizlerde haberimizin devamında dünya haritası ile ilgili detayları vereeceğiz.

Dünya Haritası

Herhangi bir okulda bir sınıfa girildiğinde, çoğunlukla duvara asılı, dikdörtgen bir dünya haritası görülür. Haritalar, okulların yanı sıra günlük hayatımızda da sıkça karşımıza çıkıp son derece önemli ve işe yarayan araçlardır. Dünya haritaları, Dünya'nın ayrıntılı ve tutarlı bir görünümünü sağlamak için tasarlanmışlardır ve 3 boyutlu yeryüzünün matematiksel transformasyon ile iki boyutlu düzlemde (harita düzlemi) temsil edilmesi işlemidir. Dünya haritalarında ülkelerin yerlerini, alan bilgilerini, sınırlarını ve kıta isimlerini görebilirsiniz.

(Resmin büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)

Kaynak: funduszeue.info

Dünya Siyasi Haritası

Kıtaların, ülkelerin sınırlarını gösteren haritalar siyasi haritalardır. Siyasi haritalar yer şekilleri hakkında bilgi içermezler. Dünya üzerinde var olan tüm kıta ve ülkelerin birbiri ile olan sınırlarını, yüz ölçümlerini, ülkelerin ve kıtaların ne kadar yer kapladığını, hangi ülkenin hangi kıtada olduğunu görmemize yarayan bir harita çeşididir. Bunun yanı sıra siyasi haritalarda uzunluk ölçme amacıyla alan ve çap hesaplamada kullanılır. Siyasi haritalar, ülkelerin çevrelerinde bulunan komşu ülkeleri de göstermektedir. Tüm bunların yanı sıra okyanus ve denizlerin tamamını görüp kıta ve ülkelerin hangi denizlere yada okyanuslara kıyısı olduğunu, bu denizlerin yada okyanusların hangi ülke ve kıyı bölgelerini içerdiğini görmek için de siyasi haritalara bakılmaktadır.

Dünya Dilsiz Haritası

Dünya dilsiz haritası üzerinde hiçbir şekilde yazı, gösterge, şekil bulunmaz ve genel olarak sınır çizgilerinin yer alır. Dilsiz haritalar genellikle boş beyaz olur. Bu haritalar daha sonra renklendirilir. Genellikle coğrafi örnekleri göstermek için kullanılmaktadır. Dünya üzerinde akarsu, dağ, ülke gibi coğrafi örnekleri göstermek üzere hazırlanmış olup boğazlar ve sınır kapılarının gösterilmesi için de kullanılabilir. Bu haritalar genellikle coğrafya dersi için hazırlanmış olup öğrencilerin daha iyi bir şekilde öğrenmelerini sağlayabilmek adına hazırlanır. Öğrenciler dilsiz haritalar üzerinde ülkelerin yerlerin işaretleyerek ve isimleri kendileri yazarak bilgilerini pekiştirebilirler. Böylece her öğrenci kendi bilgisi kadar harita üzerinde ülkelerin yerini bulmaya çalışır. Coğrafi konuları öğrenmede dünya dilsiz haritası son derece iyi işlevse sahiptir.

Dünya Fiziki Haritası

Dünya fiziki haritası üzerinde dağ, tepe, göl, ova, akarsu, vadi ve birçok yeryüzü şeklini yükselti ve derinliğine göre belirlenmiş olan renk tonları ile gösterir. Fiziki haritalarda belirtilen yükseklik ile deniz ve göllerin derinlikleri ya da vadilerin ne kadar sık olduğu anlaşılabilmektedir. Fiziki haritalarda renklendirme, yer şekillerinin deniz seviyesinden ne kadar yüksek ve ne kadar alçak olduğunun anlaşılabilmesi için kullanılmaktadır. Harita çizimi yapılırken çizilen bölgenin yer şekillerine göre renkler değişim göstermektedir.

Ülke sınırları kırmızı renkte, deniz, göl ve akarsu mavi renkte gösterilmektedir. Derinlik arttıkça mavinin renk tonu koyulaşmaktadır. Deniz seviyesinden yükseğe gidildikçe renkler;

• • metre arası açık yeşil ile,

• • metre arası yeşil ile,

• • metre arası sarı ile,

• • metre arası turuncu ile,

• • metre arası kahverengi ile,

• • metre arası koyu kahverengi ile,

• • metre (kalıcı kar sınırı) üzeri beyaz ile

gösterilmektedir.

Dünya Haritası Kıtalar

Dünya üzerinde ve haritalarda gösterilen 7 tane kıta vardır. Bu kıtalar şunlardır:

• Güney Amerika kıtası

• Kuzey Amerika kıtası

• Avustralya

• Asya

• Antarktika

• Afrika

• Avrupa

Kıtalarıdır.

Kıtalar yer yüzündeki en büyük kara parçaları olmakla beraber ülkeler de bu kara parçalarının üzerine kurulmuştur. Günümüzde resmi olarak dünyada Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ülke vardır.

D&#;nya Haritası (Siyasi): Y&#;ksek &#;&#;z&#;n&#;n&#;rl&#;kl&#; (B&#;y&#;k), Renkli D&#;nya Siyasi Haritası

Haberin Devamı

Dünya Haritası 2(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: funduszeue.info



Yüksek Çözünürlüklü Dünya Siyasi Haritası Ne İşe Yarar?

Siyasi haritalar ülke ve kıtaların uzunluk ve alanlarının hesaplanmasında kullanılır. Bu nedenle yüksek çözünürlüğe sahip bir dünya siyasi haritasına bakarak kıtaları, kıtalar içerisinde birbirine komşu olan ülkeleri, bu ülkelerin sınır boylarını, ayrıca hangi denize kıyısı olduğunu görebilirsiniz. Örnek verecek olursak yüksek çözünürlüklü bir dünya siyasi haritasına bakarak;

Avrupa kıtasında yer alan ülkeleri

Asya ve Okyanusya kıtalarında bulunan ülkeleri

Afrika kıtasında yer alan ülkeleri

Rahatlıkla görmeniz mümkün olduğu gibi bu ülke sınır boylarının uzunluklarını hangi denizde sınırların ne boyda olduğunu da görebilirsiniz. Çözünürlük arttıkça detay ve derinlik de artar ince bir hesaplama söz konusudur.

Dünya Haritası 3(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: funduszeue.info



Büyük ve Renkli Dünya Siyasi haritası Ne İşe Yarar?

Dünya siyasi haritalarında yüksek çözünürlük önemlidir. Böylelikle daha net bilgiler elde edilebilir. Ancak renklendirme belirli bir dayanak olmaksızın çizim yapan haritacıya aittir. Örneğin Amerika kırmızı, Rusya mavi görülebilir. Siyasi haritalarda önemli olan uzunluk alan hesaplamalarının yapılabilmesidir.

Dünya Haritası 4(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası